Auteur Topic: Hoe het was  (gelezen 1427667 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline bunnet

 • Berichten: 220
Re: Hoe het was
« Reactie #5970 Gepost op: okt 07, 2022, 22:36:53 »
Heel gaaf, AH! Prachtige verhalen en leest weer lekker weg.

Offline FCT1980

 • Berichten: 2538
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5971 Gepost op: okt 07, 2022, 22:54:32 »
Mooi verslag idd. Leuk om te lezen.
There are football grounds and football grounds. Then there is Villa Park!

Offline Joost

 • Berichten: 8845
Re: Hoe het was
« Reactie #5972 Gepost op: okt 08, 2022, 00:09:48 »
Komt er ook nog een verslag van afgelopen avond ;)

Offline Koning Kriel

 • Berichten: 1282
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5973 Gepost op: okt 25, 2022, 13:57:22 »
Na een opnieuw teleurstellende wedstrijd van Willem II op vrijdagavond vloog ik op zaterdag naar Engeland. Door een flinke vertraging kon ik mijn geplande stadswandeling in Cambridge vergeten maar gelukkig was ik wel ruim op tijd voor mijn eerste wedstrijd.

Stevenage - Northampton 2-3 (league two)
Ik had afgesproken met iemand van de EFW Facebook groep. Voor onze ontmoeting had hij een pub in een buitenwijk van Stevenage uitgekozen, de Pear tree. Tijdens mijn wandeling kon ik niets anders dan denken dat het toch wel bijzonder was dat ik daar liep op weg naar een afspraak met iemand die ik nooit eerder ontmoet had. Gelukkig is de wereld helemaal zo slecht nog niet en bleek Scott een hele aardige man, ook zijn kennisen bij Stevenage waren bijzonder aardig waardoor we een mooi gezelschap van 4 hadden om in de pub een pint te drinken en te praten over voetbal. Het stadion was ongeveer 15 minuten lopen van de pub en stelt niet gek veel voor. Voor een league 2 club heeft het wel alles wat nodig is. De wedstrijd was tegen streekgenoot Northampton maar van een echte derby of een echte rivaliteit is geen sprake. Bij de aftrap waren het wel nr 1 en nr 3 van de league two dus de publieke belangstelling was behoorlijk. Bijna 5.000 fans waarvan er net geen 1.000 supporter waren van de uitploeg. Binnen de minuut kreeg Northampton een penalty en na 1 minuut en een paar seconden schoten ze die penalty binnen. Daarna domineerde ze de wedstrijd volledig tot Stevenage uit het niets ineens op 1-1 kwam. De wedstrijd draaide volledig en ineens was Stevenage de bovenliggende ploeg. Zowel het thuis- als het uitpubliek liet van zich horen dus het was een geslaagde middag. Zo ronde de 80e minuut hoopte ik dat er nog een winnaar zou komen. En mijn gebeden werden verhoord. Na 82 minuten kwam Northampton opnieuw op voorsprong. Reden voor de thuisploeg om vol op de aanval te gaan spelen. Ook dat had resultaat want in de 86e minuut werd tot grote vreugde van het publiek de gelijkmaker gescoord. Dit leidde zelfs tot een rookbom op het veld. Maar nog voordat de rookbom uit was had Northampton opnieuw de leiding genomen, dit dan weer tot groot genoegen van het uitvak. Het waren vijf fantastische minuten met leuk voetbal en emoties die alle kanten opsprongen. Ik kan wel stellen dat ik veel geluk had met het bezoeken van deze wedstrijd. Mijn nieuwe vrienden zeiden al dat zelfs als ik op zondag een 0-0 zou zien ik een geslaagd weekend had.

Na de wedstrijd wedstrijd werd ik uitgenodigd om bij Scott thuis mee te eten waarna ik voldaan mijn AIRBNB opzocht voor een welverdiende nachtrust. De volgende dag stond de hoofdmaaltijd van deze trip op het programma.

Watford - Luton 4-0 (Championship)
Ruim 16 jaar geleden werd deze wedstrijd voor het laats in de aanwezigheid van publiek gespeeld. Twee seizoen geleden stond hij ook al op het programma maar toen gooide corona roet in het eten. En al sinds mijn bezoek aan Luton had ik dit affiche met dikke stift op mijn verlanglijstje gezet. Toen waren het de Luton supporters die ik ontmoette die alleen maar konden vertellen hoe ruk Watford wel niet was. Voor de wedstrijd liep ik een rondje om het stadion en door de wijk. Dat was een verrassend mooi rondje met veel muurschilderingen die verwijzen naar de club. Kijk op de twitter van Joris van de Wier (@doingthe116) voor de foto's. Ik heb ook nog samen met Joris staan schuilen voor de regen want zonder kaartje kwam je de pub niet in en mijn kaartje was nog onderweg naar de pub. Uiteindelijk dus toch de pub in en vanuit die pub konden we mooi de Luton supporters aan zien komen. Wat geroep en geschreeuw over en weer maar de politie had alles prima onder controle. Ik had eigenlijk wel wat problemen verwacht want iedereen die ik sprak was daar bang voor. We zaten in het familievak en schijnbaar hadden daar veel mensen hun wat jongere kinderen thuisgelaten omdat ze bang waren voor problemen. Problemen waren er echter zowel op als buiten het veld niet voor Watford. De Hornets domineerde de wedstrijd van begin tot eind en wonnen terecht met 4-0. De sfeer in het stadion was dan ook meer dan prima. Na de wedstrijd duurde het lang om naar buiten te komen omdat de politie een aantal uitgangen en de weg achter onze tribune afgesloten had om de Luton fans weg te voeren. Opnieuw was er (waar ik stond) weinig aan de hand, je had achteraf gezien best je kind mee kunnen nemen. Tof om deze derby mee te maken en zeker een aanrader om een keer te bezoeken.

Ik ging nog even de pub in voor een laatste pint voordat ik op maandag weer terug naar Nederland vloog. Een meer dan geslaagd weekend wat, zoals altijd, smaakt naar meer.

Offline ricodejong4

 • Berichten: 474
 • Geslacht: Man
  • Het Trapveldje
Re: Hoe het was
« Reactie #5974 Gepost op: okt 25, 2022, 14:14:53 »
Tof weekend Koning Kriel. Begint de 92 al langzaam in zicht te komen?

Offline Koning Kriel

 • Berichten: 1282
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5975 Gepost op: okt 25, 2022, 16:40:04 »
Dat duurt (gelukkig) nog wel even. Ben nu op 34. Jaartje of tien tot vijftien te gaan dus.

Offline Joost

 • Berichten: 8845
Re: Hoe het was
« Reactie #5976 Gepost op: nov 04, 2022, 16:18:57 »
De afgelopen twee weken mocht ik twee keer een wedstrijd bezoeken in het DHL Stadion / Cape Town Stadium / Green Point Stadium in Kaapstad. Dat is het stadion dat speciaal gebouwd werd voor het WK in 2010. Het hardnekkige gerucht is dat Sep Blatter tijdens een helikoptervluchtje heeft gezegd; dát is wel een mooi plekje voor een stadion. En daar had Sep echt wel gelijk in.
Naast het oude Green Point Stadium en bij een reeds bestaand groot sportcomplex verrees een stadion met ruim 62.000 plaatsen. Nederland speelde er tweemaal; in de groepsfase tegen Kameroen en de halve finale met die fantastische pegel van van Bronckhorst tegen Uruguay.

Zoveel mensen als toen zitten er nu zo goed als nooit. Als Justin Bieber komt, maar die zegde zijn concert voor begin oktober af.

De ploeg uit Kaapstad op het hoogste niveau is Cape Town City. Dat heeft overigens niets met de City Group uit Manchester te maken. Er wordt wel op z'n Belgisch veel aan licenties verkocht. Dat lot had ook de tegenstander getroffen op de 2e dag van ons verblijf in Kaapstad; Chippa United. Een nog jonge club met roots in een van de townships van Kaapstad maar een aantal jaar geleden werd de franchise verhuist naar Port Elizabeth en speelt in het WK stadion aldaar.

Zoals gezegd komen er niet veel mensen af op wedstrijden in de Zuid Afrikaanse hoogste klasse en bij City v Chippa schat ik het op 3500. Enkel de onderste vakken op de lange zijde en wat businessplekken waren in de verkoop. Het kost er ook voor Zuid Afrikaanse begrippen bijna niets. Kaartjes waren omgerekend €2,24.

Door wat gedoe arriveerden we pas 1 minuut voor aftrap in het stadion en die historie van Chippa leerde ik pas later kennen. Zodoende waren we nogal in de waren over welke club nu thuis speelde. Het vermoeden was dat blauw thuis en wit uit was. Maar dat was weer in scherp contrast met de wedstrijd waarin blauw echt heel veel beter was, terwijl Chippa veel hoger op de ranglijst stond. Toen wit scoorde was de verwarring helemaal groot want er werd volop gejuicht. Die goal gaf wel het antwoord op de prangende vraag; Blauw was Cape Town City.

Hoe het dan kwam dat Cape Town zo laag stond bleek ook overduidelijk. Kansen creeeren is een, ze ook afmaken is twee. Uiteindelijk lukte dat in de slotfase wel en won Cape Town met 2-1 waar het ook makkelijk 9-2 had kunnen zijn.

Later die week zou ook Cape Town Spurs, het voormalige Cape Town Ajax, nog thuisspelen in een klein stadion maar die wedstrijd werd vanwege een interland van Jong Zuid Afrika tegen Jong Togo verplaatst.

Maar er werd wel nog een ander duel ingelast. Cape Town City had immers vorig jaar beslag gelegd op de 2e plaats (op zeer ruime afstand van de Sundowns) en mocht 'Afrikaans' spelen zoals we dat hier zouden zeggen. Tegenstander in de CAF Confederations Cup (de Afrikaanse tegenhanger van de Europa League) was USM Alger uit Algerije. Wel weer hetzelfde stadion maar dat was gewoon pech hebben. Die wedstrijd begon dinsdagsavonds om 18:00 en ditmaal waren we er wat vroeger, zo'n 20 minuten voor aftrap. Maar druk was het niet, in telde zo'n 120 toeschouwers. Dat liep gedurende de wedstrijd wel op naar ongeveer 1500.

Waar Cape Town tegen Chippa al liet zien moeite te hebben met scoren werd dat tegen de Algerijnen nog pijnlijker zichtbaar. Het leek wel alsof iedere spits compleet in paniek raakte zodra de mogelijkheid op een goal zich voordeed. USM Alger beperkte zich tot counteren en was daar best gevaarlijk mee. De uitslag laat zich raden; 0-0. Maar door de vele kansen was het wel zeer onderhoudend.

Ondanks de lage toeschouwersaantallen was het wel bij allebei de duels heel sfeervol.


Offline Saltacampos

 • Berichten: 1757
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5977 Gepost op: nov 05, 2022, 15:54:50 »
Top, Joost, wat brengt je naar Zuid-Afrika ?
Over land and sea

Offline Joost

 • Berichten: 8845
Re: Hoe het was
« Reactie #5978 Gepost op: nov 05, 2022, 16:06:37 »
Top, Joost, wat brengt je naar Zuid-Afrika ?

Bracht, want Air Belgium heeft ons gisterochtend weer netjes aan de grond gezet in Zaventem.
Mijn schoonzusje woont er al 10 jaar en besloot in het huwelijk te treden.