Promotie/Degradatie België 2024/2025

Gestart door Saltacampos, jun 07, 2024, 14:34:15

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Joost

Bij de indeling van ACFF3 was er consternatie omdat Geer (funfact; dat is de Franse naam voor de rivier de Jeker die ook door Maastricht stroomt) in een andere reeks was ingedeeld dan het naburige Waremme.

Geer wilde wisselen met Ciney. In het uitgeschreven beroep staan wat mooie argumenten. Zo had Geer al 3 spelers die niet meer wilden spelen bij de club als ze in A bleven. Liep de club veel geld mis door het missen van derby's, vond Geer dat ze als kampioen van Luik recht hadden op een betere indeling. Volgens de berekeningen was het voor de af te leggen kilometers zelfs vrijwel gelijk (verschil 100m).

Uiteindelijk kreeg Geer gelijk. Een van de argumenten daarvoor was dat Ciney en Geer anders de enige in hun reeks uit die provincie zouden zijn waardoor de mogelijkheid bestond dat er 4 uit dezelfde provincie zouden dalen. Zoals in Brabant gebeurde.

Uiteraard ging Ciney in beroep en kwam met wat vage argumenten over de slechte geluidskwaliteit van de verbinding, de datum van de reeksvoorstellen en de belangverstrengeling rond de rechters. Allemaal ongegrond verklaard. Maar het argument dat er geen uitgebreide berekening rond het onbeduidende verschil in afstand was ingebracht, én dat het begrip derby moest worden toegelicht waren wel voldoende. De zaak is terugverwezen naar het competitions department.

syntric

De racisme-kaart dan maar:

"Turks bestuur Eendracht Aalst stapt op: "Racisme van de stad heeft de problemen veroorzaakt"
Eendracht Aalst gaat op zoek naar een nieuw bestuur, het huidige Turkse bestuur zet een stap terug. Dat laat het weten op sociale media. Het bestuur nam de club over in augustus 2023, sindsdien doken er veel problemen op. "Maar de stad heeft ons ook racistisch behandeld", zo schrijft het bestuur.

Het bestuur van Eendracht Aalst zet een stap opzij, en is op zoek naar overnemers. "Er zijn gesprekken met nieuwe investeerders aan de gang", schrijft het clubbestuur op sociale media. "We hebben positieve gesprekken met serieuze en toegewijde investeerders die de club willen overnemen".

Eendracht Aalst kende na een overname door Turkse investeerders een woelige periode. Voor een korte tijdspanne werd het beheer van de eerste ploeg onder voorlopige bewindvoering geplaatst, maar het bestuur trok de scheve situatie recht.

Er moet nu een beter bestuur komen, zodat de club ook meer successen kan boeken. Eendracht Aalst speelde kampioen in Tweede Nationale, maar kreeg niet de verplichte licentie om te promoveren. "Na gesprekken met de stad Aalst, stellen we vast dat ze ons niet wil ondersteunen", zo zegt het bestuur ook.

Het stadsbestuur heeft vanaf de eerste dag racisme, vijandigheid en kwaadwilligheid jegens ons toegepast
Clubbestuur Eendracht Aalst
Het Turkse clubbestuur verwijt de stad Aalst "vuile berichten en smaadcampagnes". "Het doel van de stad was om het stadionproject niet te laten uitvoeren, door het bouwbedrijf te laten failliet gaan", zo stelt de club. Er zouden ook beschuldigingen gekomen zijn over illegale arbeiders, met een politie-inval op een wedstrijddag van de eerste ploeg.

De gemeenteraad van Aalst heeft gisteravond unaniem de beschuldigingen van racisme weerlegd. "Het zijn onterechte beschuldigingen", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). "Het is natuurlijk zo dat je je als buitenlandse investeerder op Belgisch grondgebied moet houden aan de rechten en plichten die hier gelden voor sportclubs. En dat is grondig fout gelopen. We hebben dat wel van in het begin vastgesteld, en we hebben maandenlang geprobeerd de club op het rechte spoor te krijgen, maar dat is ons helaas niet gelukt."

De gemeenteraad heeft ook de beheersovereenkomst met Eendracht Aalst beëindigd voor het Pierre Cornelisstadion en het jeugdcomplex Zandberg, "wegens ernstige incidenten en structurele tekortkomingen binnen de club."
Groundhopper for life :-)