GroundhoppersNet

Overigen => Overige sporten => Topic gestart door: hgrm op jan 04, 2008, 02:29:55

Titel: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: hgrm op jan 04, 2008, 02:29:55
Het is weer bijna zo ver. Nog even en de Olympische Spelen zijn weer voorbij. Ik kan haast niet wachten tot dat moment. Want ik heb een enorme hekel gekregen aan dit evenement. En ik zal ook uitleggen waarom. In 5 punten.

1) Supportersinflatie en chauvi-nationalisme

Nederland kent twee prachtige honkbalstadions en daarnaast nog een paar mooie velden. In de twee stadions, in Haarlem en Rotterdam, spelen Kinheim en -ik krijg het als HCAW'er bijna niet uit mijn toetsenbord- Neptunus, twee van de meest succesvolle clubs in Nederland en Europa. Zelfs voor Europacupwedstrijden en play-off finales komen er niet meer dan een handvol bezoekers in het stadion. Speelt echter het Nederlands team -vreemdelingenlegioen is een beter woord- dan zit het stadion tot de laatste plaats van de noodtribune vol. Waarom? Omdat het Nederlands team speelt. Daarom zijn de tribunes bevolkt met hossende, van-je-hela-hela-holala-figuren met te weinig bloed in hun alcohol en een oranje klomp op hun kop, die het verschil tussen slag en wijd, laat staan tussen wilde worp en doorgeschoten bal niet weten. Met de olympische spelen wordt dit nog een graadje erger.
Opeens is het hele land mountainbike-kenner, waterpolosupporter en zit iedereen midden in de nacht voor de buis als er een Hollander in de finale kleiduivenschieten zit. Op dat soort momenten heb ik medelijden met de echte mountainbikenert, waterpolofetisjist of kleiduivenmelker. Hun sport is gekaapt door de hersenloze oranjemassa.

2) Verliezen wordt winnen: prestatie-inflatie

Doorgaans ben ik een goede slaper. Zodra de eerste haren van mijn achterhoofd het kussen raken, ben ik weg, bijna in coma en kom ik de volgende ochtend pas weer bij mijn positieven. Soms, echter, heb ik een nachtmerrie waaruit ik badend in het zweet wakker. Dan zie ik weer de beelden voor me van de Olympische wielerwedstrijd van 1992. Casartelli wint. Dezelfde Casartelli zou later, in 1995, dodelijk ten val komen in de Tour. Maar daarover gaat mijn nachtmerrie niet. Nee, ik zie elke keer weer die beelden van een juichende Erik die als tweede over de finish komt. In plaats dat Erik zijn vuisten stukslaat op zijn stuur (of zijn stuur stukslaat met zijn vuisten) omdat hij de wedstrijd niet heeft kunnen winnen. Maar op de Olympische Spelen moet je blij zijn als je tweede wordt.
Stel je voor. PSV verliest de UEFA-Cup-finale door een goal in blessuretijd. Koevermans valt Gomez jankend van vreugde om zijn nek omdat hij een stukje zilver om zijn nek heeft. Hij zou dezelfde dag nog gratis teruggestuurd worden naar Excelsior'31. 


3) Het Ten Kortenaar-syndroom: deelnemers-inflatie.
Op de Olympische Spelen sport je niet voor jezelf maar voor je land. Bij een teamsport is daar bijna niet aan te ontkomen, bij duo's (zoals koppelkoers of tennisdubbel) heeft dit al ongewenste gevolgen. Zo hebben de topkoppels Post-Sercu of Gilmore-McRory nooit kunnen deelnemen omdat beide delen niet uit hetzelfde land kwamen.
Voor veel sporters wordt het erger. Stel je voor. Je bent de nummer vijf van de VS op op de 100 m sprint. Na je derde race onder de 9,90 van het jaar, kijk je op de wereldranglijst. Zevende. Vier landgenoten, een Jamaicaan en een verdwalde Engelsman staan voor je. Maar ook maar net. Je had niet eens een wereldrecord hoeven te lopen om drie plaatsen te stijgen. Jammer dat er net wat tegenwind stond. Je bent helemaal klaar voor de trials.
Twee weken later. Op een zonovergoten dag sta je in de finale. Het gaat hard. Heel hard. Geen idee op welke plaats je bent geëindigd. Dan de mokerslag. Persoonlijk record. En vijfde. Balen. Een dag later schaam je je. Het gaat er natuurlijk om DAT de VS goud wint op de 100 m. En niet WIE er wint. Dit overdenkende loop je naar het postkantoor om een aangetekende brief naar Europa te versturen. Op de terugweg neurie je dat liedje dat je opa je heeft geleerd. Brabançonne ofzo. Want je doet het natuurlijk wel voor je land.


4) Lege stadions, gefrustreerde fans: toeschouwersinflatie.

Een collega van mij vertelt me keer op keer hoe hij door zijn vroegere baas was getrakteerd op een reisje naar een ijshockeywedstrijd tijdens de Spelen van Hamar. Hij vond het prachtig, heeft genoten en zag Canada winnen van Zweden. Samen met nog honderden bobo's, sponsors,  geïnviteerden en locals die goedkoop localskaartjes konden kopen. Buiten, in de kroegen, verdronken de Zweden en Canadezen samen hun verdriet omdat ze de wedstrijd op TV moesten volgen. Naast hen zitten enkele Noren en een directeur van Esso, genietend van een flesje champagne, betaald van de winst die hun kaartjes op de zwarte markt hebben opgeleverd. In een hoekje zit een Canadese vrouw te sippen boven een glaasje water. Manlief kon net één kaatje betalen, waarschijnlijk van één van de Noren. Van het vakantiegeld is weinig meer over.
Ergens, in een bureaula op het hoofdkantoor van Unilever ligt ook nog een bundeltje kaartjes. Bestemd voor de afnemers van melkpoeder in Latijns Amerika, maar vergeten uit te delen. Gelukkig zijn de stoeltjes in het ijsstadion fel gekleurd, zodat het lege vak bij de middellijn niet opvalt.


5) Erica en Wim-Lex: feestinflatie

Als je wint zijn we blij. Dat moet gevierd worden, of je dat nu wilt of niet. Op die momenten dat je je persoonlijke triomf staat te vieren, met z'n vieren, al die uren in die boot die eindelijk uitbetalen. Of erger nog, inwendig zwaar balend omdat die Duitser weer gewonnen heeft. Je was er zo dicht bij en nu sta je daar, gemaakt vrolijk om dat stukje zilver dat je als echte sportman het liefst in de Gele Zee zou flikkeren.
Dan opeens ruik je lui zweet in je buurt. Je voelt een dikke arm op je schouder en voelt een kus op je wang. NIET NU!. Je ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid. Wim-Lex hangt om je nek. LAAT ME MET RUST. Dit is mijn moment. Opzouten. Je weet je nog in te houden, maar het scheelt niet veel of je pleegt majesteitsschennis. Het enige wat je weerhoudt, is dat je binnenkort nog bij z'n moeder op de thee moet. En dan wil je natuurlijk niet gekappiteld worden omdat je haar zoontje aan het huilen hebt gemaakt.
De woede maakt plaats voor berusting. Na Wim-Lex krijg je drie natte zoenen van Erika. Met lood in de schoenen ga je 's avonds naar het Heineken Holland House. In de wetenschap dat je je tot met een beetje pech minstens drie uur 's nachts moet begeven onder de ladderzatte captains of industrie en het aangeschoten ambassadepersoneel, denk je na hoe je er onderuit kan komen. Want na een jaar celibatair leven alleen in het teken van de sport, wil je zo snel mogelijk met je vriendin de koffer in duiken.
Een paar gekke bokkesprongen en dan een knieblessure veinzen? Nee, dat is al gedaan. Je plas inhouden bij de dopingcontrole? Nee, dan moet je alleen maar nog langer blijven? De vermoeidheid slaat toe en je ondergaat je lot. Hoe warenn de lyrics van het paard op de gang ook al weer?
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: Han op apr 16, 2008, 22:53:16
Vanuit het perspectief van de deelnemende sportman- of vrouw lijkt het mij fantastisch.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: TeeZee op apr 17, 2008, 09:25:48
Vanuit het perspectief van de deelnemende sportman- of vrouw lijkt het mij fantastisch.
Mij ook. Je krijgt een unieke kans om met collega's van andere sporten op te trekken.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: hgrm op apr 17, 2008, 14:52:31
Vanuit het perspectief van de deelnemende sportman- of vrouw lijkt het mij fantastisch.
Mij ook. Je krijgt een unieke kans om met collega's van andere sporten op te trekken.

Die gedachtengang kan ik niet echt volgen. Waarom zou je opeens met collega's van andere sporten willen optrekken. Wat houd je tegen, als je echt geïnteresseerd bent, als volleyballer eens bij honkbal of als wielrenner eens bij atletiek te gaan kijken. Daar heb je helemaal geen olympische spelen voor nodig. Bovendien is een beetje sporter gefocust op zijn eigen prestatie.
Voor het bobovolk eromheen is het allemaal mooi en prachtig, maar de sporter heeft oogkleppen op.
Het valt me op dat je alleen sporters die zelf hebben gefaald, het hebben over de 'olympische sfeer' enzo.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: Han op apr 18, 2008, 00:48:14
Die gedachtengang kan ik niet echt volgen. Waarom zou je opeens met collega's van andere sporten willen optrekken. Wat houd je tegen, als je echt geïnteresseerd bent, als volleyballer eens bij honkbal of als wielrenner eens bij atletiek te gaan kijken. Daar heb je helemaal geen olympische spelen voor nodig. Bovendien is een beetje sporter gefocust op zijn eigen prestatie.
Voor het bobovolk eromheen is het allemaal mooi en prachtig, maar de sporter heeft oogkleppen op.
Het valt me op dat je alleen sporters die zelf hebben gefaald, het hebben over de 'olympische sfeer' enzo.

Beste hgrm, het laatste gelezen hebbend, mocht er sprake zijn van waarheidsgehalte; big deal.

Ik probeer mij er een voorstelling van te maken dat ik mede door natuurlijke aanleg, een voorbeeldig brooddieet en de nodige fysieke inspanningen namens Angola afgevaardigd wordt naar Peking voor het onderdeel hinkstap qua hoogspringen.

Als ik dan de gouden medaille omgord krijg door een Gualtamateekse bobo uit de IOC periferie ter hoogte van Midden-Amerika laat ik mij overmand door emotie graag knuffelen door het afgereisde regeringsrapalje uit Luanda in de wetenschap dat die judaskus mij een villa oplevert plus rantsoenvrije rijst voor de nog aan te trouwen familie tot de volgende Spelen.

Je schreef dat tijdens die schermutselingen ik na een paar jaar celibatair leven oog zou hebben voor 'het in de koffer duiken met mijn vriendin' in plaats van wangzoenen uitdelen met de equivalente Erica Terpstra . Die nacht doe ik er gratis bij. Alsof dat wicht  na dozijnen maanden onthouding zich druk zou maken over het uitwisselen van hormonen in de wetenschap dat ik haar en haar familie al hinkstapstrongend uit de sloppen heb geparachuteerd.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: ZZ op jul 25, 2008, 20:59:35
Ik ben na het EK dusdanig aan het komkommeren geslagen dat ik me ook op dit evenement weer behoorlijk verheug. Ik kijk met name uit naar de prestaties van het Nederlandse honkbalteam, hopende dat zij voor een stunt kunnen gaan zorgen en een medaille pakken. Dat hoeft dan niet eens goud te zijn, brons zou ook al fantastisch zijn. Niet dat ik nou zo'n honkbalfan ben, de Nederlandse competitie volg ik eigenlijk niet echt - is ook niet echt aantrekkelijk met die halflege tribunes - maar tijdens zo'n toernooi is honkbal zeker één van mijn favoriete sporten.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: Denniz1974 op jul 25, 2008, 21:17:28
Ik kan HGRM in de openingspost alleen maar gelijk geven. Voor mij zijn bovenstaande argumenten tevens mijn argumenten om allerlei (nter-)nationale sportbijeenkomsten te boycotten. Te denken valt aan wedstrijden van nationale (ahum) teams en geldverslindende toestanden als EK's en WK's voetbal, Olympische ellende en wat je nog meer kan bedenken.

Een ieder die het heerlijk vind om helemaal uit z'n dak te gaan bij bv het Nederlands elftal ... bedenk goed dat je zonder clubvoetbal geen nationale elftallen zult hebben !
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: ZZ op jul 25, 2008, 21:28:57
Ik kan HGRM in de openingspost alleen maar gelijk geven. Voor mij zijn bovenstaande argumenten tevens mijn argumenten om allerlei (nter-)nationale sportbijeenkomsten te boycotten. Te denken valt aan wedstrijden van nationale (ahum) teams en geldverslindende toestanden als EK's en WK's voetbal, Olympische ellende en wat je nog meer kan bedenken.

Waar bestaat dat 'boycotten' dan precies uit als ik vragen mag? Gewoon niet kijken of het ook echt actief proberen te ontlopen?

Een ieder die het heerlijk vind om helemaal uit z'n dak te gaan bij bv het Nederlands elftal ... bedenk goed dat je zonder clubvoetbal geen nationale elftallen zult hebben !

Sluit het supporteren van een nationaal team in welke sport dan ook het supporteren van een clubteam in diezelfde sport uit dan? Volgens mij kan dat prima samen gaan.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: Denniz1974 op jul 25, 2008, 23:08:09
Ik kan HGRM in de openingspost alleen maar gelijk geven. Voor mij zijn bovenstaande argumenten tevens mijn argumenten om allerlei (nter-)nationale sportbijeenkomsten te boycotten. Te denken valt aan wedstrijden van nationale (ahum) teams en geldverslindende toestanden als EK's en WK's voetbal, Olympische ellende en wat je nog meer kan bedenken.

Waar bestaat dat 'boycotten' dan precies uit als ik vragen mag? Gewoon niet kijken of het ook echt actief proberen te ontlopen?

Een ieder die het heerlijk vind om helemaal uit z'n dak te gaan bij bv het Nederlands elftal ... bedenk goed dat je zonder clubvoetbal geen nationale elftallen zult hebben !

Sluit het supporteren van een nationaal team in welke sport dan ook het supporteren van een clubteam in diezelfde sport uit dan? Volgens mij kan dat prima samen gaan.

Ja, in mijn ogen sluit dat elkaar uit. Een supporter van bijvoorbeeld Feyenoord heeft een bloedhekel aan spelers van ajax, bij onderlinge wedstrijden wordt zo'n speler het licht in z'n ogen niet gegund; dan moet zo'n zelfde Feyenoordsupporter midweeks bij een interland juichen en feesten omdat dezelfde speler van ajax scoort voor het Nederlands Elftal ?

Hetzelfde als zeggen dat je dat ene meisje niet leuk vindt, maar als ze met je wil zoenen direct toehapt ...

het boycotten bestaat uit alles wat je kan doen om er niets mee te maken te hebben, geen wedstrijden kijken, geen nieuws erover lezen, etc etc
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: TeeZee op aug 25, 2008, 19:28:05
Ik ben wel benieuwd naar de verhalen van hgrm en Denniz1974, die de afgelopen weken niet weg te slaan waren bij de tv. Dat was genieten van pure topsport dunkt me.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: Denniz1974 op aug 25, 2008, 21:55:57
Ik ben wel benieuwd naar de verhalen van hgrm en Denniz1974, die de afgelopen weken niet weg te slaan waren bij de tv. Dat was genieten van pure topsport dunkt me.

LOL :)
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: Han op aug 26, 2008, 01:00:10
Voor het bobovolk eromheen is het allemaal mooi en prachtig, maar de sporter heeft oogkleppen op. Het valt me op dat je alleen sporters die zelf hebben gefaald, het hebben over de 'olympische sfeer' enzo.
Geef eens een voorbeeld svp en dan heb ik het niet over de gratis voorraad van 100.000 condooms die aanvankelijk ontoereikend bleek. Ik meen dit serieus.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: ZZ op aug 26, 2008, 13:39:18
Ik heb genóten van het waterpolo, kleiduivenschieten, kanovaren, beachvolleybal en andere sporten die ik eens in de vier jaar zie. Ik heb ook genoten van Willem-Alexander, Jack van Gelder, Floris Evers, Leon Haan, Mart Smeets en Evert ten Napel.

Een zwart gat is mijn deel want nu begint dat saaie voetbal weer.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: TeeZee op aug 26, 2008, 14:21:53
Inderdaad, ondanks alle tegenargumenten heb ik gewoon veel mooie sportmomenten kunnen zien. Sport kan op meerdere manieren, op meerdere niveaus heel mooi zijn. Zelfs C-sporten worden groot op de hypercommerciele Olympische Spelen.

Alleen vind ik alle mogelijke varianten op knolhoppen nog steeds niks. Heel knap van die sympathieke Anky, niets dan lof, maar ik ben nu eenmaal tegen sporten met dieren.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: Stadionhopper op aug 26, 2008, 14:40:07
Alleen vind ik alle mogelijke varianten op knolhoppen nog steeds niks. Heel knap van die sympathieke Anky, niets dan lof, maar ik ben nu eenmaal tegen sporten met dieren.

Deze dieren worden waarschijnlijk veel beter verzorgd dan de paarden die jij in de wei ziet staan.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: TeeZee op feb 22, 2010, 21:44:51
Ik neem aan dat hgrm net als ik met tranen in de ogen heeft zitten kijken naar de prachtige overwinningen van Tuitert en Wüst.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: hgrm op feb 22, 2010, 22:39:52
Mijn oogjes waren te klein om nog plaats te bieden aan tranen
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: Han op mei 27, 2012, 00:32:30
Ik las de openingspost opnieuw en wederom met een glimlach.

Ik heb geen enkel beeld van Peking of 'aha Erlebnis' meer in mijn 'evoked set' zitten maar roep moeiteloos en spontaan en zonder hulplijn Abebe Bikila en Bob Beamon en de Nederlandse volleyballers op. Ook Ellen van Langen en Jan Wienese. En Avery Brundage.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend
Bericht door: TeeZee op mei 27, 2012, 09:37:21
Ik verheug me vooral op de finale van de 100 m mannen (zaterdag 4 augustus, 's avonds) en de marathon (12 augustus). Ik heb mijn roosterwensen voor die dagen erop aangepast.

Maar vanmiddag eerst de FBK-games kijken.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend ; 2012 - het jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Han op jul 26, 2012, 00:21:53
Ik verheug me opnieuw op de lange-afstandsloopnummers tijdens atletiekontmoetingen. De sporten waarin Nederland 'medaille-fähig' lijkt te zijn kunnen mij iets minder bekoren. Al maak ik graag een uitzondering voor Epke Zonderland.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend ; 2012 - het jaar van de Sitting Duck
Bericht door: hgrm op jul 26, 2012, 14:26:41
Ik verheug me op de dag na de sluitingsceremonie.
Dan zijn we voor de komende anderhalf jaar weer af van de hoogmis van nationalisme, het festival van commercie, het bal van boboïsme dat onder de bannier met de vijf ringen wordt gehouden.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend ; 2012 - het jaar van de Sitting Duck
Bericht door: TeeZee op jul 27, 2012, 06:57:45
De OS zijn wat dat betreft niet anders dan een ek of wk voetbal. Ben je consequent, dan moet je je nu al verheugen op het laatste fluitsignaal van komend seizoen voor de Premier League, de Bundesliga, de Franse, Spaanse, Russische en Italiaanse hoogste afdelingen.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend ; 2012 - het jaar van de Sitting Duck
Bericht door: hgrm op jul 27, 2012, 12:46:36
Juist niet.
Ik ben consequent. Ik ben liefhebber van (o.a.) volwassenmannen-voetbal, honkbal, rugby met 13 of 15, meerdaagse wielerkoersen,cricket...
Die sporten zijn er niet op de Olympische spelen, dus er is voor mij weinig reden om te kijken. Het is pas inconsequent als je opeens, omdat het Olympische spelen zijn, als een bezetene het kleiduivenschieten, BMX-rijden of waterpolo gaat volgen terwijl het je anders geen fluit interesseert.
Hetzelfde geldt overigens voor mensen die niks om voetbal geven maar wel hun huis oranje schilderen voor het EK of mensen die alleen naar het honkbal komen als het Nederlands team speelt tijdens de Honkbalweek.
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend ; 2012 - het jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Stadionhopper op jul 27, 2012, 15:02:59
Hetzelfde geldt overigens voor mensen die niks om voetbal geven maar wel hun huis oranje schilderen voor het EK of mensen die alleen naar het honkbal komen als het Nederlands team speelt tijdens de Honkbalweek.

Helemaal mee eens!
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend ; 2012 - het jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Han op jul 27, 2012, 19:17:08
Hetzelfde geldt overigens voor mensen die niks om voetbal geven maar wel hun huis oranje schilderen voor het EK of mensen die alleen naar het honkbal komen als het Nederlands team speelt tijdens de Honkbalweek.

Wat geldt er voor die mensen?
Titel: Re: 2008 - het jaar van de Pekingeend ; 2012 - het jaar van de Sitting Duck
Bericht door: hgrm op jul 27, 2012, 19:56:30
Wat geldt er voor die mensen?

Zie 3 posts omhoog.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Han op jul 28, 2012, 00:16:08
Zie 3 posts omhoog.

Ah, je vindt het vermoedelijk inconsequent dat mensen de Haarlemse Honkbalweek bezoeken en op zondagmiddag niet te spotten zijn in de reguliere competitie. Misschien is dat opportunistisch in jouw ogen maar ik kan me er niet aan storen.

Ik vind je standpunt elitair.

Normaliter kijk of bezoek ik geen squash want het boeit me niet voldoende; maar ik heb die sport als hobbyliefhebber graag beoefend. Onlangs was bij mij om de hoek het zwaarst gedoteerde toernooi op de 'world tour' ooit in de zin van 'seatings'; en heb het met plezier bezocht.Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: TeeZee op jul 28, 2012, 11:48:49
Ik zie niet in waarom ik áltijd naar bijvoorbeeld BMX-fietsen zou moeten kijken om de OS te rechtvaardigen. Buiten de OS om kun je niet alles volgen, dus nu is het moment om ook wat onbekendere sporten te bekijken. Niets mis mee.

Evenementen waar ik erg naar uitkijk zijn de 100 m mannen en de marathon.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: spons op jul 28, 2012, 17:30:41
Ik zie niet in waarom ik áltijd naar bijvoorbeeld BMX-fietsen zou moeten kijken om de OS te rechtvaardigen. Buiten de OS om kun je niet alles volgen, dus nu is het moment om ook wat onbekendere sporten te bekijken. Niets mis mee.

Evenementen waar ik erg naar uitkijk zijn de 100 m mannen en de marathon.

Ik kijk normaal gesproken ook weinig naar andere sporten dan voetbal maar kan zo'n OS toch echt wel waarderen.

Kijk normaal alleen naar wielrennen bij de tour de france of hier om de hoek bij die altijd vooraf besliste kermiskoers in Wateringen, maar heb vandaag toch echt gejuicht toen Vino als eerste finishte wat een droomeinde van een carriere.

Ik schaam me er niet voor en als andere zich daar aan storen ... so be it.

Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: AthleticHolanda op jul 29, 2012, 15:33:08
maar heb vandaag toch echt gejuicht toen Vino als eerste finishte wat een droomeinde van een carriere.

Hoeveel zou daarvoor betaald worden?
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: spons op jul 29, 2012, 17:03:10
Hoeveel zou daarvoor betaald worden?

Ik denk niets een olympische titel en de daarbij, zeker in een land als Colombia, behorende heldenstatus verkoop je niet en levert op lange termijn meer op dan Vinokoerov zou hebben kunnen betalen.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: AthleticHolanda op jul 29, 2012, 18:21:57
Ik denk niets een olympische titel en de daarbij, zeker in een land als Colombia, behorende heldenstatus verkoop je niet en levert op lange termijn meer op dan Vinokoerov zou hebben kunnen betalen.

Tja alles wijst er toch op, duidelijker kon het bijna niet zou ik zeggen... Denk dat hij een blanco cheque van Astana tegemoet kan zien.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: spons op jul 29, 2012, 18:46:29
Tja alles wijst er toch op, duidelijker kon het bijna niet zou ik zeggen... Denk dat hij een blanco cheque van Astana tegemoet kan zien.

Vraag me bij dit soort dingen altijd af wat gebeurt er als de afspraken ( mochten die zijn gemaakt ) achteraf niet nagekomen worden en er niets betaald zou worden.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: hgrm op jul 29, 2012, 21:09:55
Ik gok dat die Colombiaan volgend jaar voor Astana rijdt
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: wekke op jul 31, 2012, 17:07:50
De Olympics lijken me niet veel commercieler of duurder dan een gemiddeld bezoek aan een Engelse voetbalmatch. Zondag zaten we op Centre Court van Wimbledon, gisteren in de Riverbank Hockey Arena in het Olympisch Park . Ik ben wel blij dat we nu twee dagen in het veel rustigere Cardiff zitten. De drukte van Londen effe ontvluchten.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Joost op jul 31, 2012, 21:53:43
De Olympics lijken me niet veel commercieler of duurder dan een gemiddeld bezoek aan een Engelse voetbalmatch. Zondag zaten we op Centre Court van Wimbledon, gisteren in de Riverbank Hockey Arena in het Olympisch Park . Ik ben wel blij dat we nu twee dagen in het veel rustigere Cardiff zitten. De drukte van Londen effe ontvluchten.
Drukte? Een van mijn vrienden woont in Londen en zegt dat het nog nooit zo rustig is geweest. Dat wordt bevestigd door de berichten in de media.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: wekke op aug 01, 2012, 08:09:21
Drukte? Een van mijn vrienden woont in Londen en zegt dat het nog nooit zo rustig is geweest. Dat wordt bevestigd door de berichten in de media.

Ik ben als kempenaar nu ook niet echt veel gewoon hoor :-)
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: TeeZee op aug 12, 2012, 18:11:54
Het is lang geleden dat ik zo genoten heb van de Olympische Spelen. Alles werd prachtig in beeld gebracht op het scherm en er hing een lekker sfeertje. Niet dat verwende en uitgekauwde van bij het voetbal. Het ek was dan ook (wat mij betreft) veel minder aantrekkelijk om naar te kijken.

Ik val morgen in een enorm zwart gat.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: AthleticHolanda op aug 12, 2012, 18:17:48
Ik val morgen in een enorm zwart gat.

Het voetbalseizoen begint toch weer?
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Joost op aug 12, 2012, 19:06:33
Het is lang geleden dat ik zo genoten heb van de Olympische Spelen. Alles werd prachtig in beeld gebracht op het scherm en er hing een lekker sfeertje. Niet dat verwende en uitgekauwde van bij het voetbal. Het ek was dan ook (wat mij betreft) veel minder aantrekkelijk om naar te kijken.

Ik val morgen in een enorm zwart gat.
Inderdaad, de Olympische Zomerspelen zijn een 4 jaarlijks hoogtepunt. Ik heb ook twee weken ongelijk genoten van de enorme diversiteit aan sporten. Waarbij het natuurlijk wel meespeelt dat de Nederlandse deelnemers behoorlijk presteerden. Ik denk dat de Belgen wat dat betreft minder hebben genoten. Al was de fenomenale volleybalfinale vandaag tussen Brazilië en Rusland ook voor een neutrale toeschouwers erg aantrekkelijk.

Een hele dag meeleven met Rick van de Ven en Dex Elmont is prachtig. Het voetbalseizoen begon wat mij betreft dan ook een week te vroeg.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: spons op aug 12, 2012, 20:37:11
Het voetbalseizoen begint toch weer?

Hoogste tijd voor het voetbal inderdaad.

Al dat gedoe dat half Nederland zich druk maakt om sporten waar normaal gesproken niemand naar kijkt, zwaar overdreven.

Moet toegeven dat ik zelf ook naar de hockey finales heb gekeken maar me dan vooral geergerd aan dat hoempapa orkest van een kleintje pils, een schande voor het land en veel plaatsvervangende schaamte.

Carnaval is een lang weekend in februari, val ons daar de rest van het jaar niet mee lastig
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: hgrm op aug 12, 2012, 20:51:22
De grootste opluchting is nog wel dat ons nationale waterhoofd, prins pils, zich de komende 2,5 jaar niet meer met sport gaat bemoeien.

Gelukkig is na 2 weekjes folklore in London de eredivisie weer begonnen en hebben we het EK honkbal nog te goed, zodat de pers zich vanaf nu weer op serieuze sport kan gaan richten.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Joost op aug 12, 2012, 21:53:01
Hoogste tijd voor het voetbal inderdaad.

Al dat gedoe dat half Nederland zich druk maakt om sporten waar normaal gesproken niemand naar kijkt, zwaar overdreven.

Moet toegeven dat ik zelf ook naar de hockey finales heb gekeken maar me dan vooral geergerd aan dat hoempapa orkest van een kleintje pils, een schande voor het land en veel plaatsvervangende schaamte.

Carnaval is een lang weekend in februari, val ons daar de rest van het jaar niet mee lastig

Van die folklore trek je je bij het voetbal toch ook niets aan? Als je daar doorheen prikt en vooral dat HHH links laat liggen heb je prachtige spelen kunnen zien met topsport. Juist omdat je zulke sporten  zelden ziet vind inhebt een groots evenement.

De vergelijking met carnaval slaat werkelijk nergens op, maar dat is iets waar niet Brabanders en Limburgers zich vaker mee vergalopperen. Koninginnedag, het Nederlands elftal en al die andere evenementen waarin mensen een goed excuus zien om zich als idioten te gedragen zijn iets compleet anders. Carnaval is een seizoen dat jaarlijks begint op 11 november en eindigt ergens in de winter, meestal in februari of maart met een aantal feestdagen.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: hgrm op aug 12, 2012, 22:03:54
Hoe je het wendt of keert, het blijft een festival van aan de andere kant sporten die me niet interesseren aangevuld met een aantal sporten die wel interessant zijn maar elders een veel mooier podium hebben.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: TeeZee op aug 13, 2012, 05:24:18
De double treble van Bolt.
Epke.
Sir Chris Hoy.
Radisha.
Mo Farah.
Een Ugandees die de marathon wint.
De triathlon in Hyde Park.
Onze plankzeiler.
Mr Bean.
Sky on Fire.

Hoe je het wendt of keert, de afgelopen twee weken hebben enkele zeer mooie en vermakelijke beelden opgeleverd. Of dat nou sporten waren waar we ons normaal gesproken niet druk om maken, dat maakt niet uit. Het was leuk.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: spons op aug 13, 2012, 07:33:49
Van die folklore trek je je bij het voetbal toch ook niets aan? Als je daar doorheen prikt en vooral dat HHH links laat liggen heb je prachtige spelen kunnen zien met topsport. Juist omdat je zulke sporten  zelden ziet vind inhebt een groots evenement.

De vergelijking met carnaval slaat werkelijk nergens op, maar dat is iets waar niet Brabanders en Limburgers zich vaker mee vergalopperen. Koninginnedag, het Nederlands elftal en al die andere evenementen waarin mensen een goed excuus zien om zich als idioten te gedragen zijn iets compleet anders. Carnaval is een seizoen dat jaarlijks begint op 11 november en eindigt ergens in de winter, meestal in februari of maart met een aantal feestdagen.

Jawel bij het voetbal erger ik me ook dood aan het publiek bij het Nederlands Elftal

Ik zie geen verschil met carnaval dat is toch ook een evenement waarin mensen een excuus zien om zich als idioten te gedragen
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Sebastiaan_W op aug 13, 2012, 10:05:18
De laatste edities van de zomerspelen vond ik echt geen donder aan, maar deze editie heb ik absoluut genoten. De Britten hebben het prima georganiseerd, met geweldige locaties(beachvolleybal bijvoorbeeld).

2 weken terug begon het met de openingsceremonie. Normaal kijk ik hier nooit naar, ook niet bij een EK of WK, maar mijn vrouw wilde het zien. Totaal geen spijt van dat ik het heb gezien, want de openingsceremonie was echt fantastisch met een zeer kort overzicht van de Britse geschiedenis en de Britse popgeschiedenis.

Vervolgens heb ik genoten van Marianne Vos, de atleet Martina, een meisje van 15 die een gouden plak wint etc. etc.

Wat ik ook een genot vond dat onze nationale sporters een paar minuten na hun race al werden geïnterviewd. Zeer open, zonder morren en geen blad voor de mond. Ze zijn in ieder geval niet gehersenspoeld door een mediatrainer.

Ook de sportiviteit en de blessures vielen me op. Als de atleten bij de Olympische Spelen geblesseerd raakte, dan was het ook echt iets en ze piepte niet zo. Heb van het weekend weer een paar voetbalwedstrijden gezien op tv en de eerste vallende zwanen waren al weer te zien.

Voetbal blijft voor mij het mooiste spelletje, maar van deze Spelen heb ik absoluut genoten. Van het Olympisch voetbal heb ik overigens niks mee gekregen, want dat boeide mij weer totaal niet.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: FC_Emmen op aug 20, 2012, 15:10:17
2028 toch maar naar NL proberen te halen? :)
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: spons op aug 20, 2012, 15:53:16
2028 toch maar naar NL proberen te halen? :)

Nee doe maar niet, denk toch dat er in Nederland te weinig ( politiek ) draagvlak voor is
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend; 2012 - jaar van de Sitting Duck; 2016 - Rio
Bericht door: TeeZee op aug 09, 2016, 13:59:02
Het heeft me nog niet gegrepen zoals Londen 2012 deed, maar het atletiek moet dan ook nog starten.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend; 2012 - jaar van de Sitting Duck; 2016 - Rio
Bericht door: Koning Kriel op aug 09, 2016, 15:07:23
Het heeft me nog niet gegrepen zoals Londen 2012 deed, maar het atletiek moet dan ook nog starten.

En de zeer matige uitzending van de NOS tot nu toe. Praten over sport van gisteren lijkt belangrijker dan live sport. Bijvoorbeeld studio Rio terwijl de dames aan het turnen zijn etc. etc.

Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Tribuneklanten op aug 09, 2016, 15:27:42
Daarom kijk ik ook niet, alleen maar pseudo kenners met meningen die nergens over gaan.
Zo kijk ik ook nooit VI, Studio Voetbal en de rest van dat slap geouwehoer TV.

Besteed aandacht aan de sport. Niet alleen de gloryhunt sporten waar we goed in zijn, maar ook aan de onbekende sporten.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend; 2012 - jaar van de Sitting Duck; 2016 - Rio
Bericht door: Joost op aug 09, 2016, 16:24:58
En de zeer matige uitzending van de NOS tot nu toe. Praten over sport van gisteren lijkt belangrijker dan live sport. Bijvoorbeeld studio Rio terwijl de dames aan het turnen zijn etc. etc.

Daar ben ik het niet mee eens. Nederland 1 wordt gebruikt om de hoogtepunten eruit te lichten en toe te lichten. 's Avonds inderdaad ook wel wat herhaling voor de mensen die overdag gewerkt hebben.

Maar via de app en de website is werkelijk alles live te zien als daar vanuit Rio ook een camera opgezet is. Bij het tennis bijvoorbeeld was een live uitzending niet eens mogelijk en bij het turnen ben je afhankelijk van de grillen van regisseur.

Overdag wordt op Nederland 1 ook echt alles uitgezonden. Nu is er roeien en ze gaan zo schermen uitzenden.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Joost op aug 09, 2016, 17:37:52
Plus; Nederland heeft nog geen enkel klein onverwacht succesje behaalt.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Koning Kriel op aug 10, 2016, 09:15:56
Gisteren was de eerste dag dat de uitzending in orde was. Nu was er ook geen studio Rio maar live turnen (de finale van de Dames). Zondag is er tussen 14:00 en 18:00 geen live sport uitgezonden maar herhalingen van het hockey, handbal en volleybal wat zaterdagavond (NL tijd) al live op tv was geweest. En toen 's avonds dus een praatprogramma in plaats van live sport, dan sla je de plank volledig mis. Dat je soms voor een sport kiest die niet mijn keuze is kan ik begrijpen maar zend in ieder geval live sport uit en geen herhalingen van de avond er voor. Dat er om 18:00 herhalingen van dezelfde middag komen snap ik ook wel, daar gaat het dus niet om.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: TeeZee op aug 10, 2016, 10:32:30
Mooie uiteenzetting Joost, ik ben het met je eens.

Hieronder overigens ook een uitleg van de NOS, met daarin een van de raakste citaten die ik ooit las:
http://www.ad.nl/show/de-b-nos-b-doet-het-ook-nooit-goed~abb7a30b/

("Mensen vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.")
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: John Sleeuwenhoek op aug 10, 2016, 10:34:24
("Mensen vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.")

Typisch Nederlands heb ik het idee. Heel vermoeiend. Ook omtrent dat Yuri van Gelder verhaal eerder deze week.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Jef400 op aug 10, 2016, 11:26:11
Speculatie zit in de aard van de maatschappij vrees ik. Vergeet niet dat je door sommige gasten ook weer wordt weggehoond als je geen mening paraat hebt. Dat schrikt andere mensen ook weer af.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Koning Kriel op aug 10, 2016, 11:30:40
Mooie uiteenzetting Joost, ik ben het met je eens.

Hieronder overigens ook een uitleg van de NOS, met daarin een van de raakste citaten die ik ooit las:
http://www.ad.nl/show/de-b-nos-b-doet-het-ook-nooit-goed~abb7a30b/

("Mensen vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.")

Prima stuk al vind ik (met weinig kennis en veel oordeel ;) )dat ze met wat makelijke excuses komen. Gisteren kon er wel ineens naar het judo geschakeld worden op de juiste momenten maar eerder zou dat dus onmogelijk zijn?

Zondagochtend geen live sport? Ja, vanwege de keuze om alleen Nederlanders uit te zenden. Ik (en met mij vele andere) hadden daar een andere keuze gemaakt.

De NOS heeft een aantal bewuste keuzes gemaakt waarmee ze voor mij persoonlijk het kijken naar de OS een stuk minder interessant hebben gemaakt. Waarschijnlijk is een groot deel van Nederland, dat niet zoals ik sportjunk is, wel geinteresseerd in cliche brakende B sporters op de bank en is het goed voor de kijkcijfers. Daarmee zou de keuze van de NOS terecht zijn al ben ik er niet blij mee.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: hgrm op aug 10, 2016, 12:14:26
Met het voetbal dat weer begint, de honkbalcompetitie die in de beslissende fase is gekomen, Ziggo Sport en Eurosport die geen rechten hebben voor de OS en abonnement MLB TV met alle wedstrijden uit het Amerikaanse honkbal kom ik genoeg aan mijn trekken. Geen enkele reden om olympische B- en C-sporten te kijken waar ik normaal ook niet naar kijk.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Joost op aug 10, 2016, 13:37:09
Met het voetbal dat weer begint, de honkbalcompetitie die in de beslissende fase is gekomen, Ziggo Sport en Eurosport die geen rechten hebben voor de OS en abonnement MLB TV met alle wedstrijden uit het Amerikaanse honkbal kom ik genoeg aan mijn trekken. Geen enkele reden om olympische B- en C-sporten te kijken waar ik normaal ook niet naar kijk.
De Olympische Spelen zijn voor mij juist een hoogtepunt. Heerlijk om de hele dag sport te kijken. Gisteravond genoten van Hans van Zetten en tussendoor het judo.

Eerder deze week alles van Sjef gevolgd. Het enige wat ik nog niet gezien heb op de Spelen is voetbal.

Als spijkerpoepen Olympisch was zou ik dat ook kijken.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Koning Kriel op aug 10, 2016, 13:43:21
Voor mij zijn de OS ook het hoogtepunt van de sport. Sporters die vier jaar naar een hoogtepunt toewerken levert geweldige emoties op.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: Jehoentelaar op aug 10, 2016, 14:44:00
Het is leuk om af en toe wat sporten te kijken die normaal niet tot nauwelijks TV-aandacht krijgen, maar gisteravond ging een livestream van 1.FC Magdeburg - SC Paderborn 07 wel gewoon voor op wat de OS te bieden heeft.
Titel: Re: 2008 - jaar van de Pekingeend ; 2012 - jaar van de Sitting Duck
Bericht door: hgrm op aug 10, 2016, 14:54:11
Er is een reden dat ik normaal gesproken niet kijk naar pak 'm beet turnen, zwemmen, atletiek,golf, paardensport of judo als ik het een keer tegenkom tijdens het zappen of op Studio Sport en dat is dat ik er geen bal aan vind. Dat verandert niet tijdens de olympische spelen omdat er toevallig een stel Nederlanders meedoen bij een bepaalde sport.

Zolang voetbal op heren-seniorenniveau, rugby met een normaal aantal spelers (13 of 15 maakt me niet uit) en honkbal niet te zien zijn, zal het gebeuren grotendeels aan mij voorbij gaan.
Titel: Re: 2021, de Olympische Spelen van 2020 in Tokio
Bericht door: TeeZee op aug 06, 2021, 15:19:04
Ik ben vooral benieuwd of hgrm weer niks gekeken heeft.
Titel: Re: 2021, de Olympische Spelen van 2020 in Tokio
Bericht door: hgrm op aug 10, 2021, 11:47:55
Ik ben vooral benieuwd of hgrm weer niks gekeken heeft.

Tijdens het zappen af en toe wat tegengekomen, maar daarmee houdt het wel op.