Promotie/ Degradatie België 2020/ 2021

Gestart door watergatehopper, jan 13, 2021, 20:08:09

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Joost

Citaat van: Cyclebob op jun 01, 2021, 10:11:58
   Dank, in de gelukkige omstandigheid dat ik Seraing RUL ooit in 2003 promotiewedstrijd tegen Bornem (0-1) zag spelen en later in al deels gerenoveerd stadion Seraing Utd - RC Mechelen in 2e klasse. Iets van 5-0.  Seraing blijft tot de verbeelding spreken, de huizen onder de verroeste buizen van de fabrieken, het uitzicht op de zware industrie

Absoluut. De hele omgeving daar is zo rauw en bijzonder, daar moet ik ook nog maar eens terug.

De buurt rond Neuville in Charleroi heeft een beetje dezelfde sfeer.

Joost

Gisteren zouden de leden van de Pro League weer eens om tafel gaan om een competitieformat te bedenken maar de vergadering is kort geweest en zonder resultaat.

Het instromen van beloften in 1B lijkt in ieder geval van de baan.
Probleempunten zijn dat de grote clubs graag hun beloften in de amateurreeksen willen laten instromen, de amateurs willen dat op zich wel (ze hebben zelf vrijwel allemaal hun beloftenploeg in de Provinciale klassen) maar willen dan wel dat het makkelijker en aantrekkelijker wordt om vanuit de amateurs naar 1B te promoveren. En dat willen de clubs uit 1B dan weer niet. Tevens willen de niet-G5 clubs uit 1A dat het terugbrengen van 1A naar 16 clubs niet al per seizoen 22/23 is.

Het is kortom volstrekt onmogelijk om de belangen van alle clubs op een rijtje te krijgen en nergens is een vereiste tweederde meerderheid voor te vinden.