GroundhoppersNet

Overigen => Voetbal algemeen => Topic gestart door: Stadionhopper op jun 07, 2008, 11:15:42

Titel: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Stadionhopper op jun 07, 2008, 11:15:42
Wie heeft welke favoriete club? Zowel in het binnenland als buitenland? En hoe is dat tot stand gekomen?

In het binnenland is het PSV voor mij.
Dit ben ik al van kleins af aan en is nooit weggegaan. Ik heb er nooit een seizoenkaart van gehad, omdat ik zelf ook voetbalde. Europees probeer ik er zowel thuis als uit bij te zijn.

Voor VVV heb ik een zwak omdat dat geografisch zo bepaald is.

Buitenland: Borussia Mönchengladbach

Was tevens ook mijn eerste bezoek aan het buitenland met een wedstrijd. De wedstrijd was bar en bar slecht maar de Bökelberg maakte alles goed. Na deze wedstrijd (wat toen nog in de 2. liga was) ben ik ze meer en meer gaan bezoeken. Heb 4 jaren een seizoenkaart gehad (2 op de Bökelberg en 2 in het nieuwe Borussia Park)
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Aaron Harder op jun 07, 2008, 11:39:09
In Nederland heb ik uiteraard maar één club.

Vanaf 1990 heb ik een seizoenskaart bij Sc Heerenveen. De oude tijden met 6000 man op de tribune kan ik me op Noord nog goed herinneren. Mijn eerste wedstrijd zal Nederland - Hongarije geweest zijn in 17 oktober 1984. (9 jaartjes jong!!) (dat weet ik nog zo goed omdat ik het kaartje nog steeds heb) Nederland verloor met 1-2.

Mijn eerste wedstrijd van Heerenveen zal rond 1987 geweest zijn. Helaas weet ik niet meer tegen wie. Het 'oudste' kaartje is van de nacompetitie '88 - '89. De tegenstander is niet eens vermeld.

In het buitenland zijn er weinig clubs die mijn echt als supporter trekken. Ik ben van mening dat je maar fan van één club kunt zijn. Er zijn geen clubs die ik echt volg in het buitenland. Soms kan een club mij wel raken als ik er een wedstrijd bezocht heb.

Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Houseman op jun 07, 2008, 15:10:26
Ook ik zit (sta) bij sc Heerenveen op de tribune. Sinds het nieuwe stadion (1995?) een seizoenkaart, daarvoor sporadisch losse kaarten vanaf '90/91 (uit dat jaar stamt mijn oudst bewaarde ticket in ieder geval). Ik ging vlak bij het oude stadion naar de middelbare school, en zo werd mijn interesse gewekt. Daarvoor interesseerde voetbal me vrij weinig.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: TeeZee op jun 07, 2008, 16:22:46
Ergens eind jaren '80 kwam er een eind aan een gigantisch lange ongeslagen reeks van PSV. De opluchting viel in de kranten te lezen, iets dat mij als kind verbaasde. Het was toch juist een prachtige prestatie? Dat is de reden dat ik sympathie ging voelen voor de club PSV, een club die niet het meest geliefd is bij de media. Dit komt mij ongetwijfeld op een Calimeroplaatje te staan.

Het slaat verder helemaal nergens op trouwens, want ik ben een rasrandstedeling en zou nooit kunnen aarden in een provincie als Noord-Brabant. ADO Den Haag is dan ook een soft spot, al ben ik daar slechts een keer geweest.

Overigens voel ik al jaren niet meer de spanning tijdens Europacupwedstrijden van PSV, net als bij het Nederlands elftal. Ik hoop dat ze winnen, maar als ze dat niet doen lig ik daar niet wakker van.

In het buitenland heb ik geen voorkeur. Ik ben verliefd op de Engelse competitie en vind vele clubs daar leuk. Met de een heb ik meer dan met de ander, maar dat is pure willekeur. Ik vind dat prima zo.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: hgrm op jun 07, 2008, 19:48:50
In het seizoen 1989/90 werd mijn interesse gewekt door Vitesse, dat als net gepromoveerd klein clubje zomaar brutaalweg in de subtop stond en ook nog eens uit won bij PSV, dan zij Ricky Hilgers. Zo werd ik supporter van Vitesse. Het Gelredome zorgde al voor een bekoeling van het gevoel en toen Karel Aalbers op een schandalige manier aan de kant werd gezet en Vitesse werd overgenomen door de jongens met de snelle kapsels en nog snellere cabrio's, was het over. Vitesse kon mijn niet meer het gevoel geven dat ik zocht, hoewel ik altijd een soft spot voor 'Vitas' zal blijven houden.

Na mijn scheiding van Vitesse, heb ik het Nederlandse voetbal een tijdje min of meer links laten liggen. Er zijn jaren geweest dat ik 20 wedstrijden in Engeland bezocht en maar één of twee in Nederland. Door diverse redenen heb ik weer meer interesse gekregen in het Nederlandse voetbal. Eén van die redenen was dat AZ me steeds meer het gevoel ging geven dat Vitesse me in 1989 ook gaf. Kleine club met afgedankte spelers die het verrassend goed doet. Een stadion met dezelfde geur van massageolie en ranzige frikandellen als in Monikkenhuize. En oogstrelend voetbal. In de laatste twee seizoenen van de Hout heb ik AZ er vele malen zien schitteren, waaronder bij op-één-na alle thuiswedstrijden in de UEFA-cup-campagne die tot aan de halve finale reikte. Ook ben ik twee keer mee geweest naar een Europese uitwedstrijd: Aken (in Keulen) en Lissabon. In 2006 verhuisde AZ naar een nieuw stadion. Daarmee was een groot deel van de aantrekkingskracht van de club voor mij verdwenen. Ik ben zelfs nog nooit in het DSB-stadion geweest. Als ik er langs rijd, voel ik ook weinig behoefte om daar verandering in te brengen.

Op teletekst kijk ik nog steeds als eerste naar de uitslag van AZ en daarna naar die van Vitesse, maar ik noem me geen fan van één van beide clubs. Eigenlijk ben ik het nooit geweest, zelfs. Elke week naar dezelfde 11 spelers zitten kijken, waarvan elke twee weken op hetzelfde stoeltje in hetzelfde stadion, dat hoeft niet voor mij. Ik noem me dan ook liever AZ-sympathisant dan AZ-supporter.

Dan het buitenland.
Als ik in Nederland bij een club komt groundhoppen, dan is mijn mening over die club meestal al zo sterk, dat ik me niet zo gauw laat verrassen. Maar in het buitenland heb je het soms dat een club je 'raakt'. Of juist irriteert. Het zijn vaak kleine dingen die het doen. Een Waalse clubopa die zo trots als een pauw in gebroken Nederlands over zijn club vertelt of een knorrige steward die je afsnauwt als je een normale vraag stelt. Een speler die je met z'n schwalbes het bloed onder de nagels haalt of een vadsige local hero die op heroïsche wijze de wedstrijd beslist. Het zijn vaak kleine dingen die het doen.

Soms blijft een club je bij en blijf je de club volgen. Soms duurt dat lang, soms duurt dan kort. Soms ontstaat er een soort verbondenheid en blijf je een club tot in lengte van jaren in de gaten houden. Zo'n verbondenheid heb ik met Bangor uit Wales, Union uit België en AFC Wimbledon. Van de laatste club ben ik zelfs nog even lid geweest.

 
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: AthleticHolanda op jun 07, 2008, 23:18:25
Binnenland;
- FC Utrecht, VVV-Venlo en op afstand RKC Waalwijk.

Buitenland;
- Athletic Club en FC Sankt Pauli.

Verder zijn er nog een boel clubs waar ik een zwak voor heb, o.a;
- Fortuna Düsseldorf
- KFC Uerdingen
- Celtic
- Osasuna
- Standard
- RFC Liege
- Rayo Vallecano
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Joost op jun 08, 2008, 13:22:36
Roda JC is mij met de paplepel ingegoten door mijn vader en dat zal er ook nooit meer uitgaan, ik kom er sinds 1993 en heb sinds 1995 een seizoenkaart. Mijn vader die bij mij overigens het volledige voetbal erin heeft gestampt. Door hem ben ik ook Alemannia gaan volgen toen ze nog in de Regionalliga voetbalden, het jaar na de promotie naar 2. Liga tezamen met e overgang van van der Luer naar Aachen deden mij besluiten er op een zondagmiddag eens heen te gaan, er werd verloren van Eintracht Trier met 0-1 maar ik was gelijk verkocht. Sinds 2005 heb ik er eens seizoenkaart in Block N. Achter deze twee volgt nog Exeter City, het is een heerlijke club en ik volg ze graag maar ze zullen nooit plek 1 of 2 kunnen innemen.

Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: HJanneman op jun 14, 2008, 12:25:31
Ik ben van de '95generatie' nieuwe voetballertjes: als 7, bijna 8jarig jongetje wilde je aan het begin van je amateurvoetbalcarriére toendertijd op de pleintjes en veldjes alleen maar één van de wit-rood-witten zijn.
Ajax was toen wat Oranje voor 7,8 jaar oudere jongens in 88 was: AFC Ajax was de beste: de grootste familie van Nederland: bovendien had ik in mijn 3 jaar oudere neef een voorbeeld: ik vond alles wat hij deed erg stoer en hij was voor Ajax.
Kortom, ik kon er als 7,8 jarig jongetje niet onderuit: ik was voor AFC Ajax(net als de rest van mijn voetbalteam en familie die wat met voetbal had).
Later gingen we onder het mom van 'support your locals' een keer met onze voetbalvereniging bij FC Groningen kijken.
Het supporten van de locals is daarna in sneltreinvaart uit de hand gelopen: Het Oosterpark was een schitterend stadion en dichtbij genoeg om wel tweewekelijks te mogen bezoeken van de ouders: ik nam een seizoenkaart met wat voetbalvrienden.
Ondertussen, toen ik oud genoeg was, bezocht ik de wedstrijden van de AFC Ajax wanneer FC Groningen niet hoefde te spelen, met andere vrienden.
Tot vorig seizoen had ik een seizoenkaart bij FC Groningen.

Club binnenland: AFC Ajax

Sympathie club(s) binnenland: FC Groningen (support your locals)

Cambuur Leeuwarden: ik studeer nu 3 jaar in Leeuwarden en ga aankomende zomer zelfs naar Leeuwarden verhuizen.
Heb er al een wedstrijd bezocht en ben van plan dat vaker te gaan doen als ik daar woon, wanneer ik geen futsalwedstrijd heb op vrijdagavond.

Club(s) buitenland: Standard de Liege (België): ik ben lid van een officiële fanclub.

BSV Kickers Emden(Duitsland): het jaarlijkse teamuitje naar het dichtstbijzijnde Duitse profclubje is flink uit de hand gelopen. We zijn er afgelopen seizoen 3 keer geweest en gaan volgend seizoen ook met de 'blue sharks' het land in voor een enkele uitwedstrijd.

Sterke sympathie club buitenland: Paris SG(eigenlijk ben ik gewoon fan van PSG, maar omdat ik er nog nooit geweest ben voelt het toch als een soort ver van mijn bed-show, vandaar dat ik de club onder dit kopje plaats)

Blackburn Rovers(Engeland):Sbs6 heeft een tijd gekend dat het erg veel aan voetbal deed: ze hadden programma's met samenvattingen van de 'toto-divisie', de Nederlandse futsal eredivisie en een heel ander voetbalprogramma: world of soccer waar op een dag een documentaire van 5 minuten gewijd werd aan de traditie dat een lijkkist werd opgegraven bij promotie en weer werd begraven bij degradatie: dat gebeurde bij Blackburn Rovers.
Dat vond ik als kind zoiets bijzonders dat ik die club altijd ben blijven volgen: ik vind daarnaast het logo mooi, het shirt, het stadion en zelfs Lancashire vind ik mooi van de geschiedenislessen die ik erover gehad heb.
In de toekomst zal ik ook wel een membership nemen, denk ik.

Club die ik volg: Ebbsfleet United: voorheen Gravesend&Northfleet, uitkomend in de Blue Square Premier League.
Sinds ze overgenomen zijn door inmiddels 30.000 nieuwe eigenaren op het internet ben ik erg nieuwsgierig naar de impact die dat heeft op de club.
Want behalve de extra inkomsten die ze genereren uit de 30.000 investeerders/eigenaren, komen er ook meer sponsoren op de club af en halen ze successen(winnaar FA Trophy 2007/2008): kan deze club 'the league' halen door al deze impulsen van buitenaf(USA, Australië, etc.etc.)?
Er wordt geschiedenis geschreven bij Ebbsfleet United: dat vind ik interessant om te volgen.


Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Hugo op jun 14, 2008, 12:31:53
...Cambuur Leeuwarden: ik studeer nu 3 jaar in Leeuwarden en ga aankomende zomer zelfs naar Leeuwarden verhuizen.
Heb er al een wedstrijd bezocht en ben van plan dat vaker te gaan doen als ik daar woon, wanneer ik geen futsalwedstrijd heb op vrijdagavond....

Eindelijk een verstandige Groninger...
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Batflyer op jun 14, 2008, 15:09:10
Ajax was altijd mijn favoriete club (ook ik ben van de generatie '95). Toen ik een jaar of 9 was en zelf ging voetballen wilde ik maar 1 ding, profvoetballer worden bij Ajax.
Met name de laatste jaren kan Ajax me steeds minder schelen. Vorig jaar ging ik naar de Open Dag, omdat ik dacht dat ze echt weer op de weg terug waren. Maar een paar dagen later ging Sneijder weg, Ajax werd uitgeschakeld door Slavia Praag en de rest is bekend.

Nu denken jullie misschien dat ik 'mijn club' in de steek laat, maar misschien ben ik nooit een echte Ajax-supporter geweest. Ik ging nooit naar wedstrijden, sterker nog, ik kéék nooit live wedstrijden (behalve natuurlijk de CL). Ik ben precies 3 keer in de ArenA geweest, 2x bij een Open Dag en 1x bij Amsterdam Toernooi.

Sinds een paar jaar is Arsenal mijn favoriete club, in binnen- en buitenland. Het begon toen RTL5 elk weekend wedstrijden uit de Premier League ging uitzenden, wat vaak een duel van Arsenal was. Dennis Bergkamp (in mijn ogen Nederlands grootste voetballer na Cruijff) was mijn favoriet. Ik vond Arsenal vooral een mooie club vanwege dat geweldige stadion. Eigenlijk begon mijn 'liefde' voor Ajax toen al wat minder te worden. Toen ze een paar jaar geleden in de CL-poule bij Arsenal zaten, hoopte ik al dat Arsenal zou winnen.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: HJanneman op jun 15, 2008, 11:10:09
...Cambuur Leeuwarden: ik studeer nu 3 jaar in Leeuwarden en ga aankomende zomer zelfs naar Leeuwarden verhuizen.
Heb er al een wedstrijd bezocht en ben van plan dat vaker te gaan doen als ik daar woon, wanneer ik geen futsalwedstrijd heb op vrijdagavond....

Eindelijk een verstandige Groninger...

Het kan ook echt leuk gaan worden om bij Cambuur te kijken volgend seizoen met al die nieuwe aanwinsten van ze die vanaf trainingsdag 1 bij elkaar zullen zijn.
Daardoor ontstaat er tegelijkertijd wel weer dat hoge verwachtingspatroon die de spelers sinds de degradatie op hun schouders voelen branden, maar Cambuur zou met deze ploeg zeker in de subtop moeten kunnen eindigen.
Maar we gaan het hier verder niet inhoudelijk over de clubs hebben, daar is dit het forum niet voor.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Joost op jun 15, 2008, 11:59:31

Blackburn Rovers(Engeland):Sbs6 heeft een tijd gekend dat het erg veel aan voetbal deed: ze hadden programma's met samenvattingen van de 'toto-divisie', de Nederlandse futsal eredivisie en een heel ander voetbalprogramma: world of soccer waar op een dag een documentaire van 5 minuten gewijd werd aan de traditie dat een lijkkist werd opgegraven bij promotie en weer werd begraven bij degradatie: dat gebeurde bij Blackburn Rovers.
Dat vond ik als kind zoiets bijzonders dat ik die club altijd ben blijven volgen: ik vind daarnaast het logo mooi, het shirt, het stadion en zelfs Lancashire vind ik mooi van de geschiedenislessen die ik erover gehad heb.
In de toekomst zal ik ook wel een membership nemen, denk ik.

Club die ik volg: Ebbsfleet United: voorheen Gravesend&Northfleet, uitkomend in de Blue Square Premier League.
Sinds ze overgenomen zijn door inmiddels 30.000 nieuwe eigenaren op het internet ben ik erg nieuwsgierig naar de impact die dat heeft op de club.
Want behalve de extra inkomsten die ze genereren uit de 30.000 investeerders/eigenaren, komen er ook meer sponsoren op de club af en halen ze successen(winnaar FA Trophy 2007/2008): kan deze club 'the league' halen door al deze impulsen van buitenaf(USA, Australië, etc.etc.)?
Er wordt geschiedenis geschreven bij Ebbsfleet United: dat vind ik interessant om te volgen.

In datzelfde programma kwam Stenhousemuir uit Schotland regelmatig in beeld, vandaar dat ik dat een leuke club vind. Ik kan me die aflevering over Blackburn Rovers ook nog goed herinneren.

Degene achter Myfootballclub.com heeft een behoorlijk smerig spelletje gespeeld. Hij was altijd al fan van Ebbsfleet/Gravesend en heeft door deze succesvolle actie veel geld gegenereerd voor zijn club en van alle 'rechten' die de nieuwe eigenaars zouden krijgen verdwijnen de meesten als sneeuw voor de zon. In feite heeft hij gewoon een eigen Supporters Trust opgericht.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Houseman op jun 16, 2008, 17:43:41
Heb je een link met meer info over die beschuldiging Joost? Ik heb getwijfeld om ook 'investeerder' te worden in myfootballclub maar toen het Ebbsfleet werd heb ik het uiteindelijk niet gedaan. Desondanks probeer ik het project ook nog wel te volgen.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: TeeZee op jun 16, 2008, 19:43:14
De man achter Myfootballclub is voetbaljournalist Will Brooks en die staat bekend als Fulhamsupporter. Het oorspronkelijke plan was om alle leden via de website te laten stemmen over de opstelling. Echter, via zo'n zelfde stemming werd besloten om de opstelling over te laten aan de hoofdcoach.

Dat is de informatie die ik heb, ongeverifieerd en zo.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: HJanneman op jun 16, 2008, 20:34:26
De ZDF heeft er twee leuke filmpjes aan gewijd, te vinden onder de volgende link: http://www.zdf.de/ZDFde/suche.html?pn=1&kw=ebbsfleet

En om even in te gaan op de 'own the club, pick the team'format.
De resultaten van de stemming over het pick the team-systeem heb ik overgenomen van een forum(niet van MyFC zelf).

Here are the results for the poll on team selection. A total of 9,708 members were polled. I hope that everyone agrees it was extremely important to get the membership’s view on ‘pick the team’. The results are certain to spark debate and will help us develop a process that reflects everyone’s wishes in time for pre-season. After the results, there is a brief description on the process that had been agreed by the Web Team and the coaching staff.

I want to pick the team and I’d like the manager to have some flexibility to make changes to the members’ selection: 31.3% (3043 votes)

I want to pick the team and I’d like the manager to consider, but not necessarily follow, the members’ selection: 28.6% (2778 votes)

I am not interested in picking the team: 25.8% (2508 votes)

I want to pick the team but I don’t want the manager to make any changes to the members’ selection: 11.8% (1144 votes)

I abstain: 2.4% (235 votes)

In terms of the team selection process, nothing is set in stone. And in light of the above results, the following process may or may not need to be amended. Assuming a typical ‘match-Saturday match-Saturday week’:

- Monday to Thursday, feedback on the previous match, information on upcoming opposition and news from the training ground.
- On Friday after training, a squad of 16 (perhaps more if players are injury doubts) are presented to members.
- Members select an 11 and formation. The remaining 5 go on the bench.
- Coaching staff are given the 11 and formation on Saturday morning (this is not made public before the match)
- If changes are made to this eleven due to tactics (specific information on the opposition often arrives a few hours before the game) or EUFC player fitness, the reasons for these changes will be communicated.

An important thing to note is that the opposition would find out the starting eleven at 14:15, the same as usual, therefore nothing confidential is given away. And the reason for selecting from a 16 is that only the coaching staff can truly know how players have trained in the week, and which players are ‘match ready’.

De 'eigenaren' kunnen dus naar mijn weten straks een opstelling gaan maken, die hier en daar door de coach veranderd mag worden.
Maar ook moet ik hier bij zeggen dat er nog steeds gediscussieerd wordt over dit onderwerp.
Andere zaken als het kiezen van de shirts, seizoenkaartprijzen, etc.etc. worden wel klakkeloos overgenomen als er een meerderheid uit de stemming naar voren komt, geloof ik.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: reemstercarp op jul 13, 2008, 21:33:26
Sinds mijn pa me in 1992 (ik was toen 8) een keer meenam naar Willem II (was toen een wedstrijd tegen ajax die met 2-5 werd verloren) ben ik supporter geworden van deze club. Sinds '96 nam ik een seizoenkaart en heb die een aantal jaar gehad. De nog redelijke recente gloriejaren heb ik mogen meemaken.

Vanaf 2001 ging het me allemaal wat minder interesseren en ben ik me meer op muziek gaan richten, ik werd een teletekst supporter. Sinds ik studeer in Nijmegen(2003) is het voetbal weer terug in the picture gekomen. De derby tegen NAC sla ik nooit over, en de afgelopen jaren heb ik ook wat wedstrijdjes van NEC meegepikt. Maar de passie voor voetbal ging pas echt weer leven door een prachtige documentaire over de 'Superclásico': de derby tussen River Plate en Boca Juniors. De fans, het shirt, het prachtige voetbal en de filosofie van de club spraken me zo aan dat ik de club ben gaan volgen (via internet).

Toen ik in 2007 naar Argentinië verkastte om een jaar te studeren sloeg het virus helemaal toe. Ik heb een prachtige superclásico meegemaakt in oktober van het vorig jaar, en besloot daarna 'socio' te worden van de club. Ik ben naar de meeste competitie, SudAmericana en Copa Libertadores wedstrijden geweest. Op de tribunes stond ik net zo hard de liedjes mee te zingen als de gewone argentijnse fans. Ik ben ook naar veel andere clubs geweest zoals Boca Juniors, Estudiantes, San Lorenzo etcetera, maar nergens voelde ik me zo fijn als bij River. Door mijn gastgezin is ook een zekere sympathie voor Racing Club ontstaan. In de lagere divisies heb ik leuke avonden gehad bij Ferro Carril Oeste en Chacarita Juniors

Helaas ben ik weer terug in Nederland, maar in oktober ga ik weer naar Buenos Aires om de superclásico bij te wonen, mijn lidmaatschap heb ik zojuist verlengd :). Bij mijn weten ben ik de enige socio van River Plate in Nederland ;).

Dus:

Nederland:
Willem II
(sympathie voor NEC)

Buitenland:
River Plate
(sympathie voor Racing, Ferro Carril Oeste en Chacarita).
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Joost op jul 13, 2008, 22:19:55
Heb je een link met meer info over die beschuldiging Joost? Ik heb getwijfeld om ook 'investeerder' te worden in myfootballclub maar toen het Ebbsfleet werd heb ik het uiteindelijk niet gedaan. Desondanks probeer ik het project ook nog wel te volgen.

Ik heb geen bron voor die beschuldiging helaas, deze werden gedaan in de Non League Paper ergens vorig jaar.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Gert op sep 22, 2008, 23:22:44
In Nederland is er maar één club voor mij en dat is Willem II. Sinds 1979 heb ik een seizoenkaart en dat zal ook wel zo blijven tot ik het stadion niet meer kán bezoeken. Dat gaat er nooit meer uit en dat wil ik ook niet.

In het buitenland had ik altijd wat met Liverpool, vanwege de Kop en de verslagen op de worldservice. Spelers met namen als Dalgliesh, Keegan, Rush en een stadion dat Anfield heet en natuurlijk You'll never walk alone, dat maakt indruk op de jonge luisteraar. Ik heb nog steeds de cupfinal tegen Everton ergens op een bandje op zolder. Die magie is verdwenen. Juist door mijn regelmatige bezoeken aan Engeland gaat dat er af, om plaats te maken voor een liefde voor de algemene voetbalbeleving en alles daaromheen op dat rare eiland. Van de clubs die ik tot nu toe heb meegemaakt hebben Sheffield United en Wrexham de warmste gevoelens losgemaakt, ik kijk toch altijd even wat ze gadaan hebben.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Ici c est Paris op sep 22, 2008, 23:43:34
In Nederland is er voor mij maar 1 club, en dat is FC Utrecht. In deze regio heb je eigenlijk maar fans van 2 clubs: FC Utrecht en Ajax. Bovendien was er op de dag van mijn geboorte een wedstrijd tussen deze clubs op een paar 100 meter van waar ik in het ziekenhuis lag, dus het leek wel zo bepaald. Een supporter van praktisch het eerste uur dus, haha. Rond mijn 5e was Ajax de beste club van de wereld, en toen men mij 1x Ajax hoorde zeggen hebben ze me naar het stadion genomen bij de volgende wedstrijd (uitgerekend tegen Ajax). Ik ben toen met het Utrechtvirus besmet en het is nooit meer overgegaan. Sindsdien kom ik vrijwel elke thuiswedstrijd in het stadion, en doe ik een aantal dingen rondom de club.

In het buitenland zijn er nog 2 clubs die ook erg veel voor me betekenen. In Frankrijk Paris Saint-Germain. Als jonge jongen werd ik verliefd op het prachtige shirt van PSG en het mooie voetbal van de club op Eurogoals, het legendarische programma op Eurosport. Naarmate ik ouder werd ging ik de club steeds meer volgen tot wat het nu voor me is. De 2e club is Standard de Liege, uit Belgie. Een aantal jaar geleden begonnen ik en een vriend langzaam aan wat wedstrijden in het buitenland te bezoeken, en toen bood een Standardfan die we via het internet hadden leren kennen ons aan om eens in Luik een wedstrijd te komen kijken. Bij binnenkomst in het stadion klapperden m'n oren van de herrie die de fans maakten, en ik was verkocht. Sindsdien bezoek ik nog weleens wedstrijd van Standard en als ze spelen zit ik indien mogelijk voor de radio of tv. Aanstaande vrijdag ga ik weer, tegen Anderlecht.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Maroboduus op sep 26, 2008, 10:16:44
Geboren in de provincie Utrecht, grotendeels opgegroeid in Gelderland, was ik als klein jochie Ajax-fan. Vandaag de dag doet het me pijn dit toe te moeten geven, maar het is nu eenmaal zo. Door mijn omgeving beïnvloed kon ik amper anders. Maar met de jaren en de talloze zondagse uitzendingen van Studio Sport veranderde dit. Ik besloot mij, toegegeven wat kunstmatig, te concentreren op de club van mijn geboortestreek en heel geleidelijk won deze merkwaardige vereniging mijn sympathie. Rond mijn tiende stond FC Utrecht voor mij op dezelfde hoogte als Ajax, korte tijd later veranderde dat dramatisch in het nadeel van de hoofdstedelingen en in het seizoen 1995/1996 was er nog maar één club voor mij, hoewel ik deze nog nooit live had zien spelen. Mijn obsessie ontwikkelde zich dus niet aan vader's hand in het stadion, maar zelf voor tv en luisterend naar de radio. In het reeds genoemde seizoen moest het er van komen en met één van mijn beste vrienden, een supporter van de Go Ahead Eagles, bezochten we de inhaalwedstrijd tussen onze favorieten. FC Utrecht, op dat moment kansloos bivakkerend op de 18de stek, versloeg de Eagles (17de op de ranglijst) door een vrije trap van Hans Visser in de 94ste minuut. Voor mij is een mooiere première niet denkbaar en tot op heden is er geen probaat middel tegen het virus gevonden.

Mijn lijstje ziet er dus als volgt uit:

Nederland - FC Utrecht
daarnaast een sympathie voor De Graafschap
Duitsland - 1. FSV Mainz 05 en Rot-Weiss Essen
Rep. Ierland - Bohemian FC

Met zogenaamde topclubs heb ik eerlijk gezegd weinig. Ik heb vorig seizoen genoten van Arsenal FC en heb op basis van in het verleden bezochte wedstrijden gek genoeg ook wel ergens een sympathie voor Liverpool FC, maar een echte favoriet heb ik niet in de Engelse, Spaanse en Italiaanse competities.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: RKSVW op dec 20, 2008, 15:47:19
In voetbal heb ik niet echt een favoriet (in andere sporten wel maar daar mag ik niet over hebben), maar als ik zou moeten kiezen gaan dat de Bohs zijn. Bohemians FC zijn niet de meest succesvolle club in Ierland maar wel een van de meer traditionele. Dat komt gedeeltelijk door de heerlijke avondjes die ik er gehad heb en door Dalymount Park wat ik een heerlijke ground vind.

----------------
Now playing: Paddy Casey & Luka Bloom - Amen (so be it) (http://www.foxytunes.com/artist/paddy+casey+%26+luka+bloom/track/amen+(so+be+it))
via FoxyTunes (http://www.foxytunes.com/signatunes/)
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: wekke op dec 23, 2008, 19:45:55
In eigen land ben ik al jaren seizoenkaarthouder van K.lierse S.K., verder heb ik in België sympathie voor KRC Genk en Standard. Beiden door hun erg vriendelijke fans en mooi stadion, al heeft Genk veel van z'n pluimen verloren.

In het buitenland heb ik nog niet veel wedstrijden gezien en heb ik overal wel wat "favorietjes" zitten, oa. Fc Barcelona (vind ik een schitterende club, vol historiek. Spijtig dat de sfeer in Camp Nou zo tegenvalt), Celtic Glasgow (de sfeer, het stadion, de kleuren en truitjes), ...
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Vaig op dec 24, 2008, 15:08:03
Mijn favoriete club is Fortuna Sittard. Natuurlijk omdat ik vlakbij woon, en mijn vader me vroeger een keer heeft meegenomen naar Fortuna - Ajax (wat overigens helemaal uit de hand liep, door supportersrellen). Nadat ik in het seizoen 1994/1995 de kampioenswedstrijd in de eerste divisie tegen de graafschap had bijgewoond, zeurde ik steeds bij mijn vader om vaker te gaan. We gingen 2 a 3 keer per seizoen kijken. Toen ik 14 was, heb ik samen met vrienden een seizoenkaart aangeschaft en ben er nooit meer weg gegaan. De tijden in de Baandert zal ik nooit meer vergeten. Het seizoen 1998/1999 staat me nog als de dag van gisteren nij. Uit en Thuis winnen van Ajax, winnen uit bij Feyenoord, winnen van PSV met 6-4 en in het Philips Stadion in de halve finale van de beker. Na 86 minuten met 0-2 achterstaan tegen RKC, en nog met 3-2 winnen (voor zover mij bekend, is dit nog steeds een record) en als klap op de vuurpijl de bekerfinale tegen Ajax.

Nu alweer heel wat jaartjes in de kelder van het betaalde voetbal, waar we ons plezier halen in een van de incidentele hoogtepuntjes, zoals de winst in de Geusselt eerder dit seizoen. Nu heb ik de hele winterstop de periodestand, op mijn bureaublad staan. We staan namelijk fier bovenaan, voor wat het waard is...
De liefde zal nooit meer overgaan, en kan me niet voorstellen dat ik ooit als supporter bij FC Limburg zou zitten.

In het buitenland heb ik geen favoriete ploeg, hoewel ik altijd even kijk wat FC Sochaux gemaakt heeft.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: RKSVW op dec 24, 2008, 15:16:05
Zitterd mot blieve besjtoanzoedet ich d'r nog eis heer kin.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Vaig op dec 24, 2008, 17:52:42
Zitterd mot blieve besjtoanzoedet ich d'r nog eis heer kin.
Dat is nou nog eens een verstandige reactie...
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: RKSVW op dec 24, 2008, 18:05:41

Ik dacht wel dat je dat zou bevallen. Mijn favoriete Limburgse clubs blijven natuurlijk KRC Genk en Borussia Mönchen-Gladbach maar Fortuna heeft ook wel mijn symphatie. Ik hou echter meer van kleine clubs en semi-professioneel voetbal. Waarom? Omdat ik spelers op dat niveau vaak meer zie knokken om een overwinning te behalen en dat vind ik mooi om te zien.
----------------
Now playing: Shahrukh Khan,Aishwarya Rai - Rhythms Of Mohabbatein (Instrumental) (http://www.foxytunes.com/artist/shahrukh+khan%2caishwarya+rai/track/rhythms+of+mohabbatein+(instrumental))
via FoxyTunes (http://www.foxytunes.com/signatunes/)
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: hgrm op dec 24, 2008, 20:05:53
Zitterd mot blieve besjtoan zoedet ich d'r nog eis heer kin.

Ondertiteling!!
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: RKSVW op dec 24, 2008, 20:33:20
Ondertiteling!!
Nope, este ut neet versjteus hoof ich ut neet oever te zette ;)

----------------
Now playing: Sioen - Too good to be trough (http://www.foxytunes.com/artist/sioen/track/too+good+to+be+trough)
via FoxyTunes (http://www.foxytunes.com/signatunes/)
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: hgrm op dec 25, 2008, 01:29:38
Als ik hierrrrrrr nog een keerrrrrr iets in het Limbostaans lees, dan ga ik al mijn berichten met en rollende, Gooische errrrrr typen (ook wel kinderrrrren voorrrrrr kinderrrrren errrrr genoemd).
Ja, dat is een zwaarrrrrrr dreigement.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: RKSVW op dec 25, 2008, 01:40:51
Het is geen Limbostaans maar Limburgs, een officiele taal in Nederland. In Nederland is het naast het Fries en het Nedersaksisch een van de drie erkende streektalen. Het Limburgs wordt gekenmerkt door een grote interne diversiteit enschattingen spreken van een 2 miljoen mensen die het Limburgs machtig zijn. Van mij mag je ook best Goois schrijven hoor. Niemand houd je tegen. Het was even een inside joke voor Vaig op zijn post over Fortuna. Dat mag toch best wel? Ik zou het ook niet erg vinden als Hjanneman eens in het Fries zou posten of iemand in het Utregs, het Westvloms, het Osvloms, het Brabants of wat dan ook.
De post was gericht aan een mede-taalgenoot als grapje en volgens mij kun je het toch wel volgen.
Mijn excuses als een van de regels is dat een van de 4 officiele talen van de talen van Nederland hier niet toegestaan is.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: HJanneman op dec 25, 2008, 08:34:35
Ik zou het ook niet erg vinden als Hjanneman eens in het Fries zou posten

Dat zal je mij niet snel zien doen: is Grunnigs ook goud, mienjong?
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Hugo op dec 25, 2008, 08:42:22
Mijn favoriete club is Cambuur, daar kom ik nu een 20 jaar. In de jaren '90 deed ik ook veel uitwedstrijden. Dat is langzamerhand ingeruild voor het groundhoppen. Je kunt je tijd immers maar 1 keer uitgeven.

Favoriete clubs in het buitenland heb ik niet. Wel vind ik sommige clubs wat symphatieker dan anderen, maar dat heeft vaak te maken met de ground van een club. Maar een symphatie kan plotseling verschijnen of verdwijnen. Zo vond ik Tottenham Hotspur altijd maar een nare club. Echter sinds ik een mooie avond op White Hart Lane meemaakte vind ik de Spurs opeens een stuk leuker. Al ze over een paar jaar verhuizen naar een blauw-witte uitvoering van the Emirates zal het wel weer minder worden. 
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: RKSVW op dec 25, 2008, 11:11:54
Dat zal je mij niet snel zien doen: is Grunnigs ook goud, mienjong?
Grunnings is ook goud. ;)
Valt t Gronings niet onder het Nedersaksisch als streektaal?
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Stadionhopper op dec 25, 2008, 12:35:56
Het is geen Limbostaans maar Limburgs, een officiele taal in Nederland. In Nederland is het naast het Fries en het Nedersaksisch een van de drie erkende streektalen.

Offtopic
Correctie: Het Limburgs is een officiele schrijftaal. Een officiele spreektaal is het nog niet omdat er meer dan 600 dialecten zijn in Limburg
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: RKSVW op dec 25, 2008, 12:45:03
dat klopt maar daar wordt aan gewerkt. Er zijn ook veel verschillende schrijfswijzen, maar er is wel degelijk 1 Limburgse taal en net als Fries en nedersaksisch is dat officieel erkend in Nederland.
Maar we dwalen af. Het is geen linguistisch topic maar gaat over de favoriete club.
Ik heb in Slowakije overigens ook een favoriete club: Slovan Bratislavao en in Hongarije natuurlijk Ferencvárosi Torna Club alhoewel ik eigenlijk een fan zou moeten zijn van Debreceni Vasutas Sport Club.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Louk op jan 21, 2009, 23:13:40
Mijn favoriete club in Nederland is Feyenoord. Op 16 april 1979 ging ik aan de hand van mijn vader voor het eerst naar de Kuip, Feyenoord -MVV 3-0. We kochten toen meteen kaartjes voor de Klassieker, die twee weken later werd gespeeld. Mijn eerste seizoenkaart kreeg ik in 84-85, op vak S. Een los kaartje kostte toen 6 gulden. Sindsdien heb ik, met soms een paar jaar niet, een seizoenkaart van Feyenoord. Ik heb door heel het stadion gestaan en gezeten. Vak S, BB, O, P,  TT en nu op DD. Het zijn nu zware tijden, maar Feyenoordsupporter ben je niet voor je lol.

(http://img48.imageshack.us/img48/2742/img0517jq1.jpg)

Door een vriend van mij heb ik ook sympathie gekregen voor Cambuur: Vorig seizoen bezocht ik Cambuur- Excelsior voor de beker, en Omniworld-Cambuur in de voorbereiding; dit jaar bezocht ik Cambuur wederom uit bij Omniworld. Een thuiswedstrijd moet nog gaan lukken dit seizoen.

Mijn favoriete buitenlandse club is Liverpool. Ik werd daar fan van tijdens de gouden jaren van Ian Rush. Op 15-jarige leeftijd bezocht ik Spurs - Liverpool, en ik weet nog dat ik sterk lette op het uitvak, gevuld met supporters van Liverpool uiteraard. Vorig jaar bezocht ik eindelijk Anfield Road, de wedstrijd Liverpool- Wigan eindigde in 1-1. Maar het kippenvel stond op m'n armen tijdens You'll never walk alone.

(http://img407.imageshack.us/img407/2875/liverpoolye3.jpg)

Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Daniel op feb 17, 2009, 10:06:36
Op vierjarige leeftijd meegenomen door mijn vader naar de Kuip in Rotterdam. Sindsdien volg ik Feyenoord op de voet. Heb jaren een seizoenskaart gehad. Zelf voetbalde ik tot mijn 16e. Daarna door een verhuizing tijdelijk gestopt. Nu voetbal ik alweer zo'n drie jaar op recreatieniveau. (Nu tijdelijk in de lappenmand door een gebroken enkel).

In het buitenland heb ik als grote favoriet Fulham. Sinds de magistrale overwinning op Aston Villa in de FaCup met als trainer Kevin Keegan volg ik deze club op de voet en heb ze in september twee keer (thuis bolton en uit blackburn) aan mogen moedigen. Verder heeft mijn reis in september ervoor gezorgd dat Brentford FC uit de League Two mijn hart heeft gestolen.

Ook Celtic en Real Madrid kunnen mij altijd wel bekoren!
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Joost op feb 23, 2009, 14:08:15
Club die ik volg: Ebbsfleet United: voorheen Gravesend&Northfleet, uitkomend in de Blue Square Premier League.
Sinds ze overgenomen zijn door inmiddels 30.000 nieuwe eigenaren op het internet ben ik erg nieuwsgierig naar de impact die dat heeft op de club.
Want behalve de extra inkomsten die ze genereren uit de 30.000 investeerders/eigenaren, komen er ook meer sponsoren op de club af en halen ze successen(winnaar FA Trophy 2007/2008): kan deze club 'the league' halen door al deze impulsen van buitenaf(USA, Australië, etc.etc.)?
Er wordt geschiedenis geschreven bij Ebbsfleet United: dat vind ik interessant om te volgen.

http://www.twohundredpercent.net/?p=1215

Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: HJanneman op feb 23, 2009, 16:35:41
@ Joost: het zou mij ook verbazen als de club volgend seizoen nog 'onder leiding' staat van MyFC, maar MyFC heeft toch een redelijke harde kern die al eerder op een andere manier veel geld hebben ingezameld voor bijv. transfers, en die mensen zijn dan ook bezig om met allerlei acties op een andere manier aan 500.000 pond te komen(op het moment zitten ze op ongeveer de helft van dat bedrag, inclusief vernieuwing van lidmaatschappen), zoals het verkopen van vip-reizen naar Stonebridge Road, waar echt heel veel in zit voor een best redelijk bedrag.
Ik vernieuw in ieder geval mijn lidmaatschap niet, want ik behoor niet tot die harde kern.
Aan het begin heb ik me erg geïnteresseert in het hele gebeuren en ik log nog wekelijks eens in, maar het heeft mij niet gebracht wat ik ervan gehoopt had.
MyFC en Ebbsfleet United kunnen daar verder niets aan doen, want het was wel zo dat je echt over heel veel zaken kon meebeslissen(denk aan contractverlengingen, aankopen van nieuwe spelers, sponsorcontracten, ticketprijzen, nieuwe shirts, etc.etc.), maar het meebepalen van de opstelling was er niet echt bij.
Die optie was er wel, maar de meerderheid van de stemming ging altijd uit naar de optie: trainer krijgt de vrije hand in het opstellen van het team..apart, want je zou denken dat veel MyFC'ers juist daarvoor lid zijn geworden.
Verder is het leuk om online-programmaboekjes en dagelijkse nieuwsbrieven door te lezen, en om de samenvattingen terug te kunnen kijken op de site, maar toch is het allemaal net niet(leuk om eens te proberen, maar meer ook niet).
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Joost op feb 23, 2009, 16:51:45
Achter is het makkelijk praten maar het was vrij duidelijk dat dit zo'n project is waar veel mensen snel hun aandacht van verliezen.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: King Nothing op mei 09, 2009, 15:14:17
Ik ben geboren in Emmen, opgegroeid in Emmen en woonachtig in Emmen, dus de keuze voor FC Emmen (voorheen BV Emmen of BVO Emmen) is vrij logisch. Kom er sinds een jaar of 10, 11 denk ik zo. Eerst wat "toppers" gezien (beker tegen Heerenveen en Cambuur), toen eens nacompetitie meegepakt en aansluitend een seizoenkaart gekocht. Eerst in een saai vak, daarna verhuisd naar de fanatieke kant en sinds een jaar of 5 lekker dicht bij het uitvak om daar wat te kunnen ouwehoeren ;-) Sinds 2001 ook vrij fanatiek bezoeker van uitwedstrijden, ik heb een voornemen om alle profstadions in Nederland te bezoeken en van de 38 die er momenteel staan mis ik nog 5 op de lijst (NAC, NEC, Willem II, AZ en FC Twente). Ik ben toch wel voornemens die voor 2011 alle 5 bezocht te hebben.

En in het buitenland steun ik Redbridge FC, uitkomend in de Ryman League One, het 8e niveau in Engeland.
Ik speel vaak Football Manager, dat heette tot 2005 Championship Manager. In 2005 kregen de maker en de uitgever van CM ruzie (ofzo) en begon de uitgever Eidos met het maken van een eigen spel terwijl Sports Interactive (SI) doorging met het verbeteren van hun spel. Eidos had de rechten op de naam Championship Manager, SI had de rechten op de game-engine. SI vond in Sega een nieuwe partner en brengt sinds 2005 het spel Football Manager (FM) uit.
Anyway, sinds 2003 ofzo posthoer ik nogal wat op het forum van SI. Aangezien ik het spel via de richtlijnen van het LLM systeem (Lower League Management) speel besteed ik op dat aparte deel van het forum de meeste tijd. In 2004 kwam er opeens een kerel langs waaien die werkte bij een clubje in de lagere leagues in Engeland en hoezee, die club zou speelbaar worden in Football Manager 2005 aangezien de club hoog genoeg was geëindigd om uit te mogen komen in de toen net nieuw opgerichte Conference South (tegenwoordig Blue Square South dacht ik). Ik las wat mee over de club en heb op een goede dag  mezelf geregistreerd op de website van dat semi-profclubje genaamd Redbridge FC. FM2005 kwam uit en vol goede moet begon ik als manager van Redbridge. Ik hield de supporters van de club via hun forum op de hoogte van mijn progressie en één van hun zei dat ik maar manager van de club moest worden. Nou, dat leek mij geen goed idee, maar een bezoek zou altijd kunnen.
Dus in de zomer van 2005 ben ik, samen met een goede vriend van me, naar Londen op vakantie gegaan. De eerste 4 dagen besteed aan het bezoeken van de grote clubs (Arsenal, Chelsea, Millwall, Spurs, Hammers, Charlton, Fulham) en op de laatste dag voor de terugreis waren we getuige van de eerste wedstrijd in de Ryman Premier League van het seizoen 2005/2006, Fisher Athletic - Redbridge FC (Redbridge degradeerde uit de Conf South in het voorgaande seizoen). Aangezien ik als buitenlandse gast naar Londen was gekomen mochten we op de zittribune plaatsnemen en na afloop werden we uitgenodigd voor het buffet waar alleen de besturen, committees en spelers welkom waren. Ik heb vaak moeten vertellen waarom ik in vredesnaam supporter was geworden van een club op dit niveau.

Sinds die bewuste 20e augustus 2005 ben ik trouw Redbridge supporter gebleven. Ik volg de club nog steeds, ik lees nog steeds dagelijks de website en heb al talloze malen gekeken om weer eens heen te gaan. En eindelijk, in januari 2009 ben ik in de trein gestapt en naar Londen afgereisd. Alleen. En ik ben bij het sportpark geweest waar Redbridge tegen East Thurrock United zou aantreden (de lampen van het veld van Redbridge waren afgekeurd door de FA). Ik hoorde een half uur voor aftrap dat de wedstrijd afgelast was. Sta je dan in een voorstad van Londen.... Het is 14.35 uur en je weet dat er om 15.00 uur in 7 stadions in Londen afgetrapt wordt bij wedstrijden in de 3e Ronde van de FA Cup. Dat kon ik nooit meer halen. Ik heb een taxi gebeld, ben naar het hotel teruggekeerd en de volgende dag naar huis vertrokken.
Maar goed, ik had wel na kunnen gaan dat je weinig kans hebt als een wedstrijd op 3 januari gepland staat en het vriest al een aantal dagen.

24 Juli ga ik weer naar Londen. Dit keer puur om de stad te zien (al zal ik Wembley op zeker bezoeken). Maar ik ben wel voornemens een oefenwedstrijd van Redbridge te gaan zien. En dan hopelijk in het Oakside Stadium, de thuisbasis van de club.

Verder heb ik wel sympathie voor een aantal clubs. In Nederland is dat Sparta Rotterdam. Ben daar als Emmensupporter een keer met bijna open armen ontvangen in het Supportershome en sindsdien heb ik wel een zwak voor Sparta gekregen. Probeer er eenmaal per seizoen heen te gaan.
En in het buitenland, och. Köln von'k vorig seizoen wel gezellig, dus die volg ik en Bochum deed me dit jaar ook wel wat. Maar ik heb het eigenlijk niet zo op grote clubs, ik kijk liever naar kleine clubs, waar iedereen elkaar kent. Als ik een keer naar Schotland zou gaan om voetbal te kijken heb je dikke kans dat ik bij Albion Rovers, Queens Park, East Five of Raith Rovers zit en niet bij Rangers, Celtic of Aberdeen. Clubs als Milan, Real M, Barca, Chelsea, Bayern, Lyon trekken me totaal niet, ik kies wel voor de kleintjes. Nadeel is dat ik geen vrienden of kennissen heb die er net zo over denken :D
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Dennis-V op mei 09, 2009, 21:34:07
@ King Nothing: Er leuk om je verhaal te lezen !!  Je bent een Emmenaar, ga je dan ook weleens net over de grens in Duitsland kijken ? (bv bij SV Meppen of zo) ??
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: DanielsenAxedal op apr 24, 2018, 13:56:19
Heb meerdere favoriete clubs, ook veel favoriete spelers die bij mij sympathie voor een club kunnen kweken.

Nederland
-1 De Graafschap
Pure passie, geweldige sfeer, leuke cultuur en top stadion. Zit aan de andere kant van het land voor mij dus slechts 1x geweest.

-2 Ajax
Door familie, kijk wel elke wedstrijd wanneer ik kan.

-3 NAC Breda
Zeer grote sympathie voor na het meemaken van meerdere wedstrijden in het stadion.

Buitenland
Chelsea, Wigan Athletic, Sunderland, Marseille, Schalke, Lazio, Spartak Moskou

Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Han op apr 24, 2018, 14:20:36
Enkele off-topic berichten verwijderd die slechts ontsporing en/of ontwrichting dienen.


Het is hier lichtjaren lang geen speeltuin der animositeit geweest en de ambitie is om die status quo na te blijven streven.


Bedankt voor het begrip.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Saltacampos op apr 24, 2018, 15:00:11
De club waar ik vanaf mijn prille jeugd supporter van ben is ***Real Madrid***, mijn grootouders aan moederskant woonden op wandelafstand van Bernabeu en hoewel zij zelf Atlético-fans waren, ben ik altijd een "madridista" geweest.

Ik ben in Gent geboren, woon er ook nog steeds en kwam zodoende in het profvoetbal vaker bij KAA Gent dan waar dan ook, maar het is altijd een koele relatie geweest, soms doet een club het ook gewoon niet voor je. Begin jaren negentig ontdekte ik het bestaan en de geschiedenis van Racing Gent, een club die in een heerlijk oud stadion speelde, diep in de schaduw van de Buffalo's en ik was verkocht. De evolutie van het voetbal in België onder niveau 2 (steeds minder toeschouwers en steeds meer een spelerscircus) en de verhuis naar dat zielloze stadion in Oostakker, hebben mijn liefde heel fel bekoeld, maar in België zullen de Ratjes altijd mijn club blijven, al kan ik het steeds minder opbrengen om te gaan kijken, behalve als het om een uitwedstrijd bij een niet bezochte club gaat.

Verder zijn er een aantal clubs in het buitenland waar ik altijd al sympathie voor heb gehad, zoals Schalke 04, Sparta Rotterdam (heerlijk traditionele club en gezien mijn traditionele voorliefde voor de underdog, behalve in Madrid...), Bohemians Praag, Salernitana, Torino, Sporting Lissabon en vooral West Ham United, een club die ik vaak heb bezocht in Upton Park.

En dan zijn er nog de clubs die ik in mijn hart heb gesloten na een geslaagde groundhop waar alles goed zat: Arminia Bielefeld, Wuppertaler SV, Borussia Mönchengladbach (op de Bökelberg), Fulham, Ipswich, Leyton Orient en Portsmouth.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: FCT1980 op apr 24, 2018, 15:28:15
Mijn club in Nederland is FC Twente. Ook na deze ellendige seizoenen blijf ik gaan. Als we volgend jaar Jupiler League spelen probeer ik zoveel mogelijk uitwedstrijden mee te pakken. Ben bijvoorbeeld nog nooit bij Den Bosch, Telstar of Dordrecht geweest. Dat soort clubs ga ik graag eens naartoe. Zonde dat we juist Sittard mis lopen want daar wil ik ook altijd al graag eens naartoe.

In het buitenland heb ik met Schalke 04 en Aston Villa twee clubs die ik regelmatig bezoek. Schalke komt doordat een goede vriend van me altijd al fan was van die club en we gingen dan ook regelmatig naar Gelsenkirchen toen ze nog in het Parkstadion speelden. Nu ze i de Arena spelen is de charme er wel vanaf en in een ander topic had ik al gezegd dat dec lub op dit moment eigenlijk is geworden tot alles was ik haat in het moderne voetbal. Omdat ik in de loop der jaren bekenden bij de club heb gekregen en ook veel met jongens van Twente ga is het nog steeds tof om te gaan.

Naast Schalke dus ook Villa. Voordat ik op Villa Park kwam had ik al het nodige gezien op het eiland. Toch veranderde een saaie wedstrijd op een druilerige zaterdag mijn interesse in het Engelse voetbal. Alles klopt gewoon aan Villa Park en als ik nu naar Engeland ga is het primair voor Villa. Wel probeer ik altijd een andere wedstrijd (of twee) mee te pakken maar als dat niet lukt is het ook goed. Inmiddels heb ik vrienden gemaakt in Birmingham en enkele malen per jaar komen ze met een delegatie naar Twente. Andersom gaan we ook regelmatig die kant op. Dat is steeds met een ander gezelschap maar zelf ben ik altijd wel van de partij.

Andere clubs kun je sympathie voor hebben maar het echte gevoel zit bij deze clubs. En zelfs dan zou ik de buitenlandse clubs weggooien voor FC Twente. Dat is en blijft voor altijd. COTE!
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Jef400 op apr 24, 2018, 20:30:05
Nederland
Mijn voetballiefde begon voor de televisie. Het eerste Europacup jaar van AZ deze eeuw levert mijn eerste voetbalherinneringen op. Onder bezielende leiding van Co Adriaanse bereikte AZ met mooi voetbal de halve finale van het Uefa Cup toernooi. Als letterlijk op een steenworp afstand van de Hout geboren jongen lag het dan ook wel voor de hand om AZ als club te adopteren. Mede door het supporterschap van mijn vader. Het liep echter anders, mijn eerste wedstrijd zag ik in Leeuwarden. Als 4-jarig jochie zag ik daar hoe Cambuur-Emmen in 0-1 eindigde, vrienden van ons woonden toentertijd achter het Cambuur-stadion en ze hadden kaartjes gewonnen. Ik herinner mij nog weinig van die avond, behalve dat het geen goede wedstrijd moet zijn geweest.  Daarna zag ik enkele jaren geen voetbalwedstrijd meer.

Enkele jaren later nam pa mij mee naar Volendam, door de rust en het feit dat het sinds mijn enige verhuizing de dichtstbijzijnde voetbalclub was zorgden ervoor dat dit in het kader van autismetraining mee om daar te gaan kijken. Ik mocht het spelletje wel, en doordat ik wat bekenden tegenkwam vond ik het daar wel leuk. Uiteindelijk ben ik er een paar jaar blijven plakken. Verschillende pieken en dalen meegemaakt. Na een paar jaar kwam ik tot de conclusie dat het daar niet mijn club was. Het stadion werd steeds leger, de gezellig vloog er uit en ik raakte geinteresserd in andere clubs. Ik werd zo oud dat ik bij AZ kon kijken. Daar wel een paar keer geweest, ook een enkele keer gedacht dat het mijn club zou zijn. Maar de sfeerloosheid en het feit dat ik niet zo goed met Alkmaarders op kan schieten zorgde er voor dat ik het betaalde voetbal wilde ontdekken.

Toevallig had ik bij een wedstrijd Volendam-Sparta, spartanen ontmoet. Het was de paar keer dat het gebeurde hartstikke gezellig. Uitgenodigd om eens op Spangen te kijken en verhip, tijdens het begin van mijn groundhoppingcarriére, in 2016 kwam ik op Spangen uit. Kwam ik de mij bekende mensen tegen en werd ik in het Spartaanse gezogen. Door de mensen, de sfeer en het totaalplaatje voelde ik mij eigenlijk best wel thuis op het kasteel. Het tweede bezoek versterkte het alleen maar, daar al uitgenodigd voor de kampioenswedstrijd die ik heb bijgewoond. Ook tijdens de kampioenswedstrijd bekenden getroffen, het feest meegevierd en daar beseft dat het mijn club is. Vreemd genoeg is het spotten van de Spartaanse lichtmasten al genoeg mij thuis te laten voelen. Ondanks dat ik met het project bezig ben het Nederlandse betaalde voetbal te bezoeken. (28/38 of 26/34 afhankelijk of je de beloften meerekent) is het Kasteel mijn voetbalthuis.

Internationaal

In het buitenland heb ik slechts drie vincks staan. De drie vincks waren een wisselend succes. Lotte en Wattenscheid waren topdagen. Memmingen een doorsnee avond met kennissen van de camping. Mijn Engelse liefde hoop ik van de zomer te bezoeken, door het spelen van videogames heb ik een bijzonder gevoel voor Northampton Town ontwikkeld. Ik weet niet wat het is, de afwijkende shirts of het logo, maar die club trekt mij op een of andere manier. Ik volg ze als trouw teletekstsupporter en het lijkt mij gaaf daar heen te trekken. Misschien tijdens de komende zomervakantie, alleen naar de UK.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: fcbisart op apr 24, 2018, 20:31:25
In België Club Brugge natuurlijk. Eerste wedstrijd zag ik er in 1978 en heb er al meer dan 30 jaar een seizoenskaart.. Over de grenzen  heen heb ik 2 favoriete teams. Valenciennes, niet zo ver van mijn woonplaats, waar ik vooral heel wat leuke potjes gezien heb in het bouwvallige stade Nungesser. Maar mijn absolute buitenlands team is zonder twijfel NAC. De sfeer aan de Beatrixstraat was destijds memorabel, maar oude tijden herleven nu gelukkig ook in het nieuwe stadion. Avondje NAC is dan ook zo veel meer dan  90 minuten op een balletje trappen !
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: De publiekswissel op apr 25, 2018, 10:03:38
In Nederland ben ik seizoenkaarthouder van zowel Feyenoord als FC Dordrecht. De liefde met Feyenoord het grootst. In 1997 bezocht ik mijn eerste wedstrijd in De Kuip. Woudestein is lange tijd het 'café' geweest waar ik op de vrijdag kwam voor de Jupiler League wedstrijden. Excelsior is vanwege mijn verhuizing omgeruild voor De Krommedijk. Die '90 minuten' bij Fc Dordrecht zijn voor mij echt bijzaak. Van een nederlaag lig ik dan meestal ook niet wakker. Bij Dordrecht is dat ook niet handig, want dan slaap je nooit. Door FC Dordrecht is de stap naar Racing Mechelen ook gemaakt. Eén of twee keer per seizoen ga ik daar eens buurten.   

In het buitenland volg ik Fk Zeljeznicar, de blauwen uit Sarajevo. Dat was nog voordat ik het 'groundhoppen' had ontdekt. Daar probeer ik minimaal één keer in het seizoen heen te gaan. Ze spelen meestal ook de allereerste twee rondes in de Europa League. Verder komen ze niet. Dan probeer ik een uitwedstrijd mee te pakken en, omdat ze al vroeg in het seizoen spelen, heb ik meteen een mooie vakantiebestemming.
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Hugo op apr 25, 2018, 11:18:26
Roda JC is mij met de paplepel ingegoten door mijn vader en dat zal er ook nooit meer uitgaan, ik kom er sinds 1993 en heb sinds 1995 een seizoenkaart. Mijn vader die bij mij overigens het volledige voetbal erin heeft gestampt. Door hem ben ik ook Alemannia gaan volgen toen ze nog in de Regionalliga voetbalden, het jaar na de promotie naar 2. Liga tezamen met e overgang van van der Luer naar Aachen deden mij besluiten er op een zondagmiddag eens heen te gaan, er werd verloren van Eintracht Trier met 0-1 maar ik was gelijk verkocht. Sinds 2005 heb ik er eens seizoenkaart in Block N. Achter deze twee volgt nog Exeter City, het is een heerlijke club en ik volg ze graag maar ze zullen nooit plek 1 of 2 kunnen innemen.

Bovenstaande bericht is inmiddels 10 jaar oud. Ik heb toch het vermoeden dat Exeter plek 2 heeft overgenomen van Alemannia, klopt dat?
Titel: Re: Favoriete club binnen- en buitenland
Bericht door: Joost op apr 25, 2018, 12:22:50
Bovenstaande bericht is inmiddels 10 jaar oud. Ik heb toch het vermoeden dat Exeter plek 2 heeft overgenomen van Alemannia, klopt dat?

Moeilijke vraag. De sportieve malaise van Alemannia in het drijfzand van de Regionalliga gecombineerd met een verhuizing noordelijker en de geboorte van twee kids hebben er voor gezorgd dat ik niet meer zo vaak in Aken kom.

Zullen we het op 50/50 houden?