GroundhoppersNet

Groundhopping => Nederland => Topic gestart door: Ici c est Paris op okt 20, 2008, 01:53:15

Titel: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op okt 20, 2008, 01:53:15
Hier zal ik in de komende tijd mijn belevenissen en ervaringen plaatsen die ik beleef met 'mijn' club FC Utrecht. Bij deze mijn eerste bijdrage over de wedstrijd van vanmiddag.


19 oktober 2008, Sparta Rotterdam - FC Utrecht.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/Sparta.jpg)

Zullen wij laten hoooooren......

Sparta-uit is onder de Utrechters altijd een redelijk populaire uitwedstrijd. Meestal geen gedoe met combiregelingen enzo, maar gewoon op eigen vervoer naar Rotterdam, potje voetbal kijken en weer naar huis. Dit alles verloopt dan in een prima sfeer tussen de Utrechters en Spartanen, en zo hoort het uiteraard ook. Na het uitkomen van het competitieprogramma werd deze wedstrijd dan ook bekeken als een ontmoeting waar ik absoluut bij moest zijn. Ik had het Kasteel ook nog nooit bezocht, dus wilde ik er extra graag heen. Tegenwoordig lopen er ook bij Sparta enkele oud-Utrechters rond waarmee door de jaren heen altijd contact is gebleven, en zo werden er wat lijntjes uitgelegd om aan kaarten voor het thuisvak te komen en dat was dan ook vrij snel geregeld.

Vol goede moed stapten we in de voormiddag in de auto naar Rotterdam, Utrecht had immers het niet misselijke Twente met 3-0 p de broek gegeven in de vorige wedstrijd. Maar toch, Utrecht blijft Utrecht, en Utrecht is er altijd goed in om een ploeg uit vorm weer op de rails te krijgen. Na een korte autorit van Utrecht naar Rotterdam-West, was het stadion zo gevonden en raakten we de auto kwijt op een industrieterrein op korte loopafstand van het Kasteel. Daar werden de tickets opgehaald en gingen we wat drinken in het spelershome. Het stadion van Sparta is van buiten niet veel bijzonders, maar daar moet bij gezegd worden dat we niet aan de kant van de woonwijk en het kasteel aankwamen, maar vanuit de richting van de snelweg. In het spelershome raakten we aan de praat met Wim, een 65-jarige Spartaan achter de bar in het spelershome, die ons in prachtig Rotterdams vertelde wat er mis was bij Sparta, en wat er moest gebeuren. Deed ons ook nog een sjaal cadeau. Het liep inmiddels al tegen half 3 en we besloten om de tribune op te zoeken. We zaten vlak naast het goedgevulde uitvak, waar de sfeer er al aardig inzat. Eigenlijk was ons vak min of meer een verlengd uitvak, ik denk dat zeker 70% van het volk er uit Utrecht kwam. De rest van het stadion was ook goed volgelopen, want er kwamen ruim 10.000 toeschouwers op de wedstrijd af. Het bekende clublied van Sparta klonk uit de speakers en de wedstrijd kon beginnen.

Op het veld gebeurde alweer waar we bang voor waren, Utrecht oogde slap, ongeconcentreerd en er werden veel fouten gemaakt. Bij Sparta was het voetbal ook niet van een bijzonder hoog niveau, maar die speelden tenminste met strijd, iets wat bij Utrecht ver te zoeken was. Dat resulteerde dan ook in een weliswaar wat gelukkig tot stand gekomen doelpunt voor Sparta, Charles Dissels werkte de bal min of meer toevallig met zijn buik achter de kansloze Vorm, 1-0. Daarna was het eigenlijk constant Utrecht met het meeste balbezit, maar Sparta wat het gevaarlijkst was. Utrecht heeft over de gehele wedstrijd eigenlijk maar 2 kansen gehad, een kopballetje van Dickoh en Simon Cziommer mikte naar de kruising maar Wapenaar dook de bal uit de kruising als in zijn beste jaren bij Utrecht. Sparta won verdiend, en bij Utrecht was er niet 1 speler die zich aan de malaise onttrok. Leuk voor Sparta, maar elke Utrechter baalde als een stekker en de eigen spelers werden op een enorm fluitconcert getrakteerd.

Na de wedstrijd nog een beetje in de catacomben rondgelopen, geen deur bleek voor ons gesloten, zo kwamen we bij de kleedkamers, de mixed zone, skyboxen en de persconferentie terecht. Niemand die ons tegenhield. Absoluut hoogtepunt voor mij was dat ik mijn held Evert ten Napel nog tegen het lijf liep, ik had graag een gesprek met hem gestart maar ik was met stomheid geslagen. Na nog een biertje te hebben gedronken met de 'Utrechtse' Spartanen stapten we rond de klok van 6 weer in de auto richting Utrecht, waar we precies op tijd voor de sport arriveerden.

Leuk voor mij was mijn eerste keer op het Kasteel, wat ik over het algemeen een heel leuk stadion vond. Zoiezo maakte de club Sparta op mij een leuke indruk, een hele gezellige sfeer met sympathieke mensen met hart voor de club. Al met al een dag met gemengde gevoelens, want het was een heerlijke dag met een verschrikkelijk resultaat.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Houseman op okt 20, 2008, 10:13:07
Leuk idee. Misschien maak ik ook wel zo'n topic over Heerenveen. Komende donderdag een aardige binnenkomer met AC Milan en daarna 2 leuke Europese trips.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Stadionhopper op okt 20, 2008, 11:40:55
Vond de sfeer gisteren op Het Kasteel best tegenvallen. Het enige wat de Spartanen konden zingen waren de laatste 3 woorden van het clublied, op den duur vond ik het gaan vervelen.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op okt 20, 2008, 14:53:13
Leuk idee. Misschien maak ik ook wel zo'n topic over Heerenveen. Komende donderdag een aardige binnenkomer met AC Milan en daarna 2 leuke Europese trips.

Leuk. Er loopt hier een aardige diversiteit aan supporters rond die hun club zeer regelmatig bezoeken, dus wie weet volgen er nog meer.

Vond de sfeer gisteren op Het Kasteel best tegenvallen. Het enige wat de Spartanen konden zingen waren de laatste 3 woorden van het clublied, op den duur vond ik het gaan vervelen.

Met sfeer bedoelde ik meer op de gemoedelijkheid die de club uitstraalde, qua supportering was het inderdaad niet veel soeps.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: AthleticHolanda op okt 24, 2008, 19:47:02
Ben je ook in Doetinchem a.s. donderdag?

Ik waarschijnlijk wel, het is tenslotte één van de spaarzame eigen-vervoer wedstrijden in het naar mijn mening meest sfeervolle stadion van de Eredivisie...

Mijn laatste competitie-uitwedstrijd was eveneens die in Doetinchem afgelopen seizoen, heb me ook toen best goed vermaakt...
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op okt 24, 2008, 19:59:50
Ben je ook in Doetinchem a.s. donderdag?

Ik waarschijnlijk wel, het is tenslotte één van de spaarzame eigen-vervoer wedstrijden in het naar mijn mening meest sfeervolle stadion van de Eredivisie...

Mijn laatste competitie-uitwedstrijd was eveneens die in Doetinchem afgelopen seizoen, heb me ook toen best goed vermaakt...

Als het goed is ga ik wel ja. Lijkt me een leuk stadion.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op okt 26, 2008, 21:27:59
26 oktober 2008, FC Utrecht - NAC Breda

De afsluiter van een zeer roerige week bij onze club. Begon allemaal op maandag. Via enkele clubmensen wordt ons bekend dat geldschieter van Seumeren zeer pissig was na de nederlaag. Diezelfde dag uit Willem van Hanegem zijn kritiek op de fans die zich zeer negatief gedragen zouden hebben. Typisch voorbeeld van het splinter in andermans oog wel zien en de balk in je eigen oog niet, want het was ronduit dramatisch wat de spelers lieten zien in Rotterdam. In de nasleep hiervan supporters boos op alles en iedereen, het was weer eens crisis bij de FC.

En dan is het donderdag. De dag doet zijn naam duidelijk eer aan. Assistent-trainers John van Loen en David Nascimento, keeperstrainer Maarten Arts en conditietrainer Rob Druppers worden de laan uitgestuurd. Ex-speler en IJsselmeervogels-trainer Ton du Chatinier wordt de nieuwe assistent-trainer. Officiele reden is dat de chemie binnen de technische staf en tussen de staf en spelersgroep was verdwenen. Dan blijft het alsnog een opmerkelijk verhaal, want waarom laat je dan hoofdcoach van Hanegem zitten? Was zijn afkoopsom wat te hoog? Absoluut niet chique ook van de club. Bij van Loen was contractueel geregeld dat hij van Hanegem op zou volgen. Voor de heren zelf lijkt het ook een donderslag bij heldere hemel te zijn geweest, want om 13.00 uur donderdagmiddag zaten zij nog ogenschijnlijk nietsvermoedend aan de lunch met de rest van de werkende mensen binnen FC Utrecht, en een halfuur later stonden ze zonder baan. Niet bepaald een prettige wedstrijdvoorbereiding ook zou je zeggen. Iedereen was benieuwd naar de zondag, hoe de spelers op het veld op deze onrust zouden reageren.

En dan is het zondag. Pokkeweer. Iedereen om me heen verwacht dat Utrecht ten onder zal gaan tegen de koploper uit Breda. Ikzelf ben erg positief, omdat Utrecht nou eenmaal altijd van de ondersten verliest en tegen de koplopers ineens wel strijd kan leveren. Aan het begin van de middag wordt bekend dat hoofdtrainer van Hanegem zich ziek heeft afgemeld. Kan je toch op zijn minst opmerkelijk noemen, gezien de timing. Technisch directeur Buter zit naast assistent du Chatinier op de bank.

En dan is het 14.30 en gaat het feest beginnen. Bijna 20.000 man op de tribunes. Ook aardig veel uitsupporters meegenomen voor Nederlandse begrippen, want NAC is met 800 man sterk naar Utrecht gekomen. De wedstrijd gaat van start en het is Utrecht dat de eerste grote kans krijgt na een minuut of tien, Caluwé zet de aanval op op eigen helft en via Cziommer krijgt hij de bal terug, kapt van der Leegte knap uit, komt alleen voor NAC-keeper Ten Rouwelaar maar hij krijgt de bal er niet langs en schiet op de keeper. Zonde, bal had moeten zitten. Op de tribune stormen de 'hooligans' van Utrecht en NAC na lang uitdagen de gracht in in een poging om elkaar te bereiken, maar hun inspanning is voor niets, ze druipen af en gaan langzaam de trappen weer op, wat tot hilariteit leidt bij het overige publiek. Ondertussen maakt scheidsrechter Vink er een sport van om Utrecht zo veel mogelijk tegen te werken, want werkelijk alles fluit hij in het voordeel van NAC. Vlak voor rust wordt NAC nog even gevaarlijk via - wie anders - Matthew Amoah, die vanaf een meter of 3 naast kopt, maar 0-0 is een terechte ruststand. 

Na rust komt er een sterk Utrecht uit de kleedkamers, de fans gaan erachter staan en het kolkt in de Galgenwaard. De sfeer was zoiezo al bovengemiddeld, want zowel de fans van Utrecht als NAC waren vocaal zeer duidelijk aanwezig. Grote kansen voor Utrecht via Cziommer en Caluwé, maar de goal valt niet. Vink is nog steeds de weg kwijt, want waar hij in de eerste helft alles in het voordeel van NAC floot, fluit hij nu vrijwel alles in het voordeel van FC Utrecht. Utrecht probeert nog wel, maar komt niet meer tot scoren, en NAC vindt het wel best, Maaskant gooit er nog een verdediger bij ten koste van een aanvaller, en na 92 minuten fluit Vink voor het eindsignaal. Utrecht maakte aanspraak op meer, NAC niet, maar toch zijn beide kampen wel redelijk tevreden. NAC is geslaagd in zijn opzet, en de Utrechtfans berusten in hun lot, want ze hebben tenminste strijd gezien. Elke speler liet zien dat hij bereid was om zich kapot te werken, iets wat vorige week tegen Sparta ver te zoeken was. Donderdagavond wordt Utrecht weer verwacht op de Vijverberg, waar ze zullen spelen tegen de Graafschap, en ik zal er ook bij zijn. Iets wat niet gezegd kan worden van van Hanegem, want die mag niet van zijn dokter. Overspannen?....   
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: AthleticHolanda op okt 26, 2008, 23:15:46
Was blij dat ik eindelijk weer eens strijd zag in de Galgenwaard, als was het spel van beide kant verre van goed...

Heb de fans van NAC overigens amper gehoord, wijzelf hadden helaas in de tweede helft een kwartiertje een opleving, de sfeer is al tijden niet meer wat het ooit geweest is, al was het vandaag in de tweede helft inderdaad van onze kant wel bovengemiddeld vergeleken met de voorgaande thuiswedstrijden...
Heb me trouwens niet echt geërgerd aan Vink, volgens mij heeft die niet zoveel fout gedaan. Daarentegen irriteerde ik me wel aan de kleutertjes op vak U, 'get a life' zou ik zeggen...

Dat van Loen eindelijk weg is juich ik alleen maar toe, toen ik hoorde dat hij de beoogde opvolger van van Hanegem was werd ik al zenuwachtig. Volgens mij heeft hij echt het voetbalverstand van een doperwt...
Kan verder niet in de organisatie kijken, dus of de maatregel terecht is weet ik niet. Vind wel dat van Hanegem de komende wedstrijden zichzelf mag bewijzen, vind er nu nog geen verbetering plaats dan mag hij van mij ook opkrassen...

Maargoed, Utrecht kreeg te weinig vandaag, er was weer strijd, en als je de duels maar wint dan komt het voetbal vaak vanzelf... Hopelijk is deze wedstrijd een voorbode voor een nieuwe weg die is ingeslagen, dan zie ik het in ieder geval positief in.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op okt 26, 2008, 23:22:03
Was blij dat ik eindelijk weer eens strijd zag in de Galgenwaard, als was het spel van beide kant verre van goed...

Heb de fans van NAC overigens amper gehoord, wijzelf hadden helaas in de tweede helft een kwartiertje een opleving, de sfeer is al tijden niet meer wat het ooit geweest is, al was het vandaag in de tweede helft inderdaad van onze kant wel bovengemiddeld vergeleken met de voorgaande thuiswedstrijden...
Heb me trouwens niet echt geërgerd aan Vink, volgens mij heeft die niet zoveel fout gedaan. Daarentegen irriteerde ik me wel aan de kleutertjes op vak U, 'get a life' zou ik zeggen...

Dat van Loen eindelijk weg is juich ik alleen maar toe, toen ik hoorde dat hij de beoogde opvolger van van Hanegem was werd ik al zenuwachtig. Volgens mij heeft hij echt het voetbalverstand van een doperwt...
Kan verder niet in de organisatie kijken, dus of de maatregel terecht is weet ik niet. Vind wel dat van Hanegem de komende wedstrijden zichzelf mag bewijzen, vind er nu nog geen verbetering plaats dan mag hij van mij ook opkrassen...

Maargoed, Utrecht kreeg te weinig vandaag, er was weer strijd, en als je de duels maar wint dan komt het voetbal vaak vanzelf... Hopelijk is deze wedstrijd een voorbode voor een nieuwe weg die is ingeslagen, dan zie ik het in ieder geval positief in.

Ik ook, absoluut. Al sluit ik niet uit dat we donderdag weer een uitglijder maken. Jij ging toch ook?
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Vaig op okt 26, 2008, 23:30:35
Gregoor van Dijk kwam goed weg vandaag met zijn charge op Matthew Amoah. Dat hij daarvoor niet eens geel kreeg, is ronduit schandalig. Verder vond ik Vink warrig fluiten, vaak in het nadeel van FCU.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op okt 26, 2008, 23:32:29
Gregoor van Dijk kwam goed weg vandaag met zijn charge op Matthew Amoah. Dat hij daarvoor niet eens geel kreeg, is ronduit schandalig. Verder vond ik Vink warrig fluiten, vaak in het nadeel van FCU.

Zo waren er meer acties, aan beide kanten. Kwakman verdiende rood in plaats van geel en Nesu ook zoiezo geel.

Zit overigens net naar Studio Voetbal te kijken waar John van Loen aan het woord was. Lijkt toch allemaal niet zo netjes van Utrecht.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op nov 04, 2008, 00:17:02
30 oktober 2008, De Graafschap - FC Utrecht

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/Graafschap.jpg)

De Graafschap uit is al jarenlang een geliefde uitwedstrijd bij FC Utrecht-fans, vanwege het feit dat ze eigenlijk altijd met het eigen vervoer mogen komen. Nu was dat niet anders en wilden wij ook wel, omdat we de Vijverberg ook nog nooit bezocht hadden. Kaarten werden besteld en zo zouden wij erbij zijn.

In de aanloop naar de wedstrijd nog altijd erg onrustig rondom de club, Willem van Hanegem was nog altijd ziek, en Utrecht en De Kromme waren onderwerp van gesprek in vrijwel elk praatprogramma. RTV Utrecht ging op ziekenbezoek bij Willem en De Wereld Draait Door nodigde Rene van der Gijp, Jan Mulder en Hugo Borst uit om erover te ouwehoeren. De voorzitter bij Eredivisie Live, en als kers op de taart schoven John van Loen en David Nascimento aan bij respectievelijk Voetbal International en Holland Sport. Bij de wedstrijd zou van Hanegem nog steeds ziek zijn, dus werden zijn taken weer waargenomen door TD Piet Buter en assistent-trainer Ton du Chatinier. Onder hen was al tegen NAC Breda een goede wedstrijd gespeeld, dus we hadden er erg zin in.

Vol goede moed spraken we dus rond 17.00 uur 's middags af op het Centraal Station van Maarssen, en kwamen we via Utrecht, Arnhem en een soort tram/trein/stadsbus-combinatie - die op de stationnetjes van onder andere de metropolen Wehl, Didam en Doetinchem de Huet stopte - een uur voor de wedstrijd aan op het stationnetje van Doetinchem. Dat was echt  In de verte zagen we de lichtmasten van de Vijverberg al branden in de duisternis. Het leek erg dichtbij, maar volgens een Graafschap-fan op het station was het toch nog een ruim kwartier lopen. Dat leek ons onzin, maar hij bleek nog gelijk te hebben ook. Na de kaarten omgewisseld te hebben onderging ik de hel van de meest grondige fouillering die ik ooit gehad heb. In een paar minuten werd ik door een overijverige Achterhoekse student compleet binnenstebuiten gekeerd, blijkbaar zie ik er heel verdacht uit, want hij durfde me amper te laten gaan. Nog even een heerlijk broodje rookworst gehaald achter de tribune en uiteindelijk waren we een kleine 20 minuten voor de aftrap op de tribune. De Vijverberg is een knus stadion, wel een 13 in een dozijnbak, maar wel gezellig. Erg dicht op het veld, en ook altijd redelijk vol.

De wedstrijd kon beginnen, en de harde kern van de Graafschap (die naast het uitvak staat) ontrolde een spandoek ter ere van het 5-jarig bestaan van hun sfeergroep. Waren zoiezo wel redelijk hoorbaar, enig minpunt was de wat hyperactieve trommelaar, die hadden ze wat mij betreft wel bij de plaatselijke boerenkapel mogen laten. Buter en du Chatinier hadden hun plek op 1 plek (noodgedwongen) gewijzigd, Francis Dickoh, die tegen NAC uitviel, was centraal achterin vervangen door Sander Keller. Utrecht speelde beter in de 1e helft. Niet dat het groots was, maar in ieder geval wel beter dan de thuisploeg, die echter wel gevaarlijker waren, en keeper Vorm moest een aantal keer gepast tussenbeide komen. Net op het moment dat je dan het even niet meer verwacht, valt ie dan toch diep in de blessuretijd van de 1e helft, gelukkig in ons voordeel. Cornelisse zet een mooie combinatie op met Cziommer, en via de kluts komt de bal terecht bij Tom Caluwé, die de bal maar voor het intikken had: 0-1. Waar de sfeer in het aardig volgelopen uitvak zoiezo al erg goed was, barstte nu het feest los. Op een beter moment had de goal niet kunnen vallen natuurlijk.

In de 2e helft begint De Graafschap te stormen, het speelt naar de eigen fanatieke aanhang toe en die laten zich duidelijk horen. Ze raken door geklungel bij Utrecht ook nog 2x de paal waarbij Utrecht dus heel goed wegkomt, maar veel meer was het ook niet. Utrecht houdt het op zijn beurt spannend door via met name Ali Boussaboun te verzuimen de 0-2 te maken. In de slotfase doet Utrecht het dan toch, Ali Boussaboun heeft oog voor de meegelopen Michael Silberbauer, levert een mooie assist af, en de Deen heeft geen moeite meer om doelman Heijblok te passeren: 0-2. Nu kan het definitieve feest beginnen, de polonaise wordt ingezet en de sfeer is heerlijk. Maar dat mag ook wel, want de laatste uitoverwinning is alweer een hele tijd geleden. Door het feesten krijg ik van het spel niks meer mee, 0-2 is de eindstand en we kunnen met een tevreden gevoel naar huis. Op weg naar het station vangt nog een uitdagende Utrechter tikken van een paar Superboeren, eigen schuld. Zijn weggerende vrienden zorgen wel weer voor hilarische taferelen door met hun riemen te gaan zwaaien en stoer te doen terwijl iedereen heeft gezien dat het bewuste groepje Doetinchemmers allang verdwenen was. Na 2 uur treinen zette de NS ons weer af in Maarssen en hadden we toch weer een leuke avond gehad.

De thuiswedstrijd van de zondag erna tegen Heracles zou ik missen door wat lichamelijke ongemakken na een nachtje stappen, achtte mezelf niet in staat om naar het stadion te gaan. Van achter de decoder werd wel gezien hoe Boussaboun en van der Gun mooie goals maakten en voor een verdiende zege voor Utrecht (nog steeds zonder van Hanegem) zorgden. Zo staat Utrecht weer 'gewoon' op de 8e plek en lijkt het alsof er niks is gebeurd. Zo kan Utrecht zondag met veel vertrouwen naar de (altijd lastige?) uitwedstrijd bij Feyenoord in Rotterdam.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4264.jpg)
Typische treinen hebben ze hier.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4268.jpg)
De spelers betreden een vrijwel uitverkochte Vijverberg.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4271.jpg)
Je zit hier lekker dicht op het veld, helaas wel achter glas.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4272.jpg)
Zoals gezegd, het zat goed vol.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4273.jpg)
De beslissing valt en het feest kan beginnen.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4276.jpg)
Utrecht bedankt!


Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Sebastiaan_W op nov 06, 2008, 11:20:03
Prachtige column in de VI van deze week over het gebeuren rond Willem en zijn inmiddels ex-assistenten. Ik ben benieuwd wat onze Utrecht fans op dit forum van de column vinden.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op nov 06, 2008, 14:37:04
Prachtige column in de VI van deze week over het gebeuren rond Willem en zijn inmiddels ex-assistenten. Ik ben benieuwd wat onze Utrecht fans op dit forum van de column vinden.

Ik kan me er wel aardig in vinden. Willem is de geloofwaardigheid kwijt die Buter en van Dop al veel langer kwijt waren.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op nov 27, 2008, 02:59:58
15 november 2008, SC Heerenveen - FC Utrecht

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/Heerenveen-Utrecht15-11-08.jpg)

Na het bezoekje in Doetinchem was er dus de thuiswinst op Heracles Almelo, en daarna volgden er 2 uitwedstrijden. Op 9 november Feyenoord-uit en 15 november Heerenveen-uit. Heerenveen-uit was vrij vervoer, en de Kuip hadden we beiden al gezien, dus viel de keuze op Heerenveen. Dat had mijn reisgenoot al wel gezien (Heerenveen-Setubal vorige maand) maar ik nog niet. Was er erg benieuwd naar, want je hoort altijd erg positieve verhalen over het Abe Lenstra Stadion. We hebben helaas allebei niet een rijbewijs tot onze beschikking, waardoor wij aangewezen zijn op het OV en anders de combibus. Het leek de combibus te worden, omdat een retourtje Heerenveen zelfs met korting wel aardig aan de prijs is, maar toen kwam de NS daar met een mooie actie: 2 personen konden de hele dag treinen voor 25 euro. Dat was best te doen dus gingen we daar maar voor.

Zo kwam het dat we rond kwart voor 4 zaterdagmiddag op Utrecht Centraal afspraken om de treinreis naar het hoge noorden te maken. De eerste trein misten we naar goed gebruik, maar om tien voor half 5 stapten we dan alsnog de trein vol met dagjesmensen uit het noorden (we waren duidelijk niet de enige die op de hoogte waren van de NS-kortingsactie) in die ons in anderhalf à 2 uur naar Friesland zou brengen. Onder het genot van een hapje en een aantal drankjes ging dat allemaal vrij voorspoedig, en zo kwamen we rond 6 uur in Heerenveen, of it Hearrenfean, zoals ze daar schijnen te zeggen. Bij het station Heerenveen IJsstadion stapte er nog een heel legioen met Teletoeters in de trein, er bleken Wereldbekerwedstrijden te zijn.

Groundhoppen/voetbalwedstrijden bezoeken in een vreemde omgeving blijft een prachtig excuus om wat van de wereld (en in dit geval je eigen land) te zien, en zo kwam ik erachter dat Heerenveen nog best een gezellige binnenstad heeft, voor zover je überhaupt van een binnenstad kan spreken in Heerenveen. Mijn reisgenoot was dus al eerder in Heerenveen geweest en wist de weg, en zo bereikten we na een minuut of 20 wandelen het Abe Lenstra Stadion. Zag er van buiten best indrukwekkend uit, het was groter dan ik had verwacht. Na een half rondje stadion (voor zover dat kan bij Heerenveen, want aan 1 korte zijde zit nog een soort winkelgalerij en een heel sportcomplex met o.a. een zwembad) bereikten we ongeveer een uur voor de wedstrijd het uitvak. Bij Heerenveen kan je ook nog gewoon door het thuispubliek heenlopen zonder constant over je schouder te kijken, geen vlieg die je kwaad doet. Cliché, maar zo hoort het natuurlijk ook.

In het uitvak aangekomen kregen we met een onaangename verrassing te maken in de vorm van een net. Beetje jammer, want voor de rest heeft Heerenveen echt geen verkeerd uitvak. Verder was het uitvak maar voor een deel open voor ons wegens een gebrek aan belangstelling van het Utrecht-publiek (waar zijn de tijden dat we overal een vol uitvak hadden gebleven), en het andere deel was opengesteld voor de Heerenveensupporters. Het stadionvoer bleek prima te doen, ik kreeg een broodje kroket voor 2,50, het is wat prijzig maar het smaakte prima.

Het liep inmiddels tegen kwart voor 8 en de spelers kwamen het veld op. Geen thuiswedstrijd van Heerenveen zonder het volkslied van Friesland natuurlijk. Leuk stukje traditie, maar van mij hoeft het niet echt. Van de wedstrijd werd niet veel verwacht, Heerenveen is toch een hele goede ploeg die thuis heel sterk is, met als grote uitblinker natuurlijk Danijel Pranjic. Groot was dan ook onze verbazing toen lantaarnpaal Skoubo (tot op heden heb ik hem op deze uitzondering na nog niet op een goede actie kunnen betrappen in welke wedstrijd dan ook) Ali Boussaboun alleen voor de keeper zette en die de bal keurig onder doelman Steppe door het doel in schoof. Het zou flauw zijn om te zeggen dat het toen erg stil werd in Heerenveen, want dat was het al. Later begreep ik dat de harde kern van de Friezen uit protest 75 minuten stilbleef, maar tijdens de wedstrijd zelf verbaasde ik me toch heel erg over de doodse stilte. Wijzelf waren overigens ook vrij snel weer stil, omdat Pranjic binnen een minuut de gelijkmaker achter Vorm ramde. Maarja, daar vraag je dan ook om als je die jongen vrij de 16-meter in laat lopen.

Voor de rest had Heerenveen het betere van het spel in de 1e helft, zette Utrecht achterin de deur wagenwijd open en had het slechts geluk dat Heerenveen zijn kansen niet best uitspeelde en Michel Vorm zoals altijd een prima pot speelde. Een paar minuten voor rust gebeurde dan toch het onvermijdelijke, Beerens mocht langs een boulevard van vrijheid op Vorm aflopen en de 2-1 erin leggen met een prachtig lobje. In de blessuretijd van de 1e helft komt rechtsback Cornelisse dan nog mee naar voren om het vijandelijke doel onder vuur te leggen. Hij doet dat met een schot dat een enkeltje cornervlag lijkt te nemen, maar vrij gelukkig gaat de bal via een been omhoog en schiet Cornelisse poging 2 met een prachtige volley in de kruising. 2-2. Dan ben je weer blij, maar het telefoontje naar huis met de nieuwe tussenstand was nog niet beeindigd, en Heerenveen scoort in de laatste seconde van de 1e helft de 3-2, weer via Pranjic en weer na geklungel bij Utrecht achterin. 3-2 de ruststand. Een hele vermakelijke pot voor de neutrale toeschouwer, en vast ook voor de Heerenveensupporter, maar voor ons verschrikkelijk.

Na rust krijgt Heerenveen verdediger Popov vrij snel zijn 2e gele kaart, en dan hoop je op meer. De hoop bleek ongegrond, want Utrecht heeft dan wel vrijwel de gehele 2e helft op de helft van Heerenveen gestaan, het heeft daarin welgeteld 1 kans gecreerd, en zelfs die hadden ze meer te danken aan slecht verdedigen van Heerenveen dan aan zichzelf. Het is dat de jonge Nick de Jong 5 minuten voor tijd niet wat rustiger bleef, anders hadden we alsnog een punt mee naar huis genomen. De grootste kansen waren voor Heerenveen in de 2e helft, zo raakte het via Vorm en nog een verdediger de lat, en ging Beerens alleen op Vorm af, die daarop 1 van de mooiste reddingen maakte die ik ooit van een keeper heb gezien, hij dook na een paar schijnbewegingen van Beerens op de bal en had hem klemvast. Beerens bleef vervolgens nog een minuut liggen, ik denk meer uit schaamte dan van een blessure, want geraakt werd hij niet. Maargoed, uiteindelijk kon hij toch het meeste lachen, want hij had gewonnen en Utrecht stond met lege handen. Verliezen bij Heerenveen is geen verschrikkelijke ramp, maar als je de manier waarop ziet had het niet nodig geweest.

Op de terugweg misten we nog de trein richting Utrecht, waardoor we op die van half 11 moesten wachten, en na een verlies lijkt zo'n terugreis nog wat extra lang te duren. Na ruim 2 uur met onze vrienden van de NS doorgebracht te hebben stonden we om half 1 weer in Maarssen, na een leuke dag te hebben gehad. Als het aan mij ligt ben ik volgend seizoen weer van de partij. Het Abe Lenstra Stadion is een mooi stadion, met jammer genoeg weinig sfeer, maar ik heb begrepen dat dat normaal anders is. Voor de rest ook gezellig gehad, heerlijke dag met maar 1 minpunt: Het resultaat.


(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4309-kopie.jpg)
Fryslan by night: Het Abe Lenstra Stadion. Het fotograferen in het donker heb ik nog niet bepaald onder de knie.


(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4311.jpg)
Het clublogo op de buitenkant van het stadion, zo hoort het.


(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4313.jpg)
De Friesche variant op de fanshop.


(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4315.jpg)
De façade van het hoofdgebouw van het stadion.


(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4318.jpg)
Door het net heen konden we nog net de wedstrijd volgen.


(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4321.jpg)
Het Friesche volkslied vastgelegd.


(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4323.jpg)
Beide ploegen stellen zich weer op na de snelle 0-1. Iets wat aan Utrecht-kant blijkbaar verkeerd gaat, want krap 30 seconden na deze foto lag de gelijkmaker er al in.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Hielke op nov 27, 2008, 08:41:24
15 november 2008, SC Heerenveen - FC Utrecht

Leuk om dit te lezen, de beleving van 'de andere kant'.

In mijn filosofie werkt de 'vrij vervoer-methode' van Heerenveen goed omdat mensen zich in veel gevallen pas als varkens gaan gedragen als je ze als varkens behandelt en vervoert. Bij veel clubs wordt je, zelfs als supporter van Heerenveen, ontvangen als zijnde een crimineel, of toch tenminste iets dat in die richting komt. Ik hoop dat Heerenveen wat dat betreft deze lijn blijft volgen en zich niet het 'combi-complex' aan laat praten.

Niets zo irritant als een net of glasplaat voor je neus, klopt. Jammer dat men dat nodig acht.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Houseman op nov 27, 2008, 09:16:34
Wow, dat net voor het uitvak had ik nog niet meegekregen. Belachelijk!
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Stadionhopper op nov 27, 2008, 11:50:29
Wow, dat net voor het uitvak had ik nog niet meegekregen. Belachelijk!

Bijna overal in Nederland zijn er netten voor het uitvak.

In het Philips Stadion is dit net verwijderd voor de UEFA Cup finale van 2006. Hierna heeft PSV besloten om het net voorgoed op t bergen, totdat Galatasaray op bezoek kwam in de Champions League. Er werden fakkels op het veld en op de eerste ring tussen de supporters gegooid. Na dit incident zijn de netten weer terug voor het uitvak. Schijnbaar is dit toch nodig.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Houseman op nov 27, 2008, 12:15:31
Als er Turken op bezoek komen wel ja, als je niet te naief bent kan je dat wel verwachten. Jammer dat ze het voor de NL competitie niet gewoon weghalen. Ik ben een groot tegenstander van die netten en mijn ervaring is juist dat het helemaal niet nodig is. Maar goed ik reis dan ook met Heerenveen mee.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Hielke op nov 27, 2008, 15:40:20
Bijna overal in Nederland zijn er netten voor het uitvak.

Nee hoor, op dit moment alleen bij Feyenoord, PSV, ADO Den Haag en FC Groningen (tenminste, zo is mijn ervaring). Heerenveen heeft bij mijn weten niet standaard een net voor het uitvak.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op nov 27, 2008, 16:52:14
Nee hoor, op dit moment alleen bij Feyenoord, PSV, ADO Den Haag en FC Groningen (tenminste, zo is mijn ervaring). Heerenveen heeft bij mijn weten niet standaard een net voor het uitvak.

Bij Utrecht heb je er ook mee te maken.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Maroboduus op nov 28, 2008, 15:58:59
Bij Utrecht heb je er ook mee te maken.

Men heeft indertijd van Legia geleerd....
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op nov 28, 2008, 17:29:26
Men heeft indertijd van Legia geleerd....

Geloof mij, er is bij Utrecht nog maar heel weinig veranderd, dus men heeft nog niet zoveel geleerd van Legia. Treurig genoeg is het wachten op een volgende keer.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Houseman op nov 28, 2008, 17:34:58
Er hangt bij Utrecht toch geen net tussen het vak en het veld? Wel naar het naastgelegen vak maar dat is vrij normaal, helaas. Dat vormt echter niet de grootste hinder aangezien je normaal gesproken toch naar het veld kijkt.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op nov 28, 2008, 17:42:46
Er hangt bij Utrecht toch geen net tussen het vak en het veld? Wel naar het naastgelegen vak maar dat is vrij normaal, helaas. Dat vormt echter niet de grootste hinder aangezien je normaal gesproken toch naar het veld kijkt.

Utrecht heeft een net tot ongeveer halverwege de tribune en inderdaad aan de zijkant.

(http://www.ajaxfotoside.net/0708uit/utrecht/118.jpg)Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: wekke op dec 04, 2008, 23:08:52
Vraagje.
Utrecht staat tamelijk hoog op mijn lijstje en enkel op 4april (tegen Groningen) zou ik de verplaatsing kunnen maken. Is het echter moeilijk om zonder clubcard aan tickets te geraken?
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op dec 04, 2008, 23:27:57
Vraagje.
Utrecht staat tamelijk hoog op mijn lijstje en enkel op 4april (tegen Groningen) zou ik de verplaatsing kunnen maken. Is het echter moeilijk om zonder clubcard aan tickets te geraken?

Zonder CC kan je niet aan tickets komen voor de meeste wedstrijden, maar een aantal mensen hier (waaronder ik) hebben wel een clubcard van Utrecht, dus dat moet geen problemen opleveren.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op dec 18, 2008, 04:13:03
7 december 2008, NEC - FC Utrecht

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/NEC.jpg)

Na de uitwedstrijd bij Ajax een week ervoor (geen verslag, zal alleen nog maar berichten over stadions die nieuw voor me zijn) en het daar onverwacht gepakte punt waren we vol goede moed, en werd na wikken en wegen toch maar besloten op donderdagmiddag om kaarten te halen.

Op zondagmorgen vervloekte ik deze beslissing even, want na een succesvol verlopen feestavond en de daarbij horende schoonmaakwerkzaamheden kroop ik pas om 7 uur mijn bed in, terwijl ik om 12 uur alweer bij het stadion moest zijn, wat inhield dat ik om half 12 weer fris op station Maarssen moest staan, wat me dan ook uiteraard niet lukte. Ben toen maar snel gebracht met de auto, dus het is aan mijn vader te danken dat er überhaupt een verhaal te schrijven is. Met 2 nog steeds dichte ogen arriveerde ik bij het stadion, en zocht bus 4 op. Met dank aan de sfeer in de bus en de zon die een uur lang in mijn bek scheen werd ik langzaam maar zeker iets fitter en wakkerder en toen we na een uurtje in Nijmegen het bos inreden had ik inmiddels mijn normale vorm te pakken en had ik er heel erg zin in. Onderweg had ik nog vanaf de A50 de Wageningse Berg zien liggen, dat zag er erg mooi uit zo van een afstand, en heeft ervoor gezorgd dat ik de Berg zeker een keer wil gaan bezoeken.

Bij het stadion reden we een diepe kuil in, en kwamen we zo bij het uitvak aan. Je staat dan echt in 1x een paar meter onder straatniveau. Een knappe groep fans die daar uit weet te breken. Goed geregeld daar bij NEC, of moet ik N.E.C. zeggen. Een uur van te voren waren we in het stadion. Dat vond ik er persoonlijk wel leuk uitzien, het was nou niet bepaald een heel bijzonder stadion, maar niet lelijk en wel heel knus. Het stadion was zo goed als uitverkocht, behalve van onze zijde dan, want slechts 4 bussen met fans waren naar Nijmegen gekomen.

Nadat we in Utrecht al gefouilleerd waren (weliswaar op de FC Utrecht-manier, oftewel een tik op de bovenarm, op het bovenbeen en doorlopen) werden we hier ook nog eens onderworpen aan een grondige fouillering, ik weet niet wat ze dachten dat we in de bus gevonden zouden moeten hebben, maar we werden binnenste buiten gekeerd als een Fransman die kerstinkopen doet. We hadden nog een uur tot de aftrap en hadden dus ruim de tijd om het stadionvoer te testen, wat in mijn geval standaard het broodje Unox betekent. De mensen van de catering leken alles volgens de mañana mañana instelling te doen, dat ging zo traag, ik denk dat er nu nog mensen staan te wachten op hun eten. Uiteindelijk kreeg het Utrechtse vee dan toch het gevraagde voer, en dat smaakte prima, dat moet gezegd worden.

Inmiddels vloog de tijd om en was het heerlijk weer, waar je een dag eerder nog doodvroor op straat stond je nu lekker in het zonnetje, windstil, een prachtige dag. Uit de Nijmeegse boxen knalde gezellige feestmuziek, wat wil een mens nog meer. Het was half 3 geworden en de spelers kwamen het veld op. Helaas had Willem weer gekozen voor prutser Leroy George in plaats van Simon Cziommer, en Cziommer werd dan ook luid toegezongen, iets wat hem zichtbaar plezier deed. Onder de meegereisde fans was niet veel vertrouwen aanwezig, gezien het feit dat Utrecht het nooit goed doet in de Goffert, en het zelfs al 5 jaar niet meer gescoord had.

Tot onze tevredenheid zagen we dat Utrecht niet onaardig begon, alleen was de afwerking weer eens een drama, want Utrecht liet af en toe goed voetbal zien met mooie combinaties, maar leek het wel alsof niemand de ballen had om op doel te schieten, want ze probeerden te combineren tot de doellijn. Even daarna viel ook onze enige spits Ali Boussaboun nog uit met een spierblessure, en werd Loval zijn vervanger, geen echte spits, maar die hadden we dan ook niet meer. Na weer een bijna kans sloeg NEC genadeloos toe, Alje Schut liet zien de beroerdste niet te zijn, want hij maaide sierlijk over de bal heen, waarna Tim Janssen doorging over rechts, en een gozer met een onmogelijke achternaam bediende (ik zal hem maar Saidi noemen, zijn voornaam), die genadeloos afmaakte, 1-0. Daarna presteerde de veelscorende centrale verdediger Sander Keller het nog voor ons om de bal vanaf 2 meter over te krijgen, maar veel gebeurde er niet meer. George was weer aan het prutsen, iets wat voor veel Utrechters de reden was om het lied 'Haal die George eruit' in te zetten. Ik doe daar niet aan mee, ik vind het min of meer kansloos, ja ook ik ergerde me dood aan het spel van George, maar die jongen gaat er echt niet beter van spelen als je hem zo uitjouwt. Er gebeurde niet veel meer, met een niet onlogische 1-0 bij rust tot gevolg. Het vertoonde spel van de meesten van  Utrecht bood echter wel perspectief voor de 2e helft.

In de rust mocht 'held' Simon Cziommer warmlopen, en werd wederom luid toegezongen, iets wat zich eigenlijk de hele wedstrijd herhaalde, en Cziommer heeft een kwartier lang breed lopen lachen. In de 2e helft was het spelbeeld duidelijk, Utrecht had de bal maar het was NEC dat verreweg het gevaarlijkst was, zo raakte Sibum de lat, en stond de altijd goede Michel Vorm weer een wereldpartij te keepen, waardoor NEC de voorsprong niet kon vergroten. Halverwege de 2e helft kwam Cziommer dan eindelijk George vervangen. Als je een aantal keer achterin goed wegkomt als NEC de kansen niet afmaakt, moet je voorin ook een beetje geluk hebben, en uit de kluts kwam de bal voor de voeten van (jawel) Simon Cziommer, de de bal zonder aarzelen op doel ramde. De bal werd van richting veranderd en verschalkte Babos, 1-1!  Het vertrouwen werd nu steeds groter aan Utrechtkant, en als 1 man ging het uitvak achter de ploeg staan. De net ingevallen Collins John voor NEC ramde de bal via Vorm nog op de lat en Utrecht kwam weer eens goed weg. Toch leek NEC een beetje aangeslagen en leeggespeeld, want Utrecht kreeg steeds meer ruimte en het begon steeds beter te lopen. Maargoed, Utrecht had dan ook geen Europa Cup wedstrijd en vliegreis vanuit Moskou in de benen. In de 90e minuut krijgt dan Barry Maguire (nog geen 20 jaar, en nu al moeiteloos standhouden bij Ajax en NEC uit) de bal voor Utrecht, levert een dieptepass op maat af op de snelle Cedric van der Gun, die beheerst afmaakte, 1-2. Het feest barstte los, Utrecht ging eindelijk weer eens winnen in Nijmegen.

Na het laatste fluitsignaal werden de spelers uitvoerig bedankt voor het vertoonde spel en de geleverde strijd, en werden de bussen weer opgezocht. Daar was de sfeer gedurende de terugreis natuurlijk opperbest. Het was een mooie middag geweest, met een leuk stadion, en een goede sfeer van onze kant. De sfeer van de NEC-fans viel me wel wat tegen, had vocaal meer van ze verwacht. Desondanks komt NEC op mij over als een sympathieke club. Na wat traagheid bij het Utrechtse stadsvervoer kwam ik precies op tijd voor Studio Sport weer thuis, met 3 punten in de zak.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: HJanneman op dec 21, 2008, 16:02:13
Leuk om zo verslag te doen van je avonturen met Utreg.
Het lijkt me heerlijk om nooit langer dan twee uur onderweg te zijn voor een uitwedstrijd, door deze luxe heeft Utrecht toch meestal wel meer man mee dan de vier bussen tegen Nec, of zijn dat lang vervlogen tijden?
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op dec 21, 2008, 16:17:16
Leuk om zo verslag te doen van je avonturen met Utreg.
Het lijkt me heerlijk om nooit langer dan twee uur onderweg te zijn voor een uitwedstrijd, door deze luxe heeft Utrecht toch meestal wel meer man mee dan de vier bussen tegen Nec, of zijn dat lang vervlogen tijden?

Helaas zijn dat lang vervlogen tijden ja. Hoge prijzen, minder gezellige mensen die gaan, belachelijke maatregelen en NSB-praktijken maken het tegenwoordig wat minder leuk.

Over dat 'kort' onderweg zijn, Joost heeft ooit eens een overzicht gemaakt van de afgelegde kilometers per club. Wij zijn dus door onze centrale ligging het kortst onderweg over het hele jaar bekeken.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op feb 14, 2009, 04:01:16
17 januari 2009, NAC Breda  - FC Utrecht

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/NAC-FCUtrecht17-01-09.jpg)

Na de winterstop was het tijd voor een weer een uitwedstrijd. De eerste wedstrijd na de winterstop werd gespeeld in Breda, uit bij NAC. Op zaterdagavond naar NAC, als je dat zegt in Breda dan gaan de gedachten terug naar het oude stadion aan de Beatrixstraat, waar het naar verluidt kon spoken en er vaak een topsfeer hing. Hier ontstond dan ook de naam ‘Avondje NAC’, wat symbool ging staan voor een sfeervolle avond in Breda. Volgens velen hangt hier de beste sfeer van Nederland, en ook op televisie klinkt het altijd heel goed, dus dat schept verwachting. Dit wilde ik uiteraard weleens met eigen ogen zien, en zo werden de kaarten gehaald. Als opwarmertje hadden we doordeweeks al KV Mechelen-Anderlecht bezocht, en nu kwam dan onze eigen club weer in actie.

Om 19.15 vertrokken 6 bussen en 50 auto’s richting Breda, een fijn tijdstip gezien het aanvangstijdstip van de wedstrijd van 20.45. Na een klein uurtje rijden bereikten we dan het Rat Verlegh Stadion en mochten we de bussen uit. De eerste kennismaking met Breda was alvast een goeie, na mijn fouillering kreeg ik gelijk een programmaboekje in mijn handen geduwd, dank u vriendelijk en zo kwamen we ongeveer een kwartier voor aanvang de tribune op. Prima geregeld, vaak zit je bij andere uitwedstrijden al een paar uur van tevoren in het uitvak een beetje voor je uit te staren, hier hoefden we gelukkig niet lang te wachten. Het Rat Verlegh Stadion was zo goed als uitverkocht en zag er leuk uit van binnen. Geen heel bijzonder stadion, maar wel leuk en sfeervol.  We hadden gelukkig ook geen last van een net voor onze neus zoals bij vele andere clubs. De sfeer zat er aan beide kanten goed in en dan moest de wedstrijd nog beginnen.
 
In de eerste helft had NAC een licht overwicht. Het liet Utrecht aan de bal, kroop zelf achteruit en dat stond goed, want Utrecht speelde de bal wel mooi rond, maar kwam bijna niet tot echte kansen. De thuisploeg kwam dat wel, en kwam dan ook niet verrassend op een 1-0 voorsprong,  via uitgerekend ex-Utrechter Patrick Zwaanswijk, die een terugspringende bal van de paal binnenschoot van dichtbij. De NAC-supporters lieten toen even zien hoe sterk ze vocaal waren, erg indrukwekkend. Tot aan de rust kreeg NAC nog een aantal kansen, maar het bleef bij 1-0.

Direct na rust een grote kans voor NAC, maar miraculeus ging de bal er niet in doordat Rob Penders namens NAC hands maakte. Hierna nam Utrecht langzaamaan het spel over, en in de laatste 20 minuten kwam NAC niet meer van de eigen helft af. Utrecht had 2x een penalty kunnen krijgen, alleen legde scheidsrechter van Boekel steeds de bal erbuiten. In de laatste minuten van de wedstrijd werden we vriendelijk uitgezwaaid door de NAC-aanhang, maar wie het laatst lacht, lacht het best. Plaaggeest voor elke verdediging Cedric van der Gun speelt op de achterlijn een tegenstander uit, en geeft af aan Tom Caluwé, die van dichtbij de bal hard en hoog in het doel ramt: 1-1. Het uitvak ontploft en ikzelf flikker een rij of 2 naar beneden, maar op dat moment kon dat me niks schelen (de volgende dag wel). Het was ook verdiend, zeker gezien het laatste halfuur. Het NAC publiek reageert hier zeer opgefokt op, zo mag je de zege natuurlijk nooit meer uit handen geven. Zelfs de snelle jongens van de businessclub kwamen nog even uitdagen. Na afloop zijn we jammer genoeg wel nog een ruim halfuur vastgehouden in het uitvak. De terugreis verliep verder soepeltjes en erg gezellig, en na een uurtje rijden stonden we weer met een grote glimlach voor onze eigen Galgenwaard.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op feb 14, 2009, 04:29:03
1 februari 2009, FC Twente – FC Utrecht

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/FCTwente-FCUtrecht01-02-09.jpg)

Het gelijkspel in de vorige uitwedstrijd bij NAC werd gevierd als een overwinning, en we gingen zeer tevreden naar huis. Hoe groot was dan het contrast met een week later, de thuiswedstrijd tegen Sparta, ook gelijk, maar er zat meer in, en Utrecht had moeten winnen en was dat ook wel aan z’n stand verplicht. Er werden toch kaarten gehaald voor de wedstrijd bij Twente, maar dat was van mijn kant meer uit nieuwsgierigheid naar het nieuwe stadion, en voor de gezelligheid, als voor een eventueel goed resultaat. Want, zo dacht ik, het goed spelende Twente zou hier wel minstens met een nulletje of 2 van winnen.  En dan ben ik nog optimistisch..

Even vervloekte ik mezelf dat ik kaarten had voor de wedstrijd, want na een lange zaterdagnacht kroop ik om half 8 in bed. Maar de wedstrijd was gepland om 12.30, wat betekent 10.00 uur op het stadion, wat betekent 9.15 de bus, wat betekent 8.15 de wekker, wat betekent een veel te korte nachtrust. Bij het stadion aangekomen was de gevoelstemperatuur ook nog eens ver onder nul, er stond een wind van heb ik jou daar en je ogen zaten dicht door de stuifsneeuw. Het was wel helder. We zochten maar snel de warme bus op. Daar zouden we de komende 2 uur wel lekker verwarmd zitten.

Na de lange reis bereikten we het stadion, het flink verbouwde stadion van FC Twente, wat sinds deze zomer de ‘Grolsch Veste’ heet. Het was veel groter dan ik me had voorgesteld en het was erg mooi, ook omdat het stadion zo goed als volliep voor deze wedstrijd. Net als bij NAC waren we relatief kort voor de aftrap binnen, prima geregeld dus. Ikzelf vind het ook altijd fijn als ik een beetje menselijk behandeld word, dat was hier gelukkig het geval. Een vriendelijke meneer in gele jas vroeg mij in prachtig Twents accent: Zou ik u alstublieft even mogen fouilleren? Ik voelde me haast beschaamd door al deze vriendelijkheid, zeker omdat deze man met gemak mijn opa had kunnen zijn. Ik besloot om het stadionvoer eens te gaan testen, en het broodje hamburger doorstond deze test met vlag en wimpel. Vreselijk lekker.  Met een volle maag beklom ik de tribune en de wedstrijd kon beginnen.

Vanaf minuut  1 stond Utrecht onder druk, en tot minuut 90 heeft het dat ook gestaan. Twente kreeg grote kansen via Arnautovic, Perez, N’Kufo en Wisgerhof, maar mede dankzij de wederom fantastisch keepende Michel Vorm ging de bal er niet in. Tegen alle verwachtingen in pakte Utrecht een punt, daar had echt niemand op gerekend.

De sfeer bij Twente is door velen geroemd, de sfeer was ook niet slecht, maar toch ook een tikkeltje irritant. Want waar wij van Utrecht jarenlang door iedereen met een knipoog FC Trommel werden genoemd, gaat deze eer in het jaar 2009 zonder concurrentie naar FC Twente. Een man of 4 op een rij zitten 90 minuten op een trommel te hengsten, of er nou vocale steun was of niet.

Na de wedstrijd verlieten wij vlot het stadion en mochten wij zonder vasthouden direct vertrekken. We werden nog uitgezwaaid door een stuk of 30 Twente-stewards, wat een vriendelijkheid hier in het oosten zeg. De terugreis was lang, saai en dood, en rond een uur of half 5 waren we terug in Utrecht. Diktevreden, maar wel heel moe.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op feb 14, 2009, 05:51:23
13 februari 2009, Willem II – FC Utrecht

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/WillemII-FCUtrecht13-02-09.jpg)

Een paar weken lang riepen ik en Pieter, een vriend met wie ik meestal de uitwedstrijden bezoek dat we deze wedstrijd maar eens moesten laten schieten. Dat hielden we bijna vol, maar het bloed kroop waar het gaan kon, en zo besloten we afgelopen woensdag toch maar te gaan. Te laat, want de enige bus van FC Utrecht was al vol en er zou geen tweede bij komen. Autocombi was ook geen optie, want die kaarten waren niet meer te halen voor ons. Via internet regelde Pieter kaarten voor een thuisvak,  die we op zouden halen in Tilburg. We zouden er heen gaan met de trein.

Ik was Maarssen nog niet uit en het gedonder begon al, de trein naar Utrecht viel uit. Pieter was al in Utrecht. Dan maar de volgende trein die gelukkig wel reed, echter misten we onze aansluiting hierdoor zoiezo en zouden we pas om kwart voor 8 in Tilburg aankomen, een halfuur later dan de afgesproken tijd van kwart over 7. Dan maar de volgende trein. Iedereen ingestapt, bomvolle trein, meldt de conducteur ons dat er een defecte trein bij Geldermalsen staat, waardoor er dus geen treinverkeer mogelijk is tussen Utrecht en Den Bosch. Dan maar de intercity proberen, daar leek nog niemand van dit nieuws op de hoogte, dus maar ingestapt. Ook deze trein werd echter geannuleerd, en het was nog niet duidelijk wanneer de problemen opgelost zouden zijn. Het was inmiddels kwart over 7, dus alles leek in duigen te vallen. Pieter kwam toen met een top idee, hij was inmiddels 2 maanden de trotse eigenaar van een rijbewijs, en hij zou wel met de auto van zijn moeder naar Tilburg rijden. Dus weer terug naar zijn huis in Maarssen met de bus. Die was uiteraard net weg, de volgende zou om 19.40 gaan, geen optie dus, als je weet dat die er een kleine 20 minuten over doet. Dan maar de trein, van 19.17, die om 19.25 in Maarssen zou zijn. Mijn vader ingeschakeld, die zou ons van het station naar het huis van Pieter brengen.

Uiteindelijk vertrokken we om kwart voor 8 uit Maarssen, een uur voor de aftrap dus. Maar degene van wie wij de kaarten zouden kopen, was inmiddels wat wantrouwig geworden, hij begon het idee te krijgen dat we de hele boel aan het belazeren waren, een beetje jammer. Dankzij een stevig doorrijdende chauffeur bereikten we zo’n 5 minuten voor de aftrap Tilburg, maar onze verkoper had er inmiddels geen trek meer in, hij wou naar huis gaan. Sta je op tijd voor het stadion, heb je nog geen kaarten. Pieter en ik besloten dat ik de kaarten zou gaan regelen, en hij de auto ergens zou droppen. Bij de stoplichten bij het stadion dook ik als Al Pacino in zijn beste jaren uit de auto, iets wat veel bekijks trok bij de Brabanders. Onze verkoper weer gebeld, krijg ik z’n voicemail. Langzaam begon ik het idee te krijgen dat het vanavond niet zou gaan lukken. Nog maar 1x bellen dan: Hij bleek gelukkig nog bij het stadion te zijn, wat heet, hij stond recht achter me. Hij had de kaarten net verkocht, maar hij kon bij de stadionkassa wel nieuwe halen met zijn clubcard. Daar stonden we gelukkig recht voor, dus dat was zo gedaan. Na wat wederzijdse excuses namen we afscheid en besloot ik richting het vak te gaan, aan de andere kant van het stadion. Iets wat bij Willem II nog een behoorlijk stuk omlopen is, vanwege het feit dat er een tennisclub tegen het stadion aangeplakt zit. Bij het vak staan wachten op Pieter, die de auto ergens downtown Tilburg had neergezet, en halverwege de eerste helft kwamen we het stadion binnen. Heel jammer, maar we hadden gelukkig nog niets gemist. Tijdens het wachten gaf ik mijn ogen goed de kost, en het stadion zag er best leuk uit van buiten. De lichtmasten waren pareltjes, al vanaf de A58 had ik ze duidelijk gezien en van dichtbij waren ze nog mooier. Ook van binnen is het stadion niet verkeerd, het enige minpunt is de enorme gracht tussen veld en tribunes.

Wij zaten recht achter de goal, in een rustig vak met gezinnen en een enkele dorpsgek. Zo zat er een Brabo achter ons de meest vreemde spreekkoren te verzinnen, tot grote hilariteit van het hele vak. Vooral Michel Vorm met zijn gele shirt moest het ontgelden: ‘Vorrum, ge lijk op een citroen, Vorrum, ge lijk op een banaaan!’. De sfeer zat er verder wel lekker in, de meegereisde Utrechters lieten goed van zich horen, en ook de Kingside recht tegenover ons was niet onaardig. Waar al jaren gesproken wordt van ‘Stillem II’ en ‘Stilburg’, vond ik dat reuze meevallen, ik heb het elders minder meegemaakt. De wedstrijd kabbelde rustig voort, was niet veel aan, en ondanks dat we net zaten was het alweer tijd voor de rust.

Na rust merkten we gelijk dat Tilburg bijna België is, want ook hier was het bij onze zuiderburen gebruikelijke orkest aanwezig op de tribune. Utrecht begon erg goed, want direct de eerste aanval vanaf de aftrap was direct raak, Gregoor van Dijk mocht op Aerts af gaan en kon rustig afmaken: 0-1. Ik kon mijn brede lach niet meer verbergen, Pieter daarintegen manifesteerde zich nadrukkelijk als potentieel Oscarwinnaar. Hij begon te tieren en druk met zijn armen te zwaaien, als een echte Kruik. Het orkest was wel een beetje ‘Only toeteren when you’re winning’, want ze waren gelijk weer uitgespeeld. Zoiezo was het toen helaas gedaan met de steun van het thuispubliek. FC Utrecht nam op het veld het heft in handen en was veelvuldig in balbezit, maar de beste kansen waren nog altijd voor Willem II. Tot het moment dat de kleinste man op het veld, Cedric van der Gun vanuit een vrije bal van rechts vrij mag inkoppen: 0-2. Daarna was het weer gedaan met het spektakel. De enige opwinding in het restant ontstond rond Simon Cziommer en Tim Cornelisse, die beiden bloedserieus tegelijkertijd ingooiden 10 meter van elkaar. Michel Vorm werd in de slotfase massaal toegezongen, niet door de dorpsgek achter ons, maar door het uitvak, want zijn vertrek wordt gevreesd. Utrecht is onder Ton du Chatinier nog ongeslagen, de laatste 2 maanden heeft het niet meer verloren, het staat 7e en mag naar boven kijken. Willem II moet nu wel op gaan passen, want zij maken de laatste weken een vrije val op de ranglijst.

Het stadion werd verlaten en na een stevige wandeling vonden we de auto terug, en na een vlotte autorit waren we om middernacht weer terug in Maarssen. Een reisje met horten en stoten, maar toch met een goed einde.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF4716.jpg)
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Hielke op feb 14, 2009, 08:33:09
Het eerste stuk vind ik heel herkenbaar. Jezelf wijsmaken dat het beter zou zijn juist déze uitwedstrijd eens te laten schieten, om vervolgens vlak voor de wedstrijd alsnog kaarten te gaan halen. Het gebeurt mij bijna ieder seizoen. Ruim twee jaar geleden was de sigarenboer al aan het afsluiten toen ik nog twee kaarten kocht, om Heerenveen enkele uren later in Amsterdam te zien winnen.

niet onaardig.

Rake typering van deze uitwedstrijd, vind ik.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Stadionhopper op feb 14, 2009, 18:59:07
Na rust merkten we gelijk dat Tilburg bijna België is, want ook hier was het bij onze zuiderburen gebruikelijke orkest aanwezig op de tribune.

Waarop is dit gebaseerd? Ik heb enkel en alleen bij FC Molenbeek Brussels een orkest in het stadion gezien. Bij geen enkele andere wedstrijd heb ik in Belgie een orkest gezien.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op feb 14, 2009, 19:03:46
Waarop is dit gebaseerd? Ik heb enkel en alleen bij FC Molenbeek Brussels een orkest in het stadion gezien. Bij geen enkele andere wedstrijd heb ik in Belgie een orkest gezien.

Dat ik bij Lierse, KV Mechelen, Anderlecht en Charleroi een orkest heb gezien, en slechts op Standard niet.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Gert op feb 15, 2009, 09:23:21
13 februari 2009, Willem II – FC Utrecht
Na rust merkten we gelijk dat Tilburg bijna België is, want ook hier was het bij onze zuiderburen gebruikelijke orkest aanwezig op de tribune.

Dat was gelukkig eenmalig, was een carnavalsorkest dat in de skybox van de gemeente was neergestreken. Het dweilorkest is hier tot mijn grote vreugde al zeker een jaar of 10 uitgebannen. En dat hoort ook zo, het is geen Thialf!
Verder een mooi herkenbaar verhaal. Met helaas voor Willem II een niet zo happy end. We gaan het nog loodzwaar krijgen dit jaar.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op feb 15, 2009, 20:39:49
Dat was gelukkig eenmalig, was een carnavalsorkest dat in de skybox van de gemeente was neergestreken. Het dweilorkest is hier tot mijn grote vreugde al zeker een jaar of 10 uitgebannen. En dat hoort ook zo, het is geen Thialf!
Verder een mooi herkenbaar verhaal. Met helaas voor Willem II een niet zo happy end. We gaan het nog loodzwaar krijgen dit jaar.

Ok, duidelijk.

Overigens leg ik nu pas de link tussen alle pech en vrijdag de 13e.
Titel: Re: FC Utrecht
Bericht door: Ici c est Paris op mrt 29, 2009, 17:03:56
8 maart 2009, Roda JC - FC Utrecht

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/RodaJC-FCUtrecht08-03-09.jpg)

Na ruim een maand zonder uitwedstrijd (NEC en Ajax kwamen langs in Utrecht) mocht we 8 maart j.l. weer eens naar een uitwedstrijd. Roda JC -FC Utrecht stond op het programma, en daar wilde ik toch wel graag heen,  het kan namelijk weleens de laatste uitwedstrijd naar Roda zijn. Bovendien beviel het Parkstad Limburg Stadion mij van buiten en op tv dusdanig dat ik het weleens met eigen ogen van binnen wou zien. Het enige minpunt aan Roda is dat het een heel eind rijden is naar Kerkrade, maar dat zouden we wel overleven. We kregen voor de wedstrijd een autocombi opgelegd (waarom geen eigen vervoer?), en zo gingen we met de eigen auto naar Roda toe.

Er moest om 13.00 uur omgewisseld worden in Born, bij Sittard, maar we besloten maar ruim op tijd weg te gaan zodat we onderweg eventueel nog een stop zouden kunnen maken mocht daar aanleiding voor zijn. We vertrokken om 10.30 uur uit Maarssen, en anderhalfuur later stonden we al bij het tankstation in Born, een uur te vroeg dus. Langzaam aan kwamen er steeds meer Utrechters en de tijd verstreek vlot. Om 13.00 uur werden de kaarten snel omgewisseld en gingen we de laatste 30 km van de reis afleggen naar Kerkrade. Zo stonden we na een kleine 20 minuten voor het stadion. Van buiten erg mooi, absoluut geen 13 in een dozijn stadion. De auto raakten we direct voor het uitvak kwijt, en zo betraden we rond 13.30 het stadion. Het blijft altijd weer merkwaardig hoe mijn vrienden na 2 tikken op de arm door mogen lopen, en ik vakkundig word uitgekleed door de dienstdoende stewards. Nadat ze na 3x zoeken toch echt geen messen of vuurwerk konden vinden lieten ze me maar doorlopen.

Het stadion was nog helemaal leeg, en best leuk van binnen. Met name de lichtmasten zijn erg uniek. 'In het zuiden is het alle dagen zomer' is de tekst van een bekende meezinger hier in de buurt, het lied deed zijn naam duidelijk eer aan, want waar we het de hele ochtend moesten doen met zware bewolking en regen, en het in eerste instantie ook in Kerkrade met bakken uit de hemel kwam, trok het in tijdsbestek van 5 minuten helemaal open en zaten we met een strakblauwe lucht. Dat betekende door de ligging van het uitvak ook nog eens dat wij lekker met onze bek in de zon zaten. Voorzichtig gingen de eerste jassen uit en het was goed toeven. Op het grote scherm zagen we Ajax gelijkspelen in Den Haag en 5 Limburgse/Duitse (ik ben er nog steeds niet uit) meezingers verder was het tijd voor de aftrap.

De wedstrijd was totaal de moeite niet waard, beide ploegen wilden niet of konden niet, het leek in ieder geval nergens op. Tel daarbij op dat de scheidsrechter van dienst Bas Nijhuis was, en het drama is compleet. Toch leek het niemand iets te doen, want de sfeer in het uitvak was goed, en we stonden lekker in het zonnetje, dus het was ondanks het vertoonde spel alsnog zeer aangenaam. De sfeer van Roda zijde was niet veel soeps, maar daar was het dan ook niet de wedstrijd naar. Inmiddels was de wedstrijd afgelopen, en werden we vastgehouden in het uitvak. Wie dat bedacht heeft, ik weet het niet, maar de meest opgefokte lui in Kerkrade deze middag waren de spelers op het veld, die constant met elkaar in de clinch lagen. Na 20 minuten wachten mochten we dan alsnog weg, en na ruim 2 uur rijden waren we net voor de sport weer thuis. Een dag waaraan alles leuk was, behalve de wedstrijd.


(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5009.jpg)
Het stadion doemt op.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5011.jpg)
De façade van het Parkstad Limburg Stadion.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5014.jpg)
Een eerste indruk van het stadion, niet slecht.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5017.jpg)
Wij waren de eersten vandaag.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5021.jpg)
Een van die leuke lichtmasten.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5025.jpg)
En diezelfde lichtmast een kwartier later.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5024.jpg)
Langzaam aan komen ook de Limburgers binnen.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5032.jpg)
Een wedstrijdmoment.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5033.jpg)
Staat daar volgend seizoen Sporting Limburg?

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5038.jpg)
GruBen aus Kirchroaj.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5041.jpg)
Een mooi plaatje al zeg ik het zelf.

(http://i4.photobucket.com/albums/y144/Rison/DSCF5044.jpg)
Tot volgend jaar?