Overigen > Overige sporten

Hockey

(1/1)

hgrm:
Soms heb je na een hele dag achter je computer gezeten te hebben gewoon zin om buiten te zijn. Dat overkwam mij woensdag. Na eerst vruchteloos Voetbalnederland.nl gecheckt te hebben op zoek naar een leuke wedstrijd en na daarna ook op knbsb.nl geen leuke honkbalwedstrijd te hebben gevonden, viel mijn oog op de hockeyfinale Kampong vs. Bloemendaal. Online waren er nog kaarten voor achter de goal beschikbaar. Nu vind ik hockey best een aardige sport voor een keertje en bovendien is Kampong met trein en bus in drie kwartier te bereiken. Dus kaartjes gekocht en afgereisd naar Utrecht.

Het terrein van Kampong zou bij een tweededivisionist niet misstaan: half overdekt zitten aan de ene lange zijde en een flinke staantribune aan de andere kant. Voor de gelegenheid was er van steigermateriaal nog een staantribune achter één van de goals gebouwd. Nu is achter de goal staan voor hockey niet optimaal en bovendien was de tribune zodanig gebouwd dat je alleen vanaf de eerste rij de goal kon zien. Gelukkig was ik vroeg genoeg om nog een plekje aan de reling te bemachtigen. Dat er een veiligheidsnet voor de hele tribune hing (om ballen tegen te houden, niet tegen de bierblikjes....) is voor de gemiddelde toeschouwer wellicht storend, als honkbalfan ben ik het echter gewend en stoorde het me niet. Behalve voor de foto's dan.

De wedstrijd was niet super. Bloemendaal kwam door een knappe goal al snel op voorsprong en had de wedstrijd op enkele kansen voor Kampong direct na de goal na onder controle. De mannen in oranje stonden als een huis en Kampong kwam er niet doorheen. Toch viel vlak voor tijd de 1-1 uit het niets. Iedereen dacht al aan shootouts (de finale wordt als best of 3 gespeeld waarbij elke wedstrijd een winnaar moet hebben) maar in de dying seconds scoorde Bloemendaal 1-2 waardoor het kreeg wat het verdiende.

Ondanks dat de wedstrijd op een doordeweekse avond werd gespeeld, was het vol, zo niet uitverkocht. Volgens Teletekst waren er 'ruim 4000' toeschouwers en dat lijkt aardig te kloppen. En dat roept meteen het nodige aan jaloezie op; de finale bij het honkbal (toch ook een sport waarin Nederland wereldkampioen is) trekt nog niet een kwart van dat aantal. Vooral in het zielloze Neptunus-stadion is zelfs een wedstrijd in de Holland Series een sfeerloze bedoening. Wat dat betreft kan de honkbalbond nog wel wat leren van de hockeybond: hoe zet je je competitie in de markt. 

Koning Kriel:
Hoeveel moest je betalen? Ik ben zes jaar geleden nog gratis naar de beslissende wedstrijd om het landskampioenschap (oranje-zwart vs. Rotterdam) geweest, maar heb al begrepen dat ze tegenwoordig in de finales wel entree vragen.

Ik vond dat toen vrij bizar, gratis naar de beslissende wedstrijd om het kampioenschap in de grootste competitie van de wereld bij een Olympische sport.

hgrm:

--- Citaat van: Koning Kriel op mei 27, 2019, 08:17:07 ---Hoeveel moest je betalen? Ik ben zes jaar geleden nog gratis naar de beslissende wedstrijd om het landskampioenschap (oranje-zwart vs. Rotterdam) geweest, maar heb al begrepen dat ze tegenwoordig in de finales wel entree vragen.

Ik vond dat toen vrij bizar, gratis naar de beslissende wedstrijd om het kampioenschap in de grootste competitie van de wereld bij een Olympische sport.

--- Einde van citaat ---

12,50 voor een staanplaats. Voor een finale een schappelijk bedrag, vind ik.
Bij de honkbalfinale betaal je bij Amsterdam en Neptunus volgens mij ook zoiets, maar dan kun je op de tribune zitten (of in Rotterdam: een hele tribune claimen).

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie