18 steden, de keuze is aan jou

Gestart door Jeje, jan 16, 2016, 19:05:12

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Freekos79

Belfast inderdaad ook erg de moeite waard!
Volgende wedstrijd: ?

De publiekswissel

Mooi doel maar of het haalbaar is een tweede, maar waarom de lat niet lekker hoog leggen inderdaad. Hoe en voor wanneer ga een uiteindelijke top 18 maken?

Steden en clubs die als combinatie absoluut de moeite zijn:
Belfast  - o.a. Glentoran, Linfield.
Sarajevo - o.a. FK Zeljeznicar, FK Sarajevo
Berlijn  - Hertha BSC maar vooral Union Berlin.
Wenen - Rapid Wien en voor het stadion First Vienna FC
Brugge - Club Brugge
Antwerpen - Royal Antwerp, Beerschot, Berchem Sport
Madrid - Atletico Madrid
Dresden - Dynamo Dresden   
Edinburgh - Heart of Midlothian
 
Bestel hier het boek: "Plavi, voetbalmania op de Balkan":
https://depubliekswissel.com/PLAVI/

FC_Emmen

Boedapest ook een mooie stad om veel te kunnen vincken:
Újpest FC, Ferencvárosi TC, MTK Budapest, Budapest Honvéd, Vasas SC, BKV Előre SC
Dimitri Verhulst: 'De combinatie geel en zwart, godbetert, smakelozer kan je 't niet bedenken.'

Shepherd

Hamburg: Sankt Pauli, HSV, Altona'93

Jeje

Thanks voor de tips allemaal!

@De publiekswissel , Ik ga nu alle steden die jullie aandragen en die financieel haalbaar zijn op een rijtje zetten. Daarna ga ik er steeds random 2 steden uitpikken dmv generator ergens online. Dan zet ik die 2 steden hier neer en maken jullie de uiteindelijke keuze :)

Jef400

In ieder geval veel succes. Hoop dat je het kunt ritselen.

Penders

Ook niet van je favoriete club?

Citaat van: ALenstra op jan 17, 2016, 22:28:46
Heb al sinds 1998 geen wedstrijden in de ere- en eerste divisie bezocht.

AthleticHolanda

Allereerst vind ik het een leuk en bijzonder ambitieus project.

Realiseer je goed dat het tijdrovend zal zijn en zeker geld gaat kosten, ongeacht je bestemmingen.

Als ik het goed interpreteer ben je op zoek naar tips m.b.t. interessante steden en wedstrijden. Nu zou ik hier een top-10 van mijn favoriete bezochte steden neer kunnen zetten, maar ik denk dat je daar weinig aan hebt. Toen ik nog relatief weinig stadions bezocht had, had ik net als jou een enorme waslijst aan steden en stadions die ik graag wilde bezoeken. Inmiddels is dat deels uitgekomen al is die waslijst allerminst gekrompen.
Vooral voel ik me thuis in Zuid- en Zuidoost-Europa. Dat heeft deels met mijn karakter te maken, maar tevens door naar veel verschillende plaatsen te gaan (in elke (uit)hoek) en de (voetbal)cultuur aldaar zoveel mogelijk proberen te ontrafelen. Het lijkt me bijvoorbeeld erg lastig om vooraf al te oordelen over steden (of clubs) waar je niet geweest bent. Ik zou dus ook (!) steden gaan bezoeken die je op voorhand misschien minder aanspreken. Met lage verwachting kan het nauwelijks tegenvallen en elke, ja echt elke (!!!) stad, heeft haar charme en bezienswaardigheden. Daarnaast is afwisseling voor mij nog steeds erg belangrijk. Teveel van hetzelfde werkt bij mij niet.

Ik heb me voornamelijk laten leiden doordat ik een favoriete club buiten Nederland heb die toevallig ook nog geregeld Europees speelt. Daardoor kwam ik op plaatsen waar ik anders nooit zou komen, al zijn dat niet per se meteen voor de hand liggende steden. Als ik jou was zou ik je afvragen waar jij je door wil laten leiden.

Wat vind je bijvoorbeeld belangrijker, kwaliteit of kwantiteit? Steden of wedstrijden? Het kostenplaatje? Een favoriete club?
Als je naar steden wil reizen die veelal in dit topic genoemd worden, dan mag je er toch op rekenen dat je voor goede sightseeing, afhankelijk van je tempo, toch minstens twee dagen nodig hebt. Tel daarbij op nog enkele wedstrijden en je bent al snel een dag of vier, vijf op pad.
Kies je voor kwantiteit dan vlieg je de ene dag heen, zie je een wedstrijd, en ga je weer verder of terug. Dan kan je meer wedstrijden en steden zien, maar zie je die steden wel maar half, de vraag is waar je voorkeur ligt...

Daarnaast weet ik niet of je van plan bent om achttien keer op reis te gaan, maar ik zou vooral ook proberen om steden te combineren. Het werkt kostenbesparend om minder vaak te gaan, maar wel iets langer te blijven. Heb je na twee dagen een stad gezien, reis je de derde dag naar de volgende stad. Steden die veel van elkaar verschillen kunnen soms toch erg dicht bij elkaar liggen (bv. Wenen en Bratislava), of soms liggen steden verder van elkaar maar zijn de verbindingen uitstekend. Zo haal je op meerdere vlakken het maximale uit een trip.

Als laatste zou ik vooral je eigen regio en land niet verloochenen.
Om erachter te komen dat ik mezelf niet kan vinden in de manier waarop profvoetbal geregeld is in Nederland, heb ik wel relatief veel wedstrijden in het Nederlands profvoetbal gezien. Daarnaast zijn er ook genoeg leuke steden in Nederland en wordt het amateurvoetbal gemiddeld veel beter bezocht dan in het buitenland.
En ver weg is niet altijd beter, een voorbeeld: Neem met een kruidvatkaartje vrijdagochtend de trein naar Maastricht, ga sightseeën en reis op het eind van de middag verder naar Luik. Bezoek 's avonds Standard en reis de volgende ochtend door naar bv. Leuven of Brussel, neem de middag en vooravond voor sightseeing en bezoek 's avonds een club aldaar. Vervolgens kan je zondag je sightseeing vervolledigen en op de terugweg naar huis nog een wedstrijd meepikken. Zo zie je minstens twee mooie steden, drie wedstrijden, en met de juiste voorbereiding reis je relatief erg goedkoop.

Mocht je concrete tips willen (m.b.t reizen in een bepaald land) dan mag je altijd een berichtje sturen, vooral met reizen per OV heb ik inmiddels wel de nodige ervaring in bepaalde landen.

Tot slot kan ik je misschien ter inspiratie mijn, helaas nog steeds incomplete, reisfoto pagina laten zien.

Succes met je project :-).

Jeje

@Jampot: Thanks

@AthleticHolanda: Thanks voor uitgebreide reactie met veel tips, daar kan ik wel wat mee :) Je vraag over wat ik belangrijk vindt, eigenlijk alles wel een beetje :P Kostenplaatje is belangrijk want heb geen onbeperkte middelen, maar wil natuurlijk wel zoveel mogelijk zien, maar wil zeker geen steden gaan afraffelen. Ik ga zeker proberen steden te combineren, want 18 losse reizen wordt inderdaad erg lastig ( en duur).

Ga zeker ook in Nederland stadions bezoeken volgend jaar hoor, maar op de een of andere manier trekt me dat toch wat minder.

Zodra er wat steden vaststaan, zal ik zeker een PM sturen met informatie :)

Je fotopagina heb ik al een keer eerder gezien, ga volgende maand naar Kopenhagen en Malmö en daarvan al vluchtig wat foto's bekeken. Maar ook weer niet teveel want laat me graag verrassen :)

Jeje

Dit is de voorlopige lijst waaruit ik wil gaan loten, bijna al jullie tips erin verwerkt op een enkele daargelaten. (financieel niet haalbaar/ trok me totaal niet aan) Daarnaast ook wat steden die mezelf erg aanspreken. Mijn plan is om steeds random 2 steden eruit te halen (https://www.random.org/) en dan jullie te laten kiezen. Wil deze maand alvast wel wat lotingen doen, maar het gros van de lotingen zal pas volgend seizoen gebeuren, zodat jullie dan ook nog rekening kunnen houden met speelschema's etc. Maar 2/3 lotingen deze maand kan geen kwaad denk ik ;)

Dublin
Berlijn
Lens
Londen
Praag
Wenen
Madrid
Frankfurt
Dundalk
Dortmund
Bremen
Lissabon
Belfast
Birmingham
Sheffield
Belgrado
Edinburgh
Antwerpen
Hamburg
Sarajevo
Kopenhagen
Luik
Aken
Köln
Gent
Liverpool
Manchester
Bratislava
Basel
Bilbao
Milaan
Turijn
Budapest
Stockholm
Helsinki
Valencia
Porto

Jeje

Ik ga vanavond rond 21.30 de eerste 2 lotingen doen, die zal ik dan ook direct hier plaatsen. Ik zal werken met https://www.random.org/

De lijst hierboven heb ik genummerd, Dublin nummer 1 tot en met Porto nummer 37. Ik zal bij Random.org 2x op generator gaan klikken. De 2 getallen die eruit komen zijn de steden die het tegen elkaar opnemen. Jullie kunnen dan kiezen welke van de 2e steden ik ga bezoeken. Met een eventuele favoriete club erbij.

Ik zal screenshots maken van de loting, zodat ik kan laten zien dat het geheel willekeurig is gegaan en dat ik niet zomaar 2 steden tegenover elkaar heb gezet :PArjen

Sms Liverpool aan naar 3433. Is niet lullig bedoeld hoor. Ben benieuwd wat er uit komt rollen.

Jeje

#42
Daar gaan we dan:

Loting 1: 14 (Birmingham) of 5 (Praag)
Loting 2: (8) Frankfurt of (1) Dublin


Screenshots volgen morgen, zit midden in mn voorbereiding op mn wiskundeproefwerk van morgen namelijk ;)
Morgen ook verdere informatie over de 4 steden hoe ik een bezoekje zou inplannen, sommige steden zijn namelijk geschikt om gelijk te combineren. Dat is ook handig om te weten voor jullie keuze uiteraard ;)

Reacties mogen uiteraard al wel komen nu :)

Jeje

Loting 2: (8) Frankfurt of (1) Dublin


Voetbalman

1. Praag
2. Dublin

Ah nee zekers!