Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Britse eilanden / Re: Work in progress
« Laatste bericht door Han Gepost op Vandaag om 22:42:31 »
New White Hart Lane taking shape:

2
Overige landen / Re: Italie
« Laatste bericht door Nort Gepost op Vandaag om 21:43:05 »
Juist. Lekker zomeravond voetbal rond de amateurvelden
Ik verheug me er ook echt op, alleen zo zonde dat er geen beslissingswedstrijden meer zijn!

Edit: Spons was me net voor :)
3
Overige landen / Re: Italie
« Laatste bericht door spons Gepost op Vandaag om 21:41:58 »
In Nederland wordt anders gewoon tot de 2e week van juni gevoetbald hoor en dat is nog de mooiste periode ook...

Inderdaad, alleen jammer dat de KNVB een groot aantal beslissingswedstrijden heeft afgeschaft en nu het doelsaldo laat tellen
4
Overige landen / Re: Italie
« Laatste bericht door Footballromantic Gepost op Vandaag om 21:35:34 »
In Nederland wordt anders gewoon tot de 2e week van juni gevoetbald hoor en dat is nog de mooiste periode ook...

Juist. Lekker zomeravond voetbal rond de amateurvelden
5
Voetbal algemeen / Re: Favoriete club binnen- en buitenland
« Laatste bericht door fcbisart Gepost op Vandaag om 20:31:25 »
In België Club Brugge natuurlijk. Eerste wedstrijd zag ik er in 1978 en heb er al meer dan 30 jaar een seizoenskaart.. Over de grenzen  heen heb ik 2 favoriete teams. Valenciennes, niet zo ver van mijn woonplaats, waar ik vooral heel wat leuke potjes gezien heb in het bouwvallige stade Nungesser. Maar mijn absolute buitenlands team is zonder twijfel NAC. De sfeer aan de Beatrixstraat was destijds memorabel, maar oude tijden herleven nu gelukkig ook in het nieuwe stadion. Avondje NAC is dan ook zo veel meer dan  90 minuten op een balletje trappen !
6
Voetbal algemeen / Re: Favoriete club binnen- en buitenland
« Laatste bericht door Jef400 Gepost op Vandaag om 20:30:05 »
Nederland
Mijn voetballiefde begon voor de televisie. Het eerste Europacup jaar van AZ deze eeuw levert mijn eerste voetbalherinneringen op. Onder bezielende leiding van Co Adriaanse bereikte AZ met mooi voetbal de halve finale van het Uefa Cup toernooi. Als letterlijk op een steenworp afstand van de Hout geboren jongen lag het dan ook wel voor de hand om AZ als club te adopteren. Mede door het supporterschap van mijn vader. Het liep echter anders, mijn eerste wedstrijd zag ik in Leeuwarden. Als 4-jarig jochie zag ik daar hoe Cambuur-Emmen in 0-1 eindigde, vrienden van ons woonden toentertijd achter het Cambuur-stadion en ze hadden kaartjes gewonnen. Ik herinner mij nog weinig van die avond, behalve dat het geen goede wedstrijd moet zijn geweest.  Daarna zag ik enkele jaren geen voetbalwedstrijd meer.

Enkele jaren later nam pa mij mee naar Volendam, door de rust en het feit dat het sinds mijn enige verhuizing de dichtstbijzijnde voetbalclub was zorgden ervoor dat dit in het kader van autismetraining mee om daar te gaan kijken. Ik mocht het spelletje wel, en doordat ik wat bekenden tegenkwam vond ik het daar wel leuk. Uiteindelijk ben ik er een paar jaar blijven plakken. Verschillende pieken en dalen meegemaakt. Na een paar jaar kwam ik tot de conclusie dat het daar niet mijn club was. Het stadion werd steeds leger, de gezellig vloog er uit en ik raakte geinteresserd in andere clubs. Ik werd zo oud dat ik bij AZ kon kijken. Daar wel een paar keer geweest, ook een enkele keer gedacht dat het mijn club zou zijn. Maar de sfeerloosheid en het feit dat ik niet zo goed met Alkmaarders op kan schieten zorgde er voor dat ik het betaalde voetbal wilde ontdekken.

Toevallig had ik bij een wedstrijd Volendam-Sparta, spartanen ontmoet. Het was de paar keer dat het gebeurde hartstikke gezellig. Uitgenodigd om eens op Spangen te kijken en verhip, tijdens het begin van mijn groundhoppingcarriére, in 2016 kwam ik op Spangen uit. Kwam ik de mij bekende mensen tegen en werd ik in het Spartaanse gezogen. Door de mensen, de sfeer en het totaalplaatje voelde ik mij eigenlijk best wel thuis op het kasteel. Het tweede bezoek versterkte het alleen maar, daar al uitgenodigd voor de kampioenswedstrijd die ik heb bijgewoond. Ook tijdens de kampioenswedstrijd bekenden getroffen, het feest meegevierd en daar beseft dat het mijn club is. Vreemd genoeg is het spotten van de Spartaanse lichtmasten al genoeg mij thuis te laten voelen. Ondanks dat ik met het project bezig ben het Nederlandse betaalde voetbal te bezoeken. (28/38 of 26/34 afhankelijk of je de beloften meerekent) is het Kasteel mijn voetbalthuis.

Internationaal

In het buitenland heb ik slechts drie vincks staan. De drie vincks waren een wisselend succes. Lotte en Wattenscheid waren topdagen. Memmingen een doorsnee avond met kennissen van de camping. Mijn Engelse liefde hoop ik van de zomer te bezoeken, door het spelen van videogames heb ik een bijzonder gevoel voor Northampton Town ontwikkeld. Ik weet niet wat het is, de afwijkende shirts of het logo, maar die club trekt mij op een of andere manier. Ik volg ze als trouw teletekstsupporter en het lijkt mij gaaf daar heen te trekken. Misschien tijdens de komende zomervakantie, alleen naar de UK.
7
België / Re: Promotie/Degradatie België 2017-2018
« Laatste bericht door syntric Gepost op Vandaag om 19:03:10 »
Vanavond is er de loting van de eindronden in West-Vlaanderen.
In Eerste Provinciale zijn Oostnieuwkerke, Oostkamp, Wielsbeke en Blankenberge de deelnemers.
Zwevezele werd kampioen en promoveert naar nationale.

De eindronde begint dit weekend.

Pas eerste weekend van mei, er is wel de bekerfinale van West-Vlaanderen op zaterdag: WS Lauwe - Oostkamp
8
Agenda / Re: Week 18 : maandag 30 april tot en met zondag 06 mei
« Laatste bericht door Footballromantic Gepost op Vandaag om 18:54:37 »
6-5 Olympique Marseille - OGC Nice
9
Agenda / Re: Hoe het was
« Laatste bericht door Olav Gepost op Vandaag om 18:51:35 »
De finale van AZ
Zondag 22 april werd de 100e KNVB-bekerfinale gespeeld. AZ behaalde – net als vorig jaar – de finale. Zij schakelden FC Twente uit in de halve finale. Feyenoord wist PSV en Willem II te verslaan. Evenals in 2016 bereikten zij de finale.

Daar waar Feyenoorders werden getroffen door een loting, werd AZ getroffen door een lastig kaartverkoopsysteem. Alleen clubcardhouders die een wedstrijd hebben bezocht in seizoen 2017-2018 hadden aankooprecht voor de finale. Klinkt als een niet verkeerde en begrijpelijke wijze, maar het is niet vanzelfsprekend dat de trouwe supporter zijn clubcard heeft gebruikt. Fans die bijvoorbeeld wedstrijden tegen pakweg Heracles, VVV en zelfs PSV hebben bezocht, hadden namelijk helemaal geen clubcard nodig om die wedstrijden te bezoeken. De kans zou dus groot zijn geweest dat degene met wie zij een wedstrijd hadden bezocht de kaarten kocht op hun naam. Gelukkig kon ik een clubcard regelen van een kennis en had ik de kans om hier bij te zijn.

Ondanks dat wist AZ bijna alle kaarten te verkopen en vertrokken er honderden bussen naar De Kuip. Ook was er een mogelijkheid om met de trein of auto te reizen, maar dit was relatief duurder. De buscombi kostte zo’n vijftig euro, terwijl een wedstrijdkaart voor zij die met vrij vervoer reisden al ruim 40€ was. De club noemde dit ‘korting voor de busreizigers’. Op onze tickets – wij kozen voor de bus – stond 19,80 als prijs vermeld.

Rond 12:30 vertrokken de eerste bussen vanaf het AFAS stadion naar De Kuip. Wij gingen een uur later, maar dit ging niet bepaald soepel gezien het feit dat er een ongeluk op de A9 had plaatsgevonden. De clusters vertrokken met vertraging en vermeden deze weg. Zo belanden er tientallen bussen tussen weilanden en dorpjes als Akersloot. Er was een hoop belangstelling in de regio. Uitgezwaaid door plukjes fans langs de weg, belandden wij ongeveer twintig minuten na vertrek op de snelweg.

De reis verliep naar mijn idee voorspoedig. Er was een hoop politiebegeleiding voor de lange rij met bussen. We kwamen echter pas om 16:45 aan en de wandeltocht naar het stadion telde er zo’n twintig minuten bij op. Het avondeten werd overgeslagen; we sloten gelijk aan achter de rij van onze ingangen. Vak D was het vandaag, in de hoek van het stadion.

Na een halfuur in de rij betraden wij het stadion en je kon merken dat de sfeer er goed in zat. Een bekerfinale brengt altijd iets extra’s. De opkomst van de spelers ging gepaard met een hoop vuurwerk van beide kanten. Over de wedstrijd hoef ik de meesten niet veel vertellen: AZ speelde ondermaats en Feyenoord wist de kleine kansen counterend wel om te zetten in een doelpunt. Het was qua spel geen topfinale, AZ verloor voornamelijk van zichzelf.

Ja, het was niet het resultaat waar op werd gehoopt. Maar aan het eind van de dag zijn dit wel de dagen waar je het als liefhebber van het spelletje voor doet.

Fotoverslag: https://023ontour.wordpress.com/2018/04/24/de-finale-van-az/
AZ - Feyenoord
Foto's van sfeeracties beide zijdes: https://023ontour.wordpress.com/2018/04/24/az-feyenoord/


10
Agenda / Re: Week 16 : maandag 16 april tot en met zondag 22 april
« Laatste bericht door Nort Gepost op Vandaag om 17:06:38 »
Ik weet niet welke studie jij hebt gevolgd maar qua architectuur lijken ze in niets op elkaar. Enige is dat ze een dak hebben en twee ringen maar dat hebben wel meer stadions.
Dat is geen studie, maar slechts een mening op eigen waarneming. Het nieuwe stadion van Lille en AIK vallen in dezelfde categorie (al heb ik die van AIK nog nooit zelf van binnen gezien).

Jij mag het daar niet mee eens zijn, maar ik kan me 100% vinden in de mening van ALenstra.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10