Hoofdmenu

Hoe het was

Gestart door TeeZee, apr 28, 2008, 09:26:41

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

FC_Emmen

Dit najaar besloten een voetbaltrip te plannen richting Londen voor de 3e ronde van de FA Cup in het eerste weekend van januari. Toen er geloot werd voor de 3e ronde bleek dat we met onze neus in de boter waren gevallen. Vrijwel alle Londense clubs speelden thuis. Toen vervolgens ook de TV-wedstrijden waren uitgekozen door de zendgemachtigen de wedstrijden uitgekozen die we gingen bezoeken.

05/01 Aangekomen met de Eurostar op St Pancras snel naar ons appartement gelopen en de Uber gepakt richting Noord-Londen voor de wedstrijd Tottenham Hotspur - Burnley. Voor de wedstrijd in een leuke pub even wat gegeten en gedronken. Het stadion ligt min of meer op dezelfde plek als het oude stadion, waardoor het mooi in een woonwijk ligt. Ik vond het voor een nieuw stadion ook een best mooi stadion. De wedstrijd was matig, 1-0. Een nadeel vond ik dat het wel heel Amerikaans oogt allemaal (dat wil zeggen: harde (house)muziek, lichtshows oid).


06/01 De volgende ochtend even een ontbijtje gepakt op St Pancras bij de lokale Wetherspoons. Om 9 uur in de ochtend zat die al stampensvol met Leicester supporters die onderweg waren naar Millwall uit. Na een goede bodem te hebben gelegd pakten we de trein naar Gillingham waar de lokale FC het opnam tegen Premier League laagvliegers Sheffield United. Voor de wedstrijd nog even een rondje door het stadje gelopen. Onze conclusie was dat Gillingham niet een plaats is waar je de vrouw mee naar toe kan nemen. Daarna naar een pub vlakbij het stadion, alwaar de stemming er goed in zat. Priestfield Stadium ligt midden in een woonwijk. (zie voor foto van iemand anders: https://twitter.com/Tribuneklanten/status/1748722197076533440/photo/3 ) Met een uitverkocht huis hoopte vrijwel iedereen op een stunt van de thuisploeg maar het niveauverschil bleek toch te groot; Sheffield won eenvoudig.
Dimitri Verhulst: 'De combinatie geel en zwart, godbetert, smakelozer kan je 't niet bedenken.'

FCT1980

Leuke verslagen.
St. Mirren lijkt me persoonlijk echt helemaal niets. Daar zou ik zelf niet de oversteek voor maken.
There are football grounds and football grounds. Then there is Villa Park!

Han

img]
[/quote]

Circa 30 jaar geleden vanuit hetzelfde perspectief:

Strangely Devoted or Mentally Disturbed

FC_Emmen

Mooi om te zien. Dank Han!
Dimitri Verhulst: 'De combinatie geel en zwart, godbetert, smakelozer kan je 't niet bedenken.'

Rob1977_PSV

Dit weekend een schitterende ronde gemaakt; vrijdagavond eerst de drie punten in Eindhoven gehouden tegen Heracles Almelo en op zaterdagmorgen rond 09:00 uur richting Sinsheim-Hoffenheim gereden. Over de 61 waren we daar in goed 4 uurtjes. Ruim op tijd. Kaarten vooraf online gekocht, voor mij een revisit en op zich geen bijzondere club ook, maar voor mijn zoon een nieuwe ground en met de tegenstander was met Union Berlin sfeer in het uitvak verzekerd en dat kwam wel uit. Vooraf was er van beide zijden massaal protest tegen de DFL met rode kaarten op de tribune en tot vier keer toe een lading tennisballen vanuit het uitvak. Het stond wat dicht op elkaar, maar het uitvak was uitverkocht, met ook het nodige Union op de thuisvakken. Veel choreo ook in het uitvak en 90 minuten non-stop afwisselende vocale support. Geweldig. De capo stond zichtbaar met kippenvel in het vak. Wij gunden deze toppers de winnende 0-1 (met een assist van de in minuut 64 ingevallen Yorbe Vertessen) dan ook volledig. Het gebeurde er weinig verheffends meer op het veld.

Wij vertrokken voor de resterende 61 kilometer voor de zaterdag naar Karlsruhe. Hadden een hotel geboekt op 2 kilometer van het Wildparkstadion en wat een grandioze keuze was dit. Omdat dat de KSC in een volledig nieuw stadion speelt, hangt hier een formidabele voetbalsfeer. Met krap 27.000 fans zat het voor 85% vol en ook het uitvak uit Düsseldorf zat propvol. Ook hier protesten tegen de DFL en een prachtige pyro voor de wedstrijd van de fanatieke Kurve van KSC. Eigenlijk is er 90 minuten lang wel pyro geweest, non-stop werden er fakkels afgestoken aan beide zijden. De wedstrijd was zeer onderhoudend en eindigde in een terecht 2-2 gelijkspel. Waar beide teams weinig mee opschoten. Vooraf konden we de e-tickets inruilen voor een hardcopy ticket. Zoals het hoort.

Zondagmorgen eerst een mooie ochtendwandeling gedaan in het Wildpark van Karlsruhe en Schloss Karlsruhe bekeken. Altijd leuk als afwisseling. Daarna de ruim twee uur durende rit, enigszins huiswaarts, richting Elversberg, waar de verrassing van Bundesliga 2 de degens zou kruisen met VfL Osnabrück. De nummer stijf laatste van de Zweite Liga.
De wedstrijd begon, ook hier weer door protesten met tennisballen vanuit het uitvak een kwartier later om 13:45 uur en dit was een ongelijke strijd voor rust. De 3-0 bij rust was niet geflatteerd en de thuisploeg overliep de gasten bij tijd en wijlen. Het uitvak, met veel vlaggen en een man of 500 mee, is tot de rust niet stil geweest. Top.
Na rust gebeurde er minder en redde Osnabrück de eer nog. 3-1 eindstand. Ook hier weer een hardcopy ticket gescoord voor de verzameling.

We konden naar huis door rijden, maar kozen ervoor om dit via Eupen te doen. Een mooie extra stop voor de ronde van 1.050 kilometer in 2 dagen voor ons ten einde zou komen. Stromende regen in de Ardennen, maar zonder problemen kaartjes kunnen scoren voor Eupen tegen Conference League deelnemer AA Gent. De gasten hadden pakweg 200 fans mee en waren duidelijk de betere ploeg. De 0-2 eindstand was terecht en daarmee kwam een fantastisch voetbalfeest voor groot en klein ten einde. Rond 22:45 uur waren we weer thuis. Vijf potjes in 49 uur is dus wel mogelijk en nog enigszins relaxt ook. More to come soon.
Altijd in voor een mooie Europese trip met PSV of een ordinaire groundhop ergens in het wilde weg!