Hoofdmenu

Honkbal

Gestart door hgrm, apr 12, 2008, 12:07:15

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

headout

Fenway Park en Wrigley Field staan zeer hoog op mijn lijst om te bezoeken. Beide vol historie.
http://groundhop.nl - Just another groundhop blog

ALenstra

Ook voor volgend jaar staan er weer MLB-wedstrijden gepland in Londen. Volgens de laatste geruchten zou men een keus willen maken tussen New York Mets-Washington Nationals of Chicago Cubs-St.Louis Cardinals.

ALenstra

Kaart binnen voor St.Louis Cardinals-Chicago Cubs op 24 juni in London Stadium.

hgrm

We gaan weer beginnen!

Komend weekeinde het traditionele Urbanus-toernooi in Bussum, een week later het begin van de competitie.
Amsterdam heeft z'n hoofdsponsor verloren en daardoor het grootste deel van het eerste team. Neptunus heeft zich versterkt, HCAW heeft het kampioensteam bij elkaar gehouden en heeft zich gericht versterkt. Neptunus en HCAW zijn dit seizoen duidelijk favoriet voor het halen van de Holland Series.

Maar voordat het zo ver is, is eerst nog de Europacup in Bussum en Amsterdam. De eerste week van juni hosten HCAW en Amsterdam Pirates dit evenement. De vraag is uiteraard: gaat HCAW na de titel ook de Europacup binnenhalen???
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

Drie slagen in de rondte hebben we ons gewerkt, de afgelopen week. In Bussum (en Amsterdam) was de crème de la crème van het Europese honkbal te gast voor de European Champions Cup Baseball. Oftewel de Champions League van het honkbal. Was het tijdens de poulewedstrijden al gezellig druk in de Rob Hoffmann Vallei, tijdens de halve finale en de finale barstte het gezellige en compacte stadionnetje in Bussum helemaal uit zijn voegen.

Vrijdagavond speelde thuisploeg HCAW een slijtageslag tegen Amsterdam Pirates. Ondanks twee Amsterdamse homeruns die voor een snelle 3-0 achterstand zorgden, bleef HCAW er in geloven en kwam puntje voor puntje terug in de wedstrijd. Uiteindelijk moest een verlenging de beslissing brengen.

Volgens de internationale regels begint de verlenging met een loper op het tweede honk. Een stootslag om deze naar het derde honk te brengen is redelijk standaard, maar een sublieme actie van HCAW-werper Lars Huijer deed dit plan sneuvelen: de nul werd gemaakt op drie en Amsterdam zag zijn scoringskans in rook opgaan. Een halve inning later was HCAW aan de beurt. HCAW kreeg zijn loper wel op het derde honk. In een poging een dubbelspel te forceren, werden de volgende twee lopers opzettelijk op de honken gezet. Met volle honken mikte de Amsterdamse pitcher de bal tegen het lichaam van Kevin Dirksen: Hit by Pitch en het winnende punt liep gratis binnen.

Een dag later was Parma in de finale de tegenstander. Het grote Parma, het Real Madrid van het honkbal. Vijftien Europese titels op het palmares, waarvan de laatste twee. In tegenstelling tot HCAW had Parma nog niet veel tegenstand ondervonden. In de halve finale werd Bonn Capitals met 13-3 afgeserveerd. De Italiaanse bullpen was nog fris. Zou het vermoeide HCAW partij kunnen geven tegen de favoriet of zou de zwaarbevochten overwinning tegen Amsterdam een pyrrusoverwinning blijken?

Met Kaj Timmermans op de heuvel bond HCAW de strijd aan. Dat ging twee innings goed, daarna kwamen de Italianen op een 2-0 voorsprong. Via een homerun van Victor Draijer deed HCAW snel wat terug, maar in de eerste helft van de zesde inning scoorde Parma opnieuw twee keer. Het leek een moeilijke avond te gaan worden voor HCAW.

Met Rondón voor Guilen op de heuvel bij Parma begon de tweede helft van de zesde inning. Een inning om nooit te vergeten. Drie honkslagen op rij betekende 4-2 en het voortijdige einde van Rondón. Contreras Abreu moest het doen voor Parma. Ervaren in Amerika en erkend hardgooier. Maar als je hard gooit, kun je ze ook hard om je oren krijgen. En dat was precies wat er gebeurde. Eerst was het Shurman Marlin die de bal over het hek joeg, met twee man op de honken en even later deed Max Draijer het nog een keertje dunnetjes over. 8-4!

De wedstrijd was gedraaid. Nu vasthouden, was het devies. Vooral niet direct de Italianen dichterbij laten komen. Dat was Dennis Burgersdijk, die Kaj Timmermans op de heuvel verving, wel toevertrouwd. Aanvallend sloeg HCAW het laatste beetje hoop weg uit de Italiaanse harten door in de volgende inning nog drie keer te scoren.

De laatste inning werd toevertrouwd aan closer Nick Keur. En hij deed precies wat zijn rol is in het team: in de slotfase de deur op slot gooien. Drie Italianen kwamen naar het slagperk, drie Italianen werden per kerende post teruggestuurd naar de dug-out.

Het gejuich na de laatste nul moet in Amsterdam en misschien wel in Parma te horen zijn geweest. Voor het eerst in de historie en na twee eerdere verloren finales is het HCAW gelukt zich te kronen tot winnaar van de Europacup. De hoogste eer die een clubteam in onze contreien ten deel kan vallen.

WE ZIJN DE BESTEN VAN BUSSUM
WE ZIJN DE BESTEN VAN NEDERLAND
WE ZIJN DE BESTEN VAN EUROPA
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Joost

Prachtig! En gefeliciteerd, erg mooi voor jullie dat HCAW na zoveel jaar weer successen viert.

Sebastiaan_W

Gefeliciteerd Han! Prachtig resultaat!