Auteur Topic: Gebruik fotocamera in en rondom stadions  (gelezen 624 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Feijenoorder

 • Berichten: 140
 • Geslacht: Man
Gebruik fotocamera in en rondom stadions
« Gepost op: apr 06, 2022, 15:30:32 »
Laatst was ik bij Bologna FC en Borussia Dortmund en daar zie ik verschillende mensen foto's maken met een compactcamera of spiegelreflexcamera. In Nederland zie ik dit nooit gebeuren of ''ik heb er geen enkele herinnering aan'' dat ik het heb zien gebeuren. Thuis heb ik een Panasonic Lumix DC-FZ82 liggen die ik zelden gebruik maar waarvan ik weet dat die betere foto's maakt dan mijn iPhone 12 mini. Wat zijn de regels zowel nationaal als internationaal voor het gebruik van een fotocamera in en rondom stadions en wat zijn jullie ervaringen hiermee?
Bezochte stadions: 47

Futbology: Marti Meijers
Instagram: Stadiumhopper.nl
Blog: https://www.stadiumhopper.nl/

Offline watergatehopper

 • Berichten: 1336
 • Geslacht: Man
 • http://www.watergatehopper.nl
  • watergatehopper
Re: Gebruik fotocamera in en rondom stadions
« Reactie #1 Gepost op: apr 06, 2022, 21:22:54 »
Laat ik beginnen te zeggen dat de Lumix serie van Panasonic de ideale camera’s zijn voor groundhoppers. Dit omdat je hiermee de gehele lange zijde op de foto krijgt als je zelf op de tegenoverliggende tribune staat/ zit. Dit is met bijvoorbeeld een camera van  Sony niet het geval.
Persoonlijk gebruik ik tegenwoordig liever mijn iPhone maar dat is puur het gemak. Het nadeel van de iPhone is dat je niet zover in kunt zoomen maar over het algemeen ben ik erg tevreden.
Dan over naar je vraag. Tegenwoordig heb ik nooit problemen met het maken van foto’s/ video’s. Ik denk dat dit komt doordat iedereen een telefoon bij zich heeft en hiervan in stadions ook gebruik van maakt. Het is eigenlijk niet meer te doen om hier iets te verbieden. ‘Vroeger’ zeg 10 a 15 jaar geleden ben ik wel een aantal keren aangesproken op het nemen van foto’s. Het gekke is dat dit eerder was bij de lagere divisies. Helemaal als ik vertelde dat ik foto’s nam voor een eigen website. Ondanks dat het hobbymatig was en is gingen soms alle alarmbellen af.

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4763
 • Geslacht: Man
Re: Gebruik fotocamera in en rondom stadions
« Reactie #2 Gepost op: apr 06, 2022, 23:26:30 »
In het verleden heb ik vooral in Engeland nog wel eens problemen gehad met fotograferen (maar ook in Hobro, Denemarken, of all places) maar dat was voor de komst van de smartphone. Inmiddels hebben clubs wel door dat het geen zin heeft om moeilijk te doen en kom ik met mijn compactcamera overal binnen. De spiegelreflex laat ik thuis als ik naar een profclub ga. Niet zo zeer vanwege de professionele uitstraling van zo'n apparaat maar meer omdat er nog wel eens clubs moeilijk doen als je met een tas het stadion binnen wil of als je dingen bij je hebt waarmee je zou kunnen gooien.

De camera die ik meeneem is een Sony RX100 (2e generatie). Dat is alweer een wat ouder model maar voor het doel een prima camera: je kunt er goed mee uitzoomen en hij presteert prima bij weinig licht (avondwedstrijden). De spiegelreflex die ik vooral naar amateurwedstrijden meeneem is het instapmodel van Nikon, met extra erbij een telezoomlens. Dat laatste is leuk voor closeups van spelers en spelsituaties, al is de camera zelf eigenlijk te langzaam om goede actiefoto's te maken. Daarvoor heb je zo'n mitrailleur nodig die 10 foto's in een seconde maakt. 
« Laatst bewerkt op: apr 06, 2022, 23:30:57 door hgrm »
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Jobo

 • Berichten: 94
Re: Gebruik fotocamera in en rondom stadions
« Reactie #3 Gepost op: apr 07, 2022, 09:05:18 »
Bij RWE laatst liep er een jongen met een dikke Canon en teletoeter.
Op een gegeven moment zijn we in gesprek geraakt over wat hij deed, bleek deze jongen fotograaf te zijn voor het project ''Pottoriginale''
Ikzelf ben wat terughoudender met dikke apparatuur.
Lagere divisies neem ik regelmatig mijn Nikon D800 mee want die is stof en waterdicht. Vaak als ik even kort uitleg wat ik doe gaan er letterlijk deuren voor je open.
De hogere divisies gebruik in mijn OnePlus 9. Heerlijk compact dingetje met top kwaliteit camera.

Offline ALenstra

 • Berichten: 1818
Re: Gebruik fotocamera in en rondom stadions
« Reactie #4 Gepost op: apr 07, 2022, 09:33:11 »
Heb echt nooit problemen gehad met mijn compact fotocamera. Maar dat kan ook komen omdat ik het aan mijn riem heb zitten en dus niet zichtbaar is. Maar ook tijdens het fotograferen nooit opmerkingen gehad.