GroundhoppersNet

Groundhopping => Duitsland => Topic gestart door: Sebastiaan_W op apr 05, 2017, 15:40:12

Titel: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 05, 2017, 15:40:12
Joost houdt ons geweldig op de hoogte wat betreft België, dus ik dacht dit voor de Oosterburen te doen. Eerst maar eens een stukje over de 4 hoogste divisies en voor de Regionalliga heb ik me beperkt tot de strijd bovenin. Volgende keer zal ik wat meer schrijven over de degradatiestrijd en misschien enkele Oberligen.

Bundesliga
Ondanks dat Bayern gisteren verloor van Hoffenheim is het hard op weg naar de volgende titel. Hoffenheim heeft gisteren door de overwinning op Bayern uitstekende zaken gedaan om zich te plaatsen voor de CL. Andere clubs die zich zullen plaatsen voor CL zijn Borussia Dortmund en RB Leipzig.

Hertha en FC Köln hebben zich wel veilig gespeeld en voor hun ziet het er goed uit om zich te plaatsen voor de Europa League. Daaronder(plek 7 t/m 16) zijn de verschillen klein.

Voor Ingolstadt ziet het er erg slecht uit en zullen degraderen naar de 2. Bundesliga. Voor Darmstadt is de situatie uitzichtloos. Zij kunnen zich al zeker klaar maken voor de 2. Bundesliga.

2. Bundesliga
Bovenin is het ongekend spannend! Vier clubs strijden nog om de titel en dus promotie. Hannover won gisteravond en gaat aan kop met 52 punten. De andere 3 clubs(VfB Stuttgart, Eintracht Braunschweig en Union Berlin) volgen met 50 punten, maar spelen vanavond nog.

Voor Karlsruhe ziet het er erg slecht uit en zij zullen waarschijnlijk naar de 3. Liga degraderen. Tussen plek 12 en 17 zijn de verschillen klein en ligt de degradatiestrijd nog open. 

3. Liga
Voor MSV Duisburg ziet het er allemaal goed uit en zij zullen waarschijnlijk weer terugkeren naar de 2. Bundesliga. Voor de plaatsen 2 en 3 is de strijd nog volledig open. Dit geldt ook voor de 3 degradatieplekken onderin. Al ziet het er voor Paderborn en het belofteteam van Mainz slecht uit.

Regionalligen
Bayern
In de winterstop ging Unterhaching ruim aan kop met een voorsprong van meer dan 20 punten. De afgelopen weken liet Unterhaching wat steken vallen en inmiddels is de voorsprong geslonken naar 12 punten. Nummer 2 is het belofteteam van 1860 München. Er zijn nog 8 speelrondes te gaan dus ik verwacht dat Unterhaching het wel gaat redden. Het doelsaldo hebben ze ook mee.

Nord
Met nog 7 speelrondes te gaan heeft SV Meppen een voorsprong van 10 punten op Weiche Flensburg. De rest is al uitgespeeld voor het kampioenschap in Nord

Nordost
Afgelopen weekend stond de kraker tussen de nummer 2 energie Cottbus en koploper Carl Zeiss Jena op het programma. De thuisploeg won met 3-1, waardoor het gat tussen beide teams 5 punten is. Er zijn nog 8 speelrondes te gaan, dus het ligt hier nog open wie zich plaatst voor de play-offs.

Südwest
In de Regionalliga Südwest plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de play-offs. Koploper is Waldhof Mannheim(66 punten) en nummer 2, Elversberg, heeft 62 punten. Beide ploegen hebben 30 wedstrijden gespeeld. Andere kanshebbers om zich te plaatsen voor de play-offs zijn TSV Steinbach(55 punten) en Saarbrücken(54 punten). Zowel Steinbach als Saarbrücken hebben nog een wedstrijd tegoed.

West
Nog geen maand geleden waren de kaarten anders geschud in de Regionalliga West, maar de afgelopen weken heeft Viktoria Köln uitstekende zaken gedaan. In Februari stond de club nog 3e, maar nu staan ze 1e met 6 punten voorsprong op de naaste concurrenten BVB II en Gladbach II. Dit komt doordat BVB II en Gladbach II veel wedstrijden verloren in de maand maart en Viktoria verloor alleen van Aachen. Rot Weiss Oberhausen volgt op 12 punten, maar heeft nog een wedstrijd te gaan. De nummers 1 t/m 3 hebben nog 8 speelrondes te gaan.


Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Nort op apr 05, 2017, 16:16:54
Leuk! Krijgen we hier ook smakelijke berichten over fusies, arbitrage zaken, bizarre competitie formats, etc.? :)
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 05, 2017, 16:31:50
Leuk! Krijgen we hier ook smakelijke berichten over fusies, arbitrage zaken, bizarre competitie formats, etc.? :)

haha in Duitsland is het allemaal wat beter geregeld. Al heb je daar natuurlijk o.a. de zaak Wilhelmshaven en de promotieregeling van de Regionalligen naar de 3. Liga.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: rogo_breda op apr 06, 2017, 08:54:01
Handig, bedankt!

Is ook al bekend wanneer de promotiewedstrijden in de Regionalliga worden gespeeld?
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Semper Fidelis op apr 06, 2017, 09:44:51
Op zaterdag 8 april wordt er geloot welke winnaar(s) van de Regionalliga tegen elkaar spelen voor promotie naar 3. Liga. De heenronde staat gepland voor zondag 28 mei om 14:00 en de terugronde op woensdag 31 mei om 19:00, zie: http://www.3-liga.com/news-3liga-aufstiegsspiele-zur-3--liga--auslosung-am-8--april-31414.html
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op apr 06, 2017, 16:48:44
Leuk! Krijgen we hier ook smakelijke berichten over fusies, arbitrage zaken, bizarre competitie formats, etc.? :)

Wat formats betreft heeft een DFB-bobo recentelijk aangegeven geen beter alternatief te zien voor de Regionalliga met vijf afdelingen zonder gegarandeerde promotie. Hierover heeft een aantal bestuursleden van 'grotere' clubs zich behoorlijk negatief uitgesproken. Als je ziet wat een clubkerkhof de Regionalliga is (makkelijk naar te degraderen, bijna niet uit te promoveren) zit daar wel een kern van waarheid in.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: ALenstra op apr 06, 2017, 16:50:12
Waarom maken ze er dan geen drie regionale divisies van waarin de kampioen gewoon promoveert?
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op apr 06, 2017, 16:51:47
Het argument daartegen vanuit de DFB is dat de afstanden voor veel clubs dan niet meer te overzien worden. En zie maar eens de BFV en NOFV hun heilige graal (respectievelijk RL Bayern en RL Nordost) weer af te nemen...
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jef400 op apr 06, 2017, 17:13:06
Waar frappant genoeg de reistijden al net zo lang zijn als bij de drie Regionalligen...
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op apr 06, 2017, 17:51:20
In het oude systeem vormden Nord en Nordost één afdeling, dat is een substantieel groter gebied dan die twee apart. Ergens kan ik mij voorstellen dat het voor een VfB Oldenburg of Lüneburger SK Hansa niet te doen is om het halve land te doorkruisen op de budgetjes waar die lui het mee moeten doen. Ook nu zijn er vanuit de Oberliga genoeg clubs die geen RL-licentie aanvragen omdat ze het niet haalbaar achten om in een dergelijke competitie te spelen (waarbij uiteraard zaken als veel hogere veiligheidskosten ook een rol spelen). Terug naar drie afdelingen is daarom denk ik geen optie; vier zou op zich nog wel moeten kunnen. De vraag is vervolgens hoe je dat hele verhaal gaat indelen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op apr 06, 2017, 21:40:18
Het probleem is niet de Regionalliga maar de 3. Liga.
Toen er nog twee Regionalliga's waren op het 3e niveau liep het beter. Dus ik zou zeggen: er zijn echt wel 16 clubs te vinden die op 3. Liga niveau willen presteren en dan splitsen die hap.
Dan daaronder 5 of 6 Regionalliga's en je hebt een veel betere piramide. De stap van 1 naar 5 is te groot.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jef400 op apr 06, 2017, 22:51:02
Dus als het ware 1-1-2-6-12(?)

Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 07, 2017, 14:25:58
Hier een overzicht van de Oberligen onder de Regionalliga West en Nord. Gekozen voor deze, omdat het anders wat teveel wordt.

Regionalliga Nord
Onder de Regionalliga Nord vallen de Oberligen Niedersachsen, Bremen, Hamburg en Schleswig-Holstein. De kampioen van de Oberliga Niedersachsen promoveert direct naar de Regionalliga Nord. De kampioenen van de Oberliga Hamburg, Bremen en Schleswig-Holstein en de nummer 2 van de Oberliga Niedersachsen spelen nog een minicompetitie. De nummers één en 2 van deze nacompetitie promoveren ook naar de Regionalliga Nord.

Oberliga Bremen
Uit de Oberliga Bremen is Bremer SV de enige club die een licentie heeft aangevraagd voor de Regionalliga. Club gaat ook onbedreigd aan kop en zullen zich plaatsen voor de nacompetitie.

Oberliga Hamburg
Uit de Oberliga Hamburg hebben Altona en Wandsbeker TSV Concordia een licentie aangevraagd voor de Regionalliga. Altona gaat aan kop en heeft 8 punten voorsprong op nummer 3 Concordia.

Oberliga Niedersachsen
Ui de Oberliga Niedersachsen hebben Jeddeloh, Eintracht Northeim en Wunstorf een licentie aangevraagd. Dit zijn ook meteen de nummers 1 t/m 3 uit deze competitie Met nog 8 speelronde te gaan gaat Jeddeloh aan kop met 53 punten, gevolgd door Northeim(47 punten) en Wunstorf(43 punten).

Oberliga Schleswig-Holstein
Uit deze competitie heeft alleen de Eutiner Sportverein een licentie aangevraagd voor de Regionalliga. Ook zij gaan onbedreigd aan kop.

Nacompetitie Regionalliga Nord
Vorige maand is er al geloot voor de nacompetitie. De wedstrijden van de 2e speelronde zullen op neutraal terrein plaatsvinden.

28.05 SHFV(Schleswig-Holstein) – NFV(Niedersachsen)
28.05 BFV(Bremen) – HFV(Hamburg)

31.05 SHFV – BFV (neutraal terrein)
31.05 NFV – HFV (neutraal terrein)

03.06 HFV - SHFV
03.06 NFV – BFV

Regionalliga West
Westfalen
Uit de Oberliga Westfalen zullen 2 clubs promoveren naar de Regionalliga West. Het zal gaan tussen Tus Erndtebrück, Hammer SpVg, Westfalia Rhynern en SV Lippstadt. Verschillen zijn klein tussen de clubs en tot nog toe hebben de eerste 2 clubs de beste papieren.

Mocht Rhynern promoveren, dan zullen ze de risicowedstrijden in het stadion van SV Husten spelen.

Niedderrhein
Met een wedstrijd minder gespeeld, een voorsprong van 9 punten en een veel beter doelsaldo kan KFC Uerdingen het kampioenschap haast niet meer ontgaan. Zij zijn dus de grootste kanshebber om te promvoren naar de Regionalliga West.

Mittelrhein
In deze competitie ligt het bovenin dicht bij elkaar. Ik weet ook niet welke clubs een licentie hebben aangevraagd.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 07, 2017, 21:44:37
Als Meppen morgen wint, dan plaatst het zich voor de play-offs. Naaste achtervolger Weiche heeft geen licentie aangevraagd voor de 3. Liga.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op apr 07, 2017, 21:49:55
Als Meppen morgen wint, dan plaatst het zich voor de play-offs. Naaste achtervolger Weiche heeft geen licentie aangevraagd voor de 3. Liga.

Weiche gaat fuseren met Flensburg 08. Voor de 3. Liga ontbreekt de infrastructuur maar dat 'langfristig' wel het doel, zo heb ik begrepen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op apr 07, 2017, 21:54:45
Dus als het ware 1-1-2-6-12(?)

Zoiets.
Of 1-1-2-5-14

Dan houd je het zo als het nu is onder de 3. Liga: 5 Regionalliga's (Noord, West, Noordoost, Zuid, Beieren) en 12 Oberliga's waarvan 2 in delen (Sleeswijk-Holstein, Hamburg, Bremen, Nedersaksen, Nederrijn, Westfalen, Middelrijn, Rijnland-Palts/Saarland, Baden-Wurtemberg, Beieren-Noord, Beieren Zuid, Hessen, Noordoost-Noord, Noordoost-Zuid)
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op apr 07, 2017, 22:02:07

Nacompetitie Regionalliga Nord
Vorige maand is er al geloot voor de nacompetitie. De wedstrijden van de 2e speelronde zullen op neutraal terrein plaatsvinden.

28.05 SHFV(Schleswig-Holstein) – NFV(Niedersachsen)
28.05 BFV(Bremen) – HFV(Hamburg)

31.05 SHFV – BFV (neutraal terrein)
31.05 NFV – HFV (neutraal terrein)

03.06 HFV - SHFV
03.06 NFV – BFV

Met de opmerking erbij dat de kampioen van Niedersachsen direct promoveert en de nr. 2 deelneemt aan de nacompetitie.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jef400 op apr 08, 2017, 00:25:26
Zoiets.
Of 1-1-2-5-14

Dan houd je het zo als het nu is onder de 3. Liga: 5 Regionalliga's (Noord, West, Noordoost, Zuid, Beieren) en 12 Oberliga's waarvan 2 in delen (Sleeswijk-Holstein, Hamburg, Bremen, Nedersaksen, Nederrijn, Westfalen, Middelrijn, Rijnland-Palts/Saarland, Baden-Wurtemberg, Beieren-Noord, Beieren Zuid, Hessen, Noordoost-Noord, Noordoost-Zuid)
Mittelrhein kan volgens mij weer bij de Niederrhein op 5. liga niveau. Misschien verkleint dat de kloof met de Regionalliga. Bremen naar Nedersaksen en Hamburg naar Schleswig-Holstein. Dat zou het niveau van die liga's ook weer verbeteren denk ik. Een Oberliga Nordrhein heeft altijd wel gefunctioneerd dacht ik.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op apr 08, 2017, 10:10:19
Je zou inderdaad Niederrhein en Mittelrhein best kunnen combineren tot Nordrhein en dan Rheinland/Pfalz/Saar overhevelen naar West.
Dan de Regionalliga Süd samenvoegen met Regionalliga Bayern en dan heb je er vier. Vier degradanten uit de 3. Liga ipv. drie en het probleem is opgelost, zonder splitsing van de 3.Liga.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Rick op apr 09, 2017, 13:09:10
Zouden er in Duitsland niet genoeg clubs met potentie/achterban/financiële mogelijkheden zijn om een niveau tussen de 3. Liga en Regionalligas te maken, bestaande uit twee reeksen?
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jef400 op apr 09, 2017, 15:03:48
Ik vraag me af wat je daarmee op zou schieten? Dan splits ik liever de 3. liga op. De piramide is eigenlijk al te stijl.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op apr 09, 2017, 20:35:55
Ligt helemaal aan welke eisen ze gaan stellen.
Het probleem is eigenlijk al tijden dat er aan de huidige Regionalliga onrealistische eisen worden gesteld wat betreft accommodatie terwijl de gemiddelde toeschouwersaantallen op het niveau-tweede divisie liggen.

Dit jaar is het gemiddelde 1341 met slechts 3 clubs die boven de 5000 gemiddeld uitkomen (Essen, Aachen, Cottbus)

Zodra er een licentiereglement komt waarin staat dat clubs een 'passende accommodatie voor de verwachte toeschouwersaantallen' moeten hebben met eventueel een uitwijkstadion als er een risicoclub op bezoek komt, dan zal er een stuk meer animo zijn.

Wat dat betreft spreekt het boekdelen dat bijvoorbeeld Pullach in Bayern al twee jaar bovenaan de Oberliga speelt maar niet wenst te promoveren omdat het dan de accommodatie grondig moet aanpassen terwijl er ook in de RL nauwelijks meer toeschouwers dan de 107 die ze nu gemiddeld hebben zullen komen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 11, 2017, 10:31:09
Bundesliga
Bayern won afgelopen weekend met overmacht van BVB. RB Leipzig bleef in het spoor, maar zullen Bayern niet meer achterhalen. Hoffenheim liep averij op bij HSV, wat belangrijke punten pakte in de strijd tegen degradatie.
Onderin pakte Ingolstadt belangrijke punten tegen het zo goed als gedegradeerde Darmstadt. Augsburg verloor bij Hertha. Wolfsburg en Mainz staan vlak boven Augsburg en Ingolstadt.

2. Bundesliga
Door overwinningen van VfB Stüttgart en Eintracht Braunschweig gaan ze gezamenlijk aan kop met 54 punten. Hannover liep averij op in Wurzburg door daar gelijk te spelen en Union Berlin speelde gelijk bij Düsseldorf 

Onderin verloor Karlsruhe bij Stuttgart en wonnen Bielefeld en Sankt Pauli hun wedstrijden. Gat tussen nummer 9 en nummer 17 is hier ook maar 6 punten.
Aankomend weekend staat de topper tussen Hannover en Braunschweig op het programma.

3. Liga
MSV Duisburg won afgelopen weekend wederom en het gat met nummer 2 en 3(Holstein Kiel en Magdeburg) is 6 punten. Daaronder blijft het allemaal dicht bij elkaar staan. Verschil tussen nummer 2 en 9 is 6 punten. Er zijn nog 6 speelrondes te gaan.
Onderin pakte Paderborn 3 belangrijke punten tegen FSV Frankfurt. FSV Frankfurt vroeg gisteren ‘Insolvenz’ aan, waardoor ze 9 strafpunten zullen krijgen. Club zal dan zo goed als zeker degraderen naar Regionalliga. Mainz II verloor wederom.

Regionalligen
Bayern
Wederom wist Unterhaching weer niet te winnen. Het speelde thuis gelijk tegen Seligporten. Achtervolger 1860 München II speelde ook gelijk waardoor het gat 12 punten blijft. Van de 7 wedstrijden na de winterstop wist Haching nog maar één wedstrijd te winnen. Voor hun te hopen dat de vorm van voor de winterstop op tijd weer terug komt.

Nord

Door de overwinning van afgelopen weekend heeft SV Meppen zich als 1e club geplaatst voor de play-offs naar de 3. Liga. Weiche Flensburg volgt wel op 10 punten, maar heeft geen licentie aangevraagd voor de 3. Liga.

Nordost
Afgelopen weekend liep Cottbus averij op door gelijk te spelen tegen laagvlieger Union Fürstenwalde. Carl Zeiss Jena maakt thuis geen fout tegen Lückenwalde en het gat tussen beide teams is 7 punten met nog 7 speelrondes te gaan.

Südwest
Zowel Waldhof Mannheim als Elversberg speelde afgelopen weekend gelijk. Van de achtervolgers won Saarbrücken en verloor Steinbach.

West
Van de top 3 wist alleen Mönchengladbach II de volle buit te pakken. Koploper Viktoria Köln verloor de stadsderby bij Köln II en BVB II kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Rot Weiss Essen. Viktoria Köln heeft nog een voorsprong van 5 punten op de 2 belofteteams.
Afgelopen weekend is er geloot voor de promotiewedstrijden naar de 3. Liga:
Nummer 1 of 2 Regionalliga Südwest – SV Meppen
Kampioen Regionalliga West – Kampioen Regionalliga Nordost
Kampioen Regionalliga Bayern – Nummer 1 of 2 Regionalliga Südwest
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Robbie op apr 11, 2017, 11:12:18

3. Liga
MSV Duisburg won afgelopen weekend wederom en het gat met nummer 2 en 3(Holstein Kiel en Magdeburg) is 6 punten. Daaronder blijft het allemaal dicht bij elkaar staan. Verschil tussen nummer 2 en 9 is 6 punten.

Waarvan FSV Zwichau het team in vorm is met 25 punten uit de laatste 9 wedstrijden en nu twee punten afstaat van directe promotie.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op apr 11, 2017, 15:52:28
Maar FSV Zwickau heeft geen licentie voor de 2.Bundesliga aangevraagd dus zij doen niet mee in die strijd.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Robbie op apr 12, 2017, 07:40:48
Maar FSV Zwickau heeft geen licentie voor de 2.Bundesliga aangevraagd dus zij doen niet mee in die strijd.

Oh, dat wist ik niet, dank je.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 12, 2017, 09:50:46
Regionalliga West

Voor het seizoen 2017/18 hebben de volgende clubs een licentie aangevraagd voor de Regionalliga West:
Fortuna Köln, Sportfreunde Lotte, Preussen Münster, Paderborn SC(allen 3. Liga)
Allemannia Aachen, RW Ahlen, Bonner SC, BVB II, Fortuna Düsseldorf II, Rot Weiss Essen, FC Köln II, Viktoria Köln, BMG II, Rot Weiss Oberhausen, SV Rödinghausen, Schalke 04 II, Sportfreunde Siegen, TSG Sprockhövel, SC Verl, Wattenscheid 09, SC Wiedenbrück, Wuppertaler SV(Regionalliga West)
Arminia Bielefeld U23, Tus Erndtebrück, Hammer SpVg, SV Lippstadt, Westfalia Rhynern(Oberliga Westfalen)
KFC Uerdingen, SpVg Schonnebeck(Oberliga Niederrhein)
SV Bergisch Gladbach, TV Herkenrath, FC Wegberg Beeck(Oberliga Mittelrhein)

bron: https://www.fussball.com/bewerbung-fuer-die-regionalliga-paderborn-bemueht-sich-um-viertligalizenz/ (https://www.fussball.com/bewerbung-fuer-die-regionalliga-paderborn-bemueht-sich-um-viertligalizenz/)

De 3 eerste clubs zullen het wel redden en zoals het er nu naar uitziet spelen die volgend seizoen gewoon in de 3. Liga. Paderborn moet uitkijken dat ze niet weer degraderen en daar ziet het er wel naar uit. Het verschil met de veilige plaats '17' is maar 4 punten. Echter heeft Werder II nog een wedstrijd tegoed.

Alle 18 clubs in de Regionalliga West hebben volgens het artikel een licentie aangevraagd voor de Regionalliga West. De kampioen speelt om promotie tegen de kampioen van Regionalliga Nordost en er zullen 4 clubs degraderen naar de Oberligen. Onlangs heb ik gelezen dat Sportfreunde Siegen vrijwillig een stap terug doet, terwijl in het artikel staat dat ze een licentie hebben aangevraagd. Al zal deze club ook op sportieve gronden een stap terug doen. Verder ziet het er slecht uit voor Sprockhövel en Rot Weiss Ahlen. De laatste degradatieplek zal gaan tussen Verl, Schalke 04 II en Düsseldorf U23. Al is Wiedenbrück ook nog niet veilig.

In de Oberliga Niederrhein deed KFC Uerdingen weer goede zaken. Het won zelf, terwijl de enige concurrent Schönnebeck thuis verloor van Bocholt.

In de Oberliga Mittelrhein hebben dus 3 clubs een licentie aangevraagd voor de Regionalliga West. Dit is ook meteen de top 3 van de Oberliga Mittelrhein. Verschil tussen de 3 clubs is minimaal. Wegberg Beeck leidt met 43 punten, gevolgd door Bergisch Gladbach(42 punten) en Herkenrath(41 punten). Wegberg Beeck heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Donderdagavond staat de topper en derby tussen Bergisch Gladbach en Herkenrath op het programma.

Lippstadt deed afgelopen weekend geen goede zaken en is afhankelijk van misstappen van de clubs boven hun. Het verloor thuis van Bielefeld U23. Bielefeld heeft voor het belofteteam heeft ook een licentie aangevraagd, maar is al uitgespeeld in de strijd om promotie. Rhynern, Hammer en Erndtebruck wonnen wel hun wedstrijden.

Stand bovenin:
TuS Erndtebrück     26  54
Hammer SpVg        24  49
Westfalia Rhynern   25  47
SV Lippstadt 08      26  44

Westfalia Rhynern moet overigens op zoek naar een nieuw uitwijkstadion voor de risicowedstrijden. Ze hoopte deze wedstrijden van SV Hüsten te spelen, maar vanwege de infrastructuur is dit gisteravond van tafel geveegd. Ze hebben ook al gekeken naar de stadions van RW Ahlen en BVB II, maar hier kregen ze ook al te horen dat dat niet kon. Wordt vervolgd.Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Semper Fidelis op apr 12, 2017, 11:45:26
De kampioen speelt om promotie tegen SV Meppen en er zullen 4 clubs degraderen naar de Oberligen.
Vindt het top dat je ontknoping in Duitsland bij wilt houden, interessant. Alleen zal je waarschijnlijk door een typfoutje SV Meppen hebben gezegd in plaats van de Kampioen Regionalliga Nordost.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op apr 12, 2017, 12:45:59
Vindt het top dat je ontknoping in Duitsland bij wilt houden, interessant. Alleen zal je waarschijnlijk door een typfoutje SV Meppen hebben gezegd in plaats van de Kampioen Regionalliga Nordost.

Helemaal gelijk. Slecht excuus, maar komt doordat in de link Regionalliga Südwest stond. Heb het aangepast.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Hugo V op apr 25, 2017, 21:37:28
Mooi topic! Complimenten
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Joost op mei 01, 2017, 19:37:41
Dit zijn de clubs die een licentie voor West hebben gekregen;

http://www.reviersport.de/350728---regionalliga-alle-vereine-haben-lizenz-fuer-2017-18-bekommen.html
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op mei 02, 2017, 14:23:29
DFB Pokal
Vorige week waren de halve finales. Eintracht Frankfurt won bij Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund won bij Bayern München. Finale is op 27 mei in Berlijn.

Bundesliga

Door het puntverlies van RB Leipzig eerder op de dag kon Bayern zich in de avondwedstrijd tot kampioen laten kronen. Uiteraard deden ze dit op magistrale wijze. Wolfsburg werd in eigen huis met 0-6 vernederd door de recordkampioen. Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben RB Leipzig, Hoffenheim en Borussia Dortmund zich geplaatst voor de Champions League. De plekken voor de Europa League zijn nog niet vergeven.

Onderin is het ook nog spannend. Darmstadt is al gedegradeerd en de 2e degradant zal Ingolstadt zijn of er moet een wonder gebeuren. Het ligt nog geheel open wie promotie/degradatiewedstrijden gaat spelen tegen de nummer 3 van de 2. Bundesliga. Zelfs nummer 12, Bayer 04 Leverkusen, moet nog uitkijken.

2. Bundesliga
Met nog 3 speelrondes te gaan lijkt 1. FC Union Berlin(57 punten) het kind van de rekening te worden. VfB Stuttgart heeft 63 punten en aartsrivalen Hannover en Braunschweig beide 60 punten.

Karlsruher SC is afgelopen weekend gedegradeerd naar de 3. Liga. Het verschil tussen plek 13 en 17 is maar voor 4 punten,  dus hier ligt alles nog open.

3. Liga
Met nog 3 speelrondes te gaan kan het niet meer misgaan voor MSV Duisburg en daardoor zullen ze terug keren naar de 2. Bundesliga. Voor de andere promotieplek en de play-off plek gaat het tussen Holstein Kiel, Magdeburg, Jahn Regensburg en VfL Osnabrück.

Uit de 3. Liga degraderen drie clubs. FSV Frankfurt en Mainz II zijn zo goed als zeker gedegradeerd. De laatste degradatieplek gaat tussen RW Erfurt, Paderborn en Werder II. Mochten zowel Werder als Mainz degraderen, dan zitten er geen II teams in de 3. Liga.

Regionalligen
Na afgelopen weekend zijn alle 6 de clubs bekend die zullen strijden om promotie naar de 3. Liga. Dit zijn Carl Zeiss Jena, SV Meppen, Viktoria Köln, SpVgg Unterhaching, Waldhof Mannheim en SV Elversberg. De wedstrijden zullen worden gespeeld op 28 en 31 mei. De loting heeft al eerder plaatsgevonden.
Viktoria Köln - Carl Zeiss Jena
Waldhof Mannheim/SV Elversberg - SV Meppen
SpVgg Unterhaching - Waldhof Mannheim/SV Elversberg

Op zij n vroegst zal eind volgende week worden geloot tegen wie de nummers 1 en 2 van Regionalliga Südwest zullen spelen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op mei 02, 2017, 14:55:20
Wat ook nog speelt in de 3. Liga:

Zowel VfR Aalen als FSV Frankfurt hebben 9 punten in mindering wegens uitstel van betaling die door de clubs is aangevraagd. Omdat Ahlen direct ook een doorstartplan indiende, is met in beroep gegaan tegen de 9 punten in mindering en heeft men hoop dat dit gehoor vindt. In dat geval krijgen ze de 9 punten weer terug en doen ze opeens volop mee in de strijd om de 2e plaats.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op mei 02, 2017, 15:43:42
Wat ook nog speelt in de 3. Liga:

Zowel VfR Aalen als FSV Frankfurt hebben 9 punten in mindering wegens uitstel van betaling die door de clubs is aangevraagd. Omdat Ahlen direct ook een doorstartplan indiende, is met in beroep gegaan tegen de 9 punten in mindering en heeft men hoop dat dit gehoor vindt. In dat geval krijgen ze de 9 punten weer terug en doen ze opeens volop mee in de strijd om de 2e plaats.

Bij FSV Frankfurt zijn de 9 punten nog niet in mindering geteld. Mochten die nog een straf van 9 punten krijgen, dan zijn ze al zeker gedegradeerd.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op mei 02, 2017, 16:52:40
FSV Frankfurt had geloof ik ook een beroepszaak lopen maar die maken daarin volgens insiders geen enkele kans.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Koning Kriel op mei 03, 2017, 08:07:53
Maandag staat Braunschweig - Union Berlin op het programma. Aanhaken of afhaken voor union dus.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op mei 15, 2017, 09:43:08
Bundesliga
Ondanks dat Bayern al kampioen is en RB Leipzig zich geplaatst heeft verwenden bij de clubs de supporters op een doelpuntrijke pot in het Zentralstadion. Bayern won deze krankzinnige pot met 4-5.
Op meerdere fronten strijden clubs nog ergens om. Dortmund en Hoffenheim maken onderling uit wie zie rechtstreeks voor de CL plaatst. Dortmund heeft een beter doelsaldo t.o.v. Hoffenheim.

Hertha heeft zich geplaatst voor het de Europa League. Om het 2e ticket gaat de strijd tussen Freiburg, Köln en Werder Bremen.

Ingolstadt en Darmstadt zijn inmiddels gedegradeerd naar de 2. Bundesliga, maar wie play-offs tegen de nummer 3 van de 2. Bundesliga gaat spelen is nog onbekend. Wolfsburg en HSV mogen zaterdag onderling uitmaken wie dat gaat worden. Afgelopen zaterdag zag het er naar uit dat HSV dit zou worden, aangezien ze 1-0 achter stonden bij Schalke. Echter lijkt HSV een kat met 9 levens en in de 3e minuut van de blessuretijd kwam de belangrijke gelijkmaker. Wolfsburg heeft zaterdag aan een punt genoeg in Hamburg. Augsburg is ook nog niet helemaal veilig. Ze hebben een iets beter doelsaldo, als Wolfsburg.

2. Bundesliga
Gisteren stond de kraker tussen de koplopers Hannover en VfB Stüttgart op het programma. Hannover won het duel met 1-0, waardoor beide teams 66 punten hebben. Achtervolger Braunschweig werd verrassend met 6-0 afgeslacht bij degradatiekandidaat Bielefeld. Gezien het doelsaldo van de 3 clubs zijn VfB Stüttgart en Hannover zo goed als zeker gepromoveerd naar de Bundesliga.

Onderin is het nog spannend wie er zullen degraderen. Karlsruher SC was al gedegradeerd, maar 4 hebben nog kans om het vege lijf te redden. Het gaat om Kaiserlautern, Arminia Bielefeld, 1860 München en Wurzburger Kickers.

3. Liga
Afgelopen weekend stelden MSV Duisburg en Holstein Kiel promotie veilig naar de 2. Bundesliga. In Keulen was het een waar volksfeest, want Fortuna Köln had 3 tribunes beschikbaar gesteld voor de 7.000 Duisburg fans. Wie play-offs mag spelen tegen de nummer 16 zal gaan tussen Jahn Regensburg en 1. FC Magdeburg.

De laatste degradatieplek zal gaan tussen Werder II en Paderborn. Mocht Werder II degraderen, dan spelen er volgend seizoen geen II teams in de 3. Liga. Mocht Paderborn degraderen, dan degraderen ze voor het 3e seizoen op rij.

Regionalligen
Play-offs op 28 mei en 31 mei/1 juni


Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op mei 15, 2017, 10:38:23
Vorig jaar degradeerden Hannover en Stuttgart uit de Bundesliga. Termen als 'bedrijfsongeval' en 'too big to fail' deden meteen opgeld. En terecht, want deze twee clubs staan nu bovenaan voor een ligawisseling in omgekeerde richting. Al was het geen 'walk in the park' zoals sommigen wellicht gedacht hadden.

Met Ingolstadt en Darmstadt als degradanten zie ik een sofortigen Wiederaufstieg niet gebeuren. Zeker voor Darmstadt is Klassenerhalt in de 2. Bundesliga niet eens vanzelfsprekend. Dat betekent wel dat de 2. Bundesliga een leuk seizoen tegemoet gaat zonder uitgesproken favoriet. Voor bijna elke ploeg is wel wat te zeggen: Union is er zo langzamerhand aan toe, Verbeek zal met Bochum ook willen gaan oogsten, Kaiserslauteren en Düsseldorf hebben het potentieel om Bundesliga te spelen en er dient zich ook vast wel weer een Überraschungsmanschaft aan.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op mei 15, 2017, 12:11:51
Het zou mooi zijn als Kaiserslautern zich weer in die strijd kan gaan mengen, maar ik zie dat eigenlijk niet 1-2-3 gebeuren. Potentieel is in Duitsland niet iets om aan vast te klampen. Wel bizar wat een black-out Braunschweig ineens had in Bielefeld.

Als Bremen II uit de 3.Liga degradeert is die divisie komend seizoen voor het eerst in z'n korte bestaan gevrijwaard van reserveploegen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Koning Kriel op mei 15, 2017, 16:18:49
Vorig jaar degradeerden Hannover en Stuttgart uit de Bundesliga. Termen als 'bedrijfsongeval' en 'too big to fail' deden meteen opgeld. En terecht, want deze twee clubs staan nu bovenaan voor een ligawisseling in omgekeerde richting. Al was het geen 'walk in the park' zoals sommigen wellicht gedacht hadden.

Met Ingolstadt en Darmstadt als degradanten zie ik een sofortigen Wiederaufstieg niet gebeuren. Zeker voor Darmstadt is Klassenerhalt in de 2. Bundesliga niet eens vanzelfsprekend. Dat betekent wel dat de 2. Bundesliga een leuk seizoen tegemoet gaat zonder uitgesproken favoriet. Voor bijna elke ploeg is wel wat te zeggen: Union is er zo langzamerhand aan toe, Verbeek zal met Bochum ook willen gaan oogsten, Kaiserslauteren en Düsseldorf hebben het potentieel om Bundesliga te spelen en er dient zich ook vast wel weer een Überraschungsmanschaft aan.

Wel de vraag welke club in de relegationsspiele terecht komt. Het lijkt een rechtstreeks duel te zijn tussen Wolfsburg en HSV al moet Augsburg wel zorgen dat ze niet te dik verliezen. Mijn gok is dat het HSV gaat worden en dat ze zich alweer gaan redden in de relegationsspiele tegen vermoedelijk Braunschweig. Op het moment dat HSV toch degradeert heb je meteen wel weer een topfavoriet in de 2e bundesliga.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op mei 16, 2017, 13:04:20
Mocht Paderborn zaterdag haar vege lijf redden, dan is het nog allerminst zeker of ze volgend seizoen in de 3. Liga spelen. De club moet voor 3 juni 2 miljoen bij elkaar zien te sprokkelen. Rot Weiss Ahlen en Schalke 04 II zijn afhankelijk of de club wel of niet degradeert. Daarnaast zijn ze ook afhankelijk of Viktoria Köln wel of niet promoveert.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op mei 16, 2017, 17:25:44
Ook Chemnitz, Aalen en Erfurt hebben (geloof ik) nog geen definitief groen licht voor de 3.Liga volgend seizoen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op mei 17, 2017, 16:32:09
De wedstrijden om promotie naar de 3. Liga zijn erg in trek. In Meppen kon al snel het bordje uitverkocht worden opgehangen. Het stadion zit met 13.000 toeschouwers ramvol! 30 kilometer ten westen lopen ze bijna te smeken om publiek te trekken voor de wedstrijd Emmen - NEC waar tot op heden hooguit 3.000 kaarten aan de man zijn gebracht. De heenwedstrijd loopt ook storm, want voor de heenwedstrijd zijn ook al bijna 20.000 kaarten verkocht.

Ook beide wedstrijden tussen Viktoria Köln en Carl Zeiss Jena zijn uitverkocht. Bij Jena was de wedstrijd uitverkocht en is er besloten om een extra zittribune neer te zetten voor 3.000 toeschouwers en deze waren ook zo weg.

Weet niet hoe het bij Unterhaching tegen Elversberg loopt.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op mei 20, 2017, 15:58:02
Lang leek het goed te gaan voor SC Paderborn in de 3.Liga. Tot de 85e minuut stond de ploeg nog nét aan de goede kant van de streep. Toen kwam het trieste nieuws binnen dat Werder Bremen II op voorsprong kwam tegen VfR Aalen. Paderborn kon in Osnabrück geen doelpunt forceren, waardoor de Ostwestfaalse club voor de derde keer op rij degradeert. Drie seizoenen na de 1.Bundesliga treedt SC Paderborn komend seizoen aan in de Regionalliga West. Werder Bremen II blijft in de 3.Liga en voorkomt dat de liga voor het eerst in z'n bestaan zonder beloftenteams zit.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Langemannetje op mei 21, 2017, 23:32:41
Vorig jaar degradeerden Hannover en Stuttgart uit de Bundesliga. Termen als 'bedrijfsongeval' en 'too big to fail' deden meteen opgeld. En terecht, want deze twee clubs staan nu bovenaan voor een ligawisseling in omgekeerde richting. Al was het geen 'walk in the park' zoals sommigen wellicht gedacht hadden.

Met Ingolstadt en Darmstadt als degradanten zie ik een sofortigen Wiederaufstieg niet gebeuren. Zeker voor Darmstadt is Klassenerhalt in de 2. Bundesliga niet eens vanzelfsprekend. Dat betekent wel dat de 2. Bundesliga een leuk seizoen tegemoet gaat zonder uitgesproken favoriet. Voor bijna elke ploeg is wel wat te zeggen: Union is er zo langzamerhand aan toe, Verbeek zal met Bochum ook willen gaan oogsten, Kaiserslauteren en Düsseldorf hebben het potentieel om Bundesliga te spelen en er dient zich ook vast wel weer een Überraschungsmanschaft aan.
Dat maakt de 2e Bundesliga inderdaad erg aantrekkelijk. Nürnberg zal na dit teleurstellende seizoen ook revanche willen en ik denk dat St. Pauli met haar teruggekeerde goalgetter Lennart Thy volgend seizoen ook zal gaan verrassen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op mei 22, 2017, 00:35:32
En dat geldt eigenlijk ook voor de 3. Liga.
Dit jaar was het al behoorlijk spannend aan de kop en dat zal niet gaan veranderen.

Van Karlsruhe verwacht ik niet veel; als je met zo weinig punten degradeert, dan zal er nog wel wat tijd nodig zijn om de wonden te likken. Wurzburg zie ik als een one hit wonder. Zou knap zijn als ze binnen afzienbare tijd terug komen.
Vanuit de Regionalliga komen er sowieso enkele interessante clubs omhoog en met Paderborn, Frankfurt en Mainz II verdwijnen 3 grijze muizen. 
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op mei 31, 2017, 21:52:33
SV Meppen verslaat vanaf de stip SV Waldhof Mannheim en promoveert naar de 3.Liga!
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op mei 31, 2017, 22:04:57
Unterhaching maakt net de 0-2 bij Elversberg (5-0 over 2 wedstrijden).
Op zich ook terecht dat Haching en Meppen promoveren, gezien de dominantie in de eigen Regionalliga.


En Eutin en Altona'93 staan al vast als promovendi naar de Regionalliga. Eutin zegt me niks, maar met Altona'93 komt er een Traditionsverein bij. Binnenkort gaat hun Adolf Jäger Kampfbahn plat, dus zeker de moeite waard volgend seizoen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: ricodejong4 op jun 01, 2017, 08:44:28
Unterhaching maakt net de 0-2 bij Elversberg (5-0 over 2 wedstrijden).
Op zich ook terecht dat Haching en Meppen promoveren, gezien de dominantie in de eigen Regionalliga.


En Eutin en Altona'93 staan al vast als promovendi naar de Regionalliga. Eutin zegt me niks, maar met Altona'93 komt er een Traditionsverein bij. Binnenkort gaat hun Adolf Jäger Kampfbahn plat, dus zeker de moeite waard volgend seizoen.

Zeker terecht, maar blijft toch krom dat Mannheim nu al 2 jaar op rij kampioen wordt maar niet promoveert.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op jun 01, 2017, 09:38:13
Dit jaar waren ze tweede.

Maar inderdaad is het systeem krom...
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op jun 02, 2017, 09:35:53
Bundesliga nieuw
VfB Stüttgart
Hannover 96

2. Bundesliga nieuw
FC Ingolstadt
Darmstadt
MSV Duisburg
Holstein Kiel
Jahn Regensburg

3. Liga nieuw
Karlsruher SC
Wurzburger Kickers
1860 München
SV Meppen
Carl Zeiss Jena
UnterhachngTitel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op jun 02, 2017, 10:26:35
Nieuwste roddel over 1860:

De club kan de huur van de Allianz Arena niet betalen als ze in de 3. Liga spelen en mag in de 3. Liga niet in het Grünwalder spelen. Bij gebrek aan alternatieven overweegt de club zich terug te trekken uit de 3. Liga en in de Regionalliga te gaan spelen maar dan wel in het Grünwalder.

Bron: bericht in facebookgroep, via-via toegeschreven aan een supportersclub. Dus een korrel zout is op z'n plaats.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Kölsche Bosschenaar op jun 02, 2017, 10:43:40
Nieuwste roddel over 1860:

De club kan de huur van de Allianz Arena niet betalen als ze in de 3. Liga spelen en mag in de 3. Liga niet in het Grünwalder spelen. Bij gebrek aan alternatieven overweegt de club zich terug te trekken uit de 3. Liga en in de Regionalliga te gaan spelen maar dan wel in het Grünwalder.

Bron: bericht in facebookgroep, via-via toegeschreven aan een supportersclub. Dus een korrel zout is op z'n plaats.
Volgens Duitse media is het allemaal nog veel dramatischer gesteld (Kicker en Bild). Voor vanmiddag 15:30 moet 1860 een bankgarantie van 10 miljoen overleggen aan de DFB om een licentie te krijgen. Niemand in of rond de club weet of Ismaik hier aan gaat voldoen. Zo niet, dan is het over en uit. Het is zelfs niet zeker of 1860 dan afzakt naar de Regionalliga of zelfs nog verder terug moet. Het is overigens al vrij zeker dat 1860 de Allianz Arena gaat verlaten. Doen steeds meer verhalen op dat ze misschien toch terug gaan keren naar het Grünwalder Stadion nu dat 3.Liga klaar is gemaakt afgelopen jaar (eigenlijk bedoeld voor de U-21). Dat zou nog het enige positieve aan dit alles. 1860 in het Grünwalder zou ik graag eens mee willen maken.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jef400 op jun 02, 2017, 10:47:30
Wat ik mij dan dus afvraag. Wat zou er dan met de plaats van 1860 München gaan gebeuren in dat hypothetische geval? Extra nacompetitie tussen Mannheim, Elversberg en Viktoria Köln?
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Kölsche Bosschenaar op jun 02, 2017, 10:50:43
Wat ik mij dan dus afvraag. Wat zou er dan met de plaats van 1860 München gaan gebeuren in dat hypothetische geval? Extra nacompetitie tussen Mannheim, Elversberg en Viktoria Köln?
Dan zal nummer 16 Paderborn niet degraderen. Was een paar jaar geleden ook het geval mij Kickers Offenbach en Darmstadt. Offenbach kreeg via financiële problemen geen licentie om naar de 3.Liga te gaan, waardoor nummer 16 Darmstadt erin mocht blijven. Iedereen kent het verhaal wat er daarna met Darmstadt is gebeurd.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Kölsche Bosschenaar op jun 02, 2017, 16:06:17
1860 is officieel gedegradeerd naar de amateurs. Ismaik wilde niet voldoen aan de bankgarantie, waardoor ze geen licentie krijgen voor de 3.Liga. Het is nog afwachten of 1860 op het 4e of 5e niveau uit gaat komen. Heel triest hoe zo'n mooie Traditionsverein kapot is gemaakt door een knettergekke Koeweiti en zijn roedel lichtgewichten. Aangezien Ismaik blijft zie ik 1860 niet snel terug keren in het profvoetbal. Enig lichtpuntje is het feit dat hoogstwaarschijnlijk weer in het Grünwalder Stadion gaan spelen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: ricodejong4 op jun 02, 2017, 16:08:07
1860 is officieel gedegradeerd naar de amateurs. Ismaik wilde niet voldoen aan de bankgarantie, waardoor ze geen licentie krijgen voor de 3.Liga. Het is nog afwachten of 1860 op het 4e of 5e niveau uit gaat komen. Heel triest hoe zo'n mooie Traditionsverein kapot is gemaakt door een knettergekke Koeweiti en zijn roedel lichtgewichten. Aangezien Ismaik blijft zie ik 1860 niet snel terug keren in het profvoetbal. Enig lichtpuntje is het feit dat hoogstwaarschijnlijk weer in het Grünwalder Stadion gaan spelen.

Ongelofelijk, van een wedstrijd met 60.000 bezoekers afgelopen week naar de amateurs..
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op jun 02, 2017, 17:43:55
Zestig miljoen in een club stoppen en zes jaar later tegen clubs uit de categorie Burghausen en Schweinfurt spelen (als ze wel de Regionalliga in mogen). Ongelooflijk.

Jammer dat die gekke Ismaik blijft, met hem aan boord wordt het nooit meer wat.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op jun 02, 2017, 21:03:34
Ik weet niet precies hoe de verhoudingen liggen maar er is sprake van de club 1860 München en het "bedrijf" 1860 München dat de profafdeling runt. De club is in handen van de leden (want het is een vereniging), het bedrijf is 60% van Ismaik en voor de rest van de club. Volgens de regels van de bond heeft de club echter 50%+1 stemrecht. Dus in feite heeft Ismaik niks te zeggen.

Er waren al meningsverschillen tussen de club en Ismaik; Ismaik wilde wel betalen maar alleen als de club de structuur zodanig zou veranderen dat Ismaik de touwtjes in handen zou krijgen. Dat heeft de club geweigerd (het woord chantage is gevallen...) en de bond heeft ook aangegeven dat hetgeen Ismaik wil, tegen de regels van de bond is.

De club zou nu de stekker uit de profafdeling kunnen trekken en daarmee Ismaik kunnen wippen. Maar dan is het gevolg waarschijnlijk wel dat ze laag in de piramide een doorstart moeten maken.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op jun 02, 2017, 21:16:35
Korte samenvatting van artikel op Kicker.de (vrijdagavond):

De BFV (Bayerischer Fussball Verband) heeft aangegeven dat 1860 welkom is in de Regionalliga als aan alle voorwaarden wordt voldaan, met name stadion en veiligheid bij thuis- en uitwedstrijden.
Ook zegt de voorzitter van de bond met zoveel woorden dat Ismaik zich koest moet houden: de 50%+1-regel geldt ook in Beieren en het zal niet geduld worden als Ismaik "clubfunctionarissen niet van buiten gestuurd" mogen worden. Geen stromannen dus.

De vicevoorzitter van de club geeft aan dat ze Ismaik het afgelopen seizoen carte blanche hebben gegeven en achter hem is blijven staan, bij beslissingen die schadelijk waren voor de club. Daar gaan ze niet mee door. Over de toekomstige rol van Ismaik wordt niets gezegd. Ook zegt de vicevoorzitter dat de club niet in gevaar is maar dat een faillissement van de profafdeling een mogelijkheid is wegens de schulden die de profafdeling heeft. Er wordt gekeken wat voor invloed spelen in de Regionalliga daarop heeft. Het is de vraag of de club ook in de RL mag spelen als de profafdeling failliet gaat.

Ismaik zegt ondertussen dat er zonder hem 'helemaal niets mogelijk is'
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op jun 03, 2017, 20:41:44
De soap bij 1860 gaat verder:

Ismaik legt zich er niet bij neer dat ook in de lagere divisies de 50%+1 regel geldt. Hij dacht nu de volledige macht te hebben maar dat is niet zo. Reden voor hem om naar de rechter te stappen om de 50%+1-regel van tafel te krijgen.

Nu zijn er drie mogelijke uitkomsten:

1) De 50+1-regel wordt onwettig verklaard. Dat zou een soort Bosman-arrest voor Duitsland zijn en het Duitse voetbal openzetten voor investoren en (malafide) clubeigenaren zoals bijvoorbeeld in ENgeland.

2) De rechter laat de regel ongemoeid

3) De rechter zegt dat de uitzonderingen die er nu zijn ongedaan moeten worden gemaakt als men de regel wil handhaven. En die uitzonderingen zijn investoren die al meer dan 20 jaar bij de club betrokken zijn (Hop bij Hoffenheim en Kindt bij Hannover) en bedrijfsclubs (Leverkusen, Wolfsburg).

Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op jun 03, 2017, 20:50:53
Als het de eerste optie wordt kunnen we een overlijdensceremonie organiseren voor de Bundesliga.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op jun 03, 2017, 22:41:22
Volgens juridische kenners is dat niet ondenkbaar.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op jun 04, 2017, 10:05:12
Niet dat ik je niet geloof hoor, maar waar zou ik dit kunnen terugvinden (Duitse media etc.)?
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Freebird op jun 04, 2017, 16:14:17
Volgens juridische kenners is dat niet ondenkbaar.

Lijkt me ook niet, wordt interessant om volgen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Nort op jun 04, 2017, 16:55:18
Nu ben ik redelijk anti-ultra gezind, maar ik zie die groepen het wel voor elkaar krijgen dat er geen vreemde overname komt.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Footballromantic op jun 04, 2017, 18:05:36
Nu ben ik redelijk anti-ultra gezind, maar ik zie die groepen het wel voor elkaar krijgen dat er geen vreemde overname komt.

Redelijk?
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op jun 06, 2017, 00:23:39
Nu ben ik redelijk anti-ultra gezind, maar ik zie die groepen het wel voor elkaar krijgen dat er geen vreemde overname komt.

Ik niet. Wat meestal alleen veel geschreeuw en weinig wol.
Zie bijvoorbeeld VfB Stuttgart: de Ultra's zijn tegen de 'Ausgliederung' van de profteams (simpel gezegd: de profteams worden in een BV ondergebracht). Dus een hoop geschreeuw en protest in plaats van er iets effectiefs aan te doen. De leden van de vereniging nemen namelijk op de algemene ledenvergadering de beslissing (87% ofzo voor). Als je er dan echt zo tegen bent, word dan massaal lid van de vereniging, kom naar de ledenvergadering en stem tegen. Maar ja, dat kost geld....

Overigens kan ik het vanuit het oogpunt van de leden goed begrijpen dat ze voor gestemd hebben. De meeste leden zijn lid vanwege de breedtesport die ze bedrijven. En voor een (breedte)sportvereniging is het hebben van profteams een financieel risico. Dus dan kun je maar beter zorgen dat de profafdeling organisatorisch/juridisch/financieel los staat van de rest. Maar daar denken Ultra's niet bij na, want Ultra's staan bekend om hun tunnelvisie. Alleen wat zij willen en wat zij doen is goed.

Oh ja,
Had ik al verteld dat ik 'best wel' anti-Ultra ben?
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op jun 06, 2017, 13:36:47
Ook in Münster loopt op het moment een discussie over een eventuele ausgliederung van de voetbalprofs. SC Preußen heeft ook een atletiekafdeling (waarin het op nationaal gebied af en toe leuke prestaties neerzet), een tennisclub en het is 'mede-eigenaar' van enkele handbalteams. Die zouden bij een eventuele financiële neergang van de profvoetbaltak daar natuurlijk niet het slachtoffer mogen worden. Wat mij betreft zetten ze vaart achter de ausgliederung. De ultra's in Münster schijnen er wel op tegen te zijn, maar komen eveneens niet met echt inhoudelijke argumenten. Heel veel meer dan "het is een voetbalvereniging, punt" heb ik ze niet horen roepen.

Overigens ben ik wel pro-ultra als het gaat om sfeeracties, maar mag het allemaal wel even wat minder met die "wij zijn de club"-mentaliteit.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Luccie op jun 09, 2017, 09:44:27
http://www.reviersport.de/353417---regionalliga-offener-brief-bittet-dfb-zum-dialog.html

Poging om in gesprek te raken met de DFB omtrent de promotie regeling vanuit de Regionalliga
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: ALenstra op jun 09, 2017, 10:39:19
Tja, hoe moet het dan? Of drie regionalliga's of vijf degradanten uit de 3e liga?
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Hugo op jun 09, 2017, 11:38:20
Tja, hoe moet het dan? Of drie regionalliga's of vijf degradanten uit de 3e liga?

Nou alle 36 opties zijn hier inmiddels tot in den treure besproken...
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: San Paolo op jun 09, 2017, 13:01:16
Paderborn behoudt ondanks degradatie positie in 3. Liga doordat 1860 Munchen geen licentie heeft gekregen.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: FCT1980 op jun 09, 2017, 13:49:30
Paderborn behoudt ondanks degradatie positie in 3. Liga doordat 1860 Munchen geen licentie heeft gekregen.

Verschrikkelijk dit!
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Bier und Bratwurst op jun 09, 2017, 13:55:22
Paderborn behoudt ondanks degradatie positie in 3. Liga doordat 1860 Munchen geen licentie heeft gekregen.

Dan blijft RW Ahlen en SuS Neuenkirchen ook inde Regionalliga West en Oberliga Westfalen
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: hgrm op jun 09, 2017, 14:30:34
Dan blijft RW Ahlen en SuS Neuenkirchen ook inde Regionalliga West en Oberliga Westfalen

Dat werkt een heel eind door naar beneden, inderdaad.
In Bayern is het omgekeerd. Vanwege de promotie van Unterhaching is er een play-off tussen de verliezers van de play-off tussen de nummers 2 van de Oberliga en de nummers 15 en 16 van de Regionalliga voor een extra plaats. Dat gaat gewoon door en 1860 wordt het 19e team.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Jehoentelaar op jun 09, 2017, 15:38:05
Door alle chaos met promoties en degradaties is het vooral in de Regionalliga Südwest een bende geworden, waar door het degraderen van Mainz II en FSV Frankfurt én het niet promoveren van Mannheim en Elversberg, de onderste zés (!) ploegen zijn gedegradeerd. Bij FK Pirmasens vond men het, aldus een artikel op 11Freunde, moeilijk te bevatten dat een voor FKP sterk seizoen moet worden afgesloten met degradatie naar de Oberliga.

Verschrikkelijk dit!

Vind het persoonlijk niet erg dat Paderborn erin mag blijven (ondanks het lelijkste stadion van Duitsland), maar had echt 1860 keer liever 1860 erin gehad. Maar goed, het is niet anders.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op jun 10, 2017, 19:41:34
Paderborn behoudt ondanks degradatie positie in 3. Liga doordat 1860 Munchen geen licentie heeft gekregen.

En de degradant wordt beloond. Had dan een mini-competitie gespeeld tussen de verliezend finalisten.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Joost op jun 10, 2017, 21:43:49
En de degradant wordt beloond. Had dan een mini-competitie gespeeld tussen de verliezend finalisten.

Dat zou wat zijn, zomaar het reglement aanpassen omdat dat leuker zou zijn.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: spons op jun 11, 2017, 06:28:23
Dat zou wat zijn, zomaar het reglement aanpassen omdat dat leuker zou zijn.

Dat doen ze in Nederland ook wel eens bij een bekerfinale
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op jun 11, 2017, 08:10:01
Dat zou wat zijn, zomaar het reglement aanpassen omdat dat leuker zou zijn.

Regels zijn om aangepast te worden. ;-).

Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: Sebastiaan_W op jun 11, 2017, 13:07:57
Dan blijft RW Ahlen en SuS Neuenkirchen ook inde Regionalliga West en Oberliga Westfalen

Die degraderen gewoon. Regionalliga West volgend seizoen met 18 clubs i.p.v. 19.
Titel: Re: De ontknoping 2016/17
Bericht door: ALenstra op jun 26, 2017, 21:22:50
1860 is officieel gedegradeerd naar de amateurs. Ismaik wilde niet voldoen aan de bankgarantie, waardoor ze geen licentie krijgen voor de 3.Liga. Het is nog afwachten of 1860 op het 4e of 5e niveau uit gaat komen. Heel triest hoe zo'n mooie Traditionsverein kapot is gemaakt door een knettergekke Koeweiti en zijn roedel lichtgewichten. Aangezien Ismaik blijft zie ik 1860 niet snel terug keren in het profvoetbal. Enig lichtpuntje is het feit dat hoogstwaarschijnlijk weer in het Grünwalder Stadion gaan spelen.
In zijn column in de nieuwste 11Freunde schrijft Philipp Köster dat niet Ismaik de ellende is begonnen. Volgens hem begon de ellende al toen voormalig voorzitter Karl Heinz Wildmöser besloot dat München 1860 net zo'n grote club moest worden als buurman Bayern.