Groundhopping > Overige landen

Polen

(1/12) > >>

Stadionhopper:
Ook de "terminen" voor de Poolse Orange Ekstraklasa zijn bekend geworden.

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/orange-ekstraklasa/news/jest-terminarz-ekstraklasy,1140346,812

Het is wel in het Pools...;-)

Maroboduus:
Voor de goede orde:

lipca = juli
sierpnia = augustus
września = september
października = oktober
listopada = november

etc.

Competitie begint dus nog deze maand en dat na een uitermate chaotische zomer, waarin clubs terug werden gezet, weer andere clubs promoveerden zonder in de nacompetitie aan te hoeven treden en talrijke fusie's tussen clubs plaats leken te vinden, maar op het laatste moment werden afgeblazen.

Maroboduus:
Het competitieprogramma in Polen is inmiddels ook bekend.

http://www.90minut.pl/liga/0/liga4389.html

Het blijft doodzonde dat KS Górnik Zabrze is gedegradeerd, maar misschien levert dat tenminste nog twee leuke derby's met GKS Katowice op.

FC_Emmen:
Ik heb vorig jaar april in Polen een wedstrijd bezocht tussen Arka Gdynia en Cracovia Kraków. Bij het stadion deden ze nog best moeilijk met het verkopen van kaartjes, omdat wij allen niet over een Poolse identiteitsbewijs beschikken. Uiteindelijk is het na het invullen van een aantal verklaringen dat wij geen strafblad hebben en geen stadionverbod toch gelukt. De strenge eisen om een ticket te mogen kopen en het feit dat het stadion vrij nieuw (en heel veel politie) was zorgden er voor er geen geweld was rondom de match.

Wij zaten niet tussen de fanatiekste supporters maar toch ging het er nog fanatiek aan toe. Bij Cracovia speelden Hesdey Suart en Saidi Ntibazonkiza. De mensen die niet bij ons in de buurt zaten hoorden vrij snel dat wij niet Pools waren en vonden het wel mooi dat wij uit het buitenland kwamen en deze wedstrijd bezochten.

Uiteindelijk werd het 3-0 en mede doordat de ultra's de gehele wedstrijd fanatiek waren. Hieronder een foto.

Freekos79:
Polen Ekstraklasa
http://www.90minut.pl/news/189/news1899772-Terminarz-T-Mobile-Ekstraklasy-2012-13.html

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie