De Twaalfde Man

Gestart door De Twaalfde Man, nov 08, 2016, 13:26:24

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

De Twaalfde Man

Als Feyenoordsupporter ben je - als liefhebber van absolute voetbalcultuur en nostalgie - enorm verwend. De akoestiek van De Kuip, de geur van het gras en de dansende tribunes tijdens het juichen, het zorgt steevast voor huizehoog kippenvel! Als je daarnaast deel uit mag maken van het zeer fanatieke Legioen ben je een zeer gezegend man. Je bent namelijk geen supporter, nee Feyenoord is een levenswijze. Onvoorwaardelijke liefde, onvoorwaardelijke steun. Feyenoord is ons geloof!

De eerste keer, die gang naar het stadion, de duizend lampen van ver al te aanschouwen en dan het geluid wat opstijgt uit die machtige Kuip, je raakt in een roes van voetbalpassie. Vanaf dat moment een vast ritueel, eerst tweewekelijks alleen de thuiswedstrijden. De honger naar meer sleurt mij steevast ook naar alle uitwedstrijden. Voor ik het weet bezoek ik alle uit- en thuiswedstrijden van mijn club.

Ik maak kennis met het fanatisme en de beleving van andere supportersgroepen. De rivaliteit, het gezang maar evenzo de bewondering voor de sfeeracties doen het hart van mij als pure voetbalromanticus sneller kloppen. Al snel heb ik alle hoeken en stadions van Nederland gezien. Ik heb het geluk dat Feyenoord met regelmaat Europees voetbal speelt - hoewel lange Europese campagnes schaars zijn - wat mij vervolgens naar verschillende uithoeken van Europa brengt. België, Italië, Kroatië, Tsjechië, noem maar op. Ook maakte ik kennis met Sunderland AFC, vrienden van Feyenoord, waarvan ik een uitwedstrijd op het magische Upton Park van West Ham United bezocht. Het bleek het begin te zijn van iets waar maar geen einde aan lijkt te komen...groundhoppen in combinatie met de liefde voor pure en authentieke voetbalcultuur. Want zodra Feyenoord niet meer Europees speelt in een seizoen, steek ik steeds vaker de grens over voor wedstrijden in het buitenland. Waar ik ook kom, als ik ook maar stadionlampen zie of iets tegen kom wat lijkt op een voetbalstadion...toch even kijken.

Inmiddels heb ik ruim 20 Europese landen bezocht, steevast met camera. Niet alleen heb ik de voetbalcultuur kunnen vastleggen, maar ook inzicht gekregen in de passie van diverse harde kernen. Zo was ik te gast bij de ultras van o.a. Celtic FC, Hammarby, FC Kopenhagen en FK Zeljeznicar. Daarbij groeit mijn bucket list harder dan dat ik weg kan strepen. Ik vraag me af of er ooit een einde aan komt...waarschijnlijk niet.

Sinds januari van dit jaar ben ik mijn reizen gaan delen op Facebook, Twitter, Instagram en mijn eigen website. Het zorgt er voor dat ik fantastische mensen blijf ontmoeten, met één gezamenlijke passie: voetbal!

Website: http://detwaalfdeman.net/
Facebook: https://www.facebook.com/DeSupporter/
Twitter: https://twitter.com/Twaalfde_Man
Instagram: https://www.instagram.com/twaalfdeman/

Heb je vragen of opmerkingen, neem gerust contact op: info@detwaalfdeman.net

De publiekswissel

Mooi kerel! Leuk dat je ook hier te volgen bent.
Bestel hier het boek: "Plavi, voetbalmania op de Balkan":
https://depubliekswissel.com/PLAVI/

HRM1880

Mooi dat je hier een bericht zet. Op twitter volg ik je al een tijd, maar kwam nu tot de conclusie dat ik je, schandalig genoeg, nog niet volg op instagram.
Bij deze ook weer opgelost.

Jehoentelaar

Ik ben je Facebookpagina gaan volgen; mooie verslagen!
Waar een wil is, is een vinck.

Instagram: @groundhopperjehoentelaar

De Twaalfde Man

Dank je voor de support en leuk dat jullie mij volgen! Ik zal ook zeker eens kijken op jullie pagina's en volgen

De Twaalfde Man

Overigens zijn op mijn website en Facebook pagina diverse fotoverslagen te vinden van mooie derbies, maar ook diverse lost grounds bezocht het afgelopen jaar.

Check out now: https://www.detwaalfdeman.net

Overigens zal er ook weer een reportage van mijn hand in Panenka Magazine #9 te zien zijn, welke nu te bestellen is via de webshop.

De Twaalfde Man

Gisteren bij de Derby van Wallonië geweest met een ouderwets derby sfeertje die (helaas) uit de hand liep in de tweede helft. Wedstrijd gestaakt en inmiddels begrepen dat Standard Luik geen uitsupporters meer mag mee nemen dit seizoen.

Fotoverslag op mijn Facebook: https://www.facebook.com/DeSupporter/

Inmiddels ook al aan het kijken naar volgend jaar, waarbij de Belgrado, Wenen en Sofia derby al op het programma staan. Daarnaast naar Madrid om in ieder geval nog een pot mee te maken in Vicente Calderon.

De Twaalfde Man

De winterstop is aangebroken voor mij. Eerste jaar De Twaalfde Man is voorbij en heb een geweldig jaar gehad. In 13 Europese landen voetbal gekeken, waarvan enkele meerdere malen bezocht.

Mijn terugblik op 2016: http://www.detwaalfdeman.net/single-post/2016/12/22/Magnificent-2016

Fijne feestdagen allemaal!

De publiekswissel

Leuk stukje, tot snel bij volgende 'groundhopdate' maat.
Bestel hier het boek: "Plavi, voetbalmania op de Balkan":
https://depubliekswissel.com/PLAVI/

Nort

Citaat van: De publiekswissel op dec 23, 2016, 09:52:29
Leuk stukje, tot snel bij volgende 'groundhopdate' maat.
Jij bent wel van het daten hé... :)

De Twaalfde Man

Citaat van: Nort op dec 23, 2016, 10:14:43
Jij bent wel van het daten hé... :)
Hij is zo romantisch die jongen...

De Twaalfde Man

Inmiddels zijn we alweer richting het einde van het seizoen aan het gaan (behalve dan in Ierland en de Scandinavische landen). De afgelopen maanden nog een paar mooie trips gemaakt, de fotoverslagen vindt je hier:

Wiener Derby: https://www.facebook.com/pg/DeSupporter/photos/?tab=album&album_id=449015065436032Niederrhein Pokal (halve finale) - Wuppertaler SV vs. Rot-Weiss Essen: https://www.facebook.com/pg/DeSupporter/photos/?tab=album&album_id=434454103558795Spanje: Atletico Madrid - Sevilla FC: https://www.facebook.com/pg/DeSupporter/photos/?tab=album&album_id=429904530680419Old Firm: https://www.facebook.com/pg/DeSupporter/photos/?tab=album&album_id=426317891039083Sofia derby - Levski vs. CSKA: https://www.facebook.com/pg/DeSupporter/photos/?tab=album&album_id=423661431304729


De Twaalfde Man

Afgelopen week ben ik toegetreden tot de In de Hekken familie en zal voor hen artikelen gaan schrijven over de trips die ik maak, maar eveneens opiniestukken m.b.t. mijn kijk op het voetbal en de actualiteit binnen het voetbal.

Afgelopen vrijdag is mijn eerste stuk online gegaan. Een reisverslag van de road trip van Sarajevo naar Belgrado voor The Eternal Derby. waarbij De Publiekswissel en Football Romantic mijn reisgenoten waren. Een enerverend avontuur kunnen we wel zeggen:

https://www.indehekken.net/een-halve-eternal-derby/

De Twaalfde Man

Namens In de Hekken schrijf ik over De Kuip, mijn tweede thuis als Feyenoordsupporter. Nu de Gemeenteraad van Rotterdam heeft ingestemd met de verdere ontwikkeling van Feyenoord City is het nog maar de vraag hoe lang (en in welke hoedanigheid) De Kuip voor ons behouden blijft, voor zowel vriend als vijand. Want stadions zoals De Kuip, zo zie je ze nog maar weinig. Extra pijnlijk om te constateren dat renovatie nooit een optie is geweest, omdat de belangen van de kleine elite in de weg liggen. Een thuis voor duizenden moet plaats maken voor het te grote ego van een klein groepje passanten.

https://www.indehekken.net/tempel-aan-de-maas/

Saltacampos

Mooi. Feyenoord staat samen met Schalke en Lens hoog op mijn to do-lijst, als er eens een wedstrijd met vrije verkoop op zondagnamiddag is, zak ik wel eens af naar Rotterdam met de trein.
Over land and sea