Auteur Topic: Racing Jet  (gelezen 4687 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4673
 • Geslacht: Man
Racing Jet
« Gepost op: nov 17, 2008, 00:23:24 »
Zaterdag 15/11 was een mooie groundhopdag. 's Middags stond een onvervalste Bollenstreekderby op het programma. Maar liefst 5000 kijklustigen waren afgekomen om de wedstrijd tussen Quick Boys en koploper Rijnsburgse Boys. Dankzij een 0-1 overwinning van Rijnsburg lijkt de hoofdklasse A al beslist. Hoewel niet het hoofdonderwerp van dit topic, toch een plaatje.Na het bezoek aan de Bollenstreek ging het met gezwinde spoed naar België, Waals Brabant om precies te zijn. In het plaatsje Wavre (Waver in het Nederlands), iets ten zuidoosten van Brussel, resideert sinds 1988 Racing Jet Wavre. Voorheen speelde de club onder de naam Racing Jet de Bruxelles op het bijveld van de Heizel. Racing Jet Brussel zelf is op zijn beurt ontstaan door een fusie van Racing Club de Jette en Stade de Bruxelles, in 1970. In de jaren 80 spelde Racing Jet enige jaren in eerste klasse. Tegenvallende bezoekersaantallen waren de reden voor de verhuis naar Wavre.

In Wavre speelde de club nog enige jaren tweede klasse, maar daalde daarna -mede door financiële problemen- af tot in de krochten van het Belgische voetbal, met als dieptepunt de eerste provinciale. Verschillende jaren achtereen slaagde Racing Jet er steeds net niet in om te promoveren, maar vorig seizoen lukte het dan toch. Derhalve speelt de club dit jaar in Bevordering, de vierde nationale klasse.

Het stadion van Wavre is aanzienlijk, al heeft het achterstallig onderhoud toegeslagen. Eén lange kant wordt ingenomen door een forse betonnen tribune met pakweg 3000 zitplaatsen. Hier tegenover staat een wat oudere staantribune, die momenteel op last van de politie gesloten is, althans dat vertelde een steward me.

Racing Jet is overigens niet de eerste club die in het stadion speelde. In de jaren 70 en 80 was Wavre Sport de bewoner van het complex. Deze club is inmiddels gefuseerd tot Royal Wavre-Limal en speelt nu in tweede provinciale. Wat er in de tussentijd is gebeurd, zou ik niet weten. Wellicht heeft de ondergang van Wavre Sport de aanzet gegeven tot de verhuizing van Racing Jet.

De wedstrijd tegen Malmundaria was amusant. Zeker de eerste helft vloog voorbij. Racing Jet kwam vlot op voorsprong maar Malmundaria maakte snel gelijk. Daarna golfde het spel op en neer. Diep in de tweede helft wist Wavre door te drukken door snel achter elkaar tweemaal te scoren. Hiermee werd de opmars van Malmundaria richting de kop van de ranglijst vooreerst gestuit en zette Wavre, dat na een trainerswissel goed bezig is, zich vaster in de middenmoot.

Na de wedstrijd nam ik mij voor van buitenaf nog wat foto's van de hoofdtribune te maken. Helaas deed men de floodlights binnen enkele minuten na het laatste fluitsignaal alweer uit, zodat het fotograferen practisch onmogelijk werd. Dankzij wat horizontale oppervlakken in de buurt van het stadion, kwam ik toch nog tot onderstaande foto.

Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline georgesv

 • Berichten: 932
Re: Racing Jet
« Reactie #1 Gepost op: nov 17, 2008, 10:56:51 »
de eerste en laatste foto zijn alle 2 erg leuk!!!

Offline Stadionhopper

 • winnaar WWS 2008
 • Berichten: 1400
 • Geslacht: Man
 • Beater verleeze dan dat ge 't noeit het gehad.
  • Stadionhopper
Re: Racing Jet
« Reactie #2 Gepost op: nov 17, 2008, 17:43:21 »
de eerste en laatste foto zijn alle 2 erg leuk!!!

Als jij deze post niet had neergezet, had ik precies hetzelfde gezegd. Mooie foto's!
Laatste nieuwe ground: Sportpark De Heikant, Groesbeek

www.facebook.com/stadionhopper
twitter.com/stadionhopper

Offline hoevenen lion

 • Berichten: 255
 • Geslacht: Man
  • Antwerphopper
Re: Racing Jet
« Reactie #3 Gepost op: nov 17, 2008, 18:02:29 »
Wist niet dat racing jet zo een leuk stadion heeft. Deze komt zeker en vast ook nog op mijn list.