GroundhoppersNet

Groundhopping => Nederland => Topic gestart door: hgrm op mrt 20, 2014, 14:29:46

Titel: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 20, 2014, 14:29:46
Geïnspireerd door het België-topic van Joost de stand van zaken bij de amateurs nu de competities in de beslissende fase komen.

Topklasse
De zaterdagtopklasse is op alle fronten ongemeen spannend. Met nog 6 wedstrijden te spelen staat de top 5 binnen 6 punten. Kozakken Boys en IJsselmeervogels doen al het hele jaar mee, GVVV heeft zich hersteld van een moeilijke periode in januari en Spakenburg en Rijnsburg hebben zich na een moeizame seizoensstart inmiddels ook bovenin gemeld.

Onderin lijkt landskampioen Katwijk eindelijk op stoom te komen, al staan ze nog 4 punten onder de play-off plek en 7 punten onder een veilige plaats. Ter Leede staat laatste, maar boekt de laatste tijd goede resultaten. Excelsior'31 is -na het vertrek van Mahmudov naar PEC- aan een vrije val bezig en de middenmoot moet collectief uitkijken niet in de degradatiestrijd terecht te komen.

Op zondag is het beeld duidelijker: AFC staat 9 punten voor en lijkt op weg naar de titel. Onderin staan Chabab, Juliana en Be Quick op een punt of 10 van veiligheid met Haaglandia er nog tussen op de play-off plaats. Wat er met WKE gaat gebeuren is nog wel de vraag. Sportief zullen ze het wel redden, maar een naheffing van de belastingdienst hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd.

Hoofdklasse

Zaterdag A
Sparta Nijkerk staat fier aan kop, met Quick Boys op 7 punten. Met nog 6 wedstrijden te gaan, mag Sparta het niet meer uit handen geven. Quick Boys is al zeker van de nacompetitie. Ajax en DVS Ermelo zijn vrijwel zeker geplaatst via de eindstand. De 3e periode kan nog alle kanten op.
Onderin lijkt het doek gevallen voor Barneveld. De tweede degradatieplaats en de  play-off plaats zijn nog volledig open.

Zaterdag B
In B lijkt Hoek het definitieve gat geslagen te hebben. ASWH heeft al een periode. Voor de twee nacompetitieplaatsen die via de eindstand te vergeven zijn, is een hele reeks ploegen nog in de race. Oranje-Wit en Heinenoord kunnen hun vizier op de eerste klasse gaan richten. Deltasport kan de play-off nauwelijks meer ontlopen.

Zaterdag C
Aanhoudende slechte resultaten van de concurrentie hebben ACV een voorsprong van 5 punten opgeleverd in de ranglijst. Flevo Boys, Harkemase Boys en Staphorst strijden voor de nacompetitieplaatsen, Genemuiden is al geplaatst. In de 3e periode doet Staphorst het goed evenals Apeldoorn.
DETO, vorig seizoen nog topklasse, won in november voor het laatst en staan afgetekend laatste. Daarboven is alles nog mogelijk. De opleving van AZSV is opmerkelijk. De Aaltenaren doen nu weer volop mee voor behoud.

Zondag A
Het is al een heel seizoen spannend, maar er begint nu wat lijn in de titelstrijd te komen. Het gaat tussen de Haarlemse traditieclubs Kon. HFC en EDO en Westlandia. Momenteel staat HFC 2 punten voor. HFC en Westlandia hebben al wel een periode. EDO kan de nacompetitie ook nauwelijks ontgaan, hetzij via de eindstand, hetzij via de 3e periode. Voor de laatste nacompetitieplaats is nog een hele rist clubs in de race.
Onderin is het doek voor het Leidse Boshuizen al bijna gevallen. RKAVV en GOES gaan uitmaken wie de tweede rechtstreekse degradant wordt en wie naar de nacompetitie gaat.

Zondag B
Ook in B is er een driestrijd gaande. Rosmalen, Gemert en Blauw-Geel staan vlak bij elkaar een eind voor op de rest. De twee clubs van dit drietal die niet promoveren, zullen we wel in de nacompetitie terug zien. De twee andere deelnemers zijn nog niet duidelijk, te meer daar de stand in de derde periode wordt aangevoerd door een middenmoter en een degradatiekandidaat.
De betreffende degradatiekandidaat is De Valk. De ex-profclub heeft de laatste plaats overgedaan aan het hopeloze Bekkerveld en staat al gelijk met Nuenen op de play-off plaats. De clubs daarboven (EHC op 3 punten en Groene Ster op 5) zijn nog niet uit zicht verdwenen.

Zondag C
Hercules uit Utrecht leek gemakkelijk kampioen te worden, maar enkele misstappen in de afgelopen weken hebben de voorsprong doen slinken tot 3 punten op MSC en 5 op Quick'20. Sneek is afgehaakt, maar heeft wel een periode. Dat drie van de vier bovengenoemde clubs nacompetitie gaan spelen, lijkt zeker.
Longa en Joure kunnen rechtstreekse degradatie eigenlijk niet meer ontlopen, Hoogeveen staat nu op de nacompetitieplaats maar heeft FVC en RKHVV nog binnen bereik.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Joost op mrt 20, 2014, 14:41:35
Leuk!

Volgens mij heb je wel 1 'foutje' erin zitten. Op zondag spelen de nummers 11 en 12 van de Hoofdklasse nacompetitie.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Sebastiaan_W op mrt 20, 2014, 14:50:06
Volgend seizoen een paar leuke derbies op het programma:
Katwijk - Quick Boys (afhankelijk van Katwijk en of QB niet de gelukkigste is in de nacompetitie)
Flevo Boys - Urk (dan moet Flevo Boys niet promoveren, Urk staat aan kop in de 1e klasse)
Grol - Longa '30 (deze is nagenoeg zeker)
DOS '37 - DETO (deze is nagenoeg zeker)
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: spons op mrt 20, 2014, 15:33:41
Volgend seizoen een paar leuke derbies op het programma:
Katwijk - Quick Boys (afhankelijk van Katwijk en of QB niet de gelukkigste is in de nacompetitie)
Flevo Boys - Urk (dan moet Flevo Boys niet promoveren, Urk staat aan kop in de 1e klasse)
Grol - Longa '30 (deze is nagenoeg zeker)
DOS '37 - DETO (deze is nagenoeg zeker)

Ik hoop dat dit de finale van de nacompetitie is
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 23, 2014, 22:39:26
In de openingspost van dit topic zitten inderdaad wat foutjes:
1) de nummers 11 en 12 van de hoofdklasse spelen nacompetitie voor behoud, niet alleen de nummer 12
2) Er spelen in de hoofdklasse maar 3 ploegen nacompetitie voor promotie, alleen de 3 periodewinnaars. Als een club al een periode heeft gewonnen en er nog één wint, neemt de nummer 2 in de periode de periodetitel over. Als de kampioen een periode heeft gewonnen, gaat de periodetitel naar de hoogst geplaatste vereniging in de eindstand die nog geen (vervangend) periodekampioen is. Zie ook: http://www.hollandsevelden.nl/downloads/bewaarnummer-west-1-2013-2014.pdf (http://www.hollandsevelden.nl/downloads/bewaarnummer-west-1-2013-2014.pdf)

Het onderstaande overzicht is gecorrigeerd en bijgewerkt tot en met 23 maart.

Topklasse
De zaterdagtopklasse is op alle fronten ongemeen spannend. Met nog 5 wedstrijden te spelen staat de top 5 binnen 6 punten. GVVV heeft zich hersteld van een moeilijke periode in januari en staat nu bovenaan. IJsselmeervogels is het hele jaar bovenin te vinden en Spakenburg is na een slechte seizoenstart opgeklommen. De oorspronkelijk voor 22 maart geplande Spakenburgse derby is een week uitgesteld ivm. de atoomtop (?!?). Bij winst neemt Spakenburg de kop weer over van GVVV.
Kozakken Boys doet al het hele jaar mee, maar lijkt nu af te haken. Rijnsburgse Boys komt na een moeizame eerste seizoenshelft ook opzetten.

Onderin leek het lek bij landskampioen Katwijk boven. Afgelopen speeldag ging het echter weer fout: terwijl Katwijk in de laatste minuut de gelijkmaker tegen kreeg, scoorde concurrent Noordwijk tegelijkertijd de winnende.  Het doek voor Katwijk lijkt langzaam te vallen. Hetzelfde geldt voor Ter Leede, dat ondanks enkele goede resultaten in de laatste wedstrijden nog steeds onderaan staat. Excelsior'31 is -na het vertrek van Mahmudov naar PEC- aan een vrije val bezig en lijkt de derde rechtstreekse degradant te worden. Noordwijk staat redelijk vast op de play-off plaats, al moeten de clubs er boven (tot in het linker rijtje) nog uitkijken: een paar nederlagen en de degradatiezone komt al dichterbij.

Op zondag is het beeld duidelijker: AFC staat 11 punten voor en kan de titel nauwelijks ontgaan. Onderin staan Chabab, Juliana er hopeloos voor. Be Quick heeft dankzij een overwinning op Chabab de redding weer in zicht, het gat met Haaglandia op de play-off plaats is nog slechts 2 punten.  Tussen Haaglandia en de rest is een gat van vijf punten. Wat er met WKE gaat gebeuren is nog wel de vraag. Sportief zullen ze het wel redden, maar een naheffing van de belastingdienst hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd.

Hoofdklasse

Zaterdag A
Ondanks dat de punten de laatste weken moeizaam worden binnengehaald, staat Sparta Nijkerk fier aan kop, met Quick Boys op 7 punten. Met nog 6 wedstrijden te gaan, mag Sparta het niet meer uit handen geven. Sparta en Quick Boys hebben al een periode gewonnen, zodat de nummer 3 zeker ook nacompetitie speelt. Ajax heeft deze plaats momenteel stevig in handen. De 3e periode kan nog alle kanten op. Achter koplopers Nijkerk en Quick Boys, die beide al een periode hebben, staan 6 ploegen binnen 3 punten.
Onderin lijkt het doek gevallen voor Barneveld. De tweede degradatieplaats en de nacompetitieplaatsen zijn nog volledig open.

Zaterdag B
In B lijkt Hoek het definitieve gat geslagen te hebben. ASWH heeft al een periode. Voor de de nacompetitieplaats die via de eindstand te vergeven is (als vervanger van Hoek), is een hele reeks ploegen nog in de race. SteDoCo heeft nog twee ijzers in het vuur: zowel via de 3e periode als via de eindstand kan de nacompetitie nog gehaald worden.
Oranje-Wit en Heinenoord kunnen hun vizier op de eerste klasse gaan richten. Voor beide ploegen is de nacompetitie het hoogst haalbare. Deltasport kan de nacompetitie nauwelijks meer ontlopen, voor de tweede herkansingsplaats komen nog diverse clubs in aanmerking.

Zaterdag C
De favorieten laten beurtelings punten liggen, ook ACV dat enkele weken geleden 'los' leek. Flevo Boys is genaderd tot 2 punten en Genemuiden staat op 4. Genemuiden heeft (net als ACV) al wel een ticket voor de nacompetitie op zak. Bij een kampioenschap van ACV zijn Flevo Boys, Harkemase Boys en Staphorst kandidaat om nacompetitie te gaan spelen. De derde periode zou wel eens een verrassende winnaar kunnen krijgen: Apeldoorn en AZSV doen het goed.
DETO, vorig seizoen nog topklasse, won zaterdag voor het eerst sinds november maar staat nog wel laatste. In de degradatiestrijd is alles nog mogelijk: er zitten maar zes punten tussen de 10e en de 14e plaats, waarbij de nummers 13 en 14 nog een wedstrijd tegen elkaar moeten inhalen. De kans is wel groot dat er clubs van naam gaan degraderen: behalve DETO zitten ook VVOG, Go Ahead Kampen Berkum (voor aanvang van het seizoen één van de favorieten) in de problemen.  De opleving van AZSV is opmerkelijk. Na een seizoensstart met 1 punt uit 9 wedstrijden zijn de Aaltenaren opgeklommen naar de 10e plaats.


Zondag A
Het is al een heel seizoen spannend, maar er begint nu wat lijn in de titelstrijd te komen. Het gaat tussen de Haarlemse traditieclubs Kon. HFC en EDO en Westlandia. Momenteel staat HFC 4 punten voor. HFC en Westlandia hebben al wel een periode. EDO en De Dijk maken de meeste kans om via de eindstand of de 3e periode de nacompetitie ook te halen.
Onderin is het doek voor het Leidse Boshuizen al bijna gevallen. RKAVV en GOES gaan uitmaken wie de tweede rechtstreekse degradant wordt en wie naar de nacompetitie gaat. De tweede nacompetitieplaats is nog helemaal open; ex-zondagkampioen Hollandia bevindt zich in de gevarenzone.

Zondag B
Ook in B is er een driestrijd gaande. Rosmalen, Gemert en Blauw-Geel staan vlak bij elkaar een eind voor op de rest. De twee clubs van dit drietal die niet promoveren, zullen we in de nacompetitie terug zien. De ander deelnemers zijn nog niet duidelijk: de stand in de derde periode wordt aangevoerd door een middenmoter en een degradatiekandidaat.
De betreffende degradatiekandidaat is De Valk. De ex-profclub heeft de laatste plaats overgedaan aan het hopeloze Bekkerveld en is ook Nuenen al voorbij. Puntgelijk met De Valk staat EHC op de andere nacompetitieplaats.  De clubs daarboven (Venray op 3 punten en Groene Ster op 5) zijn nog niet uit zicht verdwenen.

Zondag C
Hercules uit Utrecht leek gemakkelijk kampioen te worden, maar enkele misstappen in de afgelopen weken hebben de voorsprong doen slinken tot 3 punten op MSC en 5 op Quick'20. Omdat periodewinnaar Sneek is afgehaakt in de kampioensstrijd en Hercules nog geen periode heeft gepakt (MSC wel) kan Hercules in theorie tweede worden maar de nacompetitie mislopen.
Longa en Joure kunnen rechtstreekse degradatie eigenlijk niet meer ontlopen, Hoogeveen en FVC staan nu op de nacompetitieplaats maar hebben RKHVV en de NEC-amateurs nog binnen bereik.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 29, 2014, 22:12:09
Deze week is er een inhaalprogramma bij de amateurs, dus niet zo veel ontwikkelingen.

In de Zaterdag Topklasse werd de atoomverplaatste derby in Spakenburg gespeeld. Met nog meer zitplaatsen, nog minder ruimte en zicht voor het gewone klootjesvolk, een videoscherm van 40 m2 dat louter reclame uitbraakte is het duidelijk dat ook in het visserdorp het geld regeert. Jammer dat het voetbal op de tweede plaats komt en de supporters op de derde plaats. Qua voetbal viel er -zeker in de eerste helft- weinig te genieten. Zowel Spakenburg als IJsselmeervogels hebben een matige ploeg die het vooral van inzet moet hebben. Die was er genoeg. In de tweede helft kwam Spakenburg op voorsprong. Na een makkelijk gegeven rode kaart voor Vogels leek het pleit beslecht, maar in de blessuretijd kwamen de roden nog op gelijke hoogte. Door dit gelijkspel  is GVVV de lachende derde. Op doelsaldo blijven de Veenendalers bovenaan staan. Spakenburg is twee, IJsselmeervogels op vier punten derde.
Dankzij een ruime overwinning op Barendrecht heeft HHC zich bij de subtop gevoegd: samen met Rijnsburg en Kozakken Boys staan de Hardenbergers op vijf punten en zijn daarmee nog niet helemaal kansloos. Door de nederlaag blijft Barendrecht in zicht voor de ploegen in de degradatiezone.

In de Hoofdklasse A werden ook twee duels gespeeld. In de subtop ontdeed DVS Ermelo zich van Huizen waardoor het nu stevig op de 4e plaats staat. Gezien de stand in de derde periode  komt de nacompetitie nu wel erg dichtbij voor DVS. Onderin deed Bennekom goede zaken door te winnen van Montfoort. Het gat met de P/D-plaatsen is nu 5 punten. Montfoort staat op één van de twee P/D-plaatsen met Sportlust op een rechtstreekse degradatieplaats op slechts 2 punten.

Door een 3-1 nederlaag bij Zwaluwen kan Oranje Wit zich niet meer rechtstreeks handhaven in de Hoofdklasse B. Met 9 punten achterstand lijkt directe degradatie een kwestie van tijd. Zwaluwen nestelt zich op de tweede plaats achter het ongenaakbare Hoek en doet derhalve goede zaken wat betreft het halen van de nacompetitie. In de tweede wedstrijd won Xerxes verrassend dik met 0-6 bij 's Gravezande. Beide ploegen staan nog net op een rechtstreeks veilige plaats.

In de Hoofdklasse C werd slechts één wedstrijd gespeeld, maar dat was wel een topper. Voor liefst 1500 toeschouwers verloor ACV thuis van Flevo Boys. De grote voorsprong die ACV een paar weken geleden nog had is daarmee verdwenen en Flevo Boys is nu de nieuwe koploper. Genemuiden, Harkema en Staphorst, die allen nog een wedstrijd tegoed hebben, kunnen nog dicht in de buurt komen.

Op Zondag wordt er in de hoogste twee klassen slechts één wedstrijd gespeeld: Chabab-HSC'21. Het is wel een wedstrijd met een (lang) verhaal.
Op 15 december kreek Felixdaal van Chabab een rode kaart in de wedstrijd tegen Juliana. Dit was echter een fout van scheidsrechter waardoor de kaart door de KNVB werd kwijtgescholden (uitspraak: 7 januari 2014). Chabab heeft bij de KNVB geïnformeerd of Felixdaal hiermee speelgerechtigd was en dat heeft de KNVB per mail bevestigd. Op 19 januari speelde Felixdaal mee in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen HSC'21. Hiertegen heeft HSC'21 protest aangetekend. De tuchtcommissie heeft dit protest gehonoreerd en de uitslag geschrapt. Later heeft de beroepscommissie nog een straf van 3 punten in mindering aan toegevoegd. Chabab overweegt nu naar de burgerrechter te stappen maar naar verluid gaat het overspelen van de wedstrijd morgen wel door.
Bovenstaand verhaal is overigens de lezing van Chabab; de versie van de KNVB en de motivering van de tuchtcommissie en de beroepscommissie evenmin.

Hoe het ook zij, de situatie voor Chabab is vrij hopeloos. Zelfs al zou de straf ongedaan gemaakt worden en al zouden de 3 punten terugkomen, dan nog staat Chabab laatste.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Joost op mrt 30, 2014, 10:57:30
Drie punten in mindering voor Chabab is wel erg flauw. De club heeft mijns inziens te goeder trouw gehandeld en de KNVB heeft ze fout voorgelicht.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 30, 2014, 12:18:18
Drie punten in mindering voor Chabab is wel erg flauw. De club heeft mijns inziens te goeder trouw gehandeld en de KNVB heeft ze fout voorgelicht.

Dat zegt Chabab. Er is maar een kant van het verhaal in de pers gekomen.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Joost op mrt 30, 2014, 17:29:46
Dat zegt Chabab. Er is maar een kant van het verhaal in de pers gekomen.

Klopt, maar het is dusdanig vaak herhaalt dat ik me haast niet kan indenken dat Chabab het níet gechecked heeft. Zie ook dit stukje;

Citaat
Zoals ook in vorige interviews met onder andere Patrick Koppenaal vermeld is, heeft Chabab meerdere keren bij de KNVB gecontroleerd of Felixdaal speelgerechtigd was. Felixdaal werd op 7 januari vrijgesproken door de tuchtcommissie van zijn directe rode kaart. Wegens de vrijspraak heeft Chabab voor de zekerheid voor de wedstrijd tegen HSC ’21 nog met de KNVB contact gehad of Felixdaal speelgerechtigd was. De KNVB heeft toen laten weten dat Felixdaal speelgerechtigd was. Ook heeft Chabab op 31 januari een email ontvangen waarin bevestigd wordt dat Felixdaal geluk heeft gehad dat de uitspraak voor de wedstrijd met HSC ’21 gedaan is. Dit wijst er op dat Felixdaal gewoon mocht spelen tegen HSC ’21.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: ðe waan op apr 01, 2014, 09:10:38
Los het het feit dat de KNVB fout heeft gehandeld als ze Chabab inderdaad hebben gemeld dat hij mocht spelen, had de club zelf ook de regels moeten kennen. Het is niet zo dat dit nou een unieke situatie is.

Overigens heb ik wel de mailcorrespondentie gezien tussen HSC en de bond en die probeerden het in eerste instantie te verdoezelen en recht te praten. Daaruit zou je kunnen afleiden dat ze zelf ook fout hebben gezeten. Die drie punten in mindering is zo op het oog dan ook wel erg overdreven, al maakt het waarschijnlijk uiteindelijk toch niet uit.

We hebben in ieder geval belangrijke punten gepakt in de herkansing en Chabab vliegt eruit. En daar zal waarschijnlijk helemaal niemand ook maar een minimaal traantje om zal laten.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Cyclebob op apr 01, 2014, 11:20:10
En op naar Blauw Wit Chabab - Magreb'90 in de hoofdklasse volgend jaar!
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 01, 2014, 12:24:47
Ik mag toch hopen dat de leden van FC Blauw-Wit Amsterdam het fusievoorstel wegstemmen. Chabab kun je nauwelijks een club noemen: één eerste elftal en één veteranenteam en dat is het.

Blauw-Wit heeft de accommodatie, de structuur en de organisatie, Chabab heeft het geld en (volgend jaar) een team in de hoofdklasse. Dus wat dat betreft vullen ze elkaar wel aan. Of je het op deze manier moet willen, is wat anders.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: spons op apr 01, 2014, 13:52:04
Blauw-Wit heeft de accommodatie, de structuur en de organisatie, Chabab heeft het geld en (volgend jaar) een team in de hoofdklasse. Dus wat dat betreft vullen ze elkaar wel aan. Of je het op deze manier moet willen, is wat anders.

Moet je dat geld als Blauw Wit zijnde willen ? Heb het idee dat haar daar net zulk crimineel geld is als o.a. bij clubs als Turkiyemspor en Young Boys
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Pieteiro op apr 01, 2014, 13:58:38
Volgend seizoen een paar leuke derbies op het programma:
Katwijk - Quick Boys (afhankelijk van Katwijk en of QB niet de gelukkigste is in de nacompetitie)
Flevo Boys - Urk (dan moet Flevo Boys niet promoveren, Urk staat aan kop in de 1e klasse)
Grol - Longa '30 (deze is nagenoeg zeker)
DOS '37 - DETO (deze is nagenoeg zeker)

Dat wordt een mooie, woon precies tussen beide plaatsen in. En heb veel contacten in beide selecties! Wel een derby die (met name) op amateur niveau zeer leeft! Ben alleen bang dat ik zelf moet voetballen als deze twee teams elkaar treffen. De derby staat garant voor leuke/ludieke acties van beide kanten.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 02, 2014, 08:24:02
Moet je dat geld als Blauw Wit zijnde willen ? Heb het idee dat haar daar net zulk crimineel geld is als o.a. bij clubs als Turkiyemspor en Young Boys

Dat bedoel ik.
Waar het geld vandaan komt weet ik ook niet, maar als een club met zo'n smalle basis in staat is topklasse te spelen en ook nog spelers van naam kan halen, heb ik daarover wel zo m'n gedachten.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 05, 2014, 21:47:40
Zaterdag 5 april 2014 is een dag die men zich in de zaterdag topklasse nog lang zal heugen.

Was er al sprake van een spannende kampioensstrijd, na hetgeen zich vanmiddag ontvouwen heeft, kunnen we ons opmaken voor een seizoensslot dat zijn weerga niet kent. Beide koplopers, GVVV en Spakenburg, verloren van een achtervolger. GVVV liet het met 3-0 afweten tegen ex-koploper Kozakken Boys en Spakenburg ging met maar liefst 7-2 het schip in bij Rijnsburgse Boys. Saillant detail: Raily Ignatio die vorig jaar nog werd weggestuurd bij Spakenburg, scoorde 6 maal.
Ook de andere achtervolgers IJsselmeervogels (moeizame 4-3 tegen Katwijk) en Hardenberg (4-0 tegen Ter Leede) wonnen, zodat er nu 6 ploegen binnen 3 punten staan.

Van een middenmoot is er eigenlijk nauwelijks sprake dit jaar. Drie van de vier ploegen die als middenmoters zijn te beschouwen )(Scheveningen, Lisse en Sneek) wonnen en zijn met 38 of 39 punten de facto veilig en de facto uitgeschakeld voor de titel. Evenals Excelsior Maassluit, dat gelijk speelde.

Van de degradatiekandidaten pakte alleen Noordwijk (op de p/d plaats) een punt waardoor handhaving voor Katwijk, Excelsior'31 en Ter Leede steeds meer een onbegonnen zaak gaat worden.


Ook spektakel in de zaterdag hoofdklasse A. Koploper Sparta Nijkerk zag de voorsprong op Quick Boys slinken tot 4 punten. De Katwijkers wonnen moeizaam van Montfoort terwijl Sparta in een meeslepende derby met 5-3 verloor bij SDC Putten. Volgende week staat de topper Sparta Nijkerk-Quick Boys op het programma.
Onderin won DOVO de degradatietopper van Barneveld. DOVO heeft weer aansluiting en kan de p/d wedstrijden nog ontlopen, voor Barneveld is het doek bijna gevallen.

In de hoofdklasse B gebeurde weinig. Bovenin werd vooral gelijk gespeeld. Onderin kan Oranje-Wit zich allen theoretisch nog redden.

In het Noorden (hoofdklasse C) gaat de vrije val van ACV door. Tegen AZSV werd opnieuw niet gewonnen zodat de achterstand op koploper Flevo Boys alweer 3 punten is. Onderin heeft DETO de laatste plaats overgedaan aan Traditionsverein VVOG. Beide clubs moeten nog wel een wedstrijd inhalen. Gezien de geringe verschillen onderin, is alles nog mogelijk.

 

Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: FC_Emmen op apr 06, 2014, 10:03:35
DZOH, de club waar ik jaren heb gespeeld is gisteren kampioen geworden in de tweede klasse waardoor de club voor het eerst in de eerste klasse zal meedoen komend seizoen.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Cyclebob op apr 06, 2014, 10:48:40
Drentse Zuid Oost Hoek... schitterende naam
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: ðe waan op apr 06, 2014, 19:14:52
Koploper Sparta Nijkerk zag de voorsprong op Quick Boys slinken tot 4 punten. De Katwijkers wonnen moeizaam van Montfoort terwijl Sparta in een meeslepende derby met 5-3 verloor bij SDC Putten. Volgende week staat de topper Sparta Nijkerk-Quick Boys op het programma.

Ik zag laatst een schrikbarend slecht spelend Sparta Nijkerk nipt winnen van Sportlust'46. Zou me niet verbazen als die het nog weggeven.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 06, 2014, 20:59:51
In de Topklasse Zondag kon AFC vandaag kampioen worden. Dan moest er gewonnen worden van WKE (dat een hoop extra-sportieve problemen kent) en moest de concurrentie (VVSB en HBS) punten laten liggen. Beide gebeurde niet, zodat het kampioenschap nog minstens een week wordt uitgesteld. Onderin is de situatie voor Chabab hopeloos. Als de 3 punten aftrek meegerekend worden, zijn de Amsterdammers gedegradeerd. Ook voor Juliana is het nog een kwestie van tijd. Wat daarboven gebeurt, zal ook afhangen van de ontwikkelingen rond WKE.

In de Zondag Hoofdklasse A is Boshuizen (Leiden) de eerste degradant. De overige degradatiekandidaten pakten punten waardoor het onderin spannend blijft. Bovenin gaat het lijken op een duel tussen twee Haarlemse clubs. EDO staat nog maar twee punten achter op HFC.

In de zuidelijke hoofdklasse B deed Rosmalen goede zaken. Het won zelf terwijl eerste achtervolger Gemert verloor bij Blauw Geel, dat nu tweede staat op 4 punten. Onderin blijft het spannend; de beslissing over rechtstreeks degradatie en p/d-wedstrijden zijn nog lang niet gevallen.

Hercules heeft de leiding in de hoofdklasse C verstevigd door zelf te winnen en concurrent MSC te zien verliezen. Quick'20 is nu de nummer 2 op 5 punten. Onderin is het doek gevallen voor Joure. Longa kan volgende week de tweede rechtstreekse degradant worden.

Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 06, 2014, 21:01:00
Ik zag laatst een schrikbarend slecht spelend Sparta Nijkerk nipt winnen van Sportlust'46. Zou me niet verbazen als die het nog weggeven.

Ik vond ze zaterdag niet slecht, maar wel tamelijk naïef spelen. Als je je vijf keer in één wedstrijd laat verrassen op de counter, dan doe je iets verkeerd....
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 07, 2014, 07:09:24
Hercules heeft de leiding in de hoofdklasse C verstevigd door zelf te winnen en concurrent MSC te zien verliezen. Quick'20 is nu de nummer 2 op 5 punten. Onderin is het doek gevallen voor Joure. Longa kan volgende week de tweede rechtstreekse degradant worden.

Hercules - Quick '20 staat nog op het programma. Daarnaast moet Quick '20 ook nog naar de nummer 3 MSC.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Ici c est Paris op apr 07, 2014, 12:24:05
Ik zou het erg leuk vinden, voor het eerst Topklasse-voetbal in de stad. Gun het Hercules ook heel erg, mooie tenues en heb ze vorig jaar in 2 geweldige wedstrijden tegen het VV De Meern van Frans van Seumeren om promotie naar de Hoofdklasse zien spelen. Wel jammer dat er nu al bekend is dat het halve team vertrekt, o.a. een man of 3 naar FC Lienden.

Ik heb zelf in ieder geval al een dubbel met potlood in de agenda staan voor het paasweekend. Op 19 april om 14.30 Hercules - SWZ Sneek (mogelijke kampioenswedstrijd voor Hercules) en om 17.00 in Amsterdam AFC - HBS (mogelijke kampioenswedstrijd voor AFC).
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: ðe waan op apr 09, 2014, 17:00:19
Zou wel leuk zijn als AFC nog een beetje gaat choken, want die hebben met EVV, HBS, VVSB en JVC Cuijk nog een verdomd lastig programma. Kan het toch nog een beetje leuk worden. Nadeel is alleen dat zondag ook HBS-VVSB is, dus daar worden sowieso al punten gemorst.

Bovendien is het me nog steeds een raadsel hoe deze middelmatige ploeg zoveel punten kan pakken.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 09, 2014, 20:34:21
Welke middelmatige ploeg bedoel je? AFC?

In vergelijking met het zaterdagvoetbal vind ik het zondagvoetbal sowieso nogal middelmatig. De beste ploeg met afstand, Achilles'29, is weggevallen en er is weinig voor in de plaats gekomen.

Het zegt wat dat betreft genoeg dat de zaterdagploegen van de afgelopen 10 jaar 7 keer het algeheel kampioenschap hebben gewonnen.

En als je naar de halve finalisten van de districtsbekers kijkt:

West 1: 3 za, 1 zo
West 2: 4 za, 0 zo
Zuid 1: 2 za, 2 zo
Noord: 3 za, 1 zo
Oost: 1 za, 3 zo

Bij elkaar: 13 za, 7 zo.

(zuid 2 buiten beschouwing gelaten, zuid 2 kent geen zaterdagcompetitie)
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 12, 2014, 22:11:11
In de Topklasse Zaterdag kwam de zoveelste wending in de kampioensrace. Na de zware nederlaag van vorige week verloor Spakenburg vandaag opnieuw. Ook IJsselmeervogels verloor. Kozakken Boys en Rijnsburg moesten zich met een punt tevreden stellen, terwijl GVVV en HHC wel wonnen. GVVV staat momenteel eerste met 3 punten voorsprong op HHC en Spakenburg. Volgende week is de kraker tussen IJsselmeervogels en GVVV.
Onderin viel het doek voor Ter Leede. Nummers 14 en 15, Excelsior'31 en Katwijk hebben respectievelijk 5 en 7 punten achterstand op de Noordwijk (dat op een p/d plaats staat). Het gat tussen Noordwijk en de middenmoot is 5 punten. onderin zijn de kaarten dus zo goed als geschud.

In de Hoofdklasse A speelde koploper Sparta Nijkerk voor 3000 toeschouwers tegen Quick Boys. De kraker eindigde op 3-3 (gelijkmaker van Sparta in de blessuretijd) zodat het verschil 4 punten blijft. Onderin won Montfoort van DOVO waardoor beide clubs redelijk stevig op een p/d plaats staan.

Door zelf te winnen en de concurrentie punten te zien morsen heeft Hoek de titel gepakt in de Hoofdklasse B. Slecht nieuws dus voor de topklassers, die er weer een erg verre uitwedstrijd bij krijgen. Achter Hoek is de strijd om de tweede plek (die recht geeft om in plaats van Hoek nacompetitie te spelen) nog erg spannend.
Oranje-Wit is gedegradeerd naar de eerste klasse. Heinenoord kan zich alleen theoretisch nog redden.

De koplopers in de Hoofdklasse C speelden hun onderlinge wedstrijd al eerder ivm. het jubileum van ACV. Dit gaf de achtervolgers de kans wat dichterbij te komen. Alleen Genemuiden profiteerde daarvan maar staat nog steeds 4 punten achter op Flevo Boys. In de 3e periode is AZSV de verrassende koploper. De ploeg uit Aalten stond enkele weken nog laatste, maar staat inmiddels niet eens meer op een p/d plaats.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 13, 2014, 21:47:30
Het kampioensfeest van AFC in de zondag Topklasse is minstens een week uitgesteld. AFC kon weer niet winnen, de concurrentie wel. Het gat met VVSB, de enig overgebleven concurrent, is nu 7 punten.
Onderin bewezen Juliana en Be Quick elkaar een slechte dienst door gelijk te spelen. Hierdoor is Juliana gedegradeed en kan Be Quick Haaglandia, op de p/d plaats, nauwelijks meer achterhalen. Haaglandia staat 3 punten achter op ADO'20 en WKE, dus daar liggen nog mogelijkheden.

In de hoofklasse A spitst de strijd zich toe op een duel tussen HFC en EDO. Beide Haarlemse ploegen wonnen, zodat HFC 3 punten voor blijft staan. Onderin is het spannend. Boshuizen is al gedegradeerd en in theorie kan iedereen tot en met Quick op plaats 7 nog rechtstreeks degraderen en loopt zelfs nummer 5 De Zouaven nog kans p/d wedstrijden te moeten spelen.

Ook de hoofdklasse B ligt nog open. Gemert profiteerde maar ten dele van het verlies van de nummers 1 en 2, Rosmalen en Blauw-Geel. Onderin won nummer voorlaatst Nuenen met 8-0 bij hekkensluiter Bekkerveld. Toch staat alles zo dicht bij elkaar dat er over degradatie nog weinig te zeggen is.

De beide rechtstreekse degradanten uit de hoofdklasse C zijn inmiddels bekend. Nadat Joure vorige week al afdaalde, is LONGA deze week de klos. Koploper Hercules won moeizaam en blijft 5 punten voor staan.

Vanuit de eerste klasse is de eerste twee promovendi bekend: In West 1 is JOS/Watergraafsmeer kampioen geworden en in Oost kon bij Presikhaaf de champagne ontkurkt worden. 
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 14, 2014, 08:52:24
Kampioen Presikhaaf gaat fuseren met ESCA en zullen voorlopig gaan voetballen onder de naam AFC Arnhem.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: ðe waan op apr 14, 2014, 10:19:01
Joepie, weer een nietszeggende, met fout geld gefinancierde club er bij.Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: ðe waan op apr 14, 2014, 10:27:18
Welke middelmatige ploeg bedoel je? AFC?

In vergelijking met het zaterdagvoetbal vind ik het zondagvoetbal sowieso nogal middelmatig. De beste ploeg met afstand, Achilles'29, is weggevallen en er is weinig voor in de plaats gekomen.

Het zegt wat dat betreft genoeg dat de zaterdagploegen van de afgelopen 10 jaar 7 keer het algeheel kampioenschap hebben gewonnen.

En als je naar de halve finalisten van de districtsbekers kijkt:

West 1: 3 za, 1 zo
West 2: 4 za, 0 zo
Zuid 1: 2 za, 2 zo
Noord: 3 za, 1 zo
Oost: 1 za, 3 zo

Bij elkaar: 13 za, 7 zo.

(zuid 2 buiten beschouwing gelaten, zuid 2 kent geen zaterdagcompetitie)

Dat laatste is natuurlijk geen eerlijke vergelijking, want in zuid II zitten wel twee topklassers en tien hoofdklassers.

Het is verder simpelweg een budgetkwestie. Ik denk dat 16 topklassers op zaterdag bij elkaar een budget hebben dat wel een keer of vijf hoger is dan de 16 zondagclubs. Die hebben over het algemeen dan weer betere jeugdopleidingen. 

Maar los daarvan is het mij een raadsel hoe AFC zoveel punten heeft behaald. Al beginnen ze nu ogenschijnlijk toch een beetje te choken.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 15, 2014, 09:21:22
Is er al iets bekend over de nacompetitie Topklasse/Hoofdklasse? Of moet deze nog worden geloot?
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Joost op apr 15, 2014, 09:29:29
Is er al iets bekend over de nacompetitie Topklasse/Hoofdklasse? Of moet deze nog worden geloot?

Daarvoor moet nog geloot worden.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 18, 2014, 17:41:47
Daarvoor moet nog geloot worden.

Schijnt dat de loting 29 april is.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Ici c est Paris op apr 18, 2014, 18:40:08
En de nacompetitie Hoofdklasse/Eerste Klasse? Aangezien Eerste/Tweede Klasse en lager al wel bekend zijn.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 18, 2014, 22:16:50
De indeling is al bekend:

Zaterdag

Citaat
Poule 1: herkanser (nr. 11) hoofdklasse A, 3e periodekampioen 1e klasse A, 2e periodekampioen 1e klasse C

Poule 2: herkanser (nr. 12) hoofdklasse A, 2e periodekampioen 1e klasse A, 1e periodekampioen 1e klasse B

Poule 3: herkanser (nr. 11) hoofdklasse B, 2e periodekampioen 1e klasse B, 3e periodekampioen 1e klasse C

Poule 4: herkanser (nr. 12) hoofdklasse B, 3e periodekampioen 1e klasse B, 1e periodekampioen 1e klasse C

Poule 5: 1e periodekampioen 1e klasse A, 3e periodekampioen 1e klasse D, 2e periodekampioen 1e klasse E

Poule 6: herkanser (nr. 11) hoofdklasse C, 2e periodekampioen 1e klasse D, 1e periodekampioen 1e klasse E

Poule 7: herkanser (nr. 12) hoofdklasse C, 1e periodekampioen 1e klasse D, 3e periodekampioen 1e klasse E


Er zijn 6 rechtstreekse degradanten en 5 kampioenen van de eerste klasse (er is geen zaterdagpiramide in Zuid2). Er is dus één plaats 'over'.
Er zijn dus 6 herkansers en 15 periodekampioenen die spelen voor 6+1 plaatsen (vandaar 7 poules waarvan één poule zonder hoofdklasser).

Zondag

Citaat
De herkansers van de hoofdklasse A worden gekoppeld aan de periodekampioenen van de 1e klasse A en B

De herkansers van de hoofdklasse B worden gekoppeld aan de periodekampioenen van de 1e klasse C en D

De herkansers van de hoofdklasse C worden gekoppeld aan de periodekampioenen van de 1e klasse E en F
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 21, 2014, 23:41:26
Wegens een uitstapje over de landsgrenzen wat later dan normaal.

De kampioensrace in de Topklasse Zaterdag heeft de zoveelste wending genomen. Koploper GVVV verloor bij IJsselmeervogels (op zich geen schande) en is bijgehaald door Spakenburg en Hardenberg. Vogels volgt op een punt. Overigens is bij gelijke stand het doelsaldo niet doorslaggevend, maar komt er een beslissingswedstrijd. Of een halve beslissingscompetitie als er meer ploegen gelijk eindigen.
Onderin is een beslissingswedstrijd om daarmee het recht om p/d-wedstrijden te spelen inmiddels het hoogste haalbare voor regerend landskampioen Katwijk. Excelsior'31 staat er één punt beter voor, dus ook hopeloos. Noordwijk kan zich opmaken voor de p/d-wedstrijden met een gat van 5 punten naar beneden en 4 punten naar boven met nog twee speelrondes te gaan.

In de Hoofdklasse A is Nijkerk kampioen geworden door zelf te winnen van DOVO en doordat Quick Boys thuis verrassend verloor van ODIN. De derde periode is gewonnen door de amateurs van Ajax; alleen Nijkerk en Quick Boys kunnen de Amsterdammers nog inhalen, maar zij hebben al een periode. Naast Quick Boys en Ajax gaat ook Ermelo (in plaats van Nijkerk) nacompetitie spelen. Onderin is Barneveld gedegaradeerd en heeft Montfoort goede zaken gedaan om p/d wedstrijden te ontlopen.

De kampioen in de Hoofdklasse B, Hoek, was vorige week al bekend. Achter Hoek strijden RVVH, Zwaluwen en Stedoco om twee plaatsen in de nacompetitie, hoewel er nog wel enkele andere kapers op de kust zijn. ASWH is al geplaatst. Onderin is Heinenoord de tweede rechtstreekse degradant en is Deltasport veroordeeld tot p/d-wedstrijden. Hoogst waarschijnlijk geldt dat ook voor Kloetinge.

Flevo Boys heeft in de Hoofdklasse C slechte zaken gedaan. Door zelf te verliezen zag het de concurrentie weer tot op 3 punten naderen.  Onderin is het spannend. Doordat hekkensluiter VVOG won van voorlaatste DETO staan er vier clubs binnen 3 punten en dan is er een gaatje van 3 punten naar WHC en AZSV die op een veilige plaats staan.   

In de eerste klasse zijn inmiddels 3 van de 5 kampioenen bekend: Rijnvogels, Spijkenisse en Urk.

In de Zondag Topklasse is AFC door een gelijkspel en gunstige uitslagen van de concurrenten kampioen geworden. Onderin is de strijd wie p/d wedstrijden moet spelen, nog erg spannend. ADO'20 verloor met maar liefst 6-1 van Haaglandia waardoor beide ploegen nu gelijk staan op de 13e plaats.

Dat de Hoofdklasse A een Haarlemse kampioen krijgt is nu zeker. Alleen EDO kan koploper HFC nog achterhalen. EDO of HFC en Westlandia zijn zeker van de nacompetitie. De Dijk is de meest waarschijnlijke derde deelnemer, maar DOSKO, dat het erg goed doet en zich bijna veilig heeft gespeeld, zou de derde periode nog kunnen winnen. Onderin strijden GOES en RKAVV om niet rechtstreeks te degraderen.

Doordat de concurrentie in de Hoofdklasse B weer punten liet liggen, heeft Rosmalen nog maar een punt nodig om kampioen te worden. Blauw-Geel wordt in dat geval verwezen naar de nacompetitie. Op grond van de eindrangschikking is Gemert waarschijnlijk ook wel bij. Wie als 3e periodekampioen mag meedoen, is nog helemaal open. Onderin is het doek gevallen voor Bekkerveld, maar kan het verder nog alle kanten op.

Na een thuisnederlaag tegen Sneek is de voorsprong van Hercules in de Hoofdklasse C geslonken tot 2 punten op Quick'20. Sneek. Op 4 mei speelt Hercules thuis tegen Quick'20; op de laatste speeldag speelt Quick'20 tegen MSC, dat ook nog een kleine kans op het kampioenschap heeft. De twee ploegen die geen kampioen worden van dit drietal plus Sneek spelen nacompetitie.
Onderin is het niet meer spannend. Joure en LONGA zijn gedegradeerd en Hoogeveen en FVC kunnen de p/d-wedstrijden eigenlijk niet meer ontlopen.

Vanuit de eerste klasse zijn er -naast het al bekende JOS/Watergraafsmeer en Presikhaaf- geen nieuwe kampioenen te melden.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: spons op apr 22, 2014, 06:32:57
Ik denk dat het voor Noordwijk in de topklasse nog niet gedaan is voor de p/d plaats. Noordwijk staat 4 punten achter op Capelle en 5 op Barendrecht. De laatste 2 spelen zaterdag tegen elkaar terwijl Noordwijk bij het al zo goed als zeker gedegradeerde Katwijk speelt.
Op de laatste speeldag speelt Barendrecht bij GVVV wat dan mogelijk kampioen kan worden en is het Noordwijk - Capelle.

En vergeet het belangrijkste niet, Excelsior Maassluis heeft zich afgelopen zaterdag definitief veilig gespeeld en is ook volgend seizoen in de topklasse te bewonderen.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 27, 2014, 22:42:48
Dit weekend i.v.m. koningsdag geen programma bij de zaterdagamateurs en in de landelijke competities op zondag.
In sommige districten werd op zondag wel gespeeld, maar er vielen geen beslissingen voor wat betreft promotie naar de hoofdklasse.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 29, 2014, 10:04:39
Programma nacompetitie Top-/Hoofdklasse
http://www.voetbalopzaterdag.com/nieuws/8104/Programma_nacompetitie_top-/hoofdklasse/ (http://www.voetbalopzaterdag.com/nieuws/8104/Programma_nacompetitie_top-/hoofdklasse/)

Programma nacompetitie Hoofd-/1e klasse
http://www.voetbalopzaterdag.com/nieuws/8105/Programma_nacompetitie_hoofd-/1e_klasse/ (http://www.voetbalopzaterdag.com/nieuws/8105/Programma_nacompetitie_hoofd-/1e_klasse/)
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 04, 2014, 17:52:42
Ik ben net terug van Hercules-Quick'20 waar Hercules in een meer spannende dan goede wedstrijd met 4-2 won en daarmee de titel in de hoofdklasse C opeiste. Hoog tijd voor een overzicht.

De titelstrijd in de Topklasse Zaterdag zal op de laatste dag beslist worden of misschien nog later. Bij gelijke stand telt het doelsaldo niet maar wordt er een beslissingswedstrijd of een halve beslissingscompetitie gespeeld.
Er zijn nog 3 ploegen die reële kans hebben op de titel. GVVV en Spakenburg wonnen beiden en staan bovenaan, IJsselmeervogels won ook en staat op één punt. Theoretisch kan HHC (dat verloor van Spakenburg) nog gelijk komen met de koplopers. Onderin is Excelsior'31 na Ter Leede de tweede degradant. Katwijk won van Noordwijk en kan nog naast de ploeg uit het buurdorp komen. In dat geval zal een beslissingswedstrijd moeten gaan beslissen wie van de twee rechtstreeks degradeert en wie nacompetitie mag spelen.


In de Hoofdklasse A zijn de kaarten zo goed als geschut. Nijkerk is al twee weken kampioen, Quick Boys, Ajax en Ermelo spelen nacompetie. Onderin is na Barneveld nu ook Sportlust gedegradeerd. DOVO en Montfoort staan 3 punten achter VVA'71 op de p/d-plaatsen, dus de Achtervelders hebben aan een punt genoeg om zich veilig te spelen.

De strijd om de nacompetitieplaatsen in de Hoofdklasse B is nog spannend. Periodekampioen ASWH is zeker, drie ploegen (RVVH, Zwaluwen en Stedoco) zijn nog in de race om via de tweede plaats in de eindstand (in plaats van Hoek) aan de nacompetitie deel te nemen en de derde periodetitel is nog binnen het bereik van maar liefst 6 ploegen. Onderin is alles beslist: Oranje-Wit en Heinenoord degraderen rechtstreeks, Delta Sport en Kloetinge spelen p/d wedstrijden.

De enige zaterdaghoofdklasse waar de kampioen nog niet bekend is, is de Hoofdklasse C. Zowel koploper Flevo Boys als achtervolger ACV verloren zodat Genemuiden, Harkema en Staphorst nog meedoen voor de titel. Voor de nacompetitie zijn er nog zo veel mogelijkheden dat het onbegonnen werk is deze op te sommen.
Onderin is er ook nog niks beslist. WHC heeft nog een punt nodig, de vier ploegen eronder (VVOG, Go Ahead Kampen, Berkum en DETO) staan binnen twee punten en kunnen alle vier nog rechtstreeks degraderen of p/d wedstrijden halen.


In de Topklasse Zondag moet nog één beslissing vallen. De kampioen (AFC) is al een week bekend, evenals de drie rechtstreekse degradanten (Chabab, Juliana en Be Quick). Alleen de herkanser moet nog bekend worden. Op dit moment staat Haaglandia 4e van onder, maar de achterstand op ADO'20 en HSC'21 bedraagt slechts 2 punten.

De Hoofdklasse A gaat volgende week beslist worden. HFC en EDO wonnen beide, dus de voorsprong van HFC blijft 2 punten. EDO heeft wel de 3e periode gewonnen, zodat de ploeg die geen kampioen wordt zeker nacompetitie speelt samen met Westlandia en de nummer 4 van de ranglijst. Voor de vierde plaats zij De Dijk, De Zouaven en Quick nog in de running.
Onderin gaan drie ploegen uitmaken wie Boshuizen vergezelt naar de eerste klasse en wie p/d-wedstrijden mogen gaan spelen. GOES, Nieuwenhoorn en RKAVV staan gelijk op de 11e t/m 13e plaats.

Ook in de Hoofdklasse B zit de spanning vooral onderin. Rosmalen is al een tijdje kampioen en Blauw-Geel en Gemert hebben zich geplaatst voor de nacompetitie. Er zijn nog 3 ploegen die de derde periode kunnen winnen: Dongen, De Valk en Deurne.
Wie naast Bekkerveld de tweede degradant wordt, is nog onzeker. Venray heeft 23 punten, Nuenen heeft er 24 en EHC 26. De Valk (27) en Schijndel (29) kunnen niet meer rechtstreeks degraderen.

Zoals gezegd is Hercules vandaag kampioen geworden van de Hoofdklasse C. Hierdoor gaan MSC, Quick'20 en Sneek nacompetitie spelen. Onderin waren Longa en Joure al gedegradeerd, dus alleen de beslissing wie er p/d gaat spelen, moet nog vallen. Hoogeveen en FVC deden vandaag goede zaken en hebben nog aansluiting bij de ploegen erboven.


In de Eerste klasse zijn de meeste kampioenen inmiddels bekend. Op zaterdag heeft Opheusden (Oost) zich bij Urk, Rijnvogels en Spijkenisse gevoegd. Alleen West 1 is nog niet beslist; het gaat tussen Breukelen (59p) en LRC Leerdam (57p).

Op zondag is Achilles in Noord kampioen geworden. West 2 en Zuid 1 en 2 zijn nog niet beslist, JOS/Watergraafsmeer en Presikhaaf waren al gepromoveerd.   
 
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Terranova op mei 04, 2014, 19:33:15
Rosmalen is volgens mij vandaag pas kampioen geworden in de Hoofdklasse B zondag.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Ici c est Paris op mei 04, 2014, 21:16:18
Breukelen stond tot gisteren gelijk met LRC Leerdam, echter Breukelen won met 0-5 bij Roda'46 en LRC speelde met 3-3 gelijk bij nummer 3 VVZ'49. Het stond daar kort voor tijd nog 3-2, maar in de blessuretijd slaagde de keeper van LRC erin om te scoren. Volgende kunnen 'we' met FC Breukelen kampioen worden maar gemakkelijk wordt het niet, datzelfde VVZ'49 is namelijk de tegenstander.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 04, 2014, 23:49:24
Rosmalen is volgens mij vandaag pas kampioen geworden in de Hoofdklasse B zondag.

klopt.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Bossche Bol op mei 05, 2014, 00:37:12
Rosmalen is volgens mij vandaag pas kampioen geworden in de Hoofdklasse B zondag.
OJC.
Zo kent men de club locaal, niemand heeft het over OJC ROSMALEN. 'Rosmalen' is er halverwege jaren '90 achter geplakt vlak voordat de gemeente Rosmalen opgeslokt zou worden door 's-Hertogenbosch (wat veel kwaad bloed zette).
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Sebastiaan_W op mei 05, 2014, 07:04:38
In de Topklasse moeten Haaglandia en HSC '21 tegen elkaar. ADO '20 moet uit tegen het al gedegradeerde Chabab. Die hebben aan een punt dus genoeg.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Terranova op mei 05, 2014, 11:36:55
OJC.
Zo kent men de club locaal, niemand heeft het over OJC ROSMALEN. 'Rosmalen' is er halverwege jaren '90 achter geplakt vlak voordat de gemeente Rosmalen opgeslokt zou worden door 's-Hertogenbosch (wat veel kwaad bloed zette).

Sorry hoor. Ik wist niet dat je kwaad werd.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: Bossche Bol op mei 05, 2014, 13:06:56
Sorry hoor. Ik wist niet dat je kwaad werd.
Komt dat dan zo over? Ik gaf alleen wat uitleg.

Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 10, 2014, 21:18:04
De slotdag in de Topklasse Zaterdag was nog spannender dan verwacht. Terwijl ik -met Radio M in het oor- in Sassenheim getuige was van een regelmatige overwinning van Spakenburg op Ter Leede, had GVVV in Barendrecht alle mogelijke moeite om te winnen. Uiteindelijk viel de 2-3 (na 2-0 achterstand) pas in de 6e minuut van de blessuretijd. Hierdoor spelen GVVV en Spakenburg (dat zich al kampioen waande) volgende week een beslissingswedstrijd, bij VVOG in Harderwijk.
Onderin pakte degradeerde de regerend landskampioen Katwijk door een ontluisterende 7-2 nederlaag bij HHC.

Kampioen: GVVV of Spakenburg (beslissingswedstrijd 17/05, 15.00u, de Strokel, Harderwijk)
p/d-wedstrijden: Noordwijk
gedegradeerd: Ter Leede, Excelsior'31, Katwijk


In de Hoofdklasse A waren alleen de plaatsen voor de p/d-wedstrijden nog in te vullen. VVA'71 pakte een punt, waardoor Montfoort en DOVO nog moeten strijden om lijfsbehoud.

Kampioen: Sparta Nijkerk
Nacompetitie: Quick Boys, Ermelo, Ajax
p/d-wedstrijden: Montfoort, DOVO
gedegradeerd: Barneveld, Sportlust'46


De verdeling van de plaatsen in de nacompetitie van de Hoofdklasse B was daar het enige wat nog spannend was. Stedoco won en sleepte de 3e periode in de wacht, RVVH won ook en werd en kwalificeerde zich via de tweede plaats in de eindstand. Zwaluwen verloor en greep mis.

Kampioen: Hoek
Nacompetitie: RVVH, ASWH, Stedoco
p/d-wedstrijden: Kloetinge, Deltasport
gedegradeerd: Heinenoord, Oranje Wit


De laatste hoofdklassekampioen werd vanmiddag pas bekend: In de Hoofdklasse C won Genemuiden van concurrent ACV terwijl medekoploper Flevo Boys verloor en ook nog werd ingehaald door Harkema en Staphorst (dat de derde periode won). Binnen enkele weken heeft Flevo Boys een voorsprong van 3 punten verspeeld, de nacompetitie misgelopen en ook nog ontluisterend verloren in de halve finale van de districtsbeker tegen Urk.
Onderin zijn de kaarten ook vandaag pas geschud. Berkum verloor in een rechtstreeks duel van VVOG en degradeert. VVOG, dat enkele weken geleden nog laatste was. handhaaft zich zelfs rechtstreeks. Go Ahead Kampen verloor ook en is daardoor eveneens tot de eerste klasse veroordeeld. DETO redde zich voorlopig, maar moet p/d spelen, evenals WHC dat verloor van Apeldoorn.

Kampioen: Genemuiden
Nacompetitie: Harkemase Boys, ACV, Staphorst
p/d-wedstrijden: DETO, WHC
gedegradeerd: Berkum, Go Ahead Kampen.


In de eerste klasse zijn de kampioenen ook bekend:

Eerste klasse A: Breukelen
Eerste klasse B: Rijnvogels
Eerste klasse C: Spijkenisse
Eerste klasse D: DFS Opheusden
Eerste klasse E: Urk
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 11, 2014, 21:44:52
Ook op zondag is de reguliere competitie klaar.

In de Topklasse Zondag moest alleen de deelnemer aan de p/d wedstrijden nog bekend worden. HSC'21 wist te winnen bij Haaglandia, waardoor laatstgenoemde nog in de nacompetitie aan de bak moet.

Kampioen: AFC
p/d-wedstrijden: Haaglandia
gedegradeerd: Chabab, Juliana, Be Quick


In de Hoofdklasse A moest de kampioen nog gekroond worden. Voorafgaand had HFC 2 punten voorsprong op EDO. Door zelf met 4-0 te winnen terwijl EDO van De Zouaven verloor, haalde de oudste club van Nederland het kampioenschap binnen. Door zelf te winnen van EDO terwijl De Dijk verloor van GOES, mag De Zouaven nacompetitie spelen en mist De Dijk de boot.
Doordat behalve GOES ook RKAVV won, zakte Nieuwenhoorn naar een degradatieplaats en mogen GOES en RKAVV naar de herkansing.
De degradatie van Nieuwenhoorn heeft overigens nog gevolgen: Nieuwenhoorn gaat op zaterdag spelen en trekt het zondagteam terug. Door de degradatie levert dit geen vacature op in de Hoofdklasse, dus ook geen versterkte promotie uit de eerste klasse.

Kampioen: Koninklijke HFC
Nacompetitie: Westlandia, EDO, De Zouaven
p/d-wedstrijden: RKAVV, GOES
gedegradeerd: Nieuwenhoorn, Boshuizen


Rosmalen was vorige week al kampioen en Bekkerveld was al gedegradeerd. Bijna alle andere beslissingen in de Hoofdklasse B vielen vanmiddag. Doordat Venray gelijkspeelde en concurrenten Nuenen en EHC wonnen, is Venray gedegradeerd. Nuenen en EHC spelen p/d wedstrijden.  De derde periode werd gewonnen door Dongen, dat De Valk net voor bleef.

Kampioen: OJC Rosmalen
Nacompetitie: Gemert, Blauw-Geel, Dongen
p/d-wedstrijden: Nuenen, EHC
gedegradeerd: Venray, Bekkerveld


In de Hoofdklasse C moest alleen nog beslist worden wie p/d wedstrijden moet gaan spelen. FVC wist zich veilig te spelen ten koste van Alverna, dat samen met Hoogeveen tot de nacompetitie veroordeeld is.

Kampioen: Hercules
Nacompetitie: MSC, Quick'20 en Sneek ZW
p/d-wedstrijden: Alverna, Hoogeveen
gedegradeerd: Joure, LONGA


In de eerste klasse zijn de kampioenen ook bekend:

Eerste klasse A: JOS/Watergraafsmeer
Eerste klasse B: Magreb
Eerste klasse C: Vlissingen
Eerste klasse D: TOP
Eerste klasse E: Presikhaaf
Eerste klasse F: Achilles 1894
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 13, 2014, 18:37:16
LET OP

De burgemeester van Harderwijk heeft de beslissingswedstrijd tussen Spakenburg en GVVV van aanstaande zaterdag verboden. Er wordt nu gezocht naar een andere locatie.
Titel: Re: Amateurs 2013/14 - stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 19, 2014, 22:47:08
De kogel is door de kerk: De beslissingswedstrijd wordt gespeeld in het stadion van FC Volendam, zaterdag a.s. om 13.00 uur (Let op: 13.00 uur!)

Kaarten kunnen -naar het schijnt- vanaf dinsdag ook online worden gekocht.