GroundhoppersNet

Overigen => Koffieleut => Topic gestart door: hgrm op mrt 22, 2011, 09:52:50

Titel: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: hgrm op mrt 22, 2011, 09:52:50
De ophef over Lex Immers mag genoegzaam bekend zijn en de opvattingen van dezen en genen over spreekkoren etc. evenzeer; een herhaling van zetten lijkt me niet zo zinvol.

Wat me wel bezig houd, is de enorme ophef over het geval Immers in vergelijking met het geval Vertonghen na de bekerfinale.

Vertonghen deed zijn uitlatingen onder het oog van de TV-camera, de uitlatingen van Immers werden gedaan in een min of meer besloten bijeenkomst waarvan beelden naar buiten gelekt zijn. Wat dat betreft zou Immers er dus beter vanaf moeten komen dan Vertonghen. Ik vermoed echter dat de KNVB -onder publieke druk- Immers dit seizoen niet meer laat spelen. En dat ADO -eveneens onder publieke druk- zal afzien van een juridisch gezien kansrijk beroep.

De reden is natuurlijk dat Immers het woord 'Joden' heeft gebruikt. Was er sprake van 'We gaan op Boerenjacht' na een overwinning op PSV of 'we gaan op Kazenjacht' na een overwinning op AZ, was er niks aan de hand geweest. Nu is het een kakafonie van verontwaardiging; kamervragen worden gesteld en er is zelfs sprake van juridische stappen.

Naar mijn mening is de hele affaire zwaar uit zijn verband gerukt. En wel om twee redenen:

1) In de uitlatingen van Immers is nooit gerefereerd aan een *bevolkingsgroep*, maar aan spelers en aanhangers van een club die zichzelf de bijnaam Joden hebben toegeeigend. Overigens een historisch juiste bijnaam, aangezien Ajax op zijn minst sterke banden heeft met de joodse gemeenschap. Je kunt de bijnaam leuk vinden of niet (en de reden dat veel mensen de bijnaam niet leuk vinden heeft te maken met punt 2), maar als de bijnaam er is, wordt-ie gebruikt. Dat de uitlatingen door sommigen als kwetsend of smakeloos worden gezien, is zeker waar, maar dat maakt de uitlatingen van Immers nog steeds niet antisemitisch.


2) In Nederland mag tegenwoordig veel als het gaat om vrijheid van meningsuiting. Je mag Nederlanders met Noordafrikaanse roots als 'Kutmarokkanen' (Rob Oudkerk) neerzetten, je mag de Koran vergelijken met Mein Kampf (Geert Wilders), je mag God vergelijken met een ezeltje (Gerard Reve), maar zodra het gaat over Joden of over de staat Israël, schiet (vooral rechts-conservatief) Nederland in een collectieve stuip.
Natuurlijk zijn hier historische gronden voor aan te geven en waarschijnlijk speelt ook een schuldgevoel vanwege de 'we stonden er bij en keken er naar'-mentaliteit van veel Nederlanders een rol. Maar dat mag geen reden zijn om met twee maten te meten.

Het geval-Immers staat wat dat betreft niet alleen. In Nederland is het bijvoorbeeld ook nauwelijks mogelijk om kritiek te leveren op de staat Israël, ondanks dat Israël zich in het Palestijnste conflict net zo schandalig gedraagt als de Palestijnse guerrilla-organisaties. Wie echter een lans breekt voor de Palestijnen, wordt al snel neergezet als antisemiet (vraag maar aan Gretta Duisenberg).
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Peenvogel op mrt 22, 2011, 11:45:14
Hear, hear! Je hebt helemaal gelijk. Al denk ik wel dat TeeZee nu een mailtje in zijn mailbox heeft van Dhr. Naftaniel van het CIDI omtrent jouw adresgegevens.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: HJanneman op mrt 22, 2011, 12:57:24
Misschien een maatschappelijke straf vanuit de club, want deze Lex heeft toch een voorbeeldfunctie.
Maar ik ben niet voor een schorsing van de KNVB.
Ik vond het al wat te ver gaan bij Vertonghen(volgens mij mag je tot een half uur na een wedstrijd een rode kaart ontvangen...oke, dit was iets anders, maar toch), laat staan in dit geval zonder tv-camera's in een supportershome.

Over Hgrm's vraag: ik vind joden roepen van hetzelfde niveau als kakkerlakken. Het is vervelend dat er met twee maten gemeten wordt. Ik neem aan dat de joden in Nederland zelf ook wel begrijpen waar Lex Immers wel en niet op doelt.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Peenvogel op mrt 22, 2011, 13:07:44
Vind je / vinden jullie dat Immers überhaupt straf verdient?

Uiteraard. Vanwege het taalgebruik met het woord kanker zou hij verplicht mee moeten lopen in het Daniel den Hoed of een ander ziekenhuis waar men kankerpatienten behandeld.

Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: hgrm op mrt 22, 2011, 13:13:04
Vind je / vinden jullie dat Immers überhaupt straf verdient?

Er lopen twee dingen door elkaar. Ten eerste de discussie over spreekkoren en scheldnamen an sich. Maar daar wil ik het juist niet over hebben. Ten tweede de discussie of het gedrag van Immers erger is dan dat van Vertonghen.

Wat betreft het tweede vind ik dat de uitlatingen van Immers van dezelfde orde zijn als die van Vertonghen, maar dat de setting (wel/geen TV-camera) minder erg maakt. Op grond daarvan vind ik dat àls je Vertonghen drie wedstrijden schorst, Immers er één of twee verdient.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: HJanneman op mrt 22, 2011, 13:20:42
Mwoah, ik ben het voor een groot gedeelte met je eens.
Maar ik vind 'wij gaan op jodenJACHT' meer opruiend dan 'het zijn maar kutkakkerlakken'.
Dat zit hem dus niet in het jodengedeelte, maar in het jacht maken op een andere supportersgroep tegenover een neerbuigende diss-achtige tekst.

Niet dat de supporters in dat home zich spontaan begonnen te bewapenen, maargoed: de tekst zou zo geïntepreteerd kunnen worden.
Verder vind ik nog steeds niet dat de KNVB zich hiermee moet bemoeien.
Dit moet ADO afhandelen met een sanctie zoals Peenvogel noemde.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: HJanneman op mrt 22, 2011, 13:26:36
Mijns inziens kun je de twee zaken niet los van elkaar zien. Ik vind een spelletje 'wat is erger, A of B', niet zo interessant. Beide spelers hebben blijk gegeven van een stuitend gebrek aan innerlijke beschaving en verdienen een vergelijkbare straf. Of zoiets bij een besloten bijeenkomst met supporters gebeurt, of op een openbare bijeenkomst met supporters, doet m.i. niet ter zake; in beide gevallen hebben spelers een voorbeeldfunctie en is er het levensgrote gevaar op copycatgedrag bij spreekkoren in het stadion..

Hier schuilt volgens mij dicht onder het wateroppervlak een complottheorie dat Ajax bevoordeeld wordt t.o.v. andere clubs bij de KNVB-tuchtcommissie e.d. En van dat soort emotioneel geneuzel word ik - ondanks het feit dat mijn sympathie voor Ajax, zoals geweten, nihil is - een beetje moe.

Foei ;) !
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Peenvogel op mrt 22, 2011, 13:28:58
Haha ;) Jij kunt ook een brief van Frits Barend verwachten!
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: hgrm op mrt 22, 2011, 14:05:02
Dat het voorgaande geval toevallig bij Ajax speelde, is lauter toeval. Andere gevallen zou ik overigens ook niet kennen.
Waar het mij om gaat, is de collectieve verontwaardiging die de kop op steekt bij nu het woord 'Joden' gebruikt wordt.

Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: TeeZee op mrt 22, 2011, 16:22:40
Ik ben bij de wedstrijd zelf geweest en heb mij weer eens hoogst verbaasd over de Nederlandse voetbalsupporter. Ik kan er met mijn pet niet bij dat volwassen mannen zich zo ontzettend aanstellen bij iets wat slechts entertainment is. Dat je een club aanhangt en graag ziet dat deze wint, alas, maar zodra het ongezond fanatisme wordt zie ik eerlijk gezegd geen enkel verschil meer met religieuze fundamentalisten. Zoals ik al eerder schreef op dit forum bevond ik mij tussen een groep mensen waar ik me niet erg thuis voelde. Mannen die niets anders deden dan voortdurend blowen, kanker dit kanker dat. Jood zus jood zo. Ik begrijp daar helemaal niets van. Dit heeft mijns inziens niets meer met oprechte emotie te maken, maar met het op een idiote uiten van een emotie.

Wat zo'n Immers na afloop deed was vooral erg dom en het is aan de club om hem daar minstens op aan te spreken. Wat de rol van de KNVB zou moeten zijn is mij dan niet zo duidelijk. Hoe er destijds op Vertonghen gesprongen werd door de media kan ik mij niet zo goed meer herinneren, dus of Frits Barend toen ook in P&W kwam weet ik niet. Kortom, ik kan niets verstandigs zeggen over een mogelijk feit dat als iets tegen Ajax of Joden gebeurt er meer ophef over ontstaat. Ik denk dat ADO dit seizoen vooral positief in het nieuws komt en dat het oude slechte imago geen grote rol meer speelt.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Joost op mrt 22, 2011, 16:33:30
Ik las gisteren in de Sportcanon het hoofdstuk over Feyenoords Europacupwinst. Daarin stond letterlijk: "toen mochten we nog gewoon Ajax zeggen".

De fanatiekelingen zijn in Nederland compleet doorgeslagen in hun beleving dat alles van de eigen club fantastisch is en alles van de tegenpartij vreselijk.

Wat dat betreft is de actie 'tegen het moderne' voetbal misschien wel heel goed, supporters die samen actie voeren en niet tegen elkaar. Het vergroot het wederzijds respect.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Peenvogel op mrt 22, 2011, 16:52:29
Even een andere discussie.

Dat 'tegen het moderne voetbal' gebeuren komt nogal gekunsteld over in mijn ogen. De acties worden voornamelijk gevoerd door jongens die niet beter weten dan 'allseater' stadions met entertainment voor, tijdens en na de wedstrijd.

Mijn eerste wedstrijden zag ik vanaf statribunes in stadions die roken naar pis en joints en waar je je best moest doen een glimp op te vangen van de wedstrijd tussen al het prikkeldraad door. Waar een doorgeslagen politiehond zorgde voor een ritmisch geblaf in verder lege stadions.

Om nou te zeggen dat ik terugverlang naar 10.000 man bij een thuiswedstrijd van Feyenoord? Nou nee. Jij bent van een andere generatie Joost. Wat bedoelen ze precies met tegen het moderne voetbal?
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: spons op mrt 22, 2011, 18:59:21
Ik heb me vooral geergerd aan de selectieve verontwaardiging van de heer Frits Barend bij het programma Paul en Witteman.

Spelers als Immers en Vertonghen moeten zich wel meer bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en Immers moet weten dat tegenwoordig een "besloten" gelegenheid met de huidige communicatiemiddelen niet meer bestaat hoewel ik het ook niet handig vind van zo'n ADO supporter om de beelden op YouTube te plaatsen.

Vertonghen had wat mij betreft destijds niet gestraft hoeven te worden en ik denk dat door alle ophef rondom Immers hij eigenlijk ook al genoeg is gestraft en zijn lesje wel heeft geleerd.

Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Joost op mrt 22, 2011, 22:49:28
Even een andere discussie.

Dat 'tegen het moderne voetbal' gebeuren komt nogal gekunsteld over in mijn ogen. De acties worden voornamelijk gevoerd door jongens die niet beter weten dan 'allseater' stadions met entertainment voor, tijdens en na de wedstrijd.

Mijn eerste wedstrijden zag ik vanaf statribunes in stadions die roken naar pis en joints en waar je je best moest doen een glimp op te vangen van de wedstrijd tussen al het prikkeldraad door. Waar een doorgeslagen politiehond zorgde voor een ritmisch geblaf in verder lege stadions.

Om nou te zeggen dat ik terugverlang naar 10.000 man bij een thuiswedstrijd van Feyenoord? Nou nee. Jij bent van een andere generatie Joost. Wat bedoelen ze precies met tegen het moderne voetbal?

Ehh Peenvogel, ik ben juist helemaal niet van de nieuwe generatie. Ik heb al 16 jaar een seizoenkaart bij Roda en ben ook opgegroeid met hekken, staantribunes en pismuren.

De verharding tussen de clubs was net voor die tijd maar is wel steeds erger geworden, daarom dat ik juist in dat tegen het moderne voetbal iets zag om meer respect voor elkaar te krijgen. Met vele andere standpunten van die groeperingen ben ik het namelijk helemaal niet eens. Ultragroeperingen zijn niet aan mij besteedt. Ik zie zelfs tweewekelijks in Aken dat zulke ultragroeperingen de sfeer in een stadion verpesten door zo met zichzelf bezig te zijn dat de rest van het stadion weinig zin meer heeft om iets van sfeer erin te brengen.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Peenvogel op mrt 22, 2011, 23:29:01

okay. ik dacht dat je jonger was. beschouw dat maar als een compliment :) ultra-gedoe is ook niet aan mij besteed met name vanwege de reden die jij beschrijft.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: ðe waan op mrt 22, 2011, 23:43:39
Ik vond deze in dat kader wel aardig:

Citaat
Kortste Column van Twente
door Arno Vermeulen

Hup Luuk
De slogan in Enschede bij Fc Twente – Zenith was onheilspellend van toon : Stadionverboden toegepast, sfeeracties afgelast. Een merkwaardig dreigement. Ik ben voor stadionverboden en tegen deze supportersacties. Het is de trend van de laatste jaren. Vuurwerk, confettikanonnen, professioneel ontworpen “spandoekschilderijen”. Het kan niet op. En blijkbaar maken de voetbalfans deze collectieve creatieve erupties onderdeel van chantagebeleid. Niet op ingaan Joop! Ik heb toch al heimwee naar de ratel en het door kinderhanden geschapen dundoek met de druipende letters  “Hup Luuk”
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: AthleticHolanda op mrt 22, 2011, 23:55:02
Even een andere discussie.

...

Wat bedoelen ze precies met tegen het moderne voetbal?

http://www.tegenhetmodernevoetbal.nl/?page_id=8

Dat bedoel je denk ik?

Overigens kijk ik toch iets anders tegen het ultra-gebeuren aan. Ze vinden zichzelf inderdaad misschien wel te belangrijk maar van de andere kant gebeurt er tenminste wat. Het voetbal dat ik zie is vaak toch om te huilen dus gaat mijn aandacht op zo'n momenten uit naar andere dingen. Als ik dan bij bv. NEC ben waar het hele stadion doodstil naar het veld zit te staren dan zakt de moed me echt in de schoenen en ga ik maar eten halen of op nog onzinnigere dingen letten...
Neem dan een KFC, ook daar is het voetbal niet om aan te zien. Ze spelen op allerlei dorpsvelden in Niederrhein en wanneer er dan tijdens saaie fases in de wedstrijd op het veld niets gebeurt dan kijk ik liever naar ultra's die bezig zijn met wat dan ook i.p.v. publiek zoals bij bv. NEC.

De ultra's worden op dit forum vrijwel altijd negatief afgeschilderd, deels terecht maar in mijn ogen ook deels onterecht. In veel stadions is zonder ultrasfeer helemaal geen sfeer. En wanneer ik af en toe wel eens met een 'ultra' spreek dan blijken ze helemaal zo erg niet en eigenlijk alleen maar vrij onschuldig meer sfeer te willen brengen.
Wanneer je dan een stadionverbod krijgt als je een fakkel afsteekt komt er terecht weerstand ik...

Ontopic: ik sluit me graag bij de eerste post van hgrm aan.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: TeeZee op mrt 23, 2011, 13:46:44
Ik heb niets met geregiseerde sfeer. Sfeer moet juist ontstaan úit wat er op het veld gebeurt. Gebeurt er geen moer op het veld, dan moet de sfeer ook ruk zijn, of sarcastisch. Als het maar spontaan is. Enfin, inderdaad een andere discussie.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Peenvogel op mrt 23, 2011, 14:57:45
Agree. De sfeervolste (en vaak mooiste) wedstrijden van Feyenoord die ik gezien heb ontstonden door opstootjes op het veld en de reactie van het publiek daarop. Mooiste voorbeeld is toch wel de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille met het wegzenden van Van Wonderen na een paar minuten spelen. Of de gelijkmaker in extremis tegen PSV in de UEFA-Cup.

Om in het (Beatrix)-straatje van Breda te blijven. NAC speelde eens een kansloze wedstrijd tegen ons. Feyenoord stond met 1-3 voor met nog een paar minuten te gaan. Het zou eerder 1-4 worden dan 2-3. Totdat Pi-Air bij Feyenoord in het veld kwam. Het publiek roerde zich en het werd uiteindelijk 3-3. Jammer voor ons maar door dit soort zaken slaat de vlam in de pan. Zoals TeeZee al stelt, bij een 0-0 thuis tegen RKC gaat het dak er niet bepaald af in De Kuip.

TIFO-acties voor een wedstrijd met fakkels en spandoeken vind ik dan wel weer mooi. Idioten op een trommel, met een megafoon of een blote bast met je rug naar het veld. Bweeegh.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Peenvogel op mrt 23, 2011, 15:12:09
http://www.youtube.com/watch?v=raIHP2skAe0 (http://www.youtube.com/watch?v=raIHP2skAe0)

Jaja, hou maar op ja :)  Ik was erbij. Wat een ellende.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: spons op mrt 23, 2011, 15:23:10
Jaja, hou maar op ja :)  Ik was erbij. Wat een ellende.

Geheel te wijten aan het ( volledig onnodig bij de stand 1-3 ) inbrengen van Van Hooijdonk wat olie op het vuur was, echt een gigantische blunder van de trainingsstaf
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Hugo op mrt 23, 2011, 20:03:51
TIFO-acties voor een wedstrijd met fakkels en spandoeken vind ik dan wel weer mooi. Idioten op een trommel, met een megafoon of een blote bast met je rug naar het veld. Bweeegh.

Nou beste Peenvogel, als wij nu eens 20 jaar later zouden zijn geboren? Zouden we dan wel Ultra zijn geworden (zonder blote buik)
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: betonrot op mrt 23, 2011, 20:19:11
Ik heb niets met geregiseerde sfeer. Sfeer moet juist ontstaan úit wat er op het veld gebeurt. Gebeurt er geen moer op het veld, dan moet de sfeer ook ruk zijn, of sarcastisch. Als het maar spontaan is. Enfin, inderdaad een andere discussie.

Nou dit vind een CAPS waard hoor : VOLSTREKT MEE EENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Peenvogel op mrt 23, 2011, 20:20:04
Nou beste Peenvogel, als wij nu eens 20 jaar later zouden zijn geboren? Zouden we dan wel Ultra zijn geworden (zonder blote buik)

Kweenie, misschien had ik er dan wel helemaal niks aangevonden aan dat hele klotevoetbal :)

Ontopic, Immers voor vier wedstrijden geschorst. De redenen (zie hieronder) van de KNVB vind ik een drogreden. Dan kunnen ze ook al die spelers die hun tong uitsteken of met een hand aan een oor langs vakken vol fans van de tegenstander rennen ook wel schorsen. Als er geen gracht in De Kuip had gezeten dan had heel vak-x allang achter suarez aangegaan na het tonen van zijn middelvinger vorig seizoen.

“Het zijn juist dit soort ondoordachte en respectloze acties die eraan bijdragen dat er combiregelingen bestaan, hekken rondom uitvakken nodig zijn en overmatige politie-inzet gevraagd wordt."

"De bond werkt al ruime tijd aan het terugdringen van deze stringente maatregelen. Wij streven naar normalisatie; maar dit soort acties helpen daar zeker niet bij."

Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Han op mrt 24, 2011, 00:30:52

Wat me wel bezig houd, is de enorme ophef over het geval Immers in vergelijking met het geval Vertonghen na de bekerfinale.

Wat is dan het verschil in ophef, hgrm? In beide gevallen lees ik slechts al dan niet gecultiveerde en/of al dan niet hypocriete rep en roer; en in beide gevallen het uitdragen en uitvergroten van zowel moord als brand.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: hgrm op mrt 24, 2011, 10:03:29
Wat is dan het verschil in ophef, hgrm? In beide gevallen lees ik slechts al dan niet gecultiveerde en/of al dan niet hypocriete rep en roer; en in beide gevallen het uitdragen en uitvergroten van zowel moord als brand.

Het verschil zit hem erin dat er over Vertonghen nooit kamervragen zijn gesteld, dat er zich met de zaak-vertonghen geen schimmige actiegroepen met dubbele agenda hebben bemoeid enzovoort.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Joost op mrt 24, 2011, 11:39:10
Het verschil zit hem erin dat er over Vertonghen nooit kamervragen zijn gesteld, dat er zich met de zaak-vertonghen geen schimmige actiegroepen met dubbele agenda hebben bemoeid enzovoort.
Je zou toch denken dat de partij voor de dieren kamervragen zou gaan stellen over de zaak vertonghen.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: TeeZee op mrt 24, 2011, 15:12:05
Wat mij positief en hoopvol stemt is hoe Immers en V/d Brom hun straf accepteren als volwassen kerels. Geen gepiep, maar zitten op de blaren.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Han op mrt 24, 2011, 16:25:00
Het verschil zit hem erin dat er over Vertonghen nooit kamervragen zijn gesteld, dat er zich met de zaak-vertonghen geen schimmige actiegroepen met dubbele agenda hebben bemoeid enzovoort.
Daar is ook nú geen sprake van.

Er is voor mij geen enkel motief denkbaar om beide gevallen onbesproken of onbestraft te laten. Het soortelijk gewicht van de uitspraken en de maatschappelijke geladenheid laat ik erbij buiten beschouwing
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: spons op mrt 24, 2011, 17:04:09
Er is voor mij geen enkel motief denkbaar om beide gevallen onbesproken of onbestraft te laten. Het soortelijk gewicht van de uitspraken en de maatschappelijke geladenheid laat ik erbij buiten beschouwing

Maar kan jij dan iemand uitleggen waarom Vertonghen 2 wedstrijden schorsing heeft gekregen ( na hoger beroep omdat in eerste instantie maar 1 wedtrijd was opgelegd ) en Immers 4 wedstrijden schorsing
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Han op mrt 24, 2011, 21:07:39
Maar kan jij dan iemand uitleggen waarom Vertonghen 2 wedstrijden schorsing heeft gekregen ( na hoger beroep omdat in eerste instantie maar 1 wedtrijd was opgelegd ) en Immers 4 wedstrijden schorsing

Ik verdwaal niet in dat doolhof van berispingen van (on)vergelijkbare grootheden. Het wachten is op judassende PSV'-ers die janken dat de elleboog van Toivonen minder erg was.

Laat hypocriete supporters maar leren leven met ingebeelde inconsequenties.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: spons op mrt 28, 2011, 10:22:09
Ik verdwaal niet in dat doolhof van berispingen van (on)vergelijkbare grootheden. Het wachten is op judassende PSV'-ers die janken dat de elleboog van Toivonen minder erg was.

Of dat de vuistslag van Vertonghen toch het losrukken van een tegenstander was ? :-)

Elleboog ?? Ik heb geen elleboog gezien
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Jef400 op aug 29, 2016, 19:05:31
Ik wil dit topic toch weer nieuw leven in blazen. Puur omdat ik het idee heb dat de Ajax-Feyenoord strijd weer feller begint te worden, specifiek over het forum heen. Hetgeen mij persoonlijk irriteert. Ik zal eerlijk bekennen dat ik bij verschillende berichten al op de meldknop heb gedrukt, omdat in de aldaar ontstane tunnelvisie een normaal gesprek onmogelijk blijkt te zijn geworden. Denk er als jullie blieft om. We zijn een forum van en voor groundhoppers, niet een willekeurig forum om de zoveelste onnozele 015 strijd te voeren.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: hgrm op aug 29, 2016, 23:30:49
Amen!
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Jef400 op dec 17, 2016, 12:21:52
Nogmaals, stop met dat geleuter. Please, we zijn een groundhoppersforum. Geen clubforum.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Jeje op dec 17, 2016, 16:40:11
Nogmaals, stop met dat geleuter. Please, we zijn een groundhoppersforum. Geen clubforum.
Zijn er een paar posts verwijderd oid? Anders kan ik deze plotselinge reactie niet plaatsen :P
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Robbie op dec 19, 2016, 21:00:56
Nogmaals, stop met dat geleuter. Please, we zijn een groundhoppersforum. Geen clubforum.

Helemaal mee eens. Helaas kan een bepaalde poster niet stoppen met uitdagen en trollengedrag.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Joost op dec 19, 2016, 22:57:02
Kom op zeg, dit is toch niet het Libelleforum. Een beetje uitdelen en incasseren moet toch kunnen. Laat onze Feyenoordfans toch, er is een hele generatie die niet eens bewust heeft meegemaakt dat ze kampioen werden.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Sebastiaan_W op dec 20, 2016, 09:11:09
Kom op zeg, dit is toch niet het Libelleforum. Een beetje uitdelen en incasseren moet toch kunnen. Laat onze Feyenoordfans toch, er is een hele generatie die niet eens bewust heeft meegemaakt dat ze kampioen werden.

Amen!

Een beetje banter moet kunnen toch? Ik vind dat net zo mooi, als het wie heeft gelijk duelletje in het Spanje topic.
Er wordt niet gescholden alleen een beetje uitgedaagd. Hoort erbij.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Berend11 op dec 20, 2016, 10:25:54
Amen!

Een beetje banter moet kunnen toch? Ik vind dat net zo mooi, als het wie heeft gelijk duelletje in het Spanje topic.
Er wordt niet gescholden alleen een beetje uitgedaagd. Hoort erbij.
Dat in het Spanje topic was een discussie op redelijk hoog niveau, waarbij ook nog bronnen werden geraadpleegd. Mooi toch?
Ook de Ajax - Feyenoord of desnoods IJsselmeervogels - Spakenburg grapjes moeten kunnen over en weer. Zolang er maar niet gescholden wordt inderdaad.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: Robbie op dec 20, 2016, 11:31:33
Dat in het Spanje topic was een discussie op redelijk hoog niveau, waarbij ook nog bronnen werden geraadpleegd. Mooi toch?
Ook de Ajax - Feyenoord of desnoods IJsselmeervogels - Spakenburg grapjes moeten kunnen over en weer. Zolang er maar niet gescholden wordt inderdaad.

Vind ik ook. Alleen om iemand uit de tent proberen te lokken die net een ban achter de rug heeft voor hetzelfde gedrag, vind ik nogal min.
Titel: Re: Joden erger dan Kakkerlakken?
Bericht door: hgrm op dec 20, 2016, 17:51:50
De zaken liggen iets anders.

Een Ajax-supporter hier heeft diverse keren iets gepost op een toon die mij als eigenaar/moderator (en in die zin de enige die er over gaat) niet zint. Zoals Jef400 al postte: het is hier een groundhoppersforum, geen forum van clubfans. Deze Ajax-supporter is diverse keren op zijn gedrag aangesproken (eerst per PB, daarna publiekelijk) en heeft ook een ban van een week gehad. Daarna (en dat moet ook gezegd worden) is van zijn zijde geen onvertogen woord meer gevallen.

Edoch, het is nergens voor nodig om deze Ajax-fan te provoceren. Wat het doel van deze provocaties is, weet ik niet. Misschien wraak nemen, misschien uit de tent lokken. Hoe dan ook: ik ben er niet van gediend. Dus de Feyenoord-fan die dit doet, wordt eender behandeld als de Ajax-fan. Hij lijkt het overigens te snappen.

Wat betreft het Spanje-topic betreft: Hier gaat het er af en toe ook stevig aan toe (ik zou de discussie zelf wat zakelijker, minder persoonlijk gevoerd hebben) maar het gaat hier wel duidelijk om een inhoudelijk verschil van inzicht wat beide heren vanuit hun standpunt bediscussiëren.