GroundhoppersNet

Overigen => Overige sporten => Topic gestart door: Stadionhopper op apr 26, 2008, 15:40:53

Titel: IJshockey
Bericht door: Stadionhopper op apr 26, 2008, 15:40:53
Naast voetbal in Duitsland kun je ook een wedstrijd ijshockey gaan bekijken. De sfeer is meestal indrukwekkend, net zoals de laatste jaren gebouwde ijshallen.
De competitie van dit jaar is net afgelopen. De Eisbären Berlin versloegen in de finale de Kölner Haie. De Kölner Haie speelden voor 18.000 toeschouwers in de Köln Arena tijdens de finale play offs.

Verdere interessante ijshallen zijn:

ISS Dome - DEG Metro Stars (Düsseldorf)
Königpalast - Krefelder Pinguine (Krefeld)
Kölnarena - Kölner Haie (Köln)
TUI Arena - Hannover Scorpions (Hannover)
Color Line Arena - Hamburg Freezers (Hamburg)
SAP Arena - Adler Mannheim (Mannheim)

Je kunt ijshockey goed combineren met het voetbal. Op zondagmiddag een wedstrijd en aansluitend als je geluk hebt een ijshockeywedstrijd.
Meer info over de DEL (Deutsche Eishockey Liga):
http://www.del.org (http://www.del.org)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Stadionhopper op jul 25, 2008, 00:51:45
Het speelschema van de DEL seizoen 2008-2009:

http://www.pointstreak.com/stats/pro/leagueschedule.html?leagueid=487&seasonid=2976 (http://www.pointstreak.com/stats/pro/leagueschedule.html?leagueid=487&seasonid=2976)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: RKSVW op dec 14, 2008, 14:20:50
Ik sluit me daar helemaal bij aan.
Ben ondertussen een aantal keren bij de Frankfurt Lions geweest en ik vermaak me daar altijd goed.
Verslagen gaan nog komen.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: HJanneman op dec 16, 2008, 11:57:02
Tellen de Gjaltema-Gijs Grizzlies ook?
Ben daar eens geweest tegen Utrecht, volle bak in de ijshockey-hal van Kardinge, en 't viel me nog mee dat er zoveel sfeer was(wel veel getoeter en andere mechanische hulpmiddelen zoals een luchtalarm, ipv een massaal toezingen door het publiek).
Maar dat heb ik ook bij Basketbal van de Capitals/Donar, met toeschouwersaantallen tussen de 2500 en 4000 is het in de Martiniplaza altijd erg sfeervol(hier ben ik tweemaal geweest), maar toch boeit het me allemaal minder dan voetbal(maar ééns in de zoveel tijd is het geen straf).

Voor mensen die ijshockey met een voetbalgroundhop willen combineren: De Veltins Arena, het stadion van de Duitse voetbalclub Schalke 04 wordt in mei 2010 omgetoverd in een ijshockeyhal, die plaats moet bieden aan bijna 76.000 toeschouwers. Dit in verband met de openingswedstrijd van het WK ijshockey, die dan plaats heeft op 7 mei.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op dec 16, 2008, 12:55:45
Ik kom met enige regelmaat in Geleen bij de Eaters, daar wordt vaak wel gezongen ipv gekke toeters enzo.

Groningen staat, samen met Amsterdam, bekend als het team waar de minste toeschouwers komen. Maken die 200 mensen dan toch nog zo'n herrie?

De uitbreiding naar 9 teams is overigens wel een geweldige verbetering.

Titel: Re: IJshockey
Bericht door: HJanneman op dec 16, 2008, 13:02:02
Groningen staat, samen met Amsterdam, bekend als het team waar de minste toeschouwers komen. Maken die 200 mensen dan toch nog zo'n herrie?

Er zijn weinig mensen nodig om die herrie te maken met al die toeters en zo'n aandraai-luchtalarm, maar volgens mij staan ze nu onderaan, terwijl ze op kampioenskoers waren op een niveau lager toen ik er heen ging(toen speelden ze tegen nummer 2 of 3, Utrecht, die ook de nodige fans mee hadden).
Toen het zo goed ging zat de tribune vol, en volgens mij waren dat er dan een mannetje of 500/600.
Titel: Frankfurt Lions - Hannover Scorpions
Bericht door: RKSVW op dec 20, 2008, 00:21:36
http://picasaweb.google.com/sportfotosjorgen/FrankfurtLionsHannoverScorpions (http://picasaweb.google.com/sportfotosjorgen/FrankfurtLionsHannoverScorpions)
http://no1kerryfan.blogspot.com/2008/12/frankfurt-lions-hannover-scorpions-19.html (http://no1kerryfan.blogspot.com/2008/12/frankfurt-lions-hannover-scorpions-19.html)
(http://i39.tinypic.com/qoitys.jpg)
(http://i43.tinypic.com/28t9750.jpg)
(http://i44.tinypic.com/11htehc.jpg)
(http://i43.tinypic.com/besb2w.jpg)
(http://i40.tinypic.com/5cngoh.jpg)
(http://i39.tinypic.com/25fkn01.jpg)
(http://i41.tinypic.com/3133as5.jpg)
(http://i42.tinypic.com/2ahw7b9.jpg)
(http://i44.tinypic.com/eb5x0p.jpg)
(http://i44.tinypic.com/j805ja.jpg)
(http://i42.tinypic.com/23hmywk.jpg)
(http://i40.tinypic.com/2d16ayv.jpg)


Ik was bijna de hele week al ziek dus wat doe je dan op vrijdagavond als je je net weer een beetje beter gaat voelen?
Juist, je belt een vriend om een wedstrijd te gaan bekijken.
De keuze was beperkt omdat ook in Duitsland er niet heel veel meer gevoetbald wordt. De wedstrijden die nog te bezoeken waren, trokken me absoluut niet dus de keus om de plaatselijke ijshockey trots te gaan bezoeken was al snel gemaakt.
De als 4e gerangschikte Lions mochten het vandaag opnemen tegen de nummer 1 van de DEL (Deutsche Eishockey League): Hannover Scorpions. De rit naar het stadion liep voorspoedig wat opmerkelijk is want het verkeer in de grootste stad van Mainhessen kan nogal chaotisch zijn op vrijdagavond en zeker tijdens het weihnachtsmarktseizoen.
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de Frankfurt Lions hebben de topwedstrijd tegen de tabellenleider Hannover op de 30e speeldag met 6-4 gewonnen. Zelf vond ik de Lions de hele wedstrijd beter spelen dus het was wel verdiend. Tot 2 keer toe hebben we een powerplay situatie gezien waar Frankfurt 2 mannen op de sin bin had zitten en het dus 5 tegen 3 (qua veldspelers) maar alleen de eerste keer wist Hannover dit met zeer veel geklooi om te zetten in een puntje.
De ploeg van trainer Rich Chermonaz weet zo tot op 1 puntje verschil met Hannover terug klimmen in de tabel.
In de eerste periode staan we in het uitvak bij suppporters van Hannover die met enige regelmaat het altijd wanstaltelijk klinkende "Spitzenreiter, spitzenreiter" scandeerden. In het volgende quarter hebben we dus maar een plaatsje gezocht op de zittribune waar ook de spelersvrouwtjes zaten. Mooie milfjes trouwens maar dat is een hele andere sport ;)
5900 rare Frankfurters (en een aantal verachtelijke Hannoveranen) bezochten deze avond de Eissporthalle Frankfurt en bij vlagen zagen we een zeer goede en spannende partij. Dat moest echter wel allemaal van Frankfurt afhangen want Hannover had er niet echt veel zin. Na precies 6 minuten wist Hannover met 2 man meer een treffer van Thomas Dolak langs de Frankfurt-goalie te wurmen. Kort daarna moest Lions-aanvoerder Jason Young het ijs voor 5 minuten veralten wegens een te hoge stok. Dit onder luid geroep van de "supporters". Het had echter geen invloed op het spel want ook met een man minder was Frankfurt nog de betere ploeg. Lance Ward wist in de 18e minuut dan ook de 1-1 te scoren wat absoluut verdiend was.
Op naar de 2e periode dus waar de leeuwtjes door een treffer van Pat Kavanagh in de de 23e minuut en door nieuwe aanwinst Daniel Kunce in de 28e minuut uit powerplay de stand naar 3-1 wisten op te schroeven. De Schorpioentjes moetsen nu met een antwoord komen en deden dat kort voor het einde van deze periode door middel van Boos inde 39e minuut.
In de 3e en laatste periode gaf Frankfurt nog even alles en maakte inde 42e minuut de 4-1 dankzij Derek Hahn (weer met een man minder op het ijs). Kort daarop maakte Hannoveraan Schneider echter de 4-2. (44e minuut).
Hierna volgde een spannende slotfase (waarom worden Duitsers altijd pas de laatste 10 minuten wakker?) waarin Frankfurt tweemaal een man-extra situatie had en beide keren daaruit scoorde. (Mathieu Biron inde 55e en Derek Hahn in de 59e minuut). Andre Reiß maakte nog wel de 6-4 voor Hannover in de 57e maar het spel was al gespaald.
Man of the match werd Derek Hahn, de man die 2 keer scoorde.

1:0 (6:00) Dolak (Vikingstad, Goc) PP2
1:1 (17:27) Ward (Heerema, Wörle)
2:1 (22:53) Kavanagh (Gawlik, Kunce)
3:1 (27:10) Kunce (Kavanagh, Hahn) PP1
3:2 (38:26) Boos (Schneider, Mitchell)
4:2 (41:14) Hahn (Langfeld, Slaney)
4:3 (43:44) Schneider (Mitchell)
5:3 (54:44) Biron (Gawlik, Taylor) PP1
5:4 (56:32) Reiß (Goc, Vikingstad) PP1
6:4 (58:57) Hahn (Gawlik, Slaney) PP2
Scheidsrechter: Looker.
Strafminuten: Frankfurt 23 plus Spieldauerdisziplinar (Young) – Hannover 20 plus 10 Disziplinar (Goc).
Toeschouwers: 5.900.


----------------
Now playing: Christy Moore - Christy Moore - Nancy Spain (live) (http://www.foxytunes.com/artist/christy+moore/track/christy+moore+-+nancy+spain+(live))
via FoxyTunes (http://www.foxytunes.com/signatunes/)
----------------
Now playing: Black Sabbath - A Hard Road (http://www.foxytunes.com/artist/black+sabbath/track/a+hard+road)
via FoxyTunes (http://www.foxytunes.com/signatunes/)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Maroboduus op dec 20, 2008, 12:58:33
Ik kom met enige regelmaat in Geleen bij de Eaters, daar wordt vaak wel gezongen ipv gekke toeters enzo.

Groningen staat, samen met Amsterdam, bekend als het team waar de minste toeschouwers komen. Maken die 200 mensen dan toch nog zo'n herrie?

De uitbreiding naar 9 teams is overigens wel een geweldige verbetering.

Ben wel benieuwd naar hoeveel mensen er gemiddeld naar de wedstrijden van de Eaters komen kijken, weet jij dat toevallig? En hoe staat het met het niveau?
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: RKSVW op dec 20, 2008, 14:09:57
Als ik de website van de Eaters mag geloven komen er gemiddeld zo'n 800 mensen wat 600 meer is als ik had verwacht.
Al zoekend over de website van de Eaters word je sowieso niet echt vrolijk. De ploeg maakt tegenslag na tegenslag mee enb ook op sportief vlak blijven ze steeds maar in de middenmoot hangen.
Nederland heeft dus nog 9 teams op pro-niveau 1: DESTIL Trappers, Hijs Den Haag, Heerenveen Flyers, Eindh. Kemphanen, Ruijters Eaters, Pecoma Grizzlies, Hoek Dragons Utrecht, Amstel Tijgers.
De Nederlandse competitie en het Nederlandse team draaien blijkbaar op een mix van Canadese Nederlanders en Nederlanders. De beste Nederlandse spelers blijken dus al snel naar de Duitse competitite over te stappen, maar sommigen zoals Tommie Hartogs, komen wel terug om in Nederland te coachen. Net als met vele andere sporten is er dus eigenlijk net niet genoeg draagvlak in Nederland om een eigen competitie te hebben met grotendeels Nederlandse spelers.

----------------
Now playing: Marilyn Manson with Korn - Cry for You (Queen of the Damned soundtrack) (http://www.foxytunes.com/artist/marilyn+manson+with+korn/track/cry+for+you)
via FoxyTunes (http://www.foxytunes.com/signatunes/)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Pieros op dec 22, 2008, 18:11:46
Ik zag in een ander topic dat Joost gisteren ook bij het ijshockey geweest is, net als ik. Het was alweer ongeveer 10 jaar geleden dat ik voor het laatst geweest ben. Toen in de finalewedstrijden Nijmegen - Amsterdam. Ik zag gisteren dat Nijmegen (officieel de Romijnders Dar Devils) tegen de Hoek Dragons uit Utrecht moesten. Ik had verder toch niet veel te doen, dus besloot ik maar weer eens richting Triavium te rijden. Het is tenslotte maar zo'n 10 min van mijn huis. Ik had niet op de site gekeken van de Devils dus was erg verbaasd dat ik maar 3 euro entree hoefde te betalen met een jeugdkaartje. Ik voelde me in één keer weer heel jong, maar het bleek dat iedereen die wedstrijd voor 3 euro naar binnen kon. Wedstrijd kan ik kort over zijn. Hoek begon goed, maar de Devils namen vrij snel het initiatief over. Na de eerste periode stond het nog 1-2, maar aan het einde van de tweede periode was het inmiddels 8-3. Voor een voetballiefhebber zoals ik was het in het begin wel ff lastig om de puck te volgen. Dat ding gaat soms zo snel. Na de tweede periode besloot ik maar naar huis te gaan. Wedstrijd was totaal niet spannend meer (het werd uiteindelijk 12-5) en ik had het eerlijk gezegd behoorlijk koud.

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01964.jpg)

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01965.jpg)

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01967.jpg)

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01969.jpg)

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01970.jpg)

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01974.jpg)

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01975.jpg)

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01976.jpg)

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01979.jpg)

(http://i66.photobucket.com/albums/h257/Pivaro/DSC01978.jpg)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op dec 22, 2008, 23:33:02
Ben wel benieuwd naar hoeveel mensen er gemiddeld naar de wedstrijden van de Eaters komen kijken, weet jij dat toevallig? En hoe staat het met het niveau?

Ijshockey is naast voetbal de enige sport waar de toeschouwersaantallen van worden gedocumenteerd.

Derhalve het resultaat van de bekercompetitie:
   Team      Gemiddelde      Maximum      Minimum   
   Amstel Tijgers       348      450      235   
   Eindhoven Kemphanen       624      1891      266   
   Geleen Eaters       873      992      680   
   Groningen Grizzlies       351      600      250   
   Heerenveen Flyers       536      750      389   
   HYS Den Haag       681      2000      250   
   Nijmegen Devils       581      1000      400   
   Tilburg Trappers       1713      2000      1500   
   Utrecht Dragons       581      950      300   

Tilburg is altijd met afstand koploper met zo'n 1500-1750 toeschouwers per wedstrijd. Daarna volgt Geleen dat ondanks dat het nog nooit lanskampioen werd een vaste harde kern heeft van 800 toeschouwers vanwege de verschrikkelijk slechte resultaten werd daar op de laatste speeldag onder gedoken, ook omdat de wedstrijd niet op zondag was. Nijmegen wordt meestal ietsje minder bezocht, Heerenveenfans komen pas opdagen als het echt ergens om gaat. Amsterdam loopt totaal niet warm voor de sport. Bij een play-off wedstrijd wordt doorgaans meer dan de helft van het publiek gevormd door uitfans. Daarnaast geldt dat de gewone competitie sowieso beter bezocht wordt dan de bekercompetitie.

Twee zeer opvallende aantallen in het lijstje. Eindhoven-Nijmegen met 1891. Daar is een speciale actie geweest. En Den Haag - Tilburg waarin het echt ergens om ging.

De play-offs zijn bezig inmiddels
Tilburg-Amsterdam 1800
Amsterdam-Tilburg 420
Nijmegen-Den Haag 500
Den Haag-Nijmegen 500

Deze wedstrijden worden doordeweeks gespeeld vandaar de magere aantallen.

Ik had het nog op voorraad, de aantallen van de gewone competitie van vorig seizoen
   Amsterdam      304      454      185   
   Tilburg      1831      2400      1450   
   Den Haag      892      1200      500   
   Nijmegen      600      850      300   
   Groningen      280      440      110   
   Geleen      992      1355      639   
   Heerenveen      918      1625      650   

Play-offs vorig seizoen

Competitie
Tilburg-Geleen 2200
Geleen-Tilburg 1621
Tilburg-Geleen 2500
Geleen-Tilburg 1681
Tilburg-Geleen 2500
Geleen-Tilburg 1875

Heerenveen-Den Haag 895
Den Haag-Heerenveen 1500
Heerenveen-Den Haag 1975
Den Haag-Heerenveen 1750
Heerenveen-Den Haag 1500

Finale
Tilburg-Heerenveen 2200
Heerenveen-Tilburg 2785
Tilburg-Heerenveen 2500
Heerenveen-Tilburg 3200

Beker

Finale
Tilburg-Heerenveen (in Eindhoven) 2275

Halve finales
Tilburg-Geleen 2100
Geleen-Tilburg 1243

Den Haag-Heerenveen 1100
Heerenveen-Den Haag 950
Den Haag-Heerenveen 800

Over het niveau zullen we het maar niet hebben.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op jan 14, 2009, 09:25:07
Ik schreef in een ander topic over het bezoekje aan de wedstrijd tussen Geleen en Groningen. De Grizzlies wonnen destijdes met 2-3 in overtime en het niveau was dramatisch. Play-offs zouden er zeker niet in zitten...

We zijn inmiddels ruim drie weken verder. Eerst versloeg Geleen de Eindhovense Kemphanen moeizaam met 2-1, toen werd alle frustratie van de laatste weken weggespeeld in Utrecht, 0-13. De Dragons zijn het meest matige team dit seizoen maar zelfs dan is dit een opzienbarende uitslag. Vervolgens werd Heerenveen verslagen 3-2, in Groningen gewonnen 5-6 en sloot Geleen het vorige weekend af met een 4-2 zege op Nijmegen dat weer een van de betere teams is. Inmiddels is de 4de plaats stevig in handen van de Eaters en is plek drie zelfs in zicht.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Stanley op mrt 02, 2009, 16:11:00

Ik ben als student bezig met een ijshockeyproject! En las met interesse dit forum.
De bezoekers aantallen van de diverse clubs geeft al een aardige indicatie waar het wel en niet leeft. Ik ben erg benieuwd welke actie Eindhoven heeft gehouden waardoor de bezoekers aantal zo steeg?? Zou je hier iets meer over kunnen vertellen??

Twee zeer opvallende aantallen in het lijstje. Eindhoven-Nijmegen met 1891. Daar is een speciale actie geweest.

Alvast bedankt! Veel ijshockey plezier met de playoffs
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op jan 20, 2010, 21:51:47
Man man man wat een spanning bij de bekerfinale...

60:00: 2-3 Ruijters Eaters Geleen: 7: Mike FORGIE (19: Erik TUMMERS) [EQ]
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: AthleticHolanda op jan 21, 2010, 16:31:14
Man man man wat een spanning bij de bekerfinale...

60:00: 2-3 Ruijters Eaters Geleen: 7: Mike FORGIE (19: Erik TUMMERS) [EQ]

Gefeliciteerd, nu komend seizoen Europa in? ;-)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Rinus A. op mrt 30, 2010, 14:26:22
23 april naar het WK IJshockey voor slechte landen te Tilburg.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Stadionhopper op dec 12, 2010, 22:05:51
Waar tijdens het openingsduel om het WK ijshockey afgelopen jaar in Duitsland een wereldrecord gevestigd werd met 77.803 toeschouwers in de Veltins Arena is dit record inmiddels alweer verbroken.

Tijdens een duel tussen de college teams van Michigan en Michigan State kwamen 113.411 toeschouwers op af in het Michigan Stadium.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: AthleticHolanda op dec 12, 2010, 22:21:51
Ik zag net de foto's, kan me echt niet voorstellen dat je dan de puck nog kan zien...

Iemand trouwens deze goal al gezien? http://www.dumpert.nl/mediabase/1244671/a1db0bf2/ijshockey_pwnage.html (http://www.dumpert.nl/mediabase/1244671/a1db0bf2/ijshockey_pwnage.html)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op jan 23, 2011, 15:35:53
Een leuke Duitse site over groundhopping in het ijshockey:
www.icehopper.de (http://www.icehopper.de)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op apr 14, 2012, 13:11:15
Op 5 januari een ijshockeywedstrijd in de Duitse competitie DEL in het stadion van FC Nürnberg. Dan zullen Nürnberg Ice Tigers het opnemen tegen Eisbären Berlin. De Duitse winterclassic.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op jun 10, 2012, 12:56:20
Op 25 en 26 augustus een ijshockey-toernooi in de nieuwe Ziggo Dome.

www.amsterdamicehockeycup.com
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op jan 14, 2013, 08:45:36
Gisteren de bekerfinale Eindhoven Kemphanen - Tilburg Trappers bezocht.  Het ijssportcentrum in Tilburg was volledig uitverkocht en dus waren er 2200 toeschouwers aanwezig die naast een hele leuke en gezellige middag een spannende wedstrijd zagen waarin Tilburg met 3-5 aan het langste eind trok.

Erg leuk om de bekerfinale een keer te bezoeken vooral om te zien hoe twee verschillende supportersgroepen met elkaar omgaan zonder dat er maar iets gebeurt. Blijf het jammer vinden dat dit bij het voetbal bijna niet meer mogelijk lijkt te zijn.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op jan 14, 2013, 08:55:23
Gisteren de bekerfinale Eindhoven Kemphanen - Tilburg Trappers bezocht.  Het ijssportcentrum in Tilburg was volledig uitverkocht en dus waren er 2200 toeschouwers aanwezig die naast een hele leuke en gezellige middag een spannende wedstrijd zagen waarin Tilburg met 3-5 aan het langste eind trok.

Erg leuk om de bekerfinale een keer te bezoeken vooral om te zien hoe twee verschillende supportersgroepen met elkaar omgaan zonder dat er maar iets gebeurt. Blijf het jammer vinden dat dit bij het voetbal bijna niet meer mogelijk lijkt te zijn.

Het Nederlandse Ijshockey heeft een redelijk hoog kliek-gehalte. Teams spelen zo ontzettend vaak tegen elkaar en er is een heel actieve online community. Dat bevorderd de goede onderlinge sfeer. Maar ook bij het Ijshockey zijn er wel problemen hoor. Als er Haags voetbalfans naar de ijshal komen bijvoorbeeld, en ik ben wel eens bij Geleen v Tilburg geweest en dat liep redelijk uit de hand.
De Kemphanen zijn ook een kleiner team en eigenlijk nog erg jong, er is geen echte rivaliteit met andere teams.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op jan 14, 2013, 10:19:25
Het Nederlandse Ijshockey heeft een redelijk hoog kliek-gehalte. Teams spelen zo ontzettend vaak tegen elkaar en er is een heel actieve online community. Dat bevorderd de goede onderlinge sfeer. Maar ook bij het Ijshockey zijn er wel problemen hoor. Als er Haags voetbalfans naar de ijshal komen bijvoorbeeld, en ik ben wel eens bij Geleen v Tilburg geweest en dat liep redelijk uit de hand.
De Kemphanen zijn ook een kleiner team en eigenlijk nog erg jong, er is geen echte rivaliteit met andere teams.

Het is niet de eerste keer dat ik het ijshockey bezoek, heb zelf nog nooit een opstootje meegemaakt maar heb wel gehoord dat het voorkomt. Zeker de play-off wedstrijden met Den Haag zijn de laatste jaren op het scherpst van de snede op het ijs en soms ook op de tribune. Twee jaar terug waren er zelfs verplichte buscombi's waarna de supporters tijdens de wedstrijd weer gewoon door elkaar heenlopen. Voorheen waren er met enige regelmaat problemen bij wedstrijden tussen Tilburg en Nijmegen en toch voelt de sfeer onderling vele malen aangenamer dan bij het voetbal waar je zelfs als normale supporter bij veel wedstrijden niet in het shirtje van jouw club naar het stadion van de tegenstander kan lopen zonder van alles naar je hoofd te krijgen. Jouw verklaring dat het wereldje wel een kliekje is klinkt hiervoor overigens erg aannemelijk.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op jun 01, 2013, 09:48:42
Op 24 en 25 augustus een internationaal ijshockeytoernooi in Rotterdam Ahoy:

Zaterdag 24 augustus
17.00 Krefeld Penguine(Dui)-Servette Geneve(Zwi)
20.30 Nottingham Panthers(Eng)-Kölner Haie(Dui)

Zondag 25 augustus
15.00 wedstrijd om 3/4 plaats
18.30 finale
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op jul 16, 2013, 20:30:52
Wegens zeer tegenvallende kaartverkoop en wegvallen van sponsors wordt het internationale ijshockeytoernooi in Dordrecht i.p.v. Rotterdam gehouden.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op jul 16, 2013, 22:08:48
Wie houdt er dan ook een ijshockeytoernooi middenin de zomer?
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: AthleticHolanda op dec 23, 2013, 23:28:36
Tweede Kerstdag voor de tiende keer ooit, en eerste keer dit jaar naar een ijshockeywedstrijd, de Kölner Haie tegen Adler Mannheim. Ik ben benieuwd.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: GiertjeNL op jan 05, 2014, 19:52:46
Düsseldorf - Krefeld, is dat een beetje een wedstrijd om aan te raden?
Zit dat weekend waarschijnlijk in de buurt, dus wellicht is het het bezoeken waard! ;)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op jan 05, 2014, 21:10:24
Ja hoor, is een echte derby. Kom wel op tijd want de rijen voor de kassa's en ingangen zijn heel lang.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: GiertjeNL op jan 05, 2014, 21:13:18
Aah mooi, zag dat in de online ticketshop deze ook al ver uit het meeste verkocht was.

Nog nooit een ijshockey wedstrijd bekeken ben benieuwd!
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Terranova op jan 06, 2014, 11:24:02
Iemand ervaring met de Kolner Haie en hoe te geraken aan tickets?
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op jan 06, 2014, 12:55:45
Iemand ervaring met de Kolner Haie en hoe te geraken aan tickets?
https://www.eventimsports.de/shop/372/home
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: AthleticHolanda op jan 06, 2014, 13:54:20
Düsseldorf - Krefeld, is dat een beetje een wedstrijd om aan te raden?
Zit dat weekend waarschijnlijk in de buurt, dus wellicht is het het bezoeken waard! ;)

Die wedstrijd heb ik 2e kerstdag overwogen. Toen was deze in Krefeld en was het thuisvak uitverkocht, voor het uitvak waren een dag van tevoren nog genoeg kaarten. Uiteindelijk kozen we voor Kölner Haie - Adler Mannheim, goede keuze. Prima sfeer en zelfs een tifo van Köln!
Op 2e kerstdag 2012 ben ik bij DEG - Krefelder Pinguine geweest, destijds was het uitvak helemaal uitverkocht maar in de thuisvakken nog meer dan genoeg plaats. M.a.w. bij Düsseldorf leeft het toch een stukje minder, waarschijnlijk omdat ze al jaren onderaan spelen en veel meer verliezen dan winnen. Daarnaast weet ik niet of vanuit hun kant de rivaliteit met Köln eventueel groter is.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: hgrm op jan 06, 2014, 14:57:42
Als ik me niet vergis wordt de wedstrijd tussen Düsseldorf en Krefeld ook wel 'das Strassenbahnderby' genoemd. Volgens mij leeft het daar behoorlijk.
Zelf ben ik vorig jaar bij Krefeld vs. Mannheim gehad. Het was niet uitverkocht, maar toch goed druk. Qua sfeer vond ik het dik in orde. Wat gemoedelijker dan bij het voetbal, maar toch ook wel fanatiek.

Het was mijn eerste kennismaking en het beviel goed. Na afloop was ik wel fysiek moe; doordat het spel nogal eens stil ligt, duurt het veel langer dan de 60 minuten nominale speeltijd en er wordt op een moordend tempo gespeeld. Als je het echt goed wil zien, moet je dus constant opletten.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Terranova op jan 06, 2014, 16:15:32
Dusseldorf gaat degraderen toch?
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op jan 06, 2014, 16:56:12
Dusseldorf gaat degraderen toch?
Neen.

De DEL 1 en DEL 2 zijn aparte organisaties en er is momenteel geen promotie/degradatieregeling. Die was er vroeger wel.

Geen enkel team kan uit de DEL1 degraderen, wel kan er een team promoveren uit de DEL2 maar dan moet dat team wel aan een heel aantal verplichtingen voldoen. Een daarvan is de aankoop van een licentie van 800.000, voor de DEL2 is die maar 100.000.

Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op jan 25, 2014, 17:19:59
Op zaterdag 10 januari 2015 spelen DEG Düsseldorf en Kölner Haie een competitiewedstrijd in de Esprit Arena in Düsseldorf. Het wordt de Duitse winterclassic. Twee jaar geleden speelden Nürnberg Ice Tigers en Eisbären Berlin ook een winterclassic in het stadion van FC Nürnberg.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op jan 26, 2014, 19:32:08
Is het dan een reguliere competitiepot of niet?
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op jan 26, 2014, 22:18:04
Ja, het telt mee voor de competitie. Net als Nürnberg-Berlin 2 jaar geleden.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: hgrm op jan 26, 2014, 22:26:28
Ze hebben het vast afgekeken van de NHL. Ik zie de laatste weken aardig wat foto's langskomen van ijsvloertjes in honkbalstadions. Zelfs het heilige gras van Fenway Park moet het ontgelden.....

Ik vraag me wel af of je voldoende zicht hebt in een voetbal- of honkbalstadion. Die puck is best klein en je zit er een eind vanaf. Volgens mij moet je in een honkbalstadion honkbal kijken en in een ijshal ijshockey....
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: voetbalfan op jan 26, 2014, 22:35:42
http://www.sportstalkflorida.com/wp-content/uploads/2014/01/Winter_Classic_2014_1.jpg (http://www.sportstalkflorida.com/wp-content/uploads/2014/01/Winter_Classic_2014_1.jpg)
Oordeel zelf of je er kan zien. Volgens mij telt enkel de aanwezigheid bij de supporters in plaats van het zicht op de wedstrijd.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Sebastiaan_W op mei 23, 2014, 15:39:41
Van 13 tot 19 april 2015 wordt het WK IJshockey Division IB in Eindhoven gehouden.

Verder wil Tilburg aankomend seizoen in de Oberliga spelen.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op mei 23, 2014, 16:43:19
Deelnemers in Eindhoven zijn Nederland, Groot Brittannie, Kroatie, Estland, Litouwen en Zuid Korea. De Britten zullen waarschijnlijk veel fans meenemen.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op okt 17, 2015, 22:49:36
Momenteel zijn er problemen met de ijsvloer in Geleen waardoor het eerste thuisduel afgelast werd. Het tweede, vorige week, werd in Aken afgewerkt en die moest ik helaas laten schieten. Vandaag werd er gespeeld in Maaseik en dat is waarschijnlijk de laatste thuiswedstrijd op vreemde bodem.

De ijshal in Maaseik is niet berekend op grote hoeveelheden toeschouwers dus er konden maar ongeveer 300 mensen naar binnen. Je kunt om zo'n baan toch veel meer mensen kwijt zou je zeggen maar binnen bleek waarom. Enkel aan een van de korte zijdes konden mensen staan omdat de lange zijden geblokkeerd werd door officials en strafbanken aan de ene zijde, en de dug outs aan de andere zijde.

Het was dus een Spartaans geheel waar mensen op tafels, losse pallets en containers stonden om iets van het spel te zien. Het zicht werd ook nog belemmerd door netten aangezien er geen plexiglas boarding was.

Voor dit seizoen zijn de Nederlandse en Belgische competitie samengegaan en spelen 16 teams in 2 groepen om de titel. De tegenstander van Eaters had tweemaal nipt verloren dus ik was benieuwd wat ze konden, die Turnhout Tigers (vroeger White Caps)

Al binnen 70 seconden bleek het klasseverschil enorm en stond het 2-0 voor Eaters. Turnhout kwam er niet aan te pas en na de eerste periode was het 6-0. Na 16 minuten moesten er drie Turnhouters naar de strafbank en weigerde de klok dienst. Een hoop overleg en na bijna tien minuten gingen we verder. Die klok werd even later weer aan de praat gekregen.

In de pauze tussen de eerste en tweede periode hield de zamboni het na 1 rondje voor gezien. Kapot. Weer koortsachtig overleg tussen officials en besloten werd de restanten van het ijs van het ijs te scheppen en verder te gaan. Bij Turnhout hadden ze het echter wel gezien, die weigerden verder te spelen en dus was kon iedereen na een merkwaardige avond weer naar huis.

(https://farm1.staticflickr.com/655/22255462055_db81b6d051_b.jpg)

(https://farm1.staticflickr.com/682/21634440783_7b1b5bb810_b.jpg)

(https://farm1.staticflickr.com/743/22265938201_65be5a991c_b.jpg)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op nov 19, 2015, 14:11:11
Dinsdag voor het eerst dit jaar bij Tilburg Trappers gaan kijken. Sinds dit jaar spelen ze mee op het 3e niveau in Duitsland. Het niveau ligt stukken hoger. Tilburg wist de ongeslagen koploper Duisburg Fuchse te verslaan met 4-1 en is opgeklommen naar een mooie tweede plaats. Promotie is dit jaar nog niet mogelijk maar als ze zo blijven spelen gaan we in de niet zo verre toekomst 2e bundesliga ijshockey zien in Tilburg.

Het ijshockey begint in Tilburg ook weer wat meer te leven door dit avontuur. Zelfs op dinsdagavond waren er meer dan 2.000 toeschouwers aanwezig.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op nov 19, 2015, 15:56:21
Dinsdag voor het eerst dit jaar bij Tilburg Trappers gaan kijken. Sinds dit jaar spelen ze mee op het 3e niveau in Duitsland. Het niveau ligt stukken hoger. Tilburg wist de ongeslagen koploper Duisburg Fuchse te verslaan met 4-1 en is opgeklommen naar een mooie tweede plaats. Promotie is dit jaar nog niet mogelijk maar als ze zo blijven spelen gaan we in de niet zo verre toekomst 2e bundesliga ijshockey zien in Tilburg.

Het ijshockey begint in Tilburg ook weer wat meer te leven door dit avontuur. Zelfs op dinsdagavond waren er meer dan 2.000 toeschouwers aanwezig.

In Tilburg heeft ijshockey natuurlijk altijd een flinke status gehad al was de competitieopzet vorig jaar zo eentonig dat het gemiddeld aantal toeschouwers ietsje lager lag.

Tot nu toe lijkt het een goede keuze van Tilburg om over te stappen. Ook de Nederlandse competitie is er beter van geworden.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: eSKaa op dec 21, 2015, 10:39:47
Gisteren mijn jaarlijkse trip naar Keulen gemaakt om de Haie aan het werk te zien. Een mager seizoen tot nu toe, maar op deze manier zit er zelfs geen play-off hockey in in de Domstad. Na 10 minuten in de 1e periode stond de stand al op 0-4. Na periode 1 was dat 1-5. Op de manier waarop er gespeeld werd, leek het onmogelijk om nog terug te slaan.
En zo bleek. De wedstrijd was verder een maat voor niets. Keulen probeerde wat, maar Straubing had geen moeite met de afweer. De bezoekers waren blij met de ruime voorsprong, en lieten het initiatief dus aan de thuisploeg. Hier zal toch dringend iets moeten veranderen.
Op het einde van periode 1 vertrokken er al mensen terug naar huis... Zelden zo vlot uit de parking geraakt als dit jaar..
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Robbie op apr 16, 2016, 10:23:00
Gisteravond een fantastische ijshockey-avond gehad in Tilburg. De kinderen zijn weg van ijshockey  en dus heb ik ze meegenomen naar de eerste wedstrijd van de  finale play-offs van de Oberliga: Tilburg-Bayreuth. De vrouw wilde ook mee en daardoor werd het een geslaagd familie-uitje. De hal zat helemaal vol en er hing een prima sfeer (met een vol uitvak). Tilburg kwam terug van een 0-3 achterstand en won uiteindelijk met 6-4. De wedstrijd was pure reclame voor ijshockey. Een lekkere avond gehad en zeker voor herhaling vatbaar. De 19de en de 24ste spelen de Tilburg Trappers weer thuis. Als de wedstrijd op de 24ste er nog toe doet, is het een serieuze optie voor ons om weer richting Tilburg te gaan.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op apr 18, 2016, 08:30:46
Gisteravond een fantastische ijshockey-avond gehad in Tilburg. De kinderen zijn weg van ijshockey  en dus heb ik ze meegenomen naar de eerste wedstrijd van de  finale play-offs van de Oberliga: Tilburg-Bayreuth. De vrouw wilde ook mee en daardoor werd het een geslaagd familie-uitje. De hal zat helemaal vol en er hing een prima sfeer (met een vol uitvak). Tilburg kwam terug van een 0-3 achterstand en won uiteindelijk met 6-4. De wedstrijd was pure reclame voor ijshockey. Een lekkere avond gehad en zeker voor herhaling vatbaar. De 19de en de 24ste spelen de Tilburg Trappers weer thuis. Als de wedstrijd op de 24ste er nog toe doet, is het een serieuze optie voor ons om weer richting Tilburg te gaan.

Gisteren heeft Tilburg met 7-6 de tweede wedstrijd gewonnen, komende dinsdag kunnen ze de titel binnenhalen. Voor ons eigenlijk wel balen want vanwege onze trip naar oost Duitsland en Tsjechië hadden we als Tilburgers wedstrijd 4 in Bayreuth in de agenda staan maar de kans is groot dat die niet meer nodig gaat zijn (Tilburg heeft nog geen thuiswedstrijd verloren in de play offs)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op apr 18, 2016, 11:35:13
Gisteren heeft Tilburg met 7-6 de tweede wedstrijd gewonnen, komende dinsdag kunnen ze de titel binnenhalen. Voor ons eigenlijk wel balen want vanwege onze trip naar oost Duitsland en Tsjechië hadden we als Tilburgers wedstrijd 4 in Bayreuth in de agenda staan maar de kans is groot dat die niet meer nodig gaat zijn (Tilburg heeft nog geen thuiswedstrijd verloren in de play offs)

Dat zou wel echt een enorme stunt zijn als het lukt. En enorm zonde dat ze niet kunnen promoveren.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Nort op feb 06, 2017, 12:54:43
Bij gebrek aan voetbal in de VS, maar kaartjes voor het ijshockey gekocht. Gezien de kaarten voor New York Rangers - Washington Capitals méér dan 200 Dollar kosten, gekozen om naar de 2e club van de stad te gaan (New York Islanders) voor iets meer dan 30 Dollar.

Dus 19/02 New York Icelanders - New Jersey Devils
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op feb 06, 2017, 13:21:35
Dat zijn wel echt absurde prijzen.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Nort op feb 06, 2017, 13:33:22
Dat zijn wel echt absurde prijzen.
De NHL clubs hebben Ticketmaster als partner voor de ticket distributie. Naast de reguliere verkoop (kaarten vanaf 125 Dollar excl. +-15 Dollar service kosten), hebben ze ook een re-sale portal en is er dus een vrije markt werking. Op dit moment is het goedkoopste kaartje voor de deze wedstrijd welgeteld 250 Dollar.

Bovendien lijken clubs allemaal een flexibele prijsstelling te hanteren. Zo is het goedkoopste kaartje voor New York Rangers - Nashville 'slechts' 67 Dollar.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Robin op feb 06, 2017, 13:49:53
Na eerst een zooitje losse wedstrijden heb ik in seizoen 13/14 en 14/15 een seizoenskaartje bij HYS The Hague gehad samen met wat collega's. Heerlijke sport. Waren altijd gezellige vrijdagavonden. Uitwedstrijden naar Tilburg (veel sfeer) ook een paar keer gedaan. Bekerfinale's waren helemaal top. Inmiddels allemaal alweer gestopt, voetbal blijft toch leuker........

Maar we gaan nu in Mei weer naar het WK in Keulen waar we in 2010 ook geweest zijn. We gaan drie wedstrijden zien : Letland - Slowakije, Italie - Rusland en USA - Denemarken. Ben benieuwd!   
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op feb 06, 2017, 17:01:28
De NHL clubs hebben Ticketmaster als partner voor de ticket distributie. Naast de reguliere verkoop (kaarten vanaf 125 Dollar excl. +-15 Dollar service kosten), hebben ze ook een re-sale portal en is er dus een vrije markt werking. Op dit moment is het goedkoopste kaartje voor de deze wedstrijd welgeteld 250 Dollar.

Bovendien lijken clubs allemaal een flexibele prijsstelling te hanteren. Zo is het goedkoopste kaartje voor New York Rangers - Nashville 'slechts' 67 Dollar.
Nondeju zeg. Ik heb eens rondgestruind op die sites van de NHL maar het kost overal letterlijk een fortuin.

Zelfs bij de allerslechtste ploeg, de Colorado Avalanches betaal je nog minstens 35 dollar voor de slechtste plaatsen. Wil je daar een seizoenkaart dan betaal je achter het doel hoog 20 dollar en laag 65 dollar per wedstrijd.  En daar zit dan nog steeds 15.000 man gemiddeld.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Jehoentelaar op feb 06, 2017, 18:01:59
Vind sport daar sowieso duur. Wedstrijdje MLS bij de Red Bulls kostte me op dertig dollar voor de tweede ring achter het doel. Nou kon je daar ongecontroleerd door het hele stadion lopen dus dat probleem loste zich wel weer op, maar toch. Kon minder.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Hugo op feb 06, 2017, 18:51:37
We hebben het hier toch over een competitie met de beste spelers ter wereld, dat mag toch wel wat kosten? Het is in lijn met de grotere Europese voetbalcompetities.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op feb 06, 2017, 20:07:01
We hebben het hier toch over een competitie met de beste spelers ter wereld, dat mag toch wel wat kosten? Het is in lijn met de grotere Europese voetbalcompetities.

Toch is de prijsstelling van bijvoorbeeld Barcelona wel een stuk gunstiger. En in dit geval is het niet 1 of 2 teams in de competitie die zulke hoge prijzen hebben maar alle clubs. Bij bijvoorbeeld Real Sociedad is een kaartje voor een gewone wedstrijd 25 achter het doel, 40 lange zijde.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op feb 06, 2017, 20:30:59
Vraag en aanbod bepalen de prijs van een ticket in Amerika/Canada. In de NHL maken de Toronto Maple Leafs al 50 jaar niks klaar maar toch betaal je een vermogen voor een toegangskaartje en is het best lastig om aan kaarten te komen. Voor de grote populaire teams en de grote wedstrijden moet veel neergeteld worden. Voor de mindere clubs en wedstrijden is het mogelijk om via stubhub aan goedkope kaarten te komen. Amerikaans voetbal in de NFL is ook behoorlijk aan de prijs.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Hugo op feb 06, 2017, 20:37:19
Toch is de prijsstelling van bijvoorbeeld Barcelona wel een stuk gunstiger. En in dit geval is het niet 1 of 2 teams in de competitie die zulke hoge prijzen hebben maar alle clubs. Bij bijvoorbeeld Real Sociedad is een kaartje voor een gewone wedstrijd 25 achter het doel, 40 lange zijde.

Dat is toch gelijk aan 35 dollar? En in de NHL zit je altijd overdekt ;-)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: HRM1880 op feb 07, 2017, 16:52:03
Bij gebrek aan voetbal in de VS, maar kaartjes voor het ijshockey gekocht. Gezien de kaarten voor New York Rangers - Washington Capitals méér dan 200 Dollar kosten, gekozen om naar de 2e club van de stad te gaan (New York Islanders) voor iets meer dan 30 Dollar.

Dus 19/02 New York Icelanders - New Jersey Devils
Heb je ook al eens op stubhub gekeken?
Verschillende personen die ik ken en geregeld in Amerika sportwedstrijden bezoeken, kijken eerst daarop voor de officiële kanalen te proberen. Is zoiets als viagogo.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: hgrm op feb 07, 2017, 20:11:08
Veel sporten op College-niveau schijnen in de VS ook de moeite van het bekijken waard te zijn (ook qua sfeer) maar veel minder duur dan NBA/NFL/NHL. Hetzelfde geldt voor de minor league honkbal.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Nort op feb 08, 2017, 10:23:43
Heb je ook al eens op stubhub gekeken?
Verschillende personen die ik ken en geregeld in Amerika sportwedstrijden bezoeken, kijken eerst daarop voor de officiële kanalen te proberen. Is zoiets als viagogo.
Bedankt voor de tip, maar ook daar kosten kaartjes voor NY Rangers een fortuin.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Jehoentelaar op feb 08, 2017, 15:51:37
Veel sporten op College-niveau schijnen in de VS ook de moeite van het bekijken waard te zijn (ook qua sfeer) maar veel minder duur dan NBA/NFL/NHL. Hetzelfde geldt voor de minor league honkbal.

Ik denk dat dat sowieso opgaat voor het college football. Vrijwel elke staat heeft wel een aantal grote college football teams (met wisselende resultaten) die flinke drommen mensen aantrekken. Door de regionale indelingen in deze sport (de regels wijken iets af van de NFL) krijg je veel onderlinge wedstrijden tussen ploegen die voor Amerikaanse begrippen dichtbij elkaar gevestigd zijn.

In Arizona is bijvoorbeeld de jaarlijkse wedstrijd tussen de Arizona Wildcats (Tucson) en Arizona State Sun Devils (Tempe) iets dat je prima een beladen derby kan noemen. Uiteraard wel op de Amerikaanse manier.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op feb 08, 2017, 16:02:12
Bedankt voor de tip, maar ook daar kosten kaartjes voor NY Rangers een fortuin.

Wil je perse naar de rangers? Anders zitten relatief dichtbij de iets goedkopere Islanders en de nog goedkopere Devils.

Even iets beter terug moeten lezen, je gaat al naar de Islanders
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op feb 08, 2017, 16:32:34
Op 25 en 26 februari de Final Four in Heerenveen. Heerenveen Flyers, HIJS Den Haag, Kemphanen Eindhoven en Amstel Tijgers Amsterdam strijden dan om het Nederlands ijshockey-kampioenschap.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Nort op feb 09, 2017, 15:32:56

Wil je perse naar de rangers? Anders zitten relatief dichtbij de iets goedkopere Islanders en de nog goedkopere Devils.

Even iets beter terug moeten lezen, je gaat al naar de Islanders
Het gaat me niet om het team, maar Madison Square zou ik graag nog een keer vincken alleen niet tegen elke prijs. De Islanders zijn echter geen verkeerd alternatief :)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Berend11 op feb 14, 2017, 10:22:18
Op 25 en 26 februari de Final Four in Heerenveen. Heerenveen Flyers, HIJS Den Haag, Kemphanen Eindhoven en Amstel Tijgers Amsterdam strijden dan om het Nederlands ijshockey-kampioenschap.
Misschien ga ik eens kijken. Hoeveel man verwacht je dat hier op af komt? En hangt er een typische Thialf sfeer of is er sprake van ´echte support´?
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op feb 14, 2017, 13:22:05
Misschien ga ik eens kijken. Hoeveel man verwacht je dat hier op af komt? En hangt er een typische Thialf sfeer of is er sprake van ´echte support´?

De sfeer bij het ijshockey is meer voetbalachtig en volstrekt anders dan bij het langebaanschaatsen.

Met Eindhoven en Amsterdam zijn er twee teams bij die niet echt veel support trekken. Flyers en HIJS zullen wel een hoop publiek trekken en de finale sowieso als HIJS of Flyers erin staat.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: hgrm op feb 14, 2017, 13:41:42
En hoe zit het met Tilburg in de Oberliga? Is dat een aanrader?
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Sebastiaan_W op feb 14, 2017, 13:55:39
En hoe zit het met Tilburg in de Oberliga? Is dat een aanrader?

Regelmatig uitverkocht. Sfeer schijnt erg goed te zijn.

Zag dat ze laatste weekend van februari op een zaterdag uit spelen tegen Duisburg.
Laatste wedstrijd liep daar wel wat uit de hand, omdat beveiligingspersoneel Trappers fans belaagde. Ongeveer 600 fans waren toen naar Duisburg afgereisd.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op feb 14, 2017, 14:09:52
Misschien ga ik eens kijken. Hoeveel man verwacht je dat hier op af komt? En hangt er een typische Thialf sfeer of is er sprake van ´echte support´?
Mijn ervaring is dat ijshockeypubliek in Nederland vaak bioscooppubliek is. Een fanatieke sfeer zoals bij voetbal zul je niet zien. Verder denk ik dat de drie bezoekende teams niet veel fans meenemen. Overgroot deel van publiek zal vooral Heerenveen zijn.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op feb 14, 2017, 14:46:40
Mijn ervaring is dat ijshockeypubliek in Nederland vaak bioscooppubliek is. Een fanatieke sfeer zoals bij voetbal zul je niet zien. Verder denk ik dat de drie bezoekende teams niet veel fans meenemen. Overgroot deel van publiek zal vooral Heerenveen zijn.

Die ervaring heb ik echt totaal niet. Nu ben ik de Eaters uit Geleen gewend waar vrijwel iedereen op de staantribune staat. Uitwedstrijden heb ik voornamelijk bezocht als er iets op het spel stond en dat was in Tilburg en Den Haag ook erg sfeervol.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op feb 14, 2017, 15:34:08
Afgelopen zondag nog naar de Trappers geweest. Hal was goed vol (bijna uitverkocht). Sfeer is fanatiek maar afhankelijk van de wedstrijd. Helaas hebben ook de Trappers tegenwoordig een sfeervak waarin ze het nodig vinden de hele wedstrijd op een trommel te slaan en eentoninge liedjes te zingen.

Maar het blijft hoe dan ook een aanrader, zeker in de play offs dadelijk.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op feb 14, 2017, 15:57:21
Afgelopen zondag nog naar de Trappers geweest. Hal was goed vol (bijna uitverkocht). Sfeer is fanatiek maar afhankelijk van de wedstrijd. Helaas hebben ook de Trappers tegenwoordig een sfeervak waarin ze het nodig vinden de hele wedstrijd op een trommel te slaan en eentoninge liedjes te zingen.

Maar het blijft hoe dan ook een aanrader, zeker in de play offs dadelijk.

Ik heb het dit seizoen minder gevolgd, mag Trappers dit jaar wel promoveren?
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op feb 14, 2017, 16:08:11
Ik heb het dit seizoen minder gevolgd, mag Trappers dit jaar wel promoveren?

De afspraak was het eerste jaar niet promoveren dus in theorie is het mogelijk. Vorig jaar toen Trappers verrassend kampioen werd was er behoorlijk veel weerstand, er waren zelfs berichten dat promotie ook in de komende jaren tegengewerkt zou worden. Weer iets later zou DEL2 al bij Trappers geinformeerd hebben of ze openstonden voor een promotie omdat er één team wegviel uit de competitie, uiteindelijk is die plek naar de degradant gegaan volgens mij.

Kortom (mochten ze weer kampioen worden natuurlijk) promotie is in theorie mogelijk maar de groene tafel is net zo aanwezig als in het Belgische voetbal ;).
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op feb 14, 2017, 16:25:40
De afspraak was het eerste jaar niet promoveren dus in theorie is het mogelijk. Vorig jaar toen Trappers verrassend kampioen werd was er behoorlijk veel weerstand, er waren zelfs berichten dat promotie ook in de komende jaren tegengewerkt zou worden. Weer iets later zou DEL2 al bij Trappers geinformeerd hebben of ze openstonden voor een promotie omdat er één team wegviel uit de competitie, uiteindelijk is die plek naar de degradant gegaan volgens mij.

Kortom (mochten ze weer kampioen worden natuurlijk) promotie is in theorie mogelijk maar de groene tafel is net zo aanwezig als in het Belgische voetbal ;).

Ik heb ook gezocht inmiddels, op diverse plekken staat dat de hoogst geeindigde Duitse ploeg promoveert dit seizoen. Jammer.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op feb 14, 2017, 17:24:12
Ik heb ook gezocht inmiddels, op diverse plekken staat dat de hoogst geeindigde Duitse ploeg promoveert dit seizoen. Jammer.

Eerlijk gezegd denk ik dat het nog niet eens zo slecht is. In de DEL2 moet je het hele land door en je speelt ook doordeweeks. Spelers moeten dus nog meer verlof nemen en de vraag is of het hele team dat kan en daartoe bereid is. Daarnaast liggen de toeschouwersaantallen in de DEL2 niet overdreven veel hoger dan in de oberliga. Tilburg trekt op het moment flink wat publiek maar dat heeft ook met het succes te maken, vraag is hoe dat ontwikkelt als ze vaker verliezen.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op feb 15, 2017, 01:12:29
In de Oberliga Nord moet ook flink gereist worden. En helemaal als je ver komt in de playoffs.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op feb 15, 2017, 09:06:28
In de Oberliga Nord moet ook flink gereist worden. En helemaal als je ver komt in de playoffs.

Ja, maar pas in de play offs moet je naar het zuiden, het grootste deel van de wedstrijden speel je 'in de regio' en die is voor trappers gelegen in het ruhrgebied. Daarnaast speel je alleen op vrijdag en zondag en hoef je dus alleen de vrijdagen voor uitwedstrijden verlof te nemen. In de DEL2 speel je ook vaak op dinsdag. Dat is bij uitwedstrijden twee extra vrije dagen omdat je ook pas tegen een uur of 6:00 terug bent in Tilburg met een beetje pech.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op feb 15, 2017, 09:45:33
Duisburg, Essen en Herne zijn de enige dichtbij gelegen tegenstanders. Daarna zijn de drie clubs in Hannover de dichtst bij gelegen tegenstanders. Ze moeten ook naar uithoeken als Timmendorf, Rostock, Berlijn en Erfurt.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Nort op feb 20, 2017, 16:10:26
Foto's van de wedstrijd New York Islanders - New Jersey Devils: https://www.facebook.com/refontour/ (https://www.facebook.com/refontour/)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op feb 20, 2017, 16:40:29
Ziet er tof uit, maar 13 dollar voor een biertje??
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op feb 20, 2017, 17:17:26
Dat is best wel te betalen. Overigens heeft het Barclay Centre een aantal beroerde plekken met slecht zicht op het ijs. Het gebouw is duidelijk gebouwd voor  basketbal.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Robin op apr 26, 2017, 13:38:10
Voor zondag 7 mei heb ik kaarten voor de drie wedstrijden in Keulen over. Goede plaatsen in vak 206 rij 13 (achter de spelersbank met goed zicht op het ijs). Kostprijs was 159 euro maar voor 100 euro bied ik ze bij deze aan. 12.15 ITA - RUS, om 16.15 USA - DEN en om 20.15 LAT - SVK.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Robbie op mei 01, 2017, 17:09:22
Ik heb nog een kaartje voor Duitsland-USA aanstaande vrijdagavond, mocht iemand interesse hebben.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op mei 19, 2017, 17:52:05
Volgend jaar april een WK in Nederland. Het 2A WK waarin ook Belgie, Servie, IJsland, China en Australie meedoen.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op mei 19, 2018, 10:56:06
In het weekend van 1/2 september een interessant toernooi in Heerenveen. Deelnemers zijn Nederlands team, DEG Düsseldorf, Krefeld Pinguine en Fischtown Pinguine Bremerhaven.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: San Paolo op sep 17, 2018, 12:46:53
Geen idee waar ik het moet vragen, daarom maar in dit topic. Iemand ervaring met het bezoeken van NFL, NBA, NHL in de VS? Welke sport is het leukste om te bezoeken qua sfeer? Ik heb zelf namelijk geen idee. Vind ze qua sport an sich allemaal wel interessant.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Nort op sep 17, 2018, 13:52:26
Geen idee waar ik het moet vragen, daarom maar in dit topic. Iemand ervaring met het bezoeken van NFL, NBA, NHL in de VS? Welke sport is het leukste om te bezoeken qua sfeer? Ik heb zelf namelijk geen idee. Vind ze qua sport an sich allemaal wel interessant.
Ik ben bij twee NHL wedstrijden geweest (Washington Capitals & NY Islanders) en daar hing een 'typische' Amerikaanse evenementen sfeer. Kortom veel entertainment rondom de wedstrijd. Bij NY Islanders was een 'sfeervak', maar dat was allerminst serieus te nemen. Biertjes kun je beter vooraf nuttigen, gezien dat +- 10 Dollar per blik/glas moet kosten.

Kaartjes zijn overigens heel gemakkelijk via de clubsites te koop, al zijn kaarten bij een aantal clubs/wedstrijden wel extreem duur. Zo waren kaartjes van NY Rangers $150+, terwijl je bij NY Islanders voor drie tientjes al binnen was.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Koning Kriel op sep 17, 2018, 13:58:41
Ik ben bij de New York Mets geweest (MLB) enorm eenvoudig om aan kaarten te komen en leuk om een keer mee te maken maar ik zie mezelf niet snel nog eens gaan (behalve op Fenway park of Wrigley field)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op sep 17, 2018, 14:05:10
Ik heb behoorlijk wat ervaring met bezoeken van wedstrijden in Noord Amerika. De sfeer in de stadions valt vaak wat tegen. Veel zaken die in Europa normaal zijn heb je niet in Noord Amerika. Al zie je wel steeds meer sjaaltjes, iets wat een paar jaar geleden ondenkbaar was. Hou er ook rekening mee dat clubs vaak met paperless ticketing werken: kaartjes op je mobiel laden.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Jehoentelaar op sep 18, 2018, 11:21:12
Ik heb ooit MLB bezocht (NY Yankees - NY Mets). Dit duel is niet heel representatief omdat het stadion voor de helft met 'uitfans' gevuld was en er daardoor een leuke wisselwerking ontstond. Het gaat inderdaad veel om entertainment, maar als je onthoudt dat het bij vlagen een beetje een kermis kan zijn is het best leuk. Baseball kan wel ontzettend langdradig zijn zonder veel actie maar dat zit in de aard van de beestje.

In dezelfde week ook een duel in de MLS weten te bezoeken (NYRB - Colorado), wat een eigenaardige mix van Europese en Amerikaanse sportelementen bleek. Een kleine choreo bij een doelpunt i.p.v. bij de opkomst, pizzadozen bij de catering, dat soort dingen. Wel een leuke ervaring.

Zou zelf ook nog graag naar NHL en NFL willen, maar dat zal nog wel enige tijd gaan duren.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op dec 16, 2018, 14:22:50
In het weekend van 2/3 maart 2019 het final four ijshockeytoernooi om het Nederlandse kampioenschap in het Triavium in Nijmegen. Op 2 maart halve finales en op 3 maart de kleine finale en de finale. Gezien de stand van de ranglijst doen zeer waarschijnlijk Geleen Eaters, Heerenveen Flyers, HIJS Den Haag en Devils Nijmegen mee.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Van pogo tot popo op feb 20, 2019, 15:08:11
Gisteren bij Krefeld Pinguine tegen Red Bull München geweest. Winnende goal voor Krefeld in de over time. Leuke ervaring. Ga zeker een keer terug tegen Köln of Düsseldorf!
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: hgrm op feb 20, 2019, 16:37:37
Twee weken geleden heb ik kaartjes gekocht voor Düsseldorf-Krefeld op 1 maart (vrijdagavond). Toen waren er nog genoeg kaartjes voorhanden.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op mrt 18, 2019, 14:26:47
Naast voetballiefhebber ga ik ook graag naar de lokale ijshockeyclub; Smoke Eaters Geleen. Alleen spelen die standaard thuis op zondag 19:00. Dat is als ik ’s middags ook al amateurvoetbal heb bezocht niet echt een makkelijk tijdstip. Het blijft de laatste jaren dus vooral bij gloryhunten als het er echt op aankomt. (Al wint Eaters zo weinig dat je nauwelijks van gloryhunten kan spreken).

Dit seizoen zag ik de 3e wedstrijd in de halve finale tegen Den Haag, helaas verloren. Daarna was het weer wachten tot de volgende play-offs. Die voor het Nederlands kampioenschap op vrijdagavond moest ik laten schieten maar om de Beneleague, de belangrijkste competitie kon ik weer naar de ijshal.

In de kwartfinale stond Geleen tegen Nijmegen. Nijmegen won toch wel verrassend zowel de beker als de Nederlandse titel en won de eerste wedstrijd in best-of-three in Geleen. De tweede wedstrijd in Nijmegen leek een voortijdig einde van het seizoen voor Eaters in te luiden toen 4 minuten voor tijd een 5-3 achterstand op het bord stond. 4 bizarre minuten later was het 5-7 voor Eaters.

Dus moest er een beslissende 3e wedstrijd komen in Geleen, afgelopen dinsdag. De ijshal was niet zo vol als tegen Den Haag maar met 1200 toeschouwers toch heel aardig gevuld. De sfeer zat er in ieder geval goed in en het werd ook een heerlijke wedstrijd.

In de eerste periode toonde Geleen zich beter maar stond er 2-2 op het bord. Nijmegen was duidelijke de betere in de 2e periode maar scoorde slechts eenmaal waarna Eaters vlak voor het einde van de periode 3-3 kon maken.

In de laatste periode kwam Nijmegen voor een vierde keer op voorsprong en moest Eaters aan een slotoffensief beginnen. In powerplaysituatie en met ook nog de doelman van het ijs werd een minuut voor het einde de 4-4 gemaakt.

Overtime dus en in ijshockey is dat 3 tegen 3. Veel spectaculairder ga je het niet zien. Nijmegen was duidelijk moegestreden en kwam nauwelijks tot aanvallen maar leek stand te houden totdat 12 seconde voor het einde Eaters scoorde. Glanerbrook ontplofte.

In de halve finale is Herentals de tegenstander. Beide competitieduels tussen Geleen en Herentals eindigden in overtime en telkens wonnen de Belgen. Zo ook afgelopen zaterdag in Geleen. Eaters moest dit keer een voorsprong verdedigen maar zag de Belgen na 55 minuten toch langszij komen en in overtime winnen.

Ook de halve finale is best-of-three dus er moest door Geleen gewonnen worden in Herentals zondagavond, en daar was ik nog nooit geweest met een wedstrijd. Een prima vinckmoment dus.

De ijs’tent’ in Herentals is best wel bijzonder want het is een semi-buitenbaan. Grote (permanente) tentdoeken overdekken de baan. Die tenten lijken nog het meest op het doek in de hoeken van het Parkstad Limburg Stadion. Aan de zijkanten is er geen beschutting. Er is een kleine staantribune en verder staat het publiek direct langs te boarding. Speciaal daaraan is dat er geen plastic wand is maar netten. Het spel is daardoor soms lastig te volgen maar publiek moet ook opletten bij bodychecks en voor de puck.

Voor deze beslissende wedstrijd was het echt heel vol met bijna 800 toeschouwers waarvan zeker 200 uit Geleen. Voor Herentalsbegrippen is dat echt heel veel.

Het werd wederom een spektakel. 2-2 was het na 1 periode waarin Herentals beter leek. Eaters was dan weer in de 2e periode beter en beloonde zichzelf pas aan het eind van de periode, 2-3. Maar nog voor de zoemer mocht Herentals in een 5-3 situatie gelijkmaken. Herentals nam ook de leiding in de 3e voordat Matthew Beer de 4-4 binnenschoot.

Weer overtime en nu was Geleen de winnaar. Nick Verschuren scoorde na 1:07 de 4-5. Komende dinsdag, wederom in Herentals, valt de beslissing. Daar kan ik helaas niet bij zijn. De winnaar speelt in de finale tegen Heerenveen.

Voor mij was het vinckje 7 van 12 in de Beneleague. Zoetermeer, Amsterdam, Leuven, Antwerpen en Mechelen ontbreken nog.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: wekke op mrt 19, 2019, 20:12:11
Toevallig nu aanwezig op de terugwedstrijd in Herentals. Gezellige drukte rond de ijspiste.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op mrt 19, 2019, 20:26:18
Toevallig nu aanwezig op de terugwedstrijd in Herentals. Gezellige drukte rond de ijspiste.

Ik zit voor de stream dadelijk :)
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Groundos op mrt 19, 2019, 21:18:01
Ik ben ook bij de tweede wedstrijd om de kwartfinale geweest. Een vriend van mij speelt bij Nijmegen en vroeg of ik mee ging kijken naar die wedstrijd. Ik had zelf nog nooit een ijshockey wedstrijd gezien en was wel benieuwd.

Op tv heb ik natuurlijk weleens wat momenten gezien dat het er hard aan toe kan gaan, maar mijn verwachtingen zijn echt overtroffen. Het is echt spectaculair om zo'n wedstrijd te zien en er hangt een leuke sfeer in de ijshal. Wat ik ook goed vindt is die zuivere speeltijd. Dat zouden ze bij het voetbal ook snel in moeten voeren.

Ik ga zeker nog eens naar een ijshockey wedstrijd, wellicht binnenkort naar Keulen.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op mrt 19, 2019, 22:37:34
Toevallig nu aanwezig op de terugwedstrijd in Herentals. Gezellige drukte rond de ijspiste.
Wat een kraker is het weer.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: wekke op mrt 19, 2019, 23:10:54
Wat een kraker is het weer.

Geweldig. Niet te geloven dat ik dit niet vaker doe
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op mrt 20, 2019, 09:53:21
Geweldig. Niet te geloven dat ik dit niet vaker doe

Dit zijn wel de krenten in de pap natuurlijk. Een 9-0 voor Herentals tegen Amsterdam met 269 toeschouwers is ook weer andere koek.

Maar wanneer het een beetje gelijkopgaand is dan is Beneleague ijshockey echt leuk om te bezoeken. En als er dan ook nog een beslissend sausje play-offs overheen gaat dan is het helemaal spektakel.

Gisteren waren er overigens 1100 toeschouwers, nog 300 meer dan afgelopen zondag al leek het ongeveer even druk.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: wekke op mrt 20, 2019, 14:04:28
Wij schatten het aantal gisteren zelfs even op een 1.500. Na de eerste periode leek het alsof er weer een hele lading supporters was binnengekomen.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: Joost op mrt 20, 2019, 14:21:17
Wij schatten het aantal gisteren zelfs even op een 1.500. Na de eerste periode leek het alsof er weer een hele lading supporters was binnengekomen.

Dan zou het twee keer zo druk moeten zijn geweest als zondag. Hoeveel rijen dik stond het rond de ring?
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: wekke op mrt 20, 2019, 17:14:51
Dan zou het twee keer zo druk moeten zijn geweest als zondag. Hoeveel rijen dik stond het rond de ring?

3 tot 4 rijen dik, tribune overvol en ook op de 3 extra staanplaatsen stond het vol.
Titel: Re: IJshockey
Bericht door: ALenstra op mei 24, 2019, 17:01:58
Het U18 damesteam speelt volgend jaar het div 2A-WK in eigen land. Tegenstanders zijn Chinese Taipei, Australie en Kazakstan. Het toernooi wordt tussen 17 en 22 januari in Eindhoven gehouden.