GroundhoppersNet

Overigen => Overige sporten => Topic gestart door: hgrm op okt 23, 2008, 00:12:16

Titel: Cyclohoppen
Bericht door: hgrm op okt 23, 2008, 00:12:16
Naast het bezoeken van voetbal-, honkbal- en rugbystadions en -wedstrijden ga ik ook graag kijken bij de mannen op de fiets. De slotdagen van de zesdaagses in Amsterdam en Rotterdam zijn vaste prik en ik heb inmiddels ook al 3 touretappes gezien (ploegentijdrit in Noordfrankrijk, proloog in Luik en finish 2007 in Parijs). Voor 2009 staat er een bergrit op het programma. Zoals het er nu voorstaat, wordt het eerst de (vlakke) aankomst in Barcelona op 8/7 en dan de bergrit naar Andorra op 9/7

Fietsen hier nog meer wielerbezoekers rond??
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Ici c est Paris op okt 23, 2008, 00:56:47
Ik vind wielrennen erg leuk, en ik heb er ook al eens over gedacht om naartoe te gaan, maar wat mij vooralsnog tegenhoudt is de korte duur van de pret. Natuurlijk is het veel meer dan alleen de sport, natuurlijk ook de cultuur, de natuur etc., maar bij vele wedstrijden is na 10 sec. de hele meuk voorbij en is het afgelopen. Dat vind ik te kort om een heel eind voor te gaan rijden.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Pieros op okt 23, 2008, 08:19:20
Ik heb één keer een etappe van de Tour gezien. Tijdrit bij St Etienne en dat was echt super. We stonden op een bergje, waardoor je al in de verte de renners één voor één aan zag komen. Daarnaast heb ik ook weleens een stukje gezien van de Ronde van Nederland, wanneer ze toevallig door ons dorp kwamen. Maar dan was het inderdaad niet meer dan 10 seconden en weg was iedereen. Wat dan leuker is, is een lokale koers waar ze een x aantal ronden moeten rijden. Dat heb ik afgelopen vakantie gezien in Kortgene op vakantie. We stonden op een punt waar je de renners 2 keer per ronde voorbij zag komen en konden zo goed de voorsprong van de koplopers opmeten. Zo had je om de 2 minuten ook wat om naar te kijken. Kortom: mocht het in de buurt zijn, dan wil ik best wel eens gaan kijken, maar ik ga er niet speciaal voor op pad.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Joost op okt 23, 2008, 09:03:06
Er zijn hier uiteraard nogal veel koersen in de zomer en ik ga best regelmatig kijken. De ENECOtour komt standaard langs in Landgraaf  bijvoorbeeld.  In de jaren dat de Amstel Gold Race nog in Heerlen startte was ik altijd present bij de start. Die start is verplaatst maar we hebben wel nog ieder jaar het drukstbezochte profcriterium. In 2006 ben ik met vrienden twee weken op vakantie geweest naar Bourg d' Oisans aan de voet van Alpe d'Heuz in de periode dat daar de tour langskwam. Fascinerend om die caravaan eens te zien en ook hoe het dorpje twee dagen later alweer helemaal leeg lijkt. Ik ga ook graag zelf fietsen maar daar ben ik niet bepaald goed in.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Sebastiaan_W op okt 23, 2008, 09:10:19
Ik ben afgelopen juni naar het NK in Ootmarsum geweest en ik moet zeggen dat was best leuk. Voor de rest heb ik er niet zo veel mee.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Houseman op okt 23, 2008, 10:13:13
Ik heb in dik 10 jaar vakanties in Frankrijk met mijn ouders diverse touretappes voor de camping langs zien komen. Heb nog 1 mooie plaat geschoten waar ik in een vol peloton precies Indurain scherp had. Eind jaren '80, begin jaren '90 heb ik als klein jochie de hoogtijdagen van de Nederlandse renners van dichtbij gezien. De Alpe d'Huez, de Nederlandse berg, ben ik overigens nog nooit geweest.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Han op okt 23, 2008, 22:22:12
Vroeger volgde ik als klein ventje jarenlang de Ster van Zwolle, de 'openingsklassieker' van het Nederlandse wielerseizoen.

In het Olympisch Stadion in Amsterdam heb ik Tiemen Groen wereldkampioen zien worden en kan het jaartal niet terugvinden. Tijdens datzelfde evenement was Noppie Koch een der derny-rijders voor een ander achtervolgingsonderdeel.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Batflyer op okt 24, 2008, 13:39:16
Ben 1 keer bij de Tour geweest, tijdrit op de Alpe d'Huez. In 2004 was dat, toen wielrennen nog leuk was...
Na het gedoe rond de Tour van 2007 dacht ik: bekijk het maar, volgend jaar kijk ik niet meer. Afgelopen zomer toch weer gedaan, maar nu Kohl en waarschijnlijk nog wel meer renners betrapt zijn heb ik het wel gehad. Ik geef geen aandacht meer aan die dopingsport.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: hgrm op okt 24, 2008, 14:01:17
Ik baal enorm van het hele doping gebeuren. Meteen afschaffen die dopingcontroles, wat mij betreft.
Je drie slagen in de rondte trainen, in een zuurstoftentje slapen, drie maanden op de top van de hymalaya gaan zitten en weet ik veel wat voor fancy trainingsmethodes mogen allemaal wel, dus waarom zou je dan een chemische trainingsmethode zo rücksichtslos gaan verbieden?

Wat ik veel erger vind, zijn die oortjes die de renners tegenwoordig hebben. Haalt -zeker op het vlakke- een groot deel van de spanning weg.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Houseman op okt 24, 2008, 14:26:49
En na 8 posts gaat het alweer over doping in een wielertopic. Het is ook voor mij de reden om niet meer fanatiek de tour te volgen, maar het is toch een raar fenomeen dat het wielrennen zo beheerst wordt door doping, terwijl er in atletiek op minstens even grote schaal gebruikt wordt, en daar heeft niemand blijkbaar grote problemen mee.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Maroboduus op okt 24, 2008, 15:13:07
Ook ik wil me hierbij graag even outen als wielerfan, hoewel ook bij mij de interesse helaas tanende is.
Heb in de Tour van 2004 de etappe op Quatorze Juillet door het Massif Central gezien, wat ik overigens een erg leuke belevenis vond. Verder was ik bij de proloog van de Giro d'Italia in Seraing in 2006 en vorig jaar bij het WK op de weg in Stuttgart. Ben ook één keer bij de Amstel Gold Race geweest; toen Michael Boogerd met een banddikte verschil Lance Armstrong klopte stond ik aan de meet. En buiten enkele plaatselijke criteriums ben ik ook een paar keer bij de semi-klassieker "Rund um den Henninger-Turm" geweest.

Bij de Henninger Turm was het altijd leuk. De sfeer was gezellig, de coereurs komen in totaal drie keer over de meet zodat het hele spectakel niet binnen 10 seconden afgelopen is, maar ik vraag mij af of deze koers volgend jaar nog wel bestaat.
In het hele doping-vraagstuk stoort mij de buitengewoon laffe en hypocriete mening van de Duitse publieke opinie/media nog het meest. Het is alleszeggend dat de ARD en het ZDF als eerste Europese zenders aan hebben gekondigd volgend jaar met de berichtgeving omtrend de Tour te stoppen. Ook de houding van een verder serieuze krant als de "Süddeutsche Zeitung" is ronduit belachelijk te noemen.
Duitsland wás nooit een wielerland en zal het ook nooit zijn. Zoals ze zelf het skispringen om zeep hebben geholpen, doen ze er nu alles aan de wielersport naar de verdoemenis te helpen. De manier waarop Ullrich in 1997 werd bejubeld is even dubieus als de manier waarop nu al een paar jaar met diezelfde Ullrich in de media wordt omgesprongen.

Goed, ik denk dat doping in de wielersport even oud als de sport zelve is. Hoewel het dus ook op mijn persoonlijke interesse voor de wielrennerij een negatieve invloed heeft, snap ook ik niet waarop dit thema nu zoveel groter is dan in het verleden en waarom inderdaad andere sporten vrijgewaard blijven van een dergelijk brede discussie.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Houseman op okt 24, 2008, 15:39:36
Het lijkt erop dat de wielrennerij in haar ijver om er een schone sport van te maken haar doel voorbij is gestreefd. De felle jacht op doping en de voorsprong hierop t.o.v. andere sporten helpt de eigen sport juist om zeep.

Ik vergat nog te melden dat ik hier in Groningen de proloog van de Giro heb gezien, dat was ook een uniek evenement.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Ici c est Paris op okt 24, 2008, 18:14:45
Vroeger volgde ik als klein ventje jarenlang de Ster van Zwolle, de 'openingsklassieker' van het Nederlandse wielerseizoen.

In het Olympisch Stadion in Amsterdam heb ik Tiemen Groen wereldkampioen zien worden en kan het jaartal niet terugvinden. Tijdens datzelfde evenement was Noppie Koch een der derny-rijders voor een ander achtervolgingsonderdeel.

Dat zou 1967 moeten zijn.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Stadionhopper op okt 24, 2008, 18:29:24
Ook ik volg het wielrennen. Doping of geen doping ik kijk elk jaar gewoon weer naar de Tour de France. Eddy Merckx gebruikte vroeger ook doping dus de sport is niet veranderd, alleen de jacht op de "zondaars" is veranderd.

Ben zelf bij de proloog van de Tour de France 1996 in 's-Hertogenbosch geweest en enkele keren bij de Ronde van Boxmeer ook wel bekend als "Daags na de Tour". Een keer ben ik bij de aankomst in de Ronde van Nederland in Venlo geweest.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Gerrit-Jan op okt 24, 2008, 22:23:50
Ik ben zeer zeker een wielerliefhebber, volg de Tour de France ieder jaar op de voet. Van de vlakke etappes kijk ik eigenlijk alleen de laatste 10 kilometer, omdat het toch vaak uitdraait op een massasprint. De bergetappes daarentegen kijk ik van begin tot eind. Heb eens in de zomervakantie met mijn ouders aan de voet van de Alpe d'Huez op een camping gestaan, en ben er toen ook zelf tegenop gefietst. Helaas kwam de tour toen niet langs de Alpe d'Huez. Wel heb ik een keer op de Plateau de Beille gestaan, echt fantastisch om dat tourcircus eens van zo dichtbij mee te maken. Vind het trouwens geweldig dat Armstrong de komende editie weer mee gaat doen, en ik ben ervan overtuigd dat hij de tour voor de achtste keer gaat winnen. Verder ben ik erg benieuwd hoe Robert Gesink het zal gaan doen. Gezien zijn prestaties van afgelopen seizoen (4e dauphine libere, 7e vuelta, 10e os, 10e wk), lijkt het erop dat we eindelijk weer eens een Nederlander hebben die met de besten mee kan doen.

Zelf fiets ik in de zomer ook zo nu en dan een stukje om mn conditie een beetje op peil te houden. Vaak ga ik dan over de Holterberg, die ligt tussen Nijverdal en Holten en heeft stukken met een stijgingspercentage van 10%, een aanrader voor de fietsliefhebber. Vorige zomer kwam ik Bram Tankink 's avonds nog tegen op een terras hier in Enschede, na enkele biertjes gedronken te hebben ben ik maar s op hem afgestapt en heb een praatje met hem gemaakt. Echt een hele relaxte gast, dus sindsdien ben ik fan van Tankink. Een echte topper is het natuurlijk niet, maar wel een zeer verdienstelijke knecht.

Het mooie van wielrennen vind ik dat het veel meer is dan op een fiets zitten en maar kijken wie er als eerste over de finish komt (net zoals voetbal veel meer is dan 22 spelers die dom achter een bal aan rennen). De heroiek, de eigen belangen, de teambelangen, armstrong die de hele dag doet alsof hij een slechte dag heeft en Ullrich die daardoor z'n hele team opoffert, het afzetten van een sprinter in een overvol peloton, kasseienstroken, etc. Veel van deze dingen komen heel mooi terug in het boek 'de renner' van tim krabbe, wat ik met veel plezier gelezen heb.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Stadionhopper op okt 24, 2008, 22:38:31
Vorige zomer kwam ik Bram Tankink 's avonds nog tegen op een terras hier in Enschede, na enkele biertjes gedronken te hebben ben ik maar s op hem afgestapt en heb een praatje met hem gemaakt. Echt een hele relaxte gast, dus sindsdien ben ik fan van Tankink. Een echte topper is het natuurlijk niet, maar wel een zeer verdienstelijke knecht.

Vind Bram Tankink ook de sympatiekste wielrenner, hoe ongenuanceerd hij soms op tv komt is gewoon prachtig!

Ben overigens absoluut geen fan van Armstrong.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Gerrit-Jan op okt 24, 2008, 23:11:34
Ben overigens absoluut geen fan van Armstrong.

Dat kan. Bij Armstrong is er ook niet echt een tussenweg. Je bent of 'voor' hem of juist helemaal 'tegen'. Ik heb destijds dat boek van hem gelezen, en was toen enorm onder de indruk van zijn (ondertussen overbekende) verhaal.

Ik word juist helemaal flauw van die Franse pers, die telkens maar probeert Armstrong van dopinggebruik te betichten, zonder daar deugdelijke bewijzen voor te hebben. Alleen al om die Franse pers zou ik het fantastisch vinden dat Armstrong de tour voor de achtste keer wint.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: AthleticHolanda op okt 30, 2008, 15:18:00
Ben zeer zeker een wielerfan maar nu veel minder dan 'vroeger' en dat komt denk ik toch door alle negatieve publiciteit...

Heb wel eens etappe's van de Eneco-Tour bezocht, en de ronde van Boxmeer natuurlijk elk jaar want daar woon ik, al moet ik zeggen dat ik dan meestal weinig van het fietsen zie...
Hoogtepunt was tot nu toe toch de Tour in Valkenburg, heb echt een topdag gehad toen, kijk nu al uit naar de volgende keer dat de Tour in de buurt is, ondanks alles...

Mijn mooiste wielermoment ooit
(http://img82.imageshack.us/img82/2633/laisekaluzardidenes7.jpg)
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Hielke op mrt 02, 2009, 13:43:35
Het wielerseizoen is begonnen, en daarmee begint voor mij ook het zeer sporadische 'cyclohoppen'. Afgelopen zomer overleefde ik in dit kader tijdens mijn zomervakantie een lange dag op de Alpe d'Huez. Onderstaande sfeerimpressie schreef ik destijds voor het Heerenveen-forum:

08:30 Op drie kilometer van Bourg d’Oisans, dat aan de voet van de Alpe d’Huez ligt, is het nog mogelijk om de auto kwijt te raken. Daarna is het lopen. Lopen langs één lange rij van geparkeerde bussen en auto’s.

Aan de voet van De Nederlandse Berg ziet het zwart van de witte campers. Terwijl de hoofdrolspelers van vandaag, de Tourrenners, nog aan het ontbijt zitten, lopen groepen Nederlanders al de polonaise voor de camper. 'Als de morgen is gekomen' schalt door de luidsprekers. De toon is gezet.

09:30 In de rij de berg op. Lopen zover je komt. De zon gaat zich er ondertussen ook mee bemoeien. Naast de onophoudelijke stroom wandelaars is er ook de onophoudelijke stroom van fietsers, auto's en vrachtauto's. Die zou nog duren tot 12:00. Toen ging de berg dicht. Al lopend zien we de opvallendste Nederlander uit deze Tour omhoog fietsen. Michael Boogerd kan het nog.

De weg is mooi volgeschilderd. Bijvoorbeeld de naam van dopingzondaar Ricco, met daaronder een grote pijl naar rechts. Rechts liep niet de weg, maar begon het ravijn.

10:30 Een mooi plekje gevonden, bij La Garde. Niet al te hoog, want je moet ook nog terug. Het wachten kan beginnen. Volgens de guntstigste prognose passeren de renners even voor half zes. Dat duurt dus nog zeven uur. Maar er is genoeg te zien. Een oude oma in een dik fleece-vest, met stokbrood op haar rug, op de gewone fiets, kachelt in de eerste versnelling omhoog. Kijken dus naar het Tourpubliek dat langstrekt. Je hebt drie categorieën: de fanatieke supporters, de carnavalslui en verder ook nog de dagjesmensen. De tijd gaat snel, maar het is warm. Ongelofelijk heet. De ruisende wereldontvanger geeft de koers door.

15:15 Nog nooit heb ik zoveel medelijden met mensen in een Afrikaans rampgebied als vandaag. De kilometerslange reclamekaravaan trekt zich de berg op. Na uren lijden in de brandende zon kan het Grote Graaien beginnen. Volwassen mannen gooien zich voor de opdoemende auto's op jacht naar prooi. Het gaat hier niet om meel en rijst. Nee, om sleutelhangers, kleppers en petjes. Wat verschrikkelijk. Een klein Nederlands meisje krijgt een Skoda-petje voor haar voeten geworpen. Voor ze kan bukken om het op te rapen grist een oude mevrouw het weg. De boomlange vader krijgt het zwart voor zijn ogen, grijpt de vrouw bij haar keel naar hem toe en trekt met de andere hand het petje met oerkracht uit haar handen. Voor hij haar met een zet de menigte induwt schreeuwt hij: 'Doe nie'so asociaal joh, ouwe taart!'. De Franse mevrouw begrijpt de boodschap.

17:10 Er komt opwinding. Mensen kijken naar beneden, je hoort de helikopter, ze komen. In de verte schieten twee stipjes, de koplopers, de rotonde over. Vlak daarachter het vuurwerk. De spanning is voelbaar, de ruisende radio biedt hoop. 'MENCHOV VALT AAN!'. Nog even en hij moet langskomen. Maar dan komt Carlos Sastre de bocht om gefietst, in een indrukwekkend tempo. Met een vertraagde flits zijn ook de andere klassementsrenners voorbij. Menchov zit te ver achter, maar wordt vooruit geschreeuwd. Hij gaat tenminste staan op de pedalen.

17:32 Terwijl de dagjesmensen al in de benen zijn passeert de bus, in een iets minder indrukwekkend tempo. De grote groep is ontspannen en reageert met een glimlach op aanmoedigingen. Dan is het klaar. Radio luisteren. Die meldt dat Sastre wint, indruk maakt en de basis legt voor zijn eindwinst in de kleurloze Tour 2008. Het is weer aansluiten in de rij, naar beneden.

17:50 Carlos Sastre zal al met de trui om zijn schouders hebben gestaan toen tussen de grote groep wandelaars en fietsers door een wielrenner omhoog kwam. Dit is toch geen Tourrenner meer? Toch wel. Het lijdende hoopje mens is Jimmy Casper. Zonder nog te kunnen trappen wil hij de Alpe nog op. Iedereen duwt hem, maar na zo'n zetje valt hij gelijk weer stil. Het licht is al uit. De arme ziel zou toch nog boven komen. Buiten de tijdslimiet, dat wel.

Dan zit de lange dag er op. Je staat uren en uren in de bloedhitte, voor een paar minuten zicht op wat wielrenners. Eigenlijk ben je gek, net als die andere paarhonderdduizend. Maar leuk is het wel.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Batflyer op mrt 02, 2009, 14:01:04
Leuk verslag! Veel van wat je schrijft herken ik, zoals het graaien naar de gratis rotzooi van de reclamekaravaan en het lange wachten. Al had ik nog geluk dat ik er bij een tijdrit was (2004) en dat de eerste renner al rond 2 uur langskwam. Ik zat toen op een camping vlakbij Bourg d'Oisans en 's ochtends om 5 uur vertrokken we naar de Alpe. Auto aan die lange weg geparkeerd en toen lopend richting de berg. Om half 8 zaten we op ons plekje, in bocht 17 ofzo.

Wat ik vooral opmerkelijk vond, was dat de berg een week van tevoren al vol stond met witte campers. Een dag voor de tijdrit wilden we met de auto de berg op om boven in Alpe d'Huez te gaan kijken, maar we stonden muurvast. Iedereen wilde de Alpe op om voor de volgende dag een goed plekje te zoeken, dus er ontstond een file van ruim 10 kilometer.

Mooie ervaring was dat, al vind ik het wielrennen tegenwoordig niet meer zo leuk als toen.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Joost op mrt 02, 2009, 14:46:12
De veldrit rondom stadion Kaldeborn en het complex van Heerlen Sport moest ik dit jaar helaas langs me heen laten gaan. Het NK wielrennen daarentegen voert dit jaar dwars door mijn woonplaats en de wijk waarin ik opgegroeid ben. Scherprechter is 'de oliemolen' op ongeveer 2,5 kilometer voor de streep. 400 meter lang en 14%. Enkele jaren geleden ook al eens op het program tijdens de EnecoTour. Ik ben benieuwd hoe het peleton en 20 keer naar boven stuift aangezien ik er dagelijks zelf omhoog reed en regelmatig niet fietsend de top haalde.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: hgrm op mrt 02, 2009, 22:52:27
Ik ken het gevoel. Toen ik twee jaar geleden, samen met een wielrenmaat, rond half elf bij de laatste bocht voor de finish op de Champs Elysees stond, stond er al een rij mensen voor ons. Toen de renners een uur of 6 later langskwamen, stonden we nog steeds tweede rij. Achter ons stonden nog 10 rijen. Inderdaad gekkenwerk, maar wel leuk. En het heeft ene prachtige foto opgeleverd:

(http://i20.photobucket.com/albums/b243/hgrm/mooiefotos/IMG_0289.jpg)
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Maroboduus op jul 19, 2009, 14:18:28
De afgelopen dagen met een collega wielerfan even een uitstapje gemaakt naar Le Tour. Helaas was het weer in de Vogezen niet te vergelijken met dat in de Pyreneeën een week geleden, maar je moet er wat voor over hebben. Al met al was het zeer de moeite waard.

(http://i302.photobucket.com/albums/nn87/Maroboduus/LeTour200901.jpg)
De Elzas verwelkomt Le Tour.

(http://i302.photobucket.com/albums/nn87/Maroboduus/LeTour200902.jpg)
Heinrich Haussler, de latere winnaar van de etappe, hier nog in het gezelschap van Amets Txurruka en Sylvain Chavanel op de flanken van de Col du Platzerwasel (1e categorie). De temperaturen van rond de 10 graden en de aanhoudende regen maakten het er ook voor de renners niet gemakkelijker op.

(http://i302.photobucket.com/albums/nn87/Maroboduus/LeTour200903.jpg)
Oscar Freire geeft het verzamelde journaille kort voor de start van de etappe in Colmar tekst en uitleg betreffende het "schietincident".

(http://i302.photobucket.com/albums/nn87/Maroboduus/LeTour200904.jpg)
De coureurs in de straten van Colmar, alweer op weg naar Besançon.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Hielke op jul 19, 2009, 16:02:21
Mooi! Je had het goed voor elkaar qua zicht, zo te zien.

En die regen... Dat weet je in de Vogezen. Maakt het op zich ook wel heroïsch.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: King Nothing op aug 25, 2009, 19:58:01
Zondag komt de Vuelta vlakbij het huis van m'n ma langs. Ik denk dat ik maar eens een blik ga werpen op één van de grootste wielerrondes. Zo vaak zullen ze niet meer door Emmen komen tenslotte :-p
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Stadionhopper op aug 25, 2009, 20:21:51
Zondag komt de Vuelta vlakbij het huis van m'n ma langs. Ik denk dat ik maar eens een blik ga werpen op één van de grootste wielerrondes. Zo vaak zullen ze niet meer door Emmen komen tenslotte :-p

Ook hier komt de Vuelta 2 straten verder voorbijgereden. Helaas op een tijdstip dat ik aan het werk ben.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: AthleticHolanda op aug 25, 2009, 21:49:12
Ben je er niet bij in Venlo? Heb er speciaal vrij voor gevraagd want waarschijnlijk is dit eens en nooit meer, ook al ga ik het pak waarschijnlijk in zo'n halve minuut voorbij zien jagen. Wel jammer dat ze niet door m'n eigen woonplaats komen, ze nemen de andere kant van de maas.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Vaig op aug 25, 2009, 22:31:49
Moest voor mijn stage afgelopen week een evenement opzetten rondom de Eneco Tour in Sittard. Heb de finish live gezien en zag ze gisteren ook nog eens langsscheuren aan de rand van Sittard
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Stadionhopper op aug 25, 2009, 23:22:05
Ben je er niet bij in Venlo? Heb er speciaal vrij voor gevraagd want waarschijnlijk is dit eens en nooit meer, ook al ga ik het pak waarschijnlijk in zo'n halve minuut voorbij zien jagen. Wel jammer dat ze niet door m'n eigen woonplaats komen, ze nemen de andere kant van de maas.

Nee, op maandag is de finish en op dinsdag het vertrek in Venlo. Voor de nog geen halve minuut (massasprint) ga ik geen verlof opnemen aangezien woon-werk afstand een kleine 56 km bedraagt.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Stadionhopper op aug 31, 2009, 16:00:46
De Vuelta in je achtertuin:

(http://i274.photobucket.com/albums/jj257/stadionhopper/P1000666.jpg)

Een vrachtauto van Contentpolis - Ampo staat geparkeerd in mijn "achtertuin". Over een uurtje komen de renners voorbij.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: AthleticHolanda op sep 01, 2009, 21:53:26
Heb volop genoten van de Vuelta, gisteren in het zonnige Venlo, vandaag op een natte Cauberg en een evenzo nat Luik. Door de valpartij op 2,5e km voor de streep kwamen ze allemaal apart binnen druppelen waardoor ik veel renners goed kon zien.
In Venlo en op de Cauberg was het gigantisch druk, in Luik iets minder maar nog steeds goed vol.

http://img231.imageshack.us/i/373b.jpg/

http://img228.imageshack.us/i/378lwt.jpg/

http://img232.imageshack.us/i/389d.jpg/
Titel: Ster Elektro Toer 2010
Bericht door: Stadionhopper op jun 20, 2010, 12:56:20
Gisteravond werd mijn aandacht getrokken door A4'tjes die op de parkeerplaats aan de bomen hingen. Hierop viel te lezen dat op deze plekken op zondag 20 juni vanaf 6:00 uur 's morgens geen auto's geparkeerd mochten worden in verband met de start van de Ster Elektro Toer.

Na de doorkomst van "La Vuelta" verleden jaar zouden door mijn woonplaats Arcen  weer wielrenners van naam koersen. Toen ik wakker werd zag ik vanuit het raam al de bussen staan van Omega Pharma - Lotto en de auto's van Skill-Shimano.

Het betreft vandaag de laatste etappe van de Ster Elektro Toer die zal finishen in Helmond. Deze koers wordt gezien als een opwarmer voor de nationale kampioenschappen en de Tour de France.
Met deelnemers als Lars Boom, Baden Cooke, Danilo Napolitano, Sergei Ivanov, Andre Greipel, Romain Feillu en Servais Knaven (vandaag is zijn allerlaatste etappe-koers) betekent het sterkste deelnemersveld ooit van de Ster Elektro Toer.

Hieronder een korte impressie:

(http://i274.photobucket.com/albums/jj257/stadionhopper/P1020756.jpg)

(http://i274.photobucket.com/albums/jj257/stadionhopper/P1020758.jpg)
Klaar voor de start

(http://i274.photobucket.com/albums/jj257/stadionhopper/P1020760.jpg)
De lege straten van de oude dorpskern

(http://i274.photobucket.com/albums/jj257/stadionhopper/P1020762.jpg)

(http://i274.photobucket.com/albums/jj257/stadionhopper/P1020763.jpg)
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: AB op jul 20, 2010, 16:13:06
Zondag staat voor mij de tourfinish op het programma!
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Cyclebob op okt 29, 2010, 14:59:39
Het begrip Cyclohoppen interpreteer ik toch anders, zeker op dit forum.
Cyclohoppen: op de fiets bezoeken van (verre) voetbalwedstrijden, bij voorkeur uitwedstrijden van de favoriete ploeg met de cyclo binnen het stadion gestald.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Hielke op okt 29, 2010, 20:51:58
Bij Heerenveen is er een supporter die vrijwel alle binnenlandse uitwedstrijden met de fiets bezoekt.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Sebastiaan_W op okt 31, 2010, 06:57:54
Ik weet dat je er bij AZ ook één hebt-had. Die deed zelfs Europese uitwedstrijden met die fiets. Kan me herinneren dat hij ook naar Wronki(Polen) op de fiets is geweest.

Hij heeft een aantal jaar terug(zal toch wel rond de eeuwwisseling zijn geweest) ook nog meegewerkt aan een reclamecampagne van Amstel of Unox. Ging in ieder geval over voetbalsupporters en stond hij paginagroot in de kranten.

Ik denk overigens niet dat hij het nu nog doet, want destijds was hij al goed in de vijftig.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Cyclebob op okt 31, 2010, 20:33:23
Britse voetbalfan doet alle uitwedstrijden per fiets
Een (Britse) voetbalfan die ook alle uitwedstrijden van zijn favoriete elftal bijwoont, doet amper een wenkbrauw fronsen. Maar Simon Hood, supporter van York City, deed het voorbije seizoen - ongeacht de weersomstandigheden - al die uitwedstrijden met de fiets, goed voor een voorlopig seizoenstotaal van 11.265 kilometer. De 32-jarige Hood had dit seizoen een harde noot te kraken toen zijn jongens op zeven dagen tijd drie 'away games' moesten afhaspelen: in Wrexham (Wales), Hayes (West-Londen) en Gateshead. Voor Hood zit het seizoen - 44 wedstrijden - er nog niet op. York City, dat uitkomt in de Blue Square Premier League (de hoogste amateurklasse), heeft zich immers verzekerd van een plaatsje in de play-offs. Winnen zij van (ooit ereklasser) Luton Town, kan de man naar het heilige Wembley fietsen voor de finale. Wat Hood gaat doen mocht zijn team ooit Europees voetbal behalen, is niet bekend.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Cyclebob op okt 31, 2010, 20:52:22
Met SVV smc zeker in de 1e en hoofdklasse mooie fietstripjes gemaakt naar AFC'34, TEC Tiel, Baronie, ADO'20, Hollandia, AFC, Blauw Wit, Omniworld, Oud-Gastel, WSC, WVO enz... maar na diverse degradaties ben ik al blij dat we dit seizoen in de Goudse 3e klasse ingedeeld zijn.
Ik kan dit seizoen immers ook lopend naar een paar uitwedstrijden in Schiedam en Vlaardingen.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: voetbalfan op jan 19, 2011, 17:54:17
(http://i200.photobucket.com/albums/aa222/matthi2553/165296_159499970764455_100001133593711_282684_3750365_n.jpg)

Vorige week zondag bij toeval aangekomen op Sint Annekes strand te Antwerpen waar het Belgisch Kampioenschap cyclocross gehouden werd. Stond in de eerste plaats niet op de planning maar heb me nagenoeg uitstekend geamuseerd. Wel zal ik niet speciaal het hele land en zelfs heel Europa doorkruisen voor een wedstrijd te zien, het kan een fantastische sport zijn maar niet als je naast het parcour staat.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: voetbalfan op jun 24, 2012, 19:54:34
Net weer een wedstrijd bij gezet in mijn wielercarrière.
Eneco Tour (2007 geloof ik)
Tour de France (2003)
Na tour criterium Herentals (2008 & 2011)
Belgisch Kampioenschap Tessenderlo (2004)
Belgisch Kampioenschap Geel (2012)

Veldrijden:
Belgisch Kampioenschap Antwerpen (2011)
Wereldkampioenschap Koksijde (2012)
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: FC_Emmen op jun 24, 2012, 21:08:01
Giro d'Italia (Groningen 2002)
Vuelta (Drenthe 2009)
Tour de France (Alpen 2011)
NK Tijdrijden (Emmen 2012)
En vrijwel elk jaar het criterium: de Gouden Pijl
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Arjen op jun 24, 2012, 21:51:07
Giro 2002, proloog in Groningen
Tour 2007, etappe/doorkomst in Westende
Vuelta 2009, proloog Assen en etappe/doorkomst in Zeijen
Tour 2010, etappe/doorkomst in Mechelen
Ronde van Vlaanderen 2011, start in Brugge
Tour 2012, proloog in Luik
Tour 2015, proloog en etappe/start in Utrecht
Giro 2016, etappe/start in Nijmegen en finish in Arnhem
Tour 2017, proloog en etappe/start in Dusseldorf
Ronde van de Alpen 2019, etappe/doorkomst in Ora
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Hugo op jan 08, 2013, 22:55:23
Ik volg het wielrennen tegenwoordig nog maar amper maar toen ik zondag in de buurt van Roubaix was kon ik het niet laten om het Velodrome te bezoeken. Jaarlijks het decor van de finish van misschien wel de mooiste klassieker; Parijs - Roubaix.

(http://img.photobucket.com/albums/v317/pietjebel/F2013/Roubaix1.jpg)

(http://img.photobucket.com/albums/v317/pietjebel/F2013/Roubaix3.jpg)

(http://img.photobucket.com/albums/v317/pietjebel/F2013/Roubaix8.jpg)
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: HRM1880 op jan 09, 2013, 00:15:40
Allemaal goed en wel, maar iedereen weet dat de Scheldeprijs de klassieker der klassiekers is.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Hugo op jan 09, 2013, 07:25:07
Allemaal goed en wel, maar iedereen weet dat de Scheldeprijs de klassieker der klassiekers is.

En laten we "De omloop van Deurne Zuid" niet vergeten!
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Joost op jan 09, 2013, 09:03:10
Leuke foto's.

Echt spectaculair is het niet maar mocht ik er ooit in de buurt zijn dan zou ik exact dezelfde gedachte hebben.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Bier und Bratwurst op jan 09, 2013, 09:14:50

De ronde van Almelo niet te vergeten!! Al heb ik nooit iemand over de finish zien gaan!!
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: jona93 op jan 09, 2013, 13:55:51
proloog tour de france 2012 (luik)
start+aankomst ronde van vlaanderen 2009,2010 en 2011
natourcriterium aalst 2009,2010,2011,2012
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: spons op jan 09, 2013, 14:36:15
gisterenavond de zesdaagse van rotterdam
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Koploper07 op jan 09, 2013, 17:09:42
Tour de France 2007(2e etappe)
Tour de France 2010 (Proloog en 1e etappe)
Vuelta a Espana 2009 (3e etappe)
Ronde van Vlaanderen 2010 Muur van Geraardsbergen
Ronde van Vlaanderen 2011 Muur van Geraardsbergen (Staat zelfs nog een mooie foto van mijzelf op nu.nl)
WK Wielrennen 2012 Valkenburg (Vrouwen en Mannen)

Next:
Tour de France 2013 Alpe d'Huez
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Joost op sep 27, 2015, 21:26:36
Dit WK wielrennen was het slechtst in beeld gebracht stukje wielrennen dat ik ooit gezien heb.
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Jeje op sep 27, 2015, 21:49:28
Regie was dramatisch ja, wel een prachtkoers en een geweldige winnaar!
Titel: Re: Cyclohoppen
Bericht door: Koning Kriel op mei 02, 2016, 07:43:27
Vrijdag weer eens naar het wielrennen, de start van de Giro in Apeldoorn