Hoofdmenu

fusies

Gestart door Sebastiaan_W, jan 23, 2023, 09:32:20

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sebastiaan_W

De komende jaren zal er naar mijn aanname veel veranderen in het Nederlandse voetballandschap. De komende jaren zullen er wel wat clubs gaan fuseren.

De volgende fusies zijn bij mij bekend. Mocht je er meer weten voeg ze gerust toe in het onderstaande draadje.

Egmond
De clubs vv Egmondia, Sint Adelbert en Zeevogels zullen per 2023/24 verder gaan onder de naam vv Egmond. De clubs wilden graag starten op een nieuw te bouwen complex. Echter is dit door de gemeente afgeschoten. Reden is dat de grond die de clubs op het oog hadden alleen voor bollenteelt gebruikt mag worden.

vv Egmondia maakt zich erg sterk dat de fusieclub op hun complex zal gaan spelen.

Bergen op Zoom
De clubs FC Bergen en Nieuw Borgvliet gaan per 2023/24 verder onder de naam Markiezaten. De jeugd speelde al met elkaar.

Surhuisterveen
De clubs 't Fean '48 en vv Surhuisterveen zullen ook per 2023/24 gaan fuseren.

ðe waan

 
MSH Maasduinen: fusie tussen Montagnards, Stormvogels'28 en HRC'27 (Bergen e.o. LI).
 
Parkhout: fusie tussen Geinoord en VSV Vreeswijk (Nieuwegein).
 
BRC'24: samengesteld team van Beesd en Rhelico.

FCB-HWD: fusie tussen FC Banlieue en HWD (Rotterdam).

DDV'23: fusie tussen SVO'68 en VVLK (Ooij en Leuth, was al samengesteld team)
 
SSA Wisch: samengesteld team van Sportclub Silvolde en Terborg.
 
SCW'23: fusie tussen CHRC, Redichem en RVW (Renkum)


watergatehopper

In Sneek is de wens vanuit de gemeente al langer om het aantal voetbalverenigingen terug te brengen. Ondanks behoorlijke successen. Toen ikzelf nog lid was van VV Sneek speelden die steevast Hoofdklasse C(zondag). Destijds het hoogst haalbare voor amateurs. In de zaterdag hoofdklasse speelde ONS Sneek. Eén klasse lager speelde LSC en WPB hoewel dit eerder uitschieters naar boven waren. En dan had je nog WZS in 4de ofzo. VV Sneek en WZS zijn jaren geleden al gefuseerd tot SWZ Sneek en vlak voor corona is er een intentie tot fusie afgesproken tussen ONS Sneek en SWZ Sneek. Volgt u het nog?
🇧🇪 Eerste klasse B ✅

Cyclebob

Citaat van: watergatehopper op jul 28, 2023, 20:13:37In Sneek is de wens vanuit de gemeente al langer om het aantal voetbalverenigingen terug te brengen. Ondanks behoorlijke successen. Toen ikzelf nog lid was van VV Sneek speelden die steevast Hoofdklasse C(zondag). Destijds het hoogst haalbare voor amateurs. In de zaterdag hoofdklasse speelde ONS Sneek. Eén klasse lager speelde LSC en WPB hoewel dit eerder uitschieters naar boven waren. En dan had je nog WZS in 4de ofzo. VV Sneek en WZS zijn jaren geleden al gefuseerd tot SWZ Sneek en vlak voor corona is er een intentie tot fusie afgesproken tussen ONS Sneek en SWZ Sneek. Volgt u het nog?
En de Black Boys die worden opgenomen in SWZ Sneek na dit seizoen
Laatst bezochte nieuwe grounds, Buitenland: 18-2 Cesar Vallejo Trujillo - Huancayo 1-1 (Perú). Binnenland: 14-4 Raptim Gorinchem - Leerdam Sport'55 2 3-2. Futbology: Bob Vellinga

watergatehopper

Citaat van: Cyclebob op mrt 27, 2024, 12:21:25En de Black Boys die worden opgenomen in SWZ Sneek na dit seizoen

Klopt maar dat is in de tijd dat ik in Sneek woonde altijd een heel kleine club geweest. Een paar teams.
🇧🇪 Eerste klasse B ✅