Hoofdmenu

Hoe het was

Gestart door TeeZee, apr 28, 2008, 09:26:41

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DannyH79

Citaat van: jdebruin96 op apr 03, 2023, 19:19:53
Ja klopt. Ik woon vlakbij Zeeland, voor mij is "maar" 2,75 uur naar Calais

Ah dat helpt wel idd ja, maar klinkt als een leuke trip.
Mijn blog: https://groundhop-hopper.blogspot.com/

Mijn insta: @groundhophopper

Appie

Vanaf 25 maart tot 10 april in Buenos Aires. Ik zal bij thuiskomst een uitgebreid verslag plaatsen maar het is nu al een onvergetelijke ervaring. Dat mensen met zoveel passie een voetbalwedstrijd kunnen beleven, ongelofelijk.

syntric

Citaat van: Appie op apr 06, 2023, 15:46:59
Vanaf 25 maart tot 10 april in Buenos Aires. Ik zal bij thuiskomst een uitgebreid verslag plaatsen maar het is nu al een onvergetelijke ervaring. Dat mensen met zoveel passie een voetbalwedstrijd kunnen beleven, ongelofelijk.
Zal wel iets met armoede en niet veel anders hebben te maken hebben?
Groundhopper for life :-)

Appie

Citaat van: syntric op apr 06, 2023, 17:09:30
Zal wel iets met armoede en niet veel anders hebben te maken hebben?

Ongetwijfeld. Het contrast is groot in de stad. Voor de mooiste winkels liggen er zwervers te slapen op straat.

Appie

Van 23-03-2023 tot en met 10-04-2023 ben ik met 3 vrienden in Buenos Aires geweest met een doel voor ogen. Zoveel mogelijk wedstrijden zien in het, voor ons, beloofde voetballand. Dat het "anders" werkt dan in Europa werd ons al snel duidelijk met het speelschema. Op het laatste moment werden er twee oefenwedstrijden van Argentinie ingepland waardoor het speelschema voor de hoogste divisie werd opgeschoven. Ook in de lagere divisies werd een speelronde omgewisseld. Wel werden er twee bekerwedstrijden van CA Independiente en Boca Juniors ingepland. Deze werden echter niet in de eigen stadions gespeeld. Na een lange vlucht en de gehele vrijdag om ons op te laden voor het weekend begon het voetbalfeest op zaterdag.

Estudiantes de Buenos Aires - Brown de Adrogue 1-1 (25-03-2023)

In de Uber richting het stadion bleek de weg voor de hoofdtribune hermetisch te zijn afgesloten. Iets wat in Argentinie normaal is vanwege de uitfans (familie/vrienden van de spelers) op de genoemde hoofdtribune. Een kaartje voor dezelfde tribune was aan de kassa eenvoudig op te halen. Direct viel op dat wij geen lokalen waren want we werden door enkele mensen direct aangesproken en door vele mensen bekeken. Ondanks dat het de 1e divisie (Primera Nacional) betrof hing er in het stadion een prima sfeer. De barra bravas namen plaats op de lange zijde tegenover ons en er werd 90 minuten gezongen, gesprongen en gedanst. Dit allemaal begeleid door trommels en trompetten. Oo viel ons op dat er vrijwel altijd nieuwe liederen worden gezongen en dit langdurig wordt aangehouden. Het voetbal zelf kan ik kort over zijn. Dat is niet om aan te zien maar dat was ook niet he doel van de reis. Na de wedstrijd kon er vrij gemakkelijk een Uber worden besteld bij de Mac in de straat verderop. Een mooie eerste wedstrijd!

Club Almagro - CA Temperley 2-0 (26-03-2023)

Het stadion van Almagro lag hemelsbreed 2 kilometer van de wedstrijd van de dag ervoor. Ook hier was de hoofdweg van het stadion volledig op slot vanwege de eerder genoemde "uitfans". De fanatiekelingen van Club Almagro verzamelden zich op het grasveld van de doorgaande weg vlakbij. Ook hier vielen wij direct op vanwege het feit dat wij geen attributen van de club droegen. Iets wat vrijwel iedereen tijdens de wedstrijd aanheeft. Wederom namen wij na het kopen van een kaartje aan de kassa plaats op hoofdtribune. Almagro had in de voorgaande wedstrijden amper gescoord maar won vandaag knap met 2-0. Ook vroegen wij ons af waarom er zoveel politie aanwezig is bij een wedstrijd maar dit werd snel duidelijk. Enkele agenten stonden op een onhandige plek waardoor en wat oudere supporter het zich op de assist van de eerste goal werd ontnomen. Boos ging hij verhaal halen bij de agenten en dit liep uit in een handgemeen waarna van allerlei kanten op de hoofdtribune mensen toeschoten om zich er mee te bemoeien. Na enkele minuten keerde de rust weer terug. Na de 2-0 was het groot feest op de tribune van de barra bravas die de gehele wedstrijd bleven zingen. Na het laatste fluitsignaal was het vervoer terug naar het centrum van de stad ook weer snel geregeld.

Argentinos Juniors - Godoy Cruz 3-0 (30-03-2023)

Na enkele voetballoze dagen konden wij ons eindelijk opmaken voor de eerste wedstrijd in de hoogste divisie. Het Estadio Diego Maradona lag dichtbij ons appartement en voor toeristen is er enkel de optie om bij het speciale loket een kaartje te kopen met het toeristenarrangement. Dit houdt in dat na de wedstrijd er een museumtour is waarna je ook nog het veld op kan. Mooi om te zien was de passie bij de medewerkers van de club. De man die ons naar de plaatsen begeleide stond tijdens de wedstrijd hartstochtelijk mee te zingen, schelden en fluiten. Prachtig! Ook werd er in de 10e minuut stilgestaan bij Diego door te applaudisseren. Voetballend was Argentinos een maatje te groot maar dit uitte zich pas in de 2e helft in een verschil van 3 doelpunten in het voordeel van Argentinos.

CA All Boys - San Martin de San Juan 1-1 (31-03-2023)

Op vrijdag stond de eerste dubbel van de trip gepland. Om 21:30 zou River Plate aftrappen dus was er tijd genoeg om richting All Boys (15:30 kick off) af te reizen. In het Estadio Malvinas hingen echter alle spandoeken op de kop. De reden van het protest was tegen de aanvangstijd van 15:30 alsmede tegen het bestuur die een aantal goede spelers heeft laten gaan en niet de juiste versterkingen heeft teruggekocht. Dit was ook de eerste wedstrijd waarbij werd gevraagd om legitimatie. Toen de politie zag wat wij extranjeros (buitenlanders) waren was dit echter geen probleem. Vanwege de stevig brandende zon kozen wij voor een plek op de Platea Baja (laag) waardoor er heerlijk in de schaduw kon worden gezeten. All Boys kwam ternauwernood tot een gelijkspel waar de fans niet blij mee waren. Onder luid protest en gefluit zochten de spelers na het laatste fluitsignaal de tunnel op.

River Plate - Union de Santa Fe 1-0 (31-03-2023)

Na de wedstrijd van All Boys dienden wij ons tijdig te melden op het metrostation van Palermo om ons aan te sluiten bij HomeFans. Zelf ben ik altijd sceptisch tegenover georganiseerde voetbaltrips maar wat navraag inzake kaarten was het vrijwel onmogelijk 4 tickets voor River Plate te regelen. Zij staan namelijk bovenaan in de competitie en door het recent verbouwde stadion is de vraag groter dan ooit. Ook bleek de organisatie in handen te liggen van Ramiro. Een echte River supporter die fanatiek meeleefde tijdens de wedstrijd waardoor het gevoel van een georganiseerde trip snel weg viel. Dit ook mede door de reisgenoten (3 Nederlanders en 2 Engelsen) die ook gek van voetbal waren. Van Ramiro kregen wij een pasje van de club in ons hand die wij absoluut niet af mochten geven als hierom werd gevraagd. Het is namelijk ten strengste verboden om kaarten door te verkopen. Als er om werd gevraagd moesten wij ook zeggen dat het een cadeau betrof. Pakken ze je kaartje af dan wordt deze buiten de poort door de politie overigens weer verkocht. Tevens werd aangegeven niet teveel te praten omdat opvallen niet handig is. De 4! Checkpoints starten al een kilometer van het stadion. Gelukkig kwam iedereen binnen en namen wij plaats op de eerste ring achter de goal tegenover de fanatieke fans. We trokken veel bekijks en veel supporters vroegen dan ook waar wij vandaan kwamen en wat we kwamen doen. Dat wij bij River kwamen kijken vonden ze erg mooi. Dit bleek ook wel tijdens de viering van de enige goal toen iedereen elkaar om de nek vloog. Fantastisch om mee te maken. Na de wedstrijd werden er dan ook een hoop handen geschud. Met ons Homefans groepen sloten we de dag af bij een hamburgertent in de buurt met een burger en koud biertje.

San Lorenzo - CA Independiente 0-0 (01-04-2023)

Deze wedstrijd keken wij met onze groep reikhalzend naar uit. Via Camisetas Nani (een shirtjeswinkel vlakbij ons appartement) werden er kaartjes verkocht voor de popular van San Lorenzo waar de bekende La Gloriosa Butteler staat. De supporters die de kaarten verkochten gaven ons direct aan absoluut niet uit te stappen aan de noordkant van het stadion. San Lorenzo speelt namelijk niet in hun eigen wijk maar in een sloppenwijk nabij. De zuidkant is voor Argentijnse begrippen wel ok maar voorzichtigheid was geboden. Nadat de Uber ons had afgezet stonden er tot onze verbazing meerdere mensen vanuit koelboxen koude blikjes bier te verkopen. Vreemd, vanwege het alcoholverbod rondom de stadions in Argentinie. Hier golden blijkbaar wat andere regels welke wij niet erg vonden. Tijdens het wachten kwamen wij enkele PSV supporters tegen die vrijwel dezelfde trip als wij maakten. Vrijwel iedere wedstrijd hierna hebben wij elkaar gezien en gesproken. Erg gezellig! Na het biertje zijn wij het stadion ingegaan om te kijken bij de band welke onder de tribune de sfeer al maakt en middels de entrada het stadion ingaat. De wedstrijd zelf was, wederom, erg slecht maar de keren dat de barra brava los gingen was dit erg indrukwekkend. Ook is het bijzonder om te zien dat het stadion echt als ontmoetingsplaats wordt gezien. Van spelende kinderen met een bal voor het hek tot vrouwen die borstvoeding geven. Iedereen is in clubkleuren en zingt hartstochtelijk alle nummers mee.

CA Banfield - CA Platense 0-2 (02-04-2023)

Het stadion van Banfield lag iets verder rijden dan de wedstrijden welke wij tot nu toe hadden gezien. Gezien de late aftrap van 21:30 konden wij overdag gebruiken om even rustig te zwemmen en een biertje te drinken op het dakterras bovenop ons appartementencomplex. De kaartjes voor de wedstrijd waren online te bestellen waardoor we niet heel vroeg bij het stadion aankwamen. Aangekomen bij Banfield kwamen wij direct de drie Nederlanders van de wedstrijd tegen River Plate tegen samen met Ramiro. Ook deze voetballiefhebbers (Feyenoorders) hadden vrijwel een gelijk programma waardoor we hen ook vaker zijn tegengekomen. Wederom gezellig! Banfield ligt in een goede wijk en dit merk je ook aan de faciliteiten in en om het stadion. Waar wij onderweg het beeld zagen veranderen van de wijken bleek dit gelukkig goed te zijn. Vooral omdat wij na de wedstrijd wat langer moesten wachten op vervoer naar huis. Banfield zelf had er minder zin in vanavond. Zij stonden al snel achter en scoorden helaas niet meer.

CA Atlanta - Mitre de Santiago del Estero 0-1 (03-04-2023)

Op weg naar andere clubs waren wij al enkele keren vlak langs het stadion van Atlanta gekomen. Uitkomend in de Primera Nacional is het stadion echter klein vergeleken met hun competitiegenoten. Omdat de wedstrijd op loopafstand was genoot deze wedstrijd de voorkeur. Vooral na de vele taxi/Uber ritten van de dagen hiervoor. Na het kopen van de kaartjes en wat merchandise kon er vlakbij het stadion een lekker biertje worden gedronken. Ook bij Atlanta namen we plaats op de popular naast de barra brava van Atlanta. In de rust werden er lootjes verkocht door dezelfde barra brava en nodigden zij ons uit om bij de linten te komen staan welke bekend zijn voor het Argentijnse voetbal. Leuk om dit van dichtbij te zien. Wat opviel was iemand die blijkbaar regelrecht uit zijn werk was gekomen en in overhemd met bijpassende nette schoenen op de hekjes stond mee te zingen & springen. Na afloop van de wedstrijd gingen wij samen met onze nieuwe Feyenoord vrienden naar de Plaza Serrano om een gezellig hapje te eten. Hier werden ervaringen uitgewisseld en verhalen gedeeld. Het bleef nog lang gezellig...

Argentinos Juniors - Independiente del Valle 1-0 (04-04-2023)

Voor de tweede keer deze trip werd Argentinos Juniors bezocht. Dit keer echter in de Copa Libertadores. Argentinos was de enige Argentijnse club die een lage coëfficiënt had waardoor zij wel thuis speelden in de eerste ronde. Het restant van de teams speelde allemaal uit. De Ecuadoranen mochten ook uitfans meenemen maar dit bleek een klein plukje te zijn op de derde ring van de hoofdtribune. De loketten waren op de wedstrijddag dicht dus kon er van tevoren online een kaartje worden gekocht. Independiente speelde een sterke eerste helft waarin het vergat zelf te scoren. In de 2e helft was de thuisploeg heer en meester. Een wonder dat het maar 1-0 bleef maar als je zelf een penalty mist en van 2 meter voor open doel naast kopt zit er ook niet meer in. Na de wedstrijd gingen wij wederom met hetzelfde gezelschap een lekkere steak eten. Ook hier bleef het weer lang gezellig met veel voetbal gerelateerde verhalen.

Gimnasia La Plata - Club Universitario 0-1 (05-04-2023)

Vandaag ging de rit naar een stad op circa 60 kilometer ten zuiden van Buenos Aires. Gimnasia speelde thuis tegen Club Universitario uit Peru. De wedstrijd begon om 21:00 maar het verkeer stond muurvast in de stad. Uiteindelijk kwamen wij een half uurtje van tevoren aan. Gelukkig waren de kaartjes online al gekocht op de staantribune tegenover de fanatieke fans van Gimnasia. Het, enigszins verouderde, stadion was ram vol wat resulteerde in een goede sfeer. Ook het uitvak zat goed vol. Wel waren dit veel Peruanen welke woonachtig zijn in de omgeving van Buenos Aires en die op deze manier hun club weer eens konden zien spelen. Ondanks verwoede pogingen van Gimnasia wisten zij niet te scoren waardoor uiteindelijk een penalty de wedstrijd besliste. Na de wedstrijd stond de taxi gelukkig al op ons te wachten en konden wij een weer huiswaarts met weer een mooie ervaring rijker.

CA Huracan - Club Guarani 4-1 (06-04-2023)

Het stadion van Huracan stond bij mijn reisgenoten en mij hoog op het lijstje. Vooraf werd er in een grote straat vlakbij het stadion een biertje gedronken terwijl vlakbij ons de band van Huracan warm draaide voor de wedstrijd. Onder gezang en het afsteken van vuurwerk betrad iedereen het stadion. Beide vakken achter de goals bestaan volledig uit staanplaatsen. Zelf namen wij plaats tegenover de bekende "toren" van Huracan op betonnen stoeltjes. Het klinkt gek maar het zat beter dan sommige plastic stoeltjes waar wij eerder deze trip op zaten. De fans welke waren meegekomen uit Paraguay maakt met circa 100 man een gigantisch kabaal. Dit met name door de trommels welke waren meegenomen. Huracan had voetballend weinig moeite en won eenvoudig met 4-1. Het stadion was, helaas, verre van vol. Ondanks dat maakten de supporters van Huracan er een mooi feestje van. Fantaserend over een vol stadion en hoe mooi dit zou zijn verlieten wij deze prachtige ground.

Velez Sarsfield - CA Banfield 3-3 (07-04-2023)

Op vrijdagavond stond Velez op het programma. Wij waren met de taxi al langs het stadion gekomen en keken ook uit naar deze wedstrijd. Na 3 wedstrijden van online verkoop nu weer eens "ouderwets" een kaartje vanuit het loket. Mede door het stadion, de bijzondere lichtmasten (in twee lichtmasten hangen gigantische blikken van Coca Cola) en het wedstrijdverloop werd dit een prachtige avond. Tegen alle verhoudingen in scoorde Banfield binnen enkele minuten de 0-1 en kreeg daarna een reuzekans op 0-2. Die bleef echter uit waardoor Velez eenvoudig op 3-1 kwam. Nadat de 4-1 van Velez uitbleef en Godin met een eigen goal voor 3-2 zorgde zag je het wankelen bij Velez. De support van de barra brava was deze avond van hoog niveau en het leek de ploeg te helpen de wedstrijd over de streep te trekken. Echter, direct in de tegenaanval na een reuzenkans van Velez maakte Banfield de 3-3. Als neutrale kijker genieten maar ook zuur voor de fans van Velez. Ook hier mooi weer om te zien hoe jong en oud genoot van de wedstrijd.

Chacarita - CA Atlanta 1-1 (08-04-2023)

Deze wedstrijd stond bij mij persoonlijk hoog op het lijstje. Omdat vroeger deze clubs naast elkaar speelden en na financiële problemen bij Chacarita het stadion werd gekocht door Atlanta is de rivaliteit hoog. Ramiro ( de eerder genoemde Homefans host) had de kaartjes geregeld wat om twee redenen erg praktisch was. 1. De auto's die ons vervoerden stonden direct klaar om ons naar de volgende wedstrijd te rijden. 2. De rij voor de kassa was gigantisch. Ook moest er nog in de rij worden gestaan om binnen te komen en zat het stadion voor de wedstrijd al goed vol. De fans van Chacarita hadden enkele mooie megadoeken en ruim een uur voor de wedstrijd was de sfeer al fantastisch. Chacarita staat bovenaan in de competitie en na Atlanta te hebben zien spelen hadden wij verwacht dat een overwinning meer een feit zou zijn. Niets bleek echter minder waar want na een goede helft en voorsprong van Chacarita was het Atlanta die de tweede helft veel beter was. Na de 1-1 werd er dan ook van alles gegooid. Onder andere een schoen vanaf de tweede ring welke echter wel weer terug kwam bij de gooier. Ook werd er vanaf het dak van een huis wat uitkeek op het veld vuurwerk afgestoken waardoor het stadion nog een keer massaal achter Chacarita ging staan. Helaas voor hen bleef het bij 1-1. Nadat wij in een kiosk snel een drankje hadden gescoord ging de reis verder naar Defensa Y Justicia.

Defensa Y Justicia - Central Cordoba 1-2 (08-04-2023)

15 minuten na de aftrap kwamen wij het stadion binnen vallen. Omdat de vorige wedstrijd om 17:00 begon had de gehele groep gigantisch honger. Derhalve werden de hamburgers in grote snelheid opgegeten. Dit tot hilariteit van het personeel van de catering die zich afvroegen waar wij vandaan kwamen en wat wij dan specifiek bij hun club kwamen doen. Na uitleg (met handen en voeten qua Spaans) konden zij dit erg waarderen. De barra bravas van Defensa maakten er ook een mooi feest van. Bijzonder is dat deze club in 2020 de Copa Sudamericana heeft gewonnen. Het stadion is echter te vergelijken met een grotere amateurclub. Maar vanwege de goede lichtinstallatie en veld konden alle wedstrijden hier wel worden gespeeld in de Sudamericana. Dat wij na de wedstrijd direct in de auto konden stappen was een prettig gevoel. Deze wijk was beduidend minder en om hier een half uur op een taxi/Uber te wachten is een beetje de kat op het spek binden. Terug in het centrum werd er nog een heerlijke pizza gegeten bij een zaak die 24/7 open is. Hier werd gezellig nagepraat en het programma voor alweer de laatste dag besproken.

CA Independiente - Estudiantes de la Plata 1-2 (09-04-2023)

Helaas was onze laatste dag voetbal alweer aangebroken. In de avond zouden wij La Bombonera gaan bezoeken maar eerst stond Independiente op het programma. Online waren de kaarten al gekocht en mochten wij plaatsnemen in de brandende zon. Vanwege 1e paasdag bleken veel chauffeurs vrij te zijn want het zoeken naar vervoer duurde nog langer dan de trip zelf. Na een wandeling richting het stadion en een koude cola werd er plaatsgenomen op de tribune. Independiente verkeert echter in een sportieve crisis want er was al 9x niet gewonnen. De eerste en enige overwinning dateert van speelronde 1. Voetballend was dit ook te begrijpen want het doelpunt van Independiente kwam voort uit een eigen goal. Estudiantes was heer en meester en speelde na de 1-2 de wedstrijd gemakkelijk uit. Na afloop van de wedstrijd werd er nog een korte stop gemaakt bij het stadion van de buurman, Racing. Deze hebben wij helaas niet kunnen vincken tijdens deze trip. Daar moet de toekomst maar verandering in brengen.

Boca Juniors - Colon de Santa Fe 1-2 (09-04-2023)

De laatste wedstrijd van onze trip en een waar wij ook al lange tijd naar uitkeken. Omdat de speelschema's circa een week van tevoren bekend worden gemaakt wisten wij ook pas laat dat we Boca Juniors konden bezoeken. Na een paar koude biertjes bij het meetingpoint van Homefans (Boca verkoopt alleen aan leden) en een korte wandeling richting het stadion werd de totale groep van circa 20 man in 3 verdeeld. Wij waren onderdeel van de eerste groep die richting het stadion ging. Hoe wij hier binnen kwamen geeft ook wel aan hoeveel corruptie er in een club als Boca zit. In clubjes van 3 gingen wij niet de eerste check door bij de politie maar langs een steward bij een hek. Vervolgens legde een medewerker van de club zijn eigen pasje op de toegangspoort waardoor wij weer geruisloos een hindernis verder gingen. Daarna volgde enkel een legitimatie controle maar bij het zien van een Nederlands rijbewijs konden wij gelijk verder. Dezelfde steward van zojuist stond nu weer een poortje verder en liet ons door waarna wij het stadion konden betreden. Let wel, dit gaat om clubmedewerkers in bezit van een walkie-talkie en clubkleding aan. Uiteindelijk dus zonder kaartje en fouillering naar binnen. Ook moesten wij zelf een plekje zoeken maar er zaten ook veel mensen op de trap. Derhalve zal het toeschouwers aantal dan ook hoger liggen dan het officiele cijfer. Bijzonder was dat een bekende barra brava na 6 jaar verbod weer terugkeerde. Ons werd uitgelegd dat dit ook een politieke zet van directeur Juan Roman Riquelme. Af en toe kwam er van de supporters een orkaan van geluid uit. Helaas voor ons was dit enkele malen en niet de gehele wedstrijd. Het stadion zelf maakt echter een hoop goed en maakte een super afsluiting van een fantastische trip.

Enkele praktische zaken:

•   Met de taxi & Uber app reis je vrij gemakkelijk de gehele stad rond. Een ritje zit meestal tussen de € 2,- a € 5,-. Alleen op zon- en feestdagen is het tarief wat hoger.
•   Via Claro kan een toeristensimkaart worden aangeschaft. Dit geeft recht op 25 GB Internet en kost omgerekend € 11,-. Zelf had ik vooraf via Airalo een E-sim van 6GB aangeschaft. Beide opties werkten prima.
•   De officiele wisselkoers is circa 200 pesos voor 1 euro. Via Western Union of de zwarte markt is dit circa 400 pesos voor 1 euro. Koop je iets met je creditcard wordt dit later ook gecorrigeerd naar een koers die iets onder de koers de zwarte markt ligt.

ricodejong4

Dank voor delen van je ervaringen Appie! Klinkt echt als een supertrip. Wakkert de zin om zelf eens naar Argentinië te gaan flink aan.
Hoe zat het met de veiligheid? Heb je je op sommige momenten of bij wedstrijden onveilig gevoeld?

KoenvdD

Heel gaaf verslag!

Semper Fidelis

Mozes kriebel wat een gave trip en dito verslag. Geen idee of het teveel moeite is, maar ben ook wel benieuwd naar wat foto's.

Joost

Mooi Appie!

Dee e-sim van Airolo heb ik in Zuid Afrika gebruikt, dat werkt perfect.

Saltacampos

Schitterende verhalen, prachtige trip.
Thnx for sharing!
Over land and sea

DanielsenAxedal

Erg mooie verhalen, wat een voetballand.
Futbology: DanielsenAxedal
Twitter.com/DanielsenAxedal
Tiktok.com/@danielsenaxedal
Flawed Football: boerenkoolvoetbal.wixsite.com/website

Appie

Citaat van: Semper Fidelis op apr 12, 2023, 23:16:38
Mozes kriebel wat een gave trip en dito verslag. Geen idee of het teveel moeite is, maar ben ook wel benieuwd naar wat foto's.

Kan ik deze ook direct vanaf mijn laptop uploaden ?

AthleticHolanda

#6012
Citaat van: Appie op apr 13, 2023, 20:52:39
Kan ik deze ook direct vanaf mijn laptop uploaden ?

Bedankt voor t delen Appie.

Het makkelijkste vind ik het om de foto's te uploaden op een andere site, bv. postimages.org, en dan de link hier tussen de [img] tags plaatsen en ze zo zichtbaar te maken.

Olav

Gisteren naar AGOVV geweest. Blijft bijzonder om daar te lopen. Het idee dat er duizenden toeschouwers waren die enkele jaren terug in de bosrijke omgeving bij het stadion liepen. Het stadion is nog te bewonderen zoals het in de proftijden ook was, dus zeker een aanrader. Zo zie je nog resten van stickers in het uitvak en staat er nog een oude kassahokje en oud fanshophokje.

De monumentale tribune uit 1925 is natuurlijk een blikvanger, maar ik vind het totale sportpark (inclusief veld 2 en 3) prachtig. Dit begint al bij de entree. Ook straalt zo'n groene omgeving met bomen achter de tribunes veel meer uit dan een grote parkeerplaats of een industrieterrein rondom het stadion. Wat zou het mooi zijn als de verdwenen clubs nog bestonden en de vier Jong-teams uit de Keuken Kampioen Divisie werden vervangen.

Rob1977_PSV

Als PSV-diehard is de ontknoping van het eredivisieseizoen 2006/2007 er eentje die ik nooit meer vergeten zal, maar gisteren zijn wij met een groepje van PSV getuige geweest van de Belgische equivalent van die ontknoping. Een ongelooflijke laatste speelronde van de play-offs om de titel in de Jupiler Pro League zorgde ervoor dat Antwerp op pole-position startte, Union lange tijd kampioen leek te worden, de laatste 6 minuten Genk en uiteindelijk trok RAFC aan het langste eind! Zelden meegemaakt dat een compleet stadion het naderende kampioenschap al vierde (omdat ene N. Lang van Club Brugge de enige persoon in België was die lak had aan het feit dat Brugge wel even zou moeten verliezen) en Toby Alderweireld met de streep van zijn leven het rode gedeelte van Antwerpen de zevende hemel in schoot en een vrijwel compleet stadion op slag stil viel. Een bizarre gewaarwording die je maar 1 en nu 2x in je voetballeven meemaakt.

De dag in Genk was verder zonnig, met veel blauw/witte pyro, rookbommen en fakkels en een sensationele sfeer in het complete stadion. Inclusief uitvak. Ik voelde de ontlading bij zowel thuis- als uiteindelijk uitsupporters tot diep in mijn vezels. En nu nog. Daarvoor ga je naar het stadion en kijk je voetbal niet op TV! Geweldig gefeliciteerd RAFC!!
Altijd in voor een mooie Europese trip met PSV of een ordinaire groundhop ergens in het wilde weg!