Hoofdmenu

Work in progress

Gestart door Sebastiaan_W, apr 13, 2008, 10:02:53

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

georgesv

ze hebben al "palen in de grond geschoten"
ze zijn dus al begonne, maar er is nog niks te zien. nu ligt het al paar maanden stil.

georgesvStadion van Club komt in de zuidrand

vr 03/04/09 - De Vlaamse regering heeft de knoop doorgehakt: het nieuwe stadion van Club Brugge wordt in de zuidrand gebouwd. "Een nieuw stadion komt weer een stap dichterbij", luidt het.
De sites-Chartreuse en -Loppem worden samengevoegd tot één projectgebied. Daarmee is het voorstel van minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen gevolgd.

(Belga)

Van Mechelen wil het geheel bestempelen als "zone voor stedelijke activiteiten met parkkarakter".

"De aanpassing van het voorontwerp van het ruimtelijke uitvoeringsplan maakt een mix mogelijk van kantoren, winkels en sportfaciliteiten", zegt Dirk Van Mechelen.

"Zo effenen we het pad voor een nieuw opleidingscentrum én een multifunctioneel voetbalstadion."

Het stadiondossier zat jarenlang muurvast. Er was heel wat tegenkanting tegen Clubs voorstel, in Loppem, maar ook Chartreuse en een uitbreiding van het huidige Jan Breydelstadion behoorden tot de mogelijkheden.

Michel D'Hooghe noemt het dossier zijn grootste ontgoocheling. De stad Brugge kon/wilde niet beslissen en schoof de hete aardappel door naar de ministers.
Van Mechelen: "Tijd om te handelen"
"Door Chartreuse en Loppem samen te smelten, komt een nieuw stadion weer een stap dichterbij", zegt Van Mechelen.

"We verliezen niet langer tijd in dit dossier. Het is tijd om te handelen."
Dhondt: "De weg is nog lang voor Club"
Filips Dhondt, CEO van Club Brugge, was "heel tevreden dat de Vlaamse regering daadkrachtig opgetreden heeft".


"Dit is wel een groter gebied dan waar wij zullen gebruik van maken. De bedoeling is dat op Loppem het stadion komt en op Chartreuse dan wellicht kantoren."

"Maar we wachten op meer details. Begin volgende week zouden die komen."

"Dit is een eerste, belangrijke horde", zei Dhondt nog aan Sporza. "Maar het is een hordekoers. De weg is nog lang voor ons. Er komt wellicht nog een lange juridische procedure."

"Het zal zeker nog jaren duren voor het stadion er staat. Ik durf nog geen einddatum op het project plakken. Maar we werken nu met veel enthousiasme voort. Deze beslissing schenkt ons ingetogen vreugde."
"Goeie compromissen zijn niet slecht"
Vlaams minister-president Kris Peeters geeft toe dat de oplossing een compromis is.

"Maar goeie compromissen zijn niet slecht. Loppem was één van de plaatsen voor een stadion, Chartreuse was al lang kanshebber voor kantoren."

"Maar als er in Loppem een stadion kwam, zouden kantoren in Chartreuse niet meer kunnen."

"De beste oplossing was één grote zone creëren. Dit is een intelligente benadering van een probleem dat al jaren aansleept."

"Dit is wel maar fase 1, het echte werk moet nog gebeuren." Er moet nu een project en bouwaanvraag ingediend worden.
Cercle: "Ons standpunt komt donderdag"
Clubs buur, Cercle, wil nog niet meteen uitvoerig reageren.

"We willen eerst de beslissing van de Vlaamse regering stevig bestuderen. Ons standpunt zullen we donderdag bekendmaken, uitgerekend op de 110e verjaardag van onze vereniging", zegt woordvoerder Pol Van Den Driessche.

"Cercle is wel alvast blij dat het huidige Jan Breydelstadion zijn bestemming als recreactiegebied behoudt. Daaruit putten wij moed dat groen-zwart in dit mooie stadion zal kunnen blijven spelen."

georgesv


Stad overweegt te investeren in Arteveldestadion

GENT - Het Gentse stadsbestuur sluit niet uit dat het toch zal investeren in het nieuwe voetbalstadion van AA Gent. Dat liet schepen Christophe Peeters (Open VLD) gisteren verstaan tijdens het vragenuurtje op de gemeenteraad. Het project Arteveldestadion zit helemaal in het slop omdat de financiering niet rond is.
Nochtans zitten er op de plaats waar vroeger de Groothandelsmarkt stond al 400 palen in de grond. Precies een jaar geleden werd zelfs de eerste steen gelegd voor een voetbalstadion dat in principe in juni 2010 af diende te zijn. Sinds die eerste steen is er aan de Ottergemsesteenweg echter geen steen meer verlegd.

'Net op het ogenblik dat de bouw van het Arteveldestadion zou beginnen, brak de economische crisis uit', antwoordde schepen van Sport Christophe Peeters op een vraag van gemeenteraadslid Isabelle De Clercq (Lijst Dedecker). 'De onderhandelingen met de bank die bij het project betrokken was, vielen stil omdat de financiële instelling zelf in de problemen kwam. Er konden daardoor geen kredieten vrijgemaakt worden voor het voetbalstadion. De financiering was en is nog altijd niet rond.'

Vandaag liggen twee opties op tafel. Ofwel gaan de investeerders verder met de oorspronkelijke plannen voor een zogenaamd 'geïntegreerd stadion'. Daarin is niet alleen plaats voor voetbalclub AA Gent, maar ook voor kantoren voor (mede-)projectontwikkelaar Optima Financial Planners, winkels, vrijetijdsactiviteiten en horeca.

Ofwel wordt er gekozen voor een soort lightversie, simpelweg een voetbalveld met tribunes zonder alle nevenactiviteiten. De eerste optie kost 80miljoen euro, de tweede nog 30 à 40miljoen.

In het tweede scenario zal naast een privé-investeerder ook de stad moeten bijspringen, want dan valt er geen winst te halen uit de winkels en de kantoren. 'Maar dat ligt niet voor de hand', zegt de schepen. 'We moeten ons de vraag stellen of we belastinggeld kunnen besteden aan een voetbalstadion.'

Toch sluit Christophe Peeters het niet uit. 'De komende weken en maanden moeten we tot een akkoord komen. Ik geloof nog altijd dat het moet mogelijk zijn om tegen 2011 een nieuw stadion te bouwen.'

Bron: De Gentenaar

georgesv

Men is eindelijk effectief begonnen aan het Arteveldestadion. Financiering is rond, in 2012 zou het er moeten staan.

Joost

Ik hoorde daarstraks op Das Hitradio dat KAS Eupen bij promotie flink moet uitbreiden. Er zijn nu zo'n 1000 zitplaatsen, dat moeten er 5000 worden. Ook moet het aantal parkeerplaatsen worden vergroot.

Verder in het sportblok een item over Alemannia Aachen dat nieuwe talenten zoekt. Ja das hard nodig, beetje laat alleen :D

wekke

Stadionnieuws:

Club Brugge


In het stadhuis is het nieuwe stadion voor Club Brugge en Cercle Brugge voorgesteld. Het stadsbestuur van Brugge heeft ingenieur Gilbert De Neve aangetrokken als extern coördinator bij de realisatie van haar nieuw voetbalstadion. Het nieuwe stadion biedt plaats aan 44.000 toeschouwers.

De kostprijs van het stadion is niet bekend. De onderste ring bevat 13.000 zitplaatsen en de bovenste 31.000. Dit was op vraag van Cercle en Club Brugge. Het concept werd gemaakt door BAM Advies.

Brugge is kandidaat gaststad voor het wereldkampioenschap voetbal in 2018-2022 dat België en Nederland samen wil organiseren.

"Ik wil benadrukken dat dit maar een voorlopige schets is. Ik ben blij dat er opnieuw stappen worden gezet in de richting van de realisatie van het project", aldus de burgemeester van Brugge Patrick Moenaert (CD&V).

Voorzitter Pol Jonckheere van Club Brugge kan zich vinden in de uitgangspunten die gebruikt zijn voor het stadionontwerp. Cercle Brugge wil het conceptplan eerst verder bestuderen alvorens een oordeel te vellen.

www.voetbalbelgie.be

KRC GenkRacing Genk stelt nieuw stadion voor 

Racing Genk heeft het ontwerp van zijn nieuw stadion voorgesteld. De Cristal Arena wordt uitgebreid met het oog op het WK in 2018 of 2022. Momenteel telt het stadion 22.000 zitplaatsen. Het vernieuwde stadion biedt plaats aan 44.000 supporters.

België wil in 2018 of 2022 samen met Nederland het WK voetbal organiseren. Op 14 mei geeft de organisatie haar dossier af in het hoofdkwartier van de Wereldvoetbalbond FIFA in Zürich. Vandaag is de organisatie in Genk aan een tocht langs de twaalf speelsteden begonnen.

Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Genk, Gent en Luik zijn de Belgische gaststeden. Zij werken allemaal aan nieuwe stadions voor het WK. Genk wil de Cristal Arena vernieuwen als België en Nederland het WK mogen organiseren.

De plannen van het nieuwe stadion zijn getekend door Nederlandse architecten, die ook het nieuwe stadion in Brugge hebben ontworpen. Ze geven de Cristal Arena een trendy en futuristische look. Het vernieuwde stadion biedt plaats aan 44.000 toeschouwers, nu zijn dat er 22.000.

De kosten van het nieuwe stadion worden geraamd op 50 miljoen euro. Racing Genk rekent op de steun van de overheid.

www.sporza.be

Joost

Ze zouden beter een tijdelijke tweede ring bouwen zoals in Oostenrijk werd gedaan.

ðe waan

Nog beter is het om als de wiedeweerga die WK's aan andere landen toe te wijzen. Zijn we hier in ieder geval van die waanzin af.

wekke

Indien KRC Genk zich weer kan nestellen in de Belgische top dan moet hen dat wel lukken.
Ik stel me meer vragen bij het nieuwe stadion van Charleroi, in Antwerpen  en de oefenstadions die er komen in Westerlo en OHL.

FSC_87

44.000 gaat Genk echt niet vol krijgen hoor, ook niet als ze weer in de top gaan meedraaien.

3434

#40
Inderdaad. Standard en Anderlecht misschien wel. Club Brugge geef ik ook nog het voordeel van de twijfel.. Genk zal -na enkele topseizoenen- rond de 30.000 halen. Wie weet 35 000. Vergeet de concurrentie niet met Standard in Belgisch Limburg.

Het wordt tijd dat als ze zo'n grote stadions willen bouwen, eens denken aan post-wk. Ik bedoel hiermee in een stadion van 40.000 bijvoorbeeld 15.000 staanplaatsen aan 15 euro. Zo geraken de stadions tenminste vol en het werkt sfeerbevorderend.
Maarja de wetten van vraag en aanbod hè. RSCA heeft alvast zijn prijzen fors opgetrokken naar volgend seizoen toe.
Laatste nieuwe ground:  Stadion RCC Waterloo
Favoriete ground: Westfalenstadion - Borussia Dortmund
Record zonder 0-0: 10/04/10 tot 27/03/11

hgrm

In deze tijd van duurzaam denken -althans, claimen dat we duurzaam denken- zouden EK's, WK's en dergelijke evenementen moeten worden toegewezen aan de landen waar de infrastructuur al zodanig is dat er zo min mogelijk uitgebreid hoeft te worden.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Hugo

Ik zag op de ARD dat de onoverdekte Kurve in Braunschweig wordt overdekt en uitgebreid. Kan er helaas even geen pica''s van vinden.

georgesv

Financiering nieuw Gents voetbalstadion na tien jaar onderhandelen afgerond


GENT 10/06 (BELGA) = De stad Gent, het AG Stadsontwikkelingsbedrijf, KAA
Gent, NV Buffalo en vastgoedgroep Ghelamco cva bereikten een
akkoord rond de financiering van het nieuwe Arteveldestation. Tegen 2013
zal op de vroegere Groothandelsmarkt een voetbaltempel met 20.000
zitjes het huidige Jules Ottenstation vervangen.
Tien jaar na de eerste gesprekken zal de definitieve overeenkomst
op 15 juni getekend worden. De bedoeling is dat KAA Gent het seizoen
2012-2013 speelt in het nieuwe Arteveldestadion. Dat komt op de
vroegere Groothandelsmarkt, tussen de afrit UZ-Gent en de Schelde die de
grens met Merelbeke vormt.
Volgens de plannen wordt het een glazen doorkijkstadion met acht
opvallende reclametotems. Het dak komt als een 'aureool' op het
stadion en het hele complex wordt indirect verlicht. De tribunes kunnen
via 32 toegangen bereikt worden en er is veel ruimte voor
cateringmogelijkheden.
"Er is plaats voor 20.000 toeschouwers, maar het concept en de
fundering laat toe dat aantal te verdubbelen. Dat kan mits financiering
van de club, of als Gent speelstad wordt voor het WK 2018," aldus
sportschepen Christophe Peeters (Open VLD).
Voor de investering van 40 miljoen euro brengen de Stad Gent en de
club elk 15 miljoen in. De rest komt via sponsoring, de ontwikkeling
van een nabijgelegen site en men hoopt dat de Vlaamse Regering vijf
miljoen euro bijdraagt.
Daarnaast investeert Optima Financial Planners in het complex met
10.884 vierkante meter kantoorruimte door haar hoofdzetel in het
stadion onder te brengen.
. TSA/