Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Agenda / Re: Meerijden, auto-plekken over
« Laatste bericht door Pommes Gepost op Vandaag om 20:56:31 »
Maakt niet uit man! Volgende keer beter..
2
Agenda / Re: Meerijden, auto-plekken over
« Laatste bericht door wekke Gepost op Vandaag om 20:32:52 »
Sorry gasten, auto zit inmiddels vol. Volgende keren laat ik het zeker terug weten.
3
Agenda / Re: Week 17: maandag 23 april tot en met zondag 29 april
« Laatste bericht door watergatehopper Gepost op Vandaag om 19:55:26 »
24/5 PSV u17 - Ajax u17
25/5 Bor Gladbach II - KFC Uerdingen

Ik snap dat het zonnige weer je eerder aan mei doet denken maar het is toch echt april ;)
4
Agenda / Re: Week 17: maandag 23 april tot en met zondag 29 april
« Laatste bericht door watergatehopper Gepost op Vandaag om 19:52:25 »
28-04 : Fortuna Köln - Hansa Rostock

Helaas een pot om des keizers baard.

Het uitvak zal zeer de moeite waard zijn. Ik adviseer je om daar te gaan staan.
5
Agenda / Re: Meerijden, auto-plekken over
« Laatste bericht door Pommes Gepost op Vandaag om 19:29:00 »
28/04 KV Kortrijk - Lierse
4 plaatsen over in de auto, opstap mogelijkheden zijn Turnhout en de P&R in Wommelgem. Tickets te koop aan de kassa (uitvak, 21euro). Ik vertrek in Turnhout omstreeks 17u30. PM indien interesse

Lijkt mij een leuk idee! als er nog plek is wil ik harstikke graag mee :D
6
Agenda / Re: Meerijden, auto-plekken over
« Laatste bericht door DanielsenAxedal Gepost op Vandaag om 17:53:04 »
Danielsen, mocht jou dit een mooie optie lijken kijk dan eerst even of je daarna thuis kan komen. Het is maar een tip.


Hahaha zal even kijken, bedankt!
7
België / Re: Promotie/Degradatie België 2017-2018
« Laatste bericht door Saltacampos Gepost op Vandaag om 14:46:21 »
Pas eerste weekend van mei, er is wel de bekerfinale van West-Vlaanderen op zaterdag: WS Lauwe - Oostkamp
Klopt, hierbij het resultaat van de loting gisteren:

06/05      15:00      K.V.C.S.V. OOSTKAMP - K.S.K. OOSTNIEUWKERKE
06/05      18:00      K.S.C. WIELSBEKE - K. SP. CLUB BLANKENBERGE

10/05      15:00      K.S.K. OOSTNIEUWKERKE - K.V.C.S.V. OOSTKAMP
10/05      15:00      K. SP. CLUB BLANKENBERGE - K.S.C. WIELSBEKE
8
Voetbal algemeen / Re: De irrationele, nergens op gebaseerde, onverklaarbare sympathie
« Laatste bericht door Han Gepost op Vandaag om 13:40:21 »
Persoonsverering is niet specifiek de ‘rigueur’ in de ‘Arabische wereld en (sub)cultuur’. In religieuze context is het per se ‘not done’.

Niettemin vormen de voetballende prestaties van de Egyptenaar Mohamad Salah aanleiding voor hysterische idolatrie en misselijkmakende, zelotische bewieroking.

Het zijn verwarrende tijden voor iconoclasten in een land dat tot volledige sur place komt als Liverpool FC ‘s -avonds Champions Leauge speelt.

De komende ramadan zal ‘opgesierd’ worden met ‘traditionele’ lantaarns in de persoon van Mohamed Salah. Mohamad Salah is in Egypte uitgeroepen tot een ‘living work of art’. In Engeland vervult hij een ‘islamitisch rolmodel’. De uitverkiezing tot ‘Premier League Player of the Year’ is aanleiding om Mohamed Salah kadastraal te verwennen met een lapje grond in Saoedisch Mecca. Als het de Saoedische powers to be behaagt zal binnen afzienbare tijd sprake zijn van een nieuw te bouwen moskee in zijn naam.

9
België / Re: Promotie/Degradatie België 2017-2018
« Laatste bericht door Joost Gepost op Vandaag om 13:10:36 »
Stukje uit De Tijd over de aanklacht van KV Mechelen tegen Moeskroen:

Citaat
De ondernemers Dieter Penninckx en Olivier Somers zetten het grof geschut in om hun club KV Mechelen in eerste klasse te houden. Ze dienen een strafklacht voor fraude in tegen de ‘makelaarsclub’ Moeskroen.

De Brusselse onderzoeksrechter Patrick De Coster voert een gerechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en oplichting door de voetbalclub Moeskroen na een strafklacht met burgerlijkepartijstelling die is ingediend door KV Mechelen. Dat bevestigt het parket.

Met die stap grijpt Mechelen naar grof juridisch geschut. De Vlaamse ondernemers Dieter Penninckx (Brantano) en Olivier Somers (Gemaco) - sinds dit jaar de nieuwe eigenaars van de traditieclub KV Mechelen - hopen dat de onderzoeksrechter onomstotelijk vastlegt dat Moeskroen al jaren in handen is van buitenlandse makelaars. De regels van de Belgische voetbalbond verbieden dat spelersmakelaars eigenaar zijn van een club.

Huiszoekingen
Nu het dossier op het bord van de onderzoeksrechter ligt, kan hij onder meer het bevel geven tot huiszoekingen, ondervragingen en telefoontaps. Volgens KV Mechelen zou Moeskroen valse stukken en geantidateerde documenten hebben gebruikt om te verhullen wie de echte eigenaar is.

Waardoor de licentiecommissie van de voetbalbond - die op basis van vooral financiële criteria oordeelt of clubs een licentie krijgen om profvoetbal te spelen - om de tuin zou zijn geleid. Moeskroen kreeg onlangs zijn licentie voor volgend seizoen.

 

Moeskroen is al jaren het zorgenkind van het Belgische voetbal. Twee ‘supermakelaars’ - de Israëli Pini Zahavi en de Albanese Macedoniër Fali Ramadani - zouden er sinds 2015 de plak zwaaien. Die datum valt samen met het verbod op ‘third party ownership’ (TPO), dat de wereldvoetbalbond FIFA in die periode invoerde.

Dat mechanisme komt erop neer dat privépartijen aandelen kunnen kopen in de economische transferrechten van een voetballer, wat bij een doorverkoop flinke winst oplevert. Makelaars omzeilen dat verbod door clubs - vaak in financiële nood - te kopen en zo de winst uit transfers op te strijken.

Zahavi en zijn kompaan zouden zich achter een resem schermvennootschappen en familiale stromannen verstoppen om elke directe link met de Waalse club te vermijden. Vooral enkele constructies waarbij aandelen zijn overgedragen, doen vragen rijzen.

Maltees bedrijf
Moeskroen kwam in 2015 in handen van het Maltese Gol Football, waar Zahavi achter schuil zou gaan en dat 8,5 miljoen zou hebben betaald voor 90 procent van de club. Nog geen half jaar later verkocht Gol zijn aandelen voor 10 euro aan Latimer Limited, een Maltees bedrijf in handen van een neef van Zahavi.

Die constructie is onlangs weer opgezet. Latimer verkocht zijn aandelen voor 10 euro aan een buitenlands bedrijf, dat in handen is van de Thaj Pairoj Piempongsant. Die wordt gepresenteerd als de nieuwe eigenaar van Moeskroen.

Officieel knipten de Zahavi’s met de deal hun banden met Moeskroen door. Maar er zijn sterke vermoedens dat Piempongsant en Zahavi door een gezamenlijk voetbalverleden onder één hoedje spelen. Piempongsant dook dit weekend overigens in Griekenland op, waar hij de virtueel failliete topclub Panathinaikos kocht.

In het Belgisch voetbal wordt al jaren strijd geleverd tegen de ‘makelaarsclub’ Moeskroen. Meerdere clubs - Cercle Brugge, Lierse, OH Leuven, Westerlo en Lommel - trachtten de voorbije jaren te verhinderen dat Moeskroen zijn licentie kreeg. Ze haalden bakzeil bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), het beroepsorgaan waar licenties kunnen worden aangevochten.

Ongeziene demarche
KV Mechelen, dat zich na degradatie naar tweede klasse bekocht voelt, kiest nu met een strafklacht voor een ongeziene demarche in het Belgische voetbal. Die stap is onderdeel van een juridische drietrapsraket.

KV Mechelen gaat ook bij het BAS in hoger beroep tegen de pas afgeleverde licentie voor Moeskroen en probeert daarnaast via een kortgeding van de voetbalbond af te dwingen dat het volgend seizoen als 17de club wordt toegevoegd aan eerste klasse.

De strafklacht hield KVM nog even achter de hand, maar omdat de club weinig animo voelt bij de bondsbonzen om door te pakken, zet het nu toch de stap.

Westerlo diende vorig jaar na degradatie uit eerste klasse ook een strafklacht in voor wedstrijdvervalsing. Maar geen enkele club durfde het aan Zahavi rechtstreeks aan te vallen.

Moeskroen kondigde vorige week zelf aan gerechtelijke stappen te ondernemen toen bekendraakte dat Malinwa in beroep ging bij het BAS en een kortgeding aanspande. ‘Het is het vierde jaar op rij dat onze club vanuit Vlaanderen wordt aangevallen. Dat moet stoppen’, stelde voorzitter Patrick Declerck.

Ongeschreven regel
Niet toevallig zet KV Mechelen als eerste de aanval in. Bijna alle profclubs zijn het gedonder met Moeskroen beu, maar niemand durft het gaspedaal in te duwen. Het is een ongeschreven regel in het Belgische voetbal dat clubs elkaar niet via het strafrecht bestoken.

De afspraak is de strijd te beperken tot de aparte cenakels van het sportrecht. Wie de regels aan zijn laars lapt - dat geldt ook voor clubs die spelers in dienst nemen die zonder transfervergoeding hun contract bij hun vorige club verbreken - wacht de pariastatus.

Veel clubs zijn ook bang om tegen de kar te rijden van de machtige makelaars Zahavi en Ramadani. De zwaargewichten vormen samen met Jorge Mendes, de makelaar van Cristiano Ronaldo, de wereldtop.

Kartelafspraken
De nieuwelingen Penninckx en Somers hebben echter lak aan de kartelafspraken in het voetbal. Ze kregen de voorbije maanden een crashcursus in de aparte voetbalzeden.

De voorbije dagen is zwaar druk uitgeoefend vanuit de Pro League, de koepel van de 24 profclubs, om alles niet op de spits te drijven. KVM kreeg de boodschap dat het zal kunnen fluiten naar zijn tv-geld als het effectief strafklacht zou indienen.

Maar Somers en Penninckx besloten toch de bom te droppen omdat ze via hun persoonlijk fortuin financieel sterk genoeg staan. Zij willen dat via gerechtelijke weg de onderste steen wordt omgedraaid. Somers noch Penninckx wenste gisteren te reageren.

10
Agenda / Re: Meerijden, auto-plekken over
« Laatste bericht door Sebastiaan_W Gepost op Vandaag om 13:01:21 »
28/04 KV Kortrijk - Lierse
4 plaatsen over in de auto, opstap mogelijkheden zijn Turnhout en de P&R in Wommelgem. Tickets te koop aan de kassa (uitvak, 21euro). Ik vertrek in Turnhout omstreeks 17u30. PM indien interesse

Danielsen, mocht jou dit een mooie optie lijken kijk dan eerst even of je daarna thuis kan komen. Het is maar een tip.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10