GroundhoppersNet

Groundhopping => Algemeen => Topic gestart door: TeeZee op mrt 28, 2008, 22:03:19

Titel: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: TeeZee op mrt 28, 2008, 22:03:19
Een mooie 0-0 is niet lelijk, wordt weleens beweerd. Mijn eerste 0-0 was Watford v Bradford op een mooie Goede Vrijdag in 2002. Ik herinner me dat het ondanks het uitblijven van doelpunten een schitterende wedstrijd was, het stadion heel aardig en de sfeer goed. Het was bij Watford dat ik voor het eerst het voordeel van klapstoeltjes ervaarde. Dan komt de bal bij de achterlijn en begint iedereen van links naar rechts op te staan: kedoeng kedoeng kedoeng kedoeng. Kippenvel. Kun je me wakker voor maken.

De tweede 0-0 liet niet al te lang op zich wachten, maar was een vriendschappelijke wedstrijd van PSV dat thuis tegen Hertha BSC speelde. Dat was wel een oersaaie pot en ik herinner me vooral de galawedstrijd met Nilis en Romario die eraan voorafgegaan was in augustus 2002. Hetzelfde geldt voor de derde 0-0, de championsleaguewedstrijd Feyenoord v Dynamo Kiev. Ik kan me alleen nog herinneren dat mijn fototoestel absoluut niet mee naar binnen mocht.

Na het jaar van de brilscores, 2002 dus, duurde het 34 wedstrijden en ruim 3 jaar voordat ik weer een 0-0 meemaakte. Het was de eerste ronde van de FA Cup en Peterborough werd door de amateurs Burton Albion op 0-0 gehouden. Een replay was een feit en het was leuk om op dat moment in het uitvak van het prachtige stadion te staan. Een dag later volgde wederom een 0-0 bij Cardiff v Coventry, een niet echt bijster leuke wedstrijd. Veel werd die dag goed gemaakt door de uitgebreide rondleiding door het mooie stadion van Ninian Park waarbij Han zichzelf positioneerde in een van de twee politiecellen die het stadion herbergt. Het andere lid Groundhopping on the moon zag overigens de vrijdagavond voor dit weekend ook al een 0-0 en is waarschijnlijk recordhouder met drie brilscores in drie dagen.

De jaren daarna volgde nog drie keer een doelpuntloze wedstrijd, waarvan alleen de vriendschappelijke wedstrijd van Barnet v Arsenal vrij saai was. Ondanks een afgekeurd doelpunt van Barnet was het allemaal te gezapig. Overigens lag dat in dat geval niet aan het ontbreken van doelpunten, friendlies gaan gewoon nergens om en dat is toch wel belangrijk. Friendlies zijn alleen leuk om gezellig langs de lijn wat te ouwehoeren over de vakantie, niet om naar voetbal te kijken.

Ik moet concluderen dat de 0-0 niet eens altijd zo vervelend is, ik kan meer saaie 1-1's en 1-0's opnoemen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Han op mrt 29, 2008, 00:48:07
Mocht er eind 2008 op dit platforum sprake zijn van cliché-awards, de hoofdprijs uit te reiken aan de initiatiefnemer van cliché-topics, dan is het klembord bij deze bezet.  Nul-Nul. Was getekend. Frits van Turenhout.

Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op mrt 29, 2008, 09:27:02
6 november 2004. Mijn pelgrimage langs de Nederlandse velden brengt me in het Mandemakersstadion in Waalwijk, één van de minst inspirerende plaatsen om voetbal te kijken. Het plaatselijke lelijke eendje, RKC, neemt het op tegen de meest overschatte ploeg van Nederland, Heerenveen. RKC kon niets, Heerenveen wilde niets, leunde achterover en gokte op de counter. Op dezelfde manier waarop ik ze al de punten had zien stelen bij Vitesse en NEC.

Met andere woorden: op een koude winteravond in Brabant kwam mijn serie van 60 wedstrijden zonder 0-0 abrupt tot een einde.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op mrt 29, 2008, 12:02:56
Gisteravond bij de samenvattingen van de eerste divisie kwamen er beelden voorbij van FC Zwolle - FC Volendam uit 1988. Beide teams hadden aan 1 punt genoeg om AZ te laten degraderen en zichzelf te handhaven. Bijzonder vermakelijke beelden van 2 ploegen die uitgezonderd 1 schot op doel 90 minuten lang de bal lusteloos rondspeelden.
Dit seizoen zijn mijn doelpuntloze wedstrijden uiterst zeldzaam, ondanks een flink aantal wedstrijden staat de teller op 2. Eind januari zag ik FC Liége en Turnhout niet scoren in een wedstrijd waarin beide teams talrijke mogelijkheden kregen, enkele weken laten presteerden Hasselt en Maasmechelen hetzelfde. Binnenkort ga ik voor de vijftigste keer Alemannia Aachen zien op Tivoli, nog nimmer een doelpuntloos gelijkspel meegemaakt.

Bij sommige wedstrijden weet je al na 5 minuten dat er gewoon geen goal zal gaan vallen. Peterborouh-Burton Albion was zo'n wedstrijd en ook Chester-Shrewsbury viel in die categorie.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Sebastiaan_W op mrt 29, 2008, 12:13:50
Gister lieten ze voor de samenvatting van Zwolle - Volendam beelden zien van de competitiewedstrijd van een groot aantal jaar terug en als ik het goed heb seizoen 87/88. De laatste competitiewedstrijd van het seizoen was de wedstrijd PEC Zwolle - Volendam en beide teams hadden aan een punt genoeg. AZ moest die dag tegen FC Utrecht en was alleen gebaat bij winst en dan moest Zwolle of Volendam winnen, want werd het daar gelijk dan ging AZ eruit.

Één speler van één van de teams ging fanatiek van start, maar werd door zijn teamgenoten tot de orde geroepen. Vervolgens speelde Zwolle en Volendam de wedstrijd uit door rustig rond te tikken en eindigde de wedstrijd in 0-0. Daardoor bleven beide teams in de eredivisie en ging AZ naar de eerste divisie.

Maar misschien kan Han meer over deze wedstrijd vertellen. Was het niet eerst de bedoeling dat deze wedstrijd overgespeeld moest worden, maar ging dit niet door?

Ik was toen nog een jaar of 10, dus staat me niet meer helder voor de geest. Ik weet nog wel dat er aardig wat ophef over deze wedstrijd was.

Joost is me voor zie ik...
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Han op mrt 29, 2008, 17:29:07
Ik was aanwezig bij de gewraakte 0-0 uit 1987/88. Het was in beleving de langste negentig minuten ooit.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Gert op mrt 31, 2008, 23:02:00
Ik moet concluderen dat de 0-0 niet eens altijd zo vervelend is

Ik heb me eens kostelijk vermaakt bij een 0-0 tussen Wrexham en Chester City.
Goed, de slagroom ontbrak, maar de taart smaakte er niet minder om.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Han op apr 06, 2008, 00:20:33
Ik moet concluderen dat de 0-0 niet eens altijd zo vervelend is

Ik heb me eens kostelijk vermaakt bij een 0-0 tussen Wrexham en Chester City.
Goed, de slagroom ontbrak, maar de taart smaakte er niet minder om.


Leuk dat je daar geweest bent!! Dan zou de uitslag mij al geen reet uitgemaakt hebben.

In Cleethorpes zag ik ooit een 0-0 tussen Grimsby Town en Ipswich Town. Met mijn geloofsgenoot heb ik toen, het was de eerste wedstrijd van het seizoen, Blundell Park aangelopen vanaf het strand en over de spoorbielzen van het treinemplacement. Eenmaal aangekomen getuige van circa 8 ballen op paal, lat, kruising en wat dies meer zij. Frits van Turenhout zou deze brilstand geweldig uitgesproken hebben.

Na de wedstrijd alom paniek bij de talrijke strandgasten én de uitsupporters om het Katwijk van Engeland te kunnen verlaten. Het was 5pm dús wilde iedereen per default roodverbrand terug naar stek en stee. Circulaire files. Hilarische taferelen. 0-0.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ForzaRoma op jan 04, 2009, 20:12:10
Mijn eerste wedstrijd op Engelse bodem was meteen een 0-0: Crystal Palace - Watford op 9 augustus 2008. Ondanks de score wel een redelijke wedstrijd met een paar kansen en een goede sfeer.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op jan 04, 2009, 23:15:53
Ik heb nog niet zoveel 0-0 wedstrijden meegemaakt, maar dat waren helemaal niet bij voorbaat zaadwedstrijden.

6-11-03: FC Utrecht - AJ Auxerre
Een Europa Cup-avond in Utrecht, dat is al niet bepaald de orde van de dag, en de sfeer is dan ook altijd opperbest. Utrecht speelde beter dan het destijds toch zeer sterker Auxerre met ondere andere Djibril Cissé en Philippe Mèxès en aan beide kanten waren veel kansen te noteren. Vermaakte me dus opperbest.

31-07-05: Lierse SK - FC Utrecht
We maakten voor het eerst kennis met nieuwe 'keeper' Franck Grandel, die ons toen al niet echt kon bekoren. Schoot onder meer 2 ballen het stadion uit.

25-03-06: Lierse SK - La Louvière
Slecht, maar zeer spannend en vermakelijk degradatievoetbal. 2 Ploegen die voor elke meter streden, maar voetballend geen steek vooruit kwamen. Met als toppunt (of dieptepunt) de gemiste penalty van Lierse in de laatste minuut die de ploeg 'veilig' had kunnen spelen. Ohja, het orkest op de lange zijde moet ook genoemd worden. Begonnen op de meest onverwachte momenten te spelen waardoor je je helemaal rot schrok.

27-12-06: FC Utrecht - Heracles Almelo
Behalve het feit dat ik er geweest ben, kan ik me om 1 of andere reden helemaal niks meer van die pot herinneren. Zal wel een slecht teken zijn dus.

09-05-07: FC Utrecht - Roda JC
Wedstrijd in de playoffs, slecht van Utrecht, goed van Roda, mochten onszelf verschrikkelijk gelukkig prijzen dat Roda niet won, want dat zou dikverdiend geweest zijn. Heb me daar dus niet zo vermaakt, maar dat lag meer aandacht op me verschrikkelijk opnaaide over het spel van mijn clubje.

27-05-07: FC Utrecht - Vitesse
Ook playoffs, en dit was wel een echte 0-0 wedstrijd zoals ie meestal bekend staat. Een echte bloedeloze 0-0.

26-10-08: FC Utrecht - NAC Breda
0-0 tegen de koploper. Vermakelijke pot waarin Utrecht de bovenliggende partij was en NAC onvervalst catenaccio speelde, met resultaat.

14-12-08: FC Utrecht - FC Volendam
Deze wedstrijd wil ik zo snel mogelijk vergeten. Wanprestatie, en het was slaapverwekkend, niet om aan te zien.Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op jan 05, 2009, 09:14:11
Het afgelopen jaar mocht ik mij gelukkig prijzen met het aantal 0-0 wedstrijden. Van de vijf die ik er zag waren er drie het aanzien meer dan waard.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hielke op jan 05, 2009, 10:10:13
De afgelopen twee jaar heb ik geen 0-0 meer gezien. Heerenveen-Utrecht op 30 december 2006 was de laatste keer. Voor het komende jaar acht ik een 5-5 realistischer dan een 0-0.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Maroboduus op jan 05, 2009, 16:58:12
Ik kan gerust stellen dat er in mijn geval een vloek op de "brilstand-statistiek" ligt.
Mijn voetballeven leek zo mooi te beginnen; 38 keer op rij zag ik geen enkele 0-0. Op 19 december 1998 kwam aan die reeks een einde. In de laatste wedstrijd voor de winterstop kwamen FC Twente en Vitesse niet tot scoren. Daarna pakte ik de draad weer op en leken doelpunten een vanzelfsprekendheid. Altijd vielen er wel doelpunten en vaak zelfs bovengemiddeld veel. Totdat ik op 11 maart 2000 besloot de wedstrijd tussen MSV Duisburg en Hertha BSC te bezoeken. Tot op heden de slechtste wedstrijd die ik ooit in de Bundesliga heb gezien en op de koop toe de slechtst bezochte (er waren die middag 10.362 toeschouwers in het Wedaustadion). Jammar, maar vooral bijzonder spijtig omdat dit mijn 78ste wedstrijd betof - m.a.w. mijn serie had wederom precies 38 duels stand gehouden. Daarna was er echter geen houden meer aan en zag ik meer doelpuntloze ontmoetingen dan mij lief was. De afsluiting van het seizoen 2004/2005 was zo'n wedstrijd; in de Confederations Cup eindigde Griekenland-Mexico in een slaapverwekkende vertoning, vanzelfsprekend zonder doelpunten. Ik nam mij voor dat het vanaf toen gedaan moest zijn met wedstrijden waarin niet werd gescoord en werd aanvankelijk op mijn wenken bediend. De eerste 38 ontmoetingen in het seizoen 2005/2006 viel er altijd tenminste wel één doelpunt te bewonderen. De 39ste match dat seizoen was die tussen de Offenbacher FC Kickers en 1. FC Dynamo Dresden, een wedstrijd waarvan ik nog altijd spijt heb dat ik hem toen heb bezocht. In deze degradatiewedstrijd kwamen beide ploegen niet tot scoren, wederom was mijn serie dus bij 38 duels blijven steken...
Ging het na Duisburg-Hertha mis, was het hek na Offenbach-Dresden pas echt van de dam. In het seizoen 2006/2007 was ik liefst negen! maal getuige van een 0-0. Absoluut dieptepunt was in dat seizoen de serie waarbij Mainz op 18 november 2006 in mijn aanwezigheid Hamburger SV op een doelpuntloos gelijkspel hield, gevolgd door het doelpuntloze treffen tussen Eintracht Frankfurt en Newcastle United 12 dagen later in de UEFA Cup. Slechts één dag later speelde Mainz wederom thuis 0-0 tegen de latere kampioen VfB Stuttgart en was het kunststuk om drie 0-0-wedstrijden op rij te zien, volbracht. Overigens was mijn volgende wedstrijd vijftien dagen later de ontluisterende 0-4 thuisnederlaag van Mainz tegen Bayern, waarna 11 dagen later FC Utrecht en Heracles Almelo besloten om er niets van te maken in een ijskoude Galgenwaard. In 5 opéénvolgende duels zag ik zodoende enkel de 4 doelpunten van Bayern tegen Mainz - een diepterecord dat naar ik hoop nog lang zal blijven bestaan. Verder is het mij nog twee keer gelukt om twee doelpuntloze wedstrijden achter elkaar te zien.

Van de statistiek van Ici c est Paris wordt ik ook al niet vrolijk. Hoewel ik tegenwoordig nog slechts sporadisch in de Galgenwaard te vinden ben, heb ik het wel voor elkaar gekregen om juist bij de volgende wedstrijden aanwezig te zijn:

Citaat
27-12-06: FC Utrecht - Heracles Almelo
Behalve het feit dat ik er geweest ben, kan ik me om 1 of andere reden helemaal niks meer van die pot herinneren. Zal wel een slecht teken zijn dus.

09-05-07: FC Utrecht - Roda JC
Wedstrijd in de playoffs, slecht van Utrecht, goed van Roda, mochten onszelf verschrikkelijk gelukkig prijzen dat Roda niet won, want dat zou dikverdiend geweest zijn. Heb me daar dus niet zo vermaakt, maar dat lag meer aandacht op me verschrikkelijk opnaaide over het spel van mijn clubje.

14-12-08: FC Utrecht - FC Volendam
Deze wedstrijd wil ik zo snel mogelijk vergeten. Wanprestatie, en het was slaapverwekkend, niet om aan te zien.

Voor de toekomst sluit ik mij al te graag bij Hielke aan:
Citaat
Voor het komende jaar acht ik een 5-5 realistischer dan een 0-0.

PS. Heeft er hier ooit wel eens een 5-5 gezien? Mijn "hoogste" gelijkspel is de 4-4 tussen FC Utrecht en Roda JC die zich Ici c est Paris en Joost nog wel zullen herinneren.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op jan 05, 2009, 17:35:12
De 4-4 in de Galgenwaard, ach wat een avond. Het begon al met het mijns inziens late vertrek vanuit Kerkrade. De regel 'een uur tot Eindhoven en een uur om Eindhoven' ging weer op en na Eindhoven kwamen we in de file. Het aanvangstijdstip naderde en uiteindelijk mochten we over de vluchtstrook om de aftrap te halen. De spelers kwamen al het veld op toen ik de tribune beklom.

De voetbalpot die volgde is een van de meest legendarische die ik ooit gezien heb. In het uitvak hadden we een gigantisch goeie sfeer en aangezien Utrecht toen ook nogal wat kabaal maakte (ik heb er zelf eerlijk gezegd toen weinig van meegemaakt) moet het fantastisch hebben geklonken. Volgens mij stonden we in no-time op 2-0 achter en bij rust 3-1 maar had ik geen moment het idee dat we gingen verliezen.

Wat er achteraf gebeurde met de Utrechtse ME, daar wil ik liever geen woorden meer aan vuilmaken.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op jan 05, 2009, 17:40:08
PS. Heeft er hier ooit wel eens een 5-5 gezien?

5-5 zit er niet in.

Wel:
6-3 bij Hyde v Vauxhall Motors (rust 0-3)
4-6 bij sv Meersen v FC Vinkenslag

Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op jan 05, 2009, 17:59:38
Op het veld ben ik nooit verder gekomen dan 3-3, in de zal heb ik wel eens een 7-7 gezien. Maar daar kom je wel vaker gekke uitslagen tegen....
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Denniz1974 op jan 05, 2009, 20:56:17
ik heb eens een 5-5 gezien bij Nederland - België en een 4-4 bij Feyenoord - Fortuna Sittard, gelijke spelen met meer goals heb ik nog niet in m'n lijst staan.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Stadionhopper op jan 06, 2009, 18:19:48
Ik heb ooit 3 wedstrijden (binnen 1 week) achterelkaar zien eindigen in 0-0:

03.08.2002 Rot-Weiss Essen – 1.FC Dynamo Dresden 0-0 (Regionalliga Nord)

06.08.2002 PSV Eindhoven – Hertha BSC Berlin 0-0 (Vriendschappelijk)

10.08.2002 Borussia M’gladbach – FC Bayern München 0-0 (Bundesliga)


Daarnaast heb ik het genoegen gehad om Borussia Freialdenhoven binnen enkele dagen 0-0 te zien spelen:

26.03.2003 Borussia Freialdenhoven – Fortuna Düsseldorf 0-0 (Oberliga Nordrhein)

29.03.2003 Fortuna Köln – Borussia Freialdenhoven 0-0 (Oberliga Nordrhein)


Mijn langste serie zonder 0-0 is ten einde gegaan afgelopen december. Na 48 wedstrijden zonder 0-0 zag ik KV Kortrijk-KVC Westerlo in een 0-0 eindigen.

Het gelijkspel met de meeste doelpunten is bij mij 3-3 deze is al enkele keren voorgekomen:

20.04.1999 Vitesse Arnhem – PSV Eindhoven 3-3 (KPN Telecompetitie)

08.08.2004 KV Oostende – KVC Westerlo 3-3 (Jupiler League)

12.05.2007 Lierse SK – Excelsior Moeskroen 3-3 (Jupiler League)

16.05.2008 Stade Reims – Nantes 3-3 (Ligue 2 Orange)

Onofficieel heb ik een 6-6 meegemaakt tijdens het afscheid van Stefan Effenberg, maar deze tel ik dus niet mee. ook niet als wedstrijdgegeven.

22.07.2005 Afscheidswedstrijd Effenberg Tigers – Heroes 6-6         
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op jan 06, 2009, 18:52:39
PS. Heeft er hier ooit wel eens een 5-5 gezien? Mijn "hoogste" gelijkspel is de 4-4 tussen FC Utrecht en Roda JC die zich Ici c est Paris en Joost nog wel zullen herinneren.

De 4-4 in de Galgenwaard, ach wat een avond. Het begon al met het mijns inziens late vertrek vanuit Kerkrade. De regel 'een uur tot Eindhoven en een uur om Eindhoven' ging weer op en na Eindhoven kwamen we in de file. Het aanvangstijdstip naderde en uiteindelijk mochten we over de vluchtstrook om de aftrap te halen. De spelers kwamen al het veld op toen ik de tribune beklom.

De voetbalpot die volgde is een van de meest legendarische die ik ooit gezien heb. In het uitvak hadden we een gigantisch goeie sfeer en aangezien Utrecht toen ook nogal wat kabaal maakte (ik heb er zelf eerlijk gezegd toen weinig van meegemaakt) moet het fantastisch hebben geklonken. Volgens mij stonden we in no-time op 2-0 achter en bij rust 3-1 maar had ik geen moment het idee dat we gingen verliezen.

Wat er achteraf gebeurde met de Utrechtse ME, daar wil ik liever geen woorden meer aan vuilmaken.

Die wedstrijd kan ik me nog wel herinneren ja, al was ik er zelf niet bij. Ik meen dat Roda nog de 4-4 maakte via een lob, die op de lat belandde en via de rug van Wapenaar er nog in ging. Was ook in de periode dat we op de Bunnikside geen dak boven ons hoofd hadden.

Wat hoge uitslagen betreft: Ik ben ooit als 6-jarige verdrietig naar huis gegaan nadat ik mijn clubje met 1-7 vernederd had zien worden door Ajax. Een paar maanden later was ik inmiddels 7, en zag ik Utrecht thuis winnen met 6-1 van RKC en de legendarische 5-3 tegen Vitesse. Legendarisch vanwege de sfeer van Utrecht zijde, veel beetr heb ik het niet vaak meegemaakt, maar ik zat dan ook op het oude vak J tijdens die wedstrijd, min of meer tussen de hooligans en een paar meter van een vol Vitessevak verwijderd.

Verder heb ik Ajax nog eens thuis met 9-0 van Sparta zien winnen, met een geniale Arveladze, van der Gun en van der Meyde. Een 4-3 tussen Jong Utrecht en 'Jong' Ajax (half Ajax 1 deed mee) was ook mooi.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op jan 06, 2009, 19:36:41
Dit seizoen zag ik nog maar 1keer een doelpuntenloze wedstrijd (K.Lierse S.K.-Tournai (04/10/09) )

De hoogste scores die ik zag waren:
Lierse-Westerlo 7-0 in 2000
Westerlo-Lierse 5-4 in december 2001
Anderlecht-Lierse 7-1 in 2002
Lierse-Lommel 6-3 in 2002

Het hoogste gelijkspel was Westerlo-KRC Genk 6-6 in 1999
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Stadionhopper op jan 06, 2009, 19:38:25
Mijn hoogste score werd behaald in de tweede ronde van de Champions League:

 08.03.2005 Olympique Lyonnais – SV Werder Bremen 7-2 (Champions League)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op jan 06, 2009, 21:48:24
Dit seizoen zag ik nog maar 1keer een doelpuntenloze wedstrijd (K.Lierse S.K.-Tournai (04/10/09) )

De hoogste scores die ik zag waren:
Lierse-Westerlo 7-0 in 2000
Westerlo-Lierse 5-4 in december 2001
Anderlecht-Lierse 7-1 in 2002
Lierse-Lommel 6-3 in 2002

Het hoogste gelijkspel was Westerlo-KRC Genk 6-6 in 1999

Was je niet bij de beruchte Lierse-La Louviere (7-0)?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Maroboduus op jan 07, 2009, 11:19:40
Mijn hoogste score dateert van 21 september 2000 toen FC Utrecht in de eerste ronde van de Amstel Cup korte metten maakte met de gasten uit Veendam en totaal overwacht met 10-0 wist te winnen.
Verder heb ik naast de hier door Dennis1981 reeds genoemde Lyon-Bremen 7-2 nog een 4-5 tussen Rot-Weiss Essen en SC Verl 1924 gezien en had ik het geluk bij de finale tussen Liverpool en CD Aláves aanwezig te zijn, die de scoucers met 5-4 in de verlenging wonnen.

Citaat
Het hoogste gelijkspel was Westerlo-KRC Genk 6-6 in 1999
Dat lijkt mij toch ook een schitterende match te zijn geweest, niet?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Houseman op jan 07, 2009, 11:38:28
Ik zal mijn excelsheet eens completeren met alle uitslagen. De meest opvallende score waar ik bij was, was ongetwijfeld de 9-1 bij sc Heerenveen - sc Heracles. Ik vermoed dat ik geen hoger gelijkspel heb gezien dan 3-3. De 0-0 statistieken zal ik nog eens uitzoeken.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op jan 07, 2009, 12:34:27
ik heb eens een 5-5 gezien bij Nederland - België en een 4-4 bij Feyenoord - Fortuna Sittard, gelijke spelen met meer goals heb ik nog niet in m'n lijst staan.

Bij die 4-4 van Feyenoord - Fortuna ben ik ook geweest en ook in 1981 bij Feyenoord - PEC Zwolle 5-5 ( 3 x Ron Jans )

Ben in Italie ooit bij AS Roma - Inter geweest dat ook een spectaculaire 3-3 werd

Even uit mijn hoofd hoor maar als ik mijn lijst door ga kijken zal ik vast wel meer bijzondere uitslagen tegenkomen
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op jan 07, 2009, 16:22:10
Was je niet bij de beruchte Lierse-La Louviere (7-0)?

Nope, de enige keer ooit dat ik "geen zin" had om te gaan. Op de moment zelf véél spijt van gehad, achteraf bekeken (na de hele omkoopaffaire) niet


Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op jan 07, 2009, 16:28:22
Dat lijkt mij toch ook een schitterende match te zijn geweest, niet?

Goh, het resultaat was vooral te wijten aan die scheidsrechter (Ancion). Als ik me niet vergis: drie maal rood, drie penalty's en nog véél meer betwistbare fases (mijn geheugen laat me wat in de steek en ik was nog maar een jaar of tien :)), maar de wedstrijd zelf was ook best geweldig.

Diezelfde Ancion kwam enkele weken/maanden later weer in het nieuws omdat hij supportersbussen voor Anderlecht inlegde en zelf ook supporter was. De man werd dan ook geschorst en heb er sindsdien niets meer van gehoord.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hielke op jan 31, 2009, 09:49:41
Mijn 0-0-loze tijdperk is na 63 officiële en 4 vriendschappelijke wedstrijden ten einde gekomen, na twee jaar en twee maanden te hebben geduurd. Een bitter koude avond in de Adelaarshorst was het onvermijdelijke einde van deze mooie serie, omdat Go Ahead en RKC niet één keer op doel wisten te schieten.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op feb 02, 2009, 15:24:31
De afgelopen maand heb ik mooie stadions bezocht, maar gemiddeld genomen was het voetbal afgrijselijk. 0-0 in Eupen (eind december), 0-0 in Deerlijk (begin januari) en gisteren 0-0 in Twente (hoewel de 2e helft van Twente-Utrecht erg interessant was). Met de 7-1 in Tienen vinden de voetbalgoden dat ik voorlopig genoeg doelpunten heb gezien, blijkbaar.

Hier hetzelfde. Mijn reeks van maarliefst 4 wedstrijden met doelpunten kwam ten einde. Al zat ik daar niet zo mee. Vorige week verliet ik bij een 3-3 scheldend het stadion, en nu bij een 0-0 breed lachend. Het kan soms raar lopen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Houseman op feb 02, 2009, 16:16:13
Mijn 0-0-loze periode beslaat op dit moment precies 50 wedstrijden. De openingswedstrijd van seizoen 2007-2008, sc Heerenveen - Willem II: 0-0. Sindsdien heb ik 50 wedstrijden bezocht waarin altijd werd gescoord. Ik hoop de serie van 60 wedstrijden van hgrm te verbreken. Dit gezegd hebbende zal de eerstvolgende wedstrijd die ik bezoek (sc Heerenveen - NAC) wel 0-0 worden. Met de nieuwe zakelijkheid van de Friezen lijkt de kans op 0-0 opeens een stuk realistischer.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op feb 02, 2009, 16:39:01
Wees gerust, NAC zal heus de nul niet weten te houden in de vorm waarin het momenteel verkeert.

NAC was anders wel de ploeg die dit seizoen mijn reeks van 31 wedstrijden zonder 0-0 verbrak.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Bloos op feb 26, 2009, 09:28:30
Ik houd het niet bij mij, maar ik kan me van de afgelopen jaren niet meer herineren dat ik bij een 0-0 aanwezig was.
Echter vorige week dinsdag was ik met een vriend vanuit werk naar Kortrijk gereden voor de bekerwedstrijd Kortrijk - KV Mechelen.
Kortrijk begon fel aan de wedstrijd wat direct kansen opleverde, KV Mecehelen had de eerste 25 minuten weinig te vertellen en kon alleen maar verdedigen. Hierna zakte Kortrijk wat in en ging het spel iets meer over en weer, maar een doelpunt van Kortrijk hing toch meer in de lucht dan een goal van KV Mechelen. De ploegen gingen met een stand van 0-0 de kleedhokken in. De tweede helft startte net als de eerste, Kortrijk speelde op de aanval en KV Mechelen ging in handbalopstelling rond het doel staan. Het felle begin van Kortrijk resulteerde bijna in een strafschop, echter liet de scheidsrechter doorspelen. Na een 20 minuten te hebben aangevallen in de tweede helft weet Kortijk het niet meer en hanteerd vaker en vaker de lange bal, hierdoor komt KV Mechelen wat meer in balbezit en ze krijgen zowaar zelfs kansen. Het laatste kwartier van de wedstrijd gaat over en weer, door beide ploegen wordt de lange bal gehanteerd, echte kansen levert dit niet op, maar het houdt de spanning in de wedstrijd. Met de nog 5 minuten te spelen komt Kortrijk met een slotoffensief, KV Mechelen neemt de verdedigende stelling weer in en Kortrijk probeert met hoge ballen nog iets te forceren. Kortijk blijft ervoor gaan inde wetenschap dat 1 doelpunt genoeg is voor een verlenging, in de laatste minuut krijgt de Kortrijk nog een kans, helaas naast.

Een spannendere en vermakelijker 0-0 heb ik nog niet meegemaakt.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Houseman op mrt 02, 2009, 12:01:44
Mijn reeks is afgelopen zaterdag bij Dortmund - Hoffenheim ten einde gekomen, na 76 0-0-loze wedstrijden. Zoals Hielke er enkele minuten na het laatste fluitsignaal fijntjes via sms wist te melden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hielke op mrt 02, 2009, 12:42:53
En dat heb jij, net als ik, aan jezelf te wijten. Als we echt serieus werk hadden willen maken van een 0-0-loos record, dan hadden we ons gewoon tot Heerenveen moeten beperken.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op mrt 02, 2009, 13:15:04
Eigenlijk had ik 't nooit verwacht maar ik heb zelf ook twee behoorlijk lange reeksen zonder doelpuntloze gelijke spelen gehad.

De eerste begon op 5 october 2003 toen ik Heerlen Sport met 2-1 onderuit zag gaan op het Vijlense Weideklokje. 74 wedstrijden op rij bleef de reeks staan die mij voerde langs 73 wedstrijden in Nederland en eentje in Duitsland. Hij eindigde uiteindelijk in het RheinEnergiestadion te Keulen bij Alemannia v AZ.

De tweede reeks omvatte 65 wedstrijden na de 0-0 bij Zwart Wit 19 v rksv Heer in de nacompetitie van het seizoen 2006-2007. Zwart Wit won nog na penalties als ik mij goed herinner. Deze keer meer variatie in landen en competities. Uiteindelijk viel het doek in een uiterst vermakelijke 0-0 bij RFC Liege v KV Turnhout op 27 january 2008.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Maroboduus op mrt 02, 2009, 16:11:31
Mijn reeks is afgelopen zaterdag bij Dortmund - Hoffenheim ten einde gekomen, na 76 0-0-loze wedstrijden. Zoals Hielke er enkele minuten na het laatste fluitsignaal fijntjes via sms wist te melden.

Vind een reeks van 76 toch niet bepaald slecht, bepaald niet zelfs.

Citaat
Hij eindigde uiteindelijk in het RheinEnergiestadion te Keulen bij Alemannia v AZ.

Die avond eindigde voor mij in Köln een reeks van zeven matchen. Wie zijn er trouwens nog allemaal bij die wedstrijd geweest? Las laatst volgens mij ook al iets van hrgm over die ontmoetingen in de UEFA Cup.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op mrt 02, 2009, 16:15:26
Was ik ook. Ik gok wel dat ik in een heel ander vak stond dan Joost.
@Joost: was je er ook bij in Alkmaar?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op mrt 02, 2009, 16:31:23
Was ik ook. Ik gok wel dat ik in een heel ander vak stond dan Joost.
@Joost: was je er ook bij in Alkmaar?

Neen, ik zat toen balend voor de TV mijn verjaardag te vieren. Zo'n mooie uitgangspositie toch nog weggeven...
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op mrt 02, 2009, 16:34:43
Mooie uitgangspositie? Ik reed weg uit Keulen met de gedachte van "dat maken we thuis wel af". Pas toen Meijer 0-1 scoorde, begon ik het een beetje warm te krijgen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Maroboduus op mrt 02, 2009, 16:35:06
Was wel een ontstellende rukwedstrijd. Snap nog altijd niet waarom AZ toen zoveel moeite met Alemannia had.
De Duitsers snappen dat wel. De commentator van de ARD benadrukte vorige week nog maar eens dat hij zich niet voor kon stellen dat NEC in de 1. Bundesliga mee zou kunnen. Naar zijn bescheiden mening zou de club misschien in de 2. Bundesliga kunnen overleven, maar meer ook niet.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op mrt 02, 2009, 16:43:16
Mooie uitgangspositie? Ik reed weg uit Keulen met de gedachte van "dat maken we thuis wel af". Pas toen Meijer 0-1 scoorde, begon ik het een beetje warm te krijgen.

Na de 0-1 bedoelde ik ook. Vond het in Keulen ook een dramatisch slechte pot voetbal, herinner me vooral de ontzettende kou.

Was wel een ontstellende rukwedstrijd. Snap nog altijd niet waarom AZ toen zoveel moeite met Alemannia had.
De Duitsers snappen dat wel. De commentator van de ARD benadrukte vorige week nog maar eens dat hij zich niet voor kon stellen dat NEC in de 1. Bundesliga mee zou kunnen. Naar zijn bescheiden mening zou de club misschien in de 2. Bundesliga kunnen overleven, maar meer ook niet.

Terwijl wij in Nederland altijd wel denken dat we in Europa een kans maken tegen Duitse ploegen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op mrt 02, 2009, 16:47:39
Was wel een ontstellende rukwedstrijd. Snap nog altijd niet waarom AZ toen zoveel moeite met Alemannia had.
De Duitsers snappen dat wel. De commentator van de ARD benadrukte vorige week nog maar eens dat hij zich niet voor kon stellen dat NEC in de 1. Bundesliga mee zou kunnen. Naar zijn bescheiden mening zou de club misschien in de 2. Bundesliga kunnen overleven, maar meer ook niet.

Duitsland is qua inwoners 5 keer zo groot als Nederland. Dus dat betekent dat er voor elke Nederlandse club van een bepaald niveau 5 equivalente Duitse clubs zijn.
Er vanuit gaande dat de Nederlandse top even goed is als de Duitse top (deze veronderstelling is eerder uit rekengemak dan uit realisme), dan betekent dat, dat een club die in Nederland rond de 10e plaats bivakkeert, in Duitsland 50e zou zijn. Dus middenmoot 3. Liga.
Nu is het niveauverschil tussen de onderste helft van de 2. Bundesliga en de bovenste helft van de 3. Liga niet verschikkelijk groot (want: die 20 plaatsen komen in Nederland overeen met 4 plaatsen...), dus een inschatting dat NEC zou pendelen tussen de 2. Bundesliga en 3. Liga als ze in Duitsland mee zouden doen, vind ik niet zo'n gekke gedachte. 
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Maroboduus op mrt 02, 2009, 17:04:32
Duitsland is qua inwoners 5 keer zo groot als Nederland. Dus dat betekent dat er voor elke Nederlandse club van een bepaald niveau 5 equivalente Duitse clubs zijn.
Er vanuit gaande dat de Nederlandse top even goed is als de Duitse top (deze veronderstelling is eerder uit rekengemak dan uit realisme), dan betekent dat, dat een club die in Nederland rond de 10e plaats bivakkeert, in Duitsland 50e zou zijn. Dus middenmoot 3. Liga.
Nu is het niveauverschil tussen de onderste helft van de 2. Bundesliga en de bovenste helft van de 3. Liga niet verschikkelijk groot (want: die 20 plaatsen komen in Nederland overeen met 4 plaatsen...), dus een inschatting dat NEC zou pendelen tussen de 2. Bundesliga en 3. Liga als ze in Duitsland mee zouden doen, vind ik niet zo'n gekke gedachte. 

Die vlieger gaat in mijn optiek niet helemaal op. Je hebt natuurlijk met tal zaken te maken. Ik denk dat bijvoorbeeld het aantal actieve voetballers per land meer zegt dan het aantal inwoners. Verder speelt vandaag de dag natuurlijk ook de commercie een rol en daarmee de inkomsten uit bijvoorbeeld televisierechten (daarbij spelen inwonersaantallen dan inderdaad wel weer een rol). Bovenstaande gedachte loopt ook spaak als je deze op de nationale elftallen projecteerd. De in het verleden behaalde successen van de Duitsers wil ik daarbij eerder aan de instelling, dan aan de demografie toeschrijven. Een bewijs daarvoor leveren de talloze Nederlandse talenten in buitenlandse topcompetities.
En in het clubvoetbal heeft het verleden ook anders bewezen. Beide landen hebben evenveel Europacup I/Champions League overwinningen mogen vieren. Goed, de Duitse ploegen hebben iets vaker de UEFA Cup in de wacht gesleept.

Uiteindelijk is de Duitse top breder dan de Nederlandse en de 2. Bundesliga (zelfs de 3. Liga) op geen enkele manier met de Jupiler League te vergelijken, maar het is te simpel om altijd te stellen dat Nederlandse clubs niet in de 1. Bundesliga mee zouden kunnen. Zet Karlsruher SC en Borussia Mönchengladbach in de Eredivisie en het is ook een drama.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op mrt 02, 2009, 17:43:34
Die vlieger gaat in mijn optiek niet helemaal op. Je hebt natuurlijk met tal zaken te maken.

Het is een model, dus een vereenvoudiging.

Citaat
Ik denk dat bijvoorbeeld het aantal actieve voetballers per land meer zegt dan het aantal inwoners. Verder speelt vandaag de dag natuurlijk ook de commercie een rol en daarmee de inkomsten uit bijvoorbeeld televisierechten (daarbij spelen inwonersaantallen dan inderdaad wel weer een rol). Bovenstaande gedachte loopt ook spaak als je deze op de nationale elftallen projecteerd. De in het verleden behaalde successen van de Duitsers wil ik daarbij eerder aan de instelling, dan aan de demografie toeschrijven. Een bewijs daarvoor leveren de talloze Nederlandse talenten in buitenlandse topcompetities.
En in het clubvoetbal heeft het verleden ook anders bewezen. Beide landen hebben evenveel Europacup I/Champions League overwinningen mogen vieren. Goed, de Duitse ploegen hebben iets vaker de UEFA Cup in de wacht gesleept.

Het aantal actieve voetballers is niet van belang. In Nederland hebben we er volgens mij meer per 1000 inwoners dan waar dan ook. Maar dat doet er niet zo veel toe. Slechts de beste pak 'm beet 36*50 = 1800 spelen wedstrijden in het profvoetbal. Stel dat deze uit de bovenste 1% van de voetballers komen. In Nederland lopen volgens die theorie 10000 voetballers rond met voldoende talent om prof te worden. Er is dus geen sprake van schaarste. Of je die 1800 moet kiezen uit 10000 of uit 50000 geschikte kandidaten maakt weinig uit. Bovendien is heel Europa, zelfs de hele wereld de markt waaruit we kunnen kiezen.
Voor het Nederlands Elftal geldt hetzelfde. Je hebt maar 23 spelers nodig. Het maakt niet uit of je uit 100 of 1000 geschikte kandidaten kunt kiezen. Hooguit is in een groot land de kans op een wereldtopper groter dan in een klein land.

Geld is veel belangrijker. 5 keer zoveel inwoners betekent 5 keer zoveel TV-aansluitingen, dus 5 keer zoveel TV geld. En 5 keer zoveel potentiële toeschouwers, sponsors etc.

Citaat
Uiteindelijk is de Duitse top breder dan de Nederlandse en de 2. Bundesliga (zelfs de 3. Liga) op geen enkele manier met de Jupiler League te vergelijken, maar het is te simpel om altijd te stellen dat Nederlandse clubs niet in de 1. Bundesliga mee zouden kunnen. Zet Karlsruher SC en Borussia Mönchengladbach in de Eredivisie en het is ook een drama.

Niet mee eens. De Nederlandse top 3,6 (18/5), dus in de praktijk het ene jaar 2 clubs, het volgende jaar misschien 5 of 6, zouden in de Bundesliga mee kunnen. Zie Hamburg-Ajax, Schalke-Twente etc. Andersom zou elke willekeurige Duitse club uit de Bundesliga mee kunnen in de subtop van de eredivisie. Ook Gladbach. Daar lopen niet voor niks spelers rond die gerecruteerd zijn uit subtopclubs van kleine competities. Ze halen daar bijvoorbeeld zonder problemen een keeper die in België bij Genk speelde. Het zou ook niet best zijn als een club met gemiddeld 40000 man op de tribune het niet zou redden tussen clubs die blij zijn met 5000-10000 bezoekers.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op mrt 08, 2009, 19:59:59
En mijn reeks van 5 wedstrijden met doelpunten eindigde vanmiddag alweer in Kerkrade.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op mei 28, 2009, 23:55:56
Vanavond eindigde mijn reeks van 32wedstrijden zonder 0-0 met Lierse-Antwerp.
Sportief gezien was het wel een zeer aangename wedstrijd om volgen met veel kansen. Een wedstrijd die het niet verdiende om doelpuntloos te blijven.
Extrasportief, tjah rellen horen niet in een stadion. In een tribune (twee rijen voor mij begon alles) dan nog waar vele kinderen zaten . Triest.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op mei 29, 2009, 11:54:53
Ik was bijzonder tevreden met de 0-0 gisteren.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op mei 29, 2009, 13:43:58
Ik was bijzonder tevreden met de 0-0 gisteren.

njah beide ploegen konden winnen, maar een gelijkspel lijkt me gerechtvaardigd
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hielke op mei 29, 2009, 14:29:09
Volgens mij hebben we hier te maken met een mooie Babylonische spraakverwarring!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op mei 29, 2009, 14:36:29
Volgens mij hebben we hier te maken met een mooie Babylonische spraakverwarring!

Laat ik die twijfel wegnemen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hielke op aug 28, 2009, 10:13:20
Tijd voor een topickick. Gisterenavond zag ik Heerenveen met 0-0 gelijkspelen tegen PAOK Saloniki. Daarmee kwam voor mij persoonlijk een tijdperk ten einde. De laatste keer dat ik aanwezig was bij een brilstand van mijn club was namelijk in december 2006. sc Heerenveen - FC Utrecht; 89 bezochte Heerenveen-wedstrijden geleden.

In de tussentijd speelde Heerenveen overigens twee keer 0-0: de seizoensopeningen tegen Willem II (07/08) en Roda JC (09/10), maar beide wedstrijden miste ik vanwege vakantie.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Lek11 op sep 18, 2009, 12:46:55
Ik heb in de afgelopen 4 wedstrijden 3 keer een 0-0 gezien. Dat waren de wedstrijden Ajax - Sparta (23/08), FC Omniworld - Fortuna Sittard (24/08) en Ajax - FC Timisoara (17/09). Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.

Kan het nog slechter?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hugo op sep 18, 2009, 18:53:21
Ik heb in de afgelopen 4 wedstrijden 3 keer een 0-0 gezien. Dat waren de wedstrijden Ajax - Sparta (23/08), FC Omniworld - Fortuna Sittard (24/08) en Ajax - FC Timisoara (17/09). Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.

Kan het nog slechter?

Ja, drie wedstrijden achtereen een 0-0 in hetzelfde weekend. Nu mag jij weer.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op okt 06, 2009, 18:39:58
Idem dito. Utrecht-PSV.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op okt 06, 2009, 20:10:58
Idem dito. Utrecht-PSV.

maar die wedstrijd was volgens mij allerminst een nachtmerrie
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op okt 06, 2009, 23:38:42
maar die wedstrijd was volgens mij allerminst een nachtmerrie

Dat was het zeker niet. Vooraf teken je als Utrecht zijnde voor een 0-0 tegen PSV, maar gezien het spelbeeld en de kansenverhouding moest je er nog overheen walsen ook. Maar ok, het is niet anders. Spectaculaire pot gezien, da's ook wat waard.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op okt 06, 2009, 23:58:36
Juist dan lijkt het me voor de Utrecht-fan uiterst onbevredigend. Aan alle kanten kansen krijgen, maar toch met een punt tevreden moeten zijn. Dat dan weer in tegenstelling tot een wedstrijd waar je pakweg met rust 3-0 achter staat en nog een 4-4 er uit weet te slepen. Dan voelt zo'n punt als een overwinning.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op okt 07, 2009, 00:33:29
Juist dan lijkt het me voor de Utrecht-fan uiterst onbevredigend. Aan alle kanten kansen krijgen, maar toch met een punt tevreden moeten zijn. Dat dan weer in tegenstelling tot een wedstrijd waar je pakweg met rust 3-0 achter staat en nog een 4-4 er uit weet te slepen. Dan voelt zo'n punt als een overwinning.

Het was ook wel onbevredigend, anderzijds is een 0-0 tegen PSV voor ons prima.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: TeeZee op okt 27, 2009, 09:19:14
De laatste 16 wedstrijden die ik bezocht eindigden niet in de brilstand. Dat is nog lang geen persoonlijk record, dat op 34 wedstrijden staat. Het kleinste aantal wedstrijden tussen twee 0-0's is gelijk aan 0.

Van 9 december 2006 t/m 12 augustus 2007 zag ik 7 wedstrijden die allemaal in een gelijkspel eindigden: 1-1, 1-1, 1-1, 1-1, 2-2, 0-0 en 1-1.

Seizoen 2007/2008 eindigde ik met een 0-0, seizoen 2008/2009 begon ik met een 0-0. Ook de seizoenen 2007/2008, 2006/2007 en 2002/2003 begon ik met een 0-0.

Dit seizoen begon dan weer met een 4-4, voor het eerst sinds 2005 dat ik het seizoen niet begon met een 0-0. De laatste keer dat ik een seizoen niet begon met een gelijkspel was ook 2005/2006 (Carlisle v Barnet 1-3).
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hugo op okt 27, 2009, 13:01:30
Van 9 december 2006 t/m 12 augustus 2007 zag ik 7 wedstrijden die allemaal in een gelijkspel eindigden: 1-1, 1-1, 1-1, 1-1, 2-2, 0-0 en 1-1.

Leuke statistiek, goed genoeg voor een apart topic.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hugo op dec 05, 2009, 09:55:18
Gisteravond voor de eerste keer sinds 28 mei een 0-0 gezien. Er tussen zaten 27 wedstrijden met minimaal 1 doelpunt.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Bossche Bol op dec 14, 2009, 21:08:15
Afgelopen zaterdag was SC Freiburg-1. FC Köln m'n eerste 0-0 na 47 wedstrijden (Gemert-FC Den Bosch, eind juli).
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op dec 29, 2009, 22:22:05
Mijn reeks van 62 wedstrijden werd vandaag gebroken door KRC Genk-STVV. Een Limburgse derby die niet bepaald kon boeien.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: voetbalfan op mrt 22, 2010, 21:13:07
Tweede doodsaaie wedstrijden die allebei eindigden op 0-0 op één dag:
ADO Den Haag - VVV Venlo
KSV Roeselare - KVC Westerlo
(beiden waren het de enigste wedstrijden in hun competitie waar er geen goalen vielen, zelfs geen afgekeurden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op apr 06, 2010, 00:33:56
Lelijk terrein met een nog lelijkere naam. Kon je het goed vinden?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op apr 06, 2010, 00:53:12
Fluitje van een cent. De navigatie leidde ons er probleemloos heen. En anders was het gewoon de bordjes  "voetbalstadion" volgen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op apr 06, 2010, 01:07:38
Fluitje van een cent. De navigatie leidde ons er probleemloos heen. En anders was het gewoon de bordjes  "voetbalstadion" volgen.

Die zag ik destijds pas toen ik uit het dorp was.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op apr 06, 2010, 10:16:20
Op zich logisch, het stadion ligt buiten het dorp.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 20, 2010, 15:30:57
Twee keer nul nul in 1 weekend, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: AthleticHolanda op sep 20, 2010, 15:49:47
Tussen Real Union-Cadiz en Napoli-Utrecht zag ik 60 wedstrijden op rij doelpunten, of het mijn langste serie is weet ik niet.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hoekie_B op okt 13, 2010, 16:59:58
2 Jaar geleden een weekendje Engeland gehad in de voorbereiding:
Vrijdag:Liverpool-Lazio 1-1
Zaterdag:Blackburn-NAC Breda 1-1
Zondag:Nottingham Forest - Reading 0-0

Waardeloze wedstrijden

Daarentegen heb ik ook getuige moge zijn van Monchengladbach-Hannover 5-3 met dat eigen doelpunten record vorig jaar
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Batflyer op okt 14, 2010, 13:50:44
Ik heb vorige maand voor de tweede keer in mijn leven een 0-0 gezien, namelijk bij Heracles - FC Twente. Nou tel ik die wedstrijd eigenlijk niet mee voor het groundhoppen, want ik was er als journalist, maar alles bij elkaar heb toch aardig wat wedstrijden gezien inmiddels. De enige andere 0-0 was mijn eerste buitenlandse wedstrijd, Crystal Palace - Watford in augustus 2008.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Verwijderd lid op jun 13, 2011, 22:36:35
M'n laatste 0-0 is alweer een poosje geleden: 14-07-2010 Zeeuws Elftal - Feyenoord.

Daarna alleen nog maar wedstrijden met doelpunten gezien. Aangezien m'n volgende wedstrijd pas na 14-07-2011 zal zijn, heb ik een heel jaar zonder 0-0 gehad. 55 wedstrijden met goals op rij ! (al waren er wedstrijden bij met een enige goal in blessuretijd)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Bier und Bratwurst op jun 14, 2011, 00:47:44
Die van mij was van 14-8 toen Twente gelijk speelde tegen SC Heerenveen met 0-0
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hugo op jun 14, 2011, 07:38:25
Mijn laatste is van december 2009.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: TeeZee op jun 14, 2011, 08:50:57
Mijn laatste 0-0 is van 9 augustus 2008, al komt dat ook doordat ik het per seizoen bij een bescheiden aantal wedstrijden houd.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op jun 14, 2011, 09:45:09
Mijn laatste was VVV - Willem II (19 maart 2011). De 99 wedstrijden daarvoor had ik minimaal 1 goal gezien, dit zou mijn hondertste niet 0-0 op rij worden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: HRM1880 op jun 14, 2011, 15:44:02
Mijn laatste was 23 oktober 2010 tijdens de wedstrijd Spartak Trnava-Moravce.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Verwijderd lid op jun 14, 2011, 15:55:11
Mijn laatste was 23 oktober 2011 tijdens de wedstrijd Spartak Trnava-Moravce.

2011 ...  ???
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Bossche Bol op jun 14, 2011, 17:20:38
Van de 161 wedstrijden die ik dit seizoen bezocht eindigden er 'slechts' 5 in 0-0.
De laatste was op 1 april (FC Den Bosch-FC Dordrecht), daarna volgden nog 40 wedstrijden waarin minstens 1 goal viel.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: HRM1880 op jun 14, 2011, 18:11:35
2011 ...  ???
Moet uiteraard 2010 zijn, ben er niet helemaal bij vandaag.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: 3434 op jun 14, 2011, 19:04:46
161 wedstrijden die ik dit seizoen bezocht

Holy sh*t!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Batflyer op jun 24, 2011, 20:03:28
Mijn laatste 0-0 is van 9 augustus 2008, al komt dat ook doordat ik het per seizoen bij een bescheiden aantal wedstrijden houd.

Hetzelfde geldt voor mij.
Crystal Palace v Watford, mijn eerste wedstrijd in Engeland, en wij na afloop maar zoeken naar dat treinstation, in de zeikende regen. :)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: TeeZee op jun 24, 2011, 20:26:41
Hetzelfde geldt voor mij.
Crystal Palace v Watford, mijn eerste wedstrijd in Engeland, en wij na afloop maar zoeken naar dat treinstation, in de zeikende regen. :)
Mijn jas is nog steeds niet droog.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Vladimir1973 op jun 26, 2011, 18:36:19
langste reeks zonder 0-0 van 12-11-1994 RSC Anderlecht-Hajduk Split tot 04-10-1998 Eendracht Aalst-RSC Anderlecht of 82 wedstrijden. De laatste nul-nulletjes zijn Tottenham-AC Milan 09-03-11, Lens-Rennes 17-10-10 en Charleroi-Anderlecht 07-08-10
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hielke op aug 22, 2011, 09:58:24
De 0-0-loze tijden zijn voorbij. Van de laatste vijf wedstrijden die ik bezocht, eindigden er drie doelpuntloos. De overige twee duels boden een wrange compensatie, met twee opeenvolgende 5-1 nederlagen van Heerenveen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Vladimir1973 op aug 22, 2011, 18:30:40
De 0-0-loze tijden zijn voorbij. Van de laatste vijf wedstrijden die ik bezocht, eindigden er drie doelpuntloos. De overige twee duels boden een wrange compensatie, met twee opeenvolgende 5-1 nederlagen van Heerenveen.

als je nu mocht kiezen........
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 11, 2011, 10:59:35
Wie er graag een 0-0 loze reeks onderbreekt moet naar Alemannia gaan. Nu al driemaal op rij!

In 7 wedstrijden dit seizoen werd er al 1 goal gemaakt. Dat is nu 353 minuten geleden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Vladimir1973 op sep 11, 2011, 11:11:57
Wie er graag een 0-0 loze reeks onderbreekt moet naar Alemannia gaan. Nu al driemaal op rij!

In 7 wedstrijden dit seizoen werd er al 1 goal gemaakt. Dat is nu 353 minuten geleden.

of naar Swansea
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 19, 2011, 15:03:53
En Alemannia speelde gisteren... 0-0!

Vier keer op rij nu, opmerkelijk verhaal gaat het worden.
Wel een plek gestegen door de afstraffing die VfL Bochum kreeg.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hugo op sep 19, 2011, 20:42:20
En Alemannia speelde gisteren... 0-0!

Wel net resultaat tegen koploper Fürth (Angstgegner voor Aachen toch?).
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 19, 2011, 21:30:21
Wel net resultaat tegen koploper Fürth (Angstgegner voor Aachen toch?).
Lijkt tegenwoordig mee te vallen. Er wordt voornamelijk gelijk tegen gespeeld.

Na een reeks van 7 keer gelijk en 4 keer 0-0 won Alemannia uit en thuis en nu al 4 maal op rij gelijk.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 30, 2011, 19:48:31
Na 579 minuten eindelijk een doelpunt voor Alemannia. Zelfs met 1-0 voor de kleedkamer in gaf geen enkel vertrouwen en Cristiantus schiet er in de tweede helft 3 in. Alemannia 1 FSV Frankfurt 3.

Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 30, 2011, 19:51:03
Aber eins, aber eins... ;).

Komt het nog goed met Aken dit seizoen?
Daar kan ik heel kort in zijn. Nee.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Niels_Zitterd op okt 30, 2011, 14:43:19
29-4 werd Almere City - Fortuna Sittard 0-0, daarna geen enkele 0-0 meer gezien. Totdat Almere City afgelopen vrijdag op bezoek kwam in Sittard.
Om dit alles extra gewicht mee te geven werd Eintracht Trier - Rot Weiss Essen ook 0-0. Tevens was dit de eerste keer dat ik binnen 24 uur twee 0-0 wedstrijden heb gezien.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: 3434 op okt 30, 2011, 17:16:23
De laatste 0-0 (Heusden-Zolder - Patro Eisden) dateerde van 27 maart 2011. Gisteren hielp de flauwe prestatie van Kelmis gecombineerd met onze pech (een 99% gemaakt doelpunt botst op een eigen speler op de doellijn) tot de eerste 0-0 van dit seizoen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nico1880 op okt 31, 2011, 09:50:09
Gisteren ook een 0-0 bij Mariekerke - Berchem Sport. Meteen de 3e van het seizoen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Vladimir1973 op nov 02, 2011, 00:26:28
zondag ook een 0-0 in Valenciennes-Lille. Al had het aan de rust ook 3-3 kunnen staan.......
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nico1880 op nov 08, 2011, 14:28:45
Ben ook eens gaan opzoeken wat mijn 'record' is. 67 matchen tussen 24-01-2010 en 22-07-2011 eindigden niet op 0-0.

Edit: En momenteel aan een nieuw reeksje bezig van 5 wedstrijden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ralf op nov 15, 2011, 15:25:27
Dit seizoen al 4 van de 21 bij mij.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: HRM1880 op okt 09, 2012, 00:35:37
Ik zag gisteren tijdens Boussu Dour-Antwerp de eerste 0-0 in iets meer dan een jaar. De vorige keer was Antwerp-Dender op 24 september 2011. In die tussentijd zag ik 63 wedstrijden waar minstens één keer gescoord werd.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Bier und Bratwurst op okt 09, 2012, 12:02:49
Ik zag gisteren tijdens Boussu Dour-Antwerp de eerste 0-0 in iets meer dan een jaar. De vorige keer was Antwerp-Dender op 24 september 2011. In die tussentijd zag ik 63 wedstrijden waar minstens één keer gescoord werd.

Mijn eerste 0-0 dit jaar was in de Oberliga Westfalen,vorige week op donderdag 1.FC Gievenbeck-SUS 09 Neuenkirchen
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op okt 09, 2012, 13:25:32
Ik snap nog steeds de titel van dit topicv niet, 0-0 hoeft helemaal geen nachtmerrie te zijn maar kan een schiterende wedstrijd zijn.

Heb er zelfs eentje ( Tottenham Hotspur - Feyenoord in 1992 ) die in mijn top 5 staat van meest spectaculaire wedstrijden
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op okt 21, 2012, 10:06:24
Aan mijn reeks van 42 wedstrijden zonder 0-0 kwam gisteren, bij Hoogstraten - Izegem, een einde. Een doelpunt hing gans de wedstrijd in de lucht, maar het mocht niet baten.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Bossche Bol op okt 21, 2012, 12:41:57
Gisteren mijn 50e wedstrijd van het seizoen bezocht (KHC-DOS Kampen 5-1) en het wachten is nog steeds op de eerste 0-0.
De laatste 0-0 was in mei (FC Den Bosch-Willem II), waarna er in 2011/2012 nog 7 wedstrijden volgden met minstens één goal.

Teller staat nu dus op 57. Zul je zien dat vanmiddag...
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: 3434 op dec 15, 2012, 22:47:01
Een vreselijke wedstrijd gezien van Patro tegen Union. Beide ploegen waren hopeloos in de afwerking (van de al weinige kansen).
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: voetbalfan op dec 16, 2012, 01:33:35
Net terug van Oudenaarde, derde keer dat ik deze ploeg zie spelen in iets meer dan een half jaar tijd, uitslagen:
Oudenaarde - La Louvière 0-0
Westerlo - Oudenaarde 0-0
Oudenaarde - Westerlo 0-0

Normaal had hier ook nog La Louvière - Oudenaarde tussen gestaan maar dat was niet haalbaar met Londen, ook deze wedstrijd was 0-0.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: 3434 op dec 16, 2012, 12:58:27
 Het kan trouwens ook aan de Wolven liggen. Zo werd Patro-URLC (0-0) dit jaar, en vorig jaar in de eindronde zag ik Bocholt-URLC (0-0) en thuis de finale URLC - Oudenaarde (0-0). Al moet ik zeggen dat die finale de spannendste brilscore was die ik ooit heb meegemaakt.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: cafebac op dec 16, 2012, 14:29:55
Het kan trouwens ook aan de Wolven liggen. Zo werd Patro-URLC (0-0) dit jaar, en vorig jaar in de eindronde zag ik Bocholt-URLC (0-0) en thuis de finale URLC - Oudenaarde (0-0). Al moet ik zeggen dat die finale de spannendste brilscore was die ik ooit heb meegemaakt.

Dat was een pot waarbij beide doelmannen de besten op het veld waren, heb ook echt op het puntje van m'n houten bank gezeten daar :)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: jona93 op dec 16, 2012, 20:55:59
Bijna mij 1e 0-0 wedstrijd van dit seizoen gezien op oostende-sint truiden 2min voor tijd werd het dan 1-0 meteen ook de eindstand
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op dec 23, 2012, 18:37:21
Vandaag bij Utrecht - Ajax de eerste 0-0 in 30 wedstrijden sinds 30-09-2010 (Utrecht - Liverpool) gezien.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op dec 23, 2012, 20:07:34
Maar ik neem aan dat je, je toch wel hebt vermaakt? Vooral in de 1ste helft kon de uitploeg er wel 5 maken.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Bier und Bratwurst op dec 23, 2012, 22:51:50
Vandaag ook weer eens een 0-0 gezien bij Sedan-Nantes.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op dec 23, 2012, 23:44:42
Ook ik zag vandaag een 0-0 bij RKC - Willem II, mijn tweede van het seizoen, twee keer een uitwedstrijd van Willem II en twee keer was ik er best tevreden mee. Al denk ik dat met iets minder tegenwerking van de scheids er een leukere wedstrijd in had gezeten.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Bossche Bol op dec 24, 2012, 00:02:07
Gisteren mijn 50e wedstrijd van het seizoen bezocht (KHC-DOS Kampen 5-1) en het wachten is nog steeds op de eerste 0-0.
De laatste 0-0 was in mei (FC Den Bosch-Willem II), waarna er in 2011/2012 nog 7 wedstrijden volgden met minstens één goal.

Teller staat nu dus op 57. Zul je zien dat vanmiddag...
Uiteindelijk kwam er bij Lille-Bastia op 1 december jl. na 77 wedstrijden een einde aan de reeks.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op dec 24, 2012, 10:39:25
Ook ik zag vandaag een 0-0 bij RKC - Willem II, mijn tweede van het seizoen, twee keer een uitwedstrijd van Willem II en twee keer was ik er best tevreden mee. Al denk ik dat met iets minder tegenwerking van de scheids er een leukere wedstrijd in had gezeten.
tweede geel was toch terechte kaart?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op dec 26, 2012, 12:44:01
tweede geel was toch terechte kaart?

Je kan ze allebei geven maar dan eindig je elke wedstrijd met 7 man aan beide kanten. Het was een wedstrijd waarin veel van dit soort overtredingen gemaakt werden die vaak niet bestraft werden. Aan de andere kant wordt drie minuten later door van Mosselveld (die al geel had) een hardere overtreding gemaakt en hij mag blijven staan. Daarnaast hadden we ook nog een penalty moeten krijgen. Door de, in mijn ogen veel te makkelijk gegeven, rode kaart voor Willem II zat er niet veel anders op dan verdedigen en op 0-0 spelen. Voor de attractiviteit van de wedstrijd was dat niet het beste.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: jona93 op dec 27, 2012, 21:46:48
1e 0-0 gelijkspel van het seizoen is een feit club brugge-kv kortrijk.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op dec 27, 2012, 23:02:41
Maar ik neem aan dat je, je toch wel hebt vermaakt? Vooral in de 1ste helft kon de uitploeg er wel 5 maken.

Dat was voor mij juist de reden waarom ik me de eerste helft totaal niet vermaakte;)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: HRM1880 op dec 27, 2012, 23:24:24
1e 0-0 gelijkspel van het seizoen is een feit club brugge-kv kortrijk.
Heb je ooit al eens een 0-0 geweten dat geen gelijkspel was?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op dec 28, 2012, 12:27:00
Dat was voor mij juist de reden waarom ik me de eerste helft totaal niet vermaakte;)

Dat kan ik op mijn beurt dan weer begrijpen :D
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: 3434 op jan 06, 2013, 00:13:33
Wie een brilscore wilt zien moet een thuismatch van Patro bezoeken, de laatste 3 thuismatchen eindigden telkens op 0-0. (Patro Eisden - UR La Louviere, Patro Eisden - Union SG en vandaag Patro Eisden - Doornik)

En in de laatste 2 wedstrijden was het een ware nachtmerrie.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nico1880 op feb 10, 2013, 12:04:31
Ik had nog eens prijs bij Brussels - Antwerp. De wedstrijd was inderdaad een ware nachtmerrie. Het plaatje werd compleet gemaakt door het drankverbod in de tribunes.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: cafebac op feb 17, 2013, 17:06:52
Na 42 wedstrijden weer eens een 0-0 gezien vandaag bij Duisburg - Kaiserslautern. Wel een schitterende rode kaart voor een vuistslag :)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: FC_Emmen op feb 17, 2013, 18:29:13
In de 87e minuut een 0-0 nachtmerrie voorkomen bij vv Emmen - Achilles 1894!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jared op mrt 01, 2013, 14:25:26
kurk droge nul-nul tussen Everton en Boro ik denk in 2005-2006
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op mrt 01, 2013, 14:34:06
kurk droge nul-nul tussen Everton en Boro ik denk in 2005-2006

Als dat je laatste 0-0 is geweest, mag jij jezelf heel gelukkig prijzen. Of je hebt daarna geen wedstrijd meer bezocht?..
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op mrt 01, 2013, 14:57:12
Als dat je laatste 0-0 is geweest, mag jij jezelf heel gelukkig prijzen. Of je hebt daarna geen wedstrijd meer bezocht?..

Kan iemand mij eindelijk eens uitleggen waarom jullie 0-0 een nachtmerrie vinden ?

Ik heb genoeg 0-0 wedstrijden meegemaakt die veel spectaculairder waren dan wedstrijden met bijvoorbeeld 3 of 4 doelpunten
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op mrt 01, 2013, 15:01:15
Kan iemand mij eindelijk eens uitleggen waarom jullie 0-0 een nachtmerrie vinden ?

Ik heb genoeg 0-0 wedstrijden meegemaakt die veel spectaculairder waren dan wedstrijden met bijvoorbeeld 3 of 4 doelpunten

Met jou ervaring zul je ook vast wel een aantal wedstrijden hebben meegemaakt met de 0-0 eindstand waarbij er geen fluit aan was.. Daarnaast scheelt het ook veel of je een neutrale supporter bent of niet. Vaak (in mijn geval dan) maakt het mij niet uit of de thuis of uit ploeg scoort/wint.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op mrt 01, 2013, 15:02:32
Kan iemand mij eindelijk eens uitleggen waarom jullie 0-0 een nachtmerrie vinden ?

Ik heb genoeg 0-0 wedstrijden meegemaakt die veel spectaculairder waren dan wedstrijden met bijvoorbeeld 3 of 4 doelpunten

Ik heb onlangs nog een hele saaie 3-4 gezien en al wat leuke 0-0 wedstrijden meegemaakt. Maar ik vind het mooiste moment bij het groundhoppen als het stadion ontploft (liefst het thuispubliek) vandaar dat ik altijd op goals hoop. Het liefst eerst 0-1 en daarna 1-1 dan heb je het uitvak en het thuispubliek uitbundig horen juichen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op mrt 01, 2013, 15:06:56
Met jou ervaring zul je ook vast wel een aantal wedstrijden hebben meegemaakt met de 0-0 eindstand waarbij er geen fluit aan was.. Daarnaast scheelt het ook veel of je een neutrale supporter bent of niet. Vaak (in mijn geval dan) maakt het mij niet uit of de thuis of uit ploeg scoort/wint.

Ik heb inderdaad wel zulke wedstrijden meegemaakt waarbij ik dacht van al spelen ze nog 3 uur dan wordt er nog niet gescoord en waarbij ik hoopte dat de scheidsrechter zo snel mogelijk zou afblazen.

Ook jij zult hem je nog wel herinneren maar ik vond bijvoorbeeld PSV - Glasgow Rangers 2 seizoenen terug zo'n wedstrijd
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: cafebac op mrt 02, 2013, 05:31:35
Dat was toch die handbalverdediging onder leiding van de stokoude David Weir versus het jaarlijks rond eind februari uitgebluste Philips fabriekselftal?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op mrt 26, 2013, 20:05:30
Ik zit met het volgende dilemma: vanavond wordt Spakenburg-Genemuiden uitgespeeld, nog 69 minuten op de klok.
De stand was op moment van staken 1-0. Als het 1-0 blijft, telt de wedstrijd dan voor mij als een 0-0? Ik was niet bij de eerste poging aanwezig .
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op mrt 26, 2013, 22:39:42
Ik zit met het volgende dilemma: vanavond wordt Spakenburg-Genemuiden uitgespeeld, nog 69 minuten op de klok.
De stand was op moment van staken 1-0. Als het 1-0 blijft, telt de wedstrijd dan voor mij als een 0-0? Ik was niet bij de eerste poging aanwezig .
Na 7 minuten was het al 1-3 dus geen dilemma.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op mrt 26, 2013, 22:50:17
Ik zit met het volgende dilemma: vanavond wordt Spakenburg-Genemuiden uitgespeeld, nog 69 minuten op de klok.
De stand was op moment van staken 1-0. Als het 1-0 blijft, telt de wedstrijd dan voor mij als een 0-0? Ik was niet bij de eerste poging aanwezig .

In mijn ogen niet. In dezelfde categorie: Je gaat in de 44e minuut naar binnen om te plassen, en terwijl je je blaas staat te legen hoor je het stadion ontploffen, enige goal van de wedstrijd. Tel je die toch ook niet als 0-0, neem ik aan?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op mrt 26, 2013, 23:17:01
Na 7 minuten was het al 1-3 dus geen dilemma.

Spakenburg heeft zich weer aardig in de nesten gewerkt. Twee keer staan te slapen bij een standaardsituatie. Was dan wel weer genieten van het gemor op de tribune.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Thijs op mrt 27, 2013, 10:54:44
In mijn ogen niet. In dezelfde categorie: Je gaat in de 44e minuut naar binnen om te plassen, en terwijl je je blaas staat te legen hoor je het stadion ontploffen, enige goal van de wedstrijd. Tel je die toch ook niet als 0-0, neem ik aan?
Herkenbaar, al heb ik dat vaker met bier halen of net voor/na rust dat ik in het supportershome zit.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ici c est Paris op apr 01, 2013, 22:13:24
Na 16 wedstrijden met doelpunten zag ik vanmiddag voor het eerst sinds 22 februari j.l. (Cambuur - Den Bosch) weer eens een 0-0 bij AFC - ADO'20, doordat de thuisploeg vreselijk veel kansen om zeep hielp en de uitploeg een penalty miste. Maar, het mocht de pret niet drukken want het was gezellig en een leuke wedstrijd bij een leuk clubje. Mooi weer bovendien.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jehoentelaar op mei 30, 2013, 22:37:51
De nacompetitiewedstrijd tussen Haaglandia/SW en de Alphense Boys van vanavond was de eerste 0-0 die ik heb bijgewoond sinds Roda JC - ADO Den Haag afgelopen najaar. Leuke wedstrijd waarin Haaglandia aanvallend speelde maar erg slordig was, en Alphen er met verzorgd voetbal een aantal serieuze kansen uit haalde. De slotfase was voor de uitploeg, met een 100%-kans op een paar meter van de goal die er toch niet in ging, en een geweldige knal die via de lat en de doellijn weer terug het veld in kwam.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op mei 30, 2013, 23:13:55
De nacompetitiewedstrijd tussen Haaglandia/SW en de Alphense Boys van vanavond was de eerste 0-0 die ik heb bijgewoond sinds Roda JC - ADO Den Haag afgelopen najaar. Leuke wedstrijd waarin Haaglandia aanvallend speelde maar erg slordig was, en Alphen er met verzorgd voetbal een aantal serieuze kansen uit haalde. De slotfase was voor de uitploeg, met een 100%-kans op een paar meter van de goal die er toch niet in ging, en een geweldige knal die via de lat en de doellijn weer terug het veld in kwam.

Volgens mij heb ik een andere wedstrijd gezien vond het heel matig met twee topklasse onwaardige ploegen, mede overigens door een dramatisch ( kunstgras ) veld
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jehoentelaar op mei 30, 2013, 23:33:09
Veld hielp niet erg mee nee, zit veel te veel rubber in. Ik heb dit seizoen mijn verwachtingen van Haaglandia danig bijgesteld nadat alle topspelers noodgedwongen de deur uit moesten worden gedaan.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op mei 30, 2013, 23:47:26
Veld hielp niet erg mee nee, zit veel te veel rubber in. Ik heb dit seizoen mijn verwachtingen van Haaglandia danig bijgesteld nadat alle topspelers noodgedwongen de deur uit moesten worden gedaan.

Wees blij dan wordt het misschien weer een echte amateurclub
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jehoentelaar op mei 30, 2013, 23:53:04
Ik zou er sowieso vrede mee hebben als ze een stapje terugdoen. Ook vanuit financieel oogpunt. Voor Topklasse hebben we hier ook HBS en Scheveningen. In studiestad Groningen daarnaast nog Be Quick 1887.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op mei 30, 2013, 23:57:59
Ik zou er sowieso vrede mee hebben als ze een stapje terugdoen. Ook vanuit financieel oogpunt. Voor Topklasse hebben we hier ook HBS en Scheveningen. In studiestad Groningen daarnaast nog Be Quick 1887.

Mijn amateurcluppie Excelsior Maassluis is dit jaar ook geprimeerd naar de topklasse hoop op een leuk seizoen maar degradeer liever met 80% "eigen" jongens in het elftal zoals nu het geval is dan handhaving met allerlei buitenstaanders zonder enige clubbinding
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: maikelll043 op mrt 08, 2014, 13:26:35
En ja hoor gisteren was het weer zo ver de verdoemde brilstand stond na 90 minuten nog steeds op het scorebord (MVV-Helmond Sport).

De 3e wedstrijd waarin ik dit meemaak en ook nog eens alle 3 bij MVV.

-8 wedstrijden zonder 0-0
03-05-2013 MVV - Fortuna Sittard 0-0
-9 wedstrijden zonder 0-0
27-09-2013 MVV - FC Emmen 0-0
-19 wedstrijden zonder 0-0 (record)
07-03-2013 MVV - Helmond Sport 0-0
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op mrt 09, 2014, 17:16:48
Vanmiddag een 0-0 gezien in de 6e klasse tussen twee teams die er tot nu toe beide gemiddeld 3 per duel maakten.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jeje op sep 11, 2015, 10:42:36
Tot nu toe nog nooit een 0-0 wedstrijd in het stadion gezien :)

Zelfs de bekerwedstrijd Ajax-AZ die halverwege de 1e helft werd gestaakt vanwege supporter die Esteban aanviel was er al een goal gemaakt :)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 11, 2015, 12:10:17
Tot nu toe nog nooit een 0-0 wedstrijd in het stadion gezien :)

Zelfs de bekerwedstrijd Ajax-AZ die halverwege de 1e helft werd gestaakt vanwege supporter die Esteban aanviel was er al een goal gemaakt :)

Je bezoekt dus te weinig wedstrijden. ;)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op sep 11, 2015, 12:33:20
Wuhahahaha.

Mijn eerste wedstrijd in Duitsland, een pot in de Regionallliga Bayern eindigde in 0-0. Dat was begin vorig seizoen. Sindsdien heb ik geen 0-0 meer gezien. Misschien moet ik dit jaar eens starten met bijhouden van cijfers als uitslagen en toeschouwersaantallen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jeje op sep 11, 2015, 13:07:32
Je bezoekt dus te weinig wedstrijden. ;)

Haha ja klopt, maar een gemiddelde van 3.3 goals per wedstrijd is toch best vrij aardig te noemen :)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: mike_t op sep 11, 2015, 15:57:52
Ik heb mogen genieten van de prachtig 0-0 in Jablonec van Ajax..... pfffffff. Wat een draak van een wedstrijd was dat zeg.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op sep 11, 2015, 18:35:12
Snap nog steeds de titel van niet "de 0-0 nachtmerrie" alsof de regel geldt hoe meer doelpunten hoe leuker de wedstrijd.


Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Appie_M op sep 11, 2015, 19:17:10
Een nachtmerrie is misschien wat overdreven inderdaad. Toch is het altijd leuker als de club waarbij je bent doelpunten maakt en wint.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Freebird op sep 11, 2015, 19:20:20
Snap nog steeds de titel van niet "de 0-0 nachtmerrie" alsof de regel geldt hoe meer doelpunten hoe leuker de wedstrijd.

Ik was maandag bij de wedstrijd Polen - Gibraltar, negen doelpunten. Bij zo'n wedstrijden is dat uiteraard geen meerwaarde, of het moest het uitdoelpunt zijn ;)

Natuurlijk kan je bij een 0-0 een gek scoreverloop uitsluiten, zie je het uitvak niet exploderen of de thuisaanhang mental gaan. En dat zijn toch zaken die ik graag meepik bij een wedstrijd :)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op sep 11, 2015, 19:25:53
Ik was maandag bij de wedstrijd Polen - Gibraltar, negen doelpunten. Bij zo'n wedstrijden is dat uiteraard geen meerwaarde, of het moest het uitdoelpunt zijn ;)

Natuurlijk kan je bij een 0-0 een gek scoreverloop uitsluiten, zie je het uitvak niet exploderen of de thuisaanhang mental gaan. En dat zijn toch zaken die ik graag meepik bij een wedstrijd :)

Ik zie sowieso geen meerwaarde in een wedstrijd als Polen - Gibraltar
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Freebird op sep 11, 2015, 19:35:06
Ik zie sowieso geen meerwaarde in een wedstrijd als Polen - Gibraltar

Die hoor ik wel vaker. Voor mij een kans om het Narodowy Stadion te bezoeken (wat ik best wel indrukwekkend vond, toch zeker langs de buitenkant), een eerste keer Warschau aan te doen en om de één of andere reden vond ik het best aangenaam om Gibraltar te kunnen aanschouwen in wat hun eerste kwalificatiereeks voor een groot tornooi is.

Weer één van die redenen waarin groundhoppers/voetballiefhebbers verschillen om een voetbalwedstrijd bij te wonen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jeje op sep 11, 2015, 19:46:50
Ik zie sowieso geen meerwaarde in een wedstrijd als Polen - Gibraltar

Kwalificatie-interlands van Nederland boeien mij eigenlijk vrij weinig. Maar van landen zoals Polen lijkt het me toch wel mooi om er daar een keer bij te zijn, omdat het daar voor mijn gevoel toch een stuk meer leeft dan in Nederland.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Freebird op sep 11, 2015, 20:00:11
Kwalificatie-interlands van Nederland boeien mij eigenlijk vrij weinig. Maar van landen zoals Polen lijkt het me toch wel mooi om er daar een keer bij te zijn, omdat het daar voor mijn gevoel toch een stuk meer leeft dan in Nederland.

Dat kan ik voor de door mij bijgewoonde wedstrijd wel ontkrachten. Ik zag bij het Poolse publiek ook een karrenvracht aan rare hoedjes, pruiken, toeters, ... De wave werd enkele keren ingezet .. Het is zoals gezegd een prachtige setting aan de rivier Vistula, maar eens binnen heerst de commercie en bij het verlaten van het stadion na de wedstrijd leek de tribune achter doel wel het restant van een groots kinderfeestje. Overal popcorn en colabekers.

Om het Poolse voetbal, de beleving te leren kennen zat ik hier alvast niet aan het juiste adres. Wat niet wegneemt dat ik het een hele leuke voetbaltrip vond.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jeje op sep 11, 2015, 20:18:17
Dat kan ik voor de door mij bijgewoonde wedstrijd wel ontkrachten. Ik zag bij het Poolse publiek ook een karrenvracht aan rare hoedjes, pruiken, toeters, ... De wave werd enkele keren ingezet .. Het is zoals gezegd een prachtige setting aan de rivier Vistula, maar eens binnen heerst de commercie en bij het verlaten van het stadion na de wedstrijd leek de tribune achter doel wel het restant van een groots kinderfeestje. Overal popcorn en colabekers.

Om het Poolse voetbal, de beleving te leren kennen zat ik hier alvast niet aan het juiste adres. Wat niet wegneemt dat ik het een hele leuke voetbaltrip vond.

Ow haha dat is dan minder. Dat carnaval gedoe vind ik helemaal niks haha.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op sep 11, 2015, 21:05:54
Mijn laatste 0-0 is alweer bijna een jaar geleden; op 27 december 2014 besloten Berwick Rangers en Queen's Park het op 0-0 te houden. De 44 wedstrijden nadien hebben allen minstens één goal opgeleverd.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Freebird op sep 11, 2015, 21:11:25
Ik heb er deze jaargang 3 achter de kiezen:

Fortuna Sittard - Achilles '29 0-0
Everton - Liverpool 0-0
Sankt Pauli - Erzgebirge Aue 0-0
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jehoentelaar op sep 11, 2015, 23:57:57
Fortuna-Achilles lijkt mij sowieso al een uitdaging om door te komen maar zonder goals is het helemaal een gebed zonder end.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Freebird op sep 12, 2015, 00:03:23
Fortuna-Achilles lijkt mij sowieso al een uitdaging om door te komen maar zonder goals is het helemaal een gebed zonder end.

Ik denk dat er zelfs geen 3 kansen waren. Wedstrijd werd gespeeld op een bevroren veld en m'n ballen leken vastgevroren aan m'n stoeltje. Het was geen topavond inderdaad.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op sep 12, 2015, 08:00:33
Een van mijn meest indrukwekkende wedstrijden is zelfs ooit een 0-0 geweest

Tottenham Hotspur - Feyenoord in 1992, na een 1-0 thuisoverwinning werd daar in een fantastisch gevecht de halve finale van de Europacup 2 bereikt
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 12, 2015, 08:21:02
Ik heb er deze jaargang 3 achter de kiezen:

Fortuna Sittard - Achilles '29 0-0
Everton - Liverpool 0-0
Sankt Pauli - Erzgebirge Aue 0-0

Fortuna stond 2-0 voor en wist alsnog met 2-4 te verliezen van Achilles.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Freebird op sep 12, 2015, 08:25:02
Fortuna stond 2-0 voor en wist alsnog met 2-4 te verliezen van Achilles.

Dan moet ik 6 doelpunten gemist hebben Joost. Af en toe valt het halen van bier wel eens samen met een doelpunt in één van de doelen, vooral in Lier, maar 6 keer in Sittard lijkt me wat veel, niet?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 12, 2015, 08:35:05
Dan moet ik 6 doelpunten gemist hebben Joost. Af en toe valt het halen van bier wel eens samen met een doelpunt in één van de doelen, vooral in Lier, maar 6 keer in Sittard lijkt me wat veel, niet?
http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2097386/Achilles-komt-knap-terug-en-wint-met-4-2-in-Sittard
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Freebird op sep 12, 2015, 08:41:44
http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2097386/Achilles-komt-knap-terug-en-wint-met-4-2-in-Sittard

Dus als ik hier neerpen dat ik in deze jaargang Fortuna Sittard - Achilles '29 heb bijgewoond en die wedstrijd op een 0-0 score is geëindigd dan moet ik mij hier voortaan voor verantwoorden? Zeker als ik enkele berichten verder nog de notitie maak dat het freezing koud was die avond en jij een wedstrijd plaatst uit augustus .. Je moet niet alles willen corrigeren, soms mag je ook gewoon voortgaan op een ander z'n verhaal. Geen idee waarom ik zou verzinnen dat ik een wedstrijd heb bijgewoond Joost ...

https://www.youtube.com/watch?v=BzgOzfOU_1I

http://nl.soccerway.com/matches/2015/01/30/netherlands/eerste-divisie/fortuna-sittard/achilles-1929/1691525/
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op sep 12, 2015, 09:25:37
Rustig maar Freebird, ik probeerde alleen een beetje te stangen ;)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Freebird op sep 12, 2015, 09:28:38
Rustig maar Freebird, ik probeerde alleen een beetje te stangen ;)

GRRRR !! Heb slaaptekort!

Kon het verwachten aangezien het één van jouw persoonlijke favorieten betreft, dat Sittard :p
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: cafebac op sep 12, 2015, 13:28:24
Daar in Limburg is het één schacht nat, of hoe ging dat gezegde ook alweer? ;)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Pieterjan op sep 21, 2015, 11:00:15
Een 0-0 nachtmerrie mag het wel genoemd worden. FC Dordrecht -VVV van afgelopen vrijdagavond. Een verschrikkelijke wedstrijd waarin VVV geen enkele aanstalte maakte om over de middenlijn te komen. Heel treurig om in de Jupiler League, waarin niets te verliezen valt, op deze manier te spelen. Bij Dordrecht ontbrak de kwaliteit om door de gele muur heen te komen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op nov 01, 2015, 10:43:36
Kwam ik afgelopen maand nog goed weg bij Union Sint-Gillis - Lommel United met een doelpunt in de 88ste minuut en afgelopen woensdag bij Feyenoord - Ajax met een doelpunt in de 94ste minuut, moest ik er afgelopen vrijdag toch echt aan geloven. Lierse - Antwerp eindigde in een 0-0, waarbij het spel een echte nachtmerrie was, na 20 minuten werd al duidelijk dat we geen monsterscore hoefde te verwachten. Gisteren zijn de doelpunten ruimschoots goedgemaakt en zag ik er negen in het netje gaan (De Graafschap 3-6 PSV).
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Wesley10__ op nov 01, 2015, 13:39:59
Zit 'pas' op 111 wedstrijden en daarin slechts 2 keer 0-0 meegemaakt:
- Arsenal - River Plate tijdens het Amsterdam Tournament van 2004.
- Willem II - Feyenoord in 2002, een paar dagen voor de UEFA Cup finale.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Wesley10__ op jan 30, 2016, 10:46:04
Zit 'pas' op 111 wedstrijden en daarin slechts 2 keer 0-0 meegemaakt:
- Arsenal - River Plate tijdens het Amsterdam Tournament van 2004.
- Willem II - Feyenoord in 2002, een paar dagen voor de UEFA Cup finale.

Gisteren was het dan eindelijk zover. De eerste 0-0 in 12 jaar. Het moest er natuurlijk een keer van komen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nik op feb 03, 2016, 19:27:59
Mijn allereerste buitenlandse wedstrijd, Tottenham-Aston Villa, eindigde in januari 2014 ook in 0-0. Ik kon wel janken, haha.

EDIT: Januari 2004 moest het zijn.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Penders op feb 03, 2016, 21:53:01
Vorige week wedstrijd net niet 0-0 geworden. Barslechte wedstrijd van zowel NAC als Helmond sport, maar gelukkig maakte Kenny vd Weg de beslissing in de extra tijd van de blessure tijd. 4 minuten blessure tijd, doelpunt viel in de 95e minuut
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op feb 15, 2016, 08:14:48
Mijn laatste drie wedstrijden
Willem II - Heracles 0-0
Excelsior - Willem II 0-0
Willem II - De graafschap 0-0

Ik ben dringend toe aan een niet Willem II wedstrijd maar vooral aan goals
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: FC_Emmen op feb 15, 2016, 08:20:23
Mijn laatste drie wedstrijden
Willem II - Heracles 0-0
Excelsior - Willem II 0-0
Willem II - De graafschap 0-0

Ik ben dringend toe aan een niet Willem II wedstrijd maar vooral aan goals
Ik verwacht bij Emmen - NAC vanavond goals.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Luccie op feb 15, 2016, 09:18:29
Ik verwacht bij Emmen - NAC vanavond goals.

Waarschijnlijk voor NAC :)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op feb 15, 2016, 09:28:22
Je snapt vast wel dat ik daar als Willem II-er geen zin in heb ;-)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: FC_Emmen op feb 15, 2016, 09:41:55
Waarschijnlijk voor NAC :)

Gezien de stand op de ranglijst zou je dat wel denken, maar de bal is rond.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op feb 15, 2016, 09:45:00
Je snapt vast wel dat ik daar als Willem II-er geen zin in heb ;-)

Zaterdag speelt een clubje ten Zuidoosten van Tilburg dat al 50 competitiewedstrijden op rij heeft gescoord, verdedigend laten ze nog wel eens een steekje vallen en gemiddeld vallen er 3,8 doelpunten per wedstrijd dit seizoen...
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op feb 15, 2016, 10:10:49
Je snapt vast wel dat ik daar als Willem II-er geen zin in heb ;-)
De laatste vier uitslagen van MD Halen;

5-7
4-5
1-9
4-4

Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Shepherd op feb 17, 2016, 22:59:29

Gezien de stand op de ranglijst zou je dat wel denken, maar de bal is rond.
De bal was heel rond.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op feb 20, 2016, 11:24:58
Na 24 wedstrijden met doelpunten zag ik gisteren weer eens een 0-0 wedstrijd. Het was mijn 3e van dit seizoen en mijn 28ste uit mijn 'carrière'.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: KRCM1904 op jul 22, 2016, 22:27:46
19/07/16 Fortuna Sittard - Fleetwood Town FC 0-0
22/07/16 SC Cambuur Leeuwarden - Altinordu FK 0-0

Opvallend was dat beide wedstrijden gespeeld werden op een amateurcomplex dat nogal verscholen lag in een groene omgeving.
Blijkbaar bezorgt zo'n omgeving de spitsen weinig inspiratie.  Misschien moet daar maar eens rekening mee houden, bij mijn volgende wedstrijden die ik ga bezoeken.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: KRCM1904 op jul 27, 2016, 22:58:48
19/07/16 Fortuna Sittard - Fleetwood Town FC 0-0
22/07/16 SC Cambuur Leeuwarden - Altinordu FK 0-0

Opvallend was dat beide wedstrijden gespeeld werden op een amateurcomplex dat nogal verscholen lag in een groene omgeving.
Blijkbaar bezorgt zo'n omgeving de spitsen weinig inspiratie.  Misschien moet daar maar eens rekening mee houden, bij mijn volgende wedstrijden die ik ga bezoeken.

En ja hoor, ik ben erin geslaagd om 3 oefenwedstrijden te bezoeken die op 0-0 geëindigd zijn op 8 dagen tijd.
27/07/16 VVV Venlo - Al Shabab FC 0-0

Ik denk dat ik nu maar beter even geen oefenwedstrijden meer in Nederland ga bekijken.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hugo op jul 28, 2016, 06:56:53
En ja hoor, ik ben erin geslaagd om 3 oefenwedstrijden te bezoeken die op 0-0 geëindigd zijn op 8 dagen tijd.
27/07/16 VVV Venlo - Al Shabab FC 0-0

Ik denk dat ik nu maar beter even geen oefenwedstrijden meer in Nederland ga bekijken.

Had je nog speciale reden om juist die wedstrijden te bezoeken? Lijken mij voor de neutrale toeschouwer geen aansprekende affict.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Sebastiaan_W op jul 28, 2016, 11:35:49
Eerste wedstrijd van dit seizoen was voor mij ook een slaapverwekkende 0-0. Telstar en Volendam lieten afgelopen zaterdag een zeer matige pot voetbal zien.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: mike_t op jul 28, 2016, 14:44:41
Eerste wedstrijd van dit seizoen was voor mij ook een slaapverwekkende 0-0. Telstar en Volendam lieten afgelopen zaterdag een zeer matige pot voetbal zien.

Telstar deed dat gisteren nog eens dunnetjes over tegen ADO'20.....
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op jul 28, 2016, 15:16:32
Oefenwedstrijden zijn toch standaard slaapverwekkend?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: KRCM1904 op jul 28, 2016, 18:27:30
Had je nog speciale reden om juist die wedstrijden te bezoeken? Lijken mij voor de neutrale toeschouwer geen aansprekende affict.

1) De wedstrijd werd gespeeld op een amateurcomplex waar ik nog niet was geweest.
2) Ik heb de vorige jaren al wat oefenwedstrijden gezien van Al Shabab en die laten technisch wel mooi voetbal zien.  Ik vond het voetbal van Al Shabab gisteren weer aardig, maar het ontbreekt hen steeds aan een vlot scorende spits. Bij zo'n ploegen als Al Shabab loopt meestal wel een speler rond waarbij het potje al snel eens overkookt, gisteren mocht er ook weer eentje vroegtijdig gaan douchen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op jul 28, 2016, 20:12:23
1) De wedstrijd werd gespeeld op een amateurcomplex waar ik nog niet was geweest.
2) Ik heb de vorige jaren al wat oefenwedstrijden gezien van Al Shabab en die laten technisch wel mooi voetbal zien.  Ik vond het voetbal van Al Shabab gisteren weer aardig, maar het ontbreekt hen steeds aan een vlot scorende spits. Bij zo'n ploegen als Al Shabab loopt meestal wel een speler rond waarbij het potje al snel eens overkookt, gisteren mocht er ook weer eentje vroegtijdig gaan douchen.

Het was in Neer als ik me niet vergis?

Erg mooi complex.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: KRCM1904 op jul 28, 2016, 20:51:59
Het was in Neer als ik me niet vergis?

Erg mooi complex.

Inderdaad in Sportpark 't Ligteveld te Neer.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op aug 20, 2016, 17:26:30
De zonder 0-0 reeks mag weer aangevangen worden komende dinsdag. AZ II - Katwijk maakte er een 0-0 van vanmiddag. Toch een wedstrijd of 25 (uit mijn hoofd) geleden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: jona93 op aug 20, 2016, 22:04:20
Gisterenavond mocht ik na anderhalf seizoen nog eens een 0-0 zien de waalse derby tussen Standard en Charleroi weinig kansen gelukkig maakte de fans van beide ploegen de ambiance waardoor deze wedstrijd me toch nog kon bekoren
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: rogo_breda op aug 25, 2016, 07:58:01
Vorige week op zaterdag 2 wedstrijden bezocht, Valenciennes-Stade Reims en KV Mechelen-Kortrijk.
Totaal aantal doelpunten: 0.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op aug 25, 2016, 08:40:42
Vorige week op zaterdag 2 wedstrijden bezocht, Valenciennes-Stade Reims en KV Mechelen-Kortrijk.
Totaal aantal doelpunten: 0.
In Frankrijk eindigen wedstrijden toch standaard op 0-0?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: rogo_breda op aug 25, 2016, 08:58:29
Wel vaak ja :)
Maar die ronde was het toch echt de enige 0-0 in de Ligue 2.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op aug 25, 2016, 11:11:10
Moet je nagaan dat onze Eredivisie in speelronde 22. (seizoen 15/16) voor het laatst een 0-0 wedstrijd zag (Excelsior - Willem II).
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op aug 25, 2016, 16:26:17
Moet je nagaan dat onze Eredivisie in speelronde 22. (seizoen 15/16) voor het laatst een 0-0 wedstrijd zag (Excelsior - Willem II).

En daar was ik bij, zoals nu blijkt dus een historische wedstrijd ;)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op aug 25, 2016, 22:46:40
De zonder 0-0 reeks mag weer aangevangen worden komende dinsdag. AZ II - Katwijk maakte er een 0-0 van vanmiddag. Toch een wedstrijd of 25 (uit mijn hoofd) geleden.

Laat maar heeft welgeteld een wedstrijd geduurd. Vandaag weer 0-0.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op aug 28, 2016, 20:33:34
En daar was ik bij, zoals nu blijkt dus een historische wedstrijd ;)
Was je er gisteren weer bij :)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op aug 28, 2016, 20:35:33
Yes, kunnen we nu stellen dat Willem II statistisch de saaiste club van de eredivisie is? Al vond ik het gisteren met name aan de spelinstelling van Roda liggen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: FC_Emmen op aug 29, 2016, 07:53:59
Yes, kunnen we nu stellen dat Willem II statistisch de saaiste club van de eredivisie is? Al vond ik het gisteren met name aan de spelinstelling van Roda liggen.
De hand van v/d Looi is al zichtbaar...
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op aug 29, 2016, 08:30:01
De hand van v/d Looi is al zichtbaar...

De vorige 0-0 was natuurlijk nog wel onder streppel. Onder v.d. Looi moet ik zeggen dat we juist verder vooruit voetbalde dan onder Streppel, al zou dat ook kunnen liggen aan hoe ver Roda op de eigen helft stond in de eerste helft.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Wesley10__ op okt 20, 2016, 14:31:35
Mijn langste reeks zonder 0-0 was maar liefst 99 wedstrijden. Momenteel staat de reeks op 44 wedstrijden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op okt 24, 2016, 13:54:23
Mijn langste reeks zonder 0-0 was maar liefst 99 wedstrijden. Momenteel staat de reeks op 44 wedstrijden.

Grappig, exact mijn langste reeks. Eindigde bij VVV - Willem II waarbij ik op enig moment zelfs hoopte op een goal van VVV (degraderen zouden we toen toch wel). Mijn reeks is daarna nooit meer verder gekomen dan 22.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: FC_Emmen op okt 24, 2016, 14:54:56
Met 0-0 bij Emmen - Telstar kwam er bij mij een einde aan een reeks van 27 wedstrijden zonder 0-0.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jehoentelaar op okt 24, 2016, 20:16:27
Mijn reeks zonder brilstanden is inmiddels precies vijftig wedstrijden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: HRM1880 op okt 25, 2016, 16:43:52
Bij mij heeft het maar 37 wedstrijden geduurd. Na de zwartste dag uit mijn leven 30/4 met Antwerp-Eupen 0-0 gebeurde dat vorige week vrijdag bij Wiener SK-St Pölten II.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Semper Fidelis op okt 31, 2016, 14:27:04
Afgelopen vrijdag de hatelijke brilstand weer mee mogen maken. De laatste keer voor mij was FC Twente - Feyenoord op 31 augustus 2014. Was afgelopen vrijdag bij Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt wat in een 0-0 eindigde. FC Twente - Roda JC - waar ik een seizoenskaart van FC Twente heb - eindigde toevalligerwijs in dezelfde stand. Gelukkig dus maar één keer dit mee mogen maken ipv twee.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op dec 07, 2016, 09:27:17
Het is pas begin december en ik heb nu al 5x een 0-0 wedstrijd gezien op een totaal van 37 wedstrijden. En het einde is nog lang niet in zicht.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op dec 07, 2016, 10:41:11
Nou zijn je doelpuntrijke wedstrijden ook niet om over naar huis te schrijven ;)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Penders op dec 07, 2016, 19:45:23
Vorig seizoen geen 0-0 meegemaakt in 45 wedstrijden, dit seizoen zit ik ook al op 4 in pas 15 wedstrijden
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jehoentelaar op dec 09, 2016, 23:47:38
De laatste vijf wedstrijden: 2-0, 0-0, 2-0, 0-0, 2-0.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Rick op okt 18, 2017, 12:55:47
Tussen 21-8-2015 en 14-9-2017 verlost gebleven van de 0-0. De reeks begon na Achilles '29 - RKC en eindigde bij Feyenoord - PEC. Goed voor een totaal van 91 wedstrijden zonder 0-0 op rij.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Ruudjeee op okt 25, 2017, 19:55:53
Maandag bij Malmö FF- AIK geweest, helaas 0-0.

Wel een leuke TIFO voor de wedstrijd: http://www.fotbollskane.se/tv/item/10705-tv-se-malmo-ff-s-tifo-infor-aik
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op okt 25, 2017, 20:59:31
Telt 0-0 ook als de wedstrijd in 2-0 eindigt en je beide doelpunten hebt gemist? Vraag het voor een vriend!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op okt 26, 2017, 08:22:10
Telt 0-0 ook als je de wedstrijden in 2-0 eindigt en je beide doelpunten hebt gemist? Vraag het voor een vriend!

Alleen als je in de betreffende wedstrijd ook nog een rode kaart mist.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: De Twaalfde Man op okt 26, 2017, 11:20:17
Dit seizoen twee keer een 0-0 mee gemaakt, bij Standard Luik - Charleroi en bij Stuttgart - Augsburg. In beide gevallen miste ik ook het vuurwerk/tifo voorafgaand aan de wedstrijd door verkeersomstandigheden en waren het draken van wedstrijden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op okt 26, 2017, 13:21:39
Alleen als je in de betreffende wedstrijd ook nog een rode kaart mist.
Dan geldt dat gelukkig niet voor hem :-)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: maikelll043 op dec 17, 2017, 11:47:50
Dit seizoen komt voor mij de 0-0 nachtmerrie wel erg vaak en snel voor

Gisteren al de 7e keer dit seizoen een 0-0 meegemaakt

25/08  SC Telstar 0-0 MVV Maastricht
15/09  MVV Maastricht 0-0 Jong PSV
09/10  PSV Eindhoven 0-0 CF Pachuca
03/11  MVV Maastricht 0-0 RKC Waalwijk
11/11  KFC Turnhout 0-0 Sporting Hasselt
25/11  Sint Truiden VV 0-0 Sporting Lokeren
16/12  Standard de Liege 0-0 KAA Gent
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op dec 17, 2017, 20:56:29
Mijn reeks zonder 0-0 is inmiddels 94 wedstrijden lang. De laatste was EDO-SDO op 21 februari 2016.
Met een beetje mazzel gaan we dus zowel de 100 wedstrijden als de 2 jaar volmaken.....oh wacht....dan heb ik nu net gejinxt...
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: mike_t op dec 19, 2017, 13:57:48
Dit seizoen komt voor mij de 0-0 nachtmerrie wel erg vaak en snel voor

Gisteren al de 7e keer dit seizoen een 0-0 meegemaakt

25/08  SC Telstar 0-0 MVV Maastricht
15/09  MVV Maastricht 0-0 Jong PSV
09/10  PSV Eindhoven 0-0 CF Pachuca
03/11  MVV Maastricht 0-0 RKC Waalwijk
11/11  KFC Turnhout 0-0 Sporting Hasselt
25/11  Sint Truiden VV 0-0 Sporting Lokeren
16/12  Standard de Liege 0-0 KAA Gent

En ik ga vandaag met je naar Cointe Liege ... als het maar geen 0-0 wordt dan gaat mijn reeks van 75+ naar de haaien!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Freekos79 op dec 19, 2017, 21:19:59
Dit seizoen komt voor mij de 0-0 nachtmerrie wel erg vaak en snel voor

Gisteren al de 7e keer dit seizoen een 0-0 meegemaakt

25/08  SC Telstar 0-0 MVV Maastricht
15/09  MVV Maastricht 0-0 Jong PSV
09/10  PSV Eindhoven 0-0 CF Pachuca
03/11  MVV Maastricht 0-0 RKC Waalwijk
11/11  KFC Turnhout 0-0 Sporting Hasselt
25/11  Sint Truiden VV 0-0 Sporting Lokeren
16/12  Standard de Liege 0-0 KAA Gent

Had je maar niet moeten stoppen ;-)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op dec 19, 2017, 22:53:19
Mijn reeks zonder 0-0 is inmiddels 94 wedstrijden lang. De laatste was EDO-SDO op 21 februari 2016.
Met een beetje mazzel gaan we dus zowel de 100 wedstrijden als de 2 jaar volmaken.....oh wacht....dan heb ik nu net gejinxt...

Dankzij een verschrikkelijke blunder in de verdediging van SDC Putten werd het 1-0 voor Sparta Nijkerk in de districtsbekerderby.
Morgen nog maar eens kijken of het SDO lukt een ronde verder te komen op bezoek in Hoogkarspel bij Spirit'30. SDO is misschien we de club die ik het vaakst 0-0 heb zien spelen, dus toch een risicootje....
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: maikelll043 op dec 20, 2017, 07:22:34
Had je maar niet moeten stoppen ;-)

Precies :p !
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: jdebruin96 op jan 03, 2018, 11:07:30
Het lot is ook bij mij toegeslagen... Hoewel het altijd m'n grootste nachtmerrie leek vond ik het allemaal meevallen

Crystal Palace - Manchester City 0-0

Toen Crystal Palace nog in de 92ste minuut een penalty kreeg kon m'n geluk niet op, helaas werd die gemist. Ondanks de penalty werd de wedstrijd gevierd als een overwinning.
Door het fanatieke publiek werden wij meegeslepen in het enthousiasme van de fans en was het daardoor een schitterende wedstrijd en beschouw ik mijn eerste 0-0 totaal niet als een nachtmerrie
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Mokum1900 op jan 14, 2018, 14:54:35
Het lot is ook bij mij toegeslagen... Hoewel het altijd m'n grootste nachtmerrie leek vond ik het allemaal meevallen

Crystal Palace - Manchester City 0-0

Toen Crystal Palace nog in de 92ste minuut een penalty kreeg kon m'n geluk niet op, helaas werd die gemist. Ondanks de penalty werd de wedstrijd gevierd als een overwinning.
Door het fanatieke publiek werden wij meegeslepen in het enthousiasme van de fans en was het daardoor een schitterende wedstrijd en beschouw ik mijn eerste 0-0 totaal niet als een nachtmerrie


Me reisgenoot had net 20 euro ingezet op winst crystal palac , en we zaten aan de kant van de ultra's geweldig om mee te maken
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: jdebruin96 op jan 15, 2018, 09:33:18

Me reisgenoot had net 20 euro ingezet op winst crystal palac , en we zaten aan de kant van de ultra's geweldig om mee te maken

Hahah niet alles kan meezitten he! was inderdaad een geweldige ervaring
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nik op jan 18, 2018, 08:26:52
Afgelopen vrijdag bij de Sheffield derby voor de 2e keer een 0-0 meegemaakt. Wat had ik graag Bramall Lane 1 keer tot uitbarsting zien komen. Desondanks was het heel tof en als troost leverde het ons zo'n €150 op. We zetten altijd voor de wedstrijd in op 0-0, mocht de 'nachtmerrie' zich dan voltrekken, heb je in elk geval nog wat geld gewonnen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Berend11 op jan 18, 2018, 14:00:11
Afgelopen vrijdag bij de Sheffield derby voor de 2e keer een 0-0 meegemaakt. Wat had ik graag Bramall Lane 1 keer tot uitbarsting zien komen. Desondanks was het heel tof en als troost leverde het ons zo'n €150 op. We zetten altijd voor de wedstrijd in op 0-0, mocht de 'nachtmerrie' zich dan voltrekken, heb je in elk geval nog wat geld gewonnen.

Haha leuk, dan ben ik dus niet de enige die dat doet!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: DanielsenAxedal op jan 18, 2018, 14:22:39
Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht

Slechtste wedstrijd ooit gezien, 2 weken later coach ontslagen, was afgelopen december.
Sam Hendriks, oud-ajax, dramatisch. Meest slechte speler veruit Joey Suk.. man man man.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: jdebruin96 op jan 18, 2018, 14:40:32
Afgelopen vrijdag bij de Sheffield derby voor de 2e keer een 0-0 meegemaakt. Wat had ik graag Bramall Lane 1 keer tot uitbarsting zien komen. Desondanks was het heel tof en als troost leverde het ons zo'n €150 op. We zetten altijd voor de wedstrijd in op 0-0, mocht de 'nachtmerrie' zich dan voltrekken, heb je in elk geval nog wat geld gewonnen.

Haha en hoeveel heb je al verloren?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ksclgiov282 op jan 19, 2018, 00:53:48
Vorig seizoen in amper 6 maand tijd 6 keer een 0-0 mogen aanschouwen, alle 6 bij wedstrijden van Lokeren, vreselijk. En dan had ik er nog eentje gemist... Na de laatste begin april had ik er genoeg van.
Laatste 0-0 in het buitenland dateert al van december 2012 (Millwall v Charlton), dus die kan ook niet lang meer uitblijven.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nik op jan 25, 2018, 08:25:09
Haha en hoeveel heb je al verloren?

Minstens €200, haha! Maar dan hadden we wel doelpunten gezien waardoor dat tientje ons gestolen kon worden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: mike_t op jan 30, 2018, 15:05:13
Na 95 wedstrijden was het eindelijk weer eens zover. Op de woestijn in Utrecht. 0-0 Utrecht-Ajax Argh.
De 100 niet gehaald.
Ik ga dus beter niet standaard inzetten op 0-0. 950 inleggen om 150 te winnen is niet echt rendabel.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op jan 30, 2018, 17:57:39
Na 95 wedstrijden was het eindelijk weer eens zover. Op de woestijn in Utrecht. 0-0 Utrecht-Ajax Argh.
De 100 niet gehaald.
Ik ga dus beter niet standaard inzetten op 0-0. 950 inleggen om 150 te winnen is niet echt rendabel.
0-0 bij een Nederlandse amateurwedstrijd is echt een unicum en bovendien is de kans op 0-0 in Nederland factor 3 kleiner dan in Engeland.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op jan 30, 2018, 21:02:08
0-0 bij een Nederlandse amateurwedstrijd is echt een unicum en bovendien is de kans op 0-0 in Nederland factor 3 kleiner dan in Engeland.

In Nederland wordt inderdaad dramatisch verdedigt.

Bij de laatste 2 thuiswedstrijden van Excelsior Maassluis heb ik beide keren een 0-0 gezien
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op jan 30, 2018, 22:22:57
In Nederland wordt inderdaad dramatisch verdedigt.

Bij de laatste 2 thuiswedstrijden van Excelsior Maassluis heb ik beide keren een 0-0 gezien
Dat is best wel knap! Ik zag slechts één keer een 0-0 bij het Nederlandse amateurvoetbal (+- 100 wedstrijden).
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op jan 30, 2018, 23:53:35
Na 95 wedstrijden was het eindelijk weer eens zover. Op de woestijn in Utrecht. 0-0 Utrecht-Ajax Argh.
De 100 niet gehaald.
Ik ga dus beter niet standaard inzetten op 0-0. 950 inleggen om 150 te winnen is niet echt rendabel.

Ook mijn reeks van 35 wedstrijden zonder brilscore eindigde in de Galgenwaard. Wat een verschrikkelijke pot voetbal was me dat. De Jong bij Ajax en Kerk bij Utrecht waren misschien wel de twee slechtste voetballers die ik dit seizoen aan het werk zag.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: AthleticHolanda op feb 01, 2018, 14:53:50
0-0 bij een Nederlandse amateurwedstrijd is echt een unicum en bovendien is de kans op 0-0 in Nederland factor 3 kleiner dan in Engeland.

Helemaal mee eens en dat deed me benieuwen hoe dat er bij mezelf voor staat.
Het resultaat:
336. 26/04/2008 - Go Ahead Kampen - DOS Kampen 0-0
362. 06/09/2008 - Germania - De Treffers 0-0 
443. 16/05/2009 - Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels 0-0
690. 12/05/2011 - ZSV 2 - Olympia'18 2 0-0 n.v. (400, Venray)
829. 07/04/2012 - SSS'18 - Volharding 0-0
1026. 07/09/2013 - Pelikaan - VVGZ 0-0
1044. 06/10/2013 - Leonidas - De Treffers 0-0
1194. 05/10/2014 - Olympia'18 - Oostrum 0-0
1343. 06/09/2015 - Olympia'18 - SIOL 0-0
1413. 13/03/2016 - Olympia'18 - Montagnards 0-0
????. 22/10/2017 - Olympia'18 - DAW 0-0

Toch meer dan ik dacht maar op het totaal valt het wel mee.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op feb 01, 2018, 15:27:17
Helemaal mee eens en dat deed me benieuwen hoe dat er bij mezelf voor staat.
Het resultaat:
336. 26/04/2008 - Go Ahead Kampen - DOS Kampen 0-0
362. 06/09/2008 - Germania - De Treffers 0-0 
443. 16/05/2009 - Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels 0-0
690. 12/05/2011 - ZSV 2 - Olympia'18 2 0-0 n.v. (400, Venray)
829. 07/04/2012 - SSS'18 - Volharding 0-0
1026. 07/09/2013 - Pelikaan - VVGZ 0-0
1044. 06/10/2013 - Leonidas - De Treffers 0-0
1194. 05/10/2014 - Olympia'18 - Oostrum 0-0
1343. 06/09/2015 - Olympia'18 - SIOL 0-0
1413. 13/03/2016 - Olympia'18 - Montagnards 0-0
????. 22/10/2017 - Olympia'18 - DAW 0-0

Toch meer dan ik dacht maar op het totaal valt het wel mee.
Wie gaat er dan ook naar Olympia kijken :)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: AthleticHolanda op feb 01, 2018, 15:38:21
Wie gaat er dan ook naar Olympia kijken :)

Support your local! :-p... volgend seizoen Tweede Klasse! ;-)

Het is trouwens dat ik van voor pakweg 2012 geen data van Olympia heb anders waren er nog wel wat meer 0-0's vrees ik :-D.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: mike_t op feb 01, 2018, 16:42:24
0-0 bij een Nederlandse amateurwedstrijd is echt een unicum en bovendien is de kans op 0-0 in Nederland factor 3 kleiner dan in Engeland.

Idd.... heb dat eens gecontroleerd bij mijn facts and figures.
Ik heb nooit een 0-0 gezien bij Nederlandse , maar ook Belgische,  amateurwedstrijden
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op feb 01, 2018, 16:52:53
Support your local! :-p... volgend seizoen Tweede Klasse! ;-)

Het is trouwens dat ik van voor pakweg 2012 geen data van Olympia heb anders waren er nog wel wat meer 0-0's vrees ik :-D.
Volgens mij woon je dichter bij Sambeek, beetje successupporteren bij de grote buurman. Hoog verraad van de bovenste plank!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Rob1977_PSV op feb 01, 2018, 20:27:27
Mijn serie:

- 13-06-1998:   België - NEDERLAND   0:0   (WK 1998)
- 20-07-2002:   KRC Genk - PSV   0:0   (Vriendschappelijk)
- 17-09-2002:   AJ Auxerre - PSV   0:0   (Champions League)
- 12-11-2002:   Arsenal FC - PSV   0:0   (Champions League)
- 23-11-2007:   Slavia Praag - SK Sigma Olomouc   0:0   (Gambrinus Liga)
- 19-10-2013:   SV Werder Bremen - SC Freiburg   0:0   (Bundesliga)
- 15-03-2016:   Club Atlético de Madrid - PSV   0:0   (Champions League 2e ronde)

Valt eigenlijk nog best mee, maar 2002 was een "mager jaar" lol...

De ere, eerste en andere wedstrijden in Nederland laat ik even buiten beschouwing!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Robin op feb 02, 2018, 10:24:57
Ook maar eens opgezocht, maar van de 34 wedstrijden die ik tot nu toe zag over de grens, was er nog geen enkele 0-0 bij. Dikke prima dus!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Koning Kriel op feb 02, 2018, 11:48:23
Ik houd van statistieken

Totaal: 515 wedstrijden waarvan 22 x 0-0 (4,2%)
Nederland: 434 wedstrijden waarvan 19 x 0-0 (4,4%)
Buitenland: 81 wedstrijden waarvan 3 x 0-0 (3,7%)

Langste reeks zonder 0-0, 99 wedstrijden
Meeste 0-0 op rij, 3 wedstrijden
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: spons op feb 03, 2018, 10:34:41
2.523 wedstrijden waarvan 140 keer 0-0 ( 5,5% )
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ricodejong4 op apr 30, 2018, 08:48:55
Afgelopen zaterdag was het weer zover bij Fortuna Köln - Hansa Rostock. Ironisch genoeg eindigde 1 kilometer verder de wedstrijd van Viktoria Köln in 8-3.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: FC_Emmen op apr 30, 2018, 08:59:11
Afgelopen vrijdag wist Emmen niet door de strak georganiseerde Jong FC Utrecht te komen. Uitslag 0-0.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: jdebruin96 op apr 30, 2018, 09:07:33
Afgelopen zaterdag was het weer zover bij Fortuna Köln - Hansa Rostock. Ironisch genoeg eindigde 1 kilometer verder de wedstrijd van Viktoria Köln in 8-3.

Hoe was het in het Südstadion?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ricodejong4 op apr 30, 2018, 11:03:11
Hoe was het in het Südstadion?

Leuk stadion met een zeer gemoedelijk sfeer. Ook het uitvak van Hansa was lekker fanatiek, echter na een kwartier stormde de politie binnen en was het knokken. Daarna was de helft van het Hansa vak leeg, wat de sfeer helaas niet ten goede kwam. Geen idee wat er precies aan de hand was. Het stadion zelf is echter lekker oldskool.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: watergatehopper op apr 30, 2018, 12:14:20
Leuk stadion met een zeer gemoedelijk sfeer. Ook het uitvak van Hansa was lekker fanatiek, echter na een kwartier stormde de politie binnen en was het knokken. Daarna was de helft van het Hansa vak leeg, wat de sfeer helaas niet ten goede kwam. Geen idee wat er precies aan de hand was. Het stadion zelf is echter lekker oldskool.

Mijn advies dus niet opgevolgd? Ik zei toch dat het daar te doen zou zijn. Doel ik overigens wel op de sfeer en niet op het matten.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ricodejong4 op apr 30, 2018, 12:30:08
Was inderdaad het meer sfeervollere vak, maar had niet zo'n zin in een overmacht aan politie + er zou enkel alcoholvrij bier in het uitvak zijn. Tevens hadden we vanaf de zijkant van de staantribune een mooi overzicht over het volle uitvak.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op aug 10, 2019, 21:26:26
Jarenlang ging het goed. Goals vielen als rijpe appelen en per jaar zag ik er honderden. Totdat dit seizoen begon was er op dat vlak niets te klagen. De eerste twee wedstrijden in het seizoen 19-20 lag de de droogte te loeren. Daar er in Meppen en Utrecht met veel pijn en moeite nog 2 goals vielen, vonden de heren in Bristol het nodig om bij de plaatselijke Rovers tegen Wycombe een 0-0 klaar te spelen. Nota bene bij mijn Britse debuut
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op aug 11, 2019, 00:31:44
Toch maar geen Pompey?
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op aug 11, 2019, 11:21:47
Nope, ik heb geen zin om hele middagen in de trein te zitten en daardoor steden te missen. Nu kon ik even lekker meerdere stadswandelingen doen in Bristol. Door desolate wijken heen, langs volkstuintjes enzo.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jehoentelaar op aug 11, 2019, 15:11:49
Best een leuke stek om te debuteren op het eiland.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: DanielsenAxedal op sep 18, 2019, 09:50:10
Had er opeens twee wel heel dicht bij elkaar.

27-07 Miedz Legnica 0 - 0 Odra Opole
12-08 Jong AZ 0 - 0 Telstar

Zo vroeg in het seizoen al twee. En dat terwijl ik er de afgelopen twee jaar pas twee had meegemaakt.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op sep 19, 2019, 16:22:47
Zo heb ik eens een hele doelpuntloze weekendtrip naar Hamburg gehad... HSV-Cottbus 0-0 en de volgende dag Altona-Holstein Kiel 0-0. Met notabene een gemiste strafschop.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hunebed on tour op okt 05, 2019, 00:56:28
Na een reeks van 48 wedstrijden elke keer doelpunten gezien te hebben is het vanavond dan toch weer eens gebeurd. De graafschap tegen almere city, 0-0.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: HeroBero op okt 21, 2019, 10:42:14
Vorige week, de Betuwse derby tussen de Bataven en Bemmel in de 1e klasse.. Veel strijd, weinig doelpunten...
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Semper Fidelis op okt 21, 2019, 11:31:28
Na een reeks van 18 wedstrijden gisteren bij Hannover 96 - VfL Osnabrück weer de ellende van een 0-0 mogen ervaren. Het was opzich best een leuk duel en had absoluut de indruk dat er wel gescoord zou worden, maar helaas.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Hugo op okt 21, 2019, 12:25:30
Vorige week, de Betuwse derby tussen de Bataven en Bemmel in de 1e klasse.. Veel strijd, weinig doelpunten...

Er is wel een verschil tussen weinig doelpunten en geen doelpunten.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Saltacampos op okt 22, 2019, 15:09:14
Vorig seizoen geëindigd met een 0-0 die de derde van het seizoen was op 29 wedstrijden.
Dit seizoen al een reeks van 12 wedstrijden zonder.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: HeroBero op okt 22, 2019, 20:23:57
Er is wel een verschil tussen weinig doelpunten en geen doelpunten.
Haha, je hebt helemaal gelijk
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op dec 08, 2019, 22:08:57
Drie keer overspelen was Sparta en Heracles te moeilijk vanavond. Derhalve ben ik na 7 wedstrijden alweer op 0-0 gestrand.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ksclgiov282 op dec 08, 2019, 22:34:58
In de periode november 2016 tot april 2017 op 12 wedstrijden 6 brilscores mogen aanschouwen, allen thuiswedstrijden van Sporting Lokeren jazeker. Dat vond ik toen al een dieptepunt, ondertussen weet ik wel beter...
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: jdebruin96 op dec 09, 2019, 08:56:38
In de periode november 2016 tot april 2017 op 12 wedstrijden 6 brilscores mogen aanschouwen, allen thuiswedstrijden van Sporting Lokeren jazeker. Dat vond ik toen al een dieptepunt, ondertussen weet ik wel beter...

Afgelopen zaterdag was ik voor het eerst bij Lokeren. Het viel mij heel erg op dat er bij elk balcontact heel cynisch gereageerd werd.
Het verschil tussen de 1ste en 2e helft was enorm!
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Sebastiaan_W op dec 09, 2019, 09:14:27
Drie keer overspelen was Sparta en Heracles te moeilijk vanavond. Derhalve ben ik na 7 wedstrijden alweer op 0-0 gestrand.

Het was niet om aan te gluren, dieptepunt was de man in het zwart. Topper was dat Merkel even naar de kant moest nadat hij even geblesseerd op de grond lag, maar geen behandeling heeft gehad. Persoonlijk vond ik de rode kaart ook overdreven, Konings ging vol voor de bal en Matthaei wil zelf een bal op kniehoogte koppen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op dec 09, 2019, 09:45:11
Martens ja. Ik heb me weer aardig lopen ergeren, tijd dat Nort eens op hoger niveau gaat fluiten. Rode kaart was er voor mij ook geen overigens. Dat zou betekenen dat je nooit meer voor een bal op kniehoogte mag gaan als er spelers liggen. 
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ksclgiov282 op dec 09, 2019, 11:12:44
Afgelopen zaterdag was ik voor het eerst bij Lokeren. Het viel mij heel erg op dat er bij elk balcontact heel cynisch gereageerd werd.
Het verschil tussen de 1ste en 2e helft was enorm!

Na de succesvolle periode van 2010-2015 is de club heel snel in verval geraakt en het gaat van kwaad naar erger. Afgelopen zomer was er dan na de degradatie de overname door een ex-makelaar met veel praatjes die met een hoop huurlingen uit 'zijn netwerk' de terugkeer zou (proberen) realiseren. Het resultaat kon je zaterdag zien, het was werkelijk ontluisterend en amateurvoetbal komt nu wel heel dichtbij.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Sebastiaan_W op dec 09, 2019, 11:29:11
Martens ja. Ik heb me weer aardig lopen ergeren, tijd dat Nort eens op hoger niveau gaat fluiten. Rode kaart was er voor mij ook geen overigens. Dat zou betekenen dat je nooit meer voor een bal op kniehoogte mag gaan als er spelers liggen.

De Luinge van Brabant. Sluit de kantines waar hij die dag gefloten heeft. Moeten we niet willen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Saltacampos op dec 09, 2019, 13:19:25
Na de succesvolle periode van 2010-2015 is de club heel snel in verval geraakt en het gaat van kwaad naar erger. Afgelopen zomer was er dan na de degradatie de overname door een ex-makelaar met veel praatjes die met een hoop huurlingen uit 'zijn netwerk' de terugkeer zou (proberen) realiseren. Het resultaat kon je zaterdag zien, het was werkelijk ontluisterend en amateurvoetbal komt nu wel heel dichtbij.
Triestig... maar ik vreesde eerlijk gezegd al het ergste toen ik het eerste interview met die Antwerpse fantast op tv zag...
Ik heb nog het grote Lokeren in de jaren tachtig met Lubanski, Lato, Dalving, Mommens, Larsen en Gudjonson bezig gezien. Jammer dat zo'n club zo snel zo goed als om zeep kan worden geholpen.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ksclgiov282 op dec 09, 2019, 13:30:18
Triestig... maar ik vreesde eerlijk gezegd al het ergste toen ik het eerste interview met die Antwerpse fantast op tv zag...
Ik heb nog het grote Lokeren in de jaren tachtig met Lubanski, Lato, Dalving, Mommens, Larsen en Gudjonson bezig gezien. Jammer dat zo'n club zo snel zo goed als om zeep kan worden geholpen.

Och, het is meer dan dat alleen hoor het voetbalklimaat is zo hard veranderd, zelfs als je  vergelijkt met een vijftal jaar geleden. De jaren 80 liggen al ver achter ons, die komen jammer genoeg niet meer terug. Als je de financiele kloof ziet tussen de G5 + Antwerp en de rest, dat is gewoon gigantisch. Profvoetbal in de provincie is een aflopend verhaal ben ik bang er is gewoon teveel geld mee gemoeid. Ik had gehoopt (en gedacht) toch een rol van betekenis te spelen in 1B, maar niet dus. De voorbereiding was OK en er hing terug een positieve sfeer rond de club totdat de competitie begon...
En dan spreken we nog niet over de almacht van de makelaars en spelers die gewoon lijken te doen wat ze willen. Er zullen nog slachtoffers vallen, dat lijkt me zeker.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jehoentelaar op dec 09, 2019, 14:13:59
Ik heb dit seizoen al drie keer een brilstand als uitslag gehad en het leek gisteren in Groningen weer die kant op te gaan. Gelukkig was daar Ramselaar.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: headout op dec 09, 2019, 19:16:46
De Luinge van Brabant.
Hehe, die gaat Nort nog vaak horen :-D
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Nort op dec 10, 2019, 09:33:27
Hehe, die gaat Nort nog vaak horen :-D
Daar gaat mijn reputatie...
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Mrmtty20 op dec 23, 2019, 13:39:44
Afgelopen zaterdag na lange tijd nog eens de grens overgestoken voor een 3de 0-0 score in 2019 bij Willem II. Gelukkig was de sfeer op de tribunes wel goed met onder andere een mooie tifo.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ksclgiov282 op dec 23, 2019, 15:58:07
Afgelopen zaterdag na lange tijd nog eens de grens overgestoken voor een 3de 0-0 score in 2019 bij Willem II. Gelukkig was de sfeer op de tribunes wel goed met onder andere een mooie tifo.

Ben ook naar Willem II geweest, de sfeer was inderdaad echt super! Nogal wat volk van Antwerp waar wij zaten/stonden, op de lange zijde net naast het uitvak. En over gisteren namiddag kunnen we het beter maar niet hebben....
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: mike_t op dec 23, 2019, 16:18:29
Na 22 wedstrijden afgelopen weekend weer een 0-0 te pakken in de derby VV Altena - VV Almkerk. De verlenging kon me gestolen worden. Altena wint na strafschoppen.

12e 0-0 dit jaar ... begint irritant te worden.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Mrmtty20 op dec 23, 2019, 17:07:00
Ben ook naar Willem II geweest, de sfeer was inderdaad echt super! Nogal wat volk van Antwerp waar wij zaten/stonden, op de lange zijde net naast het uitvak. En over gisteren namiddag kunnen we het beter maar niet hebben....
Dat verklaart waarom ik iemand met een Antwerp trui zag!
Gisteren was vreselijk. We hadden nog een kans, maar gisteren heeft Westerlo ons laten voelen dat we alles op de play downs gaan mogen zetten, al vrees ik daar ook wat voor.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ksclgiov282 op dec 23, 2019, 17:25:40
Tja, de play downs, wat een vreselijk format. Als je de eerste (uit)wedstrijd kan winnen, misschien dan. Ik geloof eigenlijk er niet meer in, toch niet met dit zootje ongeregeld die er vierkant hun voeten aan vegen. Schandelijk hoe sommigen gisteren club & supporters te kijk hebben gezet. En bij een degratatie, is er dan nog uberhaupt een club, zoals sommigen zich luidop afvragen? 2020 kondigt zich rooskleurig aan....
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Defender op dec 23, 2019, 18:04:35
Roger Lambrecht sprak over maar 1 mogelijke oplossing en fusie tussen Lokeren, Beveren, Sint Niklaas én Aalst..
Dan zou er rond de 15 000 toeschouwers zijn en leefbare club gecreeerd worden, benieuwd om die 4 samen te zien komen
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op dec 23, 2019, 18:08:30
Eerste drie kan ik geografisch nog een beetje inkomen. Die laatste is toch wat buiten dat gebied dunkt mij.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ksclgiov282 op dec 23, 2019, 18:33:38
Roger Lambrecht, en hij niet alleen, neemt z'n dromen voor werkelijkheid aan denk ik. Goed mogelijk dat men er zo'n fusie zal proberen doordrukken maar ik geloof nooit dat het resultaat een serieuze profclub zal opleveren, laat staan eentje die met de G6 zal kunnen wedijveren. 15000 toeschouwers zegt hij, laat me niet lachen. En waar zal er gespeeld worden? In een nieuw te bouwen stadion ergens centraal in het Waasland zegt men dan, maar eer dat er staat (ALS het er komt) zijn we alweer 10-15 jaar verder, zie maar naar andere stadionprojecten in België.
Nu, men doet maar wat men niet laten kan, maar velen (de meerderheid?) halen hier hun neus voor op en terecht. En een stad als Aalst is groot genoeg om z'n eigen club te hebben, dat is al helemaal van de pot gerukt. Laat staan dat men van daar naar het Waasland komt om een potje voetbal te kijken.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op dec 23, 2019, 18:37:33
Terwijl Brussel, Gent en Frankrijk even ver zijn.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ksclgiov282 op dec 23, 2019, 18:41:59
Terwijl Brussel, Gent en Frankrijk even ver zijn.

Zo is het, waarom zouden ze zich achter zo'n vaag project scharen? Terwijl er op korte afstand gevestigde grote clubs zijn.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Mrmtty20 op dec 23, 2019, 20:00:24
Een fusie zal wel niet gebeuren denk ik. Ik vrees wel voor onze toekomst na een degradatie naar 1ste amateur, trekt onze nieuwe voorzitter er dan gewoon de stekker uit? Want financieel zit het ook niet goed. Ik hoor heel veel verhalen, en dat is net zo frustrerend.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Jef400 op dec 23, 2019, 21:16:46
Jullie kunnen nog altijd fuseren met Beveren. Die fuseren immers nog met hun eigen teddybeer als het zo uitkomt.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: ksclgiov282 op dec 23, 2019, 22:27:43
Jullie kunnen nog altijd fuseren met Beveren. Die fuseren immers nog met hun eigen teddybeer als het zo uitkomt.

Nee dank je ;-)
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op dec 24, 2019, 00:05:15
Roger Lambrecht sprak over maar 1 mogelijke oplossing en fusie tussen Lokeren, Beveren, Sint Niklaas én Aalst..
Dan zou er rond de 15 000 toeschouwers zijn en leefbare club gecreeerd worden, benieuwd om die 4 samen te zien komen

Fusies werken nooit om groter potentieel te krijgen. De enige fusies die in België echt werken zijn die tussen een grote en kleine club, waarbij de grote het stadion en de achterban meebrengt en de kleine de financiën. Of clubs uit dezelfde stad die op lager niveau beide actief waren.

Aan geen van beide voldoet Dit idee niet.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op dec 24, 2019, 08:28:33
De enige geslaagde fusie is die van Winterslag en Waterschei, maar ook daar had men het nodige geluk nodig om het te laten slagen.
Het is jammer, maar de provincieclubs zonder multimiljonairs/miljardairs gaan onherroepelijk uit het profvoetbal. De concurrentiestrijd valt niet meer te winnen en toch blijft men financiële risico's nemen om te blijven vastklampen aan het prof statuut. Waasland-Beveren, KV Oostende, Cercle Brugge, Westerlo, ... gaan allemaal nog volgen.

Neem nu een club zoals Westerlo. Dat heeft jaren boven zijn eigenlijke capaciteiten kunnen leven. Intrinsiek is dat een club die niet hoger dan 1e amateur kan ambiëren. In plaats van dit te erkennen en te accepteren, verkopen ze hun ziel aan Turkije. Niemand is in zo'n clubs geïnteresseerd buiten malafide figuren, makelaars of andere clubs die er een huurlingen legioen van willen maken. Er is qua sponsors, supporters, jeugd, transfers,.. nul komma nul meerwaarde te creëren.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: Joost op dec 24, 2019, 08:49:40
De enige geslaagde fusie is die van Winterslag en Waterschei, maar ook daar had men het nodige geluk nodig om het te laten slagen.
Het is jammer, maar de provincieclubs zonder multimiljonairs/miljardairs gaan onherroepelijk uit het profvoetbal. De concurrentiestrijd valt niet meer te winnen en toch blijft men financiële risico's nemen om te blijven vastklampen aan het prof statuut. Waasland-Beveren, KV Oostende, Cercle Brugge, Westerlo, ... gaan allemaal nog volgen.

Neem nu een club zoals Westerlo. Dat heeft jaren boven zijn eigenlijke capaciteiten kunnen leven. Intrinsiek is dat een club die niet hoger dan 1e amateur kan ambiëren. In plaats van dit te erkennen en te accepteren, verkopen ze hun ziel aan Turkije. Niemand is in zo'n clubs geïnteresseerd buiten malafide figuren, makelaars of andere clubs die er een huurlingen legioen van willen maken. Er is qua sponsors, supporters, jeugd, transfers,.. nul komma nul meerwaarde te creëren.

Geniaal citaat over Oostende; "Aan de ene kant heb je club, en aan de andere kant de zee. En zoals je weet komen vissen niet naar het voetbal".

De fusie tussen Winterslag en Waterschei was ook niet echt een succes. Daar is 8 jaar lang gerommeld in de marge totdat er een sterke man opstond en de boel aan de praat kreeg met een hoop geld.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: wekke op dec 24, 2019, 09:07:56
Klopt. Dat bedoelde ik een beetje met "het nodige geluk". Jaren vol gerotzooi, postjes pakkers, een massa geld en op het laatste moment de doorbraak.
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: hgrm op dec 24, 2019, 14:01:03
Het probleem is dat (semi)profvoetbal onder de top in bijna dood is. Daar zijn heel veel oorzaken voor, maar de belangrijkste is dat elke scheet van het topvoetbal op TV te volgen is. Vroeger was de plaatselijke club de enige manier om voetbal te zien, tenzij je net in de buurt van een grote club woonde. Over de grote clubs las je in de krant, je zag ze in het weekend in samenvatting op TV en af en toe op woensdagavond Europees spelen, meer niet. Een groot deel van het supporter-zijn van een kleine club was de verzuchting ook ooit eens, al was het maar een jaar, het hoogste niveau te bereiken zodat je de grote clubs in je eigen achtertuin kon zien spelen.

Tegenwoordig kan iedereen die een FOX-abonnement heeft (of het buitenlandse equivalent daarvan) supporter van een grote club noemen. En die club hoeft niet eens uit het eigen land te komen. De reden om elk weekend in weer en wind naar het plaatselijke stadion te gaan, is voor velen weggevallen. En daarmee het bestaansrecht van veel clubs als profclub. In landen als Ierland heeft dat in feite al geleid tot het einde van het binnenlandse voetbal op niveau; wat daar over is is een competitie voor en door goedwillende hobbyisten. In Nederland en België zal het niet zo'n vaart lopen; de top van de eredivisie en eerste klasse heeft nog net genoeg exposure en aansluiting met de Europese subtop om genoeg gloryhunters achter zich te krijgen. De rest probeert echter amechtig aansluiting te vinden en neemt daarbij onverantwoorde risico's.

De oplossing is simpel: er in berusten dat je die aansluiting niet kunt bereiken en het over een andere boeg gooien: de voetbalclub als sociale draaischijf. Jeugd aan je binden en de mogelijkheid geven om door te stromen naar het eerste. Selectiespelers niet als huursoldaten gebruiken maar betrekken bij de club. Kortom, op alle fronten binding tussen club, plaats en bewoners. Dat is

precies hetgeen je vooral ziet bij de dorpsclubs in de hogere regionen van het Nederlandse amateurvoetbal: een hoofdveld met drie rijen dik reclameborden omdat geen plaatselijke middenstander er niet tussen wil hangen, tribunes vol jeugdspelers die na hun wedstrijd nog even naar het eerste blijven kijken om te zien hoe hun jeugdtrainer het als speler doet, veel jongens uit de regio in het veld die je maandag zonder kapsones bij de supermarkt of achter de lopende band weer tegenkomt. Clubs die het zo aanpakken zie je ook boven komen drijven. Er zijn natuurlijk nog steeds clubs die het moeten hebben van een geldschieter (al dan niet met malafide geld) maar die redden het niet. Waar zijn Dijkse Boys, Achilles'29, Turkiyemspor, Young Boys, Maghreb'90, VVA en noem ze maar op gebleven??
Titel: Re: De 0-0-nachtmerrie
Bericht door: mike_t op jan 14, 2020, 09:11:07
Gisterenavond was het weer zover.... eigenlijk ook wel zoals verwacht.
De lamme tegen de blinde, oftewel Jong PSV tegen Jong Ajax. Beide teams voor het grote deel op trainingskamp met het eerste elftal.
Typische 0-0. Waren over en weer wel wat kansen, maar voetballend was het zeer matig.
De reeks was gelukkig nog niet zo lang,10 wedstrijden.
Vanaf nu zal het vast de goede kant opgaan, op naar een reeks van 50.