Hoofdmenu

Joost in Belgie

Gestart door Joost, jun 20, 2009, 23:19:04

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Flandria


Ik was ook bij die wedstrijd nota bene.
Het Guldensporenstadion is inderdaad een aanrader.Nog een écht voetbalstadion met overdekte tribunes dicht op het veld.En....staanplaatsen,een verademing in vergelijking met die all seaters.

Joost

Afgelopen woensdag begon in de tweede en derde klasse de competitie. Aangezien wij al vanaf vrijdag iedere avond in ons huisje zaten opperde ik woensdag 's middags maar eens of zin hadden een potje voetbal te bekijken. Dat was wel weer een leuke afwisseling. Zodoende stapten we om 10 voor 7 in de auto richting Heppignies.

Ten noordoosten van de ring rond Charleroi ligt de gemeente Fleurus met 22.000 inwoners. Fleurus zelf is de hoofdplaats en er zijn nog 7 omliggende dorpen. De voetbalclub uit Fleurus, Union Fleurus, is al in 1978 gefuseerd met SC Lambusart tot SC Fleurus-Lambusart. Het oude stamnummer van FLeurus (99) verdween daarbij. Deze club haalde in 1996 voor het eerst in haar bestaan de 4e, iets dat haar vorgangers nooit lukte. Er volgde degradatie en direct weer promotie en vier stabiele jaren in 4D volgden. In 2002 werd er nog maar eens gefuseerd ditmaal met JS Heppignies. Tesamen vormen ze nu RJS Heppignies-Lambusart-Fleurus. Een naam als een wielerkoers zoals ze bij Diegem zeggen.

Sinds de fusie in 2002 degradeerde en promoveerde de club nog tweemaal uit en naar 4e. Het verruilde ook 4D met Naamse, Ardense en Luikse clubs voor 4A met teams uit West en Oost-Vlaanderen. Afgelopen jaar haalde de ploeg plots de eindronde waarin promotie naar 3e werd afgedwongen.

Dankzij Hugo wist ik dat de wedstrijd die avond tegen Diegem Sport in Heppignies zou worden gespeeld. Dat staat keurig aangegeven op de snelweg en ligt onder de rook van vliegveld Charleroi. Het terrein was lastiger te vinden maar met wat geluk lag het plots voor onze neus. Het ligt aan de rand van het dorp en heeft een redelijk oude kantine en nieuwere tribune die klein maar hoog is. Ondanks dat er al 8 jaar geleden werd gefuseerd was de oude clubnaam nog vaak te vinden. Achter de tribune ligt een weiland met zonnebloemen. Een prachtige locatie voor een zomeravond potje voetbal.

Het wedstrijdformulier bracht weinig bekende namen op maar volgens de de Diegem-site bracht Heppignies flink wat eerste klasse ervaring op het veld en dat klopt. Alexandre Teklak speelde jarenlang bij Charleroi en Moeskroen. Laurent Wuillot zat even bij Standard en Gabor Bukran speelde bij Honved in Budapest, Xerez, Cordoba, Charleroi, Walsall, Wigan Athletic, Antwerp en Namen. Diegem met jarenlange ervaring in Derde begon beter maar Heppignies nam de leiding. Digiugno speelde zich vrij op de linkerflank er verraste de Diegemse keeper na een twintigtal minuten. Diegem draaide wel vlot de boel om. Een penalty werd knap gestopt maar de aansluitende hoekschop maakte gelijk en even later was het 1-2. Vlak voor de pauze wordt het vanuit een vrije schop 2-2. Na de thee twee leuk aanvallende teams die helaas niet meer weten te scoren.















HJanneman

Ik vroeg me al af of Breda dit verslag niet had moeten schrijven, maar dat had dus ook net zo goed gekund, gelukkig.

Joost

Citaat van: Breda op aug 22, 2010, 22:37:09
Zeer leuk terrein inderdaad, tussen de grazende koeien en de akkers; aardige mensen ook. Opvallend vond ik dat je je kaartje voor de wedstrijd koopt vanuit het raam van de auto - alsof je een parkeergarage binnenrijdt.

De terreinen van de voormalige clubs Lambusart en Fleurus bestaan overigens nog; met name het eerstgenoemde scoort hoog op de desolatiemeter.

De kaartverkoop was nu anders geregeld, die was ter hoogte van de kantine vanuit een hokje. Kids onder de 17 gratis!

Volgens de website van de fusieclub worden alledrie de terreinen nog gebruikt, waarschijnlijk vooral voor de jeugd. Ik vind het opmerkelijk dat ze niet in Fleurus spelen of spelen ze daar de middagwedstrijden?

Joost

De verhuizing is opgeschoten waardoor ik vanmiddag tijd had voor een kort bezoekje aan Bree. KSK Bree ontving daar Zwarte Leeuw in de vierde klasse C. Sjoerd kon ook op tijd in Roermond zijn dus die pikte ik om 2 uur op aan het station waarna we via een flinke omweg richting Bree reden. Omweg omdat ik wel had gekeken hoe ik in Belgie de weg moest vinden maar dat voor Nederland niet helemaal goed had voorbereid.

Enfin, onverwacht waren we toch nog 5 minuten voor aanvang ter plaatse en het viel niet tegen qua complex. Het naamloze stadion aan de Bocholterweg is een aardig stadionnetje met drie tribunes en een kantine. Een flinke, hoge zittribune met bankjes en zitjes, enkele treden staantribune voor de kantine en ook enkele treden aan de lange zijde met rond de middenlijn een overkapping. Alles prima onderhouden en een complex waar best Tweede Klasse kan worden gespeeld.

Bree is een oud stadje in de Belgisch Limburg halverwege Maaseik en Lommel nabij Bocholt en Weert (NL). De stad zelf telt 7500 zielen, de gemeente 15.000. Bekendste inwoonster is Kim Clijsters.Haar vader begon ooit met voetballen in een van de Breese kernen: Opitter.

KSK Bree, stamnummer 2583, kende haar topperiode tussen 1975 en 1979 toen ze in Derde Klasse speelde. Sindsdien zijn de promoties en degradaties tussen Vierde en Eerste Provinciale niet meer op 1 hand te tellen. De laatste promotie dateert van 2009. Vorig seizoen werd Bree keurig 11e van de 16 in de middenmoot. Tegenstander Zwarte Leeuw werd 7e in ook haar eerste seizoen terug uit Provinciale. In de beker verloor Bree in de 2e ronde van Weerstand Koersel met 5-4.Zwarte Leeuw verloor in dezelfde ronde van Racing Mechelen na penalty's.

We worden verwelkomd in Bree met klassieke muziek. Dat horen we ook in de rust en ook na afloop, verfrissend. De publieke belangstelling valt tegen. De Lieuwen zijn met een supportersbus en nog tientallen auto's gekomen en hun aantal schat ik op 100. Vanuit Bree zelf zijn er niet veel meer mensen. Zo'n 220 toeschouwers, dan houdt het wel op.

Bree neemt al vroeg in wedstrijd de leiding. Een misverstand tussen keeper en verdediger en de spits loopt ertussen en scoort. Het is allesbehalve hoogstaand wat we te zien krijgen. Het decolleté van de schone blonde die links voor ons zit is een heel stuk aantrekkelijker. Na veel geploeter is het dan rust.

Ook met thee in de benen bakken de teams er weinig van. Het idee is er wel maar de uitvoering is werkelijk dramatisch. Vooral Zwarte Leeuw. Hun verdediging is een gatenkaas maar Bree profiteert nauwelijks van de ruimte. Voorin proberen de Lieuwen vanalles maar kiezen ze altijd voor de moeilijkste optie. de Breese keeper hoeft maar eenmaal echt te redden. Na 55 minuten wordt het 2-0 na chaotisch verdedigen en is het gespeeld. Bree mist nog een penalty maar scoort via een mooie actie (de eerste van de middag) nog 3-0. De ook al matige scheidsrechter schrikt er zo van dat hij niet eens meer laat aftrappen.

Wij brengen nog een heel kort bezoekje aan het terrein van Groen Star Beek 2 kilometer verderop en gaan weer richting huis.


Welkom in Bree. Geen wedstrijdformulieren vandaag, de drukker is met vakantie












Dit was aantrekkelijker dan het voetbal




Gelukkig was het weer wel goed!


De buurman achter dit hek was vriendelijk drie doelpogingen van Bree belanden in zijn tuin en driemaal kwam de bal keurig teruggeschopt




De uitzinnige aanhang wordt bedankt

3434

Binnen 14dagen moeten wij er ook heen. Geen goede herinneringen aan bree. Een jaar of 3 geleden (schat ik) zagen een 200tal patrofans hun ploeg met 7-1 verliezen. Man man, miserie :)
Laatste nieuwe ground:  Stadion RCC Waterloo
Favoriete ground: Westfalenstadion - Borussia Dortmund
Record zonder 0-0: 10/04/10 tot 27/03/11

Joost

Dat er voor een beperkt gebied met dito inwoneraantal nogal veel voetbalclubs zijn in de Antwerpse Kempen is een understatement. Dat veel van die clubs gesteund worden door een lokale geldschieter is ook geen onbekend feit. Veel van die clubs verdwijnen na verloop van tijd dan ook weer geruisloos maar snel van de voetbalkaart.

KFC Herentals moest fuseren. KFC Mol was ooit een stabiele club ging toen fuseren en verkocht vorig jaar haar ziel aan Lommel. Wezel trok al gauw bij Mol in toen ze zelf weer terugzakten naar 1e Provinciale. Poederlee en Rita Berlaar bestaan geeneens meer. Meerhout trok geen fans en nam Verbroedering Geel over. KAC Olen klinkt nog wel bekend maar speelt allang weer op bescheiden niveau. Oosterzonen is de huidige 'grote' club. Eigenlijk de enige club die er wat van heeft kunnen maken is KVC Westerlo.

Een van de meest memorabele geldschieters is Staf Janssens van ijsfabriek Ijsboerke. Na zijn succesvolle wielerploeg leek het hem leek om de lokale voetbalploeg eens te gaan sponsoren. Door zijn geld steef de oorspronkelijk 4e provincialer middels 6 promoties in 10 jaar naar de Tweede Klasse. Staf maakte de promotie naar Tweede Klasse mee maar overleed aan het eind van het eerste seizoen in Tweede Klasse.

KFC Tielen eindigde dat eerste seizoen keurig in de middenmoot en verbeterde dat na zijn dood zelfs tot de 8e plaats. De publieke belangstelling was magertjes. In het eerste seizoen kwamen er nog 2500 mensen gemiddeld. Een jaar later was dat al geslonken tot 1400 en in het derde jaar lag dat onder de 1000. In seizoen 97-98 verkocht de familie van Staf de fabriek aan een ander concern dat direct de sponsoring stopte.

KFC Tielen ging daardoor direct failliet en moest heropgericht worden. VC Tielen startte onderaan de ladder maar klom bijna net zo snel als KFC Tielen dat ooit deed. De stap naar de nationale klasses kon echter niet gemaakt worden waarna werd besloten tot fusie met buurman Lichtaart Sport. Lichtaart is ietsje groter als dorp, net iets meer dan 4000 inwoners ten opzicht van 3900 in Tielen en is veel bekender van Bobbejaanland.

De fusieclub ging FC de Kempen heten om meer publiek te trekken en na 2 mislukte pogingen promoveerde de club vorig jaar naar 4e Klasse. De start daarin is opmerkelijk want van de eerste 7 duels werden er 6 gelijkgespeeld. Tegenstander in de door ons bezochte wedstrijd was K.ESK Leopoldsburg. De fusie uit 2003 tussen Strooiendorp en Excelsior Heppen.

De wedstrijd zou aftrappen om 19u30 maar toen we rustig wat zaten te drinken in de kantine en het inmiddels vijf voor half acht was waagde ik dat te betwijfelen. Er was nog geen speler gesignaleerd en de kantine was vol maar de tribunes leeg. Nogal plots stroomde de kantine leeg toen ook spelers verschenen. Het Staf Janssens Stadion is een zeer mooi locatie. Uitgehakt tussen de loofbomen waardoor de lichtmasten half in het bos staan. Er is een mooie zittribune met 792 plaatsen. De kantine staat achter het doel bijna op de achterlijn en er is nog een overdekte tribune aan de lange zijde. Ook vind je er een geinig alpenhutje. Van de zittribune wordt alleen nog het exterieur gebruikt. De businessclub en bovenin en kantine onderin staan leeg.

De thuisclub begon de wedstrijd met een opvallende ruit op het middenveld en hield van balbezit. Tikjes breed waren nauwelijks te tellen en meer dan een keer raken leek verboden. Het leek wel of Louis van Gaal coach was. Bij Leopoldsburg waren ze nauwelijks onder de indruk want de Kempen was krachteloos voorin terwijl ze zelf de eerste de beste corner binnenkopten.

Op het half uur werd de wedstrijd beslist. Leopoldsburg scoorde op kinderlijk eenvoudige wijze 0-2 en 0-3 en tussendoor werd een van de thuisspeler met tweemaal geel naar de kleedkamer gestuurd. Op de tribune leidde dat niet tot enig commentaar. Het totale gebrek aan emotie bij de fans viel op.

Na de pauze vond Leopoldsburg het allemaal wel prima. De Kempen mocht aanvallen maar scoorde nooit, eerlijk gezegd konden ze nog wel een dag doorspelen zonder te scoren. Leopoldsburg blijft hierdoor wel bovenin het klassement en liet zien dat het zeker geen te onderschatten ploeg is. De Kempen moet vrezen voor een zwaar seizoen zolang er geen resultaten worden geboekt.

Joost

#52
Deze zaterdag vond ik mezelf terug op Stadion de Borg. Niet gepland maar last minute besloten toch nog even de grens over te duiken. Eigenlijk waren alle andere wedstrijden al te ver weg. Stadion de Borg ligt in Neeroeteren, zo'n 7 kilometer van Maaseik  dat zelf vrijwel direct aan afslag 46 van de A2 ligt.

Het betrof een pot in de Tweede Provinciaal B van Limburg. RNM staat daarin mee bovenaan, 3e achter het redelijk ongenaakbare Eendracht Termien en Standard Elen. Eksel won drie van haar 8 wedstrijden en staat daarom in de middenmoot. Een zege was de tot op heden enige nederlaag van Termien.

Real Neeroeteren-Maaseik is een fusie tussen K. Neeroeteren FC en K. Maaseik FC in 2006. Twee clubs uit de marge. Neeroeteren speelde wel ongeveer de volledige jaren 90 in 4C. Maaseik kende die luxe alleen in 1999. Dat bleek dan ook nog bron van ondergang want de schulden die gemaakt werden leverden in 2005 een faillissement op waarna fusie volgde.

Ongeveer 120 toeschouwers volgden de wedstrijd in het armoedige complex. Gebouwd ergens in het begin van de jaren 80 is het nogal vervallen.  Vervallenheid van voor 1980 toen vaak nog  charme maar dit is een grauw en grijs complex, zeker op een troosteloze zaterdagavond in de herfst. Qua faciliteiten is het wel allemaal prima. Er is een merkwaardig hoofdgebouw met tribune en business seats en aan de overzijde staat een keurige tribune met houten banken.

De thuisploeg zou uiteindelijk eenvoudig winnen. Na een fel begin was er na ongeveer 10 minuten 1-0. Eksel (in ongelofelijk lelijk groen-rood) probeerde terug te komen maar werd zelden gevaarlijk. Na de pauze zette de thuisploeg even aan en werd het 2-0. In plaats van teruglopen en de voorsprong verdedigen bleven ze Eksel onder druk zetten en werd het nog 3-0. Maar goals zaten erin maar vielen niet.


Een aardige tribune met houten bankjes


De hoofdtribune met bovenaan rechts de business seats met beslagen ramen






Het werd ook mistig


En tegen het einde was de het doel niet meer zichtbaar

Joost

Zeeland is momenteel de enige Nederlandse provincie waar geen profvoetbal wordt gespeeld. Zeeland en voetbal is ook een aparte combinatie, potentie is er eigenlijk wel voor een club zou je zeggen maar het is er nooit uitgekomen. Het enige profavontuur werd een regelrecht drama.

Ook de aanwezigheid van Zeeuwse ploegen op Hoofdklasseniveau is geen vaststaand feit. Op zondag zie je maar heel zelden een Zeeuws team promoveren, Terneuzen was een van de laatste vertegenwoordigers maar was niet goed genoeg EN baalde van de enorme afstanden. In de zondageersteklasse staan dit jaar ook alleen Vlissingen en RCS als Zeeuwse vertegenwoordigers. Op zaterdag is het aantal wat groter, Kloetinge speelde een tijd lang hoofdklasse en in de Eerste Klasse zitten wat meer Zeeuwen.

Positieve verrassing is Hoek. Hoek is een dorp met dik 3000 inwoners onder de rook van Terneuzen. HSV Hoek was een modale amateurclub maar heeft eind jaren 80. begin jaren 90 de weg naar de top gevonden. Sinds 1992 zijn ze onafgebroken aanwezig in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Meestal in de bovenste helft van de middenmoot maar in 1996 kampioen van de (toen nog) Eerste Klasse. In 2008/2009 eindigde Hoek knap tweede op ruime afstand van IJsselmeervogels. In het kwalificatiejaar voor de topklasse eindigde Hoek als 4e en plaatste zich overtuigend voor de Topklasse. In de Topklasse gaat het nog niet geweldig. Vooral doelpunten maken is lastig voor de Zeeuwen. Pas 7 in 11 wedstrijden.

Tegenstander deze middag is Harkemase Boys, dat de verste uitwedstrijd in de competitie uit haar bestaan speelt. De selectie is zelfs al een dag eerder vertrokken. Zo'n 125 fans volgen de Friezen tot in Zeeuws-Vlaanderen. Hoek zelf brengt zo'n 700 mensen op de baan waardoor er 850 mensen rond het veld staan. Na een gelijkopgaand
openingskwartier neemt Hoek het initiatief. De Zeeuwen spelen best aardig en hebben van Harkema werkelijk niets te duchten. Groot probleem is echter de volkomen tandeloze aanval, Hoek mist een spits die de bal erin kan schieten. Vlak voor de pauze moet een van de Friezen met zijn tweede geel naar de kant na een domme overtreding.

In de tweede helft is het nog meer eenrichtingsverkeer, Harkema komt er maar heel zelden uit. De onvermijdelijke goal valt gelukkig ook, in de 69e minuut besloot Pattinama eindelijk maar eens op doel te schieten en de keeper steekt geen hand uit. Hoek kreeg kansen op meer maar de twee beste kansen waren voor Harkema. Een schot raakte de lat en een rebound in de extra tijd hobbelde naast in plaats van ín het doel.

Meest opvallende man was scheidsrechter Luinge. De toparbiter heeft duidelijk plezier in het fluiten en het was erg leuk eens een deel van de communicatie tussen hem en de spelers mee te krijgen. Hij floot ook een prima wedstrijd.

De accommodatie van Hoek laat op pijnlijke wijze zien dat de KNVB geen enkele eis heeft gesteld aan de sportcomplexen voor de Topklasse. Voor een gemiddelde amateurclub voldoet Denoek prima, er is een kleine tribune met 300 plaatsen en er zijn 3 redelijk bouwvallige kantines. Maar met dit complex is Eerste Divisie voetbal nog heel ver weg.













De commentator van Omroep Zeeland stond bovenin samen met de cameraman




Joost

Na het middagmaal in Hoek ging ik via Zelzate en Doel richting Beveren. Zeker vanuit Doel is Beveren niet eenvoudig te vinden. Via Kieldrecht zit je wel al in de gemeente maar borden richting de stad zelf, nee daar doen ze niet aan.

In Beveren is het overal gratis parkeren. Ik ging nog even het centrumpje in voor een hapje eten bij Pita Beveren. De parkeergarage waar de auto stond ging echter om 21 uur dicht dus de auto moest verplaatst worden al is het stadion een dikke tien minuten lopen vanuit het leuke centrum.

Ruim 46.000 mensen wonen er in Beveren en die betalen waar weinig belasting, doordat de Kerncentrale in Doel en een aantal havenbedrijven in de gemeente liggen profiteert de lokale bevolking daarvan. Het is na Sint-Niklaas de grootste stad van 't Waasland.

Trots van de stad was KSK Beveren. De geel-blauwen zijn een echte Traditionsverein en werden in 1979 en 1984 kampioen van Belgie. In 1978 en 1983 werd de Beker van Belgie gewonnen. 1978-1978 was naast kampioensjaar ook een glorejaar in Europa. In de Europacup II bereikte Beveren de halve finale waarin Barcelona tweemaal met 1-0 te sterk was. In de kwartfinale had Beveren het grote Internazionale uitgeschakeld. Jean-Marie Pfaff verdedige toen het doel.

Van 1973 tot en met 2007 speelde Beveren Eerste Klasse met uitzondering van de seizoenen 90-91 en 96-97 toen men kampioen werd in Tweede. In 2002 moest de ploeg eigenlijk zakken maar werd gered door RWDM en Eendracht Aalst die geen licentie meer kregen. De club zat sportief en financieel aan de grond en haalde Jean-Marc Guillou. Deze Fransman had een voetbalacademie in Ivoorkust en regelde een samenwerkingsverband met Arsenal. De Beverse fans kregen nu een elftal Ivorianen te zien. Daar zaten enkele gigantische talenten als Romaric, Yaya Toure en Eboue tussen. Maar gek genoeg konden ook zij Beveren sportief niet veel omhoog helpen.

In maart 2006 werd Guillou buiten gezet maar aan het eind van het volgende seizoen degradeerde Beveren naar Tweede Klasse. In de eerste twee seizoenen werd een sterke heenronde gevolgd door een zwakke terugronde mede door de zwakke financiën. Seizoen 2009-2010 verloopt dramatisch en eindigt met degradatie naar Derde Klasse.

Buurman Red Star Waasland greep zijn kans. Deze kleine club uit Haasdonk was sportief erg gegroeid en was in Tweede Klasse terecht gekomen. Doordat het veld in Haasdonk al langer niet meer voldeed speelde deze club al een aantal jaar in het Puyenbeke Stadion in Sint Niklaas. Ondanks de uitstekende sportieve prestaties kwam het publiek niet en masse. Hooguit 1200 gemiddeld.

Door de degradatie van KSK Beveren werd de al vaak geopperde fusie een feit. Al is van juridische fusie geen sprake. De jeugdploegen van beide teams blijven nog een jaar spelen maar KSK Beveren schreef geen Eerste Elftal in. Red Star Waasland verhuist naar de Freethiel en veranderd haar naam in Waasland-Beveren. Lijkenpikkerij of niet, ik ben ergens wel heel blij dat op deze manier voetbalbolwerk Beveren blijft bestaan. De nieuwe club wordt ook door een groot deel van de Beverse bevolking omarmd gezien het hoge gemiddeld aantal toeschouwers. Ook laat de club bussen rijden van Sint Niklaas naar Beveren voor wedstrijden.

Ook sportief is Waasland-Beveren een succes, de wedstrijd tegen Oostende is de eerste tegen de tweede in de stand. De Freethiel loopt daarom erg goed vol, ruim 7000 toeschouwers daar waar Beveren zelf er vorig seizoen hooguit 3500 gemiddeld trok.

Niet zo heel lang geleden werd de Freethiel verbouwd. De (engelse) hoofdtribune is gesloopt en daarvoor in de plaats staat er nu een enorme nieuwe zittribune. Gebouwd door hetzelfde bedrijf als dat het stadion in Zwolle bouwde al is dit exemplaar een stuk beter geslaagd. De tribune ging pas in augustus 2009 open. Ook de bezoekende supporters zijn nu beter af. In plaats van de vervallen, onoverdekte tribune aan de Klapperstraat zitten zij nu achter het andere doel naast de Spionkop van Beveren. De tribune aan de Klapperstraat wordt nu niet meer gebruikt. Tegenover de hoofdtribune staat nog de bescheiden businesstribune met zitjes achter glas en pluche stoelen met armleuningen. Daar zat ik dus.

Op het veld was er genoeg spektakel. Oostende combineerde een stuk makkelijker en was de bovenliggende partij. Zo op 't half uur kwamen de bezoekers ook verdient op voorsprong. Een voorzet van links werd heel behendig, buitenkant schoen, over de keeper heen geschoten. Lang bleef de voorsprong niet op het bord. Beveren dat het vooral van inzet en kracht moest hebben profiteerde van een blunder in de verdediging. Kielo-Lezi ontfutselde de bal van de laatste man en mocht alleen op de keeper af. Onbaatzuchtig legde hij af naar Harrie Gommans die op 4 meter een leeg doel niet kon missen. Het was zo ongeveer het enige dat Gommans (Ex-Roda, MVV & Fortuna) goed deed deze wedstrijd. Met afstand de zwakste speler.

Na de thee kwam Oostende nog beter naar voren. Linkerpaal, lat en rechterpaal stonden in de eerste tien minuten een voorsprong in de weg. Beveren was jaloers en kopte zelf ook maar eens op de paal. Het slotakkoord kwam op naam van Oostende maar zoals gebruikelijk eindigde ook 't laatste schot op de lat.





























HJanneman

Leuk!

Ik ben van plan om 23-01 naar Waasland-Beveren - Antwerp te gaan.
Lijkt me een risicotegenstander(toch bijna een derby): zijn er voor zulke matchen vaak restricties op de kaartverkoop in België, of hoef ik me geen zorgen te maken over Nederlandse praktijken?

Sebastiaan_W

Zonde dat de ouwe tribunes gesloopt zijn! Vond het een geweldige gare bak en onder de hoofdtribune zat een zeer gezellige kantine.

georgesv

Citaat van: HJanneman op nov 19, 2010, 15:43:28
Leuk!

Ik ben van plan om 23-01 naar Waasland-Beveren - Antwerp te gaan.
Lijkt me een risicotegenstander(toch bijna een derby): zijn er voor zulke matchen vaak restricties op de kaartverkoop in België, of hoef ik me geen zorgen te maken over Nederlandse praktijken?

mischien gaan ze - eenmalig- Antwerp toch op die oude staantribune zetten?
Want die komen met meer af dan er daar in het nieuwe bezoekersvak kunnen ...

HJanneman

Citaat van: georgesv op nov 19, 2010, 15:53:59
mischien gaan ze - eenmalig- Antwerp toch op die oude staantribune zetten?
Want die komen met meer af dan er daar in het nieuwe bezoekersvak kunnen ...

Ja, vanwege de bijzondere atmosfeer rondom matchen tegen Antwerp vroeg ik me af of ik op een gewone manier kaarten kan kopen, of dat ik maar beter vast kan beginnen met bellen/mailen richting 't Freethiel(voor het thuisvak)?

georgesv

Misschien hen best es mailen, maar ik denk dat je daar gewoon een ticket zal kunnen kopen, vermits het stadion volgens mij nooit uitverkocht zal zijn.