Auteur Topic: Voor enkele honderden euro's naar Tubeke - Westerlo  (gelezen 3052 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline TeeZee

  • Berichten: 3492
  • Geslacht: Man
    • GroundhoppersNet
Voor enkele honderden euro's naar Tubeke - Westerlo
« Gepost op: mrt 29, 2009, 11:35:14 »
Er bestaan van die organisaties die jou voor 600 euro naar Manchester United v Wigan Athletic sturen, inclusief reis en accommodatie. "Dat kan beter", was mijn gedachte altijd bij het zien van hun advertenties in -bijvoorbeeld- Voetbal International. Deze gedachte had ik laatst wederom, op een vrij wrange manier.

Hgrm stelde voor om halverwege maart naar Tubeke - Westerlo te gaan. Hij had op zaterdagmiddag nog een vergadering in de provincie en zou vervolgens doorrijden naar de grens. We spraken af bij grensovergang Hazeldonk-West, ik parkeerde mijn auto alvast op Hazeldonk-Oost, zodat ik op de terugweg meteen in de auto kon stappen. Hazeldonk heeft niet bepaald een goede naam als het gaat om je auto onbeheerd achter te laten, maar zelf had ik nog nooit problemen gehad.

Ik had geen flauw idee waar Tubeke zich moest bevinden in Belgie, wist eigenlijk niet eens zeker of het wel een plaatsnaam was. Westerlo zei me wat meer, maar het blijft een feit dat ik vrij weinig weet van de Belgische competitie. Ik had wel een foto gezien van een standaardtribune van Stade Leburton, maar meer wist ik er ook niet van. Voor het eerst in jaren zou ik weer eens bijna onbevooroordeeld gaan groundhoppen.

Het weer was niet slecht en ik moest teruggaan tot eind september om een trip te maken waarbij ik niet tot op het bot zou verkleumen. Tubeke is Waals en men spreekt er Frans. Ik niet, dus dat zou genieten worden van noncommunicatie. Stade Leburton is een aardig stadion met twee wat grotere tribunes, een kleintje en wat houten bankjes. Achter een van de korte zijdes ligt een kantine, dat curieus genoeg meer ruimte lijkt te bieden dan de kleinste tribune.

We stonden op die kleine tribune aan de lange zijde, vermoedelijk was daar de sfeer het beste vanwege de aanwezigheid van een fanatieke aanhang. Al met al was de sfeer goed te beschrijven met een woord dat uitgevonden is ten zuiden van de grote rivieren: gemoedelijk.

De mascottes van Tubeke, in het Frans Tubize, zijn niet serieus te nemen. Ik had een diepgravende discussie met hgrm wat ze voor moesten stellen. Vliegers? Hoofdkussens? Het bleken tegels te zijn, Tubeke wordt gesponserd door een tegelfabriek.

De wedstrijd begon best leuk. Ik verbaasde me oprecht over het niveau, aangezien ik niet verwacht had dat ze zo goed zouden spelen in de derde klasse. Hgrm wees me er toen fijntjes op dat we naar een wedstrijd in de eerste klasse zaten te kijken. Het kostte even wat ontwenningspogingen, het zat op onverklaarbare wijze in mijn hoofd dat dit derde klasse was, maar het verklaarde wel veel. Misschien is het een vooruitziende blik geweest en speelt Tubeke, momenteel in een degradatiestrijd verwikkeld, over een tijdje wel echt op het derde niveau. De overgebleven vraag is nu wel of het voetbal wellicht heel goed was voor een derde klasse wedstrijd, maar heel slecht voor een eerste klasse wedstrijd.

Spreekkoren waren veelal in het Frans: van tous ensemble tot het modern-Franse "We love you Tubize, we do". Gezapig was het niet, maar de confetti kwam ook niet uit het dak naar beneden zetten. De wedstrijd verliep voor de thuisploeg inmiddels geweldig, er werd gescoord door de slechtste speler van het veld (ze hadden spelers die niet konden koppen, eentje kon er niet lopen en van een cornerspecialist hadden ze ook nog nooit gehoord). Die voorsprong werd vastgehouden tot 1 minuut voor tijd. Toen ontspon zich een heuze Man Utd v Bayern Munchen Champions League-1999-finale-ontknoping. De 1-1 heb ik gemist, de 1-2 zag ik slechts uit mijn ooghoeken. Maar wat een verbazingwekkend scoreverloop was dit! Ik vond het sneu voor Tubeke, maar stiekem was het toch ook wel heel spectaculair.

Normaal eindig ik dan een verhaal met: we reden terug naar de grens, en "mijn auto stond er nog, whoehaaa wat ben ik grappig". Mijn auto stond er inderdaad nog en de ruiten zaten er nog in. De auto startte ook nog en zonder problemen reed ik binnen het uur mijn straat binnen. Echter, toen ik geparkeerd had, zag ik dat mijn rechterdeur niet op slot zat. Dat was al vreemd, maar ik drukte de pin weer naar beneden (nee, ik heb geen centrale vergrendeling, tevens moet ik handmatig mijn ramen opendraaien). Aan de buitenkant zag ik wat er aan de hand was: het slot was geforceerd, waarschijnlijk hebben ze de hendel met een koevoet gebroken en met een schroevendraaier het slot opengedraaid.

Gek genoeg was er niks weg, terwijl in het handschoenenkastje mijn autopapieren lagen. Die waren zelfs onaangeroerd, dus ik vermoed dat ze gestoord zijn tijdens de kraak. Het slot moest vervangen worden, de deur naar het autoschadebedrijf en dat kostte me uiteindelijk 600 euro. Minstens 600 euro, want het slot is nog niet helemaal gemaakt, omdat ook aan de binnenkant iets gebroken bleek te zijn.

De volgende keer kan ik beter zo'n georganiseerde reis boeken, het kan namelijk beter.
Offline Houseman

  • Berichten: 522
    • Houseman's Stadions
Re: Voor enkele honderden euro's naar Tubeke - Westerlo
« Reactie #1 Gepost op: mrt 30, 2009, 09:55:32 »
Sneu van je auto, maar dat had je natuurlijk ook bij een dagje winkelen in pakweg Amsterdam kunnen gebeuren. Of als je je auto had geparkeerd op weg naar een dure VI-trip. ;-)