GroundhoppersNet

Groundhopping => Overige landen => Topic gestart door: Tmen op nov 04, 2013, 13:18:56

Titel: Servië
Bericht door: Tmen op nov 04, 2013, 13:18:56
Ik ben hier voor het eerst op dit forum, Groundhopping is al langer mijn hobby maar post nu voor het eerst hier een reisverslag en weet niet of ik hem hier in dit topic goed plaats?
Afgelopen zaterdag de derby in Belgrado bezocht met een stel vrienden, lees hier mijn reisverslag:Rode Ster Belgrado – Partizan Belgrado (de eeuwige derby).

We konden via een kennis die supporter is van Rode ster aan kaarten komen voor de derby Rode ster – Partizan in Belgrado. Na wat overleg over wie allemaal mee ging werd besloten om met 6 personen naar Servië af te reizen. Vliegreis geregeld, appartement geboekt en op vrijdag 1 november 2013 was het dan zo ver. Op naar Eindhoven airport om vanaf daar naar Belgrado te vliegen. Aangekomen in Belgrado, lieten we ons snel per taxi naar het appartement brengen om de bagage te droppen en de stad in te gaan. Onderweg zagen we al veel graffiti op gebouwen wat verwees naar Delije (rode ster) of Grobari (Partizan). Aangekomen bij het appartement bleek dat de eigenaar lid was van de Grobari (vrij vertaald: doodgravers). Hij liet ons een soort lidmaatschapspasje zien en vertelde dat er een grote wedstrijd was de volgende dag. We zeiden dat we daar juist voor kwamen en al kaarten hadden gekocht (we lieten maar even in het midden van wie we kaarten hadden gekregen, haha!). Nadat we de bagage gedropt hadden zijn we de stad in gegaan voor het avond eten. Na het eten nog een aantal biertjes gedronken bij de mr. Stefan Braun club. Voor wie ooit in Belgrado komt is dit al een mooie ervaring, aangekomen bij het gebouw waar de club in zou zitten volgens de taxi chauffeur zie je alleen een grauw en smerig flatgebouw, je moet in de hal met de lift naar de 9e etage waar de club zich bevind, als je daar aan komt geloof je je ogen niet! Een strakke moderne inrichting, bloed mooie vrouwen en een club waar je u tegen zegt. Na een paar uurtjes en de nodige biertjes ook weer weg gegaan omdat we niet de hele zaterdag (de dag van de derby) in bed wilden doorbrengen.

De volgende morgen na het ontbijt naar de fanshop van Rode ster gegaan, onderweg vertelde de taxi chauffeur ons al dat we op moesten passen vandaag met het dragen van die shirts, het was ook beter om ze niet te dragen ’s avonds voor en na de wedstrijd. Dat gaf dus al een beetje de spanning van de wedstrijd aan en naarmate de avond naderde voelde je ook de spanning toenemen. We hebben de hele middag in het zonnetje op een terras gezeten en zijn rond 16.00 uur richting het stadion gegaan (aftrap was om 18.00 uur). De taxi kon ons niet verder brengen dan tot ongeveer 2,5 km afstand van het stadion omdat daar een soort no-go-area was voor auto’s, openbaar vervoer etc. We moesten dus het laatste stukje te voet verder. Onderweg zag je honderden agenten in zo genaamde ‘full-riot-gear’ staan, wij gaan ook vaak naar Europese uitwedstrijden van Fc Twente en zijn dus wel wat gewend, maar je kijkt toch altijd wel weer op van zo’n heel leger robo-cops.
Hoe dichter we bij het stadion kwamen, hoe beter je de supporters hoorde. De derby-sfeer zat er al goed in, en dat al ruim een uur voor de wedstrijd! Ook buiten het stadion zag je al verscheidene groepen zingen en de adrenaline nam bij ons ook toe. We gaan wat beleven!

Eenmaal binnen in het stadion zag je dat beide korte zijden (harde kern van Rode ster en het uit-vak) al compleet gevuld waren met supporters en dat ze al druk bezig waren met vlaggen en oorverdovend gezang. Prachtig! Een apart fenomeen was de scheiding van de Partizan supporters, er waren namelijk twee verschillende uitvakken. Een grote waar naar schatting zo’n 5000 supporters stonden (Grobari) en een kleine met zo’n 1000 supporters, (zij noemden zich Zabranjeni). Op een gegeven moment (dit was nog ruim voor de aftrap) gooiden beide groepen zelfs fakkels naar elkaar en probeerden bij elkaar te komen, de politie greep in en het ging kort even los tussen de Grobari en de wouten. Later hoorden we dat er een serieus conflict gaande was tussen deze supporters om verschillende redenen. Laten we eerlijk zijn, in elke harde kern wordt onderling wel eens gevochten maar dit sloeg echt alles, 2 verschillende uitvakken met een leeg vak van zo’n 50 meter breedte ertussen en 2 linies wouten!

Een slordig half uurtje later begon de wedstrijd en Delije (supporters van Rode ster) trapten af met een aantal doeken waarop teksten stonden en een grote pyro actie. Ook zwaaiden de supporters achter de goal (15.000 man schat ik) met kleine vlaggetjes en kwamen er regelmatig siervuurpijlen de tribune af, samen met het nodige knal vuurwerk zag dit er spectaculair uit! Direct daarna begon ook het uit-vak met hun actie, hier was ook het gehele vak gevuld met kleine vlaggetjes en een tiental grote vlaggen, in het kleinere tweede uit-vak was ook een pyro te zien van boven naar beneden en het leek 1 grote vuurzee! Na de openingsactie begon het oorverdovende gezang, aangevoerd door 1 persoon met een megafoon waarna het hele stadion (ook de lange zijdes) meezongen en klapten. Gedurende de wedstrijd waren er over en weer verschillende (tekst-) doeken te zien en ook halverwege de eerste helft bleek dat ze nog over veel meer vuurwerk beschikten, na de goal in de negentiende minuut (eigen doelpunt Partizan) was wederom de gehele korte zijde aan de rode ster kant bezaaid met honderden fakkels! Echt een adembenemend gezicht!
Later zagen we ook aan beide zijdes gestolen vlaggen van beide supportersgroepen, deze werden eerst ondersteboven getoond alvorens ze verbrand werden.
Op een gegeven ogenblik hadden we enkel nog oog voor de tribunes, in het gehele stadion (ook de lange zijdes) stonden de mensen te klappen en te schreeuwen alsof hun leven er vanaf hing. Supporters van beide kampen zongen liederen en reageerden met spreekkoren op elkaar en het was 1 kolkende heksenketel!
De Partizan supporters maakten aan het begin van de tweede helft grote kampvuren in hun vak van alles wat maar wou branden. De zwaaivlaggetjes die bij opkomst gebruikt waren werden nu als een soort regen dezelfde hoek van het vak ingegooid en er ontstond al snel een groot vuur! De brandweer kwam eraan te pas en de wedstrijd werd enkele minuten stil gelegd. Zodra bleek dat de brandweer niet bij het vuur kon komen met een pis-straaltje water werd de wedstrijd hervat. De brandweer heeft wel een half uur voor dat vak staan spuiten maar ik had het idee dat de Partizan supporters meer genoten van het waterkanon dan er last van hadden, ze sprongen en dansten als wilden in het water en het vuur brandde harder en harder. Het leken wel indianen rond een kampvuur! Ook ontstonden op andere plaatsen in het Partizan-vak kleinere brandjes (wat heet klein, elk zo’n 2 meter hoog). Hierdoor was de brandweer echt machteloos. De Rode ster supporters reageerden constant met spreekkoren en de kracht waarmee ze zongen is niet te beschrijven, wat een volume!

Uiteindelijk is de wedstrijd met nog met 10 minuten extra tijd verlengd vanwege de ongeregeldheden, en is met 1 – 0 gewonnen door Rode ster. Na nog even te hebben gewacht zijn we het stadion uit gelopen. Eenmaal buiten hadden we het idee dat de supporters van beide kampen gewoon door elkaar liepen maar van eventuele rellen hebben we niets gemerkt. We moesten de zogenaamde no-go-area uit lopen voordat we weer bij een taxi konden komen en na dik 90 minuten staan is 2,5 kilometer best ver. De taxi heeft ons eerst naar het appartement gebracht, waarna we door zijn gegaan naar de binnenstad voor het avondeten. Naderhand hebben we weer de cafés opgezocht voor de nodige ‘Pivos’ (bier red.) en vanaf een uur of 02.00 zijn we naar ‘club plastic’ geweest. Ook een groot gebouw waarbij je van de buitenkant totaal niet verwacht dat er zo’n club in zit.
De Serv die de kaarten voor ons geregeld had was ook met ons mee en vertelde ons in geuren en kleuren over de rivaliteit en historie van beide clubs. Prachtig om te horen natuurlijk en soms ook totaal niet te bevatten wat hun bezield.

De volgende ochtend rond 10 uur uit de veren om weer richting het vliegveld te gaan. Daar aangekomen gauw een ontbijtje gescoord en ingecheckt. Na een vlucht van een slordige 2 uur waren we dan ook weer in
Nederland en merkten we dat het hier toch wel flink kouder was, in Belgrado was de temperatuur het gehele weekend rond de 23 graden (en dat voor november!).
Bij thuiskomst de stamkroeg opgezocht om nog een paar biertjes te drinken en verhalen uit te wisselen met het thuisfront. Wat een weekend!


Een echte derby zoals een derby hoort te zijn en zeker voor Nederlandse begrippen met geen pen te beschrijven van wat je daar meemaakt! Het derby gevoel leeft daar duidelijk veel meer dan hier en de club lijkt wel een soort religie voor ze. Wanneer je voor deze wedstrijd aan kaarten kunt komen zou ik het zondermeer doen, een geweldige wedstrijd in een geweldige stad!

Voor foto's en video's van de wedstrijd:
http://www.ultras-tifo.net/photo-news/1996-crvena-zvezda-partizan-02112013.html
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op nov 04, 2013, 15:47:04
Leuk verslagje voor de P-Talk ;)
Titel: Re: Servië
Bericht door: Saltacampos op nov 04, 2013, 22:52:08
Leuk verslag en welkom !
Titel: Re: Servië
Bericht door: Wesley10__ op jun 16, 2016, 14:06:08
Ik wil eigenlijk voor komend seizoen kijken om een van beide derby's bij te wonen. Hoe lastig is het om aan kaarten te komen?
Titel: Re: Servië
Bericht door: Freekos79 op jun 16, 2016, 14:16:33
Ik wil eigenlijk voor komend seizoen kijken om een van beide derby's bij te wonen. Hoe lastig is het om aan kaarten te komen?

Niet lastig. Voor Rode Ster kan het zelfs al online.
Titel: Re: Servië
Bericht door: De publiekswissel op jun 16, 2016, 14:52:30
Let wel dat de mogelijkheid bestaat dat het tijdstip of de speeldag vrij laat nog kan wijzigen. Daar doen ze in de Balkan niet zo moeilijk over.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Freekos79 op jun 16, 2016, 15:13:18
Let wel dat de mogelijkheid bestaat dat het tijdstip of de speeldag vrij laat nog kan wijzigen. Daar doen ze in de Balkan niet zo moeilijk over.

De derby van Belgrado is meestal op zaterdag.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Budi op sep 11, 2016, 12:00:00
Mooi verslag... ik heb het geluk om deze Derby 5 jaar geleden te bezoeken in het stadion van Partizan. Gemixt vak dat dan wel vol met Rode ster fans. Ja inderdaad de derby is met geen pen te beschrijven. Spelers die de tegenstanders opjutten als de fans (ondenkbaar in ons land). 'Fans' op het veld om de spelers achter na te rennen om hem in elkaar te trappen vervolgens een kleine peloton ME-ers. Stukken stoel, fruit, brood, op het veld. Oud pro servische liederen, Pro Arkan liederen aanheffen. Ongelofelijk.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Berend11 op aug 07, 2017, 22:49:11
Ik heb alles rondom de derby van Belgrado goed doorgelezen en daarop besloten om een retourtje te boeken van 23 tot 28 augustus. De derby staat nu voor zaterdag 26 augustus gepland, is het aannemelijk dat deze wedstrijd verplaatst wordt? Zoals ik las en de afgelopen jaren zag via soccerway wordt deze wedstrijd bijna standaard op zaterdag gespeeld. Zou dit nog wijzigen aangezien Partizan en Rode Ster op donderdag EL kwalificatie spelen?

En kaarten kopen voor zowel de EL wedstrijd van Rode Ster als de derby wordt geen probleem lijkt mij.

Alvast bedankt :)
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op aug 07, 2017, 23:01:27
Ik heb alles rondom de derby van Belgrado goed doorgelezen en daarop besloten om een retourtje te boeken van 23 tot 28 augustus. De derby staat nu voor zaterdag 26 augustus gepland, is het aannemelijk dat deze wedstrijd verplaatst wordt? Zoals ik las en de afgelopen jaren zag via soccerway wordt deze wedstrijd bijna standaard op zaterdag gespeeld. Zou dit nog wijzigen aangezien Partizan en Rode Ster op donderdag EL kwalificatie spelen?

En kaarten kopen voor zowel de EL wedstrijd van Rode Ster als de derby wordt geen probleem lijkt mij.

Alvast bedankt :)
EL = wedstrijd naar zondag of maandag.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Berend11 op aug 07, 2017, 23:11:41
EL = wedstrijd naar zondag of maandag.

Pooow, dat zou super zonde zijn! Ik heb speciaal geboekt vanwege die derby. Ik vlieg maandag terug
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op aug 08, 2017, 09:17:18
Pooow, dat zou super zonde zijn! Ik heb speciaal geboekt vanwege die derby. Ik vlieg maandag terug
In principe zal de wedstrijd naar de zondag gaan (er wordt normaliter niet op maandag gespeeld in Servie), maar in de Balkan weet je het nooit.
Titel: Re: Servië
Bericht door: John074 op jan 10, 2019, 11:38:35
Ik ga eind volgende maand naar de Belgrado derby. Heb momenteel twee tickets, moet er nog een hebben. Weet iemand hoe dit het beste te regelen is en of dit eigenlijk wel te regelen is?
Hoor het graag,

Greetz
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op jan 10, 2019, 12:09:08
Ik ga eind volgende maand naar de Belgrado derby. Heb momenteel twee tickets, moet er nog een hebben. Weet iemand hoe dit het beste te regelen is en of dit eigenlijk wel te regelen is?
Hoor het graag,

Greetz
Die verkoopt toch nooit uit? Die kun je gewoon de dag vooraf of zelfs nog op de wedstrijddag zo in het centrum kopen. En anders is er waarschijnlijk genoeg zwarte verkoop rond het stadion. Voordeel is dat de tickets maar een paar Euro kosten, dus drie keer FV is nog niet veel voor onze begrippen.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Olav op jan 10, 2019, 15:40:01
Paar dagen voor wedstrijddag naar de kassa om een ticket te halen. Paspoort mee, dan moet het goedkomen! Ben jaloers, veel plezier!
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op jan 10, 2019, 22:24:52
Paar dagen voor wedstrijddag naar de kassa om een ticket te halen. Paspoort mee, dan moet het goedkomen! Ben jaloers, veel plezier!

Weet je dat zeker Olav? Ik wil ook graag naar die wedstrijd en probeer het vooraf wel online. MAar mocht dat niet lukken dan is de vlucht wel geboekt dus wel fijn om te weten dat het dan daar nog kan.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Freekos79 op jan 11, 2019, 08:54:15
Weet je dat zeker Olav? Ik wil ook graag naar die wedstrijd en probeer het vooraf wel online. MAar mocht dat niet lukken dan is de vlucht wel geboekt dus wel fijn om te weten dat het dan daar nog kan.

In de Balkan zijn ze niet zo rap met de kaarten en iedereen gaat toch zitten waar het uitkomt. Een dag van te voren moet zeker lukken. Maar destijds heb ik ze ook online gekocht.
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op jan 11, 2019, 10:02:41
Ok thnx Freekos. Gaan we het regelen. Mocht het echt niet lukken dan is er in de buurt ook een andere wedstrijd op het hoogste niveau. Die derby kan een leuk alternatief zijn. Maar de eternal derby is natuurlijk wel een droom.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op jan 11, 2019, 10:12:39
Ok thnx Freekos. Gaan we het regelen. Mocht het echt niet lukken dan is er in de buurt ook een andere wedstrijd op het hoogste niveau. Die derby kan een leuk alternatief zijn. Maar de eternal derby is natuurlijk wel een droom.
Mocht je het vooraf willen regelen, kun je de club ook vragen of ze hospitality pakketten aanbieden. Kost wellicht iets meer, maar dan weet je wel dat je binnen komt.
Titel: Re: Servië
Bericht door: De publiekswissel op jan 11, 2019, 10:35:18
Weet je dat zeker Olav? Ik wil ook graag naar die wedstrijd en probeer het vooraf wel online. MAar mocht dat niet lukken dan is de vlucht wel geboekt dus wel fijn om te weten dat het dan daar nog kan.

Dag van te voren heb je op zeker kaarten en op de wedstrijddag zelf ook wel. Alternatief zoeken is echt niet nodig. Ik moet nog een keer terug, alleen de tweede helft gezien van de derby.
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op jan 11, 2019, 22:47:39
Gaan morgen vlucht en hotel boeken.
Kaarten gaat lukken via een bekende die connecties heeft bij Rode Ster.
Laatste tijd niet vaak zo uitgekeken naar een tripje.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Victor Charlie Hotel op jan 13, 2019, 00:14:03
Deze keer staat de 'eeuwige derby' voor woensdag 27 februari aanstaande gepland, voorlopig. In november 2012 kon ik voor een maat een paar dagen voor de wedstrijd online een kaart scoren. Dus ik verwacht dat de kaartverkoop ook deze keer pas laat start. Mijn vlucht is al geboekt.
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op jan 13, 2019, 11:20:24
Deze keer staat de 'eeuwige derby' voor woensdag 27 februari aanstaande gepland, voorlopig. In november 2012 kon ik voor een maat een paar dagen voor de wedstrijd online een kaart scoren. Dus ik verwacht dat de kaartverkoop ook deze keer pas laat start. Mijn vlucht is al geboekt.

Onze vlucht ook. Alles is inmiddels geregeld. Zin in.
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op jan 17, 2019, 09:45:52
Even en vraag aan de kenners hier. Is er nog een kans dat wedstrijden in Servië worden verplaatst?
Alle wedstrijden in speelronde 24 staan nu gepland op 27 februari. Het zou voor ons mooi zijn als er op 26 ook nog een wedstrijd is.
Titel: Re: Servië
Bericht door: De publiekswissel op jan 17, 2019, 10:25:22
Even en vraag aan de kenners hier. Is er nog een kans dat wedstrijden in Servië worden verplaatst?
Alle wedstrijden in speelronde 24 staan nu gepland op 27 februari. Het zou voor ons mooi zijn als er op 26 ook nog een wedstrijd is.

Op de Balkan weet je het pas zeker of de wedstrijd doorgaat als je de spelers het veld op ziet lopen.. ;-)
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op jan 17, 2019, 12:33:09
Op de Balkan weet je het pas zeker of de wedstrijd doorgaat als je de spelers het veld op ziet lopen.. ;-)
En bedankt he ;)
Titel: Re: Servië
Bericht door: Freekos79 op jan 17, 2019, 12:42:22
Op de Balkan weet je het pas zeker of de wedstrijd doorgaat als je de spelers het veld op ziet lopen.. ;-)
Dit is wel echt zo.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Gilles op feb 15, 2019, 17:05:54
Heeft er iemand een idee van wanneer de definitieve datum bevestigd wordt. Midweek wedstrijden worden in Servië normaal allemaal op woensdag gespeeld, maar met de derby durf ik de gok nog niet wagen...
Titel: Re: Servië
Bericht door: Freekos79 op feb 15, 2019, 17:46:19
Heeft er iemand een idee van wanneer de definitieve datum bevestigd wordt. Midweek wedstrijden worden in Servië normaal allemaal op woensdag gespeeld, maar met de derby durf ik de gok nog niet wagen...

Waarschijnlijk wordt het na de voorafgaande speelronde bekend gemaakt aan het begin van de week. www.superliga.rs
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op feb 15, 2019, 17:47:21
Heeft er iemand een idee van wanneer de definitieve datum bevestigd wordt. Midweek wedstrijden worden in Servië normaal allemaal op woensdag gespeeld, maar met de derby durf ik de gok nog niet wagen...

Er zijn berichten in de media dat speelronde 24 helemaal naar het weekend daarna wordt verplaatst.
Wij hebben al vlucht geboekt van 26 t/m 28 dus wachten ook in spanning af.
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op feb 20, 2019, 18:49:54
Nog steeds geen officiële verplaatsing van de 24e speelronde.
Zouden ze dat binnen een week allemaal nog verschuiven? Mijn hoop op 27 februari voor de Eternal derby wordt in ieder geval wel groter.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Freekos79 op feb 20, 2019, 20:17:09
Nog steeds geen officiële verplaatsing van de 24e speelronde.
Zouden ze dat binnen een week allemaal nog verschuiven? Mijn hoop op 27 februari voor de Eternal derby wordt in ieder geval wel groter.

Kijk even op superliga.rs, daar staat de 24e speelronde op 2 maart...
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op feb 20, 2019, 22:22:52
Kijk even op superliga.rs, daar staat de 24e speelronde op 2 maart...

Echt sinds vanmiddag laat dan.
Maar zie het. Ga deze editie dus helaas missen.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Freekos79 op feb 20, 2019, 22:47:18
Echt sinds vanmiddag laat dan.
Maar zie het. Ga deze editie dus helaas missen.

Balen man :-(
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op feb 21, 2019, 09:11:50
Zeker balen maar is niet anders. Gaan het volgend seizoen opnieuw proberen.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op feb 21, 2019, 09:12:38
Zeker balen maar is niet anders. Gaan het volgend seizoen opnieuw proberen.
Gaan jullie nog wel of gaat er een streep door de trip heen? Wel erg zuur.
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op feb 21, 2019, 09:14:20
Gaan jullie nog wel of gaat er een streep door de trip heen? Wel erg zuur.

Streep erdoor. Er worden wel wedstrijden in de Prva Liga gespeeld maar dat wordt hem niet. Wilden echt voor de derby die kant op.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Semper Fidelis op feb 21, 2019, 17:30:59
Pow, dat is wel heel zuur man. Hopen dat het lot de volgende keer beter gezind is.
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op feb 21, 2019, 19:18:21
Zeg dat wel. Maar zoiets kan natuurlijk altijd keertje gebeuren.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Appie op feb 21, 2019, 19:42:56
Balen FCT1980! Wij hebben ook vliegtickets voor 26 t/m 28 februari maar overwegen om de terugvlucht te wijzigen tot na de derby. Of dit zaterdag of zondag wordt gespeeld is ook nog onduidelijk...
Titel: Re: Servië
Bericht door: Gilles op feb 21, 2019, 19:58:25
Op de website van Rode ster, staat zaterdag om 18u00.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Olav op feb 21, 2019, 22:56:45
Zeg dat wel. Maar zoiets kan natuurlijk altijd keertje gebeuren.

Echt balen zeg. Een Servische vriend van mij zei al begin van het seizoen dat de kans erg groot was dat ze de derby niet op woensdag zouden spelen en dat ie 100% zeker verplaatst zou worden. Als ik had gewist dat mensen gingen, had ik deze info graag gedeeld. Las dat heel veel groundhoppers dit probleem hadden. Wil je nog eens die kant op, dan kan ik misschien even informeren voor je bij hem. Nu erg zonde, maar kan de beste overkomen natuurlijk.
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op feb 22, 2019, 08:33:22
Bedankt voor het medeleven jongens haha.
Hoop die wedstrijd snel een keer te zien.

Wedstrijd staat nu op 2 maart om 18.00 uur Appie. Als dat lukt met vluchten zou ik dat zeker niet laten. Succes.
En bedankt voor het aanbod Olav. Volgend seizoen kom ik er bij je op terug ;)
Titel: Re: Servië
Bericht door: Gilles op feb 22, 2019, 21:19:26
Balen FCT1980! Wij hebben ook vliegtickets voor 26 t/m 28 februari maar overwegen om de terugvlucht te wijzigen tot na de derby. Of dit zaterdag of zondag wordt gespeeld is ook nog onduidelijk...
Tickets staan te koop op www.itickets.rs vanaf vandaag.
Titel: Re: Servië
Bericht door: John074 op feb 27, 2019, 11:12:27
Zijn er nog mensen hier dit weekend in Belgrado, en die zin hebben in een paar drankjes eventueel?
Stuur dan even een pm
Titel: Re: Servië
Bericht door: Gilles op feb 27, 2019, 21:42:48
Zijn er nog mensen hier dit weekend in Belgrado, en die zin hebben in een paar drankjes eventueel?
Stuur dan even een pm
Check pm.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Appie op mrt 04, 2019, 06:14:22
Bedankt voor het medeleven jongens haha.
Hoop die wedstrijd snel een keer te zien.

Wedstrijd staat nu op 2 maart om 18.00 uur Appie. Als dat lukt met vluchten zou ik dat zeker niet laten. Succes.
En bedankt voor het aanbod Olav. Volgend seizoen kom ik er bij je op terug ;)

Het is gelukt. Wat een ervaring zeg. Je komt letterlijk ogen tekort om te zien wat er allemaal om je heen gebeurt op de tribune.
Titel: Re: Servië
Bericht door: FCT1980 op mrt 04, 2019, 10:02:26
Kreeg al foto's en filmpjes van jongens die wel zijn geweest.
Prachtig allemaal. Mooi dat het gelukt is.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Gilles op mrt 04, 2019, 12:10:37
De wedstrijd was een hele beleving, maar ook de stad Belgrado heeft mij aangenaam verrast. Dit seizoen wordt er in de playoffs nog één derby gespeeld, alleen is het me niet echt duidelijk waar die gespeeld wordt. Wordt dit bepaald via loting, of is het thuisvoordeel afhankelijk van de stand na de competitie? In het geval dat Partizan thuis speelt, zou ik graag nog eens tot daar reizen, anders zal het voor volgend seizoen zijn.
Titel: Re: Servië
Bericht door: John074 op mrt 05, 2019, 23:24:17
Met afstand de mooiste ervaring uit mijn leven. Ga nu jaarlijks naar deze wedstrijd. Iedere wedstrijd die je hierna bezoekt is saai, haha. En Belgrado is ook een geweldige stad met een geweldig uitgaansleven. En het vrouwelijk schoon is daar veruit het beste wat ik gezien heb
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op mrt 05, 2019, 23:29:33
Met afstand de mooiste ervaring uit mijn leven. Ga nu jaarlijks naar deze wedstrijd. Iedere wedstrijd die je hierna bezoekt is saai, haha. En Belgrado is ook een geweldige stad met een geweldig uitgaansleven. En het vrouwelijk schoon is daar veruit het beste wat ik gezien heb
Ik wil het plezier niet afdoen, maar zn pyroshow gaat toch ook vervelen?
Titel: Re: Servië
Bericht door: spons op mrt 06, 2019, 00:12:30
Met afstand de mooiste ervaring uit mijn leven. Ga nu jaarlijks naar deze wedstrijd. Iedere wedstrijd die je hierna bezoekt is saai, haha. En Belgrado is ook een geweldige stad met een geweldig uitgaansleven. En het vrouwelijk schoon is daar veruit het beste wat ik gezien heb

Iedere wedstrijd hierna is saai ? Dan zou je toch echt eens naar Argentinië moeten
Titel: Re: Servië
Bericht door: John074 op mrt 06, 2019, 11:51:47
Iedere wedstrijd hierna is saai ? Dan zou je toch echt eens naar Argentinië moeten
Bij wijze van
Titel: Re: Servië
Bericht door: John074 op mrt 06, 2019, 11:53:58
Ik wil het plezier niet afdoen, maar zn pyroshow gaat toch ook vervelen?
Heb ik het enkel over de pyroshow? 50.000 fanatieke oostblokkers die 90 minuten lang sfeer maken, springen, etc. Je voelde het stadion gewoon trillen. En enkel echte supporters op de tribune, zelfs op de hoofdtribune waar ik zat. Geen bobo's met pakken aan, niks. Maar goed ik zie jou hier enkel kritiek en geklaag leveren, Nort. Vertel mij nou eens waar jij nou van geniet? Ik ben benieuwd
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op mrt 06, 2019, 12:06:03
Maar goed ik zie jou hier enkel kritiek en geklaag leveren, Nort. Vertel mij nou eens waar jij nou van geniet? Ik ben benieuwd
Ik kan overal van genieten, zolang de support oprecht én ondersteunend aan het team is. Het liefst met een mooi terrein als decor.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Joost op mrt 06, 2019, 13:31:45
Heb ik het enkel over de pyroshow? 50.000 fanatieke oostblokkers die 90 minuten lang sfeer maken, springen, etc. Je voelde het stadion gewoon trillen. En enkel echte supporters op de tribune, zelfs op de hoofdtribune waar ik zat. Geen bobo's met pakken aan, niks. Maar goed ik zie jou hier enkel kritiek en geklaag leveren, Nort. Vertel mij nou eens waar jij nou van geniet? Ik ben benieuwd

Maar het is toch ook vooral een rellen & pyroshow tussen twee teams waarbij de wedstrijd van totaal ondergeschikt belang is.

En waar zijn al die toeschouwers bij andere wedstrijden naartoe? Het gemiddeld aantal bij de andere 11 duels dit seizoen van Partizan is 2.805, tegen 22500 tegen Rode Ster.

Het zal best imponerend zijn hoor maar zodra het voetbal op het tweede plan komt haak ik meestal af.
Titel: Re: Servië
Bericht door: John074 op mrt 06, 2019, 19:26:01
Ik kan overal van genieten, zolang de support oprecht én ondersteunend aan het team is. Het liefst met een mooi terrein als decor.
Ben je zelf al wel eens bij Rode Ster geweest dan? Of baseer jij je mening op een paar foto's en een filmpje van een paar seconden?
Als ergens de sfeer oprecht is, is het daar wel. Zelfs op de lange zijde zaten er enkel schreeuwende Serviërs wat er op het veld gebeurde.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op mrt 06, 2019, 19:30:26
Ben je zelf al wel eens bij Rode Ster geweest dan? Of baseer jij je mening op een paar foto's en een filmpje van een paar seconden?
Als ergens de sfeer oprecht is, is het daar wel. Zelfs op de lange zijde zaten er enkel schreeuwende Serviërs wat er op het veld gebeurde.
Het uitvak van Partizan bestaat uit 2 secties, die elkaar de kop willen inslaan. Dat is alles behalve ondersteunend aan het team.

Zoals Joost al vermeldde, nemen de toeschouwersaantallen met een factor 7 toe. Dat wil dus zeggen dat er minstens 25.000 dagjesmensen zijn, waaronder een ruwe schatting van zn 1.000 buitenlandse toeristen.
Titel: Re: Servië
Bericht door: John074 op mrt 06, 2019, 19:32:42
Maar het is toch ook vooral een rellen & pyroshow tussen twee teams waarbij de wedstrijd van totaal ondergeschikt belang is.

En waar zijn al die toeschouwers bij andere wedstrijden naartoe? Het gemiddeld aantal bij de andere 11 duels dit seizoen van Partizan is 2.805, tegen 22500 tegen Rode Ster.

Het zal best imponerend zijn hoor maar zodra het voetbal op het tweede plan komt haak ik meestal af.

Dat eerste is overal het geval in het Oostblok aangezien het daar legaal is ;)
De toeschouwersaantallen bij deze clubs zijn op de derby na idd erg laag, maar vergeet niet dat het in Servië economisch een stuk slechter is dan in West Europa, en dat je op deze twee clubs na ook geen enkele leuke tegenstander er tussen hebt zitten. Bij de Champions League dit jaar was het erg goed gevuld, zelfs uitverkocht dacht ik. En ben benieuwd of het bij andere willekeurige clubs ook vol zat zitten als je tegen kleine clubs speelt.
Bij Feyenoord was het dit weekend ook halfleeg tegen FC Emmen, bij Ajax zie je ook lege plekken tegen clubs uit het rechter rijtje.
Zonde eigenlijk dat die hele balkan uit elkaar is gevallen, stel je toch eens voor dat je clubs als Rode Ster, Partizan, Hajduk Split, Dinamo Zagreb, Sarajevo etc allemaal in één competitie hebt
Titel: Re: Servië
Bericht door: John074 op mrt 06, 2019, 19:36:23
Het uitvak van Partizan bestaat uit 2 secties, die elkaar de kop willen inslaan. Dat is alles behalve ondersteunend aan het team.

Zoals Joost al vermeldde, nemen de toeschouwersaantallen met een factor 7 toe. Dat wil dus zeggen dat er minstens 25.000 dagjesmensen zijn, waaronder een ruwe schatting van zn 1.000 buitenlandse toeristen.
4 zelfs!
Bij overige clubs zijn er ook wel problemen onderling, maar idd het is jammer dat ze daar onderling ruzie hebben en 4 verschillende groepen hebben bij Partizan. Bij Rode Ster is dat niet het geval en is het één geheel, wat er super uit zag.

En tja, dat de toeschouwersaantallen wat hoger zijn bij deze wedstrijd heeft als reden dat dit de enigste 'grote' tegenstander in de competitie is, en mij is verteld dat ze door de slechte economische situatie daar ook niet altijd kaarten kunnen veroorloven. En je hebt bij deze wedstrijden erg veel Russen en Grieken op de tribune doordat beide clubs bevriend zijn met clubs uit die landen
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op mrt 06, 2019, 20:18:54
4 zelfs!
Bij overige clubs zijn er ook wel problemen onderling, maar idd het is jammer dat ze daar onderling ruzie hebben en 4 verschillende groepen hebben bij Partizan. Bij Rode Ster is dat niet het geval en is het één geheel, wat er super uit zag.

En tja, dat de toeschouwersaantallen wat hoger zijn bij deze wedstrijd heeft als reden dat dit de enigste 'grote' tegenstander in de competitie is, en mij is verteld dat ze door de slechte economische situatie daar ook niet altijd kaarten kunnen veroorloven. En je hebt bij deze wedstrijden erg veel Russen en Grieken op de tribune doordat beide clubs bevriend zijn met clubs uit die landen
Er zijn altijd 1.000 redenen te verzinnen om niet te gaan, maar als er CL gespeeld wordt kan men opeens wel het 12 dubbele van een reguliere kaart betalen.

Die vriendschapsbanden zijn ook niet bevordelijk voor de oprechte support. Die zijn voor 95% ontstaan om lekker over de grens te rellen.

Ieder zijn beleving, maar om nu te stellen dat het de 'beste'beleving is, lijkt me redelijk overtrokken.
Titel: Re: Servië
Bericht door: John074 op mrt 06, 2019, 22:24:17
Er zijn altijd 1.000 redenen te verzinnen om niet te gaan, maar als er CL gespeeld wordt kan men opeens wel het 12 dubbele van een reguliere kaart betalen.

Die vriendschapsbanden zijn ook niet bevordelijk voor de oprechte support. Die zijn voor 95% ontstaan om lekker over de grens te rellen.

Ieder zijn beleving, maar om nu te stellen dat het de 'beste'beleving is, lijkt me redelijk overtrokken.
Tuurlijk, daar leeft men voor daar. En die vriendschapsbanden, mag ik vragen welke club je zelf support? Want vrijwel elke club heeft vriendschappen over de grens. En ben ook wel benieuwd voor welke club(s) je in het buitenland sympathie hebt..
En ik zei echter alleen dat dit mijn mooiste ervaring ooit was, of je het er nog eens bent of niet, dat is mijn mening.
Titel: Re: Servië
Bericht door: Nort op mrt 06, 2019, 23:15:07
Tuurlijk, daar leeft men voor daar. En die vriendschapsbanden, mag ik vragen welke club je zelf support? Want vrijwel elke club heeft vriendschappen over de grens. En ben ook wel benieuwd voor welke club(s) je in het buitenland sympathie hebt..
En ik zei echter alleen dat dit mijn mooiste ervaring ooit was, of je het er nog eens bent of niet, dat is mijn mening.
Ik ben voor PSV en gelukkig doen wij niet aan vriendschapsbanden. Uiteraard ben ik op de hoogte van de relatie tussen de harde kernen van PSV en Charleroi, maar dat kun je en mag je niet serieus nemen.

In het buitenland ben ik neutraal, al staan bijna alle Duitse prof clubs, de topclubs in Europa en de Westerse ultras op de haatlijst.

Voor de rest ben ik niet zn haatdragend persoon :)