Sympathie & Antipathie

Gestart door AthleticHolanda, jul 27, 2010, 22:15:22

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

AthleticHolanda

Eigenlijk een simpele vraag, ik vroeg het mezelf vanmiddag af, voor welke clubs ik door te gaan groundhoppen sympathie heb gekregen en dat waarschijnlijk ook zal blijven hebben.

Sommige clubs supporter ik al voordat ik ging groundhoppen en andere clubs volgde ik daarvoor ook al, maar door te gaan groundhoppen heb ik zeer zeker sympathie gekregen voor Fortuna Düsseldorf en KFC Uerdingen, clubs die ik daarvoor eigenlijk nog helemaal niet kende.

Verder is er nog een hele waslijst aan clubs die ik graag zie, maar bij deze is het toch wel het sterkste.

Hoe zit dat bij jullie?

HJanneman

#1
Ik vond Standard Luik al top van tv, maar toen ik ook nog eens een wedstrijd bezocht was de vonk helemaal overgeslagen.
Daarnaast heb ik erg veel sympathie voor Eendracht Aalst in België.
Ik heb wel wat met gevallen grootmachten/slapende reuzen, en dit is er zo één, en dan nog erg sympathiek ook.

In Engeland heb ik veel sympathie voor het vrij foute Bournemouth(een fout stadion, een niet bijzonder logo, geen bijzonder heftige geschiedenis): mijn eerste echte Engelse competitiewedstrijd Aldershot Town-Bournemouth heb ik meegemaakt vanuit een uitverkocht uitvak, en ging ik mee met de supporterstrein vanuit Bournemouth. Dat de badplaats Bournemouth me erg kon bekoren half augustus heeft ook meegespeeld.

In Duitsland heb ik sympathie voor Kickers Emden, waar ik met mijn zaalvoetbalploeg vanuit Delfzijl meerdere malen ben geweest voor het faillisement, toen ze nog 3.liga speelden.
De stad Emden heeft veel overeenkomsten met Delfzijl, en het ligt dan ook nog eens dichtbij, en we hebben blijvend contact overgehouden met fans van de Kickers n.a.v. onze bezoeken.

Gek genoeg, op Standard Luik na, zijn het allemaal laagvliegers waar ik door het groundhoppen sympathie voor heb gekregen.

Interessant topic, ben benieuwd naar de rest!

Hielke

Portsmouth.

Op gepaste afstand Ipswich Town, Tottenham Hotspur, Queen of the South, Borussia Dortmund en PAOK.

Joost

Sympathie is een groot woord. Er zijn wel een aantal clubs die ik leuker vond om te bezoeken dan anderen. RFC Liege heeft me tweemaal zeer kunnen bekoren. Meestal heeft een club na een bezoekje wel een gezicht en zowel een positief als negatief imago is dan goed. Beter een slecht gezicht dan geen gezicht.

Eendracht Aalst vond ik overigens walgelijk.

Peenvogel

Momenteel Leeds United. Vooral omdat iedereen een hekel aan ze heeft spreekt mij wel aan.

En wij organiseren scooterrallies met een grote groep scooterists uit Yorkshire waarvan het bestuur door LUFC-fans gevormd wordt. Geweldige lui (alleen lastig te verstaan na veel bier).

HJanneman

Citaat van: Joost op jul 28, 2010, 08:47:50
Eendracht Aalst vond ik overigens walgelijk.

Beter een slecht gezicht dan geen gezicht, zoals je zelf al zei, maar wat zorgde er voor dat jij er zo'n slecht gevoel bij kreeg?

Peenvogel

Komt er ook een Antipathieën-topic? Dan 'doneer' ik direct Bayern Munchen (we hebben het over clubs uit het vreemde buitenland toch? Want anders is het een open deur intrappen)

3434

Fortuna Düsseldorf en Alemannia Aachen.

Helemaal niet: Borussia Mönchengladbach. Ben er geweest tegen Köln en Stuttgart en beide keren had ik het meer voor de bezoekers.
Laatste nieuwe ground:  Stadion RCC Waterloo
Favoriete ground: Westfalenstadion - Borussia Dortmund
Record zonder 0-0: 10/04/10 tot 27/03/11

georgesv

Club Luik, Rc Mechelen en in mindere mate Berchem Sport , Union en Lyra
niet toevallig allemaal oude glorien uit het Belgische voetbal, nu in verval, waar ik het apprecieer hoe men met heimwee naar het verleden probeert te overleven. Supporters kunnen naar een succesvolle stadsgenoot gaan zien maar blijven hun club trouw!

buitenland: St Pauli , Barça en Marseille

wekke

Door het groundhoppen ben ik sympathie beginnen krijgen voor FC Utrecht en NAC Breda. Beiden hebben me verbluft door hun fanatieke sfeer. Vooral FC Utrecht zal ik blijven volgen en ik hoop nog jaren de wedstrijd thuis tegen Ajax te kunnen bezoeken.

Verder ook Borussia Dortmund. De Gelbe Wand blijft indrukwekkend! Alleen heb ik een hekel aan de communicatie met de club/ticketshop.

Door de Europese campagnes die ik vroeger zag op tv, blijven vier clubs me bij: Barcelona, Feyenoord, Manchester United en Chelsea. Feyenoord, qua sfeer, kon me bij mijn bezoek absoluut niet bekoren, maar ik ga er zeker nog eens naartoe. Kwestie van de club nog een kans te geven ;-) Bovendien vind ik De Kuip een schitterend stadion. Voor Barcelona geldt iet wat hetzelfde: schitterend stadion, verschrikkelijke sfeer. Daar waar ik denk bij Feyenoord beterschap te verwachten, denk ik dat Barcelona altijd een doods en verwend publiek zal hebben. Wel blijf ik fan van het geweldige voetbal dat men de laatste jaren op de mat tovert. Manchester United ben ik minder en minder gaan volgen. Chelsea heeft sinds de komst van Abramovich helemaal afgedaan.

Voorts verwacht ik nog zeer veel van clubs als Celtic, Rapid Wien, Marseille en FC Sevilla om er een bezoek te brengen, maar ik volg hun prestaties niet echt.

Han

Gelet op het topicverloop heb ik de titel gewijzigd omdat het dreigt aan een onverholen behoefte te voldoen. Ik corrigeer het ogenblikkelijk als het de topicstarter onverhoopt niet zou behagen.
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Han

#11
Citaat van: AthleticHolanda op jul 27, 2010, 22:15:22
Hoe zit dat bij jullie?

Als puber heb ik met mijn voetbalgekke vader, reizend vanaf Zwolle naar Amsterdam toen dat traject nog grotendeels provinciaals was en dwars door stadjeskernen leidde op De Veluwe en in Het Gooi, Ajax een fors aantal malen zien spelen in het Olympisch Stadion tijdens de Europese kruistochten.

Daarna individueel talloze malen eredivisie- en Europees Voetbal gezien in De Meer en, again, Het Olympisch Stadion.

De sympathie is inmiddels volledig vervaagd, coïnciderend met het vertrek uit De Meer en de intrede van internet.

Strangely Devoted or Mentally Disturbed

King Nothing

Sympathie:
FC Emmen uiteraard, mijn club. Ik ben een tijd lid geweest van de Supp.ver van Sparta, maar die "liefde" is enigszins bekoeld de afgelopen tijd, ik kwam er regelmatig maar ben er al een behoorlijke tijd niet meer geweest. Sympathie is wel gebleven, alleen niet als Sparta tegen Emmen speelt hehe
Verder voor zoveel clubs, vooral VfL Osnabruck, VfL Bochum, SV Meppen  en St Pauli. Verder in het verleden ook genoten bij Köln, 1860 München, Kaiserslautern, Karlsruher SC.

Antipathie:
Ach ja, zoveel. Vooral clubs die in geel/zwart spelen (niet alle clubs dus!), Ajax, Zwolle, Real Madrid, Chelsea, Man.City (titels kopen heb ik het niet zo op) en zo ongeveer de gehele rest van de Jupiler League (de Nederlandse versie daarvan uiteraard).
Beste vrind wette dat
Soms is 't beater iets moeis te verleeze
Beater verleeze dan dat ge 't noeit het gehad

Gert

Sympathie:
In Nederland natuurlijk Willem II, al ben ik sinds vorig seizoen afgehaakt als seizoenkaarthouder (na 30 jaar). Niettemin blijf ik ze nauwgezet volgen. Na afgelopen seizoen lijkt het makkelijk om Twente te noemen, maar sinds een ontmoeting met een verschrikkelijk aardige Twentefan in het jaar dat ze degradeerden (ergens begin jaren '80) had ik zo met hem te doen dat het een beetje mijn 2e club werd. Op een straatlengte achter Willem II uiteraard.

In Engeland heb ik een zwak ontwikkeld voor Sheffield United. Verder ben ik ter plekke verliefd geworden op Villa Park en kan Aston Villa daardoor inmiddels op mijn sympathie rekenen.

Antipathie:
Niet zozeer tegen de betreffende clubs an sich, als wel tegen het door "de media" gehypete en overgeromantiseerde idee van de "volksclub". Daar kan en heb ik helemaal niks mee. 

Han

Citaat van: Gert op aug 01, 2010, 22:29:36

Antipathie:
Niet zozeer tegen de betreffende clubs an sich, als wel tegen het door "de media" gehypete en overgeromantiseerde idee van de "volksclub". Daar kan en heb ik helemaal niks mee.

Welke media bezondigen zich naar jouw oordeel aan het hypen en iconiseren van het fenomeen 'volksclub'? Ik zou daar niet zo snel een voorbeeld van kunnen oplepelen.

Strangely Devoted or Mentally Disturbed