Verrassende Velden & Aantrekkelijke Amateurcomplexen

Gestart door hgrm, mei 08, 2011, 21:29:58

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hgrm

#15
Deel 9: Quick Boys (Katwijk)

Het kan nog net voordat ze in de topklasse spelen en niet meer in dit topic 'mogen': Quick Boys, één van de meest succesvolle amateurclubs van Nederland.
Sportpark Zuid is misschien wel het mooist gelegen sportpark van Nederland. Het ligt midden in de duinen en maakt ook gebruik van de natuurlijke glooiingen in het landschap.
Tot voor kort stond er een vrij bescheiden hoofdtribune met onoverdekte zitplaatsen aan weerszijden. Dankzij de transfers van Dirk Kuijt, waarvan Quick Boys behoorlijk wat opleidingsvergoeding opstreek, kon er een grote nieuwe hoofdtribune worden neergezet. De onoverdekte zitplaatsen werden tijdens de bouw achter de goal geplaatst, waar voorheen een duinhelling was, zodat men toch kon zitten. Deze zitplaatsen bestaan nog steeds. De oude en de nieuwe situatie zijn hieronder in beeld gebracht.Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Joost

Quick Boys kan natuurlijk nooit opboksen tegen de ligging van vv Partij maar het is wel een schitterend terrein. Ik zou echter zweren dat die bankjes achter het doel er al 40 jaar lagen!

hgrm

Ik had het over het mooist gelegen complex van Nederland. En je weet toch dat Nederland onder de grote rivieren en achter de IJssel ophoudt (-:
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

Deel 10: CVV (Rotterdam-Charlois)

De Charloise VoetbalVereniging (tegenwoordig CVV Mercurius) uit 1908 is één van de vele Rotterdamse clubs van naam. Sinds de oprichting maakte de club gestaag progressie door. Het eerste grote succes kwam in 1920, toen de Holdertbeker, de voorloper van de KNVB-beker werd gewonnen. In de jaren 30 bereikte CVV het hoogste niveau, de eerste klasse, maar 20 jaar later werd de aansluiting met het profvoetbal gemist. Lang hield CVV zich staande in de (sub)top van het amateurvoetbal; in 1964 werd CVV amateurkampioen en in 1976 werd nog een afdelingskampioenschap behaald.

Na 3 degradaties in 4 jaar halverwege jaren 80 dreigde de club weg te kwijnen. Dankzij de zaterdagafdeling is er echter weer toekomst. Dit jaar promoveerde CVV-zaterdag naar de derde klasse.

Het terrein aan de Groene Kruisweg getuigt nog van de glorietijd van CVV en is het bezoeken meer dan waard:Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

ðe waan


Cyclebob

Tips genoeg: UVS, DHC, EDO... mooie complexen om tijdens wedstrijden weg te dwalen wanneer het voetbal niet om aan te zien is
Laatst bezochte nieuwe grounds, Buitenland: 18-2 Cesar Vallejo Trujillo - Huancayo 1-1 (Perú). Binnenland: 14-4 Raptim Gorinchem - Leerdam Sport'55 2 3-2. Futbology: Bob Vellinga

hgrm

Als er vandaag nog geen tweede correctiewerk bij de post zit, komen er vanavond weer plaatjes.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

ðe waan

#23
Ik was vandaag toevallig in de buurt en ben dus ook maar even langs het terrein van Rijssen Vooruit gegaan. De club heeft het eerste elftal inmiddels teruggetrokken uit de zesde klasse, dus de club lijkt op sterven na dood. De tribune staat er gelukkig nog in volle glorie.


Bier und Bratwurst

#24
Ik ben hier ook al een aantal keren geweest!!Mooie tribune inderdaad!!
Het ene stadion is het andere niet!

stadiongebod

Citaat van: hgrm op jun 01, 2011, 10:59:47
Als er vandaag nog geen tweede correctiewerk bij de post zit, komen er vanavond weer plaatjes.

Gespannen blijven wij wachten ;)

Joost

Het bedrijfje waar ik werk is begin maart verhuist naar Nederweert, een plattelandsgemeente met buiten Nederweert nog een aantal kernen. Het mooie van de gemeente is dat de verschillende kernen hun eigen identiteit lijken te behouden en allemaal nog de Limburgse drie-eenheid huisvesten: een voetbalclub, een schutterij en een harmonie.

Geen van de clubs moet van de gemeente verplicht fuseren of verdwijnen, dat is ook wel eens een verademing. De terreinen van Merefeldia, Ospel en Meijel zijn allemaal keurig verzorgd en zelfs een klein dorp als Eind heeft een complex van formaat. 1 clubs had ik nog niet bezocht en juist die spelen sinds de jaarwisseling op een nieuwe complex: Leveroy.

Leveroy neemt in het Limburgse voetbal een belangrijke plaats in, vanwege de centrale locatie zijn hier namelijk altijd de lotingen voor de regionale beker. Café-Zaal Wetemans aan de Dorpsstraat is de vaste locatie.

Omdat het dorp een klein beetje wordt uitgebreid komen er een paar huizen op het oude veld 1 en 2 en is naast het oude derde veld een nieuw clubgebouw neergezet. Ook is er een nieuw tweede veld aangelegd.

Het oude eerste veld er nog in volle glorie.
Het oude, maar nog wel gebruikte clubgebouw


Bij de huizen links was het oude tweede veld


Achter het verre doel ligt de dorpsschool

Hét hoogtepunt van het sportpark zijn de reclameborden. Vrijwel allemaal met de hand geschilderd. Van het bord voor de bakker tot de Super de Boer en de Fixet!


Let op het telefoonnummer!

ðe waan

Vanochtend was ik met zoonlief in Epe voor een wedstrijd van zijn team.

Sportpark De Wachtelenberg is toch ook wel een pareltje. Hopelijk kan SV Epe de komende jaar weer eens een beetje klimmen in de rangen der amateurs.


ðe waan

Citaat van: ðe waan op sep 30, 2011, 19:54:59
Ik was vandaag toevallig in de buurt en ben dus ook maar even langs het terrein van Rijssen Vooruit gegaan. De club heeft het eerste elftal inmiddels teruggetrokken uit de zesde klasse, dus de club lijkt op sterven na dood. De tribune staat er gelukkig nog in volle glorie.

RV bestaat nog steeds, maar de tribune is nu verpest doordat op een deel ervan kuipstoeltjes zijn geplaatst. :-(

hgrm

Citaat van: hgrm op mei 08, 2011, 21:49:52
Deel 2: Neptunus (Rotterdam)

Ooit was Neptunus één van de toonaangevende Rotterdamse voetbalclubs. Tegenwoordig wordt de voetbalafdeling (eerste klasse zondag) volledig overvleugeld door de honkbalafdeling, die het keer op keer lukte op slinkse wijze het landskampioenschap aan HCAW te ontfutselen. Letterlijk in de schaduw van van het honkbalstadion staat de oude tribune van de Neptunianen. Het eerste elftal zal hier binnenkort niet meer te bewonderen zijn; Neptunus gaat fuseren met Schiebroek, alwaar het eerste gaat spelen.

Inmiddels heeft de fusie zich voltrokken. Gevoetbald wordt er niet meer bij de tribune, ondanks dat het kunstgras nog redelijk nieuw is. Er is nog even over nagedacht om de tribune te verplaatsen naar Schiebroek maar dit bleek technisch/financieel niet haalbaar. Het veld wordt nu gebruikt voor softball en is in het midden in tweeën gedeeld. In de hoeken is een deel van het kunstgras weggehaald en vervangen door een gravel infield.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen