Auteur Topic: Turkije  (gelezen 48382 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline maikelll043

  • Berichten: 841
  • Geslacht: Man
Re: Turkije
« Reactie #45 Gepost op: jan 14, 2023, 22:02:23 »
25-12-2022
Galatasaray SK - Istanbulspor
SPOR TOTO Süper Lig
Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu
40499
700 TL (35,53 euro)

Zaterdag om iets na 20:00 uur, 24-uur voorafgaand aan de wedstrijd geprobeerd om online tickets te kunnen scoren voor deze wedstrijd. Helaas was de wedstrijd binnen een aantal minuten al helemaal uitverkocht. Helaas dachten wij maar gelukkig waren wij er afgelopen donderdag al geweest en dat verzachte de teleurstelling.

Op zondagochtend nog eens gekeken of er kaarten vrij gekomen waren en dit was het geval alleen waren de prijzen van 1900 TL (96,44 euro) per kaart iets te veel van het goede voor ons en zo besloten wij maar richting het winkelcentrum te gaan dat toevallig in de buurt van het stadion van Galatasaray SK lag. Ondertussen hadden wij onze vriend Axel laten weten dat het ons helaas niet gelukt was om kaarten te krijgen.

Toen wij uit het winkelcentrum met de gratis monorail terug gingen op weg naar de metro stuurde onze vriend Axel een bericht dat er kaarten in categorie 7 vrij gekomen waren. Ik besloot direct in te loggen online op Passo om kaarten te bestellen maar tijdens het bestellen kwam er ineens een pop-up op het scherm dat onze Passolig online geblokeerd is. Dit doorgestuurd naar Axel en hij had dit nog nooit gezien.
Hem gevraagd of hij de tickets voor ons kan bestellen, maar hij had helaas geen 1400 TL op zijn bank wat begrijpelijk is. Wel vertelde hij dat wij gewoon cash kunnen betalen aan de ticketing van Galatasaray SK.
Daar waren wij niet zo blij mee aangezien wij afgelopen donderdag door een medewerker in samen werking met zwarthandelaren ons opgelicht had.
Oke wij gaan het erop wagen maar het stikt er van de zwarthandelaren bij iedere mogelijke ingang richting de ticketing. Wij wachten tot ze aan een kant bezig zijn met iemand en glippen er op dat moment snel tussendoor. Meteen via google translate vertaalt dat wij tickets willen kopen en de medewerker helpt ons direct, ondertussen houd mijn vader de zwarthandelaren op afstand die als strontvliegen op je af komen om geld te kunnen vangen.
Helaas is het systeem van Passolig nog altijd niet in orde en daarom duurt het zeker 20 minuten voordat wij de tickets ontvangen van deze gelukkig eerlijke medewerker van Passolig.Aangezien het nog even duurt voordat de wedstrijd begint besluiten wij om terug te gaan naar het winkelcentrum om daar de tijd te doden en een hapje te eten voordat de wedstrijd begint.

Ruim van te voren besluiten wij weer de gratis monorail te nemen richting het stadion. Wij blijken niet de enige te zijn die dit idee hadden en moeten dus wel een tijdje wachten voordat wij in de monorail richting het stadion kunnen.
Aangekomen bij het stadion is het al een stuk drukker dan afgelopen donderdag en daarom besluiten wij om maar meteen naar binnen te gaan. Eerst volgen er weer 5 grondige controles door zowel de politie als stewards.

Eenmaal binnen ruim 1 uur van te voren zit de sfeer er al goed in. Wat een geluid produceren deze fans. Hoe zal dat zijn als het straks helemaal vol zit ?
Al snel is het 20:00 uur en gaat de wedstrijd beginnen. Het stadion is bomvol, iedereen staat en zingt uit volle borst mee met het Turkse volkslied.
Vanaf dat moment is het geen moment stil meer in het stadion, Bij ieder aanval word er geschreeuwd, gejuicht en gezongen. Maar bij ieder balcontant van Istanbulspor volgt er een striemend en oorverdovend fluitconcert.Onder de indruk van de sfeer en een hele leuke 1e helft waarbij koploper Galatasaray SK volledig over degradatiekandidaat Istanbulspor heen walst en al snel op 1-0 voorsprong komt.
Niet veel later volgt de 2-0 die wederom gemaakt wordt door Bafétimbi Gomis.In de 2e helft is Istanbulspor goed uit de rust gekomen en maakt het Galatasaray SK heel erg moeilijk.
Istanbulspor maakt er in de 82e minuut 2-1 van en klinkt een striemend fluitconcert door het stadion.
Na de 2-1 weet Galatasaray SK geen kansen meer te creëren en daardoor slaat de sfeer ineens om er klinkt bij iedere mislukte pas of schot een fluitconcert en/of boe geroep.
Istanbulspor weet er in de laatste minuten bijna 2-2 van te maken, maar gelukkig voor Galatasaray SK blijft het 2-1 en mag het zich nog steeds koploper van de SPOR TOTO Süper Lig noemen.Offline maikelll043

  • Berichten: 841
  • Geslacht: Man
Re: Turkije
« Reactie #46 Gepost op: jan 15, 2023, 17:43:43 »
27-12-2022
Fenerbahçe SK - Hatayspor
SPOR TOTO Süper Lig
Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu
32961
20 euro

Dag 5 alweer in Istanbul en vandaag staat de wedstrijd Fenerbahçe SK - Hatayspor op het programma.

Eerst gaan wij eindelijk onze fysieke Passolig ophalen bij onze vriend Axel die vandaag werkt bij de Passolig ticketoffice van Besiktas JK. Vanuit het hotel lopen wij via de altijd drukke winkelstraat (İstiklal Caddesi) richting het stadion van Besiktas JK.
Eenmaal aangekomen bij de ticketing zoeken wij in welk hokje Axel aan het werk is en sluiten wij in die rij aan. Eenmaal aan de beurt worden wij snel en goed geholpen aan onze Passolig en kopen direct de tickets voor Beşiktaş JK - Adana Demirspor van komende donderdag.
Ook vragen wij of Axel tickets voor Fatih Karagümrük SK - Trabzonspor voor ons kan bestellen via zijn account, dit doet hij met alle liefde en zo zijn de tickets voor de wedstrijd van morgen ook meteen binnen.

Nu de Passolig met daarop de tickets in bezit zijn bedanken wij Axel en lopen richting het Dolmabahçe Palace. Helaas staat hier een enorme rij voor de ticketverkoop en daarom besluiten wij om maar direct de boot te nemen richting Karaköy. Heerlijk 20 minuten vertoeven op de Bosporus. Ondertussen op de boot ben ik de tickets aan het regelen met een contactpersoon van vroeger die voor mij 2 tickets via via heeft kunnen regelen voor de uitverkochte wedstrijd van vanavond.
Maar aangezien het systeem van Passolig nog niet optimaal is wordt het spannend of de tickets op tijd zijn overgezet naar onze Passolig.

Eenmaal aangekomen met de boot in Karaköy bezichtigen wij de wijk en lopen al een keer richting het stadion waar de fanshop wordt bezocht. Nu is het alleen nog afwachten of het lukt met de tickets.

3 uur van te voren krijg ik de verlossende e-mail dat de tickets zijn getransfereerd naar onze Passolig.
Wij besluiten om ruim van de voren richting het stadion te gaan waar uiteraard weer 3 grondige controles volgen, ondertussen wordt ik nog even hardhandig aan de kant gebeukt door een politieagent met een schild die schijnbaar snel ergens naartoe moet.
Eenmaal binnen zitten er 1,5 uur voor de wedstrijd al genoeg mensen binnen en zit de sfeer er al lekker in.

Met nog ruim 45 minuten te gaan voordat de wedstrijd begint is het stadion al bijna helemaal vol. Iedereen staat, iedereen springt, iedereen zingt. Wat een ambiance zo voor de wedstrijd.

Het Turkse volkslied wordt uiteraard ook voor deze wedstrijd uit volle borst meegezongen. Dan is het 20:00 uur en gaat de wedstrijd eindelijk beginnen. Nog steeds staat, springt en zingt het hele stadion. Wauw wat een onbeschrijfelijk vette sfeer.

Fenerbahçe SK neemt het vandaag thuis op tegen Hatayspor. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om zo het op 1 punt te blijven van koploper en aartsrivaal Galatasaray SK.
Het volgende weekend staat deze topper tussen Fenerbahçe SK - Galatasaray SK op het programma en is deze wedstrijd dus een goede voorbereidingswedstrijd.Hatayspor begint fris en fel aan de wedstrijd en scoort de 0-1 maar helaas voor Hatayspor wordt deze afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel.
Fenerbahçe SK schrikt hier wel even van maar is gelijk wakker en laat het niet gebeuren dat Hatayspor hier gaat winnen. Met de fans achter zich weet Fenerbahçe SK kans na kans te creëren en zo weten ze na 20 minuten spelen de 1-0 te maken. Nog geen 6 minuten later ligt de 2e goal er al in en zo belooft dit een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Beide teams gaan met een stand van 2-0 de rust in.

Na de rust scoort Hatayspor wederom maar wordt ook deze goal wederom door de VAR afgekeurd.
Fenerbahçe SK komt ondanks de steun van de supporters niet echt in het spel door de goede tegenstand van Hatayspor.
Fenerbahçe SK maakt er in de 86e minuut 3-0 van en kan zo de wedstrijd niet meer weg geven.Later word het in de extra tijd ook nog 4-0. Ondanks de 4-0 nederlaag van Hatayspor kunnen ze wel trots zijn op het vertoonde spel.

Onder de indruk van de ambiance deze wedstrijd lopen wij richting de trein (Marmaray).