(ver)nieuwbouw en ontwikkelingen

Gestart door watergatehopper, jun 07, 2019, 09:16:48

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

watergatehopper

Onderstaand een lijst van stadionontwikkelingen in de landen die het meest bezocht worden door leden. 
Foutjes of aanvullingen kun je onderaan posten en zal ik bijwerken nadat ik alles heb geplaatst wat mij bekend is. Working on it!

Afgeronde projecten zal ik verwijderen uit de lijst en nieuws bij al geplaatste projecten met de datum aanvullen om zo een zo overzichtelijk mogelijke lijst te behouden. Geruchten die enkel geruchten zijn heb ik er niet aan toegevoegd. Als er nog geen datum bij een project staat dan is dit de info die tot juni 2019 bekend was.

België

Royal Antwerp FC - Wil zowel sportief als qua stadion doorgroeien. De hoofdtribune is al vervangen en tribune 4 volgt. Het lelijke aquarium vervangen is voor Antwerp zeker een vooruitgang. Tribune 2 waar iedere zichzelf respecterend groundhopper van loopt te watertanden zal ook wel volgen. Inmiddels is de sloopvergunning goedgekeurd en is het wachten op de bouwvergunning.


Sporting Charleroi 24-9-2019 Ook Charleroi wil een nieuw stadion gaan bouwen. Met 60miljoen euro eigen middelen willen ze een stadion voor 20 tot 22 duizend supporters bouwen en daarmee het Stade du pay de Charleroi verlaten. Op dit moment worden er twee verschillende locaties onderzocht die binnen 5km van het oude liggen. Binnenkort wordt hierover meer duidelijk.

Club Brugge – Club wil een nieuw stadion bouwen aan de Blankenbergse Steenweg. De capaciteit ligt rond de 40.000. Er is echter nog geen vergunning laat staan begonnen. Het project 2020 zoals het intern genoemd wordt is al met een jaartje uitgesteld gezien Club in 2019 al de bal wilde laten rollen.
Er is nu nog steeds geen vergunning afgegeven en supporters zijn inmiddels een actiegroep gestart om het proces te versnellen.


Deinze SK - Als het goed is gaat er dit jaar begonnen worden aan een nieuwe tribune met daarin o.a. een hotel. Heel veel nieuws hierover heb ik niet gevonden. Iemand die hier meer van weet?


KVK Kortrijk - Eind 2020 begin 2021 gaat KVK bouwen aan een nieuw stadion voor 15.000 toeschouwers. Het project op het bedrijvenpark Evolis nabij de E-17 kost ongeveer 50 miljoen euro. Het huidige Guldensporenstadion is een aanrader en wordt na de verhuizing gesloopt.
Lommel SK – Ook Lommel wil een nieuw stadion gaan bouwen. Althans dat zijn plannen die al in 2011 werden gepresenteerd. Het stadion zou gebouwd moeten worden aan de Ringlaan, tussen de Stationsstraat en Vreyshorring. In eerste instantie had de club industriezone Kristalpark voor ogen echter is de Ringlaan een zichtlocatie en daardoor interessanter voor investeerders.
Het duurt maar en het duurt maar in Lommel. Een nieuw stadsbestuur in Lommel twijfelt aan de plannen (Burgemeester Bob Nijs overweegt renovatie van het huidige stadion)waardoor het on-hold is komen te staan en het nieuwe bestuur van de club is niet geneigd verder te gaan met het huidige ontwerp. Kortom er is tijd genoeg om het Soeverijnstadion in Lommel te vincken.


edit 29-5-2020 Het stadsbestuur heeft middels een stedelijk meerjarenplan kenbaar gemaakt om het huidige Soevereinstadion van Lommel te willen gaan verbouwen. Zoals het nu staat wordt er dus niet verhuisd, maar worden alle tribunes afgebroken en herbouwd. Afhankelijk van een nog uit te voeren haalbaaarheidsstudie is het mogelijk dat de Essers tribune blijft zoals die nu is. Inmiddels heeft City Football Group ook Lommel toegevoegd dus wie weet heeft ook dit weer invloed. Deze soap wordt naar ik verwacht met een aantal seizoenen verlengd. 

RFC Liege - Luik speelt sinds een aantal jaren weer op historische grond namelijk waar vroeger het grote Rocourt heeft gestaan. Het is echter een tijdelijk onderkomen nadat RFCL jaren van stadion naar stadion dwaalde. Eind van dit jaar zal er meer nieuws komen over hoe/wat/waar.

Lyra-Lierse - 19-9-2019 Na vijf jaar in Berlaar moet zowel de jeugd als de eerste ploeg binnen enkele jaren terechtkunnen op de site Hoge Velden in Lier. De stad betaalt het overgrote deel van het jeugdcomplex, een nieuw stadion voor een duizendtal fans financiert de club zelf. De begroting hiervoor is in principe rond echter is het een 10 jaren plan dat op dit moment gekeurd wordt door het stadsbestuur. Wordt vervolgd.

Racing Mechelen - Onlangs kwam er voor de tiende keer(?) in het nieuws dat Racing zijn stadion volledig gaat vernieuwen. Ditmaal zou het bericht van iemand binnen de selectie afkomstig zijn. Hoewel de voorzitter het bericht ontkent zou ik dit pareltje niet te lang links laten liggen. Persoonlijk vind ik het 1 van de mooiste van België.

Duitsland

Fortuna Köln - Naast 1. fc Köln is er blijkbaar ruimte voor een tweede club in de stad die in de liga's uitkomt. Na de promotie van stadsgenoot Viktoria hebben ze een extra tribune gebouwd achter de goal ivm de eisen van de 3. liga. Fortuna wil echter ook meegaan om 'het gat' op te vullen en komt met de plannen voor een nieuw stadion. Het lijkt allemaal een wedstrijdje ver plassen in mijn optiek gezien Fortuna amper supporters trekt. Ik was in 2014 bij de promotie van de club en dat was voor het eerst in 30 jaar dat het Sudstadion weer eens was uitverkocht. Een planning is nog niet bekend voor het stadion wat op het eerste gezicht veel lijkt op die van Rot Weiss Essen.
Hertha BSC 10-10-2019 Hertha BSC speelt al sinds 1936 in het Olympiastadion en daar komt wellicht verandering in. De Hertha Fussballarena moet het nieuwe stadion gaan worden en komt pal naast het huidige stadion te staan. Het gaat plaats bieden aan 55.000 supporters. Mochten de plannen doorgaan, dan is het de bedoeling dat het nieuwe stadion in 2025 in gebruik wordt genomen.


KFC Uerdingen - Heeft na de promotie naar de 3.Liga in 2018, noodgedwongen een seizoen in het stadion van MSV Duisburg gespeeld omdat het eigen Grotenburg niet aan de eisen voldoet. Nu wordt het stadion verbouwt zodat KFC weer terug naar huis kan maar het aankomende seizoen moet het nog uitwijken. Hiervoor speelt het in het stadion van Fortuna Düsseldorf waarbij ze alleen de eerste ring zullen gebruiken. Het eigen stadion moet voor het seizoen 20/21 klaar zijn.

Union Berlin Heeft een bouwvergunning aangevraagd voor de uitbouw van stadion an der alten forsterei. Mocht het plan uitgevoerd worden dan zal de capaciteit toenemen tot 37.000 toeschouwers. Een verdere planning is er nog niet.


Engeland

Barnet – Misschien wel het meest saaie stadion in Engeland is het Hive Stadium van Barnet. Er zijn vergunningen aangevraagd voor uitbreiding tot 8500 plaatsen maar het zal nooit kunnen tippen aan Underhill.

Bournemouth - Heeft de wens uitgesproken om Dean Court te willen verlaten.Dit deden ze een aantal jaren geleden al maar inmiddels hebben ze gezegd hier iets te optimistisch in te zijn geweest. In 2017 was het bericht dat ze vanwege veiligheid en groei een eigen stadion wilden gaan bouwen met een capaciteit van 25.000.

Cambridge United - Er wordt al jaren gesproken over een verbouwing van the Abbey maar het ziet er naar uit dat dit een lange termijn project gaat worden ondanks the board nog steeds optimistisch is over de uitvoering. Goed om deze in the picture te blijven houden.

Chelsea - Heeft al jaren plannen om Stamford bridge grondig te renoveren. De capaciteit gaat dan van 41 naar 60 duizend toeschouwers en het exterieur verandert compleet. Of het hierdoor mooier of minder mooi zal worden is ieder voor zich. Het project moet rond de 500miljoen euro gaan kosten maar staat op dit moment on-hold. Inmiddels zijn er ook geruchten dat Chelsea zoekende is naar een andere locatie om zo volledig nieuw te kunnen bouwen. In dat geval gaat Chelsea waarschijnlijk uit de wijk vertrekken wat op zichzelf staand al zonde is. We moeten de ontwikkelingen maar even afwachten.


Crystal Palace – Heeft toestemming van de council om de mainstand uit te breiden. De bouw begint in  de zomer van dit jaar en zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. Tijdens de werkzaamheden blijft de tribune open. 


Forest Green Rovers - De club heeft plannen ter goedkeuring aan de lokale gemeente voorgelegd om een ��nieuw stadion met een  capaciteit van 5.000 te bouwen, in de buurt van knooppunt 13 van de M5. Als dit lukt, zou het nieuwe stadion zodanig worden gebouwd dat de capaciteit in de toekomst gemakkelijk tot 10.000 zou kunnen worden uitgebreid. Interessant is dat het nieuwe stadion, in overeenstemming met de groene referenties van de club, grotendeels uit hout moet zijn opgebouwd. Onderstaand een impressie van hoe het stadion eruit zou moeten komen te zien. Enkel op papier is alles mogelijk zo blijkt maar weer. Een stadion volledig opgetrokken uit hout geeft fundamentele problemen waar tot nu toe geen oplossing voor is gevonden en beton is alles behalve duurzaam. Ander punt is de dat het hoogste punt(20 meter) afbreuk doet aan verschillende historische gehuchten en dit aanzicht beschermd is.


Lincoln City - Wil op termijn naar een nieuw stadion toe. Dit is echter een onderdeel van een veel groter project met onder andere 3.200 nieuwe woningen een school en diverse commerciële voorzieningen. Het stadion zal als één van de laatste aan bod komen hoewel dit nog veranderd kan worden. Een planning is er nog niet.


Luton Town - In januari 2019 ontving de club een bouwvergunning om een ��nieuw stadion met een capaciteit van 17.500 te bouwen met een optie om op een later tijdstip uit te breiden tot 22.500, op een locatie die bekend staat als Power Court, in de buurt van het treinstation van Luton. De laatste hindernis kan nog komen in de vorm van lokale bezwaren die aanleiding zouden kunnen geven tot een rechterlijke toetsing en doorverwijzing naar de secretary of state voor een definitieve beslissing. Toch heeft de club nu grote stappen vooruit gezet en als alles volgens plan verloopt, zouden ze over een paar jaar in hun nieuwe stadion kunnen spelen.
Plymouth Argyle - De verbouwing en herinrichting van de hoofdtribune nadert zijn voltooiing.  Dit
seizoen is de Archibald Leitch niet open geweest. Na voltooiing zal de capaciteit van Home Park stijgen tot 18.600


Queens Park Rangers - Wil een nieuw stadion gaan bouwen op de plaats van het Linford Christie athletics stadium. Dit atletiek stadion zal vervangen worden door het nieuwe thuis van QPR, slecht een mile afstand van Loftus Road. Er zijn verschillende opties qua grote van het stadion maar het unieke idee is in ieder geval om het veld op te kunnen tillen tot dak zodat het voldoende licht, wind etc. krijgt en tevens niet beschadigd wordt tijdens andere evenementen. Het wordt dus een multifunctioneel stadion wat tevens dienst zal doen als concertzaal, beurzen en andere evenementen.

Linford Christie athletics stadium

Scunthorpe United - De club heeft plannen ingediend bij de lokale overheid om Glanford Park te herontwikkelen met een nieuwe capaciteit van 11.000. Het stadion zal stand voor stand worden herbouwd. Dit betekent dat de club daar kan blijven spelen terwijl de werken worden uitgevoerd. De bouwvergunning is recent verleend maar een planning is nog niet bekend is. De eerste tribune die moet worden afgebroken en herbouwd is de Oosttribune(Hoofdtribune).


Sheffield United - De club is voornemens om de capaciteit van Bramall Lane verder te ontwikkelen tot meer dan 40.000. De club heeft een bouwvergunning aangevraagd om een ��extra laag toe te voegen aan de South Stand die nog eens 5.400 stoelen zou bevatten. In een afzonderlijke ontwikkeling heeft de club ook plannen om nog eens 3.000 stoelen aan de Kop End toe te voegen door deze achterwaarts uit te schuiven. De stand zou vrijdragend zijn (dus geen ondersteunende pilaren) met een videoscherm ingebouwd in de voorkant van het dak.


Southend United - De club heeft plannen ingediend om een ��nieuw 22.000 capaciteitsstadion te bouwen bij Fossetts Farm, net achter het trainingscentrum van de club in Eastern Avenue. Aanvankelijk zal het stadion echter beperkt zijn tot een capaciteit van 14.000 en zal het slechts drie kanten hebben. Het is te hopen dat de inkomsten uit de nieuwbouw zullen worden gebruikt om toekomstige ontwikkelingen te financieren. Inmiddels duurt de gemeente wel erg lang over het goedkeuren van de plannen maar volgens SU zit er schot in de zaak.

Wolverhampton Wanderers - Heeft laten weten dat ze van plan zijn de capaciteit van Molineux uit te breiden tot 50.000. Dit zal worden bereikt door eerst een nieuwe tribune te bouwen ter vervanging van de Steve Bull-stand aan de ene kant van het stadion. Dit zal de capaciteit verhogen naar 36.000. Vervolgens wordt een nieuwe, grote tribune met één niveau gebouwd om de Jack Hayward (South Bank) -tribune aan het ene uiteinde van de grond te vervangen, waardoor de capaciteit oploopt tot 46.000. In de zomer van 2020 zou er kunnen worden begonnen met de nieuwe Steve Bull-stand, met de nieuwe Jack Hayward-stand die twee jaar later zou volgen. De huidige open hoeken zullen ook gevuld zijn met zitplaatsen die de capaciteit tot ongeveer 50.000 laat verhogen. Wat verder opvalt is dat het stadion als eerste in de UK een volledige tribune "safe standing" krijgt. De bouw zal op korte termijn gaan beginnen.


York City - Krijgt een nieuw stadion met een capaciteit van 8k.De verwachting is dat het stadion lopende het seizoen 2019/ 2020 geopend zal gaan worden. York City zal het stadion gaan delen met rugbyclub York City Knights RLFC.


Frankrijk

Stade Brest - In Guipavas vlakbij Brest wordt volgend jaar begonnen met de bouw van het nieuwe stadion van Stade Brest. Zonder tegenslagen zal het in 2022 afgerond worden en heeft de club precies honderd jaar in het oude gespeeld. De capaciteit zal 13.500 zijn met een uitbreidingsmogelijkheid naar 15.000 mocht de club promoveren. In het stadion zal tevens een winkelcentrum en mogelijk ook een zwembad komen.


Cleremont-Ferrand - 22-11-20109 - Heeft aangekondigd het Gabriel-Montpied te gaan verbouwen. Hoewel de gemeenteraad nog niet unaniem is over de renovatie is er een architect gekozen. In eerste instantie wordt enkel de hoofdtribune aangepakt. Voor een bedrag van 25 miljoen euro wordt een nieuwe tribune gebouwd die plaats biedt aan 16 duizend toeschouwers. In 2021 hoopt men te kunnen beginnen met de bouw die 4 jaar later opgeleverd moet worden.


FC Metz - Lijkt de laatste jaren het Volendam van Frankrijk te zijn. De club wil groeien en een vaste waarde worden in Ligue 1. Dit is het moment hiervoor aldus president Serin omdat de tv gelden in ligue 1 binnenkort fors omhoog(circa 35miljoen per jaar) gaan. Aanhaken of afvallen zo lijkt het en dus wordt ook het stadion aangepakt. Probleem is echter de financiering die geschat was op 30 miljoen euro maar inmiddels al geraamd wordt op meer dan het dubbele. Er is al begonnen met het project maar wanneer het wordt afgerond en met welke financiële gevolgen..?
Nimes Olympique - Wil het huidige Costières-stadion vervangen door een enorm vastgoedproject waaronder een nieuw stadion met een capaciteit van 15.000 tot 20.000 plaatsen. Vijftien heeft de voorkeur naar voorbeeld Nice te hebben gekeken. Zij hebben een stadion van 30k maar krijgen het nooit vol en blijft sfeerloos. President Rani Assef heeft eind juli het stadion gekocht waarna verdere vervolgstappen worden genomen. 


Italië

Bologna - 4-10-2019 Heeft plannen om het monument Renato Dall'ara te gaan verbouwen. Er wordt veel behouden van het prachtige stadion maar in mijn optiek overheerst de nieuwbouw teveel. De capaciteit wordt teruggebracht naar 27.000 waarbij de beleving van de supporters verbeterd wordt. Men zit/ staat overdekt en veel dichter op het veld. Bologna verwacht dat de bouw vijf jaar in beslag zal gaan nemen maar een datum wanneer er gestart wordt vind ik niet terug.
Cagliari - 10-10-2019 In 2015 werden de plannen voor een nieuw stadion voor Cagliari met trots gepresenteerd. De club speelde op dat moment in het Sant'Elia. Een verouderd stadion dat werd afgekeurd. Noodgedwongen vertrok Cagliari daarom naar een nieuw te bouwen 'wegwerp' stadion. De uit nood gebouwde Sardegna Arena is het huidige onderkomen van de Italianen. In 2023 hoopt Cagliari definitief te verhuizen naar een hypermodern stadion.


Fiorentina - 4-10-2019 Onder de werknaam 'Purple Renaissance' presenteerde voorzitter Andrea Della Valle de plannen voor een nieuw stadion voor Fiorentina. In het sfeerloze Artemio Franchi wordt een nieuw modern stadion gebouwd dat in 2021/2022 klaar moet zijn. De kosten hiervan bedragen rond de 400 miljoen euro waar op dit moment nog niet een sluitende begroting voor is. Toch verwacht Della Valle dat de eerste steen nog dit jaar geplaatst zal gaan worden. Ik heb mijn twijfels of dat gaat gebeuren gezien ze al bijna 10 jaar bezig zijn.
AC Milaan/ Internationale - 4-10-2019 De beide grootmachten hebben aangekondigd het grote San Siro te verlaten en gezamenlijk een nieuw stadion te bouwen. Het nieuwe project moet 650 miljoen euro kosten en de bouw mag drie jaar duren. Vanaf 2022 zouden de eerste wedstrijden gespeeld kunnen worden in het nieuwe onderkomen. Er moet alleen nog wel gekozen worden tussen twee ontwerpen. Dit mogen de fans doen. Het ontwerp 'The Rings of Milano' bevat twee ringen die symbool staan voor twee clubs die ondanks hun rivaliteit samenwerken. 'The Cathedral' is geïnspireerd op de twee bekendste gebouwen van Milaan: het overdekte winkelcentrum Galleria Vittoria Emanuele en de Kathedraal van Milaan, Duomo di Milano.

The Rings of Milan


The Cathedral

AS Roma - 10-10-2019 Het Stadio della Roma wordt de naam van het nieuwe stadion van AS Roma. De capaciteit van het stadion wordt 60.000 en zal voor de start van het seizoen 2020/2021 klaar zijn. Het stadion is een ode aan het colloseum waarbij de supporters dicht op het veld zullen zitten(ca 10meter). Dit is een hele verbetering t.o.v. het stadio Olympico wat na de verhuizing van AS nog enkel bespeeld zal worden door Lazio. Kostenplaatje 400miljoen.
Hellas Verona - 15-11-2019 Hellas wil het Marc'Antonio Bentegodi vervangen voor een nieuw stadion en laat Chievo hierbij achter. Gemeentelijk gezien zullen er nog wat plooien glad gestreken moeten worden waarvoor samen met administratieve afhandeling een jaar wordt uitgetrokken. In 2020 moet dan worden gestart met de bouw van het nieuwe stadion wat een slordige 120 miljoen euro gaat kosten. Als alles volgens plan verloopt zal Hellas in 2023 al in haar nieuwe stadion spelen. Met multifunctionele onderkomen met o.a. een museum en kleuterschool krijgt een capaciteit van 27.000.


Nederland

FC Dordrecht – De Krommedijk gaat waarschijnlijk verbouwd worden. Dordt streeft al jaren naar een nieuw stadion alleen is men nog niet tot een haalbaar businessplan gekomen. Pogingen om tot nieuwbouw te komen op Amstelwijck, bij de Papendrechtse brug en op het oude kassencomplex langs de Provincialeweg bleken (financieel) onhaalbaar. Een in de arm genomen projectontwikkelaar stelt dat een verbouwing van de huidige Krommedijk wel haalbaar is. Het plan is om de hoofdtribune (Oost) en een tribune achter het doel (Noord) te slopen en opnieuw op te bouwen. Ze worden in een L-vorm aan elkaar gebouwd. Uiterlijk 2021 moet dat klaar zijn. Daarna zou dan de rest van het stadion moeten worden aangepakt. De start van de verbouwing van het stadion hangt af van het rondkrijgen van de financiering en een eventueel noodzakelijke bestemmingsplanwijziging. Op dit moment is men bezig met een haalbaarheidsonderzoek waarvan de resultaten nog voor de zomer worden gepresenteerd.
SBV Excelsior Rotterdam 29-5-2020 - Ondanks de corona crisis werkt excelsior nog steeds aan een uitbreiding van het Van Donge en de Roo stadion. De plannen zijn tastbaar maar het stadion nog ver weg. De eerste visuals zijn in ieder geval bijzonder te noemen. Op de vier hoeken van het stadion zijn flats gepland. Wie weet kun je straks vanaf je balkonnetje voetbal kijken.VVV Venlo - De Koel wordt gefaseerd verbouwd zodoende het een meerjarenproject is. Inmiddels is de parkeerplaats aangepakt en volledig vernieuwd en ook de Z-tribune is water- en winddicht gemaakt. De volgende stap in fase één wordt een grote facelift van de Hai Berden tribune, de Oost-tribune. Deze staat op de agenda voor de zomerstop na het seizoen 2019|2020. De tribune wordt in de hoogte fors uitgebreid met zitplaatsen achter en boven de al bestaande staanplaatsen. Onder de tribune wordt een grote ruimte gecreëerd die als Fancafé dienst gaat doen. Dit Fancafé biedt plaats aan vele honderden toeschouwers. Zoals gezegd is de verbouwing van de compleet vernieuwde Koel in de vorm van een meerjarenproject, waarbij het uiteindelijke doel is dat de tribunes als één geheel ogen. Daarbij moeten ook de hoeken dicht gebouwd worden en de capaciteit worden verhoogd naar ongeveer 12.000 plaatsen, allemaal overdekt. Het dak van alle tribunes zal aansluiten. De rondweg wordt het laagste punt van de tribunes, waardoor het veld een stuk verschoven kan worden naar het midden en vanaf iedere plek in het stadion een uitstekend zicht op het speelveld is.


Schotland

Aberdeen – Het prachtige Pittodrie zal vervangen worden door een nieuw zielloos stadion in Kingsford aan de west kant van de stad. Na de verhuis zal hiervoor woningbouw in de plaats komen. De grondwerkzaamheden zijn begonnen waarna het stadion voor het seizoen 2020/2021 gereed moet zijn.


edit 29-5-2020 Het project schijnt on-hold te staan.

Dundee FC - Ondanks de degradatie afgelopen seizoen komt er toch een nieuw stadion voor Dundee als het aan de Amerikaanse eigenaar ligt. Een all seater voor 15k waarin niet alleen gevoetbald gaat worden maar ook concerten en andere evenementen georganiseerd zullen worden. De bedoeling is dat Dens Park in 2021 verlaten wordt.
Ik tel alleen de buitenlandse stadions.
Een fotoverslag van mijn bezoeken is te zien op mijn website: www.watergatehopper.nl

Tribuneklanten


Nort

We hebben alleen wat forumleden nodig die verder kijken dan de gebruikelijke paden (UK, Belgie, Duitsland) :)

watergatehopper

Citaat van: Nort op jun 07, 2019, 09:34:32
We hebben alleen wat forumleden nodig die verder kijken dan de gebruikelijke paden (UK, Belgie, Duitsland) :)

Als daar behoefte aan is. De gebruikelijke paden worden het vaakst bewandeld op een aantal forumleden na dan.
Het vijfde niveau van Verwegistan zal daardoor minder boeien schat ik zo in maar voel je vrij om iets toe te voegen.
Ik wacht eerst even of er uberhaubt behoefte is.
Ik tel alleen de buitenlandse stadions.
Een fotoverslag van mijn bezoeken is te zien op mijn website: www.watergatehopper.nl

Olav

Goed initatief!

Concrete informatie:
- Atalanta is in 2021 klaar (Curva Nord 22 sept klaar) bron: https://www.foxsports.it/2019/04/28/atalanta-nuovo-stadio/

- Trencin heeft aangegeven volgend seizoen klaar te zijn. Of het in de zomer of winter is, weten ze niet; in ieder geval komend seizoen. Tot die tijd in Myjava. bron: https://mytrencin.sme.sk/c/22138228/foto-stadion-as-nabera-jasne-kontury-kedy-sa-futbal-vrati-na-sihot.html#storm_gallery_129037

- FC Metz: klaar in zomer 2021. Zuidtribune in zomer 2020 klaar. Beginnen dus al gauw! bron: https://actu.fr/grand-est/metz_57463/stade-saint-symphorien-voici-ce-quil-faut-savoir-sur-projet-plus-ambitieux-fc-metz_24054005.html

Verder zijn er ook nog clubs met plannen, maar daar is nog (te) weinig over bekend.

Nort

Citaat van: watergatehopper op jun 07, 2019, 09:53:08
Als daar behoefte aan is. De gebruikelijke paden worden het vaakst bewandeld op een aantal forumleden na dan.
Het vijfde niveau van Verwegistan zal daardoor minder boeien schat ik zo in maar voel je vrij om iets toe te voegen.
Ik wacht eerst even of er uberhaubt behoefte is.
Terecht punt. De verbouwing van Metz kwam b.v. voor mij (en anderen) uit het niets, terwijl de verhuizing van Brentford zo onderhand in de staatscourant is geplaatst.

Bier und Bratwurst

Dit word een mooi topic!! Hier heb je wat aan!!
Het ene stadion is het andere niet!

Freekos79

Volgende wedstrijd: ?

Bier und Bratwurst

Europlan staat ook allerlei nieuws op qua stadions
Het ene stadion is het andere niet!

Jehoentelaar

Laatst heb ik wat nagevraagd over Bologna en daar begint men als het goed is in de zomer van 2020.
Waar een wil is, is een vinck.

Instagram: @groundhopperjehoentelaar

spons

Citaat van: Jehoentelaar op jun 07, 2019, 14:46:41
Laatst heb ik wat nagevraagd over Bologna en daar begint men als het goed is in de zomer van 2020.

Daarom staat deze ook op mijn verlanglijstje voor het komend seizoen
2.711 wedstrijden ( waarvan 1.556 van Feyenoord ), 671 "clubs", 558 grounds, 43 landen

watergatehopper


Een stuk of vijf.....?
Ik zal eens kijken wat ik kan verzamelen.
Ik tel alleen de buitenlandse stadions.
Een fotoverslag van mijn bezoeken is te zien op mijn website: www.watergatehopper.nl

FCT1980

Ik vind het ook een prima initiatief. Ben benieuwd hoe snel dit topic zich zal vullen.
There are football grounds and football grounds. Then there is Villa Park!

Nort

Dan zal ik de aftrap maar geven, te beginnen met Engeland.

Engeland:

- Sheffield United: Uitbreiding van capaciteit door individuele stands te verbouwen. laatste nieuws: ?

- Chelsea: Afbreken en bouwen nieuw stadion op huidige grond. laatste nieuws: Problemen met vergunning

- Bournemouth. Nieuw stadion. Laatste nieuws: On-hold

- Crystal Palace. Moderniseren stadion. Laatste nieuws: Hoofdtribune wordt in zomer van 2019 verbouwd (maart 2019)

- Everton. Verhuizing naar Bramley-Moore dock. Laatste nieuws: Plannen zijn ingediend, verhuizing op z'n vroegst in '23/'24

- Wolves: Uibreiding van capaciteit. Laatste nieuws: Werkzaamheden beginnen in zomer 2019 of zomer 2020

- Brentford. verhuizing. Laatste nieuws: na afloop van seizoen '19/'20 zal Brentford verhuizen

- Fulham. Verbouwing van riverside end. Laatste nieuws: Club begint zomer 2019 met werkzaamheden

- Luton Town. Verhuizing naar centrum. Laatste nieuws: Verhuizing gepland voor 2022/2023

- AFC Wimbledon. Verhuizing naar oorspronkelijke wijk. Laatste nieuws: Verhuizing in 2020 (al zijn er twijfels of dat gehaald wordt)

- Lincoln City. Plannen voor een nieuw stadion. Laatste nieuws: Stad is bezig met de uitwerking van de plannen (incl. bouw van 3.200 woningen).

- Southend United. Plannen voor een nieuw stadion. Laatste nieuws: Geen concrete vorderingen, stadion had er al 10 jaar geleden moeten staan.

- Cambridge United. Verbouwing van hoofdtribune. Laatste nieuws: Werkzaamheden zouden 3 jaar geleden beginnen.

- Plymouth Argyle. Verbouwing van hoofdtribune. Laatste nieuws: Oude mainstand is inmiddels tegen de vlakte.

- Stevenage. Verbouwing van korte zijde. Laatste nieuws: Na 1,5 jaar is men eindelijk begonnen met de bouw ervan.

Non-League

- Boston United. Nieuw stadion. Laatste nieuws: De club wil na dit seizoen verhuizen, maar er is nog geen schop de grond in gegaan.

- York City. Bezig met de bouw van een nieuw stadion. Laatste nieuws: Na afloop van '19/'20 verhuist de club

- Aldershot Town. Plannen om stadion te verbouwen. Laatste nieuws: Verbouwing in verschillende stappen. Begin?

- Bath City. Verhuizing. Laatste nieuws: De club zou 3 jaar geleden al aan haar farewell seizoen beginnen.

- Woking. Verhuizing. Laatste nieuws: Komend seizoen mogelijk de laatste kans om de vinck te maken.watergatehopper

Dank je Nort. Ik ga ermee aan de slag!
De eerste heb ik veranderd in mijn eerste post.
Ik tel alleen de buitenlandse stadions.
Een fotoverslag van mijn bezoeken is te zien op mijn website: www.watergatehopper.nl