GroundhoppersNet

Groundhopping => Nederland => Topic gestart door: hgrm op aug 09, 2015, 23:11:28

Titel: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op aug 09, 2015, 23:11:28
Nu de vakantie echt is afgesloten met een geslaagde DFB-Pokaltrip is het tijd om eens te gaan voorbeschouwen op het amateurvoetbalseizoen. In het weekend van 22 en 23 augustus beginnen de topklassen alweer. De rest van de amateurs zijn dan bezig met de eerste ronde van de districtsbeker en beginnen twee weken later aan de competitie.

Het seizoen 2015/16 staat in het teken van de nieuwe "Landelijke Divisie" die met ingang van het seizoen 2016/17 begint. Deze klasse komt tussen de eerste divisie en de topklasse met als doel om nu eens echt werk te maken van de doorstroming van amateurs naar profs. Samen met de Landelijke Divisie worden er allerlei overgangsbepalingen van kracht waardoor het voor amateurclubs makkelijker moet worden de stap naar de eerste divisie te maken.
Komend seizoen is dus een kwalificatieseizoen waar heel wat clubs mee te maken krijgen. Behalve de komst van de Landelijke divisie worden per 2016/17 ook de Topklasse en de Hoofdklasse aangepast: de Topklasse gaat van 16 naar 18 teams per poule en de Hoofdklasse wordt ingekrompen van zes poules van 14 naar vier poules van 16. Bovendien worden 11 reserveteams van profclubs ingepast. In het overzicht hieronder poog ik duidelijk te maken wat er allemaal te gebeuren staat:


In de Topklasse gaat alles om de kwalificatie voor de Landelijke Divisie. De top-7 van beide Topklassen plaatsen zich hiervoor (waarbij de twee winnaars zoals gebruikelijk spelen om het kampioenschap). Deze 14 ploegen worden aangevuld met 4 reserveteams.

De nieuwe Topklasse zal gaan bestaan uit tweemaal 18 teams. De nummers 8 tot en met 14 van de Topklasse 2015/16 blijven in de Topklasse. Daarbij komen per poule 3 kampioenen van de Hoofdklasse, 3 reserveteams en 5 winnaars van promotiewedstrijden. In deze promotiewedstrijden strijden op zaterdag en op zondag 9 periodekampioenen van de Hoofdklasse met de nummer 15 van de Topklasse om 5 plaatsen. Dit gaat in 5 gelote ontmoetingen over twee wedstrijden.

De Hoofdklasse wordt teruggebracht van 42 (3 x 14) naar 32 (2 x 16) op zaterdag en op zondag. Dat betekent dat er 10 clubs moeten verdwijnen. Door de versterkte promotie naar de Topklasse verdwijnen er per speeldag 6 ploegen (7 of 8 promovendi, 1 of 2 degradanten). Aan de onderkant is er versterkte degradatie naar de eerste klasse: de nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks (was: 13 en 14), de nummer 11 speelt nacompetitie (was: 11 en 12). Hiervoor in de plaats komen de kampioenen van de Eerste Klassen. De overgebleven plaatsen (3 op zaterdag, 2 op zondag) worden opgevuld met de winnaars van de nacompetitie tussen de nummers 11 van de Hoofdklasse en de periodekampioenen van de Eerste Klassen. Hoe weet ik nog niet, maar het wordt wel ingewikkeld om op zondag met 21 deelnemers 2 winnaars te krijgen....


Dan het verhaal van de reserveteams. 11 ploegen hebben zich opgegeven. 1 daarvan komt in de eerste divisie, 4 in de Landelijke Divisie en 6 in de Topklasse. De modus is erg ingewikkeld. Er wordt elke week een ranglijst opgemaakt gebaseerd op het huidige beloften-seizoen (50%), resultaten van de beloften uit het verleden (25%) en resultaten van jeugdteams (25%). Dit laatste omdat de spelers van de jeugdteams later in de belofteteams terecht gaan komen. Althans, dat is de redenering van de KNVB.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jehoentelaar op aug 09, 2015, 23:29:29
Heldere samenvatting van de hele situatie, hgrm. Nu weet ik waar ik ranglijsttechnisch op moet gaan letten wat betreft mijn 'amateurduo' Scheveningen en Haaglandia.

Is bekend welke elf reserveteams zich hebben opgegeven?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op aug 10, 2015, 00:46:02
Heldere samenvatting van de hele situatie, hgrm. Nu weet ik waar ik ranglijsttechnisch op moet gaan letten wat betreft mijn 'amateurduo' Scheveningen en Haaglandia.

Dank. Zodra er lijn in komt, zal ik ook voorlopige samenstellingen van de klassen gaan posten.

Citaat
Is bekend welke elf reserveteams zich hebben opgegeven?

1) Achilles '29
2) Almere City FC
3) AZ
4) Brabant United (een gezamenlijke jeugdopleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch)
5) De Graafschap
6) FC Groningen
7) Sparta Rotterdam
8) FC Twente
9) FC Utrecht
10) Vitesse
11) FC Volendam

Opvallend is FC Twente. Ze hebben zich teruggetrokken uit de Eerste Divisie, maar willen nu wel weer meedoen bij de amateurs...
Bij de reserves van Achilles'29 vraag ik me af of die het niveau aan gaan kunnen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op aug 10, 2015, 11:59:16
Ook mijn complimenten Hgrm.

Wat ik mij trouwens afvraag, mocht het eerste elftal degraderen, degradeert het 2e elftal dan mee?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op aug 10, 2015, 13:05:51
Lijkt met logisch dat er geen twee ploegen van dezelfde club op hetzelfde niveau mogen uitkomen. Bij een degradatie, zal het tweede team automatisch zakken. Een promotie voor b.v. Almere City II naar de Jupiler League is ook niet mogelijk.

KNVB (iig zuid II) hanteert deze regel ook in de reserve klasse van het amateur voetbal, waar een II en III team niet op hetzelfde niveau mogen uitkomen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op aug 10, 2015, 13:14:35
Goede vraag. Geen idee eigenlijk.

Je kunt die vraag in tweeën splitsen:

1) Een ploeg degradeert vanuit de Eredivisie naar de Eerste Divisie. De beloften spelen in de Eerste Divisie.
Niet waarschijnlijk. Momenteel spelen Ajax en PSV met hun tweede in de Eerste Divisie en daar komt ook wel een belofteteam van een sterke ploeg bij. Vitesse lijkt me de meeste kans te maken, gezien de resultaten uit het verleden. Bovendien: als je degradeert uit de Eredivisie maar wel een tweede hebt dat sterk genoeg is om niet te degraderen uit de Eerste Divisie, dan lijkt me dat er verkeerd geïnvesteerd is....
Los daarvan: Bij het zaalvoetbal en in de reservepiramide van de amateurs is het al mogelijk dat een club meedoet met meerdere teams. Daarbij geldt de regel dat er niet meer dan één team van een club in dezelfde poule mag spelen (tenzij het de laagste klasse betreft). Als dit ook gaat gelden met belofteteams, dan zal dus het belofteteam ook moeten degraderen.


2) Een ploeg degradeert vanuit de Eerste Divisie naar de Landelijke Divisie (of nog verder) maar heeft wel een belofteteam in de Topklasse of Hoofdklasse.
Dit zou zomaar met Achilles of Almere kunnen gebeuren.
De vraag is dat of het belofteteam mag blijven bestaan in de amateurpiramide of dat het naar de reservepiramide moet.
Met andere woorden: Is het recht een belofteteam in de amateurpiramide te hebben, gebonden aan de proflicentie? En gaat die proflicentie verloren bij degradatie naar de Landelijke Divisie (of lager) of mag de betreffende club dan profclub blijven met een belofteteam. Ik vraag me af of de KNVB hier al over nagedacht heeft?

Overigens "verdenk" ik Achilles ervan dat ze een belofteteam in de Hoofdklasse willen hebben om een doorstart in de Hoofdklasse te kunnen maken mocht de proftak er onverhoopt de stekker uit moeten trekken.


Dan nog een paar vragen waarop ik nog geen antwoord heb:

1) Kunnen belofteteams gewoon degraderen naar de Eerste Klasse en verder? Lijkt me wel eigenlijk.

2) Hoe zit het met Brabant United. Stel dat ze in de Landelijke Divisie komen te spelen en dat vervolgens degradeert FC Den Bosch of RKC naar de Landelijke Divisie. Wat dan?

3) Hoe zit het met de Ajax zaterdag?. Ajax heeft volgend seizoen een team in de Eredivisie, een team in de Eerste Divisie en de zaterdagtak heeft een team in de Hoofdklasse of Topklasse. Ze maken er zelf geen geheim van dat ze de amateurs ook als een opleidingsploeg zien. De vraag is wat er gebeurt als bijvoorbeeld zowel de beloften als de amateurs in de Topklasse terecht dreigen te komen. Wordt het als één club (één inschrijving bij de KNVB) gezien of zijn Ajax en Ajax zaterdag twee verschillende clubs?
Als het één club is, zou Ajax zaterdag in de Topklasse zaterdag kunnen spelen en Ajax beloftes in de Topklasse zondag, maar zouden ze niet beiden naar de Landelijke Divisie mogen. Zou dat kloppen?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jehoentelaar op aug 10, 2015, 13:55:38
2) Hoe zit het met Brabant United. Stel dat ze in de Landelijke Divisie komen te spelen en dat vervolgens degradeert FC Den Bosch of RKC naar de Landelijke Divisie. Wat dan?

Aangezien BU onder beide BVO's valt neem ik aan dat zodra een van die BVO's degradeert BU ook een stapje terug moet doen.

Eigenlijk vind ik dergelijke situaties hinderlijk wat betreft de strijd om promotie en tegen degradatie bij de andere teams. In Duitsland was het afgelopen jaar ook even spannend toen 1860 onderin de 2.Bundesliga stond en 1860 II bovenin meedeed in de Regionalliga Bayern. Je verstoort het natuurlijk verloop van de competitie altijd op een manier met die reserveploegen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op aug 12, 2015, 13:30:16
1. Ja dat kan
2. Ik dacht gelezen te hebben dat ze dan verplicht degraderen maar de bron moet ik je helaas schuldig blijven.
3. Ik ben er vrij zeker van de Ajax AV een losse entiteit is binnen de KNVB en eigenlijk weinig anders is dan de manier waarop GVAV en Groningen ook losgekoppeld werden
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op aug 12, 2015, 14:27:01
Volgens mij ook. Verwarrend is dat de shirts nagenoeg identiek zijn en Ajax-zaterdag ook op De Toekomst speelt. 8
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op aug 12, 2015, 14:40:06
Volgens mij ook. Verwarrend is dat de shirts nagenoeg identiek zijn en Ajax-zaterdag ook op De Toekomst speelt. 8

Jong Ajax speelt standaard op veld 1 van Het Verleden en de amateurs spelen standaard op veld 2 van Het Verleden.

Dus er is wel degelijk een verschil
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op sep 06, 2015, 17:08:51
De Topklassen zijn alweer een paar speeldagen bezig en dit weekend zijn ook de amateurklassen eronder begonnen.

Na 3 speeldagen in de Topklasse zaterdag is IJsselmeervogels de enige ploeg zonder puntverlies. Dat is opvallend omdat de ploeg veel spelers zag vertrekken en vooral bij clubs op lager niveau heeft ingekocht. Vooral aanvallend zijn de Rooien minder sterk. Dat er toch 9 punten zijn gehaald, is deels 'meer geluk dan wijsheid'. Anderzijds geeft het ook aan dat de Topklasse dit jaar bijzonder competitief is.
Naast IJsselmeervogels verrast ook promovendus DVS'33 Ermelo, dat nog ongeslagen is. GVVV valt tegen; de ploeg die de afgelopen jaren bovenin meespeelde, heeft nu met 1 uit 3 een uitgesproken slechte start.

De verrassing in de Topklasse Zondag is WKE. De ploeg uit Emmen die de nodige financiële problemen kende en diverse keren op omvallen stond, staat momenteel samen met UNA bovenaan. Regerend amateurkampioen Lienden heeft de start gemist en staat voorlaatste.

In de Hoofdklassen is één wedstrijd gespeeld. Veel is er nog niet over te zeggen. Het Wonder van Bussum gaat wel onverminderd voort: SDO, dat in 5 jaar 4 keer promoveerde (van vierde klasse tot in de Hoofdklasse) won zijn eerste wedstrijd van Nieuw Utrecht (waarin topklassedegradant Chabab is gefuseerd). En dat met nog steeds een aantal spelers uit de 4e klasse-tijd en zonder dat er betaald wordt.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: KRCM1904 op sep 07, 2015, 22:10:54
Gisteren een wedstrijd in de Hoofdklasse bijgewoond, nl. RKSV Halsteren - O.S.S. '20. De thuisploeg won met 3-1.
Ik was eigenlijk al een tijdje van plan om weer eens naar Halsteren te gaan kijken.  Ik heb er nog een vage herinnering aan uit de laatste succesperiode van mijn favoriete club, RC Mechelen.  Zij speelden in Halsteren een voorbereidingswedstrijd in het seizoen 1988-89.
De juiste datum en uitslag weet ik niet meer, alleen dat we toen met Belgische Franken bij de ingang stonden en die snel nog even moesten omwisselen om een ticket te kunnen kopen.  Of ze toen ook al in Sportpark De Beek speelden, kan ik me ook niet meer herinneren. Het was daarvoor iets te lang geleden.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op sep 08, 2015, 11:29:08
Voor degene die houden van doelpunten (in het speciaal Freebird):

Aankomend weekend staat Herpinia 1 - VCO 1 (5e klasse Zuid II) op het programma. Herpinia vorig jaar gedegradeerd uit de 4e klasse neemt het op tegen VCO, dat vorig jaar in de reserve klasse speelde. De van oorsprong 6e klasse (onderin) probeert het dit seizoen met een veredeld jeugd elftal.

Afgelopen zondag verloren ze liefst met 10-1 van Vorstenbossche Boys, terwijl Herpinia Mosa met 7-1 versloeg. Mijn inschatting is dat Herpinia het beste team heeft in die competitie en dus zou de scoren zomaar kunnen oplopen naar 15-0.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op sep 08, 2015, 15:34:14
Voor degene die houden van doelpunten (in het speciaal Freebird):

Aankomend weekend staat Herpinia 1 - VCO 1 (5e klasse Zuid II) op het programma. Herpinia vorig jaar gedegradeerd uit de 4e klasse neemt het op tegen VCO, dat vorig jaar in de reserve klasse speelde. De van oorsprong 6e klasse (onderin) probeert het dit seizoen met een veredeld jeugd elftal.

Afgelopen zondag verloren ze liefst met 10-1 van Vorstenbossche Boys, terwijl Herpinia Mosa met 7-1 versloeg. Mijn inschatting is dat Herpinia het beste team heeft in die competitie en dus zou de scoren zomaar kunnen oplopen naar 15-0.

Ik ben aan het denken om voor Indewandelgangen een race te organiseren tussen Geulsche Boys, SVS en VCO. Allen clubs die onderin de 6e klasse speelden, als VCO tenminste meedeed aan de standaardcompetitie, en die nu  door de absurde regelingen vorig jaar tegen gedegradeerde 4e klassers uitkomen.

Dat VCO met 4-0 bij Menos verloor beloofde ook al weinig goeds al waren de resultaten in de andere bekerduels niet heel opvallend.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op sep 08, 2015, 15:48:24
Ik ben aan het denken om voor Indewandelgangen een race te organiseren tussen Geulsche Boys, SVS en VCO. Allen clubs die onderin de 6e klasse speelden, als VCO tenminste meedeed aan de standaardcompetitie, en die nu  door de absurde regelingen vorig jaar tegen gedegradeerde 4e klassers uitkomen.

Dat VCO met 4-0 bij Menos verloor beloofde ook al weinig goeds al waren de resultaten in de andere bekerduels niet heel opvallend.

Leuk idee! Al zie ik VCO daarin onderaan eindigen. Sta er niet van te kijken als ze na 24 wedstrijden 0 punten hebben een een doelsaldo van -100, hoe jammer ik het ook voor ze vind.

Ben afgelopen zondag bij SVS geweest en die konden nog aardig mee voetballen. Gassel was wel sterker, maar 6-1 was redelijk geflatteerd.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: jvdreumel2 op sep 08, 2015, 15:57:34
Gezien de bekerresultaten wilde ik Ruwaard (Oss) ook toevoegen aan dit groepje ploegen. Zeer grote beker- en oefennederlagen waarbij men bijna heeft besloten om het eerste elftal uit de competitie te halen. Nu zag ik dat ze de 1e competitiewedstrijd toch 0-0 hebben gespeeld.

Zelf heb ik jaren geleden ook voor  de beker gespeeld tegen VCO. Deze wedstrijd wonnen wij met 8-0. Niet zo bijzonder zou je denken maar met de wetenschap dat de wedstrijd na 30 minuten werd gestaakt wegens onweer, maakt het toch wel weer bijzonder.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Bossche Bol op sep 08, 2015, 16:20:56
ISC is na 3 seizoenen ook weer terug met een standaardelftal.
Eerste competitiewedstrijd was thuis tegen Hedel, uitslag 0-10.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op sep 08, 2015, 16:26:19
Gezien de bekerresultaten wilde ik Ruwaard (Oss) ook toevoegen aan dit groepje ploegen. Zeer grote beker- en oefennederlagen waarbij men bijna heeft besloten om het eerste elftal uit de competitie te halen. Nu zag ik dat ze de 1e competitiewedstrijd toch 0-0 hebben gespeeld.

Zelf heb ik jaren geleden ook voor  de beker gespeeld tegen VCO. Deze wedstrijd wonnen wij met 8-0. Niet zo bijzonder zou je denken maar met de wetenschap dat de wedstrijd na 30 minuten werd gestaakt wegens onweer, maakt het toch wel weer bijzonder.

Daar is VCO gewoon een ideale tegenstander voor :). Heb er 3 jaar gevoetbald en in die tijd hadden we met de B1 een oefenwedstrijd (zelf was ik op vakantie) tegen ik meen OKSV. De wedstrijd werd na 60 minuten met een 23-0 tussenstand maar gestaakt.

Overigens is het wel echt een hele gezellige vereniging, alleen sportief stelt het bar en bar weinig voor. Spelers van lagere elftallen werden vijf jaar geleden geregeld van het terras geplukt om op de bank bij het eerste plaats te nemen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op sep 08, 2015, 16:35:20
Hier bij ons in de buurt heb je met SC Muiden ook zoiets.
Na jarenlang gesteggel met de gemeente omdat de accommodatie moest wijken voor huizen, is de gemeente eindelijk met een alternatief over de brug gekomen. In de tussentijd is de club door alle onzekerheid wel zo'n beetje leeggelopen. Het eerste stelt ook bar weinig voor, hetgeen ook bleek in de districtsbeker. Er werd met 25-1 verloren van 4e klasser BFC...
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: AthleticHolanda op sep 08, 2015, 18:00:46
Ben afgelopen zondag bij SVS geweest

Hoezo dat dan? :-D
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op sep 08, 2015, 19:20:36
Waarom is die 6e Klasse afgeschaft?
Het lijkt me nou niet bepaald een plezier om wekelijks tegen veel te sterke tegenstanders te spelen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op sep 08, 2015, 19:36:01
Hoezo dat dan? :-D

Als KNVB scheidsrechter heb je nu eenmaal niet de bevoegdheid om te bepalen welke wedstrijden je krijgt :p
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op sep 08, 2015, 21:12:29
Waarom is die 6e Klasse afgeschaft?
Het lijkt me nou niet bepaald een plezier om wekelijks tegen veel te sterke tegenstanders te spelen.

Een logisch gevolg. De poules in de derde, vierde en vijfde klasse in zuid2 zijn van 12 naar 4 clubs gegroeid. Daarmee zouden er nog maar 14 clubs overblijven voor de 6e klasse.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op okt 15, 2015, 22:20:02
John de Wolf is de nieuwe hoofdtrainer van GVVV. Ik vond het ontslag van Assink, na 5 succesvolle jaren, onnodig maar dat terzijde. Zoals het er nu naar uit ziet promoveert GVVV niet naar de Tweede Divisie en als DOVO dan nog promoveert vanuit de Hoofdklasse hebben we volgend jaar weer een derby van Veenendaal.
John de Wolf tegen Hansie Hansie, dat gaat een leuke derby worden.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Mokum1900 op okt 25, 2015, 23:16:14
Iemand waar ik het programma ( voor de komende weken ) kan vinden van RBC Roosendaal zowel op de site van Rbc als mede Knvb.nl staat niks. Ze spelen Zuid 1 4de klas
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op okt 26, 2015, 00:09:58
Voetbal.nl
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Bossche Bol op okt 26, 2015, 00:10:34
Iemand waar ik het programma ( voor de komende weken ) kan vinden van RBC Roosendaal zowel op de site van Rbc als mede Knvb.nl staat niks. Ze spelen Zuid 1 4de klas
Gewoon op voetbal.nl

1 nov, 14:30
Zeeland Sport 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark Baskensburg

8 nov, 14:30
RBC 1 (zon) - BVV'63 1 (zon)
Herstaco Stadion

15 nov, 14:30
SVC 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark Hamel

29 nov, 14:30
RBC 1 (zon) - METO 1 (zon)
Herstaco Stadion

6 dec, 14:30
HSC'28 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark Harella

13 dec, 14:30
RBC 1 (zon) - SC Welberg 1 (zon)
Herstaco Stadion

24 jan, 14:30
Grenswachters 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark De Buizerd

31 jan, 14:30
RBC 1 (zon) - Noordhoek 1 (zon)
Herstaco Stadion

14 feb, 14:30
SC Gastel 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark Blankershove

21 feb, 14:30
NSV 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark De Wallen

6 mar, 14:30
RBC 1 (zon) - ODIO 1 (zon)
Herstaco Stadion

13 mar, 14:30
WVV'67 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark De Fortuin

20 mar, 14:30
RBC 1 (zon) - Zeeland Sport 1 (zon)
Herstaco Stadion

3 apr, 14:30
BVV'63 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark Rozenoord

10 apr, 14:30
RBC 1 (zon) - SVC 1 (zon)
Herstaco Stadion

24 apr, 14:30
SC Welberg 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark 't Zandbaantje

1 mei, 14:30
RBC 1 (zon) - Victoria'03 1 (zon)
Herstaco Stadion

8 mei, 14:30
RBC 1 (zon) - HSC'28 1 (zon)
Herstaco Stadion

16 mei, 14:30
METO 1 (zon) - RBC 1 (zon)
Sportpark Jac van Hoek
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op okt 26, 2015, 00:11:47
Het staat ook gewoon op hun site:

http://www.rbcvoetbal.nl/teams/rbc-1-a0c86152b540f36ad571f672143f2828
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op okt 26, 2015, 14:03:57
Met de opmerking dat ze graag op zaterdagavond spelen. Er zullen dus nog wel wat thuiswedstrijden (op korte termijn) van de zondagmiddag naar de zaterdagavond gaan.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op nov 13, 2015, 09:26:37
Good old Dennis van Meegdenburg gaat zijn comeback maken voor GVVV. Eind vorig seizoen maakte de kale spits bekend definitief te zullen stoppen maar 'Opa' trainde elke donderdag nog met het eerste elftal mee. Het viel de assistent trainer op dat van Meegdenburg nog steeds uit alle hoeken raak schoot en John de Wolf heeft een succesvol verzoek om het eerste elftal te komen helpen bij hem neergelegd.
Ik ben heel benieuwd, alhoewel hij al 41 is, is het wel een bewezen goaltjesdief en juist dat is wat de ploeg van John de Wolf nodig heeft momenteel.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op nov 13, 2015, 10:45:13
Dennis van Meegdenburg doet het inderdaad al dik 20 jaar goed.
Bij Bennekom een meer dan vervelende spits, moest raar lopen wilde hij de 10 niet halen.
Gaat er gegarandeerd weer een hoop maken dit seizoen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op nov 13, 2015, 16:42:44
Met alle respect voor van Meegdenburg: ik vind het een brevet van onvermogen. Al twee jaar is het de TC niet gelukt om een fatsoenlijke spits te vinden. Dan is er toch iets mis. Beetje zonde dat de trainer geslachtofferd wordt terwijl de fouten op een niveau hoger gemaakt zijn.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op nov 13, 2015, 17:04:16
Met alle respect voor van Meegdenburg: ik vind het een brevet van onvermogen. Al twee jaar is het de TC niet gelukt om een fatsoenlijke spits te vinden. Dan is er toch iets mis. Beetje zonde dat de trainer geslachtofferd wordt terwijl de fouten op een niveau hoger gemaakt zijn.
Niet helemaal waar. Met Sherwin Grot hadden ze een prima spits maar die is in de zomer vertrokken naar Kozakken Boys waar financieel meer mogelijk is. O.a. Ramic werd gehaald, maar is alleen maar geblesseerd. Terwijl ook bijvoorbeeld Opschoor genoemd werd, dat was waarschijnlijk wel een schot in de roos geweest. Je hebt voor de rest wel gelijk wat betreft de TC.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op nov 14, 2015, 09:36:30
Ik vind Grot vooral een type 'chancentot'.
En bovendien was ie aan het einde van 2013/14 al bijna weggestuurd maar mocht toch blijven toen ie er opeens een stuk of 5 achterelkaar maakte. Ook geen sterk beleid. Dat het vorig seizoen redelijk uitpakte is meer ondanks dan dankzij de TC.
En bij Ramic wisten ze van te voren dat ze een man van glas in huis zouden halen. Heeft bij Vogels een seizoen nauwelijks gespeeld.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op nov 14, 2015, 15:39:36
Buiten het zwakke beleid wat door de hoge heren wordt gevoerd, heeft 'Opa' van Meegdenburg maar 40 minuten nodig gehad om zijn eerste te maken. Een kopbal zoals alleen de kale bats van Dennis dat kan. Schitterend, ik ben blij dat hij terug is!
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Maat op dec 19, 2015, 13:28:33
Virtuele indeling Landelijke Divisie 2016/2017:
1 Kozakken Boys
2 Spakenburg
3 Katwijk
4 HHC Hardenberg
5 Barendrecht
6 Excelsior M
7 Rijnsburgse Boys
8 WKE
9 De Treffers
10 AFC
11 JVC Cuijk
12 UNA
13 VVSB
14 Lienden
15 Jong Groningen
16 Jong Utrecht
17 Jong AZ
18 Jong Vitesse

Met de huidige stand in de Beloftencompetitie zal Jong Sparta zich plaatsen voor de Jupiler League. In dat geval zal Sparta wel 'moeten' promoveren naar de Eredivisie.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op dec 19, 2015, 14:16:31
Reken er maar op dat de "grote" clubs die nu de boot dreigen te missen nog wel een beetje gaan shoppen in de winter....
En ik denk dan vooral aan IJsselmeervogels en GVVV.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op dec 19, 2015, 16:19:38
Welkom op het forum Maat.

Je lijst klopt alleen helaas niet, Twente hoort er in de plaats van Vitesse te staan.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Maat op dec 22, 2015, 14:06:25
Hi Joost, dank je!

Ik had die indeling hier gevonden:
http://www.indewandelgangen.com/article/read/7149/Virtuele-Landelijke-Divisie-en-Topklasse-201617
Dit was dan wel de stand op 9 december. Ik zie dat FC Twente daarna nog wel een wedstrijd heeft gewonnen.

Is er overigens ook ergens een overzicht inclusief berekening over de afgelopen 3 jaar en de jeugd te vinden?

Op http://nl.soccerway.com/national/netherlands/beloften/20152016/regular-season/r32647/ staat bijvoorbeeld wel de stand in het huidige seizoen, maar ik kan nergens een actuele 'doorberekende' stand vinden:

- ranglijst Beloftencompetitie seizoen 2015/‟16 = 50%;
- ranglijsten competities beloften-/tweede elftallen seizoenen 2012/‟13, 2013/‟14 en
2014/‟15 = 25%;
- ranglijsten competities O.19 & O.17 seizoenen 2013/‟14, 2014/‟15 en 2015/‟16 =
25%.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Cyclebob op dec 22, 2015, 14:34:44
Op voetbalzaterdag.com is wekelijks de virtuele stand te lezen:
http://www.voetbalopzaterdag.com/nieuws/8982/De_virtuele_Tweede_Divisie

Bijzonderheden: jong Sparta promoveert naar 1e divisie als Sparta promoveert
Jong Brabant... zou eerste combinatie-club in de pyramide worden, nu Topklasse. Waar gaan ze spelen? 
 
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op dec 22, 2015, 14:39:51
Dat wordt, op de beloftenteams na, een leuke competitie! :)
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op dec 22, 2015, 14:41:39
Het is wel iets waar ik op mij verheug ja. Als de beloften van AZ in de Wormer gaan spelen is het voor mij mogelijk na 1930 uur te vertrekken en nog op tijd voor de aftrap te zijn.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op dec 22, 2015, 14:48:35
Hi Joost, dank je!

Ik had die indeling hier gevonden:
http://www.indewandelgangen.com/article/read/7149/Virtuele-Landelijke-Divisie-en-Topklasse-201617
Dit was dan wel de stand op 9 december. Ik zie dat FC Twente daarna nog wel een wedstrijd heeft gewonnen.

Dat is nota bene mijn eigen stuk :D

Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jehoentelaar op dec 22, 2015, 15:09:37
Dat wordt, op de beloftenteams na, een leuke competitie! :)

Zeker! En de zaterdagtopklasse zal er ook niet op achteruit gaan als de grotere hoofdklassers hun best even blijven doen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op dec 22, 2015, 15:20:00
Het is wel iets waar ik op mij verheug ja. Als de beloften van AZ in de Wormer gaan spelen is het voor mij mogelijk na 1930 uur te vertrekken en nog op tijd voor de aftrap te zijn.
Als de beloften van Groningen op Corpus gaan spelen is het voor mij mogelijk na 1930 uur te vertrekken op de fiets en nog op tijd voor de aftrap te zijn. Ik denk alleen niet dat dit erg leuke potjes zijn als er net net zoveel of minder publiek op af komt als bij jong PSV, jong Ajax en jong Twente...
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: AthleticHolanda op dec 22, 2015, 15:33:59
Zijn er geen regels verbonden aan de terreinen die bespeeld gaan worden in de Tweede Divisie, zodat terreinen als dat van in het verleden bv. Young Boys Haarlem en Dijkse Boys geen optie meer zijn?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op dec 22, 2015, 16:07:29
Dat klopt FC_Emmen. Ik zie het dan ook niet als hoppen of als sfeervolle avond. Maar eventjes kijken hoe het II elftal speelt. Vaste teams zou in mijn ogen al 3/4 schelen. @AthleticHolanda, ik geloof dat die eisen trapsgewijs gaan.  Maar ik denk dat vrijwel alle topklasseverenigingen al aan die eisen voldoen. Ik zal het even na gaan kijken. Weet iemand al wat over de promotie-degradatieregeling en de speeldata van de 2e Divisie volgend jaar? Want daar kan ik niet heel veel over vinden.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op dec 22, 2015, 16:20:08
Als ik in de tuin zit en de omroeper van SHH de opstellingen hoor opnoemen en dan vertrek ben ik nog op tijd voor de aftrap.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op dec 22, 2015, 16:32:28
Dat klopt FC_Emmen. Ik zie het dan ook niet als hoppen of als sfeervolle avond. Maar eventjes kijken hoe het II elftal speelt. Vaste teams zou in mijn ogen al 3/4 schelen. @AthleticHolanda, ik geloof dat die eisen trapsgewijs gaan.  Maar ik denk dat vrijwel alle topklasseverenigingen al aan die eisen voldoen. Ik zal het even na gaan kijken. Weet iemand al wat over de promotie-degradatieregeling en de speeldata van de 2e Divisie volgend jaar? Want daar kan ik niet heel veel over vinden.

De specifieke licentie eisen vind je op de site van de bond;
http://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voetbal/competitiezaken/1888/licentievoorwaarden-tweede-divisie-en-topklasse

De veranderingen zijn voor de meeste verenigingen slecht marginaal.

De speeldata van de 2e divisie zijn nog niet bekend. Wel is bekend dat de 2e divisie en Topklasse in het weekend van 13 en 14 augustus beginnen. De volledige speeldagenkalender wordt in januari bekendgemaakt.

Qua promotie-degradatieregeling vanaf 2017 is er volgens mij nog helemaal niets bekend. Ik meen te herinneren dat de kampioen van de 2e divisie promoveert maar of er nog een promotieplaats is, dat weer ik niet.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jehoentelaar op dec 22, 2015, 16:43:24
Als de beloften van Groningen op Corpus gaan spelen is het voor mij mogelijk na 1930 uur te vertrekken op de fiets en nog op tijd voor de aftrap te zijn. Ik denk alleen niet dat dit erg leuke potjes zijn als er net net zoveel of minder publiek op af komt als bij jong PSV, jong Ajax en jong Twente...

Denk het niet. Het is voor alle huidige gekwalificeerde ploegen een behoorlijke afstand. HHC zal wel wat volk meenemen en wellicht WKE en Spakenburg, maar dat is het dan ook wel.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op dec 22, 2015, 17:34:49
Denk het niet. Het is voor alle huidige gekwalificeerde ploegen een behoorlijke afstand. HHC zal wel wat volk meenemen en wellicht WKE en Spakenburg, maar dat is het dan ook wel.

Vergeet Excelsior Maassluis niet :-)
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jehoentelaar op dec 22, 2015, 20:06:09
Haha, dan kom ik zeker wel even kijken denk ik. ;)
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op dec 23, 2015, 21:36:53
http://gvvv.nl/gvvv1/nieuws/john-de-wolf-verlengt-contract-bij-gvvv

Stroeve start maar hij heeft het nu toch aardig op de rit. Goede zet van beide kanten denk ik.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op dec 23, 2015, 22:38:33
En na dit seizoen gaat Spakenburg niet door met Twisker.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op dec 24, 2015, 09:50:44
En na dit seizoen gaat Spakenburg niet door met Twisker.
Goede zet.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op dec 24, 2015, 13:07:55
Er komt een plekje vrij in de hoofdklasse... http://veenendaalsekrant.nl/sport/vva71-direct-failliet-verklaard-update-76505
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op dec 24, 2015, 14:57:28
Goede zet.

Verklaar u nader!
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op dec 24, 2015, 15:10:02
Er komt een plekje vrij in de hoofdklasse... http://veenendaalsekrant.nl/sport/vva71-direct-failliet-verklaard-update-76505
Zonde, maar zat er wel aan te komen
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op dec 24, 2015, 15:20:12
Eén van die clubs die met het geld van een geldschieter ineens opgekomen is zonder dat er in dat dorp draagvlak voor is. Failliet gaan is wel het andere uiterste, maar dat soort clubs horen niet in de hoofdklasse.
Dus: wat mij betreft opnieuw beginnen in de vierde klasse en vooral ook daar blijven.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op dec 25, 2015, 10:07:35
Verklaar u nader!
3 redenen: Torenhoge druk vanuit de zeer kritische achterban is al 1 ding. Daarnaast zie ik ze dit jaar geen kampioen worden (HHC of Kozakken Boys zijn dé kanshebbers), maar bovenal omdat je steeds meer ziet dat trainers blijkbaar maar 3, maximaal 4 seizoenen kunnen 'prikkelen', daarna is de zogenaamde chemie weg.
Om te voorkomen dat hij op de keien wordt gegooid gaan ze eind dit seizoen dan maar uit elkaar.
Saillant detail: Twisker heeft een contract voor onbepaalde tijd.

Geen Guy Roux-award voor hem dus.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op dec 25, 2015, 10:10:25
Eén van die clubs die met het geld van een geldschieter ineens opgekomen is zonder dat er in dat dorp draagvlak voor is. Failliet gaan is wel het andere uiterste, maar dat soort clubs horen niet in de hoofdklasse.
Dus: wat mij betreft opnieuw beginnen in de vierde klasse en vooral ook daar blijven.
Als je alleen al langs het sportpark rijdt weet je al genoeg: Hier kan geen duurzame topper huizen.
Zonde voor de nog aanwezige jeugd en pure hobbyvoetballers. Ze zullen verder moeten reizen voor hun portie vermaak. Zij worden het meest gestraft.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op dec 25, 2015, 11:02:44
GVVV, DOVO en vooral de Merino's is niet ver weg. Een aantal spelers uit het 1e elftal komt ook van (jeugd)elftallen van die clubs.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op dec 25, 2015, 11:36:52
Juist met dit soort gelegenheden vraag ik mij af wat er gebeurd met clubs als de geldschieter eruit klapt. Ook op hoger niveau gebeurd dit heb ik het idee. Waardoor er clubs met gigantische historie eruit klappen. Ik zie het een beetje als het levende bewijs dat het eenmansbewind van een voetbalclub levensgevaarlijk is. 
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op dec 25, 2015, 12:10:42
GVVV, DOVO en vooral de Merino's is niet ver weg. Een aantal spelers uit het 1e elftal komt ook van (jeugd)elftallen van die clubs.
En anders kun je wel naar Candia'66. Maar als je jarenlang bij VVA hebt gevoetbald zul je je toch even ontheemd voelen.
Je kiest niet voor niets voor een kleine vereniging.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op jan 14, 2016, 09:49:40
AFC Arnhem is failliet...
http://www.tweenul.nl/nieuws/rest-van-nederland/afc-arnhem-definitief-ter-ziele
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Semper Fidelis op jan 14, 2016, 10:57:56
AFC Arnhem is failliet...
http://www.tweenul.nl/nieuws/rest-van-nederland/afc-arnhem-definitief-ter-ziele

Club waar onder andere John van Beukering en Theo Janssen speelden dit seizoen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op jan 14, 2016, 11:34:36
De voorzitter van Magreb 90 is in Turkije gearresteerd
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op jan 14, 2016, 12:19:35
Soms weet ik me geen houding te geven. Moet ik nou balen of lachen om dit soort situaties?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op jan 14, 2016, 15:32:09
Dus in een maand tijd VVA en AFC Arnhem en binnenkort wellicht ook Magreb.

Ik wil me niet uitlaten hoe legaal het geld is maar het lijkt er bij deze drie "verenigingen" op dat het van één persoon of hooguit enkelen komt.
Persoonlijk heb ik niet zo'n moeite mee als dat soort clubs verdwijnen. Ik zie er liever verenigingen voor terug die organisch gegroeid zijn en op grond van goede (jeugd)arbeid en een goede binding in de (sociale) omgeving organisch zijn gegroeid.

Los daarvan ben ik geen fan van clubs die zich heel nadrukkelijk richten op één etnische doelgroep.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op jan 15, 2016, 07:33:55
Deze clubs passen naadloos in het rijtje Dijkse Boys, Young Boys, Türkiyemspor en in mindere mate ook Deltasport en De Dijk: een zeer select gezelschap pompt er geld in, ze schieten binnen zeer korte tijd naar de top om na de glorietijd direct in elkaar te donderen.

Eind jaren '90 had je ook zo'n circus met Falabella. Het exacte verhaal weet ik niet, maar volgens mij betrof het èèn enkele investeerder die binnen een paar jaar van club naar club hopte in de regio Zwolle. Onder andere met wat ex-profs (Martin Reynders oa).
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Cyclebob op jan 15, 2016, 08:26:21
We hebben in Schiedam in de SVV SMC tijd (1997-2005) hier ook mee te maken gehad, een belastingheffing over zwrte uitbetalingen tot gevolg. Nu wordt er door dezelfde auto-handel ploeg rechtsom geld doorgesluisd naar SVDPW paar honderd meter verderop. FC Lienden (geld van eigenaar C1000) is overigens tot nu toe een positieve uitzondering. 
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Robbie op jan 15, 2016, 08:31:50
Dus in een maand tijd VVA en AFC Arnhem en binnenkort wellicht ook Magreb.

Met als gevolg dat de tot nu toe gespeelde wedstrijden als niet gespeeld worden beschouwd. Een slechte zaak, vooral als je bijvoorbeeld tegen VVA hebt gewonnen en tegen degradatie vecht, dan zijn de punten heel duur. Een soort van competitievervalsing. Ik heb ook geen goed voorstel om dit tegen te gaan.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Bier und Bratwurst op jan 15, 2016, 08:35:00
Deze clubs passen naadloos in het rijtje Dijkse Boys, Young Boys, Türkiyemspor en in mindere mate ook Deltasport en De Dijk: een zeer select gezelschap pompt er geld in, ze schieten binnen zeer korte tijd naar de top om na de glorietijd direct in elkaar te donderen.

Eind jaren '90 had je ook zo'n circus met Falabella. Het exacte verhaal weet ik niet, maar volgens mij betrof het èèn enkele investeerder die binnen een paar jaar van club naar club hopte in de regio Zwolle. Onder andere met wat ex-profs (Martin Reynders oa).

Je vergeet Glanerbrug
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op jan 15, 2016, 09:13:56
Je vergeet Glanerbrug
Inderdaad! En FC Vinkenslag.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op jan 15, 2016, 09:30:38
Inderdaad! En FC Vinkenslag.
Die horen daar niet echt in thuis. Vinkenslag was meer een soort WKE maar dan kleiner. Opgekomen uit het kamp maar wel een vrij stabiele vereniging. Vinkenslag heeft 23 seizoen achtereen Hoofd of Eerste Klasse gespeeld.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op jan 15, 2016, 09:37:03
Die horen daar niet echt in thuis. Vinkenslag was meer een soort WKE maar dan kleiner. Opgekomen uit het kamp maar wel een vrij stabiele vereniging. Vinkenslag heeft 23 seizoen achtereen Hoofd of Eerste Klasse gespeeld.
Ik dacht dat ze van veel lager kwamen. Maar dan werd daar dus al veel langer goed betaald.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op jan 15, 2016, 10:04:50
Ik dacht dat ze van veel lager kwamen. Maar dan werd daar dus al veel langer goed betaald.

Goed betaald werd er zeker maar het hele kamp betaalde, niet een enkele investeerder. Al is het wel zo dat toen Vrijstaat Vinkenslag werd opgedoekt het met de FC ook vrij direct afgelopen was.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op jan 15, 2016, 10:24:23
Wat te denken van DESO, dat in acht jaar van de 6e klasse naar de Hoofdklasse opstoomt. Met 4 seniorenteams, 1 vrouwenteam en 1 jeugd team (A1), is het wachten tot de sponsor zicht terugtrekt en DESO tot het verleden behoort.

 
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op jan 15, 2016, 14:04:32
Met als gevolg dat de tot nu toe gespeelde wedstrijden als niet gespeeld worden beschouwd. Een slechte zaak, vooral als je bijvoorbeeld tegen VVA hebt gewonnen en tegen degradatie vecht, dan zijn de punten heel duur. Een soort van competitievervalsing. Ik heb ook geen goed voorstel om dit tegen te gaan.

Blijft een moeilijk probleem. Al denk ik dat het voor de clubs onderin minder een probleem is dan voor de clubs bovenin. Er is immers een degradant minder en dat weegt wel op tegen die puntjes die je kwijt bent. Bovenin is het een ander verhaal, daar hebben ploegen die punten hebben verloren er juist het meeste profijt van.

En het periodekampioenschapsverhaal gaat ook helemaal op de schop. In HA zijn er nu twee periodes van 12 wedstrijden. Dus aan het einde is er een periodekampioen te weinig. De versterkte promotie naar de Topklasse klopt dan ook niet meer: 9 periodekampioenen worden er nu 8, dus de 5 beslissingsdubbels (9 per.kamp en nummer voorlaatst van topklasse) moeten anders. Of dat betekent dat er één ploeg vrijloot of dat de hoogst geplaatste niet-periodekampioen van HA mee mag doen, weet ik niet.


In de nieuwe tweede divisie en de topklasse is nauwelijks meer sprake van amateurvoetbal. Ik denk dat je daar dan ook met een licentiesysteem moet gaan werken. Ik zou er voor zijn om alle clubs in de tweede divisie en de topklasse een bedrag ter hoogte van de organisatorische kosten en de kosten van een minimale spelersselectie te laten overmaken naar Zeist zodat er altijd geld is om het seizoen uit te spelen. Aan het einde van het seizoen (of desnoods als bedrag per maand) krijgen ze het weer terug of ze kunnen het dan laten staan voor het volgende jaar.Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op jan 15, 2016, 14:58:00

En het periodekampioenschapsverhaal gaat ook helemaal op de schop. In HA zijn er nu twee periodes van 12 wedstrijden. Dus aan het einde is er een periodekampioen te weinig. De versterkte promotie naar de Topklasse klopt dan ook niet meer: 9 periodekampioenen worden er nu 8, dus de 5 beslissingsdubbels (9 per.kamp en nummer voorlaatst van topklasse) moeten anders. Of dat betekent dat er één ploeg vrijloot of dat de hoogst geplaatste niet-periodekampioen van HA mee mag doen, weet ik niet.

Een eenmaal gewonnen periode kan niet worden afgepakt, dat is het uitgangspunt. In het geval van de Hoofdklasse A won ODIN de 1e periode toen VVA nog meedeed. Zij behouden nu de periodetitel. Door het wegvallen van VVA worden de werkelijke periodes opgesplitst in 2 perioden van 12 duels. Toevallig is nu net die 1e periode afgerond en wint Huizen die. De winnaar van de tweede seizoenshelft is de 3e periodewinnaar. Wie dan nu welke periode wint is voor mij ook onduidelijk.

Had ODIN zowel de 1e periode over 8 duels gewonnen en wonnen ze die over de eerste 12 wedstrijden dan was er geen 3e periodewinnaar en zou dat nacompetitieticket gaan naar de ploeg die in de reguliere competitie het hoogst eindigde en nog niet mocht meedoen aan de nacompetitie.

In de nieuwe tweede divisie en de topklasse is nauwelijks meer sprake van amateurvoetbal. Ik denk dat je daar dan ook met een licentiesysteem moet gaan werken. Ik zou er voor zijn om alle clubs in de tweede divisie en de topklasse een bedrag ter hoogte van de organisatorische kosten en de kosten van een minimale spelersselectie te laten overmaken naar Zeist zodat er altijd geld is om het seizoen uit te spelen. Aan het einde van het seizoen (of desnoods als bedrag per maand) krijgen ze het weer terug of ze kunnen het dan laten staan voor het volgende jaar.

In de licentie eisen voor de Topklasse en hoger staat volgens mij dat de clubs een jeugdopleiding van lokaal niveau moeten hebben. Dat betekend concreet dat ze in elke jeugdcategorie een elftal moeten hebben spelen. Vrijwel alle koopclubs kunnen nooit aan zulke eisen voldoen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op jan 15, 2016, 15:10:32
Een eenmaal gewonnen periode kan niet worden afgepakt, dat is het uitgangspunt. In het geval van de Hoofdklasse A won ODIN de 1e periode toen VVA nog meedeed. Zij behouden nu de periodetitel. Door het wegvallen van VVA worden de werkelijke periodes opgesplitst in 2 perioden van 12 duels. Toevallig is nu net die 1e periode afgerond en wint Huizen die. De winnaar van de tweede seizoenshelft is de 3e periodewinnaar. Wie dan nu welke periode wint is voor mij ook onduidelijk.

Had ODIN zowel de 1e periode over 8 duels gewonnen en wonnen ze die over de eerste 12 wedstrijden dan was er geen 3e periodewinnaar en zou dat nacompetitieticket gaan naar de ploeg die in de reguliere competitie het hoogst eindigde en nog niet mocht meedoen aan de nacompetitie.

In de licentie eisen voor de Topklasse en hoger staat volgens mij dat de clubs een jeugdopleiding van lokaal niveau moeten hebben. Dat betekend concreet dat ze in elke jeugdcategorie een elftal moeten hebben spelen. Vrijwel alle koopclubs kunnen nooit aan zulke eisen voldoen.

Dus dat betekend dat DESO (uitleg bovenaan pagina) dus nooit kan promoveren en min of meer voor spek en bonen speelt?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op jan 15, 2016, 16:39:11
Dus dat betekend dat DESO (uitleg bovenaan pagina) dus nooit kan promoveren en min of meer voor spek en bonen speelt?
Inderdaad.

In de Tweede Divisie heb je een jaar dispensatie om aan de kwalificatie lokale jeugdopleiding te voldoen, in de Topklasse moet je een jeugdopleidingsplan hebben.

Mij lijkt het sterk dat DESO plotseling een volledig functionerende juegdopleiding gaat hebben tenzij ze fuseren.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Hugo op jan 15, 2016, 16:59:03
Inderdaad.

In de Tweede Divisie heb je een jaar dispensatie om aan de kwalificatie lokale jeugdopleiding te voldoen, in de Topklasse moet je een jeugdopleidingsplan hebben.

Mij lijkt het sterk dat DESO plotseling een volledig functionerende juegdopleiding gaat hebben tenzij ze fuseren.

Een jeugdopleiding kopen is ook een mogelijkheid natuurlijk.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op jan 15, 2016, 17:00:02
Inderdaad.

In de Tweede Divisie heb je een jaar dispensatie om aan de kwalificatie lokale jeugdopleiding te voldoen, in de Topklasse moet je een jeugdopleidingsplan hebben.

Mij lijkt het sterk dat DESO plotseling een volledig functionerende juegdopleiding gaat hebben tenzij ze fuseren.

Dat gaat ze niet lukken inderdaad. Het woord fusie ligt nogal gevoelig in Oss. Nu zijn er in Oss zeven amateurclubs gevestigd en de gemeente ziet er het liefst een aantal fuseren.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Cyclebob op jan 20, 2016, 09:34:42
SVDPW (Schiedam, zondag 1e klasser West 2 na 3 promoties op rij) trekt zijn selectie-elftallen terug uit de competitie, na bonje binnen bestuur
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op jan 20, 2016, 19:49:26
WKE vraagt faillissement aan
http://www.vv-wke.nl/artikelen/wke-vraagt-faillissement-aan/1869.html
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Maat op jan 20, 2016, 20:12:30
WKE vraagt faillissement aan
http://www.vv-wke.nl/artikelen/wke-vraagt-faillissement-aan/1869.html

Geen Tweede Divisie om de hoek, zonde!
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: jvdreumel2 op jan 20, 2016, 20:33:30
Dijkse boys, vinkenslag, WKE zal Deso de volgende worden?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op jan 20, 2016, 20:49:40
Zou kunnen. Misschien speculatief. Maar mag ik er vanuit gaan dat WKE's resultaten ongeldig worden verklaard en de nummer laatst nu de nacompetitie in mag bij een faillissement van WKE?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Maat op jan 20, 2016, 20:56:00
WKE speelt toch gewoon zondag...

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/104688/LIVEBLOG-Voetbalclub-WKE-uit-de-competitie
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op jan 20, 2016, 20:59:33
Geeft de schimmige onduidelijkheid op Grote Geert aan.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op jan 20, 2016, 21:42:37
Opvallende wending weer ineens idd
http://www.topklasser.nl/nl/nieuws-topklasse-zondag/5690-wke-vraagt-faillissement-aan-toekomst-ongewis
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Cyclebob op jan 25, 2016, 11:45:39
In plaats van aangekondigde faillisementen / fusies in deze rubriek eens iets positiefs: Er zijn plannen voor een nieuwe voetbalclub in het Amsterdamse Kattenburg. Het is de bedoeling dat er binnenkort bij Torpedo Kattenburg kan worden gevoetbald op het voormalige Marineterrein.
www.torpedokattenburg.com/
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op jan 25, 2016, 12:56:41
Da's wel een hele mooie plaats voor een voetbalclub. Ik heb alleen geen idee of dit project ook levensvatbaar is. Het zou mij niks verbazen als het ten koste zou gaan van een andere club.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Cyclebob op jan 28, 2016, 13:26:31
SVDPW (Schiedam, zondag 1e klasser West 2 na 3 promoties op rij) trekt zijn selectie-elftallen terug uit de competitie, na bonje binnen bestuur
Inderdaad, de stekker is eruit door schulden bij de gemeente, het geld is op... De meeste spelers van SVDPW gaan met de trainer weer terug naar SVV: http://www.regiorijnmondvoetbal.nl/amateur-voetbal/negen-speler-svdpw-naar-zobdagafdeling-svv/
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op feb 16, 2016, 15:17:02
En nu is het definitief, WKE is failliet verklaard.

http://www.nu.nl/voetbal/4215679/rechter-verklaart-zondagtopklasser-wke-failliet.html (http://www.nu.nl/voetbal/4215679/rechter-verklaart-zondagtopklasser-wke-failliet.html)

AFC is door dit besluit de grote verliezer en moet zes punten inleveren (enige club van de top-7 die al twee keer tegen WKE heeft gespeeld). Koninklijke HFC mag op zijn beurt drie punten inleveren. De overige clubs profiteren ervan, want De Treffers, TEC, Lienden, VVSB en JVC Cuijk verloren allen van WKE.*

*Indien alle resultaten van WKE geschrapt worden.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 16, 2016, 15:31:14
Uiteindelijk draait het om plek 1 tm 7 dus wat er in de top gebeurt heeft nauwelijks invloed.
OJC Rosmalen dat haar achterstand op Sneek ziet verdampen is veel meer een 'winnaar'.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op feb 16, 2016, 15:59:43
Toch wel. De stand komt er nu als volgt uit te zien.

1. TEC 35 uit 18 (was nr. 4 met 35 uit 19)
2. K. HFC 33 uit 18 (was nr. 1 met 36 uit 19)
3. De Treffers 32 uit 17 (was nr. 3 met 35 uit 19)
4. Lienden 32 uit 18 (was nr. 6 met 30 uit 19)
5. VVSB 30 uit 18 (was nr. 7 met 30 uit 19)
6. AFC 30 uit 18 (was nr. 2 met 36 uit 20)
7. UNA 29 uit 18 (was nr. 8 met 30 uit 19)
8. JVC Cuijk 28 uit 18 (was nr. 9 met 28 uit 19)
9. HSC 26 uit 18 (was nr. 10 met 26 uit 19)
10. HBS 22 uit 19 (was nr. 11 met 24 uit 20)
11. USV 21 uit 18 (was nr. 12 met 22 uit 20)
12. EVV 19 uit 17 (was nr. 13 met 19 uit 18)
13. Magreb 16 uit 18 (was nr 14. met 17 uit 19)
14. SWZ 13 uit 17 (was nr. 15 met 17 uit 19)
15. OJC 13 uit 19 (was nr. 16 met 13 uit 20)

AFC staat dus nu opeens slechts één punt boven de streep, terwijl dat er eerst 6 waren. UNA komt hierdoor nu in de top-7 te staan.  Onderin is het natuurlijk ook gunstig, aangezien ik mag aannemen dat er nu geen rechtstreekse degradant meer is.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 16, 2016, 16:20:52
En een extra plaats in de hoofdklasse.

3 kampioen en 5 clubs uit de nacompetitie promoveren (of blijven erin)
Daarvoor in de plaats komen nu alleen eventueel de nr 13 van de TK als deze in de nacompetitie verliest.
Netto-effect: 8 voor 1 of 7 voor 0, dus afname van 7 clubs.

Onderin degraderen de nummers 13 en 14; die worden 1-op-1 vervangen door de 6 kampioenen van de eerste klasse. Netto-effect 0.

Het aantal hoofdklassers gaat terug van 3*14 = 42 naar 2*16 = 32. Dat betekent dat de nacompetitie dus over 3 plaatsen gaat: de nummers 11 en 12 spelen met de 18 periodekampioenen (24 clubs) om de laatste 3 plaatsen. Dat maakt het leven van de KNVB een stuk makkelijker: Er kan nu een knock-out nacompetitie worden gespeeld (24->12->6->3) of een systeem met poules van 4 (24->12 of 24->6) gevolgd door één of twee knock-out-rondes.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op feb 16, 2016, 16:47:09
Uiteindelijk draait het om plek 1 tm 7 dus wat er in de top gebeurt heeft nauwelijks invloed.
OJC Rosmalen dat haar achterstand op Sneek ziet verdampen is veel meer een 'winnaar'.

Ik denk dat er toch ook wel ploegen zijn die graag kampioen willen worden
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: jvdreumel2 op feb 16, 2016, 16:52:48
Ik lees net ook dat justitie de hoofdsponsor van deso voor meer dan 350000 euro wilt "plukken" ivm hennepteelt in een van zijn verhuurde loodsen. Of deze man nu wel of niet schuldig is, als het plan van justitie doorgaat heeft het wellicht ook gevolgen voor deso Vd horst.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 16, 2016, 17:08:38
Ik denk dat er toch ook wel ploegen zijn die graag kampioen willen worden
Natuurlijk, maar het kampioenschap is in deze slechts een eretitel zonder sportieve consequenties.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 16, 2016, 17:25:20
Het gaat ook om een bovenmodale recette tegen Katwijk, Spakenburg, Kozakken Boys of HHC
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op feb 16, 2016, 17:30:00
Ik lees net ook dat justitie de hoofdsponsor van deso voor meer dan 350000 euro wilt "plukken" ivm hennepteelt in een van zijn verhuurde loodsen. Of deze man nu wel of niet schuldig is, als het plan van justitie doorgaat heeft het wellicht ook gevolgen voor deso Vd horst.

Waar rook is, is vuur...
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op feb 16, 2016, 20:55:38
Natuurlijk, maar het kampioenschap is in deze slechts een eretitel zonder sportieve consequenties.

Dat is in de topklasse toch nooit anders geweest

Een plaats bij de eerste 7 zal bij ons in Maassluis overigens als een kampioenschap gevierd worden
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 17, 2016, 10:45:38
Ben benieuwd hoe het gaat lopen als (met alle respect) toch wat minder vooraanstaande clubs als Maassluis, Barendrecht, Capelle of TEC straks aan allerlei licentie-eisen moeten gaan voldoen voor wat betreft contractspelers etc.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 17, 2016, 10:57:11
Ben benieuwd hoe het gaat lopen als (met alle respect) toch wat minder vooraanstaande clubs als Maassluis, Barendrecht, Capelle of TEC straks aan allerlei licentie-eisen moeten gaan voldoen voor wat betreft contractspelers etc.

Zo gortig zijn die eisen toch niet?

13 contractspelers voor minstens 12 uur per week. Feitelijk een vergoeding van €457,20 bruto per maand voor 13 spelers.
Als je dat doortrekt voor een jaar dan heb je het over een spelersbudget van €71.000 op jaarbasis. Dat is dan gerekend met alleen maar spelers die 23 jaar of ouder zijn.

Clubs kunnen die regel eenvoudig een beetje makkelijker voor zichzelf maken. Als je 7 spelers van 23 jaar of ouder onder contract hebt en 6 spelers van 20 jaar dan is je salarislast over een jaar nog maar €58.000.


Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 17, 2016, 11:08:39
Er zit nog meer aan vast. Als spelers een contract hebben, dan ontstaat er een werkgever-werknemer-relatie met alle plichten van dien. Ik vraag me af of alle clubs die 'per ongeluk' een keer in de topklasse of de tweede divisie verzeild raken daar wel van gediend zijn.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 17, 2016, 11:42:37
Er zit nog meer aan vast. Als spelers een contract hebben, dan ontstaat er een werkgever-werknemer-relatie met alle plichten van dien. Ik vraag me af of alle clubs die 'per ongeluk' een keer in de topklasse of de tweede divisie verzeild raken daar wel van gediend zijn.

Is dat niet nu ook al het geval?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op feb 17, 2016, 12:10:16
Zo gortig zijn die eisen toch niet?

13 contractspelers voor minstens 12 uur per week. Feitelijk een vergoeding van €457,20 bruto per maand voor 13 spelers.
Als je dat doortrekt voor een jaar dan heb je het over een spelersbudget van €71.000 op jaarbasis. Dat is dan gerekend met alleen maar spelers die 23 jaar of ouder zijn.

Clubs kunnen die regel eenvoudig een beetje makkelijker voor zichzelf maken. Als je 7 spelers van 23 jaar of ouder onder contract hebt en 6 spelers van 20 jaar dan is je salarislast over een jaar nog maar €58.000.
In de VI van afgelopen week staat een artikel over de Tweede Divisie. In het eisenpakket staat dat clubs, in het eerste jaar, maar 8 contractspelers dienen te hebben. Wordt dit aantal dan opgevoerd naarmate de jaren vorderen ofzo?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Robbie op feb 17, 2016, 12:17:10
In de VI van afgelopen week staat een artikel over de Tweede Divisie. In het eisenpakket staat dat clubs, in het eerste jaar, maar 8 contractspelers dienen te hebben. Wordt dit aantal dan opgevoerd naarmate de jaren vorderen ofzo?

In de laatste Staantribune staat het volgende:

Tweede Divisie:

Eerste seizoen: 8 contractspelers (min. 12 uur, min loon)
Volgende seizoenen: 13 contractspeler (min. 12 uur, min loon)
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 17, 2016, 12:18:38
In de VI van afgelopen week staat een artikel over de Tweede Divisie. In het eisenpakket staat dat clubs, in het eerste jaar, maar 8 contractspelers dienen te hebben. Wordt dit aantal dan opgevoerd naarmate de jaren vorderen ofzo?

Klopt.

De licentie-eisen voor contractspelers worden gefaseerd ingevoerd.
Wanneer je promoveert vanuit Hoofdklasse naar Topklasse; eerste seizoen 3 spelers, daarna 6 spelers.
Wanneer je promoveert vanuit Topklasse naar 2e Divisie; eerste seizoen 8 spelers, daarna 13 spelers.

Voor komend seizoen worden de clubs behandelt alsof ze gepromoveerd zijn.

De stap richting Eerste Divisie is overigens nog wel fors. Van 13 spelers die 12 uur in dienst zijn naar 10 spelers die 20 uur in dienst zijn en  6 spelers die 40 uur in dienst zijn.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op feb 17, 2016, 13:51:47
Klaar als een klontje.
Ik heb overigens wel heel veel zin in de Tweede Divisie. Van de zondag Topklassers heb ik alleen FC Lienden en TEC Tiel gezien, van de zaterdag Topklassers ligt dat aantal veel hoger. Ik ben erg benieuwd welke afdeling nu sterker blijkt te zijn. Mijn gevoel zegt de zaterdag maar misschien heb ik te weinig van de zondag Topklasse gezien om hier een waardig oordeel over te kunnen vellen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Luccie op feb 17, 2016, 15:08:13
Klaar als een klontje.
Ik heb overigens wel heel veel zin in de Tweede Divisie. Van de zondag Topklassers heb ik alleen FC Lienden en TEC Tiel gezien, van de zaterdag Topklassers ligt dat aantal veel hoger. Ik ben erg benieuwd welke afdeling nu sterker blijkt te zijn. Mijn gevoel zegt de zaterdag maar misschien heb ik te weinig van de zondag Topklasse gezien om hier een waardig oordeel over te kunnen vellen.

Zal de tweede divisie meer toeschouwers gaan trekken t.o.v. de huidige Topklasse?
Mijn gevoel zegt dat het niet zoveel uit zal maken.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 17, 2016, 16:08:36
Zal de tweede divisie meer toeschouwers gaan trekken t.o.v. de huidige Topklasse?
Mijn gevoel zegt dat het niet zoveel uit zal maken.
Het eerste jaar zeker wel.

Hoewel de zaterdagclubs zich vaak wat meer voelen dan de zondagclubs denk ik dat de kruisbestuiving in het eerste jaar heel erg leuk gaat zijn. Die clubs komen elkaar normaal hooguit tegen in een finale om de algemene amateurtitel of de beker. maar voor Spakenburg is De Treffers gewoon een gerenommeerde tegenstander.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op feb 17, 2016, 17:53:27
Zal de tweede divisie meer toeschouwers gaan trekken t.o.v. de huidige Topklasse?
Mijn gevoel zegt dat het niet zoveel uit zal maken.

Ik denk ook dat het weinig uit zal maken
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 17, 2016, 22:02:35
Er komen wat interessante wedstrijden bij. VVSB-Katwijk en misschien VVSB-Rijnsburg bijvoorbeeld. Of HHC-HSC'21. Maar aan de andere kant valt de grootste publiekstrekker, Spakenburg-IJsselmeervogels, waarschijnlijk weg. En bijna alle Bollenstreekclubs zitten volgend jaar in de topklasse (met een beetje mazzel zomaar Quick Boys, Noordwijk, Rijnvogels, Lisse, Rijnsburg). Dat trekt ook volk daar.

Ik denk dat het voor de meeste clubs niet zoveel uitmaakt of ze tweede divisie of topklasse spelen. Wie de tegenstander is en wat die aan publiek meeneemt telt veel meer.


Qua krachtsverhoudingen denk ik dat de top van de zondagtopklasse niet veel onderdoet voor de top van de zaterdagtopklasse. Daar onder is het anders. De onderkant van de topklasse, de hoofdklasse en de eerste klasse schat ik op zaterdag (veel) sterker in.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jehoentelaar op feb 17, 2016, 22:20:49
Ik las in Voetbal International dat er wordt gesproken over een omvorming van de Topklasse naar een Derde Divisie die een regionaal karakter krijgt (noord-zuid) maar waar, net als in de Tweede Divisie, het onderscheid tussen zaterdag en zondag verdwijnt. Dat zou ervoor moeten zorgen dat de nieuwe verzameling Topklassers niet meermaals per jaar het hele land hoeven over te steken en vaker regionale wedstrijden zullen spelen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op feb 17, 2016, 22:53:15
Er komen wat interessante wedstrijden bij. VVSB-Katwijk en misschien VVSB-Rijnsburg bijvoorbeeld. Of HHC-HSC'21.
GVVV - Lienden
Citaat
Maar aan de andere kant valt de grootste publiekstrekker, Spakenburg-IJsselmeervogels, waarschijnlijk weg. En bijna alle Bollenstreekclubs zitten volgend jaar in de topklasse (met een beetje mazzel zomaar Quick Boys, Noordwijk, Rijnvogels, Lisse, Rijnsburg). Dat trekt ook volk daar.
Voor sommige derbies is het goed dat ze een keer niet gespeeld worden. Rood tegen Blauw is er 1 van.
Een Topklasse met bovengenoemde Bollenstreek-clubs, plus bijvoorbeeld Ter Leede Haaglandia, Westlandia, DHC en Quick Den Haag is geen straf. Derde Divisie klinkt overigens prima.

Citaat
Ik denk dat het voor de meeste clubs niet zoveel uitmaakt of ze tweede divisie of topklasse spelen. Wie de tegenstander is en wat die aan publiek meeneemt telt veel meer.


Qua krachtsverhoudingen denk ik dat de top van de zondagtopklasse niet veel onderdoet voor de top van de zaterdagtopklasse. Daar onder is het anders. De onderkant van de topklasse, de hoofdklasse en de eerste klasse schat ik op zaterdag (veel) sterker in.
Ik heb het idee dat de zondag het moet doen met een kleine groep sponsoren die alles bepalen en de zaterdagclubs vaak veel groter zijn en breder worden gedragen door de middenstand. Zaterdag wint ook duidelijk aan populariteit. Er zijn al genoeg grote namen overgestapt naar de zaterdag (Argon, Hilversum, SC Feyenoord) en dat zal niet minder worden.

Behalve in Brabant en Limburg dan.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 17, 2016, 23:18:40
Ik las in Voetbal International dat er wordt gesproken over een omvorming van de Topklasse naar een Derde Divisie die een regionaal karakter krijgt (noord-zuid) maar waar, net als in de Tweede Divisie, het onderscheid tussen zaterdag en zondag verdwijnt. Dat zou ervoor moeten zorgen dat de nieuwe verzameling Topklassers niet meermaals per jaar het hele land hoeven over te steken en vaker regionale wedstrijden zullen spelen.

VI heeft de feiten een beetje verdraait.

Het eerste plan van de KNVB is het hernoemen van de Topklasse naar Derde Divisie. Dit moet de piramide qua naamgeving duidelijker maken.
Divisies zijn (semi-)profniveaus waar licenties noodzakelijk zijn, klassen zijn amateursniveaus.

Daarnaast is recent het plan geopperd om ook de Topklasse niet meer te gaan indelen op speeldag maar op locatie. Als je werkelijk kijkt naar de clubs die momenteel op plaatsen die ze volgend jaar in de Topklasse brengt zul je zien dat het een heel delicate kwestie zal zijn met een grens dwars door de bollenstreek.

Dat plan is overigens niet nieuw en al eerder door de amateurs zelf geopperd. Volgend jaar zal nog te vroeg zijn maar misschien vanaf 2017/18 wel.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 17, 2016, 23:29:50
Ik heb het idee dat de zondag het moet doen met een kleine groep sponsoren die alles bepalen en de zaterdagclubs vaak veel groter zijn en breder worden gedragen door de middenstand. Zaterdag wint ook duidelijk aan populariteit. Er zijn al genoeg grote namen overgestapt naar de zaterdag (Argon, Hilversum, SC Feyenoord) en dat zal niet minder worden.

Behalve in Brabant en Limburg dan.

In West II is zaterdagvoetbal groter, in Noord is het ongeveer 50/50 maar in alle andere regio's is zaterdagvoetbal echt heel veel kleiner dan zondagvoetbal.

Je kunt in andere regio's ook zat clubs vinden die de oversteek de andere kant op hebben gemaakt. De clubs in de top die de overstap hebben gemaakt hebben dat in geval van Argon en Hilversum om financiele redenen gedaan. Beide hadden al een zaterdagteam in competitie en zijn dus niet overgestapt maar hebben het prestatieve zondagteam uit competitie gehaald.

Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: bunnet op feb 17, 2016, 23:51:06
Op de vraag hoeveel teams er komend seizoen uit de Tweede Divisie degraderen, antwoordde de KNVB vanmiddag: "Twee rechtstreeks, en waarschijnlijk nog twee via play-offs. Dit wordt 1 juli bepaald."

Was dit al bekend? Komt er ook een soortelijke degradatieregeling voor de Eerste Divisie? Tot nu toe zou alleen de kampioen promoveren (van 2e naar 1e Divisie) en was het nog niet bekend of er play-offs zouden komen, geloof ik.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 18, 2016, 08:43:42
Op de vraag hoeveel teams er komend seizoen uit de Tweede Divisie degraderen, antwoordde de KNVB vanmiddag: "Twee rechtstreeks, en waarschijnlijk nog twee via play-offs. Dit wordt 1 juli bepaald."

Was dit al bekend? Komt er ook een soortelijke degradatieregeling voor de Eerste Divisie? Tot nu toe zou alleen de kampioen promoveren (van 2e naar 1e Divisie) en was het nog niet bekend of er play-offs zouden komen, geloof ik.

Die degradatieregeling tussen Tweede en Derde Divisie is geen verrassing in ieder geval. Die is hetzelfde als voor alle andere niveau waar je 2 feeder leagues hebt.

Uit de Eerste Divisie zal er vooralsnog maar 1 degraderen en er zijn geen play-offs of nacompetitie. Ga er maar vanuit dat binnen een paar jaar dat wel gaat gebeuren.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: bunnet op feb 18, 2016, 10:58:39
Citaat
Uit de Eerste Divisie zal er vooralsnog maar 1 degraderen en er zijn geen play-offs of nacompetitie. Ga er maar vanuit dat binnen een paar jaar dat wel gaat gebeuren.

Oké, ben benieuwd. Hopelijk komt er ook ooit een (dergelijke) zwaardere degradatieregeling voor de Eredivisie. Voor de doorstroming beter w.m.b.
Bedankt iig!
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 18, 2016, 11:19:33
Oké, ben benieuwd. Hopelijk komt er ook ooit een (dergelijke) zwaardere degradatieregeling voor de Eredivisie. Voor de doorstroming beter w.m.b.
Bedankt iig!

De Eerste Divisie clubs zijn daar al jaren voor. Het waren de clubs die al jaren Eredivisie spelen die daar niet om zaten te springen.

Daarin is wel een verschuiving gaande.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op feb 18, 2016, 18:05:57
In West II is zaterdagvoetbal groter, in Noord is het ongeveer 50/50 maar in alle andere regio's is zaterdagvoetbal echt heel veel kleiner dan zondagvoetbal.

Je kunt in andere regio's ook zat clubs vinden die de oversteek de andere kant op hebben gemaakt. De clubs in de top die de overstap hebben gemaakt hebben dat in geval van Argon en Hilversum om financiele redenen gedaan. Beide hadden al een zaterdagteam in competitie en zijn dus niet overgestapt maar hebben het prestatieve zondagteam uit competitie gehaald.
Ze hebben zich gefocust op het zaterdagvoetbal. Dat gebeurt niet zomaar. Argon heeft wat meer geld in het eerste elftal gestopt, wat je terug ziet in de prestaties.
Dat het zondagvoetbal nog steeds groter is wil niet zeggen dat het zaterdagvoetbal niet aan populariteit wint.
Voor de duidelijkheid: ik heb het over prestatieve teams.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 18, 2016, 18:58:52
Focussen op zaterdagvoetbal, dat is echt een prachtig wollige term voor geen geld meer oo topvoetbal te kunnen betalen.

Als je kijkt naar het aantal teams dat prestatief aan de competitie meedoet is dat de afgelopen jaren op zaterdag niet procentueel groter of kleiner geworden dan het zondagvoetbal.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 18, 2016, 21:09:46
Argon is vorig jaar (met de hakken over de sloot) gepromoveerd naar de eerste klasse zaterdag en staat nu op de tweede plaats. Die gaan we nog wel terug zien in de hoofdklasse of hoger. De club leeft daar ook wel in Mijdrecht.

FC Hilversum is jarenlang een topteam zonder club geweest. Daar is nu verandering in aan het komen. Er wordt nu minder geld in gestoken en er wordt nu al voor het 3e seizoen in de 3e klasse gespeeld. Ook dit jaar is het lastig om de ambities waar te maken.
Overigens mag ik a.s. zaterdag voor de regionale krant (Gooi- en Eemlander) de wedstrijd FC Hilversum-Loosdrecht verslaan. Waarbij aangetekend dat Loosdrecht koploper is en heel hard op weg naar de 2e klasse.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Cyclebob op feb 19, 2016, 11:42:30
Abbenbroek (3e klasse zo) stapt ook over naar zaterdagvoetbal.
Bijzonder detail: de laatste twee van de vierde klasse West 2 zondog zouden degraderen naar de nieuw te vormen vijfde klasse met clubs uit evt Zuid 1 of West 1. Het zal al lastig worden om de vierde klasse te vullen nu er meerdere clubs die hoger spelen wegvallen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Sebastiaan_W op feb 19, 2016, 13:08:08
Fusieperikelen bij SC Lutten/EMMS(Slagharen) en Columbia/Apeldoornse Boys(Apeldoorn). Verder veel onrust bij ZFC Zuidlaren om te stoppen, omdat het bestuur heeft besloten het zaterdagteam op te heffen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: ðe waan op feb 23, 2016, 10:21:32
De meeste clubs die zijn gestopt met zondagvoetbal heb ik nog geen seconde gemist (Hilversum, Haaglandia, Feyenoord). Alleen van Argon vind ik het wel jammer, dat was toch altijd een mooie grote club, maar die kregen het erg lastig toen hoofdsponsor Midreth wegviel.

Ik denk dat clubs vaak ook teveel verwachten van een overstap. Haaglandia dacht op zaterdag ineens heel veel publiek te trekken, maar die spelen nu in de hoofdklasse op zaterdag ook elke wedstrijd voor 2 a 300 man.

Die situatie in West II begint wel heel apart te worden trouwens. De enige reden die ik kan bedenken voor al die overstappende clubs is kuddegedrag. Ik meende vorig jaar eens gelezen te hebben over een plan om in West II de hele speeldagenscheiding op te heffen. Ik heb daar later niks meer over gehoord trouwens.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: ðe waan op feb 23, 2016, 10:24:33
Fusieperikelen bij SC Lutten/EMMS(Slagharen) en Columbia/Apeldoornse Boys(Apeldoorn).

Ik heb sinds vorig jaar niks meer vernomen van de fusieplannen van Columbia en Apeldoornse Boys.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jehoentelaar op feb 23, 2016, 19:18:31
Haaglandia heeft het qua toeschouwers helemaal niets opgeleverd om van de ene naar de andere dag te gaan. Hooguit komen er wat vaker wat uitfans langs omdat het spul nu in een Hoofdklasse met Quick Boys en Noordwijk zit.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 23, 2016, 20:22:32
Het argument dat hier in het Gooi veel te horen is, is dat de jeugd grotendeels op zaterdag speelt en niet bereid is om bij de senioren op zondag te gaan spelen.

Gisteren werd bekend dat de volgende club overstapt, BFC uit Bussum.

De laatste jaren zijn Victoria, 't Gooi, Olympia en FC Hilversum (allen Hilversum), BVV'31 (Blaricum), SEC (Soest) en dus nu BFC (Bussum) overgestapt. De meeste clubs speelden op zondag al niet heel hoog, alleen FC Hilversum is er flink op achteruit gegaan, van hoofdklasse naar 3e klasse.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 23, 2016, 20:30:30
Is dat ook de reden dat BFC zo'n gigantische jeugdafdeling heeft maar nauwelijks senioren.

Tenminste, 3 seniorenteams en 5 A teams is geen gebruikelijk combi.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 24, 2016, 00:58:17
Eén van de redenen, het is ook een algemeen Goois beeld.

Zodra jongeren gaan studeren, trekken ze meestal weg uit het Gooi. Ik vermoed dat er meer studenten uit het Gooi op kamers gaan dan uit de rest van het land, ondanks dat Amsterdam en Utrecht om de hoek liggen, puur omdat ze het kunnen betalen. Dat betekent dat de doorstroming van de junioren naar de senioren stokt, vooral bij de clubs die uit wat hogere sociale lagen putten. Je ziet het niet alleen bij de voetbalclubs (vooral Victoria en BFC, minder bij volksclubs als Wasmeer) maar ook bij hockeyclubs. Hockey is nergens zo populair als hier maar de senioren slaan -op de dames van Laren na- geen deuk in een pakje kaviaar.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jeroen503 op feb 24, 2016, 09:48:44
Overigens trekken in deze regio ('t Gooi/West 1) ook redelijk wat clubs na de zaterdag uit pure noodzaak. Een argument wat ik bij veel clubs hoor is dat bij het spelen op de zaterdag er maar voor één dag vrijwilligers moet worden geregeld (bardiensten, commissiekamer etc.) en dat dit is een stuk makkelijker dan voor twee dagen. De publieke belangstelling is naar mijn weten nog bij geen één van de clubs daadwerkelijk toegenomen.
Overigens ben ik blij dat mijn eigen amateurclub (SDO uit Bussum) nog op de zondag speelt en ook geen plannen heeft om naar de zaterdag te gaan.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 24, 2016, 13:18:26
Ivar van Dinteren, trainer van SDO, zei het gisteren treffend in de Gooi- en Eemlander: "Bij SDO bruist het altijd op zondag. Maar dat kan ook met het niveau te maken hebben".

Daar zit natuurlijk een hoop in. Op een paar uitzonderingen na is het toch gepruts in de marge, zeker bij de senioren. Dan haalt het verhuizen naar zaterdag ook weinig uit. En dat zie je ook bij de meeste ploegen die overgestapt zijn: er is weinig tot geen progressie geboekt.

Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op feb 24, 2016, 13:34:03
Zo gortig zijn die eisen toch niet?

13 contractspelers voor minstens 12 uur per week. Feitelijk een vergoeding van €457,20 bruto per maand voor 13 spelers.
Als je dat doortrekt voor een jaar dan heb je het over een spelersbudget van €71.000 op jaarbasis. Dat is dan gerekend met alleen maar spelers die 23 jaar of ouder zijn.

Clubs kunnen die regel eenvoudig een beetje makkelijker voor zichzelf maken. Als je 7 spelers van 23 jaar of ouder onder contract hebt en 6 spelers van 20 jaar dan is je salarislast over een jaar nog maar €58.000.

In VI staat deze week een stuk over VVSB. Daar is een spelersbudget van 207.000 waarmee ze volgens eigen inschatting bij de kleintjes behoren.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jeroen503 op feb 24, 2016, 14:10:03
Ivar van Dinteren, trainer van SDO, zei het gisteren treffend in de Gooi- en Eemlander: "Bij SDO bruist het altijd op zondag. Maar dat kan ook met het niveau te maken hebben".

Daar zit natuurlijk een hoop in. Op een paar uitzonderingen na is het toch gepruts in de marge, zeker bij de senioren. Dan haalt het verhuizen naar zaterdag ook weinig uit. En dat zie je ook bij de meeste ploegen die overgestapt zijn: er is weinig tot geen progressie geboekt.

De toeschouwersaantallen zullen bij SDO alleen maar verder toenemen naarmate meer clubs in de regio naar zaterdag trekken.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op feb 24, 2016, 14:19:24
Er is weinig meer te beleven op zondag in de regio.

Laren, 's Graveland, ASV'65, Nederhorst, NVC, Wasmeer, AW, Weesp....dan heb je het wel gehad. Ik denk dat alleen NVC een echte concurrent is wat publiek betreft, al zijn die ook aardig afgezakt. En HCAW natuurlijk. Met het team dat er voor komend seizoen staat, gaat iedereen op zondagmiddag naar de Vallei en niet naar de Kuil.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jeroen503 op feb 24, 2016, 16:20:12
Er is weinig meer te beleven op zondag in de regio.

Laren, 's Graveland, ASV'65, Nederhorst, NVC, Wasmeer, AW, Weesp....dan heb je het wel gehad. Ik denk dat alleen NVC een echte concurrent is wat publiek betreft, al zijn die ook aardig afgezakt. En HCAW natuurlijk. Met het team dat er voor komend seizoen staat, gaat iedereen op zondagmiddag naar de Vallei en niet naar de Kuil.

Bij NVC valt de publieke belangstelling sinds ze ervoor gekozen hebben vooral jongens van buitenaf te halen enorm tegen. De belangstelling bij de overige clubs heb ik niet echt een beeld van.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: ðe waan op feb 24, 2016, 17:02:11
In VI staat deze week een stuk over VVSB. Daar is een spelersbudget van 207.000 waarmee ze volgens eigen inschatting bij de kleintjes behoren.

Best opmerkelijk dat ze dat bedrag prijs geven, want daar wordt in de regel toch behoorlijk spastisch over gedaan. Als dit echt alleen het spelersbudget is horen ze in de zopdagtopklasse zeker niet bij de kleintjes.

Ik schat zo in dat bij HSC'21 het budget voor het eerste tussen de 150.000 en 175.000 ligt, maar daar moet dan wel alles van worden betaald, dus ook staf, reiskosten e.d.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op feb 24, 2016, 20:10:55

Ik schat zo in dat bij HSC'21 het budget voor het eerste tussen de 150.000 en 175.000 ligt, maar daar moet dan wel alles van worden betaald, dus ook staf, reiskosten e.d.

Bij Excelsior Maassluis ligt dat ongeveer in dezelfde orde van grote.

Ter vergelijking bij Spakenburg bijvoorbeeld schijnt dat rond de 900.000 euro te liggen
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Shepherd op feb 24, 2016, 20:24:59
Bij Excelsior Maassluis ligt dat ongeveer in dezelfde orde van grote.

Ter vergelijking bij Spakenburg bijvoorbeeld schijnt dat rond de 900.000 euro te liggen
En bij de Rode buren zal dat niet veel minder zijn.
Maar presteren, ho maar.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op mrt 01, 2016, 14:43:08
WKE definitief failliet
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/106323/Faillissement-WKE-definitief-club-houdt-op-te-bestaan
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op mrt 01, 2016, 16:38:03
WKE definitief failliet
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/106323/Faillissement-WKE-definitief-club-houdt-op-te-bestaan

Helaas
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op mrt 01, 2016, 18:28:02
Het is te hopen dat ze de competitie wel af kunnen maken.

Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op mrt 01, 2016, 19:23:37
IJdele hoop, denk ik.

Zodra een club failliet is, haalt de KNVB de teams uit de competitie en zijn de spelers vrij om zich bij een andere club aan te sluiten. Dat is in het verleden (recent nog bij VVA bijvoorbeeld) altijd zo gegaan en ze gaan voor WKE echt geen uitzondering maken.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Sebastiaan_W op mrt 02, 2016, 15:48:11
Ik heb sinds vorig jaar niks meer vernomen van de fusieplannen van Columbia en Apeldoornse Boys.

Volgens mij zijn er nu commissies ingesteld.

VV Rheden en Worth Rheden gaan ook fuseren.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op mrt 02, 2016, 16:49:07
IJdele hoop, denk ik.

Zodra een club failliet is, haalt de KNVB de teams uit de competitie en zijn de spelers vrij om zich bij een andere club aan te sluiten. Dat is in het verleden (recent nog bij VVA bijvoorbeeld) altijd zo gegaan en ze gaan voor WKE echt geen uitzondering maken.

Bert van Oostveen ( u weet wel die man die weigert Danny Blind te ontslaan om zijn eigen hachje te redden ) heeft vandaag aangegeven dat hij de kans groter acht dat Twente volgend seizoen geen betaald voetbal speelt dan dat de club wel betaald voetbal speelt, hoop dat hij er weer eens naast zit
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Nort op mrt 02, 2016, 16:56:23
Bert van Oostveen ( u weet wel die man die weigert Danny Blind te ontslaan om zijn eigen hachje te redden ) heeft vandaag aangegeven dat hij de kans groter acht dat Twente volgend seizoen geen betaald voetbal speelt dan dat de club wel betaald voetbal speelt, hoop dat hij er weer eens naast zit

Zeer opmerkelijke uitspraak! Laten we hopen dat hij er enkel de urgentie mee wil aangeven, dan dat hij het ook echt serieus bedoelt.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op mrt 02, 2016, 18:26:32
Die gozer mag echt zsm bij het grof vuil, Twente weg zou een catastophe zijn voor de hele regio.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op mrt 02, 2016, 21:58:02
Die gozer mag echt zsm bij het grof vuil, Twente weg zou een catastophe zijn voor de hele regio.
Waarom een catastrofe? We hebben het over een voetbalclub, niet over bijvoorbeeld een bedrijfssluiting waarmee 50.000 mensen hun werk verliezen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op mrt 03, 2016, 01:34:59
Waarom een catastrofe? We hebben het over een voetbalclub, niet over bijvoorbeeld een bedrijfssluiting waarmee 50.000 mensen hun werk verliezen.

Ik verlies liever mijn baan dan mijn club
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op mrt 03, 2016, 08:55:12
Waarom een catastrofe? We hebben het over een voetbalclub, niet over bijvoorbeeld een bedrijfssluiting waarmee 50.000 mensen hun werk verliezen.
Ja eens. Maar ik vind Twente een mooie club met een heel behoorlijk stadion. Zo'n club is een boegbeeld voor Enschede en omstreken geworden en dat mag niet sterven door wanbeleid van enkele megalomane ex-bestuurders.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op mrt 03, 2016, 10:09:42
Ja eens. Maar ik vind Twente een mooie club met een heel behoorlijk stadion. Zo'n club is een boegbeeld voor Enschede en omstreken geworden en dat mag niet sterven door wanbeleid van enkele megalomane ex-bestuurders.

We moeten ook weer niet gaan overdrijven. Twente is een grote club in de regio met veel supporters maar als de KNVB bewust om de tuin geleid is dan hoort daar een passende straf op te staan. Het aantal supporters zou overigens ook geen enkele invloed mogen hebben op een straf.

 Het verliezen van een proflicentie hoeft helemaal geen drama te zijn. De club kan dan prima terug worden gezet naar de 2e Divisie.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op mrt 03, 2016, 10:40:32
We moeten ook weer niet gaan overdrijven. Twente is een grote club in de regio met veel supporters maar als de KNVB bewust om de tuin geleid is dan hoort daar een passende straf op te staan. Het aantal supporters zou overigens ook geen enkele invloed mogen hebben op een straf.

 Het verliezen van een proflicentie hoeft helemaal geen drama te zijn. De club kan dan prima terug worden gezet naar de 2e Divisie.

Dat zou het dan weer interessant maken volgend seizoen FC Twente - Excelsior Maassluis in de 2e divisie
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op mrt 03, 2016, 11:50:43
Wat ik op VI las wordt het zelfs de 3e divisie. (Huidige topklasse) http://www.vi.nl/nieuws/van-oostveen-fc-twente-kan-door-in-derde-divisie.htm
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Luccie op mrt 03, 2016, 12:13:13
Wat ik op VI las wordt het zelfs de 3e divisie. (Huidige topklasse) http://www.vi.nl/nieuws/van-oostveen-fc-twente-kan-door-in-derde-divisie.htm

Wat zou er dan met Jong Twente gebeuren? Volgens mij maken die kans om volgend jaar in de Tweede Divisie in te stromen.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: ðe waan op mrt 03, 2016, 12:38:37
Lijkt me best leuk, komend seizoen de derby tegen FC Twente. Dat zou het missen van de 2e Divisie dan ook weer een beetje goed maken.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op mrt 03, 2016, 13:54:01
Wat zou er dan met Jong Twente gebeuren? Volgens mij maken die kans om volgend jaar in de Tweede Divisie in te stromen.
Dat zal ik op moeten zoeken, of door een ander laten beantwoorden. Dat weet ik zo 1-2-3 niet. Wat ik denk is dat ze dan onder het I-elftal in moeten stromen. En de vraag is of dat dan wel mag.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jehoentelaar op mrt 03, 2016, 14:32:17
Jong FC Twente (waarom noemen 'we' dat niet gewoon FC Twente II eigenlijk) gaat dan gewoon een divisie onder FC Twente spelen, lijkt mij. Net als dat Jong Sparta alleen in de Eerste Divisie instroomt indien Sparta kampioen wordt van diezelfde divisie.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: HRM1880 op mrt 03, 2016, 19:08:54
Waarom een catastrofe? We hebben het over een voetbalclub, niet over bijvoorbeeld een bedrijfssluiting waarmee 50.000 mensen hun werk verliezen.
Vind ik persoonlijk een rare reactie voor iemand op dit forum. Een nieuwe job heb je zo gevonden, een nieuwe voetbalclub is echter niet mogelijk ondanks sommige stadsgenoten van mij daar anders over denken.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Luccie op mrt 03, 2016, 19:20:05
Vind ik persoonlijk een rare reactie voor iemand op dit forum. Een nieuwe job heb je zo gevonden, een nieuwe voetbalclub is echter niet mogelijk ondanks sommige stadsgenoten van mij daar anders over denken.

Een nieuwe job zo gevonden? Ik zie geregeld CV`s van mensen die al ruim een jaar op zoek zijn naar een job.
Natuurlijk is het vervelend als je club verdwijnt, maar ik denk dat menig werkloze 55 plusser liever aan het werk is dan dat die elke week naar zijn favoriete club kan.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: ALenstra op mrt 03, 2016, 20:27:38
Natuurlijk is het erg als je favoriete club er mee ophoudt. Maar zo erg dat het je leven gaat beinvloeden?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: HRM1880 op mrt 03, 2016, 21:12:43
Natuurlijk is het erg als je favoriete club er mee ophoudt. Maar zo erg dat het je leven gaat beinvloeden?
Daar ben ik zeker van ja. Heel veel mensen die ik 40-50 keer op een jaar zie, maar telkens in functie van die club. Zonder club zou dat helemaal wegvallen. Mijn volledig sociaal leven is daar ook rond opgebouwd. Ik sta op en kijk op ons logo en ga slapen en kijk naar ons logo.
Als je wilt werken, vind je werk, zo simpel is het. Mensen die zeggen dat het niet waar is, zijn te kieskeurig.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Robbie op mrt 04, 2016, 07:33:10
Aan het eind van mijn tienerjaren ging de enige club waar ik ooit een onvoorwaardelijke liefde voor had failliet, FC Wageningen. Tuurlijk was er een zwart gat ,maar ik ben er nooit door in een depressie geraakt, er zijn vele ergere dingen in het leven.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Luccie op mrt 04, 2016, 08:25:29
Daar ben ik zeker van ja. Heel veel mensen die ik 40-50 keer op een jaar zie, maar telkens in functie van die club. Zonder club zou dat helemaal wegvallen. Mijn volledig sociaal leven is daar ook rond opgebouwd. Ik sta op en kijk op ons logo en ga slapen en kijk naar ons logo.
Als je wilt werken, vind je werk, zo simpel is het. Mensen die zeggen dat het niet waar is, zijn te kieskeurig.

Ik weet niet of het zo simpel geldt als je wilt werken, dat je zo werk vindt. Ik wil ook een beetje buiten deze discussie blijven.

Wat betreft het wegvallen van je vereniging; ik denk dat dit persoonlijk is.
Persoonlijk vind ik het belangrijker om een leuke, uitdagende en goed betaalde baan te hebben, dan het voortbestaan van mijn vereniging. Nu speelt misschien ook mee dat ik niet dagelijks met mijn vereniging bezig ben en er ook niet mijn sociale leven erom heen heb gebouwd.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op mrt 04, 2016, 09:49:45
Vind ik persoonlijk een rare reactie voor iemand op dit forum. Een nieuwe job heb je zo gevonden, een nieuwe voetbalclub is echter niet mogelijk ondanks sommige stadsgenoten van mij daar anders over denken.
Je trekt mijn opmerking een beetje uit zijn verband.

Ik stel dat het wegvallen van een voetbalvereniging voor een regio geen catastrofe is. Een catastrofe voor een regio vind ik een natuurramp zoals een aardbeving of een sociale ramp zoals het plots wegvallen van een enorme hoeveelheid werkgelegenheid.

Dat het wegvallen van een vereniging op welk niveau dan ook voor betrokkenen een enorme impact zal hebben zal ik niet ontkennen. Maar dat is dan vooral iedereen persoonlijk en geldt niet alleen voor een grote club. Het wegvallen van een amateurclub zal voor de vrijwilligers die er dagelijks mee bezig zijn net zo'n impact hebben als dat een verlies van R. Antwerp FC voor jou zou hebben.

Wat je wel ziet is dat in de afgelopen decennia een (voetbal)vereniging een steeds grotere rol is gaan spelen in het dagelijks leven van mensen. Wanneer een club voor een grotere groep echt een meerwaarde heeft zal het gedachtegoed en dus de vereniging op een andere manier weer komen bovendrijven. Kijk maar naar bijvoorbeeld Haarlem en RBC maar ook Beveren, Turnhout, AFC Wimbledon en zelfs WKE, VVA '71 en Beerschot.

Zolang een vereniging voor een groep meer is dan een belangrijke bijzaak zal ze altijd blijven bestaan. Ongeacht of het nu FC Twente, Feyenoord, Antwerp of WKE betreft.

Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op mrt 04, 2016, 10:15:56
Bill Shankly :  "Football is not just a matter of life and death, it is much more important than that"
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op mrt 04, 2016, 13:14:21
Jong FC Twente (waarom noemen 'we' dat niet gewoon FC Twente II eigenlijk) gaat dan gewoon een divisie onder FC Twente spelen, lijkt mij. Net als dat Jong Sparta alleen in de Eerste Divisie instroomt indien Sparta kampioen wordt van diezelfde divisie.

In de 1e div, 2e div en de topklasse/3e div mogen alleen tweede teams van profclubs (dus: eredivisie en 1e divisie) instromen. Voor de tweede en lagere elftallen van de amateurclubs is er een aparte reservepiramide. Het lijkt me dus dat de beloftes van Twente daarin terecht gaan komen. Maar in de praktijk zal het wel betekenen dat ze opgeheven worden.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Langemannetje op mrt 04, 2016, 23:18:03
Wellicht is 'catastophe', ook nog eens fout gespeld, een verkeerde woordkeus van mijn kant. Denk dat de commotie daar een beetje door ontstaan is. Kan me vinden in de redenatie van Joost alleen vind ik nog steeds dat FC Twente behouden moet blijven voor het hoogste niveau.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: ðe waan op apr 15, 2016, 11:00:13
Fusieperikelen bij SC Lutten/EMMS(Slagharen) en Columbia/Apeldoornse Boys(Apeldoorn). Verder veel onrust bij ZFC Zuidlaren om te stoppen, omdat het bestuur heeft besloten het zaterdagteam op te heffen.

De fusie in Apeldoorn is afgeketst. Deze zou gepaard gaan met een grondige renovatie van het Columbia-complex waar de club moest gaan spelen en de leden zagen de flinke contributieverhoging die daarmee gepaard zou gaan niet zitten.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Bier und Bratwurst op apr 15, 2016, 11:49:22
De fusie in Apeldoorn is afgeketst. Deze zou gepaard gaan met een grondige renovatie van het Columbia-complex waar de club moest gaan spelen en de leden zagen de flinke contributieverhoging die daarmee gepaard zou gaan niet zitten.

Das gunstig want ik wil Columbia graag nog bezoeken met haar mooie tribune.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 17, 2016, 06:22:20
De fusie tussen vv Rheden en Worth Rheden gaat wel door.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: ðe waan op apr 18, 2016, 11:02:27
Das gunstig want ik wil Columbia graag nog bezoeken met haar mooie tribune.

Apeldoornse Boys heeft ook wel een aardige tribune trouwens.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Bier und Bratwurst op apr 18, 2016, 15:36:54
Apeldoornse Boys heeft ook wel een aardige tribune trouwens.

Oke dat wist ik niet
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op mei 12, 2016, 10:28:11
Wie weet over welke club dit gaat?
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25779047/__Twee_verdachten_aangehouden_in_onderzoek_naar_voetbalclub__.html
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Cyclebob op mei 12, 2016, 10:42:28
Wie weet over welke club dit gaat?
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25779047/__Twee_verdachten_aangehouden_in_onderzoek_naar_voetbalclub__.html
Als de genoemde aanwijzingen kloppen (gemeente ten noorden Amsterdam en in korte tijd naar Hoofdklasse) zet ik in op OFC Oostzaan...
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Arjen op mei 12, 2016, 10:43:59
Ja, klopt. http://www.parool.nl/amsterdam/bestuurslid-en-sponsor-voetbalclub-ofc-verdacht-van-fraude~a4299444/
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op mei 12, 2016, 10:51:35
Als de genoemde aanwijzingen kloppen (gemeente ten noorden Amsterdam en in korte tijd naar Hoofdklasse) zet ik in op OFC Oostzaan...

De keuze was ook beperkt tot 1 club :D
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op mei 12, 2016, 11:12:30
Het is dat er een gemeente *ten noorden* van Amsterdam staat en niet Amsterdam-Noord. Dan had het De Dijk kunnen zijn. Al krijgen die misschien ook nog wel een keer bezoek....

Ik zou zeggen:
na

Dijkse Boys
Glanerbrug
WKE
Turkiyemspor
Chabab
Young Boys
VVA

de volgende waar ik geen traan om laat.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op mei 12, 2016, 11:25:29
Wie weet over welke club dit gaat?
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25779047/__Twee_verdachten_aangehouden_in_onderzoek_naar_voetbalclub__.html

Volgens mij gebeurd dit bij veel meer clubs in de top- en hoofdklasse
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: spons op mei 12, 2016, 11:26:08
Het is dat er een gemeente *ten noorden* van Amsterdam staat en niet Amsterdam-Noord. Dan had het De Dijk kunnen zijn. Al krijgen die misschien ook nog wel een keer bezoek....

Ik zou zeggen:
na

Dijkse Boys
Glanerbrug
WKE
Turkiyemspor
Chabab
Young Boys
VVZ

de volgende waar ik geen traan om laat.

VVA 71 ?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: hgrm op mei 12, 2016, 11:51:58
VVA 71 ?

Uiteraard!
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jeje op mei 15, 2016, 14:59:07
Als ik het goed begrijp komt de Tweede divisie er zo uit te zien

Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg
Katwijk
Kozakken Boys
Barendrecht
Spakenburg
GVVV

FC Lienden
TEC TVV
VVSB
Koninklijke HFC
De Treffers
AFC
UNA

Jong Vitesse
Jong AZ
Jong Sparta
Jong Twente

Klopt dit?
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op mei 15, 2016, 15:51:14
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_divisie_2016/17
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Joost op mei 15, 2016, 17:59:45
HSC'21 en UNA spelen morgen om het laatste ticket. Wordt het gelijk dan is er volgende week een beslissingsduel in Cuijk.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: GH-Experiences op mei 15, 2016, 20:04:11
Volgens mij gebeurd dit bij veel meer clubs in de top- en hoofdklasse

Iedere grote amateur club betaald zwart en een deel wit. Het is al jarenlang aan de gang. Bollenstreek clubs doen niet anders.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: bunnet op mei 16, 2016, 16:05:05
HSC'21 en UNA spelen morgen om het laatste ticket. Wordt het gelijk dan is er volgende week een beslissingsduel in Cuijk.

1-1 geworden...
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: FC_Emmen op mei 24, 2016, 22:26:47
Een leuk affiche zo aan het eind van het seizoen:
2e klassers DZOH en Drenthine, beide uit de stad Emmen, gaan samen uitmaken wie komend seizoen in de eerste klasse uitkomt.
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: jvdreumel2 op mei 25, 2016, 10:06:35
1-1 geworden...
  una met 1-0 gewonnen
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Sebastiaan_W op jul 03, 2016, 10:32:50
Seizoen 2015/16 is nog niet voorbij. Rechter heeft bepaald dat de verlenging van HVV - Voorschoten moet worden overgespeeld.

http://www.konhcvv.nl/index.php?page=10243&sid=1#SAtThxPKVrgjq8LS.97 (http://www.konhcvv.nl/index.php?page=10243&sid=1#SAtThxPKVrgjq8LS.97)
Titel: Re: Amateurs 2015/2016
Bericht door: Jef400 op jul 03, 2016, 11:23:10
Leuke uitspraak. Kan gevolgen hebben voor andere genaaide ploegen.