Verrassende Velden & Aantrekkelijke Amateurcomplexen

Gestart door hgrm, mei 08, 2011, 21:29:58

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hgrm

Verzakte terracing, oude gammele tribunes of halfvergane kassahokjes doen onze harten sneller kloppen. Her en der treffen we dit soort objecten nog aan bij profclubs, vaak ook op terreinen waar in het verleden profvoetbal is gespeeld. Er bestaat echter ook een categorie clubs met een roemrucht verleden dat nooit een profavontuur is aangegaan. Clubs die voor de oorlog en in het decennium erna veel volk trokken en soms ook daarna, als amateurvereniging, de massa's nog wisten te lokken. Een aantal van deze clubs is inmiddels afgedaald tot in de krochten van het amateurvoetbal, maar speelt nog steeds op het oude terrein. Een tikkeltje verzakt, een beetje overwoekerd en her en der wat verveloos maar daarom niet minder interessant.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

Deel 1:  Zeeburgia (Amsterdam)

Het terrein waar Zeeburgia al 80 jaar speelt, ligt op een steenworp afstand van de plaats waar vroeger De Meer stond, vlak bij de Jaap Eden baan op Sportpark Middenmeer, ingeklemd tussen de Middenweg en de spoorlijn naar Hilversum. Vanuit de trein zijn de letters Z-E-E-B-U-R-G-I-A op de achterkant van de Elascon-tribune duidelijk te zien. De steile terracing tegenover de hoofdtribune, deels zelfs voorzien van houten bankjes valt wat minder op vanaf het spoor, maar is zeker de moeite waard. Het geheel wordt afgemaakt stoeptegelstaanplaatsen links en rechts van de tribune.

Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

Deel 2: Neptunus (Rotterdam)

Ooit was Neptunus één van de toonaangevende Rotterdamse voetbalclubs. Tegenwoordig wordt de voetbalafdeling (eerste klasse zondag) volledig overvleugeld door de honkbalafdeling, die het keer op keer lukte op slinkse wijze het landskampioenschap aan HCAW te ontfutselen. Letterlijk in de schaduw van van het honkbalstadion staat de oude tribune van de Neptunianen. Het eerste elftal zal hier binnenkort niet meer te bewonderen zijn; Neptunus gaat fuseren met Schiebroek, alwaar het eerste gaat spelen.Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

Deel 3: HVV (Den Haag)

HVV is één van de eerste landskampioenen van Nederland. Al sinds mensenheugenis speelt de club op de Diepput in het noordoosten van Den Haag, niet ver van het zeer schilderachtige terrein van hockeyclub Klein Zwitserland. Naast voetbal speelt HVV ook cricket op hoog niveau en dat is het complex aan te zien. De wat vreemd vormgegeven hoofdtribune is niet overdekt (cricketers gaan naar binnen zodra het begint te spatten) en het veld is groter dan noodzakelijk voor voetbal. Bij het complex horen ook nog enkele opvallende gebouwen.

Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

#4
Deel 4: Rijssen Vooruit (Rijssen)

Behalve het bekende Excelsior'31 is in het Overijsselse Rijssen ook zondagclub Rijssen Vooruit actief. Behalve dat er een fraaie tribune staat, is ook de affiniteit met FC Twente opvallend.

Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

spons

Citaat van: hgrm op mei 08, 2011, 22:02:37
Behalve het bekende Excelsior'31 is in het Overijsselse Rijssen ook zondagclub Rijssen vooruit actief. Behalve dat er een fraaie tribune staat, is ook de affiniteit met FC Twente opvallend.


Affiniteit met twente ?? ik zie op de hoofdtribune ook een reclamebord met A... for ever.

Hoogverraad in Overijssel
2.711 wedstrijden ( waarvan 1.556 van Feyenoord ), 671 "clubs", 558 grounds, 43 landen

Bier und Bratwurst

Degene die daar woont heeft een betere smaak idd.
Het ene stadion is het andere niet!

hgrm

Deel 5: RVVH (Ridderkerk)

In 1967 werd RVVH uit Ridderkerk zaterdagkampioen van Nederland. Daarna hebben de Zuidhollanders lang niets van zich laten horen, maar sinds enkele jaren speelt de club weer in de hoofdklasse. Het terrein van RVVH kent -behalve de fraaie Elascontribune- een aantal bijzonderheden. Ten eerste de houten terracing aan de lange zijde, ten tweede de hoge graswal achter de goal.Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

Deel 6: vv Hoogeveen

Sinds 1969 speelt vv Hoogeveen op het Bentinckpark. Voor die tijd was zondagvoetbal in Hoogeveen verboden en moest er in Ruinen gespeeld worden. In de jaren 70 bloeide het amateurvoetbal in Drenthe: in 1975 werd Emmen (de latere profclub) zondagkampioen en in 1978 ging de strijd om het algemene amateurkampioenschap zelfs tussen twee Drentse clubs: Zaterdagkampioen ACV won van zondagkampioen Hoogeveen. Terwijl Emmen en ACV het goed bleven doen, zakte Hoogeveen weg uit de top. Inmiddels is de club wel weer terug in de Hoofdklasse.

Het stadion van Hoogeveen weerspiegelt het succesvolle verleden. Behalve een grote Elascon-hoofdtribune is het veld aan alle zijden omgeven door staanplaatsen, waarvan een behoorlijk deel overdekt. Helaas zal het stadion in deze vorm binnenkort verdwijnen. In 2012 moet er op dezelfde plek een nieuw stadion voor 6000 toeschouwers.Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

stadiongebod

Geweldig topic en wat een pareltjes zitten daar tussen, zeg. Die tribune van Neptunes is inderdaad mooi, maar als dat alleen al telt.. dan is het Haagsche VUC http://stadiongebod.wordpress.com/2011/04/11/omdat-er-bij-de-liefhebbers-zoveel-te-genieten-is/ ook een club die je zeker moet bezoeken.
hgrm

Citaat van: stadiongebod op mei 13, 2011, 11:51:53
Geweldig topic en wat een pareltjes zitten daar tussen, zeg. Die tribune van Neptunes is inderdaad mooi, maar als dat alleen al telt.. dan is het Haagsche VUC http://stadiongebod.wordpress.com/2011/04/11/omdat-er-bij-de-liefhebbers-zoveel-te-genieten-is/ ook een club die je zeker moet bezoeken.Er zitten nog 9 clubs in het vat en die zullen dus niet verzuren.
Eén daarvan is VUC
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

stadiongebod

Terecht, en ben heel benieuwd naar de overige 8. :)

hgrm

geduld is een schone zaak (-:
ik zal eens kijken of ik dit weekend tijd heb.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

Deel 7: Zwaluwen'30

Niet zo lang geleden kende Zwaluwen'30 een paar seasons in the sun: de club promoveerde naar de Hoofdklasse en speelde enkele goede seizoenen. De topklasse werd gemist en ook dit seizoen gaat het niet best. Volgend jaar zou Zwaluwen best wel weer eens eersteklasser kunnen zijn.
Het complex is niet heel opvallend: een beetje stoeptegelterracing en een kunstgrasveld in de meest lelijke tint gifgroen die je je maar kunt voorstellen. Wat het terrein aardig maakt, is de houten hoofdtribune:Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

hgrm

deel 8: DVS'33 (Ermelo)

Wie van Amersfoort naar Zwolle reist, komt een hele reeks dorpen en stadjes tegen waar op behoorlijk niveau wordt gezaterdagvoetbald: Nijkerk, Putten, Harderwijk, Horst, Nunspeet, Wezep. In dat rijtje hoort ook Ermelo. De plaatselijke club DVS'33 speelt op het één-na-hoogste niveau (vorig jaar eerste klasse, dit jaar hoofdklasse) maar heeft in het verleden ook wel eens op het hoogste niveau geacteerd.

Het complex is op zijn zachts gezegd merkwaardig. Op het eerste gezicht lijkt het een atletiekstadion met graswallen langs de atletiekbaan. De atletiekbaan ontbreekt echter. Bovendien staat de hoofdtribune midden op de denkbeeldige atletiekbaan. Mijn vermoeden is dat de ruimte rond het veld in vroeger dagen voor speedway of motorcross is gebruikt.
Tegenover de hoofdtribune bevindt zich bevinden zich nog wat stoeltjes op de graswal om het plaatje compleet te maken.

Als ik het goed begrepen heb, krijgt DVS een nieuw complex. De hoofdtribune heeft een tijdje op Marktplaats (!)  gestaan. Staphorst hapte toe en gaat de tribune steen voor steen afbreken en in Staphorst weer opbouwen.


Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen