Hoofdmenu

Italie

Gestart door hoevenen lion, aug 18, 2008, 22:32:27

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

red28

Hallo allen,

Op vakantie heb ik de mogelijkheid voor wat serie C clubs.
Mijn kennis over deze competitie is laag en daarom wil ik jullie vragen welke club/stadion is het meest de moeite om te bezoeken tijdens een wedstrijd?
-Taranto FC
-Virtus Francavilla
-Audace Cerignola
-Potenza Calcio

Hoor het graag!

Saltacampos

Met deze website kan je al één en ander consulteren om te zien wat de moeite waard is:
https://www.europlan-online.de
Over land and sea

kire61

Omdat er al berichten zijn van ploegen die promoveren en degraderen uit België en Duitsland kan Italië mijns inziens niet achterblijven.

Serie A. (3 degradanten)

Zoals het er nu uitziet is het een kwestie van tijd dat Inter Milaan het kampioenschap kan vieren. De voorsprong op nummer nummer twee (AC Milaan) bedraagt al elf punten met ook nog een wedstrijd te goed. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan.

De strijd om degradatie is spannender. Salerinitana lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen. De achterstand op een veilige plaats is inmiddels twaalf punten met nog zeven wedstrijden voor de boeg. Voor de overige twee plaatsen komen nog zeven ploegen in aanmerking. Vijf punten verschil tussen nummer 13 (Cagliari) en 19 (Sassuolo), Lecce, Udinese, Empoli, Hella Verona en Frosinine staan hier nog tussen.

Serie B. (drie promovendi, waarvan één na promotiewedstrijden), en vier degradanten, waarvan een na degradatiewedstrijden)

Met nog zes wedstrijden te gaan staan Parma en Como op de promotieplaatsen. Maar de afstand op de vervolgers (Cremonese en Venezia) is met drie punten nog overbrugbaar. Voor de play-off wedstrijden komt nog een peloton van ploegen in aanmerking.

Lecco lijkt de eerste degradant te worden. De achterstand op nummer 19 is al acht punten. Ongeveer de helft van de twintig clubs moeten nog vrezen voor degradatie of de play-out wedstijden.

Serie C (Lega Pro). Vier promovendi (de drie kampioenen en één club na promotiewedstrijden). Degradanten drie ploegen uit de drie afdelingen (nummer laatste en de twee verliezer van de play-out wedstrijden)

Mantova (afdeling A) en Cesena (afdeling B) hebben beiden al negen punten voorsprong op de concurrenten met zes wedstrijden te gaan. Juve Stabia (afdeling C) is inmiddels kampioen en promoveert naar de serie B

Degradatie van Alessandria (A) en Brindisi (C) lijkt een kwestie van tijd. In afdeling B is het nog niet beslist. Olbia lijkt de slechtste papieren te hebben. Na de reguliere competitie volgen nog degadatie wedstrijden.

Serie D. (De negen kampioenen promoveren en drie ploegen via promotiewedstrijden)

Deze competitie bestaat uit negen afdelingen geografisch ingedeeld.

Cavese (afdeling G) en Trapani 1905 (I) kunnen niet meer ingehaald worden en zullen promoveren, tenzij de licentie-commissie ingrijpt omdat de clubs die financiën niet op orde hebben.

Op dit moment staan de volgende ploegen op de eerste plaats. Alcione (A), Piacenza (B), Union Clodience (C), AC Carpi (D), Pianese (E), Campobasso (F) en Team Altamura (H).

Misschien voeg ik de degradanten uit de serie D binnenkort ook nog wel toe.

Ik hoop dat dit alles een beetje interessant was. Zo nee dan hoor ik het nog wel
 

 

ALenstra

Ja, ik vind dit heel interessant.

Saltacampos

Top! Doe zo verder!
Over land and sea

Arjen

Mooi overzicht zo. Bedankt.

Joost


kire61

Mooi om te horen dat mijn bericht goed is ontvangen. Dank daarvoor.

En hier een vervolg na de wedstrijden van dit weekend.

Serie A

Inter heeft inmiddels veertien punten voorsprong op naaste belager en stadgenoot AC Milaan. Volgende week kan Inter kampioen worden als ze in de wedstrijd tegen AC Milaan (jawel) winnen.

Voor Salernitana ziet het er slecht uit. Degradatie is een kwestie van tijd. Met nog zes wedstrijden te gaan is de achterstand op een veilige plaats al twaalf punten. Voor de overige twee degradanten komen Sassuolo, Frosinone, Hellas Verona, Empoli, Udinese, Cagliari en Lecce nog in aanmerking.

Serie B

Parma en Como staan nog steeds op de twee rechtstreekse promotieplaatsen, maar de strijd is nog niet gestreden.

Op dit momemnt staan Lecco, FeralpiSalo en Ascoli op de drie rechtstreekse degradatieplaatsen maar ook hier is alles nog onduidelijk.

Serie C

Cesena (afdeling B) en Juve Stabia (Afdeling (C) zijn inmiddels kampioen en promoveren (als de licentie-commissie geen roet in het eten gooit) naar de serie B. Ook voor Mantova (afdeling B) zier het er goed uit.

Brindsi (C) is inmiddels officieel gedegradeerd naar de serie D. Datzelfde gold al voor Alessandria (A). En Olbia (B) heeft een wonder nodig om niet te degraderen. Zes punten achterstand met nog twee wedstrijden lijkt te veel.

Serie D

Ik beperk mij vooralsnog tot de ploegen die nu bovenaan staan en definitief zijn gedegradeerd. Er zijn nog drie speelronden.

Groep A. Alcione (6 punten voorsprong). Bergosesia gedegradeerd.

Groep B. Caldiero Terme (+1).

Groep C. Union Clodience (+9). Monte Santo Stefano gedegradeerd.

Groep D. AC Capri (+2).

Groep E. Pianese (+3). Cenaia gedegradeerd.

Groep F. Campobasso (+4).

Groep G. Cavese is niet meer in te halen. En promoveert naar de Serie C.

Groep H. Team Altamura (+7).

Groep I. Trapani is niet meer in te halen. En promoveert naar de Serie C. Gioese en Casrtovillari degraderen.kire61

Beste lezers,

Hierbij de bijna traditionele update van de italiaanse voetbalcompetitie.

In de serie A en B weinig nieuws onder de zon. Inter kan vanavond kampioen worden door de wedstrijd tegen stadsgenoot AC winnend af te sluiten. Verder zijn er nog geen beslissende gevallen. Vandaar deze korte samenvatting.

Serie C/A.. Nog 1 wedstrijdronde.

Mantova is kampioen geworden en promoveert naar de Serie B. Pro Sesto, Firenzuola en nog twee teams spelen beslissingswedstrijden om degradatie naar de serie D te voorkomen. Alessandria was al gedegradeerd.

Serie C/B.

Cesena was al de nummer één en speelte volgend seizoen een klasse hoger. Olbia daalt af naar het vierde niveau. En Fermana en Vis Pesaro  en twee andere clubs spelen om behoud.

Serie C/C

Zoals eerder vermeld Juve Stabia kampioen en Brindisi gedegradeerd. Monterosi Tuscia en Virtus Francavilla en twee andere teams maken zich op voor de play-out wedstrijden.

De vierde en laatste promovendus komt uit een een lange reeks van ingewikkelde promotiewedstrijden.

Serie D. Nog 2 speelronden

Hier zijn enkele definitieve beslissingen gevallen.

ASD Alcione (A), Team Altamura (H) zijn kampioen geworden kunnen niet meer worden ingehaald door hun concurrenten. Union Clodience (C) en Trapani 1905 (I) waren al kampioen.

Chisola (A), Dolomiti Bellunesi en Treviso (C), Ischia Isolaverde, Nocerina, Romano en Cassino (G), Martina Franca, Nardo en Fidelis Andria (H), Siracusa, Vibonese, La Fenice Amaranto (I) spelen in hun groepen promotie-wedstrijden.

De definitieve degradanten zijn: Borgosesia en PDHEA (A), Ponte San Pietro (B), Monte Santo Stefano en Virtus Bolzano (C). Pistoiese lijkt te zijn opgeheven. De reden is voor mij onduidelijke. De ploeg uit Toscane speelde in de zeventig nog één seizoen in de Serie A. Altoijd jammer voor de supporters, maar misschien kan er een herstart gemaakt worden. Mooie shirts trouwens maar dat ter zijde. Cenaia en Mobillieri Ponsacco hopen op een beter seizoen 2024-2025. Goiese en Castrovillari gaan volgend seizoen een treetje lager spelen.

Deze ploegen spelen aan het einde van dit seizoen degradatiewedstrijden: Legnano (B), Cjarlins Muzane en Atletico Castegnato (C), Real Forte Quercata (E), Locri 1919, San Luca en Portici (I).


kire61

Dag lezers,

Update na weekend van 28 april 2024.

Serie A.

Inter kampioen en Salernitana gedegradeerd.


Serie B.

Parma (73), Como (68) en Venezia (67) spelen voor twee rechtstreekse promotieplaatsen.

FeraldoSalo (32) en Bari (36) staan op de degradatieplaatsen, maar ontsnappen is nog mogelijk. Spezia, Ternana en Ascoli hebben 37 punten. Er zijn nog drie speelronden.


Serie C.

Mantova (A), Cesena (B) en Juve Stabia (C) kampioen en dus gepromoveerd naar de serie B.

Alessandria (A), Olbia (B) en Brindisi (C) gedegradeerd naar de serie D.

De volgende ploegen spelen degradatiewedstrijden. Pro Sesto, Fiorenzuola, Novara en Azignano Valchiampo (A), Fermana, Vis Pesaro, Ancona 1905 en Recanatese (B) en Monterosi Tuscia, Virtus Francavilla, Monopoli en Potenza (C).

Er volgt nog een hele reeks promotiewedstrijden voor één plaats in de serie B.

De reguliere competitie is beëindigd.


Serie D.

ASD Alcione (A), Union Clodience (C), Pianese (E), Campobasso (F), Cavese (G), Team Altamura (H) en Trapani (I) zijn kampioen geworden en spelen volgend seizoen in de Serie C.

De afdeling B en D zijn met nog één westrijd te gaan nog niet beslist.

Borgosesia en PDHAE (A), Ponte San Pietro en Tritium (B), Monte Santo Stefano  en Virtus Bolzano (C), Pistoiese (D), Cenaia en Mobilieri Ponsacco (E), Matese (F), Budoni en Boreale (G), Santa Maria Cilento (H) en Goiese en Castrovillari (I) degraderen naar een divisie lager (serie E)

 
Nog veel leesplezier gewenst met deze al dan niet nutteloze i nformatie.


kire61

Update na het weekend van 4 en 5 mei.

Serie A nog geen definitieve beslissingen gevallen omtrent degradatie.


Serie B. Parma gepromoveerd en FeralpiSado gedegradeerd.


Serie C. Deze maand volgen nog talloze beslissingswedstrijden. Nog een plaats voor promotie. En nog play-down wedstrijden.

Serie D. Dit weekend zijn Caldiero Terme (B), AC Carpi (D) kampioen geworden op de laatste competitiedag. Overige kampioenen zie vorig bericht.

Mezzolara (D), Vastogiraldo (F) op laatste competitiedag gedegradeerd. Overige degradanten zie vorig bericht.


kire61

Update na weekend 11 en 12 mei.

Serie B

Na Parma is ook Como gepromoveerd.

Bari en Ternana spelen een beslissingswedstrijd om degradatie naar het derde niveau te voorkomen.

Serie C

Uitslagen degradatiewedstrijden.

Fiorenzuola - Novara 1-3
Recanatese - Vis Pesaro 1-0
Monterosi Tuscia - Potenza 0-1.

De return vinden plaats aanstaande zondag 19 mei.

kire61

Update na weekend 19,20 en 21 mei.

Serie A.

Inter kampioen.

Salernitana en Sassuolo gedegradeerd.

Er zijn nog vier ploegen die ook nog kunnen degraderen. Cagliari 36, Frosinone 35, Udinese 34 en Empoli 33. Er is nog één competitieronde te spelen.


Serie B.

Parma en Como promoveren en spelen dus volgend seizoen in de Serie A.

De derde stijger komt uit play-off wedstrijden. Palermo - Venezia 0-1, de terugwedstrijd is op 24 mei.
Verder spelen Catanzaro en Cremonese vanavond (21 mei) en op 25 mei tegen elkaar. De winnaars van deze wedstrijden spelen in een thuis- en uitwedstrijd om de laatste promotieplaats.

Lecco, Feralpialdo en Ascoli zijn gedegradeerd en dalen af naar de Serie C (Lega Pro). De laatste degradant komt uit de play-down wedstrijden tussen Bari en Ternana. De heenwedstrijd in Bari werd gelijk (1-1). Op 23 mei is de return in Ternana.


Serie C.

Mantova, Cesena en Juve Stabia zoals gezegd kampioenen van de drie afdelingen en promoveren naar de Serie B.

De laatste plaats komt uit de wedstrijden. Benevento - Torres, Catania - Avellino, Juventus II - Carrarese en LR Vicenza - Padova.

Gedegradeerd zijn: Allessandria, Pro Sesto, Fiorenzuola, Fermana, Olbia, Recanatese, Brindisi, Monterosi Tuscia en Virtus Francavilla.

Wordt mogelijk vervolgd. Serie D bijvoorbeeld.