GroundhoppersNet

Groundhopping => Algemeen => Topic gestart door: watergatehopper op jun 07, 2019, 09:16:48

Titel: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jun 07, 2019, 09:16:48
Onderstaand een lijst van stadionontwikkelingen in de landen die het meest bezocht worden door leden. 
Foutjes of aanvullingen kun je onderaan posten en zal ik bijwerken nadat ik alles heb geplaatst wat mij bekend is. Working on it!

Afgeronde projecten zal ik verwijderen uit de lijst en nieuws bij al geplaatste projecten met de datum aanvullen om zo een zo overzichtelijk mogelijke lijst te behouden. Geruchten die enkel geruchten zijn heb ik er niet aan toegevoegd. Als er nog geen datum bij een project staat dan is dit de info die tot juni 2019 bekend was.

België

Royal Antwerp FC - Wil zowel sportief als qua stadion doorgroeien. De hoofdtribune is al vervangen en tribune 4 volgt. Het lelijke aquarium vervangen is voor Antwerp zeker een vooruitgang. Tribune 2 waar iedere zichzelf respecterend groundhopper van loopt te watertanden zal ook wel volgen. Inmiddels is de sloopvergunning goedgekeurd en is het wachten op de bouwvergunning.
(https://i.postimg.cc/9MG9PSzc/antwerp.jpg)

Sporting Charleroi 24-9-2019 Ook Charleroi wil een nieuw stadion gaan bouwen. Met 60miljoen euro eigen middelen willen ze een stadion voor 20 tot 22 duizend supporters bouwen en daarmee het Stade du pay de Charleroi verlaten. Op dit moment worden er twee verschillende locaties onderzocht die binnen 5km van het oude liggen. Binnenkort wordt hierover meer duidelijk.

Club Brugge – Club wil een nieuw stadion bouwen aan de Blankenbergse Steenweg. De capaciteit ligt rond de 40.000. Er is echter nog geen vergunning laat staan begonnen. Het project 2020 zoals het intern genoemd wordt is al met een jaartje uitgesteld gezien Club in 2019 al de bal wilde laten rollen.
Er is nu nog steeds geen vergunning afgegeven en supporters zijn inmiddels een actiegroep gestart om het proces te versnellen.
(https://i.postimg.cc/pTm3RzT5/Brugge.jpg)

Deinze SK - Als het goed is gaat er dit jaar begonnen worden aan een nieuwe tribune met daarin o.a. een hotel. Heel veel nieuws hierover heb ik niet gevonden. Iemand die hier meer van weet?
(https://i.postimg.cc/2SD6fNM1/Deinze.jpg)

KVK Kortrijk - Eind 2020 begin 2021 gaat KVK bouwen aan een nieuw stadion voor 15.000 toeschouwers. Het project op het bedrijvenpark Evolis nabij de E-17 kost ongeveer 50 miljoen euro. Het huidige Guldensporenstadion is een aanrader en wordt na de verhuizing gesloopt.
(https://i.postimg.cc/KYwJ7VG4/Kortrijk.jpg)

(https://i.postimg.cc/Y9Qf6CDy/Kortrijk1.jpg)

Lommel SK – Ook Lommel wil een nieuw stadion gaan bouwen. Althans dat zijn plannen die al in 2011 werden gepresenteerd. Het stadion zou gebouwd moeten worden aan de Ringlaan, tussen de Stationsstraat en Vreyshorring. In eerste instantie had de club industriezone Kristalpark voor ogen echter is de Ringlaan een zichtlocatie en daardoor interessanter voor investeerders.
Het duurt maar en het duurt maar in Lommel. Een nieuw stadsbestuur in Lommel twijfelt aan de plannen (Burgemeester Bob Nijs overweegt renovatie van het huidige stadion)waardoor het on-hold is komen te staan en het nieuwe bestuur van de club is niet geneigd verder te gaan met het huidige ontwerp. Kortom er is tijd genoeg om het Soeverijnstadion in Lommel te vincken.
(https://i.postimg.cc/G2jT385r/nieuw-stadion-lommel.jpg)

edit 29-5-2020 Het stadsbestuur heeft middels een stedelijk meerjarenplan kenbaar gemaakt om het huidige Soevereinstadion van Lommel te willen gaan verbouwen. Zoals het nu staat wordt er dus niet verhuisd, maar worden alle tribunes afgebroken en herbouwd. Afhankelijk van een nog uit te voeren haalbaaarheidsstudie is het mogelijk dat de Essers tribune blijft zoals die nu is. Inmiddels heeft City Football Group ook Lommel toegevoegd dus wie weet heeft ook dit weer invloed. Deze soap wordt naar ik verwacht met een aantal seizoenen verlengd. 

RFC Liege - Luik speelt sinds een aantal jaren weer op historische grond namelijk waar vroeger het grote Rocourt heeft gestaan. Het is echter een tijdelijk onderkomen nadat RFCL jaren van stadion naar stadion dwaalde. Eind van dit jaar zal er meer nieuws komen over hoe/wat/waar.

Lyra-Lierse - 19-9-2019 Na vijf jaar in Berlaar moet zowel de jeugd als de eerste ploeg binnen enkele jaren terechtkunnen op de site Hoge Velden in Lier. De stad betaalt het overgrote deel van het jeugdcomplex, een nieuw stadion voor een duizendtal fans financiert de club zelf. De begroting hiervoor is in principe rond echter is het een 10 jaren plan dat op dit moment gekeurd wordt door het stadsbestuur. Wordt vervolgd.

Racing Mechelen - Onlangs kwam er voor de tiende keer(?) in het nieuws dat Racing zijn stadion volledig gaat vernieuwen. Ditmaal zou het bericht van iemand binnen de selectie afkomstig zijn. Hoewel de voorzitter het bericht ontkent zou ik dit pareltje niet te lang links laten liggen. Persoonlijk vind ik het 1 van de mooiste van België.

Duitsland

BFC Dynamo - Het Friedrich Ludwig Jahn Sportpark in Berlijn zal in 2020 volledig gesloopt worden. In plaats hiervan komt een nieuw stadion met een capaciteit van 20k die tevens gebruikt gaat worden voor de 'special Olympics 2023'.
(https://i.postimg.cc/bw4WQkZG/Dynamo.jpg)

Fortuna Köln - Naast 1. fc Köln is er blijkbaar ruimte voor een tweede club in de stad die in de liga's uitkomt. Na de promotie van stadsgenoot Viktoria hebben ze een extra tribune gebouwd achter de goal ivm de eisen van de 3. liga. Fortuna wil echter ook meegaan om 'het gat' op te vullen en komt met de plannen voor een nieuw stadion. Het lijkt allemaal een wedstrijdje ver plassen in mijn optiek gezien Fortuna amper supporters trekt. Ik was in 2014 bij de promotie van de club en dat was voor het eerst in 30 jaar dat het Sudstadion weer eens was uitverkocht. Een planning is nog niet bekend voor het stadion wat op het eerste gezicht veel lijkt op die van Rot Weiss Essen.
(https://i.postimg.cc/7h59xtGH/Fortuna-koln.jpg)

(https://i.postimg.cc/3wLbYvSZ/Fortuna-Koln.jpg)

Hertha BSC 10-10-2019 Hertha BSC speelt al sinds 1936 in het Olympiastadion en daar komt wellicht verandering in. De Hertha Fussballarena moet het nieuwe stadion gaan worden en komt pal naast het huidige stadion te staan. Het gaat plaats bieden aan 55.000 supporters. Mochten de plannen doorgaan, dan is het de bedoeling dat het nieuwe stadion in 2025 in gebruik wordt genomen.
(https://i.postimg.cc/9XyxWnpv/Hertha.png)

KFC Uerdingen - Heeft na de promotie naar de 3.Liga in 2018, noodgedwongen een seizoen in het stadion van MSV Duisburg gespeeld omdat het eigen Grotenburg niet aan de eisen voldoet. Nu wordt het stadion verbouwt zodat KFC weer terug naar huis kan maar het aankomende seizoen moet het nog uitwijken. Hiervoor speelt het in het stadion van Fortuna Düsseldorf waarbij ze alleen de eerste ring zullen gebruiken. Het eigen stadion moet voor het seizoen 20/21 klaar zijn.

Union Berlin Heeft een bouwvergunning aangevraagd voor de uitbouw van stadion an der alten forsterei. Mocht het plan uitgevoerd worden dan zal de capaciteit toenemen tot 37.000 toeschouwers. Een verdere planning is er nog niet.
(https://i.postimg.cc/nz6KR5R4/union.jpg)

Engeland

Barnet – Misschien wel het meest saaie stadion in Engeland is het Hive Stadium van Barnet. Er zijn vergunningen aangevraagd voor uitbreiding tot 8500 plaatsen maar het zal nooit kunnen tippen aan Underhill.

Bournemouth - Heeft de wens uitgesproken om Dean Court te willen verlaten.Dit deden ze een aantal jaren geleden al maar inmiddels hebben ze gezegd hier iets te optimistisch in te zijn geweest. In 2017 was het bericht dat ze vanwege veiligheid en groei een eigen stadion wilden gaan bouwen met een capaciteit van 25.000.

Cambridge United - Er wordt al jaren gesproken over een verbouwing van the Abbey maar het ziet er naar uit dat dit een lange termijn project gaat worden ondanks the board nog steeds optimistisch is over de uitvoering. Goed om deze in the picture te blijven houden.

Chelsea - Heeft al jaren plannen om Stamford bridge grondig te renoveren. De capaciteit gaat dan van 41 naar 60 duizend toeschouwers en het exterieur verandert compleet. Of het hierdoor mooier of minder mooi zal worden is ieder voor zich. Het project moet rond de 500miljoen euro gaan kosten maar staat op dit moment on-hold. Inmiddels zijn er ook geruchten dat Chelsea zoekende is naar een andere locatie om zo volledig nieuw te kunnen bouwen. In dat geval gaat Chelsea waarschijnlijk uit de wijk vertrekken wat op zichzelf staand al zonde is. We moeten de ontwikkelingen maar even afwachten.
(https://i.postimg.cc/qMsqc6Z9/Chelsea.png)

Crystal Palace – Heeft toestemming van de council om de mainstand uit te breiden. De bouw begint in  de zomer van dit jaar en zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. Tijdens de werkzaamheden blijft de tribune open. 
(https://i.postimg.cc/wxmDZ2H8/crystal-palace.jpg)

Everton - De Club heeft een locatie aangekocht bij Bramley Moore Dock met als doel om daar een nieuw stadion te gaan bouwen. De capaciteit zal 52.000 zijn hoewel dit kan oplopen tot 62.000. Het Bramley Moore Dock ligt aan de oostelijke oever van de rivier de Mersey en ten noorden van het stadscentrum. Formele plannen en voorstellen hoe het stadion er misschien uit zal komen te zien moeten nog worden aangekondigd, maar de club streeft ernaar om vóór het einde van 2019 een bouwvergunning aan te vragen.

Edit 27-7-2019: Everton heeft zijn graphics van het nieuwe stadion gepresenteerd. Van de buitenkant ziet het er prachtig uit maar van de binnenkant is het zoals vele andere. Uniek is wel dat Everton safe standing achter de goal wil introduceren. Hiervoor zal de wet wel aangepast moeten worden na het verbod wat is ingevoerd ivm het Hillsborough drama.
(https://i.postimg.cc/mgKwbW7t/Everton.jpg)

Forest Green Rovers - De club heeft plannen ter goedkeuring aan de lokale gemeente voorgelegd om een ​​nieuw stadion met een  capaciteit van 5.000 te bouwen, in de buurt van knooppunt 13 van de M5. Als dit lukt, zou het nieuwe stadion zodanig worden gebouwd dat de capaciteit in de toekomst gemakkelijk tot 10.000 zou kunnen worden uitgebreid. Interessant is dat het nieuwe stadion, in overeenstemming met de groene referenties van de club, grotendeels uit hout moet zijn opgebouwd. Onderstaand een impressie van hoe het stadion eruit zou moeten komen te zien. Enkel op papier is alles mogelijk zo blijkt maar weer. Een stadion volledig opgetrokken uit hout geeft fundamentele problemen waar tot nu toe geen oplossing voor is gevonden en beton is alles behalve duurzaam. Ander punt is de dat het hoogste punt(20 meter) afbreuk doet aan verschillende historische gehuchten en dit aanzicht beschermd is.
(https://i.postimg.cc/MHzgjG3J/forest-green-rovers.jpg)

Fulham – Gaat de Riverside opnieuw bouwen. De tribune wordt de hoogste van vier met een kleine/ lage eerste ring en een hogere tweede. De capaciteit van Craven Cottage zal ongeveer gelijk blijven maar tijdens de bouw is er een restrictie en is er plaats voor 21.000.  Als het goed is zijn de werkzaamheden afgelopen mei begonnen.
(https://i.postimg.cc/Kv53hsHV/Fulham.jpg)

Lincoln City - Wil op termijn naar een nieuw stadion toe. Dit is echter een onderdeel van een veel groter project met onder andere 3.200 nieuwe woningen een school en diverse commerciële voorzieningen. Het stadion zal als één van de laatste aan bod komen hoewel dit nog veranderd kan worden. Een planning is er nog niet.
(https://i.postimg.cc/HLDHGwNd/Lincoln2.jpg)

Luton Town - In januari 2019 ontving de club een bouwvergunning om een ​​nieuw stadion met een capaciteit van 17.500 te bouwen met een optie om op een later tijdstip uit te breiden tot 22.500, op een locatie die bekend staat als Power Court, in de buurt van het treinstation van Luton. De laatste hindernis kan nog komen in de vorm van lokale bezwaren die aanleiding zouden kunnen geven tot een rechterlijke toetsing en doorverwijzing naar de secretary of state voor een definitieve beslissing. Toch heeft de club nu grote stappen vooruit gezet en als alles volgens plan verloopt, zouden ze over een paar jaar in hun nieuwe stadion kunnen spelen.
(https://i.postimg.cc/L4T0q2t2/luton1.jpg)

(https://i.postimg.cc/7YR976f8/luton2.jpg)

Nottingham Forrest - The City Ground en het omliggende gebied wordt herontwikkeld. Centraal in deze herontwikkeling staat een nieuwe Peter Taylor-stand. Onder voorbehoud van de relevante toestemmingen is de club hoopvol dat aan het einde van het seizoen 2019-20 met de bouw kan worden begonnen.
(https://i.postimg.cc/pTQ90xWQ/Nottingham.jpg)

Plymouth Argyle - De verbouwing en herinrichting van de hoofdtribune nadert zijn voltooiing.  Dit
seizoen is de Archibald Leitch niet open geweest. Na voltooiing zal de capaciteit van Home Park stijgen tot 18.600
(https://i.postimg.cc/8CfCcyZT/plymouth-new-grandstand.jpg)

Queens Park Rangers - Wil een nieuw stadion gaan bouwen op de plaats van het Linford Christie athletics stadium. Dit atletiek stadion zal vervangen worden door het nieuwe thuis van QPR, slecht een mile afstand van Loftus Road. Er zijn verschillende opties qua grote van het stadion maar het unieke idee is in ieder geval om het veld op te kunnen tillen tot dak zodat het voldoende licht, wind etc. krijgt en tevens niet beschadigd wordt tijdens andere evenementen. Het wordt dus een multifunctioneel stadion wat tevens dienst zal doen als concertzaal, beurzen en andere evenementen.
(https://i.postimg.cc/90WXTmBK/QPR.jpg)
Linford Christie athletics stadium

Scunthorpe United - De club heeft plannen ingediend bij de lokale overheid om Glanford Park te herontwikkelen met een nieuwe capaciteit van 11.000. Het stadion zal stand voor stand worden herbouwd. Dit betekent dat de club daar kan blijven spelen terwijl de werken worden uitgevoerd. De bouwvergunning is recent verleend maar een planning is nog niet bekend is. De eerste tribune die moet worden afgebroken en herbouwd is de Oosttribune(Hoofdtribune).
(https://i.postimg.cc/MpXq4tGn/Scunthorpe.jpg)

Sheffield United - De club is voornemens om de capaciteit van Bramall Lane verder te ontwikkelen tot meer dan 40.000. De club heeft een bouwvergunning aangevraagd om een ​​extra laag toe te voegen aan de South Stand die nog eens 5.400 stoelen zou bevatten. In een afzonderlijke ontwikkeling heeft de club ook plannen om nog eens 3.000 stoelen aan de Kop End toe te voegen door deze achterwaarts uit te schuiven. De stand zou vrijdragend zijn (dus geen ondersteunende pilaren) met een videoscherm ingebouwd in de voorkant van het dak.
(https://i.postimg.cc/jSjP1VNy/sheffield-united2.jpg)

Stevenage - Na een aantal vertragingen is nu begonnen met de bouw van een nieuwe noordelijke tribune. De stand die naar schatting ongeveer £ 1 miljoen kost, heeft een capaciteit van 1.428 overdekte zitplaatsen. Het is deels gefinancierd door de Football Foundation en de rest door supporters via een obligatieregeling. Gehoopt wordt dat de stand open zal zijn voor de start van het seizoen 2019/20.
(https://i.postimg.cc/d0Cqwh01/stevenage-new-north-stand.jpg)

Southend United - De club heeft plannen ingediend om een ​​nieuw 22.000 capaciteitsstadion te bouwen bij Fossetts Farm, net achter het trainingscentrum van de club in Eastern Avenue. Aanvankelijk zal het stadion echter beperkt zijn tot een capaciteit van 14.000 en zal het slechts drie kanten hebben. Het is te hopen dat de inkomsten uit de nieuwbouw zullen worden gebruikt om toekomstige ontwikkelingen te financieren. Inmiddels duurt de gemeente wel erg lang over het goedkeuren van de plannen maar volgens SU zit er schot in de zaak.

Wimbledon – Speelt al tijden in het stadionnetje van Kingstonian wat slechts 5k kan herbergen. Er is een nieuw stadion gepland op de locatie van het Wimbledon Greyhound Stadium een stadion waar  hondenraces werden gehouden. Dit is inmiddels gesloopt waarna het New Plough Lane gerealiseerd wordt. Vanaf 2020/2021 komt Wimbledon weer thuis ditmaal dus in een nieuw stadion met een capaciteit van 10.000.
(https://i.postimg.cc/Y0Dc17SZ/Wimbledon-oud.jpg)
Wimbledon Greyhound Stadium

(https://i.postimg.cc/9Q73qvHg/Wmbledon-nieuw.jpg)

Edit 1-6-2020 -  Galliard Homes zou een groot gedeelte van de bouwkosten gaan betalen in ruil om ook 600 appartementen in het stadion te mogen bouwen. In eerste instantie zou Wimbledon alleen een hoofdtribune krijgen totdat er een financieringsproblemen optraden. Afgelopen week heeft Wimbledon een definitief bouwcontract getekend voor de bouw van Plough Lane.
Een definitieve overeenkomst met aannemer Buckingham Group zou niet mogelijk zijn zonder een nieuwe minderheidsaandeelhouder bij de club. Lokale zakenman Nick Robertson, al lang supporter van de club, kwam tussenbeide om ervoor te zorgen dat al het financieringstekort werd gedekt.

(https://i.postimg.cc/SsQpkB05/plough-lane081.jpg)
Huidige status

Wolverhampton Wanderers - Heeft laten weten dat ze van plan zijn de capaciteit van Molineux uit te breiden tot 50.000. Dit zal worden bereikt door eerst een nieuwe tribune te bouwen ter vervanging van de Steve Bull-stand aan de ene kant van het stadion. Dit zal de capaciteit verhogen naar 36.000. Vervolgens wordt een nieuwe, grote tribune met één niveau gebouwd om de Jack Hayward (South Bank) -tribune aan het ene uiteinde van de grond te vervangen, waardoor de capaciteit oploopt tot 46.000. In de zomer van 2020 zou er kunnen worden begonnen met de nieuwe Steve Bull-stand, met de nieuwe Jack Hayward-stand die twee jaar later zou volgen. De huidige open hoeken zullen ook gevuld zijn met zitplaatsen die de capaciteit tot ongeveer 50.000 laat verhogen. Wat verder opvalt is dat het stadion als eerste in de UK een volledige tribune "safe standing" krijgt. De bouw zal op korte termijn gaan beginnen.
(https://i.postimg.cc/SRQq7b1v/wolves-molineux-expansion-plans.jpg)

York City - Krijgt een nieuw stadion met een capaciteit van 8k.De verwachting is dat het stadion lopende het seizoen 2019/ 2020 geopend zal gaan worden. York City zal het stadion gaan delen met rugbyclub York City Knights RLFC.
(https://i.postimg.cc/nLG4Dh83/YorkCity.jpg)

Frankrijk

Stade Brest - In Guipavas vlakbij Brest wordt volgend jaar begonnen met de bouw van het nieuwe stadion van Stade Brest. Zonder tegenslagen zal het in 2022 afgerond worden en heeft de club precies honderd jaar in het oude gespeeld. De capaciteit zal 13.500 zijn met een uitbreidingsmogelijkheid naar 15.000 mocht de club promoveren. In het stadion zal tevens een winkelcentrum en mogelijk ook een zwembad komen.
(https://i.postimg.cc/FKPMfcPb/Brest.jpg)

Cleremont-Ferrand - 22-11-20109 - Heeft aangekondigd het Gabriel-Montpied te gaan verbouwen. Hoewel de gemeenteraad nog niet unaniem is over de renovatie is er een architect gekozen. In eerste instantie wordt enkel de hoofdtribune aangepakt. Voor een bedrag van 25 miljoen euro wordt een nieuwe tribune gebouwd die plaats biedt aan 16 duizend toeschouwers. In 2021 hoopt men te kunnen beginnen met de bouw die 4 jaar later opgeleverd moet worden.
(https://i.postimg.cc/rm8nQSb6/cleremont.jpg)

Dunkerque - In Duinkerken is men afgelopen januari begonnen met de sloop van de zuidtribune van het Marcel Tribut. Het stadion wordt volledig gerenoveerd en moet bijdragen aan de sportieve ambities van de club. Uiteindelijk wil men Ligue 2 in Duinkerken. Het stadion krijgt een capaciteit van 5.000 plaatsen en wordt in 2021 opgeleverd.
(https://i.postimg.cc/G2Cyy8H2/dunkerque2.jpg)

(https://i.postimg.cc/qMzzgXjw/dunkerque.jpg)

FC Metz - Lijkt de laatste jaren het Volendam van Frankrijk te zijn. De club wil groeien en een vaste waarde worden in Ligue 1. Dit is het moment hiervoor aldus president Serin omdat de tv gelden in ligue 1 binnenkort fors omhoog(circa 35miljoen per jaar) gaan. Aanhaken of afvallen zo lijkt het en dus wordt ook het stadion aangepakt. Probleem is echter de financiering die geschat was op 30 miljoen euro maar inmiddels al geraamd wordt op meer dan het dubbele. Er is al begonnen met het project maar wanneer het wordt afgerond en met welke financiële gevolgen..?
(https://i.postimg.cc/hjvqMMJ3/metz1.jpg)

(https://i.postimg.cc/yNB1hFXw/metz.jpg)

Nimes Olympique - Wil het huidige Costières-stadion vervangen door een enorm vastgoedproject waaronder een nieuw stadion met een capaciteit van 15.000 tot 20.000 plaatsen. Vijftien heeft de voorkeur naar voorbeeld Nice te hebben gekeken. Zij hebben een stadion van 30k maar krijgen het nooit vol en blijft sfeerloos. President Rani Assef heeft eind juli het stadion gekocht waarna verdere vervolgstappen worden genomen. 
(https://i.postimg.cc/VkzsnqF2/nimes.png)

Italië

Bologna - 4-10-2019 Heeft plannen om het monument Renato Dall'ara te gaan verbouwen. Er wordt veel behouden van het prachtige stadion maar in mijn optiek overheerst de nieuwbouw teveel. De capaciteit wordt teruggebracht naar 27.000 waarbij de beleving van de supporters verbeterd wordt. Men zit/ staat overdekt en veel dichter op het veld. Bologna verwacht dat de bouw vijf jaar in beslag zal gaan nemen maar een datum wanneer er gestart wordt vind ik niet terug.
(https://i.postimg.cc/Sxx9ywn5/Bologna1-Crop.jpg)

(https://i.postimg.cc/Gtb2XyYN/Bologna4.jpg)

Cagliari - 10-10-2019 In 2015 werden de plannen voor een nieuw stadion voor Cagliari met trots gepresenteerd. De club speelde op dat moment in het Sant'Elia. Een verouderd stadion dat werd afgekeurd. Noodgedwongen vertrok Cagliari daarom naar een nieuw te bouwen 'wegwerp' stadion. De uit nood gebouwde Sardegna Arena is het huidige onderkomen van de Italianen. In 2023 hoopt Cagliari definitief te verhuizen naar een hypermodern stadion.
(https://i.postimg.cc/TwfchRQF/cagliarinew2.jpg)

Fiorentina - 4-10-2019 Onder de werknaam ‘Purple Renaissance’ presenteerde voorzitter Andrea Della Valle de plannen voor een nieuw stadion voor Fiorentina. In het sfeerloze Artemio Franchi wordt een nieuw modern stadion gebouwd dat in 2021/2022 klaar moet zijn. De kosten hiervan bedragen rond de 400 miljoen euro waar op dit moment nog niet een sluitende begroting voor is. Toch verwacht Della Valle dat de eerste steen nog dit jaar geplaatst zal gaan worden. Ik heb mijn twijfels of dat gaat gebeuren gezien ze al bijna 10 jaar bezig zijn.
(https://i.postimg.cc/85L04FBq/fiorentina.png)

(https://i.postimg.cc/nrH013LD/fiorentina2.png)

AC Milaan/ Internationale - 4-10-2019 De beide grootmachten hebben aangekondigd het grote San Siro te verlaten en gezamenlijk een nieuw stadion te bouwen. Het nieuwe project moet 650 miljoen euro kosten en de bouw mag drie jaar duren. Vanaf 2022 zouden de eerste wedstrijden gespeeld kunnen worden in het nieuwe onderkomen. Er moet alleen nog wel gekozen worden tussen twee ontwerpen. Dit mogen de fans doen. Het ontwerp 'The Rings of Milano' bevat twee ringen die symbool staan voor twee clubs die ondanks hun rivaliteit samenwerken. 'The Cathedral' is geïnspireerd op de twee bekendste gebouwen van Milaan: het overdekte winkelcentrum Galleria Vittoria Emanuele en de Kathedraal van Milaan, Duomo di Milano.
(https://i.postimg.cc/NMZJwVJ6/acmilan.jpg)
The Rings of Milan

(https://i.postimg.cc/3rnNnTq0/acmilan2.jpg)
The Cathedral

AS Roma - 10-10-2019 Het Stadio della Roma wordt de naam van het nieuwe stadion van AS Roma. De capaciteit van het stadion wordt 60.000 en zal voor de start van het seizoen 2020/2021 klaar zijn. Het stadion is een ode aan het colloseum waarbij de supporters dicht op het veld zullen zitten(ca 10meter). Dit is een hele verbetering t.o.v. het stadio Olympico wat na de verhuizing van AS nog enkel bespeeld zal worden door Lazio. Kostenplaatje 400miljoen.
(https://i.postimg.cc/PJrm4Ckn/stadion-roma-1-1-970x470.jpg)

(https://i.postimg.cc/bJ6GqL44/stadion-roma-12.jpg)

Hellas Verona - 15-11-2019 Hellas wil het Marc'Antonio Bentegodi vervangen voor een nieuw stadion en laat Chievo hierbij achter. Gemeentelijk gezien zullen er nog wat plooien glad gestreken moeten worden waarvoor samen met administratieve afhandeling een jaar wordt uitgetrokken. In 2020 moet dan worden gestart met de bouw van het nieuwe stadion wat een slordige 120 miljoen euro gaat kosten. Als alles volgens plan verloopt zal Hellas in 2023 al in haar nieuwe stadion spelen. Met multifunctionele onderkomen met o.a. een museum en kleuterschool krijgt een capaciteit van 27.000.
(https://i.postimg.cc/L4LVbHtZ/nuovo-arena-stadium-stadio-verona-2.jpg)

Nederland

Cambuur Leeuwarden – Bij Cambuur zijn zowel financiering als de gemeente rond voor een nieuw te bouwen stadion aan de west kant van de stad. De provincie is grotendeels akkoord met bestemmingsplan voor het gehele WTC-gebied(er komt meer dan alleen een stadion) en er lopen nog wat milieu onderzoeken maar het stadion komt er. Wanneer er precies wordt begonnen met de bouw is mij niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk lopende het jaar.

edit 30-9-2019: Tot half september was er de mogelijkheid om bezwaar in te dienen tegen de bouw van het nieuwe Cambuurstadion maar deze commissie zat duimen te draaien. Nu de termijn verstreken is kan de grond bouwrijp gemaakt worden waarna in januari de eerste paal de grond ingaat. Mits er geen hele strenge winters komen of andere obstakels in de weg staan zal de oplevering medio zomer 2021 zijn.

(https://i.postimg.cc/fLbBY90W/Cambuur.jpg)

(https://i.postimg.cc/cJFVqZRH/Cambuur1.jpg)

(https://i.postimg.cc/MHVPG8Q1/Cambuur2.jpg)

FC Dordrecht – De Krommedijk gaat waarschijnlijk verbouwd worden. Dordt streeft al jaren naar een nieuw stadion alleen is men nog niet tot een haalbaar businessplan gekomen. Pogingen om tot nieuwbouw te komen op Amstelwijck, bij de Papendrechtse brug en op het oude kassencomplex langs de Provincialeweg bleken (financieel) onhaalbaar. Een in de arm genomen projectontwikkelaar stelt dat een verbouwing van de huidige Krommedijk wel haalbaar is. Het plan is om de hoofdtribune (Oost) en een tribune achter het doel (Noord) te slopen en opnieuw op te bouwen. Ze worden in een L-vorm aan elkaar gebouwd. Uiterlijk 2021 moet dat klaar zijn. Daarna zou dan de rest van het stadion moeten worden aangepakt. De start van de verbouwing van het stadion hangt af van het rondkrijgen van de financiering en een eventueel noodzakelijke bestemmingsplanwijziging. Op dit moment is men bezig met een haalbaarheidsonderzoek waarvan de resultaten nog voor de zomer worden gepresenteerd.
(https://i.postimg.cc/0Nh0KBxn/Dordrecht.jpg)

(https://i.postimg.cc/fLxmtW8W/Dordrecht2.jpg)

SBV Excelsior Rotterdam 29-5-2020 - Ondanks de corona crisis werkt excelsior nog steeds aan een uitbreiding van het Van Donge en de Roo stadion. De plannen zijn tastbaar maar het stadion nog ver weg. De eerste visuals zijn in ieder geval bijzonder te noemen. Op de vier hoeken van het stadion zijn flats gepland. Wie weet kun je straks vanaf je balkonnetje voetbal kijken.

(https://i.postimg.cc/ryDWh6ZP/excelsior.jpg)

Helmond Sport - De ontwikkeling en de bouw van ‘sport- en beleefcampus’ De Braak in Helmond zijn inmiddels begonnen. Onderdeel hiervan is een nieuw stadion voor Helmond. Het megaproject van 55miljoen heeft een sluitende begroting maar deze is erg krap. Er is geen rekening gehouden met prijsstijgingen van mens en materiaal maar door de herstelde economie is dit wel een gevaar. Inmiddels hebben zich zestien architectenbureaus gemeld om het multifunctionele stadion en de buitenruimtes te gaan ontwerpen. Aan het einde van het jaar moet er een voorlopig ontwerp liggen, waarna de aanbestedingsprocedure volgt. De gehele campus(onder meer een onderwijsinstelling, een multi-functioneel stadion, een zwembad en acht nieuwe sportvelden) moet in 2024 zijn voltooid.

edit 10-10-2019 Volgende maand gaat de schop de grond in en wordt een begin gemaakt met het nieuwe stadion van HS. In 2023 moet Helmond zijn eerste wedstrijd gaan spelen in het stadion.
(https://i.postimg.cc/Zn9ZkL8b/Het-nieuwe-stadion-De-Braak-dat-in-2023-klaar-moet-zijn.jpg)

edit 29-5-2020 Helmond Sport stapt uit project van sportcampus De Braak waarin ook een nieuw stadion was voorzien. De club vindt het onverantwoord om in deze tijd de eigen bijdrage van 1,5 miljoen euro te investeren.
Bewerk bericht

VVV Venlo - De Koel wordt gefaseerd verbouwd zodoende het een meerjarenproject is. Inmiddels is de parkeerplaats aangepakt en volledig vernieuwd en ook de Z-tribune is water- en winddicht gemaakt. De volgende stap in fase één wordt een grote facelift van de Hai Berden tribune, de Oost-tribune. Deze staat op de agenda voor de zomerstop na het seizoen 2019|2020. De tribune wordt in de hoogte fors uitgebreid met zitplaatsen achter en boven de al bestaande staanplaatsen. Onder de tribune wordt een grote ruimte gecreëerd die als Fancafé dienst gaat doen. Dit Fancafé biedt plaats aan vele honderden toeschouwers. Zoals gezegd is de verbouwing van de compleet vernieuwde Koel in de vorm van een meerjarenproject, waarbij het uiteindelijke doel is dat de tribunes als één geheel ogen. Daarbij moeten ook de hoeken dicht gebouwd worden en de capaciteit worden verhoogd naar ongeveer 12.000 plaatsen, allemaal overdekt. Het dak van alle tribunes zal aansluiten. De rondweg wordt het laagste punt van de tribunes, waardoor het veld een stuk verschoven kan worden naar het midden en vanaf iedere plek in het stadion een uitstekend zicht op het speelveld is.
(https://i.postimg.cc/fRPBNL3J/VVV.png)

Schotland

Aberdeen – Het prachtige Pittodrie zal vervangen worden door een nieuw zielloos stadion in Kingsford aan de west kant van de stad. Na de verhuis zal hiervoor woningbouw in de plaats komen. De grondwerkzaamheden zijn begonnen waarna het stadion voor het seizoen 2020/2021 gereed moet zijn.
(https://i.postimg.cc/vHR97VJY/aberdeen-fc.jpg)

edit 29-5-2020 Het project schijnt on-hold te staan.

Dundee FC - Ondanks de degradatie afgelopen seizoen komt er toch een nieuw stadion voor Dundee als het aan de Amerikaanse eigenaar ligt. Een all seater voor 15k waarin niet alleen gevoetbald gaat worden maar ook concerten en andere evenementen georganiseerd zullen worden. De bedoeling is dat Dens Park in 2021 verlaten wordt.
(https://i.postimg.cc/HxBNtmh8/Dundee.jpg)
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Tribuneklanten op jun 07, 2019, 09:26:58
Altijd welkom!
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op jun 07, 2019, 09:34:32
We hebben alleen wat forumleden nodig die verder kijken dan de gebruikelijke paden (UK, Belgie, Duitsland) :)
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jun 07, 2019, 09:53:08
We hebben alleen wat forumleden nodig die verder kijken dan de gebruikelijke paden (UK, Belgie, Duitsland) :)

Als daar behoefte aan is. De gebruikelijke paden worden het vaakst bewandeld op een aantal forumleden na dan.
Het vijfde niveau van Verwegistan zal daardoor minder boeien schat ik zo in maar voel je vrij om iets toe te voegen.
Ik wacht eerst even of er uberhaubt behoefte is.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Olav op jun 07, 2019, 09:59:08
Goed initatief!

Concrete informatie:
- Atalanta is in 2021 klaar (Curva Nord 22 sept klaar) bron: https://www.foxsports.it/2019/04/28/atalanta-nuovo-stadio/

- Trencin heeft aangegeven volgend seizoen klaar te zijn. Of het in de zomer of winter is, weten ze niet; in ieder geval komend seizoen. Tot die tijd in Myjava. bron: https://mytrencin.sme.sk/c/22138228/foto-stadion-as-nabera-jasne-kontury-kedy-sa-futbal-vrati-na-sihot.html#storm_gallery_129037

- FC Metz: klaar in zomer 2021. Zuidtribune in zomer 2020 klaar. Beginnen dus al gauw! bron: https://actu.fr/grand-est/metz_57463/stade-saint-symphorien-voici-ce-quil-faut-savoir-sur-projet-plus-ambitieux-fc-metz_24054005.html

Verder zijn er ook nog clubs met plannen, maar daar is nog (te) weinig over bekend.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op jun 07, 2019, 10:33:39
Als daar behoefte aan is. De gebruikelijke paden worden het vaakst bewandeld op een aantal forumleden na dan.
Het vijfde niveau van Verwegistan zal daardoor minder boeien schat ik zo in maar voel je vrij om iets toe te voegen.
Ik wacht eerst even of er uberhaubt behoefte is.
Terecht punt. De verbouwing van Metz kwam b.v. voor mij (en anderen) uit het niets, terwijl de verhuizing van Brentford zo onderhand in de staatscourant is geplaatst.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Bier und Bratwurst op jun 07, 2019, 13:03:37
Dit word een mooi topic!! Hier heb je wat aan!!
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Freekos79 op jun 07, 2019, 13:30:56
Ik kijk weleens op deze site: http://stadiumdb.com/designs
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Bier und Bratwurst op jun 07, 2019, 14:14:43
Europlan staat ook allerlei nieuws op qua stadions
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jehoentelaar op jun 07, 2019, 14:46:41
Laatst heb ik wat nagevraagd over Bologna en daar begint men als het goed is in de zomer van 2020.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: spons op jun 07, 2019, 16:19:16
Laatst heb ik wat nagevraagd over Bologna en daar begint men als het goed is in de zomer van 2020.

Daarom staat deze ook op mijn verlanglijstje voor het komend seizoen
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jun 08, 2019, 18:33:50

Een stuk of vijf.....?
Ik zal eens kijken wat ik kan verzamelen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: FCT1980 op jun 09, 2019, 08:08:33
Ik vind het ook een prima initiatief. Ben benieuwd hoe snel dit topic zich zal vullen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op jun 09, 2019, 13:26:28
Dan zal ik de aftrap maar geven, te beginnen met Engeland.

Engeland:

- Sheffield United: Uitbreiding van capaciteit door individuele stands te verbouwen. laatste nieuws: ?

- Chelsea: Afbreken en bouwen nieuw stadion op huidige grond. laatste nieuws: Problemen met vergunning

- Bournemouth. Nieuw stadion. Laatste nieuws: On-hold

- Crystal Palace. Moderniseren stadion. Laatste nieuws: Hoofdtribune wordt in zomer van 2019 verbouwd (maart 2019)

- Everton. Verhuizing naar Bramley-Moore dock. Laatste nieuws: Plannen zijn ingediend, verhuizing op z'n vroegst in '23/'24

- Wolves: Uibreiding van capaciteit. Laatste nieuws: Werkzaamheden beginnen in zomer 2019 of zomer 2020

- Brentford. verhuizing. Laatste nieuws: na afloop van seizoen '19/'20 zal Brentford verhuizen

- Fulham. Verbouwing van riverside end. Laatste nieuws: Club begint zomer 2019 met werkzaamheden

- Luton Town. Verhuizing naar centrum. Laatste nieuws: Verhuizing gepland voor 2022/2023

- AFC Wimbledon. Verhuizing naar oorspronkelijke wijk. Laatste nieuws: Verhuizing in 2020 (al zijn er twijfels of dat gehaald wordt)

- Lincoln City. Plannen voor een nieuw stadion. Laatste nieuws: Stad is bezig met de uitwerking van de plannen (incl. bouw van 3.200 woningen).

- Southend United. Plannen voor een nieuw stadion. Laatste nieuws: Geen concrete vorderingen, stadion had er al 10 jaar geleden moeten staan.

- Cambridge United. Verbouwing van hoofdtribune. Laatste nieuws: Werkzaamheden zouden 3 jaar geleden beginnen.

- Plymouth Argyle. Verbouwing van hoofdtribune. Laatste nieuws: Oude mainstand is inmiddels tegen de vlakte.

- Stevenage. Verbouwing van korte zijde. Laatste nieuws: Na 1,5 jaar is men eindelijk begonnen met de bouw ervan.

Non-League

- Boston United. Nieuw stadion. Laatste nieuws: De club wil na dit seizoen verhuizen, maar er is nog geen schop de grond in gegaan.

- York City. Bezig met de bouw van een nieuw stadion. Laatste nieuws: Na afloop van '19/'20 verhuist de club

- Aldershot Town. Plannen om stadion te verbouwen. Laatste nieuws: Verbouwing in verschillende stappen. Begin?

- Bath City. Verhuizing. Laatste nieuws: De club zou 3 jaar geleden al aan haar farewell seizoen beginnen.

- Woking. Verhuizing. Laatste nieuws: Komend seizoen mogelijk de laatste kans om de vinck te maken.

 
 
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jun 09, 2019, 15:01:37
Dank je Nort. Ik ga ermee aan de slag!
De eerste heb ik veranderd in mijn eerste post.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Luccie op jun 09, 2019, 15:28:33
Mooi initiatief en een zeer handig topic!
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Ici c est Paris op jun 11, 2019, 19:58:30
De City Ground van Nottingham Forest gaat ook op de schop. Stadion wordt stapsgewijs vernieuwd de komende jaren, werk zal van start gaan in de zomer van 2020. Meer info vind je hier:

https://www.nottinghampost.com/sport/football/football-news/how-much-nottingham-forests-city-2956652
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: rogo_breda op jun 12, 2019, 07:38:04
Vergeet ook Luton Town niet in het overzicht.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: FCT1980 op jun 12, 2019, 08:01:21
Als e die oude main stand nog niet hebt gezien moet je dus snel zijn. En het is zeker een aanrader.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jun 26, 2019, 10:24:57

Engeland is up to date.
Geruchten of decennia plannen heb ik achterwege gelaten.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: De Twaalfde Man op jun 26, 2019, 10:51:01
Van de week via de Italiaanse media vernomen dat AC Milan nieuwbouw plannen heeft en dat San Siro tegen de vlakte gaat. Details heb ik (nog) niet.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op jun 26, 2019, 11:06:57
Van de week via de Italiaanse media vernomen dat AC Milan nieuwbouw plannen heeft en dat San Siro tegen de vlakte gaat. Details heb ik (nog) niet.

Dat was vrij groot nieuws;

https://www.nu.nl/voetbal/5950698/ac-milan-en-inter-bereiken-akkoord-over-sloop-iconisch-stadion-san-siro.html

https://www.telegraaf.nl/sport/2057052375/ac-milan-en-inter-willen-san-siro-slopen

https://www.vi.nl/nieuws/inter-en-ac-milan-zetten-in-op-ontmanteling-iconisch-san-siro#_=_

Overigens blijft het nog tot 2026 staan, het is namelijk de plek van de Openingsceremonie van de Olympische Winterspelen van 2026.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: De Twaalfde Man op jun 26, 2019, 11:26:54
Dat was vrij groot nieuws;

https://www.nu.nl/voetbal/5950698/ac-milan-en-inter-bereiken-akkoord-over-sloop-iconisch-stadion-san-siro.html

https://www.telegraaf.nl/sport/2057052375/ac-milan-en-inter-willen-san-siro-slopen

https://www.vi.nl/nieuws/inter-en-ac-milan-zetten-in-op-ontmanteling-iconisch-san-siro#_=_

Overigens blijft het nog tot 2026 staan, het is namelijk de plek van de Openingsceremonie van de Olympische Winterspelen van 2026.
Had nog geen tijd gehad om er in te duiken, dank voor het delen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op jun 26, 2019, 11:32:30
Overigens blijft het nog tot 2026 staan, het is namelijk de plek van de Openingsceremonie van de Olympische Winterspelen van 2026.
Wat ik heb begrepen, wordt de openingsceremonie juist in het nieuwe stadion gehouden. Het lijkt me vrij ridicuul om een stadion 2/3 jaar extra open te houden voor enkel een openingsceremonie.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op jun 26, 2019, 11:49:19
Wat ik heb begrepen, wordt de openingsceremonie juist in het nieuwe stadion gehouden. Het lijkt me vrij ridicuul om een stadion 2/3 jaar extra open te houden voor enkel een openingsceremonie.

De burgemeester vind toch van wel; https://www.calciomercato.com/en/news/milan-mayor-insists-2026-winter-olympic-open-ceremony-to-be-held-23736
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: FCT1980 op jun 26, 2019, 11:53:39
Stadion is ook van de gemeente. Als de clubs iets willen moeten ze eerst bij de gemeente zijn.
Vreemd verhaal om dan te communiceren dat je San Siro gaat slopen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op jun 26, 2019, 12:40:18
De burgemeester vind toch van wel; https://www.calciomercato.com/en/news/milan-mayor-insists-2026-winter-olympic-open-ceremony-to-be-held-23736
Zodra het nieuwe stadion af is voor 2025, gaan ze San Siro echt niet verbouwen voor een x-aantal miljoen om de openingsceremonie daar te kunnen houden. Vraag is wel of het nieuwe stadion op tijd afkomt en gezien de doorgaans (zeer) lange looptijd van dit soort plannen is dat nog zeer discutabel.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op jun 26, 2019, 14:23:56
Bij MVV willen ze het kunstgras er uit hebben, moeten diverse verbeteringen worden gedaan aan camerasysteem, toegangspoortjes en parkeren rond het uitvak. En er moet staanplaatsen worden gerealiseerd.

De club wil ook over uiterlijk 2 jaar gepromoveerd zijn.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jun 26, 2019, 19:41:48
Zodra het nieuwe stadion af is voor 2025, gaan ze San Siro echt niet verbouwen voor een x-aantal miljoen om de openingsceremonie daar te kunnen houden. Vraag is wel of het nieuwe stadion op tijd afkomt en gezien de doorgaans (zeer) lange looptijd van dit soort plannen is dat nog zeer discutabel.

Waarom niet? Er worden tegenwoordig hele stadions gebouwd voor een paar wedstrijden WK of een aantal weken OS.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op jun 27, 2019, 08:41:27
Waarom niet? Er worden tegenwoordig hele stadions gebouwd voor een paar wedstrijden WK of een aantal weken OS.
Dat zou kunnen, maar in veel van deze gevallen is er geen alternatief beschikbaar. Zelfs een grondige opknapbeurt zal het nieuwe stadion in prestaties niet kunnen evenaren (is mijn verwachting). Enkel de capaciteit is een plus voor het huidige San Siro.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jul 05, 2019, 09:03:22

België up to date.
aanvullingen welkom!
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: maikelll043 op jul 05, 2019, 18:15:06
België up to date.
aanvullingen welkom!

Standard de Liege

https://www.lecho.be/entreprises/sport/voici-a-quoi-ressemblera-le-nouveau-stade-de-sclessin/10141086.html (https://www.lecho.be/entreprises/sport/voici-a-quoi-ressemblera-le-nouveau-stade-de-sclessin/10141086.html)
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Bier und Bratwurst op jul 10, 2019, 12:01:02
https://www.lincolnshirelive.co.uk/sport/football/football-news/work-recommence-new-boston-united-3068290
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: rogo_breda op jul 11, 2019, 10:28:54
RAFC heeft ook weer grote plannen: https://royalantwerpfc.be/news/antwerp-werkt-verder-aan-uitbouw-van-de-bosuil/ (https://royalantwerpfc.be/news/antwerp-werkt-verder-aan-uitbouw-van-de-bosuil/)
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: wekke op jul 17, 2019, 11:41:12
2019 - 2020 zou het laatste seizoen van het Oscar Vankesbeeckstadion van KRC Mechelen worden.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: hgrm op jul 17, 2019, 14:58:32
Op Faceboek (dus dan mòèt het waar zijn) heb ik gelezen dat de voorzitter van RCM zou ontkennen dat dit te gebeuren staat.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jul 17, 2019, 18:34:22
Op Faceboek (dus dan mòèt het waar zijn) heb ik gelezen dat de voorzitter van RCM zou ontkennen dat dit te gebeuren staat.

Ik zie op FB iemand die gebeld heeft met de voorzitter en die ontkent. Toch denk ik dat het zo maar eens waar zou kunnen zijn.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op jul 17, 2019, 20:09:15
Op Faceboek (dus dan mòèt het waar zijn) heb ik gelezen dat de voorzitter van RCM zou ontkennen dat dit te gebeuren staat.

In alle eerdere berichten werd juist gezegd dat er zou worden gesloopt en ging het niet door uiteindelijk. dan zal het dit keer wel gebeuren.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op jul 19, 2019, 15:27:36
https://www.dhnet.be/sports/sport-regional/liege/les-plans-du-stade-du-rfc-liege-arrivent-enfin-5d30ddb8d8ad585935b9f3f2?fbclid=IwAR33sT81rqVwR3jX6B3iUTPgWewpGMqzn8SYil0QzLtEpz7JLmL9r3JfcwU

Nieuwtje over RFC Liege.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jesse op jul 19, 2019, 16:22:17
Nieuw nationaal stadion Luxemburg: http://www.flf.lu/La-FLF/Actualites/Nouveau-stade-national-de-football-les-travaux-pre.aspx

Hoe zat het ook al weer met stade Josy Barthel? Is dit niet het laatste seizoen dat die wordt gebruikt of ben ik in de war?
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op jul 19, 2019, 16:33:37
Nieuw nationaal stadion Luxemburg: http://www.flf.lu/La-FLF/Actualites/Nouveau-stade-national-de-football-les-travaux-pre.aspx

Hoe zat het ook al weer met stade Josy Barthel? Is dit niet het laatste seizoen dat die wordt gebruikt of ben ik in de war?
Dat valt nog te bezien. Het nieuwe stadion is 'fotball-only' en dus zal het Josy Barthel stadion wellicht nog gebruikt worden voor atletiek. Als dat het geval is en ze onderhouden het speelveld kan het Josy Barthel stadion nog gebruikt worden voor de voorrondes van de UEFA Cup/Champions League. Als Luxemburgse clubs tegen grotere clubs spelen (zoals nu met Rangers en vorig seizoen met Lechia Warschau) en het nationale stadion is al bezet, dan zou het nog gebruikt kunnen worden.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jul 19, 2019, 19:29:45
Dat valt nog te bezien. Het nieuwe stadion is 'fotball-only' en dus zal het Josy Barthel stadion wellicht nog gebruikt worden voor atletiek. Als dat het geval is en ze onderhouden het speelveld kan het Josy Barthel stadion nog gebruikt worden voor de voorrondes van de UEFA Cup/Champions League. Als Luxemburgse clubs tegen grotere clubs spelen (zoals nu met Rangers en vorig seizoen met Lechia Warschau) en het nationale stadion is al bezet, dan zou het nog gebruikt kunnen worden.

Dat zou kunnen idd maar het is dure grond zo dicht bij het centrum en gezien de woningen die om het stadion zijn gebouwd wordt er goed betaald. Bovendien wil je een nieuw stadion ook gebruiken lijkt mij. Kortom ik heb het risico niet genomen en ben vorige week gegaan. Dudelange - Valletta.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Defender op jul 21, 2019, 13:12:58
Ik las Honved hun verbouwplannen te starten in 2019 en eind 2020 af te zijn.
Iemand betere info hiervoor wanneer ze starten ? Vind veel Engelse websites met info maar geven niet meer duidelijkheid.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Freekos79 op jul 21, 2019, 14:57:38
Ik las Honved hun verbouwplannen te starten in 2019 en eind 2020 af te zijn.
Iemand betere info hiervoor wanneer ze starten ? Vind veel Engelse websites met info maar geven niet meer duidelijkheid.

Ze speelden vorig seizoen al een tijdje in het stadion van MTK. Ik ga ervan uit dat ze al begonnen zijn.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Defender op jul 21, 2019, 15:04:11
Ze speelden vorig seizoen al een tijdje in het stadion van MTK. Ik ga ervan uit dat ze al begonnen zijn.
Ok, hartelijk dank
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jul 25, 2019, 20:13:54

Duitsland is aan de beurt. Ik heb een begin gemaakt. Aanvullingen zijn welkom.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jul 31, 2019, 19:02:23

Frankrijk heb ik erbij gezet. Montpellier en Nantes heb ik achterwege gelaten gezien de plannen in de ijskast lijken te zijn geplaatst.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Arjen op sep 19, 2019, 19:20:19
Timelapse bouw stadion Brentford: https://www.brentfordfc.com/news/2019/september/brentford-community-stadium---18-month-timelapse/
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: wekke op sep 19, 2019, 23:10:14
Nu pas de openingspost van dit topic ontdekt. Prachtig overzicht.

Een pak kleiner dan de projecten in dit topic, maar wij hebben vorige week een uiteenzetting gekregen over de Hoge Velden site van Lyra-Lierse. De stad zorgt voor het jeugdcomplex terwijl de club de financiering voor het stadion voor zijn rekening neemt. Men verwacht/hoopt op een GO van het stadsbestuur tegen het einde van dit jaar. Daarna rekent men bijna 2 jaar voor de planning en een jaar voor de bouw. Ik heb zelf 3 dossiers van 3 verschillende architectenbureaus kunnen inkijken, maar echt gedetailleerd uitwijden hierover kan/mag nog niet. Naar alle waarschijnlijkheid komen er 2 tribunes: 1 achter doel met zicht op de stad en 1 hoofdtribune zichtbaar vanop de ring van Lier.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Olav op sep 19, 2019, 23:55:45
Almere is pas begonnen met de verbouwing, een lange zijde is al plat. Je kan veel zeggen over Almere, maar ze gaan er wel op vooruit: eerst al het kunstgras vervangen door echt gras en nu gaan de fietsenstallingtribunes dus ook weg.

https://almerecity.nl/nieuws/eerste-impressie-van-vernieuwd-yanmar-stadion/

Ook Telstar heeft een beleidsplan 'Telstar 2026' gepresenteerd. Dat is nog ver weg, maar er wordt gestreefd naar o.a. tribunes op de korte zijdes, uitbreidingen en de overgang naar echt gras. De eerste uitbreiding moet al plaats gaan vinden in 2020: http://www.sctelstar.nl/uncategorized/telstar-2026/
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Sebastiaan_W op sep 20, 2019, 08:01:04
Almere is pas begonnen met de verbouwing, een lange zijde is al plat. Je kan veel zeggen over Almere, maar ze gaan er wel op vooruit: eerst al het kunstgras vervangen door echt gras en nu gaan de fietsenstallingtribunes dus ook weg.

https://almerecity.nl/nieuws/eerste-impressie-van-vernieuwd-yanmar-stadion/

Ook Telstar heeft een beleidsplan 'Telstar 2026' gepresenteerd. Dat is nog ver weg, maar er wordt gestreefd naar o.a. tribunes op de korte zijdes, uitbreidingen en de overgang naar echt gras. De eerste uitbreiding moet al plaats gaan vinden in 2020: http://www.sctelstar.nl/uncategorized/telstar-2026/

Eerst zien, dan geloven.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: FCT1980 op sep 20, 2019, 08:13:43
Eerst zien, dan geloven.

Dat is met alle stadionplannen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op sep 20, 2019, 08:42:56
Nu pas de openingspost van dit topic ontdekt. Prachtig overzicht.

Een pak kleiner dan de projecten in dit topic, maar wij hebben vorige week een uiteenzetting gekregen over de Hoge Velden site van Lyra-Lierse. De stad zorgt voor het jeugdcomplex terwijl de club de financiering voor het stadion voor zijn rekening neemt. Men verwacht/hoopt op een GO van het stadsbestuur tegen het einde van dit jaar. Daarna rekent men bijna 2 jaar voor de planning en een jaar voor de bouw. Ik heb zelf 3 dossiers van 3 verschillende architectenbureaus kunnen inkijken, maar echt gedetailleerd uitwijden hierover kan/mag nog niet. Naar alle waarschijnlijkheid komen er 2 tribunes: 1 achter doel met zicht op de stad en 1 hoofdtribune zichtbaar vanop de ring van Lier.

Zonder dat je er te ver uit de school klapt, moet ik dan denken aan bijvoorbeeld FC Liege qua grootte?
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: wekke op sep 20, 2019, 13:02:29
Zonder dat je er te ver uit de school klapt, moet ik dan denken aan bijvoorbeeld FC Liege qua grootte?

Net de foto's van Club Luik eens opgezocht want ik kende de nieuwe tribunes eigenlijk niet. Ik denk dat je de grootte van de staantribune achter doel kan vergelijken. Qua hoofdtribune mag je iets groter en vooral modieuzer inschatten dan de prefab die ze daar hebben. Lyra-Lierse gaat uit van een 1.500 tot 2.000 plaatsen.

De 3 dossiers die wij met de supportersclubs hebben kunnen inkijken, zijn gewoon eerste ideetjes. Lyra-Lierse heeft eigenlijk zijn project uit de doeken gedaan bij 3 verschillende architectenbureaus en ze carte blanche gegeven qua ontwerp, qua volledige invulling van de volledige site, materialen, ... Ze zagen het als een interessante studie en het was ook gek om te zien hoe verschillend die drie bureaus waren qua visie en hoogstandjes. Dat maakt het momenteel ook zo leuk als supporter van Lyra-Lierse. Je wordt mee betrokken in die ideetjes en men luistert naar de feedback die teruggekoppeld wordt.

We zijn er natuurlijk nog lang niet. De gronden zijn van de stad en dat wil zeggen dat elke club (prof, amateur, cafévoetbal) er moet kunnen spelen. Als ik zeg de stad dan weet je dat er politiek veel gedoe bij komt kijken. Zeker in een stadsbestuur dat veel weg heeft van de vele gesplitste Lierse vriendenkringen waarbij het ene deel voor Lyra Lierse koos en het andere voor Lierse Kempenzonen. Komt ook bij dat je heel voorzichtig moet zijn met bepaalde informatie. Na een dik jaar lobbyen, heeft Lierse Kempenzonen nog steeds niet het achterste van zijn tong laten zien over wat zij van Hoge Velden willen, maar de stad Lier beseft meer en meer de nood aan die site. Met of zonder Lierse Kempenzonen. Langs de andere kant heb je dan Lyra Lierse dat de druk op de ketel wil houden bij het stadsbestuur. Zo hebben ze al een financieel- en visieplan voor de komende 20 jaar samengesteld en dat is ondertussen ook goedgekeurd door de stad. En dan nu dus de dossiers van de architectenbureaus.

Edit:

Voor diegenen die zich afvragen hoe het nu loopt bij Lyra-Lierse zal ik de stand van zaken effe meegeven. Op dit moment beschikt het Pallieter SupportersCollectief over de 'golden share' wat inhoudt dat essentiële zaken zoals clubkleuren en -naam niet kunnen veranderen. Dat aandeel is ook niet verkoopbaar en zal altijd in handen blijven van het PSC. Het PSC is tegenwoordig ook vertegenwoordigt in elk bestuursorgaan van de club. Momenteel gaat het wel nog om personen die het PSC hebben opgericht, de gesprekken met het toenmalige Lyra TSV hebben gevoerd en die nu ook taken uitvoeren binnen de club. Om die belangenvermenging weg te werken, komen er in oktober verkiezingen binnen het PSC om twee supportersvertegenwoordigers te kiezen die géén taken hebben binnen de club. Men hoopt op een vertegenwoordiger van het oude Lierse en een van het oude Lyra.

Men is ook bezig om de vorm van de club te veranderen. Op die manier kan men aandelen verkopen en kunnen de supporters echt eigenaar worden van de club. Officieel is het nog niet gecommuniceerd, maar de optie die wordt bekeken is om 4 verschillende categorieën van aandelen aan te bieden. Zogenoemde A, B, C en D aandelen. Het D aandeel is de golden share en niet verkoopbaar. Bij de overige zal er een verschil zijn in prijs, maar men wil wel dat elk niveau van aandeel wel dezelfde zeggenschap heeft. Er zouden wel strenge voorwaarden zijn om aandelen te kunnen kopen. Zo zou een kandidaatkoper moeten kunnen aantonen dat hij een band heeft met de club zo niet kan men dit weigeren.

Voorts stelt men ook in oktober de financiële resultaten van vorig jaar voor (ik kan al zeggen dat er een kleine winst is gemaakt) én het budget van komend jaar. Dat budget werkt bij Lyra-Lierse trouwens anders dan bij andere clubs. De A-kern wordt volledig betaald door inkomende sponsorgelden (géén investeerders) en geen eurocent meer. Alle andere winsten (entreegelden, drankverkoop, fanshop, ...) gaan integraal naar de jeugdwerking. Die budgetten houdt men strikt gescheiden.

Is het allemaal peis en vree? Neen, daar moet ik ook niet stom om doen. Er zijn wat problemen geweest zoals brandplekken op de grasmat in Zwevezele en de Vlaamse Leeuwen saga in Rebecq. Het gevolg: één wedstrijd zonder publiek voorwaardelijk opgelegd door de bond en een boete. Ook in amateur is het moeilijk om enkelingen in het gareel te houden, maar er wordt hard aan gewerkt. Komt nog bij dat politie Lier niet zo verzot is op Lyra-Lierse. Na de verloren eindrondewedstrijd tegen Zwevezele zijn supporters en spelers het eerste seizoen gaan vieren in de stad Lier. Als dank kregen meerdere supporters en zelfs speler(s) een brief en riskeren ze een stadionverbod. Voor het overige laait de strijd met Kempenzonen weer fel op onder meer dankzij de transferperiode. Tot tweemaal toe probeerden de buren een speler nog weg te pikken net voor de moment dat het contract zou worden getekend. Eénmaal slaagde men in zijn opzet. Jammerlijke zaken.

En last but not least: heb je zaterdag nog geen plannen? Zak dan zeker af naar Doelvelden in Berlaar. Na het vorige seizoen is er een vriendschappelijke band ontstaan tussen Lyra Lierse en Zwarte Leeuw. Vanaf 18u begint men met optredens, een jeugdwedstrijd tussen beide clubs, er komt een dj en als apotheose natuurlijk de wedstrijd zelf. Zwarte Leeuw zou op dit moment drie bussen hebben uitverkocht en ook langs onze kant loopt men warm voor deze wedstrijd. Veel volk, gezellige setting in een aftands stadionnetje en het genot van het amateurvoetbal.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op sep 20, 2019, 14:51:50
Nu pas de openingspost van dit topic ontdekt. Prachtig overzicht.

Een pak kleiner dan de projecten in dit topic, maar wij hebben vorige week een uiteenzetting gekregen over de Hoge Velden site van Lyra-Lierse. De stad zorgt voor het jeugdcomplex terwijl de club de financiering voor het stadion voor zijn rekening neemt. Men verwacht/hoopt op een GO van het stadsbestuur tegen het einde van dit jaar. Daarna rekent men bijna 2 jaar voor de planning en een jaar voor de bouw. Ik heb zelf 3 dossiers van 3 verschillende architectenbureaus kunnen inkijken, maar echt gedetailleerd uitwijden hierover kan/mag nog niet. Naar alle waarschijnlijkheid komen er 2 tribunes: 1 achter doel met zicht op de stad en 1 hoofdtribune zichtbaar vanop de ring van Lier.

Dank je Wekke! Ik zal binnenkort nog andere landen toevoegen. Te beginnen met Italië.
Lyra- Lierse zal ik ook toevoegen. Ik denk dat er vanaf het forum zeker interesse voor is. Enerzijds vanwege de historie van het grote Lierse en anderzijds vanwege jouw verslagen.

Ik heb nog steeds niets kunnen vinden over Deinze maar heb ooit weleens ergens gelezen dat ook die gaan verbouwen. Iemand die hier meer over weet?

Verder aanvullingen welkom!
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: wekke op sep 20, 2019, 15:34:37
Deinze is zo'n typische club dat steevast met een plan op de proppen komt eens dat de licenties moeten worden ingediend. Ik denk dat ze daar al 15 jaar van verbouwingen praten. Ik betwijfel of daar ondertussen al iets concreets staat te gebeuren.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op sep 20, 2019, 17:03:47
Deinze is zo'n typische club dat steevast met een plan op de proppen komt eens dat de licenties moeten worden ingediend. Ik denk dat ze daar al 15 jaar van verbouwingen praten. Ik betwijfel of daar ondertussen al iets concreets staat te gebeuren.

Er zijn daar ook al 5 verschillende voorzitters met ambitieuze plannen geweest volgens mij. In de tussentijd blijft het een stabiele ploeg die eigenlijk geen gekke dingen lijkt te doen.

Ik ben er begin vorig seizoen geweest, toen was er nog niets verandert. Het zou me verbazen als dat inmiddels wel zo is.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Saltacampos op sep 20, 2019, 17:19:25
Deinze is zo'n typische club dat steevast met een plan op de proppen komt eens dat de licenties moeten worden ingediend. Ik denk dat ze daar al 15 jaar van verbouwingen praten. Ik betwijfel of daar ondertussen al iets concreets staat te gebeuren.
Ze hangen wellicht ook af van wat de gemeente doet, nu is die vorig jaar een stuk groter geworden door fusie met een andere gemeente (Nevele), waardoor ook meer belastinggeld te besteden zal zijn, het zou mij dan ook niet verwonderen dat het er nu wel eens van zal komen.
Deinze lijkt mij verder -zoals Joost terecht zegt- een club die een verstandig beleid voert.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: wekke op sep 20, 2019, 17:38:13
Let op, beleidsmatig denk ik ook dat er niets mis is met Deinze. Voor zulke clubs, alsook bijvoorbeeld Heist en Dessel, is het jammer dat hun beleid niet meer wordt beloond met een plek in de tweede klasse door die idiote licenties.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op sep 20, 2019, 19:44:54
Er zijn daar ook al 5 verschillende voorzitters met ambitieuze plannen geweest volgens mij. In de tussentijd blijft het een stabiele ploeg die eigenlijk geen gekke dingen lijkt te doen.

Ik ben er begin vorig seizoen geweest, toen was er nog niets verandert. Het zou me verbazen als dat inmiddels wel zo is.

Klopt. Er is nu nog niets gebeurd. Daarom ga ik er binnenkort ook eens naartoe. Die impressie die ik in de eerste post van dit topic heb geplaatst trekt mij allerminst.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op sep 20, 2019, 23:43:37
Ik zou ook niet weten wat er precies verbeterd zou moeten worden aan de huidige accommodatie. Die is perfect voor een club als Deinze.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Mrmtty20 op sep 24, 2019, 12:14:38
https://api.sporza.be/permalink/web/articles/1569319325102 (https://api.sporza.be/permalink/web/articles/1569319325102)

Ook een nieuw stadion voor Charleroi, al zit dit nog in een prille beginfase.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Saltacampos op sep 24, 2019, 13:47:19
Ik zou ook niet weten wat er precies verbeterd zou moeten worden aan de huidige accommodatie. Die is perfect voor een club als Deinze.
Ze willen op (korte) termijn naar 1B, dus zal wel meer zitplaatsen en dergelijke zijn.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op sep 24, 2019, 14:08:19
Ze willen op (korte) termijn naar 1B, dus zal wel meer zitplaatsen en dergelijke zijn.

Sportief gezien hoort Deinze ook gewoon tussen 1B en 1e Amateur te pendelen. Enkel die onzinnige eisen qua zitjes houdt ze tegen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Saltacampos op sep 25, 2019, 11:50:28
Sportief gezien hoort Deinze ook gewoon tussen 1B en 1e Amateur te pendelen. Enkel die onzinnige eisen qua zitjes houdt ze tegen.
Ze waren op een gegeven moment als ik me goed herinner de oudste tweedeklasser, dus de club die het langst onafgebroken in de afdeling speelde.
Veel amateurclubs zouden hogerop kunnen, maar de profclubs hebben 1A&1B hermetisch afgesloten met moeilijke eisen en laten die clubs doodbloeden. Het is kiezen tussen proberen aan die eisen te voldoen of afbouwen en op termijn irrelevant zijn. Dan kan je volgens mij nog beter in provinciale spelen dan in 2 of 3 Amateur waar je grote kosten hebt en soms in verhouding nauwelijks meer publiek.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op okt 04, 2019, 11:24:32

Ik heb een begin gemaakt met Italie en jullie reacties bijgewerkt.
Aanvullingen zijn welkom!
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Olav op okt 04, 2019, 13:14:45
AS Roma: https://www.asroma.com/en/club/stadio-della-roma
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Olav op okt 08, 2019, 14:25:40
Update Helmond Sport: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3079650/Eindelijk-nieuw-stadion-voor-Helmond-Sport-Het-wordt-iets-geweldigs
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: rogo_breda op okt 09, 2019, 11:12:45
Wat is er eigenlijk mis met het huidige stadion van Helmond? Ik vraag mij echt af waarom daar iets nieuws zou moeten komen en al helemaal of er dan ineens wél publiek op afkomt.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jef400 op okt 09, 2019, 11:32:18
Rottende kozijnen, geen doorgroeimogelijkheden, verouderde faciliteiten. Ze kunnen niet meer vooruit op hun huidige locatie.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: rogo_breda op okt 09, 2019, 11:51:33
Dat is toch op te lossen op de huidige locatie?
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jef400 op okt 09, 2019, 11:57:03
Dat weet ik niet. Ik ga de Braak persoonlijk in ieder geval niet missen. Vind het een redelijk waardeloos stadion. Tribunes ver en hoog van het veld af, hekken op de lange zijde. Volk wat me niet aanstaat en een chronische afwezigheid van enige sfeer.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: AthleticHolanda op okt 09, 2019, 13:21:19
Dat is toch op te lossen op de huidige locatie?

Het komt op de huidige locatie toch?
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: rogo_breda op okt 09, 2019, 13:33:05
Ze bouwen iets nieuws, dichtbij De Braak. Wat ik bedoel is waarom niet gewoon een grondige renovatie?
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op okt 09, 2019, 13:48:45
Ze bouwen iets nieuws, dichtbij De Braak. Wat ik bedoel is waarom niet gewoon een grondige renovatie?
Ik snap je kritiek, maar het stadion is onderdeel van een veel groter (sport)plan. Het stadion wordt een kwartslag gedraaid om zo meer ruimte te creëren op het terrein.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Olav op okt 09, 2019, 15:17:20
Dat weet ik niet. Ik ga de Braak persoonlijk in ieder geval niet missen. Vind het een redelijk waardeloos stadion. Tribunes ver en hoog van het veld af, hekken op de lange zijde. Volk wat me niet aanstaat en een chronische afwezigheid van enige sfeer.

Ik vind De Braak juist mooi typerend voor een Eerste Divisie-avondje. Leuk oud stadion, gelegen bij een woonwijk en een kleine maar trouwe fanschare en. Al snap ik dat er natuurlijk meer kansen zijn in een nieuw stadion; om te beginnen omdat het meer publiek aantrekt.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: hgrm op okt 10, 2019, 12:35:39
Ik vind De Braak juist mooi typerend voor een Eerste Divisie-avondje. Leuk oud stadion, gelegen bij een woonwijk en een kleine maar trouwe fanschare en. Al snap ik dat er natuurlijk meer kansen zijn in een nieuw stadion; om te beginnen omdat het meer publiek aantrekt.

Dat vind ik een gevaarlijke misvatting. Voor elk voorbeeld waar een nieuw stadion de club goed gedaan heeft, is ook een voorbeeld te vinden dat een nieuw stadion helemaal niet leidt tot significant hogere toeschouwersaantallen maar wel tot veel meer kosten (exploitatie en financiering).

Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op okt 10, 2019, 14:00:29

Update: Helmond Sport, Hertha BSC, AS Roma en Cagliari
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Hugo op okt 10, 2019, 14:34:37
Atalanta heeft dit seizoen al in vier (!?) stadions thuiswedstrijden gespeeld en het is nog maar oktober. Is dit een record?
1/2; Voor de competitie afwisselend in Reggio Emilia en Parma.
3; Champions League in San Siro
4: Afgelopen weekend tegen Lecce voor de competitie weer in eigen stadion.

Ik weet niet wat de bedoeling in voor de rest van de Champions League, ik vermoed San Siro.
De overgebleven Curva gaat plat na dit seizoen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op okt 10, 2019, 18:58:43
Thanks Hugo. Mijn info klopte dus niet. Zal het aanpassen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 06, 2019, 13:15:16
https://marcobellinazzo.blog.ilsole24ore.com/2019/11/05/verona-approvata-la-delibera-stadio-nel-2020-lavori/?fbclid=IwAR2EpQPO0Hadv98t3ezDQgLINyeT4iUMusvAUagIclhMtsx3EZG0oSWMgaM&refresh_ce=1

Verona.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: FCT1980 op nov 06, 2019, 13:20:13
https://marcobellinazzo.blog.ilsole24ore.com/2019/11/05/verona-approvata-la-delibera-stadio-nel-2020-lavori/?fbclid=IwAR2EpQPO0Hadv98t3ezDQgLINyeT4iUMusvAUagIclhMtsx3EZG0oSWMgaM&refresh_ce=1

Verona.

Nog maar een keertje Gardameer dus dit seizoen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: jdebruin96 op nov 06, 2019, 13:35:26
Balotelli schijnt de opening te verrichten..
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op nov 06, 2019, 14:24:49
Balotelli schijnt de opening te verrichten..
:)
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: De publiekswissel op nov 13, 2019, 17:05:42
De gemeente van Dordrecht heeft de plannen voor het nieuwe stadion niet omarmt. Dit was wel het stokpaardje van algemeen directeur Hans de Zeeuw. Spelersbegroting gaat hierdoor nog meer naar beneden en dan is het maar weer de vraag of een club als Dordrecht nog wel bestaansrecht heeft. Zeker als De Zeeuw zich straks nog terugtrekt. Gelukkig is niet mogelijk om de komende jaren te degraderen, anders was het doek na dit seizoen wellicht al gevallen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op nov 13, 2019, 17:56:50
De gemeente van Dordrecht heeft de plannen voor het nieuwe stadion niet omarmt. Dit was wel het stokpaardje van algemeen directeur Hans de Zeeuw. Spelersbegroting gaat hierdoor nog meer naar beneden en dan is het maar weer de vraag of een club als Dordrecht nog wel bestaansrecht heeft. Zeker als De Zeeuw zich straks nog terugtrekt. Gelukkig is niet mogelijk om de komende jaren te degraderen, anders was het doek na dit seizoen wellicht al gevallen.
Ik denk juist dat het niet kunnen degraderen uit 1ste divisie een negatief effect heeft op het aantal toeschouwers (en uiteindelijk ook sponsors), omdat z'n 10 clubs vanaf oktober al weten dat ze voor spek-en-bonen spelen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jef400 op nov 13, 2019, 18:52:21
Tja. Al zie ik daar met de potentiele beneliga ook wel weer een kans ontstaan. Een competitieformat met 34 ploegen die spelen om kwalificatie voor de niveaus 1, 2 en 3 in de BENE league. Nrs. 1-10 Beneleague A, Nrs. 11-22 Bene League B, Nrs. 23-34 Bene League C. 1x tegen elkaar met 16 thuiswedstrijden tegen uiteenlopende tegenstanders met een geweldige geldsom in het verschiet.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 13, 2019, 19:40:44
De gemeente van Dordrecht heeft de plannen voor het nieuwe stadion niet omarmt. Dit was wel het stokpaardje van algemeen directeur Hans de Zeeuw. Spelersbegroting gaat hierdoor nog meer naar beneden en dan is het maar weer de vraag of een club als Dordrecht nog wel bestaansrecht heeft. Zeker als De Zeeuw zich straks nog terugtrekt. Gelukkig is niet mogelijk om de komende jaren te degraderen, anders was het doek na dit seizoen wellicht al gevallen.
Is nieuwbouw van de hoofdtribune alleen geen optie? Daarmee bereik je denk ik hetzelfde doel als met een nieuw stadion. De andere tribunes zijn oud maar prima.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: wekke op nov 14, 2019, 12:02:41
Tja. Al zie ik daar met de potentiele beneliga ook wel weer een kans ontstaan. Een competitieformat met 34 ploegen die spelen om kwalificatie voor de niveaus 1, 2 en 3 in de BENE league. Nrs. 1-10 Beneleague A, Nrs. 11-22 Bene League B, Nrs. 23-34 Bene League C. 1x tegen elkaar met 16 thuiswedstrijden tegen uiteenlopende tegenstanders met een geweldige geldsom in het verschiet.

Die BeNe-liga gaat er nooit komen. Clubeigenaars zoals Bart Verhaeghe zijn nu gewoon zenuwachtig aan het worden met de komende veranderingen van het Europese voetbal. Ik verwacht dat de absolute topclubs hun competities gaan verlaten en het rondreizende circus van de Uefa gaat worden. Weg Champions League met zijn financiële vetpotten.

Een drama dus voor clubs zoals het Club Brugge van Bart Verhaeghe wiens club de Belgische concurrentie mijlenver aan het overstijgen is, maar Europees gezien een nobody is. Hun nervositeit brengt dan plannen zoals een BeNe liga naar boven. Echter, niemand (en al zeker niet tv broadcasting en topsponsors) zit daar op te wachten
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: ALenstra op nov 14, 2019, 12:11:28
De Nederlandse clubs zitten ook niet echt te wachten op de BeNeLiga. Wel schijnt Ajax voorstander te zijn van de nieuwe opzet in de Europese competities. Al heeft de UEFA die nieuwe opzet voorlopig op hold gezet.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: De publiekswissel op nov 14, 2019, 16:41:55
Ik denk juist dat het niet kunnen degraderen uit 1ste divisie een negatief effect heeft op het aantal toeschouwers (en uiteindelijk ook sponsors), omdat z'n 10 clubs vanaf oktober al weten dat ze voor spek-en-bonen spelen.

Op een paar clubs na zijn die 10-clubs elk jaar wel anders. Dus dat is het probleem niet zo. In 2016 waren Fortuna en RKC nog twee van die ploegen. Kijk waar ze nu staan. Tuurlijk komen er wel meer toeschouwers als het ergens om gaat, daar hebben ze weer de periodetitels voor. In Engeland zijn er 24 ploegen die na 4 rondes al weten nergens meer voor te spelen. Degradatie zou het absoluut spannend maken. Maar voor Dordrecht is degraderen einde verhaal. 

Citaat
Is nieuwbouw van de hoofdtribune alleen geen optie? Daarmee bereik je denk ik hetzelfde doel als met een nieuw stadion. De andere tribunes zijn oud maar prima.

Plan was ook alleen hoofdtribune en de korte zijde achter het doel. Dus zo groots was deze opzet al niet. Trekken aan een dood schaap op dit moment.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Sebastiaan_W op nov 15, 2019, 08:21:56
Op een paar clubs na zijn die 10-clubs elk jaar wel anders. Dus dat is het probleem niet zo. In 2016 waren Fortuna en RKC nog twee van die ploegen. Kijk waar ze nu staan. Tuurlijk komen er wel meer toeschouwers als het ergens om gaat, daar hebben ze weer de periodetitels voor. In Engeland zijn er 24 ploegen die na 4 rondes al weten nergens meer voor te spelen. Degradatie zou het absoluut spannend maken. Maar voor Dordrecht is degraderen einde verhaal. 


Kijk de laatste vijf jaar eens na. Dan kom je bij plek 11 t/m 20 toch vaak dezelfde clubs als Dordrecht, Telstar, Oss, Den Bosch, Eindhoven en Helmond Sport tegen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: headout op nov 15, 2019, 11:39:38
Ik was benieuwd of je stelling correct was. Onderstaand het aantal keer dat een club in de onderste helft (plaats 11 en lager) eindigde de afgelopen 5 jaar:
Achilles '29   3
De Graafschap   1
FC Den Bosch   4
FC Dordrecht   4
FC Eindhoven   3

FC Volendam   2
Fortuna Sittard   3
Go Ahead Eagles   1
Helmond Sport   5
Jong Ajax   2
Jong AZ   2
Jong FC Twente   1
Jong FC Utrecht   3
Jong PSV   2
MVV   2
RKC Waalwijk   3
Roda JC   1
Telstar   4
TOP Oss   3
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Sebastiaan_W op nov 15, 2019, 11:47:16
Ik was benieuwd of je stelling correct was. Onderstaand het aantal keer dat een club in de onderste helft (plaats 11 en lager) eindigde de afgelopen 5 jaar:
Achilles '29   3
De Graafschap   1
FC Den Bosch   4
FC Dordrecht   4
FC Eindhoven   3

FC Volendam   2
Fortuna Sittard   3
Go Ahead Eagles   1
Helmond Sport   5
Jong Ajax   2
Jong AZ   2
Jong FC Twente   1
Jong FC Utrecht   3
Jong PSV   2
MVV   2
RKC Waalwijk   3
Roda JC   1
Telstar   4
TOP Oss   3


Daarbij is dit het 3e seizoen van AZ in de eerste divisie en van Jong Utrecht het 4e seizoen. Van Jong Twente was vijf seizoenen terug het laatste seizoen in de eerste divisie.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Koning Kriel op nov 18, 2019, 08:44:44
In Engeland zijn er 24 ploegen die na 4 rondes al weten nergens meer voor te spelen. Degradatie zou het absoluut spannend maken.

Dan weet ik niet naar welke competitie jij kijkt. Juist in Engeland liggen de competities (muv de top van de premier league) heel dicht bij elkaar. Hoe dat komt? Omdat ze een open piramide hebben. Ben je niet goed genoeg dan degradeer je, ben je te goed dan promoveer je.

In league two is plek 7 een play off plaats, deze plek is nu voor Northampton met 28 punten uit 18 wedstrijden. Dit jaar (doordat Bury al uit de football league is) degradeert er slechts 1 ploeg. De laatste plek is nu voor Stevenage met 13 punten uit 17 wedstrijden. Leyton Orient staat 17e met 20 punten uit 18 wedstrijden. 8 punten achter Northampton en 7 punten voor Stevenage. Je kan mij niet vertellen dat een van die twee gaten al groot genoeg is om te overbruggen. Dat betekent automatisch dat iedereen boven en iedereen onder Leyton Orient ook nog iets heeft om voor te spelen. Kortom na 18 wedstrijden speelt iedereen nog ergens om.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: spons op nov 18, 2019, 22:12:38
Ik was benieuwd of je stelling correct was. Onderstaand het aantal keer dat een club in de onderste helft (plaats 11 en lager) eindigde de afgelopen 5 jaar:
Achilles '29   3
De Graafschap   1
FC Den Bosch   4
FC Dordrecht   4
FC Eindhoven   3

FC Volendam   2
Fortuna Sittard   3
Go Ahead Eagles   1
Helmond Sport   5
Jong Ajax   2
Jong AZ   2
Jong FC Twente   1
Jong FC Utrecht   3
Jong PSV   2
MVV   2
RKC Waalwijk   3
Roda JC   1
Telstar   4
TOP Oss   3


Achilles kan dit seizoen een record verbeteren door voor de 4e keer op rij als laatste te eindigen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: hgrm op nov 19, 2019, 09:46:56
Achilles kan dit seizoen een record verbeteren door voor de 4e keer op rij als laatste te eindigen.

Er zijn meer clubs aan een vrije val bezig:

SVA Papendorp (= vroeger Maghreb):
2017/18: derde divisie
2018/19: hoofdklasse
2019/20: eerste klasse, uit competitie genomen

Nieuw Utrecht (= ontstaan uit fusie Nieuw Utrecht en Chabab):
2014/15: Topklasse (Chabab)
2015/16: hoofdklasse (Chabab)
2016/17: hoofdklasse (Nw Utrecht)
2017/18: eerste klasse
2018/19: tweede klasse

De Dijk:
2017/18: Tweede divisie
2018/19: Derde divisie
2019/20: hoofdklasse, staan nu 3e van onderen

En dan is er nog een aantal clubs dat het niet zover heeft laten komen maar voordat het sportieve verval inzette, de stekker er om financiële redenen uit getrokken heeft. Ik noem een Turkiyemspor en een Dijkse Boys.

Wat al deze clubs gemeenschappelijk hebben, is dat ze dankzij dubieus geld tot grote hoogte zijn gestegen en door het verdwijnen ervan (niet zelden tussen zes plankjes of naar het cachot) als een baksteen weer naar beneden vielen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 19, 2019, 10:53:29
De val van SVA Papendorp is inmiddels gestopt, ze zijn geroyeerd.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jef400 op nov 19, 2019, 11:17:00
Er zijn meer clubs aan een vrije val bezig:

SVA Papendorp (= vroeger Maghreb):
2017/18: derde divisie
2018/19: hoofdklasse
2019/20: eerste klasse, uit competitie genomen

Nieuw Utrecht (= ontstaan uit fusie Nieuw Utrecht en Chabab):
2014/15: Topklasse (Chabab)
2015/16: hoofdklasse (Chabab)
2016/17: hoofdklasse (Nw Utrecht)
2017/18: eerste klasse
2018/19: tweede klasse

De Dijk:
2017/18: Tweede divisie
2018/19: Derde divisie
2019/20: hoofdklasse, staan nu 3e van onderen

En dan is er nog een aantal clubs dat het niet zover heeft laten komen maar voordat het sportieve verval inzette, de stekker er om financiële redenen uit getrokken heeft. Ik noem een Turkiyemspor en een Dijkse Boys.

Wat al deze clubs gemeenschappelijk hebben, is dat ze dankzij dubieus geld tot grote hoogte zijn gestegen en door het verdwijnen ervan (niet zelden tussen zes plankjes of naar het cachot) als een baksteen weer naar beneden vielen.
Nieuw Utrecht speelde al eerste klasse in 2016/17. Daar heeft het plaatselijke Purmersteijn nog kampioenen tegen gespeeld.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Van pogo tot popo op nov 19, 2019, 14:08:21
Weet iemand hier of er al een definitieve datum is dat York City Bootham Crescent gaat verlaten. Begreep dat ze in januari gaan testen in dat nieuwe stadion, maar dat de competitiewedstrijd tegen Telfort nog op Bootham staat gepland. Heb de club gemaild maar (nog) geen reactie.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 19, 2019, 14:09:02
Weet iemand hier of er al een definitieve datum is dat York City Bootham Crescent gaat verlaten. Begreep dat ze in januari gaan testen in dat nieuwe stadion, maar dat de competitiewedstrijd tegen Telfort nog op Bootham staat gepland. Heb de club gemaild maar (nog) geen reactie.
Die is er nog niet.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: FCT1980 op nov 19, 2019, 16:21:12
Ik wil Bootham Crescent ook nog graag zien en hoop dit te combineren met Aston Villa - Manchester City begin januari.
Alleen de reis is wat lastig met veel treinen en vliegen van- en op verschillende vliegvelden.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 19, 2019, 16:56:39
Ik wil Bootham Crescent ook nog graag zien en hoop dit te combineren met Aston Villa - Manchester City begin januari.
Alleen de reis is wat lastig met veel treinen en vliegen van- en op verschillende vliegvelden.

York is een belangrijk spoorwegstation waar alle treinen stoppen die van Birmingham naar Newcastle, Edinburgh gaan.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Niels1977 op nov 21, 2019, 10:37:53
Maidenhead United is van plan om te verhuizen en zo te lezen al best snel.

https://www.pitchero.com/clubs/maidenheadunited/news/club-statement--2488502.html

Spelen vanaf 1871 onafgebroken op dezelfde plek.

Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 21, 2019, 11:22:01
Maidenhead United is van plan om te verhuizen en zo te lezen al best snel.

https://www.pitchero.com/clubs/maidenheadunited/news/club-statement--2488502.html

Spelen vanaf 1871 onafgebroken op dezelfde plek.

Als ik het goed lees dan wordt er eind dit jaar gesproken in de gemeenteraad over het relocationsproces.
Voordat ze zullen verhuizen zijn we minstens een jaar verder.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Niels1977 op nov 21, 2019, 12:21:50
Als ik het goed lees dan wordt er eind dit jaar gesproken in de gemeenteraad over het relocationsproces.
Voordat ze zullen verhuizen zijn we minstens een jaar verder.

Klopt. Maar als het goed is gaan ze naar een andere bestaand sportpark, dus weet niet hoe veel daar nog aan gedaan moet worden.

Maar goed als alles hier in de UK net zo snel gaat als Brexit dan hebben wij nog wel even.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 21, 2019, 14:53:15
Klopt. Maar als het goed is gaan ze naar een andere bestaand sportpark, dus weet niet hoe veel daar nog aan gedaan moet worden.

Maar goed als alles hier in de UK net zo snel gaat als Brexit dan hebben wij nog wel even.

Braywick Park is een gebied niet eens zo heel ver van het bestaande stadionnetje, hemelsbreed zo'n 500 meter.

Er liggen in het park een flink aantal grass-pitches voor trainings en sunday-league doeleinden. Er is een atletiekbaan, een kunstgrasveld voor rugby en een kunstgrasveld voor zowel voetbal als hockey.

Al die accommodaties zijn totaal niet geschikt voor profvoetbal in de National League. Daarvoor moet er een echt klein stadion komen en als ik het tussen de regels goed lees willen ze het gelijk goed aanpakken.

Het zal dus nog wel minstens 2 jaar duren eer daar alles af is.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op nov 22, 2019, 18:57:44

update:

Cleremont
Rheydter SV
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 26, 2019, 09:18:33
Zou 't dan eindelijk...?

https://www.dhnet.be/sports/sport-regional/liege/rfc-liege-c-est-enfin-parti-pour-les-travaux-du-stade-definitif-5ddcd7abf20d5a0c46f25a95?fbclid=IwAR2i3DikVToWQygP9MH97kYEHSaYoBu-BnKVgRvyf0C20ukDsV3pD5SFb0Y
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Arjen op nov 26, 2019, 22:02:31
https://pbs.twimg.com/media/EKOxr3lW4AABLXM?format=jpg&name=4096x4096

Verbouw/nieuwbouw van de Main Stand van Plymouth Argyle.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jehoentelaar op nov 27, 2019, 11:43:50
Fraai!
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Arjen op nov 27, 2019, 17:38:28
Ja, is niet onaardig. Waarschijnlijk door geldgebrek is de club afgestapt van een eerder plan met een geheel nieuwe, saaie tribune met hotel en sporthal er in.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Freekos79 op nov 27, 2019, 20:06:39
https://pbs.twimg.com/media/EKOxr3lW4AABLXM?format=jpg&name=4096x4096

Verbouw/nieuwbouw van de Main Stand van Plymouth Argyle.

Ik vind dit één van de beste nieuwe tribunes ooit!
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Arjen op nov 27, 2019, 20:15:03
Voor de liefhebbers: Op de site van Plymouth Argyle staan heel veel foto's. Enige minpuntjes zijn de zonnepanelen in de vorm van de letters PAFC.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 27, 2019, 20:49:55
Ik vind dit één van de beste nieuwe tribunes ooit!

Nouja nieuw, ze hebben de oude tribune vrijwel volledig gestript en vernieuw.
Wat ik niet snap is dat ze het onoverdekte deel voor de tribune niet voorzien hebben van staanplaatsen, dat was veel mooier geweest.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Freekos79 op nov 28, 2019, 13:27:40
Nouja nieuw, ze hebben de oude tribune vrijwel volledig gestript en vernieuw.
Wat ik niet snap is dat ze het onoverdekte deel voor de tribune niet voorzien hebben van staanplaatsen, dat was veel mooier geweest.

Ja, eens
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Bier und Bratwurst op nov 28, 2019, 19:10:54
Nouja nieuw, ze hebben de oude tribune vrijwel volledig gestript en vernieuw.
Wat ik niet snap is dat ze het onoverdekte deel voor de tribune niet voorzien hebben van staanplaatsen, dat was veel mooier geweest.

Toch vind ik het nog steeds wel mooi. De oude was beter natuurlijk
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jef400 op nov 28, 2019, 19:30:47
Nouja nieuw, ze hebben de oude tribune vrijwel volledig gestript en vernieuw.
Wat ik niet snap is dat ze het onoverdekte deel voor de tribune niet voorzien hebben van staanplaatsen, dat was veel mooier geweest.
Moet je ze weer verbouwen als je richting Championship en hoger gaat. Gezien de grootte van Plymouth Argyle niet geheel onrealistisch natuurlijk.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op nov 29, 2019, 08:44:51
Moet je ze weer verbouwen als je richting Championship en hoger gaat. Gezien de grootte van Plymouth Argyle niet geheel onrealistisch natuurlijk.
Maar het is ook niet onrealistisch dat staanplaatsen in de Championship tegen die tijd weer toegestaan zijn. Daarnaast kun je met die railseating ook een combi realiseren.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Arjen op dec 02, 2019, 15:31:27
https://twitter.com/TheBFCDrone/status/1201245110501068800/photo/1

Nieuwe stadion van Brentford.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: hgrm op dec 02, 2019, 17:34:18
Maar het is ook niet onrealistisch dat staanplaatsen in de Championship tegen die tijd weer toegestaan zijn. Daarnaast kun je met die railseating ook een combi realiseren.

Ik vraag me af of het realistisch is om te verwachten dat clubs die niet uitverkopen staanplaatsen zullen installeren.
Als je op de plaats van twee zitplaatsen drie staanplaatsen kunt maken die je ook nog verkoopt, doen ze het graag, want netto levert het meer op.
Maar of ze het ook zullen doen als ze toch ruimte genoeg hebben, is de vraag. Waarom zou je mensen de mogelijkheid geven om goedkope plaatsen te kopen als ze anders toch wel de duurdere plaatsen kopen. Het is pervers, maar zo werkt het over het algemeen wel.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: De publiekswissel op dec 05, 2019, 12:05:53
De gemeente van Dordrecht heeft de plannen voor het nieuwe stadion niet omarmt. Dit was wel het stokpaardje van algemeen directeur Hans de Zeeuw. Spelersbegroting gaat hierdoor nog meer naar beneden en dan is het maar weer de vraag of een club als Dordrecht nog wel bestaansrecht heeft. Zeker als De Zeeuw zich straks nog terugtrekt. Gelukkig is niet mogelijk om de komende jaren te degraderen, anders was het doek na dit seizoen wellicht al gevallen.

FC Dordrecht is zonder geld of garantie van de gemeente Dordrecht voor een nieuw stadion ten dode opgeschreven. Dat concludeert bureau The Stadium Consultancy in onderzoek naar de ontwikkeling van sportpark Krommedijk. De club zelf denkt dat dit weleens het laatste seizoen zou kunnen zijn. In dat rapport staat klip en klaar dat het gebrek aan gemeentelijke steun voor het nieuwe stadion feitelijk een doodvonnis voor FC Dordrecht betekent. ,,Hiermee wordt het einde van betaald voetbal voor de gemeente Dordrecht een realistisch scenario’’, aldus de onderzoekers.

Het is niet ondenkbaar dat FC Dordrecht bezig is aan het laatste seizoen van haar bestaan, zegt voorzitter Hans de Zeeuw. ,,We maken het seizoen af, dat is gewaarborgd. Maar in de huidige situatie moeten we ons afvragen of het verstandig is om daarna aan een nieuw seizoen te beginnen. Dat is geen dreigement, maar rationeel denken.’’

Na de weigering van het college om garant te staan voor de ontwikkeling van ‘Krommedijk 2.0’ ziet De Zeeuw nog maar drie toekomstscenario’s: ,,We hebben destijds de switch gemaakt van een commerciële variant, met een supermarkt in de plannen, naar een maatschappelijk verantwoorde variant en nu wordt keihard de deur voor onze neus dichtgegooid.’’

Er zijn wat De Zeeuw betreft op dit moment drie mogelijkheden: ,,Verkoop van de club aan een buitenlandse partij, een verzoek bij de gemeente indienen wat de vastgoedwaarde is van het stadion zodat we zonder schulden de liquidatie van de club kunnen aanvragen of alsnog een politieke handreiking krijgen.’’

Financieel heeft de club de zaken op orde, zegt De Zeeuw. ,,Maar sponsors hebben nu al aangegeven dat zij wachten op de actuele ontwikkelingen voor zij zich weer willen binden aan ons. De kans dat we moeten stoppen is dus echt serieus.’’
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: wekke op dec 06, 2019, 12:27:37
https://lyralierse.be/nieuws/lyra-lierse-werkt-verder-aan-de-terugkeer-naar-lier/ (https://lyralierse.be/nieuws/lyra-lierse-werkt-verder-aan-de-terugkeer-naar-lier/)
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op dec 06, 2019, 13:28:47
Betekend dat concreet dat jullie met Lierse-Kempenzonen om tafel gaan moeten om te zien of zij ook een plekje kunnen krijgen op jullie nieuwe (jeugd)terreinen? De huidige terreinen van L-K liggen net over de gemeentegrens in Kessel lees ik.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: wekke op dec 06, 2019, 14:17:35
LK eigenaar Van Thillo heeft vorig jaar de jeugdterreinen in Kessel gekocht van de stad. Dat is nu in zijn eigen beheer. Nu, de Hoge Velden worden een infrastructuur van de stad. Dat betekent dat elke club uit Lier (Hooikt, LK, LL, cafévoetbal, ...) er welkom is. Dat wisten we ook en dat is hoegenaamd geen probleem. Het stadion dat Lyra-Lierse wil bouwen, komt bij op die gronden, uit eigen budget en eigen exploitatie. Nu stelt de stad Lier echter dat Lyra-Lierse een consensus moet sluiten met Lierse-Kempenzonen over dat stadion.

Benieuwd wat Van Thillo te eisen heeft. Zou hij de gronden van t Lisp terug verkopen aan de stad en een gedeeld stadion eisen? Langs de andere kant voorziet het RUB plan geen stadion aan 1A of 1B normen. Gaat Lierse-Kempenzonen zijn prof ambitie bijstellen? Of wil Van Thillo het stadion laten verbieden? Koffiedik kijken wat ze daar op dit moment willen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op dec 18, 2019, 13:41:16
Ook zo'n verhaal zonder vorderingen...

https://www.proximus-sports.be/nl/voetbal/proximus-league/artikel/2006763/stadsbestuur-zorgt-na-jarenlang-discussieren-voor-doorbraak-in-lommels-stadiondossier?fbclid=IwAR2e5i3LADJ3ajOo3So9Z3Go8jigoMhBRE0DdfRPyoUE92s40NAb2XLqEkU
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: wekke op dec 18, 2019, 16:52:19
Tja, de Belgische politiek en sportaccommodaties, het is een rampzalige combinatie.

Ook in het Lyra-Lierse dossier zijn mondjesmaat de dubbele politieke agenda's aan het bovenkomen. In 2013 stelde men een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) samen met daarin een stadion voor het toenmalige Lyra TSV en begon men met het onteigenen van de gronden. Dit jaar kreeg de stad Lier ook nog eens de nodige financiën van Vlaanderen om het restant te onteigenen en nam de stad Lier de Hoge Velden site op in zijn begroting. En nu stelt de politiek doodleuk dat er geen stadion kan komen wegens geen gemeenschappelijk nut. Volgens hen is één stadion in Lier (t Lisp) voldoende. Dan weet je in welke richting je wordt geduwd zeker....
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Hunebed on tour op jan 13, 2020, 00:36:56
Na afgelopen zaterdag nog een laatste keer in het Griffin Park aanwezig te zijn geweest, vroeg ik me af ik dit seizoen nog een keer naar Londen moet afreizen om het huidige van Luton Town te aanschouwen? Kan zelf niet de geplande opening vinden van het toekomstige stadion namelijk.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Hugo op jan 13, 2020, 07:58:01
Na afgelopen zaterdag nog een laatste keer in het Griffin Park aanwezig te zijn geweest, vroeg ik me af ik dit seizoen nog een keer naar Londen moet afreizen om het huidige van Luton Town te aanschouwen? Kan zelf niet de geplande opening vinden van het toekomstige stadion namelijk.

Geen zorgen, Luton Town heeft recentelijk toestemming van de gemeente gekregen maar met de bouw is nog niet begonnen. Ik verwacht dat je nog minimaal 1,5 tot 2 jaar de tijd hebt om Kenilworth Road te bezoeken.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jan 13, 2020, 18:40:00

Het is echter wel te laat om de legendarische Nigel 'Santa' Martin te vincken. De markante supporter van de Hatters is helaas onlangs overleden.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op apr 20, 2020, 10:52:40
Het niet meer gebruikte stadion in Sint Niklaas moet plaatsmaken voor een nieuw zwembad waarschijnlijk
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jef400 op apr 20, 2020, 11:09:18
Puyenbeke word toch al niet meer gebruikt momenteel?
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: ksclgiov282 op mei 13, 2020, 17:38:13
De plannen voor het nieuwe Aberdeen stadion kunnen even in de koelkast:

https://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/football-news/aberdeen-mothball-new-stadium-plans-21923737 (https://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/football-news/aberdeen-mothball-new-stadium-plans-21923737)
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Hugo op mei 15, 2020, 13:43:28
De plannen voor het nieuwe Aberdeen stadion kunnen even in de koelkast:

https://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/football-news/aberdeen-mothball-new-stadium-plans-21923737 (https://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/football-news/aberdeen-mothball-new-stadium-plans-21923737)

In Nederland stoppen we plannen in de ijskast. Een ijskast is toch meer lange termijn dan een koelkast?
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op mei 15, 2020, 14:49:17
In Nederland stoppen we plannen in de ijskast. Een ijskast is toch meer lange termijn dan een koelkast?

Is dat niet gewoon exact hetzelfde?

Al had ik eigenlijk verwacht dat onze Belgische vriend ze in de frigo zou zetten.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Saltacampos op mei 15, 2020, 14:53:12
Is dat niet gewoon exact hetzelfde?

Al had ik eigenlijk verwacht dat onze Belgische vriend ze in de frigo zou zetten.
Klopt, Hugo bedoelt wellicht de diepvriezer (tenminste wat die lange termijn betreft).
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Hugo op mei 15, 2020, 15:14:37
Is dat niet gewoon exact hetzelfde?

Al had ik eigenlijk verwacht dat onze Belgische vriend ze in de frigo zou zetten.

Nee, vriezen is wat anders dan koelen. We benaderen nu eindelijk het niveau van het Viva-forum.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op mei 28, 2020, 06:14:36
Helmond Sport stapt uit project van sportcampus De Braak waarin ook een nieuw stadion was voorzien. De club vindt het onverantwoord om in deze tijd de eigen bijdrage van 1,5 miljoen euro te investeren.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jef400 op mei 28, 2020, 13:54:20
Zou dat het begin van het einde van Helmond Sport kunnen zijn? Hoop het niet natuurlijk, ik gun iedereen zijn/haar club. Maar de huidige Braak moet ook gewoon geld tegenaan.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op mei 28, 2020, 15:58:56
Zou dat het begin van het einde van Helmond Sport kunnen zijn? Hoop het niet natuurlijk, ik gun iedereen zijn/haar club. Maar de huidige Braak moet ook gewoon geld tegenaan.
Ja en nee. Zolang de amateurclubs weigeren te promoveren kan Helmond Sport als bvo blijven bestaan. Afgelopen jaar hadden ze een sluitende begroting. En het is maar te zien of een nieuw stadion iets aan de positie verandert.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op mei 28, 2020, 16:25:16
Er zal bij Helmond wel weer eens een positieve impuls moeten komen. Tussen 2003 en 2013 een leuke subtopper maar nu is het al jaren wegkwijnen in een hoekje van de kelder. Logisch dat de toeschouwersaantallen er nog maar zelden uit 4 cijfers bestaan.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: FCT1980 op mei 29, 2020, 08:21:13
Dus ook logisch dat ze geen 1,5 miljoen kunnen/willen investeren in een nieuw stadion.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op mei 29, 2020, 09:45:18
Ook zo'n verhaal zonder vorderingen...

https://www.proximus-sports.be/nl/voetbal/proximus-league/artikel/2006763/stadsbestuur-zorgt-na-jarenlang-discussieren-voor-doorbraak-in-lommels-stadiondossier?fbclid=IwAR2e5i3LADJ3ajOo3So9Z3Go8jigoMhBRE0DdfRPyoUE92s40NAb2XLqEkU

Ik heb het toegevoegd in de lijst. Gebed zonder eind dit. Misschien dat City Football Group investeerd waardoor het in een stroomversnelling komt. 
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op mei 29, 2020, 12:59:26
Er zal bij Helmond wel weer eens een positieve impuls moeten komen. Tussen 2003 en 2013 een leuke subtopper maar nu is het al jaren wegkwijnen in een hoekje van de kelder. Logisch dat de toeschouwersaantallen er nog maar zelden uit 4 cijfers bestaan.
Dat krijg je als je een gezonde boekhouding wilt hebben en de sponsors/supporters structureel wegblijven. Helmond is echt een typische club die nul aantrekkingskracht op de regio heeft en het van de eigen stad moet hebben. En dan hebben ze ook nog de 'pech' dat 20km verder een topclub gevestigd is.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jun 01, 2020, 08:23:27

Bij Wimbledon was tijdens de bouw een financieringstekort ontstaan. Afgelopen week is dit door een lokale zakenman, tevens supporter, opgelost in ruil voor een minderheidsbelang in de club. In oktober wordt het eerste gedeelte(Wimbledon krijgt in eerste instantie 1 stand) opgeleverd. Of er dan al verhuisd kan worden is de vraag, net als dat er supporters toegelaten kunnen worden.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Groundos op jun 06, 2020, 17:31:10
Dat krijg je als je een gezonde boekhouding wilt hebben en de sponsors/supporters structureel wegblijven. Helmond is echt een typische club die nul aantrekkingskracht op de regio heeft en het van de eigen stad moet hebben. En dan hebben ze ook nog de 'pech' dat 20km verder een topclub gevestigd is.
Ik heb ook weleens een verhaal gelezen dat een opa met zijn kleinzoon van de tribune werd gehaald, omdat zij meer dan 25 km van het stadion woonde. Dat klinkt dan ook niet echt uitnodigend om daar een wedstrijd te bezoeken.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: ALenstra op jun 06, 2020, 19:25:28
Je mag alleen naar Helmond Sport als je binnen een straal van 25 km woont? Raar! Hoe wisten ze dat ze verder af woonden?
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op jun 06, 2020, 20:28:10
Je mag alleen naar Helmond Sport als je binnen een straal van 25 km woont? Raar! Hoe wisten ze dat ze verder af woonden?

Volgens mij zat er aan dat verhaal wel een andere draai. Het betrof een risicowedstrijd waarbij de opa en kleinzoon behoorlijk dichtbij het stadion van de tegenpartij woonden.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: ALenstra op jun 06, 2020, 20:55:04
Ik dacht al. Waren vast uit-fans die er niet mochten zijn.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Groundos op jun 06, 2020, 22:18:44
Je mag alleen naar Helmond Sport als je binnen een straal van 25 km woont? Raar! Hoe wisten ze dat ze verder af woonden?
Als ze online een kaartje hadden gekocht, kan de club het toch controleren a.d.h.v. de woonplaats die je hebt ingevuld?

Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Groundos op jun 06, 2020, 22:19:42
Volgens mij zat er aan dat verhaal wel een andere draai. Het betrof een risicowedstrijd waarbij de opa en kleinzoon behoorlijk dichtbij het stadion van de tegenpartij woonden.
Dat zou ook zomaar kunnen. Ik heb het verhaal een paar jaar geleden ergens gelezen, dus het staat niet heel vers meer op mijn netvlies.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: spons op jun 06, 2020, 22:26:15
Volgens mij zat er aan dat verhaal wel een andere draai. Het betrof een risicowedstrijd waarbij de opa en kleinzoon behoorlijk dichtbij het stadion van de tegenpartij woonden.

Dan nog slaat het helemaal nergens op.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op jun 07, 2020, 09:00:16
Dan nog slaat het helemaal nergens op.

Same old song.... clubs willen denk ik best zonder clubcard verkopen om het laagdrempeliger te maken voor supporters die 1 a 2 keer per jaar komen zodat er mogelijk meer publiek komt. Zodra er allerlei mensen kaartjes bestellen uit de omgeving van de tegenstander kan dat mogelijk toch problemen geven. Als Feyenoorder wel bekend denk ik....
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: ALenstra op jun 07, 2020, 10:17:23
Dit wordt door de lokale overheden opgelegd, daar kunnen clubs weinig aan doen. Maar het is geen reden waarom Helmond Sport weinig publiek trekt waardoor een nieuw stadion geen optie is.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jef400 op jun 07, 2020, 11:06:25
Volgens mij zat er aan dat verhaal wel een andere draai. Het betrof een risicowedstrijd waarbij de opa en kleinzoon behoorlijk dichtbij het stadion van de tegenpartij woonden.
Waarbij de opa weliswaar in Deventer woonde maar oorspronkelijk uit Helmond kwam en met zijn kleinzoon die in Helmond woonde in het stadion was. Waarbij je nog af moet vragen wat de gevaarzetting in zo'n situatie is. Moeten we in Nederland ook eens naar kijken want het aantal incidenten bij wedstrijden ligt bij amper 1 per wedstrijd als ik het goed heb gelezen.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: FCT1980 op jun 07, 2020, 12:01:10
Ik dacht al. Waren vast uit-fans die er niet mochten zijn.

Die er niet mochten zijn? Kijk nu eens wat je schrijft.
Een opa die met z'n kleinzoon voetbal gaat kijken moet overal toegelaten worden.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: FCT1980 op jun 07, 2020, 12:02:50
We zien massa demo's over discriminatie. Voila!!!
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: ALenstra op nov 21, 2020, 13:12:13
Einde verhaal voor de Wembley Way:
http://thesun.co.uk/sport/football/13254175/wembley-way-demolished-england-pictures/
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jobo op jul 22, 2021, 11:14:25
Voor de liefhebbers is er toch weer een mogelijkheid om het Friedrich Ludwig Jahn Stadion in Berlijn te bezoeken.
Viktoria Berlin zal er vanaf eind deze maand zijn thuiswedstrijden in de 3. Liga afwerken. Voorlopig lijkt het stadion dus voor 1,5 jaar gered.
https://www.liga3-online.de/freigabe-erteilt-viktoria-berlin-darf-im-jahnsportpark-spielen/

Hopelijk heeft men op tijd de lichtmasten voor elkaar, want ik heb kaarten voor vrijdagavond 20 Augustus :)
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jobo op dec 14, 2021, 14:48:10
Gisteren is bekend gemaakt dat de stad Bochum in 2022 een aanbesteding zal laten doen voor het Lohrheide Stadion.
De verbouwingen van het stadion zouden eind 2022 moeten starten en begin 2024 afgerond moeten zijn.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: watergatehopper op dec 17, 2021, 08:56:58

Ik heb de eerste post weer eens gewijzigd na een lange stilte. Wellicht leuk om dit weer eens op te pakken(?) ondanks er veel onzeker is bij heel veel projecten. Ik heb nu alleen afgeronde projecten verwijderd.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: rogo_breda op dec 17, 2021, 10:30:51
Mooi overzicht nog steeds.

Boston, Brentford en Wimbledon zijn inmiddels ook verhuisd.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Olav op mrt 30, 2022, 16:33:24
Nieuwe plannen Stade Brest (2026): https://www.facebook.com/42180415985/posts/10158588156460986/?d=n
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Hunebed on tour op apr 05, 2022, 10:43:46
Nieuwe plannen Stade Brest (2026): https://www.facebook.com/42180415985/posts/10158588156460986/?d=n

Kan aan mij liggen, maar dit ziet er toch niet uit..
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Nort op apr 05, 2022, 10:54:07
Kan aan mij liggen, maar dit ziet er toch niet uit..
Ik vind het juist wel iets hebben. Beter dan de gemiddelde nieuwbouw van tegenwoordig.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: DannyH79 op apr 05, 2022, 12:40:33
Kan aan mij liggen, maar dit ziet er toch niet uit..

Denk niet dat het aan jou ligt, deze komt voorlopig niet op mijn prioriteiten lijst.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Arjen op apr 05, 2022, 22:16:03
Voor mijn gevoel lijkt het meer op een nieuwe attractie in de Efteling dan een voetbalstadion.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Joost op apr 06, 2022, 00:44:10
Denk niet dat het aan jou ligt, deze komt voorlopig niet op mijn prioriteiten lijst.

Een nieuw stadion staat er meestal nog wel even dus dat komt toch altijd onderaan je prioriteitenlijstje?
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: DannyH79 op apr 06, 2022, 07:02:42
Een nieuw stadion staat er meestal nog wel even dus dat komt toch altijd onderaan je prioriteitenlijstje?

Haha, scherp hoor.
Titel: Re: (ver)nieuwbouw en ontwikkelingen
Bericht door: Jef400 op jun 28, 2022, 20:45:10
Lübeck zet een dak op de fancurve: https://vfb-luebeck.de/die-pappelkurve-erhaelt-im-sommer-ein-dach/