GroundhoppersNet

Groundhopping => Nederland => Topic gestart door: hgrm op mrt 07, 2015, 22:21:47

Titel: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 07, 2015, 22:21:47
Er begint langzaamaan duidelijkheid te komen in de diverse amateurcompetities. Hoog tijd dus om weer met een wekelijkse update te komen:

De zaterdagtopklasse is net als vorig jaar weer behoorlijk spannend. Bovenin zijn Kozakken Boys en Spakenburg de voornaamste titelkandidaten. De ploeg uit Werkendam staat 3 punten voor en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Spakenburg. Volgende week zaterdag spelen de ploegen in Spakenburg tegen elkaar.
Tussen Kozakken Boys en Spakenburg in staat momenteel Barendrecht, dat echter wel 2 wedstrijden meer heeft gespeeld dan Spakenburg en zelfs 3 meer dan Kozakken Boys.
Behalve Barendrecht kunnen ook Rijnsburg, Capelle en HHC Hardenberg zich tot de subtop rekenen.
Alle clubs daar onder moeten nog in meer of mindere mate vrezen voor degradatie. Grote clubs als IJsselmeervogels en GVVV moeten punten gaan pakken om niet in de problemen te komen. Sparta Nijkerk en Sneek hebben dat de laatste weken gedaan waardoor er wat lucht naar onderen is. Excelsior Maassluis heeft de laatste plaats, waar het het hele seizoen vertoefde, overgedaan aan de amateurs van Ajax.

In de Hoofdklasse A heeft ODIN'59 goede zaken gedaan door de topper te winnen bij SteDoCo, waardoor de laatstgenoemde club ODIN niet meer kan passeren als het de twee inhaalwedstrijden wint. VVA'71 deed ook goede zaken door als enige achtervolger te winnen en naar de tweede plaats te klimmen. Door opnieuw te verliezen is DOVO nu wel afgehaakt; de Veenendalers moeten nu eerder naar beneden kijken dan naar boven.
Montfoort staat op 6 punten van een p/d-plaats laatste, voor de rest is er in de strijd tegen degradatie nog weinig lijn te ontdekken.

De Hoofdklasse B is de enige waar bovenin van spanning allang geen sprake meer is. Ondanks verlies bij Noordwijk heeft Katwijk nog steeds een gat van 13 punten naar nummer 2 Quick Boys. Onderin is 's Gravenzande al bijna het hele jaar laatste. Ook Smitshoek en Xerxes staan er slecht voor; het lijkt zeker dat de twee rechtstreekse degradanten onder deze drie clubs te vinden gaan zijn.

In het oostenlijke Hoofdklasse C lijkt de kampioensstrijd te gaan tussen Ermelo, Harkema en Excelsior'31. Ermelo staat 3 punten voor op Harkema en 7 op Excelsior, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Onderin heeft WVF tot nu toe slechts 3 punten gehaald; degradatie lijkt onvermijdelijk. Daarboven is er nog veel mogelijk.

Volgend weekend is inhaalweekend (met onder andere dus Spakenburg-Kozakken Boys). Als het aantal gespeelde wedstrijden langzaamaan weer gelijk getrokken wordt, zeggen de standen ook weer wat meer. 
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 16, 2015, 19:59:44
Afgelopen weekend was inhaalweekend. Door de diverse sneeuw-, regen- en hagelbuien van de afgelopen maanden was er behoorlijk wat in te halen, vooral op zaterdag.

In de Topklasse werd op dinsdag al begonnen met inhalen. De wedstrijd GVVV - IJsselmeervogels, eerder afgelast vanwege het tragische auto-ongeval van GVVV'er Joey Snijders (die nog steeds in coma ligt) werd pure reclame voor de topklasse. Na een wedstrijd die 90 minuten lang alle kanten op kon, moesten beide ploegen het doen met een 2-2 gelijkspel. Zaterdag stond ondermeer de topper Spakenburg-Kozakken Boys op het programma. Spakenburg was de enige ploeg die wilde voetballen en won terecht met 3-1.
In de stand heeft Kozakken Boys nu drie punten voorsprong op Spakenburg. Met nog een hoop lastige wedstrijden voor beide ploegen te spelen, is de strijd om het kampioenschap weer helemaal open. Onderin pakte Ajax nuttige punten bij Hoek waardoor het onderin nu nog dichter op elkaar staan.

In de hoofdklasse A won SteDoCo van Breukelen waardoor het koploper ODIN met nog een wedstrijd in te halen tot op 4 punten nadert. Onderin verloor Montfoort opnieuw en lijkt het af te halen in de strijd tegen degradatie.

In de hoofdklasse B werden slechts twee wedstrijden ingehaald. Xerxes won van Smitshoek waardoor het zelf goede zaken doet in de strijd tegen degradatie, ten koste van hetzelfde Smitshoek.

In de hoofdklasse C werd bijna een volledig programma gespeeld; alleen Ermelo en Wierden kwamen niet in actie. Ermelo staat nog wel steeds bovenaan met even veel punten als Harkema maar een wedstrijd minder gespeeld. Excelsior'31 blijft nog in de buurt, de rest lijkt afgehaakt. Onderin pakte WHC belangrijke punten en deed de 13e plaats (rechtstreekse degradatie) over aan Staphorst.

Uit de eerste klassen is te melden dat in B Swift de kop heeft overgenomen van Sportlust'46.

Over de zondagcompetitie schreef ik nog niet. Nu wel:

In de Topklasse is Lienden weer een puntje dichter bij het kampioenschap gekomen doordat het zelf een punt pakte tegen AFC terwijl concurrent VVSB verloor. UNA is nu tweede op 6 punten, VVSB volgt op een punt meer. Onderin lijkt het doek gevallen voor promovendus en ex-profclub EDO uit Haarlem. Met slechts 12 punten is het gat naar een veilige plaats 13 punten. Leonidas (Rotterdam) doet het met 17 punten iets beter, maar lijkt ook niet aan degradatie te kunnen ontkomen. De derde rechtstreekse degradatieplaats wordt bezet door ADO'20 (Heemskerk) met één punt achterstand op regerend kampioen AFC dat op de play-off plaats staan. Gaat AFC hetzelfde doen als Katwijk vorig jaar en als kampioen degraderen?
Het gat naar de ploegen er boven is niet groot dus AFC en ADO'20 hebben nog alle kans zich te redden.

De hoofdklasse A is een beetje een trieste poule met een hoop niet helemaal zuivere clubs (Chabab, De Dijk, OFC en Haaglandia.). De Dijk staat bovenaan, maar Vlissingen volgt op een punt met nog een wedstrijd in te halen. Chabab moet nog twee wedstrijden inhalen en kan ook nog in de buurt komen als de veldperikelen, ruzie met de gemeente en ruzie met de KNVB de club niet de das om doen.
Onderin is de eerste degradant al bekend: Haaglandia heeft zich teruggetrokken en speelt het seizoen verder niet uit. Op de 11e (en nu dus laatste) plaats staat AFC'34 met 8 punten. Het gat naar de Zouaven op een play-off plaats is 4 punten. Op de andere play-off plaats staat VOC, maar de Rotterdammers moeten nog twee wedstrijden inhalen. Hollandia, JOS en DHC die er vlak boven staan, moeten dus nog uitkijken.

In het zuiden, in de hoofdklasse B, werd zondag een volledig programma gespeeld. Gemert deed goede zaken door 'virtueel koploper' Dongen te verslaan. Gemert en Blauw-Geel staan nu gelijk op de eerste plaats en Dongen kan daar niet meer bij komen, ook al wordt de inhaalwedstrijd gewonnen. Naar TEC uit Tiel is er al een gaatje geslagen.
Onderin lijkt het doek voor AWC en De Valk langzaam te vallen. Voor de play-offs komen Deurne, Schijndel en Groene Ster nog in aanmerking.

De noordoostelijke hoofdklasse C is nog spannend. Sneek WZ staat welliswaar 5 punten voor, maar nummer 2 MSC heeft nog twee wedstrijden tegoed. De laatste plaats wordt ook ingenomen door een Friese club: FVC uit Leeuwarden met drie punten minder dan Arnhem op de andere degradatieplaats en De Bataven op een play-off plaats. De Bataven hebben nog wel twee wedstrijden tegoed. Door de verschillen in gespeelde wedstrijden is de stand vooral onderin onoverzichtelijk en zijn er nog een hoop ploegen die in de problemen kunnen komen.

Drie van de zes eerste klassen zijn bijzonder spannend bovenin. In de andere drie is er een duidelijke koploper: In 1A (west 1) staat De Meern 10 punten los, in 1B (west 2) heeft RKAVV een gat van 5 punten en in 1D (zuid 2) heeft EHC 10 punten voorsprong (met twee wedstrijden meer gespeeld, dat dan weer wel).
 
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Niels1977 op mrt 17, 2015, 07:40:15
Mooi overzicht. Leuk om te lezen.

Ik heb alleen een vraagje, Wat is er niet zuiver aan de Dijk eigenlijk?
Ik heb daar nooit iets over gehoord en ben benieuwd.

Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: FC_Emmen op mrt 17, 2015, 10:59:52


Drie van de zes eerste klassen zijn bijzonder spannend bovenin. In de andere drie is er een duidelijke koploper: In 1A (west 1) staat De Meern 10 punten los, in 1B (west 2) heeft RKAVV een gat van 5 punten en in 1D (zuid 2) heeft EHC 10 punten voorsprong (met twee wedstrijden meer gespeeld, dat dan weer wel).
 
In 1E heeft HZVV een voorsprong van 7 punten, met een wedstrijd meer gespeeld.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 17, 2015, 12:14:56
Mooi overzicht. Leuk om te lezen.

Ik heb alleen een vraagje, Wat is er niet zuiver aan de Dijk eigenlijk?
Ik heb daar nooit iets over gehoord en ben benieuwd.

Voor zover ik weet een kamperclub gefinancierd door dubieuze geldbronnen.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: spons op mrt 17, 2015, 12:40:54
Voor zover ik weet een kamperclub gefinancierd door dubieuze geldbronnen.

Wat is er mis met kampers ?
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 17, 2015, 13:24:38
Wat is er mis met kampers ?

Qua kamperclubs heb ik alleen maar slechte ervaringen.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: ðe waan op mrt 17, 2015, 19:04:21
Het suikeroompje van De Dijk luistert naar de naam Heino Braspenning. Even googelen levert voldoende materiaal op.

Sowieso clubs die qua ledenaantal, historie en achterban geen hout voorstellen en in no time opklimmen naar de top van de van de amateurreeksen zijn in 99 van de 100 gevallen niet zuiver op de graat.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Bier und Bratwurst op mrt 18, 2015, 15:55:14
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/prestatievoetbal-op-zaterdag-zondag-zuidwolde
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 22, 2015, 22:29:59
Zaterdag:

In de Topklasse heeft Spakenburg het goede resultaat van vorige week weer grotendeels teniet gedaan door gelijk te spelen in Hoek, terwijl Kozakken Boys wel won. Het verschil is dus weer gegroeid naar 5 punten. Van de achtervolgers, die vooral spelen voor vrijstelling in de eerste ronde van de KNVB-beker, deed Hardenberg goede zaken door van Rijnsburg te winnen.
Onderin pakte Genemuiden een belangrijke overwinning bij Lisse waardoor de reddende oever nog maar 2 punten weg is. Veel is er nog niet te zeggen over degradatie behalve dat alles erg dicht bij elkaar staat: de onderste helft van de stand (9 t/m 16) staan binnen 7 punten.

Wie er kampioen wordt van de Hoofdklasse A blijft een grote vraag. De koppositie wisselt bijna wekelijks. Ditmaal verloor koploper ODIN, zodat SteDoCo er nu in verliespunten het beste voor staat. De inhaalwedstrijd bij DFS moet dan wel gewonnen worden. Achilles Veen en VVA'71 staan ook nog binnen 'touching distance' van de kop.
Achter de vier genoemde ploegen valt een gat van 7 punten en begint eigenlijk meteen de degradatiezone. Zelfs Montfoort op de laatste plaats is nog niet kansloos. De Orange Machine heeft welliswaar een gat van 6 punten naar de voorlaatste, maar heeft nog 2 wedstrijden tegoed.

Hoofdklasse B is een stuk overzichtelijker. Katwijk staat een straatlengte voor op plaatsgenoot Quick Boys. De laatste kans om dichterbij te komen was niet aan de blauw-witten besteed. Voor bijna 5000 toeschouwers werd de derby 1-1 en bleef het gat 13 punten. Voor Quick Boys is daarmee het reguliere seizoen feitelijk afgelopen; als vervangend winnaar van de tweede periode met deelname aan de nacompetitie het hoogste al bereikt. Omdat Katwijk ook de eerste periode won, is er via de eindstand ook nog een nacompetitieplaats te vergeven. Hiervoor komen nog minstens vijf ploegen serieus in aanmerking.
Onderin is de degradatie van 's Gravenzande weer een stapje dichterbij gekomen, terwijl Smitshoek door een overwinning op RVVH juist weer de aansluiting begint te vinden. 

Tenslotte de Hoofdklasse C: De tweekamp tussen Ermelo en Harkema gaat verder. Harkema liet een steekje vallen door gelijk te spelen in Wierden. Ermelo profiteert en heeft nu twee punten voorsprong, een wedstrijd minder gespeeld en een veel beter doelsaldo. Onderin wist WVF ook na 18 pogingen de eerste overwinning niet binnen te slepen. Het verloor van Urk en blijft wel heel schamel op 3 punten staan. Urk neemt een klein beetje afstand van de degradatiezone.


Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 22, 2015, 22:44:34
Zondag:

In de Topklasse verloren zowel koploper Lienden (van HFC) als nummer 3 VVSB (van Leonidas). Nummer 2 UNA profiteerde maar gedeeltelijk door met 2-2 gelijk te spelen bij nummer 4 De Treffers. Aan de kop verandert er dus niet veel; Lienden leidt met 6 punten voorsprong.
Onderin is het doek voor EDO bijna gevallen. Nog één nederlaag of een overwinning van HSC en AFC en dan zijn de Haarlemmers weer hoofdklasser. Voor Leonidas, daarentegen, gloort er weer hoop. Door een knappe overwinning bij VVSB is de aansluiting weer gevonden.

Vlissingen heeft goede zaken gedaan in de Hoofdklasse A. Zelf wonnen de Zeeuwen van Hollandia terwijl De Dijk thuis onderuit ging tegen nummer laatst AFC'34. Vlissingen gaat aan kop met even veel punten als Magreb'90 maar een wedstrijd minder gespeeld. Door de overwinning van AFC'34 is het onderin nog spannender geworden. Door het terugtrekken van Haaglandia degradeert er maar één club rechtstreeks.

In de Hoofdklasse B zet Gemert de goede reeks door terwijl nummer 2 Blauw-Geel van nummer 3 Dongen verloor. Hierdoor heeft Gemert nu 3 punten voorsprong op Blauw-Geel. Als Dongen de inhaalwedstrijd wint, komt het op één punt van de koploper. Onderin won rode lantaarn AWC van De Valk, dat één plekje hoger staat. Door deze 'broedermoord' hebben beide ploegen nu 11 punten, 7 minder dan Schijndel op een barrageplaats.

In het noordoosten, in de Hoofdklasse C staat Sneek met twee wedstrijden meer gespeeld dan de achtervolgers bovenaan. Als MSC beide inhaalwedstrijden wint, dan neemt het de kop over en ook Rohda Raalte en Juliana'31 kunnen nog in de buurt komen. Onderin blijft het spannend, al heeft nummer laatst FVC geen goede zaken gedaan door dik te verliezen van mede-degradatiekandidaat De Bataven.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mrt 29, 2015, 21:54:20
28/29 maart

Zaterdag

In de Topklasse gieren de zenuwen door de keel van de koplopers. Was het vorige week Spakenburg dat gelijkspeelde tegen een staartploeg, dit keer was Kozakken Boys aan de beurt door met 2-1 te verliezen bij Lisse. Het verschil is nu nog 2 punten in het voordeel van Kozakken Boys. Barendrecht, de nummer 3, verzuimde dichterbij te komen door te verliezen van Maassluis.
Onderin is het ook spannend. Excelsior Maassluis pakt de laatste weken punten en staat nu gelijk met Sneek en Nijkerk op de 12e-14e plaats. Mocht het zo blijven, dan is er een halve beslissingscompetitie nodig om te bepalen wie er rechtstreeks degradeert, wie er play-off speelt en wie er rechtstreeks in blijft; doelsaldo telt niet voor dat soort beslissingen.


ODIN heeft maar kort mogen genieten van de koppositie in de Hoofdklasse A. De tweede nederlaag op rij betekent dat SteDoCo nu ook op winstpunten ODIN voorbij is. VVA en Achilles Veen zitten ook nog op het vinkentouw. De volgende ronde (11 april) staat SteDoCo-VVA op het programma.
Montfoort bewees zich zelf een slechte dienst door te verliezen van Volendam. Hierdoor is het gat tussen de Montfoortse Oranjehemden op de laatste plaats en de Volendamse Oranjehemden op de voorlaatste plaats gegroeid naar 9 punten. Montfoort heeft nog wel twee inhaalwedstrijden tegoed; dinsdag is de eerste bij Putten.

In de Hoofdklasse B is de eerste beslissing gevallen: de kampioen komt uit Katwijk. Alleen theoretisch kan Quick Boys koploper vv Katwijk nog achterhalen. De ploeg uit het noorden van het vissersdorp heeft aan één punt genoeg om definitief kampioen te worden. Volgende week zaterdag valt de beslissing in de tweede periode als RVVH inhaalt tegen ASWH. Bij winst pakt RVVH de periodetitel, in alle andere gevallen is Quick Boys de gelukkige.
Onderin pakte rode lantaarn 's Gravenzande een belangrijke overwinning door met 4-1 te winnen van Kloetinge. Hierdoor is er weer een beetje hoop voor de ploeg uit het Westland.

De kopgroep van de Hoofdklasse C is weer een beetje in elkaar geschoven. Koploper Ermelo kwam niet verder dan een gelijkspel terwijl Excelsior'31 de derby tegen SVZW met 5-0 won. Harkema, dat zelf niet speelde, staat nu op 3 punten van Ermelo; Excelsior volgt op een punt van Harkema. Onderin won Staphorst de uiterst belangrijke wedstrijd tegen WHC en springt over WHC heen naar een play-off plaats. WVF boekte de 16e nederlaag in 19 wedstrijden en wacht nog steeds op de eerste overwinning.

In de Eerste klasse is niet veel gewijzigd behalve in district Oost. Daar verloor koploper DOS'37 zodat achtervolger Berkum genaderd is tot op 2 punten.

Zondag

In de winter is er op zaterdag diverse malen een hoop afgelast terwijl er op zondag wel gespeeld kon worden. Nu was het andersom. In de Topklasse ging Hercules - EVV niet door wegens de vele regen. Aangezien de concurrentie van Hercules wel speelde en ook grotendeels won, moeten de Utrechters de inhaalwedstrijd eigenlijk wel winnen om niet in degradatiezorgen te komen. Bij EDO zijn de degradatiezorgen inmiddels voorbij: de ploeg uit Haarlem verloor van HBS en is nu officieel gedegradeerd.
Bovenin lijkt VVSB afgehaakt voor de titel dankzij een verliespartij tegen HFC, dat nu knap vierde staat. Lienden gaat nog steeds aan kop, op 5 punten gevolgt door UNA.

Vlissingen heeft een klein gaatje geslagen in de Hoofdklasse A. Met de nadruk op klein: de voorsprong bedraagt 2 punten en één inhaalwedstrijd. Onderin deed AFC'34 goede zaken door te winnen van VOC. De achterstand op VOC (en daarmee op een play-off plaats) is nu nog één punt, al hebben de Alkmaarders wel een wedstrijd meer gespeeld. Ondanks een knappe overwinning bij Chabab zijn ook voor de Zouaven, op de tweede play-off plaats, de degradatiezorgen nog lang niet voorbij.

De topper van de speeldag in de Hoofdklasse B was de wedstrijd tussen Blauw Geel'38 uit Veghel tegen UDI'19 uit buurdorp Uden. Voor goed gevulde tribunes wonnen de Udenaren met 0-1. Koploper Gemert kwam niet verder dan een gelijkspel, zodat Dongen de lachende derde is. Door zelf te winnen, is de achterstand op Gemert 2 punten maar Dongen heeft nog een wedstrijd tegoed. Onderin won De Valk weer eens. Het gat met een plaats die recht geeft op nacompetitie is nog wel 6 punten.

In Meppel stond de derby tussen MSC en Alcides op het programma. MSC won met 4-1 en blijft daardoor de ploeg met de minsten verliespunten in de Hoofdklasse C. Daar heb je echter pas wat aan als de twee nog openstaande wedstrijden worden gewonnen; koploper Sneek heeft immers 5 punten meer. Onderin verloor FVC opnieuw. De ploegen op de play-off plaatsen wonnen ook niet, maar het gat wordt wel steeds een beetje groter in plaats van kleiner.

Uit de Eerste klassen is weinig schokkends te melden.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: FC_Emmen op mrt 29, 2015, 22:01:54
Zaterdag


In de Eerste klasse is niet veel gewijzigd behalve in district Oost. Daar verloor koploper DOS'37 zodat achtervolger Berkum genaderd is tot op 2 punten.

DZOH is het sinds de winterstop, en sterspeler Roy Stroeve, geblesseerd raakte helemaal kwijt en verloor zaterdag opnieuw. Het gevolg is dat DZOH nu op een degradatieplek staat. 
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Jehoentelaar op mrt 30, 2015, 00:21:02
Kleine aanvulling van mijn kant over de Eerste Klasse B van de zaterdag. Bovenin won koploper Swift van voormalig koploper Deltasport met 3-1; ook Sportlust'46 en Haaglandia wisten te winnen. Swift leidt met 45 uit 21, op een punt gevolgd door Sportlust. Haaglandia, dat na de periodewinst wat stroefjes draait, voert de subtop aan met 38 punten; Deltasport zit daar een puntje achter maar mag nog een duel inhalen.

Onderin vergrootte Voorschoten'97 de voorsprong op de degradatieplekken door van concurrent HBOK te winnen; dat gat is nu zes punten. DSO hield middenmoter HVC op een gelijkspel en houdt zo het zicht op ARC, dat op de veilige tiende plek staat maar niet in actie kwam.

De derde periode heeft na vier speelronden drie koplopers met elk tien punten: Swift en Sportlust zijn naast het prima opererende Zwaluwen'30 geen verrassingen.

Komende zaterdag wordt de competitie gelijkgetrokken met GHC-Deltasport, HBOK-Nootdorp en HVC'10-ARC.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 06, 2015, 23:03:57
Het paasweekend was door de roostermakers van de KNVB grotendeels vrij gehouden, maar door de slechte weersomstandigheden eerder dit jaar moest er flink wat ingehaald worden. Op zaterdag was er een volledig (regulier) programma in de topklassen en werd er in de hoofdklasse ingehaald. Sommige clubs moesten maandag ook nog aan de bak.


Zaterdag:

Het zou goed kunnen dat Spakenburg in drie dagen tijd het kampioenschap in de Topklasse heeft verspeeld. De zeer matige derby (zie elders op het forum) bij IJsselmeervogels en de uitwedstrijd tegen Lisse leverden slechts 2 punten op, terwijl koploper Kozakken Boys wel twee keer won. Het gat is nu 6 punten met nog 4 wedstrijden te spelen.
Onderin deed Sparta Nijkerk slechte zaken door te verliezen van Capelle, terwijl de concurrentie wel punten pakte. De Nijkerkers staan nu op een rechtstreekse degradatieplaats, al zijn de verschillen klein. Opvallend ook is de opmars die Excelsior Maassluis heeft ingezet. Onder de nieuwe trainer John de Wolf is de ploeg, die een paar maanden geleden nog troosteloos onderaan stond, opgeklommen naar een 'veilige' plaats. Bovendien kan de 3e periode nog gewonnen worden.

In de Hoofdklasse A zijn slechts 2 wedstrijden gespeeld dit weekend. Montfoort, dat dinsdag al won bij Putten, won opnieuw en grijpt de laatste strohalm, al is het gat met een play-off plaats nog steeds 3 punten.

Slechts één wedstrijd stond er in de hoofdklasse B op de rol, maar wel een belangrijke. RVVH won bij ASWH en griste daarmee de tweede periodetitel voor de neus van Quick Boys weg. De Blauwen uit Katwijk hebben nog wel twee ijzers in het vuur om zich te plaatsen voor de nacompetitie: via de tweede plaats of via de 3e periode.

De meeste wedstrijden werden gespeeld in de Hoofdklasse C. Op donderdag al won Drachtster Boys van Flevo Boys waardoor het een grote stap zetten naar lijfsbehoud. In het weekend wonnen de koplopers allemaal zodat er bovenin niks verandert. Onderin deed WVF, sinds vorige week gedegradeerd, datgeen wat het het hele seizoen nog niet gedaan had: winnen. Slachtoffer was Staphorst dat door de nederlaag een uitstekende kans liet liggen de degradatiezone te verlaten.

Zondag

De topper in de Topklasse tussen koploper Lienden en nummer 2 UNA eindigde in 1-1 zodat het gat 5 punten blijft. Door een 5-0 overwinning op ADO'20 kwam nummer 3 VVSB wel iets dichterbij. Onderin is het doek voor Leonidas bijna gevallen. Met nog 4 wedstrijden te gaan bedraagt het gat naar de play-off plaats 12 punten, zodat de Rotterdammers alleen nog theoretische kansen hebben om in de Topklasse te blijven. ADO'20 staat er niet veel beter voor op 5 punten van de play-off plaats.
Drie ploegen staan momenteel puntgelijk op de play-off plaats: regerend kampioen AFC, OJC en Hercules. Alle drie speelden dit weekend gelijk.

Slechts één wedstrijd stond op het programma in de Hoofdklasse A. Voormalig kampioenskandidaat Chabab zet de vrije val voort door nu met 1-4 te verliezen van VOC. De Rotterdammers springen over de Zouaven heen en staan op 2 punten van Hollandia, dat nog net veilig staat.

In de Hoofdklasse B verzuimde Dongen om de kop over te nemen van Gemert door met 2-1 te verliezen van TEC. Het verschil blijft 2 punten maar nu met even veel wedstrijden gespeeld. UDI'19 won wel en blijft derde, op 4 punten.

In de Hoofdklasse C gebeurde ongeveer hetzelfde. Als MSC de twee inhaalwedstrijden had gewonnen, was het Sneek voorbij gegaan. Zaterdag lukte het nog wel, maandag kwamen de Meppelers niet verder dan 0-0, zodat Sneek één punt voorsprong overhoudt. Door twee keer gelijk te spelen verzuimde Juliana om serieus dichter bij te komen.
Onderin deed Achilles'94 goede zaken. Zelf won het van mede-degradatiekandidaat Germania terwijl concurrent De Bataven één keer verloor en één keer gelijkspeelde. Achilles staat nu op een veilige plaats.


 
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 12, 2015, 21:05:09
Er is dit weekend op veel niveaus weer een hoop gebeurd en het lijkt wel alsof er een vloek rust op de eerste plaats in de diverse klassen:

Zaterdag:

In de Topklasse was het ditmaal weer de beurt aan koploper Kozakken Boys om punten te verliezen. In de uitwedstrijd tegen Hoek kwamen de Werkendammers niet verder dan 1-1. Achtervolger Spakenburg won wel, met 5-1 van Hardenberg. Het gat is nu nog 4 punten met 3 wedstrijden te gaan.
Onderin heeft het al genoemde Hoek inmiddels een gaatje van 4 punten geslagen naar de play-off plaats, waarop nu ONS Sneek te vinden is met een punt voorsprong op Sparta Nijkerk. Beide ploegen spelen volgende week tegen elkaar. De laatste plaats wordt gedeeld door Genemuiden (verlies tegen Excelsior Maassluis) en Ajax amateurs (gelijkspel tegen GVVV) op drie punten van Nijkerk. Onderin is dus nog niet zo veel beslist, al begint het er op te lijken dat de onderste 4 onderling gaan uitmaken wie er rechtstreeks degraderen en wie er naar de play-off gaat.

Op het programma van de Hoofdklasse A stond de topper tussen SteDoCo en VVA'71. Het werd 2-2 en ook ODIN'59 speelde gelijk zodat de situatie aan kop hetzelfde blijft: SteDoCo heeft 5 punten op VVA en 6 op ODIN.
Onderin zet Montfoort de opmars voort: door in extremis met 1-0 te winnen van Achilles Veen is de laatste plaats inmiddels verlaten (op doelsaldo). Het gat naar een play-off plaats is nog 3 punten. Door de goede resultaten van Montfoort de laatste tijd is het onderin dus weer spannend. Het verschil tussen de hekkensluiter Volendam en nummer 6 SDC Putten is slechts 6 punten dus het kan nog alle kanten op.

Om kampioen te worden van de Hoofdklasse B had Katwijk aan een gelijkspel genoeg. Meer zat er ook niet in tegen ASWH. Door zelf (moeizaam) te winnen bij Kloetinge en Zwaluwen te zien verliezen bij Xerxes, heeft Quick Boys goede zaken gedaan voor de tweede plaats die (dankzij het kampioenschap van Katwijk) recht geeft op nacompetitievoetbal. In de derde periode doen Spijkenisse en Noordwijk het goed.
Onderin is het een kwestie van tijd voordat het doek valt voor 's Gravenzande. Vier ploegen daarboven zullen uit gaan maken wie er rechtstreeks degradeert, wie er nacompetitie gaan spelen en wie er nog in blijft. Smitshoek en Kloetinge hebben de slechtste papieren.

De wedstrijd van de dag in de Hoofdklasse C was zonder twijfel DVS'33 Ermelo - Excelsior'31. De bezoekers wonnen met 2-1 waardoor Ermelo het gat met Harkemase Boys (dat eenvoudig won) zag verdwijnen. Excelsior volgt op 1 punt, de rest doet niet meer mee.
AZSV uit Aalten is net als vorig seizoen bezig met een ontsnappingsmanoeuvre. Door een reeks goede resultaten staat de ploeg nu op een veilige plaats. Dit ten koste van Urk, dat door een reeks mindere resultaten naar de play-offplaatsen is gezakt.

Zondag:

Ook in de zondagse Topklasse kwakkelt de koploper: Lienden verloor bij JVC Cuijk zodat UNA tot op 2 punten is genaderd. Onderin is het ook erg spannend. Leonidas pakte de laatste strohalm door van concurrent ADO'20 te winnen (4-3 na 0-2 achterstand). Theoretisch kan Leonidas nog gelijk komen met Hercules op de play-off plaats, maar degradatie is in de praktijk onafwendbaar. Ook ADO'20 heeft weinig kans erin te blijven met 5 punten achterstand op Hercules.
De spanning zit in de play-off plaats. Hercules staat nu dus op de ongeliefde 13e plaats maar het heeft slechts één punt achterstand op regerend kampioen AFC en bovendien nog een inhaalwedstrijd tegoed. HBS staat weer een punt hoger. Ook OJC en HSC'21 zijn nog alles behalve veilig.


Vlissingen, de koploper van de Hoofdklasse A, heeft zich een slechte dienst bewezen door na een 2-0 voorsprong met 3-2 te verliezen bij Quick. Magreb'90 won wel en is nu met 1 punt meer en een wedstrijd meer gespeeld koploper.
Onderin deden vooral Hollandia en de Zouaven goede zaken door te winnen van rechtstreekse concurrenten.

Het wordt een eentonig verhaal: ook in de hoofdklasse B een verliezende koploper: Gemert ging thuis hard onderuit tegen OSS'20. De concurrentie profiteerde maar ten dele: Dongen en UDI speelden gelijk maar TEC won wel. Hierdoor staat Gemert nog steeds bovenaan maar is de kop van de ranglijst wel in elkaar geschoven: het verschil tussen de koploper en nummer 6 Blauw-Geel'38 bedraagt slechts 4 punten.
Onderin zijn de verschillen wel vrij groot (en zelfs nog iets groter geworden). AWC en De Valk kunnen rechtstreekse degradatie nauwelijks meer ontlopen, Deurne en Schijndel kunnen zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Tenslotte de Hoofdklasse C. In het Paasweekend verzuimde MSC al de kop te pakken door de inhaalwedstrijden te winnen en ook deze zondag kregen de titelkansen van de Meppelaars een knauw. Quick'20 was te sterk zodat Sneek uitliep naar 4 punten voorsprong.
Germania deed onderin goede zaken door te winnen van rechtstreekse concurrent FVC. Het gevaar van rechtstreekse degradatie lijkt afgewend (mede omdat AFC Arnhem ook verloor) terwijl de rechtstreeks veilige plaatsen in zicht blijven.Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: FC_Emmen op apr 19, 2015, 17:38:45
Zondag 2L, super spannend!
(https://myvoetbalblog.files.wordpress.com/2015/04/zondag2l.jpg)
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Joost op apr 19, 2015, 19:12:50
Zondag 2L, super spannend!
(https://myvoetbalblog.files.wordpress.com/2015/04/zondag2l.jpg)
Mwah, een beetje saai in vergelijking met 3D in Zuid2. Daar hebben 4 teams 35, punten en 4 teams 32.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Hugo op apr 19, 2015, 19:52:12
Zondag 2L, super spannend!
(https://myvoetbalblog.files.wordpress.com/2015/04/zondag2l.jpg)

Mooi, de amateur liga waar ik hetmeeste gevinckt heb.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 19, 2015, 21:21:26
Het einde van de diverse reguliere competities is in zicht gekomen en er zijn dus weer wat beslissingen te melden.

Zaterdag:

De zoveelste bizarre wending in de kampioenschap van de Topklasse heeft zaterdag zijn beslag gekregen. Door treurige familieomstandigheden is de wedstrijd van Spakenburg uitgesteld. Buurman IJsselmeervogels moest juist thuis tegen Kozakken Boys, dus dit gaf de Spakenburgfan een loyaliteitsprobleem. Een overwinning van de Rooien zou nu wel goed uitkomen, maar het steunen van de aartsrivaal gaat wel weer ver. Om een kort verhaal lang te maken: IJsselmeervogels versloeg een mat Kozakken Boys met 4-1 waardoor Spakenburg op één punt kan komen. Daarvoor moet het wel winnen in Rijnsburg...niet makkelijk.

Resterend programma kampioenskandidaten:

Kozakken Boys:
2/5: Excelsior Maassluis (thuis), 9/5: Barendrecht (uit)

Spakenburg:
25/4: Rijnsburgse Boys (uit), 2/5: Barendrecht (thuis), 9/5 GVVV (uit)

Onderin zijn de eerste beslissingen gevallen: Ajax (zat) en Genemuiden zijn gedegradeerd. Door te verliezen van concurrent Sneek is de kans groot dat Sparta Nijkerk zich bij dit rijtje gaat voegen. Sneek heeft nog alle kansen om zich rechtstreeks veilig te spelen met wedstrijden tegen concurrent Lisse en het al gedegradeerde Genemuiden nog op het programma.


Bovenin de Hoofdklasse A lijken de kaarten wel zo'n beetje geschud. Stedoco staat 5 punten voor en gaat op het kampioenschap af. ODIN op de tweede plaats heeft al een periode zodat de 3e plaats gaat beslissen wie als vervanger van SteDoCo naar de nacompetitie mag. VVA en Achilles Veen staan nu gedeeld 3e. In de derde periode doet DOVO het goed, zodat de ploeg van Hans Kraaij ook nog aanspraak maakt op deelname aan de nacompetitie.
Onderin verloren de onderste 6 ploegen zodat er niets veranderde in de ranglijst.

Ook in de Hoofdklasse B zijn er weinig verschuivingen. Katwijk verloor van Rijnvogels maar is al kampioen. Quick Boys op de tweede plaats nam wel meer afstand van Zwaluwen waardoor deelname aan de nacompetitie vrijwel zeker is, samen met RVVH dat de tweede periode won en mogelijk ook Spijkenisse. De middenmoter staat 4 punten voor op Smitshoek en Quick Boys.
Van de onderste 6 ploegen won alleen SHO niet (!) zodat de ploeg uit Oud-Beijerland nu op een play-off plaats staat. Met 6 punten achterstand en een veel slechter doelsaldo lijkt het lot van 's Gravezande beslecht; de rest maakt nog allemaal kans om zelfs rechtstreeks veilig te raken.

In de Hoofdklasse C strompelen de koplopers naar het einde. Ermelo kwam in de derby bij VVOG niet verder dan 1-1 en ook Harkema speelde gelijk. Excelsior '31 verloor thuis van ACV. Het zal waarschijnlijk tot de laatste dag spannend blijven voor het kampioenschap.
Onderin heeft het reeds gedegradeerde WVF voor de tweede keer dit seizoen gewonnen. Slachtoffer was de WHC op de voorlaatste plaats. Urk en Staphorst pakten wel punten, zodat WHC tegen een gat van 6 punten aankijkt.

De eerste kampioen van de Eerste klasse is bekend: HZVV uit Hoogeveen heeft de Eerste Klasse E gewonnen.


Zondag

Lienden en UNA wonnen beide hun wedstrijd in de Topklasse zodat het verschil 2 punten blijft. Koploper Lienden moet nog uit bij HSC'21 en thuis tegen Hercules. UNA speelt nog uit bij HBS en thuis tegen JVC Cuijk. Voor beiden een lastig programma, ook omdat HSC, HBS en Hercules nog strijden om de play-off plaats te vermijden.
De drie rechtstreekse degradanten zijn bekend: naast het al eerder gedegradeerde EDO moeten ook Leonidas en ADO'20 de gang naar de hoofdklasse maken.

Vlissingen, tot voor enkele weken de trotse koploper van de Hoofdklasse A is aan een slechte serie bezig. Een nederlaag tegen concurrent De Dijk betekent dat Magreb'90 nu echt koploper is, ook wat betreft verliespunten. Ook De Dijk staat nu boven Vlissingen. In verband met het terugtrekken uit de competitie van Haaglandia zal pas na de laatste speeldag het aantal wedstrijden gelijkgetrokken zijn.
In de strijd tegen degradatie heeft voormalig zondagkampioen Hollandia goede zaken gedaan. Met een overwinning op concurrent en streekgenoot De Zouaven is het hoofdklasse-schap vrijwel zeker met een jaar verlengd. AFC'34 uit Alkmaar kan zich ondertussen opmaken voor de Eerste Klasse.

Veruit de spannendste hoofdklasse (spannender dan de 2e Klasse L en bijna net zo spannend als de 3e klasse D van Zuid II) is de Hoofdklasse B. De top 5 staat binnen 3 punten. Bijna elke week zijn er onderlinge wedstrijden die de ranglijst weer op z'n kop zetten. Nummer 6, OSS'20 is afgehaakt door de Ossche derby tegen SV TOP te verliezen.
Onderin is het doek voor AWC gevallen en lijken de kaarten voor de overige degradatieplaats ook wel geschud: De Valk (rechtstreeks) en Schijndel en Deurne moeten vrezen voor de gang omlaag.

In de Hoofdklasse C krijgt Sneek WZ de titel min of meer in de schoot geworpen. Enig overgebleven concurrent MSC heeft voor de vierde keer in vijf wedstrijden verloren zodat het gat nu 7 punten bedraagt. Zelf won Sneek met 0-9 bij FVC, dat prompt degradeerde. AFC Arnhem kan volgende week degraderen, de play-off plaatsen zijn nog open.

Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 20, 2015, 07:04:51
Harkemase Boys kan het zelf in de hand houden in de Hoofdklasse C, al is het geen makkelijke opgave. Zaterdag gaan ze op bezoek bij de eerste concurrent Excelsior '31. De week erna gaan ze op bezoek bij DVS '33.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 20, 2015, 12:31:04
Maar dan geldt dat dus ook voor Ermelo. Excelsior moet hopen op een gelijkspel tussen de Ermelo en Harkema.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Joost op apr 20, 2015, 13:32:08
Zuid2 - 3D

Boekel Sport 20 10 5 5 35 33 18
Avanti'31 20 11 2 7 35 34 22
Venhorst 20 11 2 7 35 31 21
FC Uden    20 10 5 5 35 35 28
Nulandia 20 9 5 6 32 40 25
Volkel        20 9 5 6 32 34 21
Rhode      20 9 5 6 32 33 32

Nog te spelen:
26-04-2015   14:30   Margriet   -   Venhorst
26-04-2015   14:30   FC Uden   -   Volkel
26-04-2015   14:30   Nulandia   -   Avanti'31
26-04-2015   14:30   Rhode   -   Boekel Sp.

03-05-2015   14:30   Boekel Sp.   -   FC Uden
03-05-2015   14:30   Avanti'31   -   Festilent
03-05-2015   14:30   Venhorst   -   Berghem Sp.
03-05-2015   14:30   Volkel   -   Nulandia
03-05-2015   14:30   Avesteyn   -   Rhode

De kans is dus aanwezig dat na komende speelronde er 7 ploegen op 35 punten staan...
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 20, 2015, 14:18:21
Als er 7 ploegen gelijk eindigen....dan is er een halve beslissingscompetitie nodig die maar liefst 6 speeldagen (op minstens 7 speelmomenten ivm oneven aantal) nodig....En dan nog reguliere nacompetitie voor een aantal ploegen. De competitieleider zal waarschijnlijk nu al peentjes zweten.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op apr 26, 2015, 22:32:57
In beide topklassen werd dit weekeinde alleen maar ingehaald. De hoofdklassen kenden wel een volledig programma.

Zaterdag:

In de Topklasse werd slechts één wedstrijd gespeeld. De ontmoeting tussen Rijnsburgse Boys en Spakenburg, die eerder was afgelast wegens trieste familieomstandigheden, eindigde in 1-1. Daarmee verzuimt Spakenburg om Kozakken Boys de duimschroeven serieus aan te draaien. Het verschil is nu wel teruggebracht naar 3 punten met nog 2 wedstrijden te gaan.

In de Hoofdklasse A stoomt SteDoCo rustig door richting kampioenschap. Met 5 punten voorsprong en twee wedstrijden te gaan, kan het haast niet meer mis. De strijd om de nacompetitieplaatsen is spannender. DOVO, koploper in de 3e periode, speelde gelijk maar concurrent Achilles Veen verloor. Hierdoor is het verschil met de eerstvolgende ploeg zonder periodetitel op zak 3 punten. Zoals het er nu naar uit ziet, zal ook de derde plaats in de ranglijst recht geven op deelname aan de nacompetitie: Als SteDoCo kampioen wordt, komt er een plaats vrij en de gedoodverfde nummer twee, ODIN, heeft al een periode. Achilles Veen en VVA zijn maken de meeste kans op de derde plaats.
Onderin wordt de situatie voor Volendam en Montfoort nu wel heel uitzichtloos. Beide ploegen verloren terwijl de concurrent Barneveld verloor. Het gat van 5 punten lijkt onoverbrugbaar. Vijf ploegen moeten zich nog ernstig zorgen maken als het gaan om promotie/degradatiewedstrijden.


Behalve het kampioenschap is er nog veel spannend in de Hoofdklasse B. Om te beginnen de nacompetitieplaatsen. Quick Boys en Zwaluwen zijn nog in strijd om tweede te worden en daarmee Katwijk te vervangen in de nacompetitie. De voorsprong van 4 punten die Quick Boys heeft, lijkt voldoende. De derde periode gaat waarschijnlijk naar een outsider. Spijkenisse staat nog steeds bovenaan, maar Smitshoek en Noordwijk liggen op de loer. Overigens mag Smitshoek alleen nacompetitie spelen als het zich rechtstreeks veilig speelt. Momenteel staat de ploeg op een promotie/degradatieplaats maar rechtstreekse degradatie is ook nog mogelijk.
Vier ploegen komen nog in aanmerking om 's Gravenzande te vergezellen naar de eerste klasse. SHO staat er het slechts voor maar Smitshoek, Xerxes en Kloetinge hebben slechts 2 punten meer. Eén van vier degradeert rechtstreeks, twee gaan p/d-wedstrijden spelen en één handhaaft zich rechtstreeks. Xerxes kan het nog wel eens moeilijk krijgen getuige de 0-8 nederlaag van zaterdag tegen ASWH.


Bovenin de Hoofdklasse C blijft het ongemeen spannend. Dit keer was Harkema het haasje. Zelf verloor het van Excelsior'31 zodat de Excelsior over de Harekieten heen naar de tweede plaats sprong terwijl medekoploper Ermelo won. Ermelo heeft nu 2 punten voorsprong op Excelsior en 3 op Harkema. Ook de 3e periode is spannend. SVZ Wierden en Excelsior staan bovenaan, op één punt gevolgd door Ermelo en AZSV, dat net als vorig jaar met een furieuze eindsprint het hoofdklasseschap probeert veilig te stellen.
Onderin is WHC als tweede degradant vast komen te staan. Zes ploegen lopen nog meer of minder risico om p/d-wedstrijden te moeten spelen.

In de eerste klassen is er -na HZVV vorige week- geen kampioen meer bij gekomen, al heeft SVL in de hoofdklasse A nog maar één puntje nodig.


Zondag:

Ook in de Zondagtopklasse maar één wedstrijd: Hercules won van EVV, zodat behoud bijna een feit is.

In de Hoofdklasse A wonnen Magreb en De Dijk beide hun wedstrijd. Magreb heeft een wedstrijd meer gespeeld (i.v.m. oneven aantal ploegen na het terugtrekken van Haaglandia) en 3 punten meer. Vlissingen won weer niet en staan nu op 6 punten van Magreb, ook met een wedstrijd minder. Hoogstwaarschijnlijk mogen de twee van de drie bovengenoemde ploegen die geen kampioen worden, wel aantreden in de nacompetitie, samen met Quick.
Onderin is Zouaven zeker van p/d wedstrijden. Voor VOC geldt waarschijnlijk hetzelfde, want alleen in theorie kan AFC'34 nog van de laatste plaats afkomen.

De Hoofdklasse B wordt met de week spannender.
De topploegen laten om beurten punten liggen. Deze keer was het de beurt aan koploper Dongen, dat verloor van concurrent UDI'19. Gevolg is dat Dongen in één keer is teruggevallen naar de vierde plek. Koploper is nu TEC uit Tiel. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 5 bedraagt evenwel slechts 5 punten.
Van die vijf ploegen staan er na afloop minstens 2 met lege handen. Als winnaar van de eerste periode neemt middenmoter DOSKO deel aan de nacompetitie; hetzelfde geldt voor Gemert (als het geen kampioen wordt). Koploper in de 3e periode is momenteel OSS'20, maar ook UDI, TEC en Dongen maken nog kans.
Onderin was het doek al gevallen voor AWC. De Valk komt daar hoogstwaarschijnlijk bij. De p/d plaatsen zijn bijna zeker voor Deurne en Schijndel.

De eerste hoofdklassekampioen van de zondag is die van de Hoofdklasse C. Met een klinkende 6-0 op De Bataven heeft Sneek Zwart-Wit de titel gepakt. De deelnemers van de nacompetitie zijn in principe ook bekend. Als er geen heel bizarre dingen gebeuren, gaan MSC, Rohda Raalte en RKHVV naar de nacompetitie.
Onderin AFC Arnhem met een zege bij NEC (kan het mooier...) de laatste strohalm. Het gat naar Germania is vijf punten, maar hoop doet leven. Germania en NEC staan op de p/d plaatsen maar kunnen Achilles en de Bataven die daar net boven staan, nog bijhalen.

In de eerste klasse A is De Meern kampioen geworden, in de overige poules zijn de beslissingen nog niet gevallen.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 27, 2015, 06:49:14
Wat als 2 ploegen evenveel punten hebben aan het einde van het seizoen? Volgt er dan een beslissingswedstrijd? Vragen hebben betrekking op 1e klasse.

DOS '37 heeft 3 punten voorsprong op DETO. Een beslissingswedstrijd tussen deze 2 buren lijkt me namelijk een mooie ontknoping van de competitie.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Joost op apr 27, 2015, 10:22:32
Wat als 2 ploegen evenveel punten hebben aan het einde van het seizoen? Volgt er dan een beslissingswedstrijd? Vragen hebben betrekking op 1e klasse.

DOS '37 heeft 3 punten voorsprong op DETO. Een beslissingswedstrijd tussen deze 2 buren lijkt me namelijk een mooie ontknoping van de competitie.

Bij directe promotie of degradatie altijd een beslissingswedstrijd. Bij nacompetitieplaatsen telt doelsaldo.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 02, 2015, 22:00:23
Zaterdag

De competitie loopt ten einde en in sommige afdelingen stijgt de spanning tot grote hoogte.

In de Topklasse is de kampioen nog niet bekend. Zowel Kozakken Boys als Spakenburg boekten een moeizame overwinning zodat Kozakken Boys 3 punten voor blijft staan en de beslissing op de laatste speeldag valt. Of nog later. Naar verluidt heeft de KNVB het stadion in Volendam alvast gereserveerd voor een eventuele beslissingswedstrijd.
Onderin heeft pakte Sparta Nijkerk een punt van Ajax en verloren Sneek en Hoek. Alleen als Sparta wint en Sneek verliest, kan Sparta directe degradatie nog voorkomen.


In de Hoofdklasse A is de kampioen bekend: SteDoCo had aan een gelijkspel omdat ook ODIN gelijk speelde. Omdat de kampioen SteDoCo ook een periode heeft gewonnen evenals nummer 2 ODIN, geeft de 3e plaats recht op deelname aan de nacompetitie. Deze strijd gaat tussen Achilles Veen en VVA. DOVO kan beide ploegen nog bijhalen, maar speelt geen rol omdat een overwinning DOVO ook meteen de 3e periode oplevert. Behalve DOVO kan ook Breukelen de 3e periode nog winnen. Daarvoor moet het wel afrekenen met Huizen.
Samen Bennekom en DFS strijdt Huizen om deelname aan p/d-wedstrijden te voorkomen; Montfoort hoeft daar niet meer voor te strijden; de oud-topklasser degradeert ondanks een overwinning naar de eerste klasse.


Achter de al weken bekende kampioen van de Hoofdklasse B, Katwijk, staan er nog wat beslissingen open. Katwijk bewees plaatsgenoot Quick Boys een goede dienst door te winnen van Zwaluwen, zodat Quick Boys, ondanks een nederlaag, zeker is van de tweede plaats en daarmee de nacompetitie. Wie er behalve Quick Boys en tweede periodewinnaar RVVH nacompetitie gaat spelen, wordt volgende week beslist. Zowel Spijkenisse als Smitshoek kunnen de derde periode nog winnen. Als Smitshoek de periode wint, mag het alleen meedoen aan de nacompetitie als het geen p/d-wedstrijden hoeft te spelen. Momenteel staan Smitshoek, Xerxes en Kloetinge gelijk. Voor SHO is het doek gevallen.


De topper van de dag werd gespeeld in de Hoofdklasse C. Harkemase Boys begon met 3 punten achterstand aan de wedstrijd bij koploper Ermelo en won 3-4. Doordat Excelsior'31 verrassend verloor bij het al gedegradeerde WHC, staan Ermelo en Harkema bovenaan en volgt Excelsior op twee punten.
De situatie aan kop is des te spannender omdat de nummer 2 niet eens verzekerd is van de nacompetitie. Eerste periodekampioen ACV speelt in de kampioenschap geen rol meer, Harkema heeft de tweede periode gewonnen en Wierden wint waarschijnlijk de 3e periode. Excelsior of Ermelo staat daardoor waarschijnlijk met lege handen.
Onderin kan Staphorst p/d-wedstrijden niet meer ontlopen. Drachtster Boys en AZSV maken uit wie er nog meer p/d wedstrijden speelt, waarbij Drachtster Boys een voordeel van 2 punten heeft.


In de eerste klasse zijn inmiddels 2 kampioenen bekend:
A: SVL
B: Swift (1p voorsprong) of Sportlust
C: Heinenoord, Sliedrecht (gelijk) of Nieuw Lekkerland (-2 p)
D: DOS'37 (3 p voorsprong) of DETO
E: HZVV
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 04, 2015, 21:42:27
Voordat het zondagverhaal begint, eerst nog een nabrander van zaterdag.

Volgens de lokale Gooi- en Eemlander zijn Huizen en Barneveld al een tijdje in gevecht met de KNVB over de 5 punten in mindering wegens een vechtpartij. De burgerrechter heeft de collectieve straf hiervoor van tafel geveegd. Woensdag komt er een nieuwe uitspraak waarbij de kans groot is dat de 5 punten weer terugkomen. Daarmee ziet de strijd om de p/d-plaatsen in de Hoofdklasse A er heel anders uit. Barneveld en Huizen zijn dan bijna veilig terwijl DFS waarschijnlijk het haasje zal zijn. Voor de tweede p/d-plaats zijn Breukelen, NSC en SDC Putten de grootste 'kanshebbers'.
Wordt vervolgd.


Op Zondag was er ook weer genoeg te beleven.

In de Topklasse is de beslissing gevallen: Lienden is kampioen door zelf te winnen terwijl UNA gelijk speelde. Onderin zijn de rechtstreekse degradanten al een tijdje bekend, maar is de strijd om de p/d-plaats nog niet beslist. Het gaat tussen HBS (35p), HSC'21 (36p) en AFC (37p). Opvallend is dat alle drie de ploegen ooit kampioen van Nederland zijn geweest (HBS ver voor de oorlog, HSC'21 en AFC bij de zondagamateurs. AFC is zelfs regerend kampioen).


In de Hoofdklasse A deed het Utrechtse Magreb'90 goede zaken zonder te spelen. De laatst overgebleven concurrenten De Dijk (gelijkspel) en Vlissingen (6-0 nederlaag) verloren punten. Magreb heeft nu 2 punten voorsprong op De Dijk en Vlissingen moet nog hopen dat het nacompetitie moet spelen. Hiervoor moet Magreb de 3e periode pakken (waarvoor één punt volstaat). Ook Quick en De Dijk hebben een periode.
Onderin zijn VOC en De Zouaven zeker van p/d-wedstrijden. AFC'34 was al gedegradeerd.


Het aantal kampioenskandidaten in de Hoofdklasse B is iets kleiner geworden: TEC (50p), Gemert (49) en Dongen (48) zijn nog in de race. Onderin is alles beslist: De Valk vergezelt AWC naar de eerste klasse, Deurne en Schijndel spelen p/d wedstrijden.
De derde periode is zo goed als gewonnen door OSS'20: 3 punten voorsprong op en een veel beter doelsaldo dan TEC moet voldoende zijn. De eerste periode was voor DOSKO, de tweede periode voor Gemert. Als Gemert nog kampioen wordt, mag de nummer 2 meedoen aan de nacompetitie.


De enige spanning in de Hoofdklasse C zit onderin. Arnhem heeft de laatste strohalm gegrepen en staat nog maar 2 punten achter op Germania. Redding via p/d-wedstrijden is dus nog mogelijk. NEC kan nog gelijk komen met De Bataven en Achilles'94 en zo een beslissingswedstrijd afdwingen voor rechtstreeks behoud. Voor FVC is het doek allang gevallen.
MSC heeft zich via de tweede plaats geplaatst voor de nacompetitie, samen met eerste periodewinnaar RODHA Raalte. De derde periode is nog niet beslist. RKHVV is de grootste kanshebber, maar ook MSC kan de periode nog winnen waardoor de hoogst geëindigde niet-periodekampioen mag meedoen aan de nacompetitie. Dit is RKHVV of Quick'20. Ook De Bataven is nog kanshebber.


Van de zes eerste klassen zijn vijf kampioenen bekend: Dieze West (Noord), De Meern (West 1), RKAVV (West 2), Halsteren (Zuid 1) en EHC (Zuid 2). In Oost kan Hoogland nog een beslissingswedstrijd uit het vuur slepen als het zelf wint en Alverna verliest.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: spons op mei 06, 2015, 21:36:53
Bennekom is in het gelijk gesteld door de rechter en heeft de 5 punten die in mindering waren gebracht teruggekregen
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 07, 2015, 23:54:49
Huizen is ook naar de rechter gestapt en binnenkort komt ook daar de uitspraak. De KNVB heeft besloten in afwachting van de uitspraak de laatste speelronde van de Hoofdklasse A één week uit te stellen.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 09, 2015, 22:25:22
Zaterdag

De reguliere zaterdagcompetitie is beslist, met uitzondering van de Hoofdklasse A. In afwachting van het kort geding dat Huizen heeft aangespannen tegen de puntaftrek is de laatste competitieronde een week uitgesteld.

Dit jaar is er geen beslissingswedstrijd nodig in de Topklasse. Als Kozakken Boys zou verliezen en Spakenburg zou winnen, dan zou er volgende week in Volendam om de titel worden gespeeld. Kozakken Boys werkte mee en verloor van Barendrecht, maar Spakenburg verloor ook waardoor de titel naar Kozakken Boys gaat.
Onderin heeft Sneek zich ten koste van Hoek (nacompetitie) en Sparta Nijkerk (rechtstreekse degradatie) weten te redden.

Kampioen: Kozakken Boys
Degradatie: Ajax, Genemuiden, Sparta Nijkerk
p/d-wedstrijden: Hoek


De laatste beslissingen in de Hoofdklasse B gingen over de nacompetitie: Spijkenisse won de derde periode en mag met de grote jongens meedoen voor promotie naar de Topklasse, Xerxes wist een 2-0 achterstand om te buigen en zich via een 2-2 gelijkspel veilig te spelen. Smitshoek en Kloetinge zijn daarmee veroordeeld tot p/d-wedstrijden.

Kampioen: Katwijk
Nacompetitie: Quick Boys, RVVH, Spijkenisse
Degradatie: 's Gravenzande, SHO
p/d-wedstrijden: Kloetinge, Smitshoek


De titelstrijd in de Hoofdklasse C bleef tot op het laatst spannend. Ermelo en Harkema gingen puntgelijk het weekend in, met Excelsior'31 er 2 punten achter. In theorie konden de drie ploegen dus nog gelijk eindigen. Lang leek het erop dat Ermelo en Harkema beide hun potje zouden winnen, maar Harkema zag een 2-1 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen en verloor uiteindelijk met 2-4 zodat Ermelo de titel pakte en Excelsior tweede werd.
Onderin wist ASZV te ontsnappen aan p/d-wedstrijden door tweemaal van een achterstand terug te komen en met 3-2 te winnen. Urk en Staphorst spelen nu p/d.

Kampioen: DVS'31 Ermelo
Nacompetitie: ACV, Harkemase Boys, Excelsior'31
Degradatie: WVF, WHC
p/d-wedstrijden: Staphorst, Urk


In de eerste klassen zijn de beslissingen ook gevallen:

West I (A): Kampioen: SVL, Nacompetitie: Eemdijk, LRC Leerdam, JSV Nieuwegein
West II (B): Kampioen: Sportlust '46, Nacompetitie: Swift, Haaglandia, Deltasport
Zuid I (C): Kampioen: Heinenoord, Nacompetitie: Nieuw Lekkerland, Sliedrecht, Rijsoord
Oost (D): Kampioen: DOS'37, Nacompetitie: DETO, Berkum, Sparta Enschede
Noord (E): Kampioen: HZVV, Nacompetitie: PKC, Balk, Buitenpost.


De indeling voor de nacompetitie tussen 1e klasse en Hoofdklasse is als volgt:

Poule 1: nr 11 HK A, Eemdijk (1A), Rijsoord (1C)
Poule 2: nr 12 HK A, JSV Nieuwegein (1A), Deltasport (1B)
Poule 3: Smitshoek (HKB), Haaglandia (1B), Nieuw Lekkerland (1C)
Poule 4: Kloetinge (HKB), Swift (1B), Sliedrecht (1C)
Poule 5: LRC Leerdam (1A), Sparta Enschede (1D), Buitenpost (1E)
Poule 6: Urk (HKC), DETO (1D), Balk (1E)
Poule 7: Staphorst (HKC), Berkum (1D), PKC'83 (1E)

De 7 poulewinnaars plaatsen zich voor de hoofdklasse van volgend jaar.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: Joost op mei 10, 2015, 00:23:50
LRC Leerdam in een poule met een ploeg uit Enschede en Buitenpost (dat ligt halverwege Leeuwarden en Groningen) ???
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 10, 2015, 18:45:20
Tja....kan er ook niks aan doen....
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 10, 2015, 20:27:06
Zondag

In de Topklasse moest nog één beslissing vallen: de deelnemer aan de p/d-wedstrijden. HBS stond er het slechtst voor: het moest hopen dat concurrenten AFC en HSC'21 punten lieten liggen en zelf winnen. Beide gebeurde niet zodat HBS de klos is.

Kampioen: Lienden
Degradatie: ADO'20, Leonidas, EDO
p/d-wedstrijden: HBS


Het kampioenschap in de Hoofdklasse A ging nog tussen Magreb en De Dijk. Magreb had aan een overwinning bij het reeds gedegradeerde AFC'34 genoeg en voldeed ruimschoots aan de gestelde eis: 2-6. Hiermee werd ook de 3e periode gewonnen zodat Vlissingen op grond van de ranglijst mag deelnemen aan de nacompetitie.

Kampioen: Magreb'90
Nacompetitie: Quick, De Dijk, Vlissingen
Degradatie: AFC'34
p/d-wedstrijden: De Zouaven, VOC


De Hoofdklasse B was heel lang spannend. Enkele weken voor het einde maakten nog 5 ploegen kans op de titel. Eén voor één vielen ze af totdat alleen TEC overbleef. De ploeg uit Tiel won de kampioenswedstrijd bij Blauw-Geel'38 (tot voor kort ook kampioenskandidaat) overtuigend met 4-0 en eindigde met een punt meer dan Gemert.
De derde periodetitel ging naar OSS'20 zodat UDI'19 ondanks de derde plaats met lege handen staat.

Kampioen: TEC
Nacompetitie: Gemert, OSS'20, DOSKO
Degradatie: De Valk, AWC
p/d-wedstrijden: Schijndel, Deurne.


De kampioen van de Hoofdklasse C was al bekend, maar onderin zijn nu pas de beslissingen gevallen. AFC Arnhem heeft zich voorlopig gered door zelf te winnen terwijl concurrent Germania verloor. NEC speelde gelijk waardoor de amateurtak van de eerstedivisiekampioen p/d-wedstrijden moet spelen. De derde periodetitel is gegaan naar RKHVV. De Bataven en Quick'20 visten net achter het net.

Kampioen: Sneek WZ
Nacompetitie: Rodha Raalte, MSC, RKHVV
Degradatie: FVC, Germania
p/d-wedstrijden: AFC Arnhem, NEC


De zes eerste klassen zijn zonder tussenkomst van beslissingswedstrijden ook allemaal van een kampioen voorzien:

West I (A): Kampioen: De Meern, Nacompetitie: Alphense Boys, SDO, Purmersteijn
West II (B): Kampioen: RKAVV, Nacompetitie: Nieuwerkerk, IFC, Poortugaal
Zuid I (C): Kampioen: Halsteren, Nacompetitie: DESO, Beerse Boys, Gestel
Zuid II (D): Kampioen: EHC, Nacompetitie: Venray, Wittenhorst, Bekkerveld
Oost (E): Kampioen: Alverna, Nacompetitie: Rigtersbleek, Hoogland, Silvolde
Noord (F): Kampioen: Dieze West, Nacompetitie: SVBO, Erica, Hoogeveen


Schema nacompetitie:

Hoofdklasse A/1e klasse A/1e klasse B:

1e ronde (heen en terug):
A: Zouaven - IFC
B: Alphense Boys - VOC
C: Purmersteijn - Nieuwerkerk
D: Poortugaal - SDO

2e ronde (heen en terug):
C - A
B - D


Hoofdklasse B/1e klasse C/1e klasse D:

1e ronde (heen en terug):
E: Deurne - Bekkerveld
F: Beerse Boys - Schijndel
G: Gestel - Venray
H: Wittenhorst - DESO

2e ronde (heen en terug):
G - E
F - H


Hoofdklasse C/1e klasse E/1e klasse F:

1e ronde (heen en terug):
I: AFC Arnhem - Hoogeveen
J: Hoogland - NEC
K: Rigtersbleek - SVBO
L: Erica - Silvolde

2e ronde (heen en terug):
K - I
J - L

De 6 winnaars van de tweede ronde spelen in de hoofdklasse 2015/2016

Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 17, 2015, 22:43:47
Door de soap rond Huizen en Bennekom moest zaterdag nog een ronde gespeeld worden in de Hoofdklasse A.

Doordat Huizen en Bennekom van de rechter hun 5 punten weer terug gekregen hebben, waren beide ploegen vrijwel zeker van behoud. Maar liefst 5 ploegen kwamen nog serieus in aanmerking voor p/d-wedstrijden. 3 van de 5 wonnen, Breukelen en DFS niet zodat die naar de nacompetitie gaan.
De andere beslissing die nog moest vallen was die in de 3e periode. DOVO won van Achilles Veen, beide ploegen mogen naar de nacompetitie: DOVO als 3e periodewinnaar, Achilles Veen als vervanger voor kampioen SteDoCo. VVA'71 verloor en viste achter het net.

In de andere 2 poules is de nacompetitie begonnen: In de Hoofdklasse B speelden Quick Boys en RVVH gelijk. Omdat Quick Boys eerst tegen Spijkenisse moet, ziet RVVH op rozen en weet het precies wat het moet doen om door te gaan. In de Hoofdklasse C won ACV van Harkema, zodat Harkema de facto uitgeschakeld is.De indeling voor de nacompetitie tussen 1e klasse en Hoofdklasse is nu helemaal bekend:

Poule 1: Breukelen (HKA), Eemdijk (1A), Rijsoord (1C)
Poule 2: DFS (HKA), JSV Nieuwegein (1A), Deltasport (1B)
Poule 3: Smitshoek (HKB), Haaglandia (1B), Nieuw Lekkerland (1C)
Poule 4: Kloetinge (HKB), Swift (1B), Sliedrecht (1C)
Poule 5: LRC Leerdam (1A), Sparta Enschede (1D), Buitenpost (1E)
Poule 6: Urk (HKC), DETO (1D), Balk (1E)
Poule 7: Staphorst (HKC), Berkum (1D), PKC'83 (1E)

De 7 poulewinnaars plaatsen zich voor de hoofdklasse van volgend jaar.


Op zondag zijn de nacompetities in alle hoofdklassen begonnen:

In de Hoofdklasse A won De Dijk bij Quick, in de Hoofdklasse B speelden DOSKO en Gemert 1-1 en in de Hoofdklasse C won MSC bij Rodha Raalte.
Titel: Re: Amateurs 2014/15 - Stand van zaken
Bericht door: hgrm op mei 30, 2015, 23:11:04
De nacompetitie voor 7 hoofdklasseplaatsen op in de Hoofdklassen Zaterdag is inmiddels afgelopen:

poule 1: Eemdijk promoveert naar de Hoofdklasse, FC Breukelen degradeert naar de eerste klasse.
poule 2: Deltasport promoveert, DFS degradeert.
poule 3: Haaglandia promoveert, Smitshoek degradeert.
poule 4: Swift promoveert, Kloetinge degradeert
poule 5: LRC promoveert
poule 6: Urk handhaaft zich.
poule 7: Staphorst handhaaft zich.

Opvallend is dat van de 6 herkansers er 4 degraderen. Alleen Urk en Staphorst, beide uit de Hoofdklasse C, halen het.

De nacompetitie voor één plaats in de Topklasse is tot de halve finales gevorderd:
RVVH won twee keer van ACV en heeft de finale gespeeld. DOVO en Hoek (herkanser Topklasse) speelden gelijk. De tweede wedstrijd is dinsdag.