GroundhoppersNet

Groundhopping => België => Topic gestart door: Joost op mrt 17, 2017, 10:39:56

Titel: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mrt 17, 2017, 10:39:56
Aangezien de oorspronkelijke post was ondergesneeuwd en er al twee keer om gevraagd was;

Tussen 1A en 1B
De nummer laatst in 1A vliegt eruit.
De winnaar van de promotiewedstrijd in 1B promoveert. Deze wedstrijd gaat tussen de winnaars van de heen en terugronde. Wint Roeselare ook de terugronde dan vervalt de promotiewedstrijd.
[update: Antwerp is gepromoveerd]

Tussen 1B en 1e Klasse Amateur
De 4 ploegen die over zowel de heen als terugronde in 1B het minste aantal punten halen spelen Play-Off 3 om te bepalen wie er laatste wordt en degradeert. Dit is een hele competitie, als beginpunt wordt de helft van het reeds behaalde aantal punten genomen.
Daarbij geldt wel dat clubs die een licentie 1A hebben behaalt nooit kunnen degraderen als er ook clubs zijn die enkel licentie 1B hebben.

De top 4 uit 1e Klasse Amateur speelt na afloop van het seizoen nog een hele onderlinge competitie. Als beginpunt wordt de helft van het reeds behaalde aantal punten genomen. De ploeg die hierin bovenaan eindigt én een licentie 1A of 1B krijgt promoveert.
[update: Enkel Beerschot, Virton en wellicht Deinze vroegen een licentie aan]

Tussen 1e en 2e Klasse Amateur
De nummer 14, 15 en 16 uit 1e Klasse Amateur degraderen.
De nummer 13 uit 1e Klasse Amateur speelt een eindronde.
[Update: Coxyde vroeg geen licentie aan en zal daardoor automatisch als laatste eindigen]

De 3 kampioenen in 2e Klasse Amateur promoveren.
De 3 periodekampioenen en beste ploeg zonder periodetitel spelen de eindronde.
De eerste fase van de eindronde is gescheiden; de 8 VFV ploegen spelen om in totaal 2 plaatsen in de tweede fase. De 4 ACFF ploegen spelen om 1 plaats in de tweede fase.

Aan de tweede fase van de eindronde spelen de nummer 13 uit 1e Klasse Amateur, de 2 geplaatste VFV ploegen en 1 ACFF ploeg.
Via 2 knock-out rondes wordt de volgorde 1 t/m 4 bepaald. De nummer 1 van de eindronde plaatst zich voor de 1e Klasse Amateur.

Bijzonderheden; deelname aan de eindronde is alleen mogelijk als een licentie nog niet geweigerd is. Blijkt na aanvang van de eindronde dat een van de deelnemers alsnog geen licentie krijgt dan vervalt voor die ploeg het recht op promotie.
Blijkt dat na aanvang van de eindronde een of meerdere teams die op een veilige plaats in 1e Klasse Amateur eindigden geen licentie krijgt dan blijft de club die 13e eindigde automatisch in 1e Klasse Amateur. Vrijkomende plaatsen worden verder verdeeld via de eindronde. Ploegen die 14, 15 of 16e werden in 1e Klasse Amateur hebben geen recht op behoud of alsnog deelname aan de eindronde.

Tussen 2e en 3e Klasse Amateur
VFV: de ploegen op de laatste 2 plaatsen degraderen
ACFF de ploegen op de onderste 3 plaatsen degraderen

Afhankelijk van de dalers uit 1e Klasse Amateur kan het aantal ploegen dat uit 2e Klasse Amateur degradeert nog stijgen.
Bij de VFV tak spelen de nummers 14 daarom een play-off om de volgorde te bepalen. Bij de ACFF tak degradeert gewoonweg de volgende in de rangschikking.

De 4 kampioenen uit 3e Klasse Amateur promoveren.
De 3 periodekampioenen plus de best geplaatste zonder periode plaatsen zich voor de eindronde.
De eindronde is gescheiden tussen ACFF en VFV maar qua opzet identiek.
Per tak zijn er 8 deelnemers die in 3 knock-out rondes de volgorde bepalen voor het in aanmerking komen voor promotie.
Vanuit de VFV stijgen de nummers 1 en 2 sowieso, vanuit de ACFF alleen de winnaar van de eindronde.

Afhankelijk van de dalers uit 1e Klasse Amateur kan het aantal stijgers per tak nog tot 4 extra leiden.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mrt 17, 2017, 11:17:38
Tussen 3e Klasse Amateur en 1e provinciaal

De nummers 14, 15 en 16 uit 3e Klasse Amateur VFV degraderen.
De nummers 16 uit 3e Klasse Amateur ACFF degradeert.

Afhankelijk van de dalers uit 2e Klasse Amateur kan het aantal ploegen dat uit 3e Klasse Amateur degradeert nog stijgen.
Bij de VFV tak spelen de nummers 13 daarom een play-off om de volgorde te bepalen.
Bij de ACFF tak spelen de nummers 13 tegen elkaar om de volgorde te bepalen en wellicht ook de nummers 12.

De 9 kampioenen van de provinciale klassen promoveren.

Interprovinciale Eindronde VFV

Iedere provincie mag twee clubs uitvaardigen naar de Interprovinciale eindronde.

Afhankelijk van de keuze van de Brabantse clubs is het aantal deelnemers aan de Interprovinciale Eindronde van de VFV 8,9 of 10.
Middels loting worden de clubs verdeelt in 2 poules waarbij in iedere poules maar 1 club per provincie mag zitten. Er zijn dus poules met 4 of 5 teams.

In poules met 4 teams worden 2 rondes gespeeld om de rangschikking te bepalen. Ronde 1 is op basis van loting in ronde 2 spelen de winnaars tegen elkaar en ook de verliezers.
In poules met 5 clubs spelen alle teams tegen elkaar, 2 keer uit, 2 keer thuis.

Na de poulefase spelen de nummers 1 tegen elkaar om de definitieve rangschikking te bepalen om te mogen promoveren. Mocht het nodig zijn dan spelen ook de nummers 2, 3, 4 en 5 tegen elkaar.

Interprovinciale Eindronde ACFF

Iedere provincie mag 1 club afvaardigen naar de Interprovinciale Eindronde. Dat kan door een eindronde te organiseren of door de nummer 2 uit de eindrangschikking te sturen.

De 4 of 5 deelnemers, afhankelijk van Brabant, spelen vervolgens 2 of 3 rondes om de volgorde voor promotie te bepalen.

Is het aantal promotieplekken groter dan het aantal deelnemers dan vervalt de Interprovinciale eindronde voor deze teams en promoveren ze direct. In dat geval mag iedere provincie een tweede club afvaardigen, die clubs spelen vervolgens de Interprovinciale Eindronde.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mrt 20, 2017, 11:44:08
20-3

Maikel zag hoe Zulte-Waregem de strafschoppen beter nam en de beker won. Aangezien Oostende ook in Play-Off I speelt is het gevolg hiervan voor de competitie beperkt. De nummer 5 uit Play-Off I zal tegen de winnaar van PO II spelen om een plekje in Europa. Zulte is gelijk zeker van de groepsfase van de EL, tenzij ze nog tweede worden, dan spelen ze CL voorronde.

Alle andere profclubs beperkten zich tot oefenvoetbal.

1e Amateur
Belangrijkste nieuws is dat morgen, dinsdag, Deinze voor de evocatiecommissie staat. Zij bekijken overigens enkel of er procedurefouten gemaakt zijn. Beslist zij negatief dan trekt Deinze nog naar het BAS. Als de evocatiecommissie wel vind dat er fouten gemaakt zijn dan moet de beroepscommissie opnieuw oordelen. Ik ga er vanuit dat er in ieder geval een aanpassing van de straf volgt. Het tart iedere logica dat een ploeg gelijk krijgt van de Bond maar dat het beroep 4 maanden later alsnog negatief oordeelt en de club alle punten verliest. Sportief verloor Deinze weer eens, 0-1 van Oudenaarde.

Verrassingen waren er sportief gezien nergens. Van de top 5 verspeelde alleen Heist punten met een 1-1 bij Hamme.

2A VFV
Vorige week al gelijk, ditmaal een nederlaag voor Knokke. Maar de achtervolgers profiteren totaal niet. Zowel Aalst als Petegem verliest ook. Onderin won Menen voor het eerst in maanden en is degradatie een weekje uitgesteld.

2B VFV
Thes en Berchem speelden beide gelijk dus bovenin verandert er niets. Opvallend is de kleine wederopstanding van Woluwe-Zaventem. In 5 duels deze periode werden meer punten gehaald dan in de eerste 2 periodes samen. Goed voor de 2e plaats in periode 3 maar wel nog 9 punten achter een plaats die uitzicht biedt op handhaving.

ACFF 2
Weinig opzienbarends deze week. De topploegen wonnen, de clubs aan de onderkant verloren. Luik haalde uit tegen Charleroi-Fleurus; 6-0.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: maikelll043 op mrt 20, 2017, 15:13:00
Respect Joost om dit allemaal zo aan ons uit te leggen, het wordt ineens een stuk makkelijker te begrijpen !
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mrt 22, 2017, 12:35:02
Deinze en haar advocaat trokken gisteren naar de KBVB en de zitting duurde een half uur. Op een nader te bepalen datum volgt de uitkomst.

Deinze geeft op haar Facebookpagina een klein beetje uitleg over de zaak.

Tijdlijn:
sep-15; Buysse tekent een contract bij Deinze voor seizoen 16-17
mei-16; Buysse wil toch een profclub vinden en laat het contract ontbinden
2 september 2016; Buysses zoektocht is gestrand en hij tekent alsnog bij Deinze

De dienst aansluitingen heeft beslist dat op basis van artikel 527 Buysse speelgerechtigd is. Dat is later door het Sportcomité bevestigd na een klacht van Seraing.

Seraing (en Sprimont) trokken naar de beroepscommissie en wezen naar artikel 528, een artikel dat nog niet zo oud is en gaat over transfers tijdens het lopende seizoen.

De artikelen:
Citaat
527
1. De speler wiens contract verstrijkt mag tot en met 30 juni een nieuw contract afsluiten met de club die zijn werkgever was. Bij ontstentenis van ondertekening van een nieuw contract uiterlijk op 30 juni, wordt de speler van rechtswege ontslagen uit de KBVB waardoor hij vanaf 1 juli vrij is zich aan te sluiten bij een Belgische of buitenlandse club.

(punt 2 en 3 gaan erover dat een speler die na 15 maart een contract tekent pas een seizoen later actief mag worden)

528
1. Een speler wiens contract in gemeen overleg wordt ontbonden wordt, zodra de ontbinding aan de bond werd betekend, van rechtswege ontslagen uit de KBVB, waardoor hij vrij is om zich aan te sluiten bij een Belgische of buitenlandse club.

2.  Bij heraansluiting in België is de speler slechts speelgerechtigd voor officiële wedstrijden van de eerste ploeg indien ... de heraansluiting plaatsvindt in de loop van een toegestane periode (=transferperiodes)

Ook belangrijk is artikel 526. Daarin staat welk artikel van toepassing is.

Citaat
1. Worden beschouwd als vrij van contractuele verbintenis, de spelers wiens contract als betaalde sportbeoefenaar:
- verstrijkt op het einde van het seizoen zie Art. 527
- in gemeen overleg wordt ontbonden zie Art. 528

Standpunt Deinze: Buysses contract was geldig voor seizoen 2015-2016. Het contract voor 2016-2017 is nooit in werking getreden, Buysse was dus transfervrij.
Standpunt Seraing: Het contract is in overleg ontbonden en dus mag een nieuwe aansluiting alleen plaatsvinden in de transferperiode

De evocatiecommissie gaat nu bekijken of de beroepscommissie terecht het standpunt van Seraing heeft gevolgd en artikel 528 heeft gevolgd.

Wat toch het meest opvalt aan deze zaak;
* Er zit wederom een hiaat in het Bondsreglement
* Bij Seraing zijn ze drukker met alle wedstrijdformulieren na te kijken dan met het sportieve aspect
* Deinze heeft volledig te goeder trouw gehandeld
* Het duurt weer maanden voordat een zaak een uitspraak krijgt

Logisch gezien treft Deinze geen blaam, zij hebben gehandeld naar de uitspraken van de KBVB. Ze daarvoor straffen, en zeker na zo'n lange periode zou zeer oneerlijk zijn in mijn ogen.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mrt 26, 2017, 21:21:15
Profondeville heeft een punt!
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mrt 27, 2017, 13:30:36
Weekend 25-26 april

Play-Off 3 ging van start en bracht gelijk spektakel. Tubeke en Leuven speelde nog 1-1 maar Lommel ging met 0-5 winnen op het veld van Cercle. Lommel geeft daarmee haar overlevingskansen een enorme boost. De achterstand op Leuven is nog maar 4 punten en volgend weekend mag Leuven op bezoek in Lommel.

In eerste amateur is Sprimont toch weer richting Brussels aan het kruipen. De achterstand van vijf punten inlopen zal nog wel een hels karwei worden want de tegenstanders liegen er niet om; Virton, Dessel en Beerschot komt de ploeg onder andere nog tegen.

Deinze kwam weer niet tot winnen en staat 11 punten achter Brussels met nog 12 te behalen punten. Het behoud van de club in 1e Amateur zal dus niet meer via de inhaalrace lukken.

Aangezien het verder nergens terug te vinden is heb ik de stand maar eventjes gereproduceerd wanneer Deinze wél haar punten behoudt;
   1.      FC.O. Beerschot-Wilrijk       26      68      41   
   2.      K.FC.Dessel Sport       26      56      31   
   3.      K.MSK.Deinze       26      48      18   
   4.      R.Excelsior Virton       26      47      20   
   5.      FC.V.Dender E.H.       26      46      14   
   6.      K.SK Heist       26      42      14   
   7.      K.SV.Oudenaarde       26      40      3   
   8.      A.S.V.Geel       26      38      7   
   9.      F.C. Seraing       25      37      1   
   10.      K.FC.Vigor Wuitens Hamme       26      28      -10   
   11.      K.Patro Eisden Maasmech.       26      26      -17   
   12.      SP.Hasselt       26      25      -13   
   13.      KFC.Oosterzonen Oosterw.       26      24      -13   
   14.      White Star Bruxelles       26      19      -29   
   15.      R.Sprimont Comblain Sport       25      17      -24   
   16.      K.VV.Coxyde       26      0      -43   

In de Tweede Amateur A prijkte er een 'stilgelegd' achter Racing Gent v Menen. Bij een 2-1 stand liep de keeper van de bezoekers een zware blessure op. Er waren op dat moment 73 minuten gespeeld en daar zou het bij blijven. Door overwinningen van Gullegem en Westhoek zal Menen overigens degraderen als 2-1 de eindstand blijft.

Knokke won haar duel met 2-0 van Harelbeke en behoudt 7 punten voor op Aalst.

In 2B won Thes op vrijdagavond al met 3-1 van Spouwen-Mopertingen. Berchem bleef zondag in het spoor met een benauwde zege op Zaventem; 3-2. De achterstand blijft 4 punten. Die nederlaag van Zaventem betekend dat handhaving voor de ploeg vrij lastig gaat worden. Grimbergen pakte een puntje, Tienen won.

Bij de Walen wonnen Chatelet-Farciennes en Luik hun duel nipt. Chatelet boog zelfs een 3-1 achterstand bij Kelmis om. Voor Namen viel het doek, zij degraderen.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 05, 2017, 19:44:05
De licentiebesluiten;

1A;
http://static.belgianfootball.be/project/publiek/vssl/html/nl/2017/14/DECISIONS_BESLISSINGEN_040417_D1A.PDF

1B
http://static.belgianfootball.be/project/publiek/vssl/html/nl/2017/14/DECISIONS_BESLISSINGEN_1b.pdf

1e amateur:
http://static.belgianfootball.be/project/publiek/vssl/html/nl/2017/14/DECISIONS_BESLISSINGEN_1amateurs.pdf
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 05, 2017, 19:52:49
Samengevat;

Beerschot is de enige uit 1e Klasse Amateur die mag stijgen.

Antwerp, Lokeren, Kortrijk en Moeskroen zijn nog niet zeker van een licentie, zij moeten extra stukken inleveren.

Zij kregen een licentie voor 1e amateur;
Oudenaarde
Seraing
Virton
Hamme
Dessel
Deinze
Geel
Heist
Hasselt
Patro
Dender
Oosterzonen

Bocholt heeft de aanvraag ingetrokken als ik het goed lees.

Van lager niveau geen nieuws.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 09, 2017, 22:34:46
Ik heb nogal weinig tijd te laatste tijd, een updateje op zondagavond dan maar;

1e Klasse Amateur.
Beerschot is door de uitspraken van de licentiecommissie al zeker van promotie. Om het kampioenschap ook binnen te hengelen moet de play-off gewonnen worden.

Dessel en Virton hebben zich al geplaatst voor de play-off.

Dender bezit momenteel de 4e plaats maar daarvoor kan Seraing zich nog wel eens melden. Ook Heist staat overigens maar 4 punten achter. Seraing staat er 6 achter op Dender maar mag komende week inhalen tegen Sprimont-Comblain. Een week later speelt Dender tegen Hamme en krijgt Seraing wellicht een forfaitzege in de schoot geworpen door Brussels. En dan spelen ze op de laatste speeldag nog tegen elkaar!

Onderin viel sportief het doek voor Deinze. De club kreeg eerder deze week te horen dat er geen procedurefouten zijn gemaakt, geen heroverweging van de beroepscommissie dus. Deinze trekt daarom maar naar het BAS om haar vege lijf te redden.

2e Amateur VFV A
Knokke is de kampioen en zal stijgen bij het behalen van de licentie.
Halle en Menen degradeerden al.
Winnaar van de 1e periode was Sparta Petegem, zij vroegen geen licentie aan en zullen dus niet stijgen.

2e Amateur VFV B
Het seizoen lijkt uit te lopen op een drama voor Thes Sport. De 2e nederlaag op rij voor de Limburgers en Berchem profiteert optimaal. Met 8-1 winnen de Antwerpenaren van Zwarte Leeuw en veroveren de kop.
Onderin won Grimbergen, ze lopen daarmee 3 punten uit op de directe degradatieplaatsen en behouden tevens de mogelijkheid zich rechtstreeks te handhaven.

2e Amateur ACFF
Chatelet Farciennes won met 2-4 op het veld van Walhain en haalde de titel binnen.

3e VFV A
Ingelmunster won, Wetteren verloor en dus is er een gat van 3 punten. Niet dat het erg van belang is voor Ingelmunster, zij gaan samen met Izegem komend jaar en spelen dan sowieso een treetje hoger.

3e VFV B
Turnhout pakte hier vorige week de titel.

3e ACFF A
Rebecq en RWDM leken lange tijd een tweestrijd van de titelstrijd te maken maar Francs Borain heeft zich dankzij een bijna perfecte terugronde teruggeknokt tot op 1 punt.

3e ACFF B
Entente Durbuy blijft op koers voor de titel met nog 2 duels te gaan blijft de voorsprong 5 punten.

Provincialen;
Antwerpen; Ternesse is kampioen
Brabant; Nog 3 teams in de strijd voor de titel. Opvallender; volgend seizoen wordt Brabant helemaal gesplitst tussen ACFF en VFV zodat er een 10e 1e provinciale klasse komt.
Limburg: Termien is kampioen
Oost Vlaanderen: Melsele is kampioen
West Vlaanderen: Wingene verdedigt op de slotdag 1 punt voorsprong op WS Lauwe
Henegouwen: Soignies heeft 4 punten meer dan Binche, 2 speeldagen voor het einde
Luik; Dison verloor en Stockay won waardoor die laatste de titel pakt
Luxemburg; Oppagne Weris verloor, Habay-la-Neuve won en pakt de titel
Namen: Met nog 2 volledige rondes te gaan heeft Wepion 1 punt minder, en een duel minder, dan Spy

Woensdag de resultaten van de licentiebeslissingen voor de lagere amateurs.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 12, 2017, 21:15:39
Eindelijk nieuws van lager niveau.

Een licentie voor 1e klasse amateur kregen;
ACFF:
FC Luik
La Louviere Centre
Olympic Charleroi
Chatelet-Farciennes

VFV A
Knokke
Eendracht Aalst
St Eloois Winkel
Olsa Brakel
RC Gent

VFV B
Berchem Sport
Rupel Boom (in het document steevast Ruppel genoemd...)
Thes Sport

Doordat het aantal aanvragen beperkt is gebleven mag iedereen die een licentie kreeg meedoen aan de eindronde.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 12, 2017, 21:21:43
Van de clubs in 1e klasse amateur heeft Coxyde geen licentie aangevraagd.

White Star Brussels en Sprimont hebben er geen gekregen.
Dat is goed nieuws voor Deinze. Zij zouden daardoor nog eindronde voor handhaving mogen spelen.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 12, 2017, 21:31:30
Nog 1 detail.

Antwerp kreeg geen licentie net als Moeskroen.
Beerschot is de enige ploeg met licentie 1B die mag stijgen. Dat wordt dus nog leuk.

Daarnaast kregen alle clubs licentie 1A én 1B. Aangezien Beerschot enkel 1B kreeg zullen zij er dus werk van moeten maken om volgend jaar ook 1A te krijgen, anders zijn ze nu alweer gedegradeerd.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Nort op apr 12, 2017, 21:44:57
Wat is de situatie van Antwerp en Moeskroen dan?
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 12, 2017, 22:18:55
Wat is de situatie van Antwerp en Moeskroen dan?

Ze hebben geen licentie gekregen. Antwerp gaat dat aanvechten bij het BAS. Moeskroen zal dat ook wel doen.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Nort op apr 13, 2017, 08:42:30
Ze hebben geen licentie gekregen. Antwerp gaat dat aanvechten bij het BAS. Moeskroen zal dat ook wel doen.
En wat gebeurt er als ze in het ongelijk worden gesteld? Dan spelen ze volgend seizoen voor spek-en-bonen en degraderen ze na afloop naar de 1ste klasse amateurs?
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: syntric op apr 13, 2017, 09:48:27
En wat gebeurt er als ze in het ongelijk worden gesteld? Dan spelen ze volgend seizoen voor spek-en-bonen en degraderen ze na afloop naar de 1ste klasse amateurs?
Nee, dan starten ze meteen in 1ste amateurklasse
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Nort op apr 13, 2017, 09:53:39
Nee, dan starten ze meteen in 1ste amateurklasse
Oké, bedankt :)
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: HRM1880 op apr 13, 2017, 16:53:30
Wat is de situatie van Antwerp en Moeskroen dan?
Voor beide onduidelijkheid van waar het geld komt. Bij Moeskroen bestaat dan ook nog eens de vrees dat de club in handen is van voetbalmakelaars.
Bij het BAS zullen er dus stukken bijgevoegd moeten worden, die dit wel kunnen bewijzen.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 13, 2017, 20:57:04
Voor beide onduidelijkheid van waar het geld komt. Bij Moeskroen bestaat dan ook nog eens de vrees dat de club in handen is van voetbalmakelaars.
Bij het BAS zullen er dus stukken bijgevoegd moeten worden, die dit wel kunnen bewijzen.

Hoe kan het toch dat de uitspraak van de licentiecommissie echt volstrekt iets anders beweerd dan Antwerp zelf?

Antwerp zegt; alles zat erbij, de licentiecommissie zegt; er is geen enkel bewijs aangeleverd.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Jef400 op apr 14, 2017, 11:16:27
Wat ik begreep zou het om een overbruggingslening gaan welke niet kan worden gespecificeerd. Zonder die lening geen geld, zonder geld geen voetbal.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: HRM1880 op apr 15, 2017, 16:31:51
Hoe kan het toch dat de uitspraak van de licentiecommissie echt volstrekt iets anders beweerd dan Antwerp zelf?

Antwerp zegt; alles zat erbij, de licentiecommissie zegt; er is geen enkel bewijs aangeleverd.
Er zijn een of meerdere documenten die volgens de licentiecommissie te laat werden ingeleverd en volgens Antwerp op tijd. Met die documenten werd geen rekening gehouden voor de licentie. Voor het BAS mogen die wel toegevoegd worden. Recent is er iets veranderd rond het aanleveren van documenten bij de licentiecommissie ik vrees/hoop dat daar iets is misgelopen.
Met een overbruggingslening heeft het echter niets te maken.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 20, 2017, 21:58:30
Met White Star gaat het van kwaad tot erger. De club is te laat met het indienen van beroep bij het BAS en gooit zo te zien dus de handdoek. Al blijft die club je toch keer op keer verbazen.

Overigens zijn de zittingsdata bij het BAS ook bekend;

Partijen: KMSK DEINZE / K.B.V.B.
Datum arbitrageovereenkomst: 13/04/2017
Datum zitting arbitraal college: 28/04/2017
Datum uitspraak: -

Partijen: ROYAL SPRIMONT COMBLAIN SPORT / URBSFA
Datum arbitrageovereenkomst: 13/04/2017
Datum zitting arbitraal college: 26/04/2017
Datum uitspraak: -

Partijen: ROYAL ANTWERP FOOTBALL CLUB / KBVB
Datum arbitrageovereenkomst: 12/04/2017
Datum zitting arbitraal college: 03/05/2017
Datum uitspraak: -

Partijen: ROYAL EXCEL MOUSCRON / URBSFA
Datum arbitrageovereenkomst: 13/04/2017
Datum zitting arbitraal college: 05/05/2017
Datum uitspraak: -

De zittingen van Deinze en Sprimont zijn eerst gepland omdat deze nog invloed hebben op de eindrondes.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: rogo_breda op apr 22, 2017, 20:23:58
Weet iemand of er al datums bekend zijn waarop de play-off wedstrijden om promotie en degradatie tussen alle divisies gespeeld worden?
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 23, 2017, 00:22:01
Weet iemand of er al datums bekend zijn waarop de play-off wedstrijden om promotie en degradatie tussen alle divisies gespeeld worden?

Standaard worden de duels ingepland voor donderdagen en zondagen. Op zondags om 16:00, donderdags wil nog wel verschillen.

De eerste donderdag zal er nog niet gespeeld worden omdat er pas op maandag geloot wordt. 7 mei zal meestal de eerste speeldag zijn.

De interprovinciale eindronde slaat meestal de donderdag over als speeldag.Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 23, 2017, 00:33:58
In Play-Off 3 was er dit weekend de voorlaatste speelronde.

Cercle won bij Lommel met 0-1 en later won Tubeke met dezelfde score van OH Leuven. Voor zowel Tubeke als Cercle pas de eerste zege in play-off 3 maar het is voldoende want ze zijn ermee zeker van behoud.

Komende vrijdag gaat het in Leuven om degradatie. OHL ontvangt Lommel en heeft 1 punt meer.

Eerdere duels dit seizoen tussen de 2;
Lommel v OHL 2-2
OHL v Lommel 2-2
Lommel v OHL 2-2
OHL v Lommel 2-1
Lommel v OHL 2-1
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 23, 2017, 00:43:40
En dan is er ook nog een nieuwtje omtrent WS Brussels. Zij hadden een zaak aangespannen tegen de schorsing van de KBVB. Wegens het niet betalen van twee ex-spelers was White Star geschorst van alle sportactiviteit. Ook de jeugdteams overigens. Met die derde forfaitnederlaag zou WS Brussels zelfs helemaal geschrapt gaan worden uit de stand.

Vrijdagochtend nog werd Seraing er van op de hoogte gebracht dat de wedstrijd niet door zou gaan maar aan het eind van de middag besloot de rechter dat er toch gespeeld ging worden.

2-2 werd het overigens.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 23, 2017, 22:29:32
Bizarre ontknoping in 2e provinciale B, Limburg vandaag.

Vooraf;
Eendracht Mechelen a/d Maas 66
Torpedo Hasselt 65
Park FC Houthalen 64

Eendracht verspeelt in de tweede helft een 1-3 voorsprong en verliest in de slotminuut met 4-3.
Torpedo Hasselt buigt een 2-0 achterstand om tot 2-3 maar krijgt, tegen 10 man, in de extra tijd de 3-3 binnen.
Park FC Houthalen scoort in de extra tijd de 1-2, wint en is kampioen.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: HRM1880 op apr 24, 2017, 17:09:18
In Play-Off 3 was er dit weekend de voorlaatste speelronde.

Cercle won bij Lommel met 0-1 en later won Tubeke met dezelfde score van OH Leuven. Voor zowel Tubeke als Cercle pas de eerste zege in play-off 3 maar het is voldoende want ze zijn ermee zeker van behoud.

Komende vrijdag gaat het in Leuven om degradatie. OHL ontvangt Lommel en heeft 1 punt meer.

Eerdere duels dit seizoen tussen de 2;
Lommel v OHL 2-2
OHL v Lommel 2-2
Lommel v OHL 2-2
OHL v Lommel 2-1
Lommel v OHL 2-1
Officieel gaat het daar wel om, maar ik ben er vrij zeker van dat zowel OHL als Lommel volgend seizoen in 1B zullen aantreden.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 24, 2017, 19:47:28
Officieel gaat het daar wel om, maar ik ben er vrij zeker van dat zowel OHL als Lommel volgend seizoen in 1B zullen aantreden.
Je verwacht niet dat Moeskroen een licentie krijgt? Of vrees je voor Antwerp?
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: HRM1880 op apr 24, 2017, 20:51:02
Je verwacht niet dat Moeskroen een licentie krijgt? Of vrees je voor Antwerp?
Ik verwacht dat Moeskroen geen licentie krijgt. Bij ons zal het wel lukken in tweede zit.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op apr 29, 2017, 00:41:09
De wedstrijd vanavond in Leuven paste precies in mijn schema. Mooie kans dus om de vernieuwde Dreef eens te zien. Sinds ik daar tien jaar geleden was is alles verbouwd en eerlijk gezegd niet verkeerd. Ik vond het wel wat weg hebben van het oude Ottenstadion.

Ik verwachte puur degradatievoetbal en werd niet teleurgesteld. Twee enorm angstige ploegen die er in de eerste helft niets van bakten.

Na de pauze leek Lommel de schroom van zich af te willen gooien en zocht de weg naar voren. Het doelpunt viel aan de overzijde uit een hoekschop. Lommel was murw en had de kracht en het vernuft niet meer om terug te komen. Eenmaal was er nog een enorme kans, na 75 minuten, maar daarna verzuimde vooral Leuven de 2-0 binnen te schieten.

De pijn van de Lommelse supporters en spelers was voelbaar.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 01, 2017, 12:56:15
3 mei doet het BAS uitspraak in de zaak Deinze.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 03, 2017, 23:47:20
De uitspraak over Deinze volgt een dagje later.

Maar goed nieuws voor Antwerp. Het BAS was er erg vlot uit en Antwerp heeft de licentie binnen.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 04, 2017, 16:40:30
Deinze wint en krijgt 39 punten terug.

Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: jona93 op mei 04, 2017, 17:26:35
Al Nieuws van moeskroen?
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Jehoentelaar op mei 04, 2017, 17:36:35
Die zitting is morgen (zie vorige pagina van dit topic).
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 04, 2017, 20:40:26
Hoe zit de eindstand er dan uit mét de punten die Deinze terugkreeg;

   1.      FC.O. Beerschot-Wilrijk       30      80      47   
   2.      K.FC.Dessel Sport       30      66      40   
   3.      R.Excelsior Virton       30      59      33   
   4.      K.SK Heist       30      51      19   
   5.      FC.V.Dender E.H.       30      50      10   
   6.      K.MSK.Deinze       30      48      12   
   7.      F.C. Seraing       30      48      6   
   8.      A.S.V.Geel       30      44      9   
   9.      K.SV.Oudenaarde       30      40      -2   
   10.      K.Patro Eisden Maasmech.       30      38      -8   
   11.      K.FC.Vigor Wuitens Hamme       30      35      -7   
   12.      KFC.Oosterzonen Oosterw.       30      31      -12   
   13.      SP.Hasselt       30      26      -19   
   14.      K.VV.Coxyde       30      22      -54   
   15.      White Star Bruxelles       30      20      -43   
   16.      R.Sprimont Comblain Sport       30      19      -31   

De uitspraak voor Deinze betekend dus slechts nieuws voor Hasselt. Zij moeten zich via de eindronde zien te handhaven. Coxyde vroeg geen licentie, White Star kreeg er geen en Sprimont is nog in beroep. Dat laatste is door de uitspraak rond Deinze zinloos geworden.

Het is ook slecht nieuws voor Dender dat haar eindrondeplaats verloor aan Heist.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 04, 2017, 20:43:33
Nog nieuws over Coxyde. Net als WS Adinkerke waren zij vrij afhankelijk van 1 sponsor die er mee opgehouden is. Adinkerke degradeerde al uit 1e prov W-Vl en besloot een seizoen pauze te nemen en te herstarten in 4e provinciale. Coxyde gaat nu hetzelfde doen en zien we dus volgend seizoen niet terug in 2e Amateur.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: maikelll043 op mei 04, 2017, 20:46:22
Hoe ziet de eindronde eruit en wie word(en) de tegenstander(s) van Sporting Hasselt ?
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 04, 2017, 20:46:59
Daar ben ik mee bezig Maikel, eventjes geduld :)
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 04, 2017, 20:55:48
Eindronde 1e/2e Amateur

VFV
Ronde 1:
1. Rupel Boom v Thes Sport (7 mei)
2. St Eloois Winkel v Eendracht Aalst (7 mei)

Ronde 2
St Eloois Winkel of Eendracht Aalst v RC Gent (11 of 14 mei)
Olsa Brakel v Rupel Boom of Thes Sport  (11 of 14 mei)

ACFF
Ronde 1
Olympic Charleroi v La Louviere-Centre (6 mei)

Ronde 2
FC  Luik v Olympique Charleroi of La Louviere-Centre (10 mei)

Hasselt plus de 3 winnaars van de 2e ronde plaatsen zich voor de finaleronde van de eindronde. Deze bestaat uit twee KO-rondes met heen en terugduels. Speeldata 18/21 mei en 25/28 mei.

Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 04, 2017, 21:13:49
2e/3a Amateur.

VFV
Ronde 1
Pepingen v Ronse
City Pirates v Wetteren
Vosselaar v Diegem
Dikkelvenne v St Lenaarts

Ronde 2
Dikkelvenne v St Lenaarts / City Pirates v Wetteren
Pepingen v Ronse / Vosselaar v Diegem

Ronde 3
...

Zowel de winnaars als verliezers spelen door tot in ronde 3 om te bepalen wie uiteindelijk 1 t/m 8 wordt. De nummers 1 en 2 promoveren sowieso. De nummer 3 ook door het wegvallen van Coxyde.
Mocht een VFV ploeg zich via de eindronde 1e/2e amateur plaatsen voor 1e amateur dan promoveert de nummer 4 van deze eindronde ook. Het betreft slechts 1 duel, er is geen terugduel.

ACFF
Ronde 1
Rebecq v Albert Quevy-Mons
Tilleur v Verlaine
Mormont v Francs Borains
United Richelle v Tournai

Ronde 2
Rebecq v Albert Quevy-Mons / Mormont v Francs Borains
United Richelle v Tournai / Tilleur v Verlaine

Ronde 3
...

Ook hier slechts 1 duel.
Alleen de winnaar van ronde 3 gaat naar 2e amateur ACFF.

Wel is de situatie in ACFF wat gecompliceerd. Met Sprimont en WS Brussels zijn er twee rechtstreekse dalers ACFF uit 1e amateur, dat heeft als gevolg dat Couvin-Mariembourg sowieso van 1e naar 2e Amateur degradeert. Maar... er schijnt een extra straf voor WS Brussels te zijn waardoor zijn 1 keer extra moeten degraderen. Of dan Couvin-Mariembourg die plaats in 2e ACFF krijgt of verliezer van de eindrondefinale is nog onduidelijk.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: rogo_breda op mei 05, 2017, 08:28:46
Thanks Joost voor alle info, zat er al op t wachten :)
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 05, 2017, 18:50:28
De zitting van Moeskroen is begonnen.

(https://twitter.com/SebHuzler/status/860529408616083456/photo/1)

Via twitter doet @SebHulzer verslag (in het Frans)
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 10, 2017, 19:01:57
En ook Moeskroen krijgt een licentie van het BAS.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: jona93 op mei 11, 2017, 17:09:59
Blijkbaar zou Westerlo er alles alsnog aan doen voor de licentie van Moeskroen in te trekken? Iemand meer info??
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Rick op mei 11, 2017, 18:03:17
Blijkbaar zou Westerlo er alles alsnog aan doen voor de licentie van Moeskroen in te trekken? Iemand meer info??

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170511_02876383
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 21, 2017, 21:45:30
FC Luik leek tegen OLSA Brakel hard op weg naar uitschakeling maar wist de 3-1 achterstand toch goed te maken vorige week. Na strafschoppen wonnen de Walen het duel waardoor ze vandaag tegen Aalst mochten spelen. Ook dat verliep goed en Luik won met 0-1. Komende zondag de return, de winnaar speelt volgend seizoen in 1e Klasse Amateur.

De lagere eindrondes zijn inmiddels zo'n chaos dat ik er ook nauwelijks wijs uit kom. Bilzerse-Waltwilder speelde al 8 duels in de eindrondes en speelt er nog minstens 2, wellicht 3...
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: maikelll043 op mei 22, 2017, 09:53:31
Nationale

Eindronde 1ste Amateurs
28/05  15:00 uur  RFC Liege - Eendracht Aalst

Interprov eindronde VV Poule 1
25/05  15:00 uur  Bilzerse Waltwilder - Hoger op Veltem
25/05  15:00 uur  VV Westkappelle - VC Herentals
28/05  15:00 uur  Hoger op Veltem - VV Westkapelle
28/05  15:00 uur  Eendracht Grotenberge - Bilzerse Waltwilder
01/06  19:30 uur  VC Herentals - Hoger op Veltem
01/06  19:30 uur  VV Westkapelle - Eendracht Grotenberge

Interprov endronde VV Poule 2
25/05  15:00 uur  KSK Voorw. Zwevele - KFC Lille
25/05  15:00 uur  KFC Heur Tongeren - HO Bierbeek
28/05  15:00 uur  Avanti Stekene - KFC Heur Tongeren
28/05  15:00 uur  HO Bierbeek - KSK Voorw. Zwevele
01/06  20:30 uur  KSK Voorw. Zwevele - Avanti Stekene
01/06  20:30 uur  KFC Lille - HO Bierbeek

Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: rogo_breda op mei 22, 2017, 10:46:53
Thanks Maikel. De winnaar van elke poule promoveert?
Vooral VC Herentals is qua accommodatie de moeite om nog eens te bezoeken, wellicht dan op 1 juni.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 22, 2017, 14:40:16
Thanks Maikel. De winnaar van elke poule promoveert?
Vooral VC Herentals is qua accommodatie de moeite om nog eens te bezoeken, wellicht dan op 1 juni.

Nee de winnaars van de poule spelen tegen elkaar, de nummers 2 ook etc.

Zo bepalen ze de volgorde voor de in te vullen open plaatsen.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Football-Weekends op mei 28, 2017, 18:50:57
Blijkbaar promoveren er uit elke poule gewoon 2 teams, de resterende 6 teams spelen wel nog finalewedstrijden.

Groep 1:
Bilzen-Waltwilder is dus klaar met het seizoen en speelt volgend seizoen in 3 Amateur. Ik veronderstel dat Herentals met hen mee zal promoveren (mits een overwinning tegen Veltem donderdag).

Groep 2:
Heur-Tongeren staat aan de leiding maar zowel Stekene als Bierbeek kan het nog voorbij. De 2de plaats kan overigens echt nog voor iedereen. Als donderdag Stekene en Zwevezele gelijkspelen en Lille wint van Bierbeek springt momenteel laatste in de stand, Lille nog naar de 2de plaats richting promotie.

Bron: http://www.voetbalexpress.be/seizoen2016-2017/interproveindronde.html
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 28, 2017, 18:58:09
Het zou door de ontwikkelingen op hoger niveau inderdaad zo kunnen zijn dat het spelen van die laatste duels overbodig is geworden.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op mei 28, 2017, 20:31:23
Het heeft inderdaad te maken met hogere niveaus. Eendracht Aalst won de terugmatch van Luik met 1-2 en promoveert naar het hoogste Amateurniveau. Prima toevoeging daar.

Daardoor promoveert ook Pepingen van 3e naar 2e Amateur.

En daarom is er in 3e VFV een extra plaatsje over en levert de Interprovinciale eindronde VFV een 4e promovendus op. De nummers 2 van de poules hoeven dus niet nog tegen elkaar te spelen. Wellicht laten ze dat de nummers 3 wel doen.

De promotie van Bilzen-Waltwilder brengt ook Weerstand Koersel naar 1e provinciaal. Mocht Heur-Tongeren promoveren dan doet Eendracht Mechelen aan de Maas.

Tenslotte nog een grappig dingetje. Groen Star Beek en KSK Bree gaan fuseren deze zomer. Bree degradeerde uit 1e provinciaal, Beek promoveerde naar 1e provinciaal. Afhankelijk van het stamnummer van de nieuwe vereniging, of ze dat van Beek of Bree gebruiken, komt de ploeg in 1e of 2e provinciaal. Nemen ze het nummer van Beek dan neemt Schoonbeek-Beverst die plek in 1e provinciaal in.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Football-Weekends op mei 28, 2017, 23:26:52
Bree en Beek zullen samen in 1ste provinciale starten, stond in HBVL een heel artikel over en ik vond ook dit op het nieuwsblad:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170518_02887738

Dus daar heeft Schoonbeek dan wel weer pech, al waren beide wedstrijden tegen Eendracht Maasmechelen pareltjes.
In de heenwedstrijd won Schoonbeek met 2-3 nadat het na 84' minuten nog met 2-0 achter stond (85, 86 & 90 gescoord).
In de terugwedstrijd stonden ze na een uur met 2-0 voor en leken ze de schaapjes op het droge te hebben, uiteindelijk werd het nog 2-4.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Football-Weekends op jun 02, 2017, 21:20:28
Bilzen-Waltwilder, VC Herentals, Heur-Tongeren en Avanti Stekene promoveren.
Bijgevolg stijgen Weerstand Koersel en Eendracht Maasmechelen aan de Maas (Limburg), OG Vorselaar (Antwerpen), KAV Dendermonde (Oost-Vlaanderen) naar 1ste provinciale.

De overige wedstrijden die nog tussen de nummers 3, 4 en 5 gespeeld moesten worden zijn reeds allemaal op forfait van minstens 1 van beide teams uitgedraaid.
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: maikelll043 op jun 03, 2017, 08:51:39
Bilzen-Waltwilder, VC Herentals, Heur-Tongeren en Avanti Stekene promoveren.
Bijgevolg stijgen Weerstand Koersel en Eendracht Maasmechelen aan de Maas (Limburg), OG Vorselaar (Antwerpen), KAV Dendermonde (Oost-Vlaanderen) naar 1ste provinciale.

De overige wedstrijden die nog tussen de nummers 3, 4 en 5 gespeeld moesten worden zijn reeds allemaal op forfait van minstens 1 van beide teams uitgedraaid.

Dus het seizoen is ten einde in Belgie ?
Titel: Re: Promotie / Degradatie in België 2016-2017
Bericht door: Joost op jun 03, 2017, 11:08:51
Dus het seizoen is ten einde in Belgie ?
Ja.