GroundhoppersNet

Groundhopping => Nederland => Topic gestart door: TeeZee op mei 19, 2010, 11:16:30

Titel: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: TeeZee op mei 19, 2010, 11:16:30
Het seizoen is afgelopen, tijd om vooruit te blikken naar het nieuwe seizoen. Wordt Ajax eindelijk weer eens kampioen? Hoever gaat Twente wegzakken? Degradeert Excelsior meteen weer, of wordt Willem II zo uitgehold (als het nog bestaat) dat het onderin erg spannend gaat worden? Gaat Petrovic echt Den Haag trainen? Welke spelers gaan er weg? Welke Joegoslaven worden er gekocht?

Wanneer begint het nieuwe seizoen eigenlijk?
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Peenvogel op mei 19, 2010, 11:29:27
Weekend van 8 augustus beginnen we weer.

Gezien de lege schatkist heb ik een vermoeden dat wij wel eens met een van de jongste Feyenoord-elftallen uit de geschiedenis van de club de competitie zullen aanvangen.

Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Hielke op mei 19, 2010, 11:43:10
De Glazen Bol.

Ron Jans beleeft een lastige start bij Heerenveen. Op bestuurlijk niveau zit er nog veel scheef - dat verpest de sfeer binnen de club. De nieuwe voorzitter, die op basis van een krantenadvertentie is binnengehaald, moet z'n draai vinden. De opzij geschoven directie heeft moeite zich te vinden in haar rol op de achtergrond. Riemer van der Velde wordt door Jans -die zich opwerpt als bindmiddel en boegbeeld- meer bij de club betrokken. Dit lovenswaardige initiatief zorgt voor wrevel.

Sportief wil het ook allemaal nog niet echt lukken. Het elftal is op veel plaatsen gewijzigd. De rotte plekken zijn weg, maar de nieuwe aankopen moet wennen. Er staat geen team. Daarom is de seizoensstart, zoals bijna traditie in Heerenveen, buitengewoon slecht. Na zeven wedstrijden heeft de nieuwe trainer slechts vier punten behaald. Zijn krediet raakt snel op en z'n Groningse achtergrond gaat tegen hem werken. De fanatieke supporters beginnen zich te roeren.

Na een 4-0 nederlaag bij een middenmoter lijkt de situatie onhoudbaar. Het ontslag van Jans lijkt aanstaande. Maar, oh wonder, in de beker wordt de zeer beladen wedstrijd tegen Cambuur gewonnen. In Leeuwarden, nota bene. Het brengt een ommekeer teweeg, al staat Heerenveen tijdens de winterstop nog te laag. Na de kerst keert de rust eindelijk terug op bestuurlijk niveau en heeft Jans een team weten te smeden.  Het bekertoernooi eindigt in de kwartfinale. Dankzij een geweldige eindsprint in de Eredivisie is directe plaatsing voor Europees voetbal een feit. Bas Dost bewijst pas na de winterstop zijn waarde en ook Fillip Djuricic breekt door.

Bijzonderheid in dit seizoen: wegens de aanhoudende financiële malaise wordt Excelsior zesde en daarmee laatste. De winnaar van de nacompetitie gaat tevens Europa in.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op mei 19, 2010, 12:31:50
* Ajax pokert te lang en denkt Suarez voor veel geld te kunnen verkopen. Door een zware blessure op de training is Suarez tot februari uitgeschakeld en blijft hij bij Ajax. In de tweede helft van de competitie scoort hij nog 15 maal, waardoor Ajax zich alsnog direct plaatst voor de EL. Suarez gaat transfervrij naar Chelsea.

* Feyenoord begint moeizaam, maar gaat steeds beter draaien. Doordat PSV in de winterstop -na het faillisement van Philips- gedwongen is flink te verkopen, wint Feyenoord alsnog de schaal.

* AZ wordt verkocht aan een russische magnaat en omgedoopt in АЗ. Een bekerfinale maakt een hoop goed, zeker omdat lokale rivaal Volendam (met kerst al bijna zeker van promotie) wordt verlagen

* FC Twente en Heracles besluiten te fuseren. In eerste instantie wil de nieuwe club in de Belgische eerste klasse gaan spelen, omdat die afdeling 'beter past bij het karakter van een fusieclub'.

* Na rellen in de eerste wedstrijden tegen Excelsior, VVV, De Graafschap èn Roda JC wordt ADO veroordeeld tot 5 seizoenen zonder publiek.

* Roda, MVV, Fortuna, Alemannia Aachen, Standaard Luik en CS Visé fuseren tot FC Euregio dat in de Bundesliga gaat spelen. Er gaat gespeeld worden op het complex van Vinkenslag, want vrijwel alle supporters van de fusiepartners hebben bezworen geen wedstrijden meet te gaan bezoeken.

* NAC is het record van de langste clubnaam kwijtgeraakt aan "BVV-Wilhelmina-Eindhoven-TOP-of-FC Oss-Willem 1 t/m 3 en Alexander-RK (en andere denominaties)C-RBoys&GirlsC-Helmond Sport-Combinatie". De nieuwe brede Brabantse club gaat spelen onder de naam FC Brabant

* Cambuur, Heerenveen en Harkemase Boys stappen op aanraden van de FIFA uit de KNVB en beginnen een nationale Friese competitie. Voorlopig spelen de 3 teams een 16dubbele competitie.

* De toeschouwersaantallen in de eredivisie en eerstedivisie zijn dramatisch gedaald na de gebeurtenissen hierboven genoemd. Het schijnt dat de meeste mensen gaan kijken bij de Nostalgia League, een competitie die alleen open staat voor clubs die zijn verdwenen door faillisementen en fusies. Haarlem wint de competitie, vlak voor Waginingen en SC Gooiland. De KNVB is fel tegenstander, maar onder leiding van Egidius Joosten jr. weet de nieuwe competitie zich staande te houden.


En toen werd ik wakker.....
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: AthleticHolanda op mei 28, 2010, 13:59:30
Citaat van: voetbalzone
NEC wijkt tijdens eerste thuisduel van het seizoen uit naar Emmen
Vrijdag, 28 mei 2010 om 12:04 | Wed € 50 euro gratis op wedstrijden

Het probleem rondom het begin van de competitie van NEC lijkt te zijn opgelost. De Nijmegenaren kwamen in de problemen nadat burgemeester Thom de Graaf had gesteld dat hij liever geen thuiswedstrijd wilde laten afwerken in augustus wegens de drukte in de stad. De Eredivisionist wijkt echter uit naar Drenthe, waar het in het Univé-stadion van FC Emmen zal spelen. Dat meldt Voetbal International.

De KNVB was woest over de wijze waarop De Graaf het probleem aanpakte. Omdat zowel de Vierdaagse als de Zomerfeesten in Nijmegen zijn, heeft de stad te weinig politiemensen om ook nog de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te begeleiden. De Graaf wilde niet meewerken aan een oplossing, waarop de Nederlandse voetbalbond dreigde om NEC desnoods uit de competitie te nemen.

In de reglementen van de KNVB staat namelijk dat iedere ploeg de competitie moet aanvangen met een thuis- en uitwedstrijd. Nu zal die eerste thuiswedstrijd weliswaar niet in Nijmegen worden gespeeld, maar moet deze worden afgewerkt in Emmen. Hiermee lijkt de lucht geklaard en loopt NEC niet het gevaar om uitgesloten te worden van deelname aan de Eredivisie.

Maar, maar maar NEC toch...
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op jul 29, 2010, 21:52:00
Wat me bij het invullen van de prognose opviel is dat er ontzettend veel clubs zijn dit jaar die 'eventueel in de problemen zouden kunnen komen'. Dat Ajax, Feyenoord, Heerenveen, PSV, Utrecht, AZ, Groningen en Twente bovenin eindigen, daarvoor hoef je geen helderziende te zijn. Maar daarna...

Heracles presteerde uitzonderlijk goed, dat kan alleen maar minder gaan, al verwacht ik dat ze toch keurig middenmoot eindigen samen met NAC dat vooralsnog alleen problemen heeft naast het veld. Roda presteerde pas goed na de winter en dat was MET Kruiswijk. NEC, ADO Den Haag en Vitesse bleven er vorig jaar in maar zijn er niet bepaald sterker op geworden. De aankopen van Willem II zijn ook niet verbluffend. VVV speelde waardeloos zonder Honda en nu Schaken ook weg is lijken die ook veel zwakker. Excelsior en de Graafschap zijn promovendi dus hebben het altijd lastig.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Han op jul 30, 2010, 23:34:28

* De toeschouwersaantallen in de eredivisie en eerste divisie zijn dramatisch gedaald na de gebeurtenissen hierboven genoemd. Het schijnt dat de meeste mensen gaan kijken bij de Nostalgia League, een competitie die alleen open staat voor clubs die zijn verdwenen door faillisementen en fusies. Haarlem wint de competitie, vlak voor Waginingen en SC Gooiland.

In dát geval verklaar ik subiet PEC in al haar 'guises' failliet en is FC Zwolle géén doorstart. Mijn jongenskamer was getooid met groen-witte posters van PEC-EDO, PEC-ZFC, PEC-Zwolsche Boys, PEC- SC Gooiland, etc.

Die kon je op maandag, na afloop van de wedstrijd op zondag, kick-off half drie, afhalen bij de sigarenboer.

Ik ben niet anti-progress maar pro-nostalgia.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op aug 22, 2010, 14:04:51
Ik ben bijzonder tevreden met onze seizoensstart. Tegen FC Twente dat, eerlijk is eerlijk, niet in topvorm was wist onze gebrekkige verdediging de nul te houden en bij ADO winnen was bijzonder goed voor het zelfvertrouwen. De nederlaag in Amsterdam is ingecalculeerd maar doordat Wielaert werd meegenomen toch een prettige dag Amsterdam.

Qua aanval zit het wel snor bij ons en nu Hempte een serieuze versterking is en Wielaert de plek van Kruiswijk kan overnemen staat er een prima verdediging. Mijn doelstelling was om erin te blijven, nu denk ik dat we moeten kunnen meestrijden om plek 9.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: HJanneman op aug 22, 2010, 16:58:25
De nederlaag in Amsterdam is ingecalculeerd maar doordat Wielaert werd meegenomen toch een prettige dag Amsterdam.

Dat bericht was voor ons de kers op de taart van de avond, want het leek er verdacht veel op dat Wielaert uit was op het uitzitten van zijn contract op de Bogarde-manier bij Chelsea.

Sowieso is Ajax wel goed bezig om overbodige spelers elders te stallen.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Hielke op aug 25, 2010, 19:59:01
Wat ben jij supporter van een heerlijk chaotische club, Breda!

Citaat
NAC Breda wil alsnog een open dag organiseren. Die zou moeten plaatsvinden tijdens de winterstop, zo heeft NAC laten weten aan de clubraad in een reactie op de evaluatie die de Clubraad heeft opgesteld. Net als de Bredase club zelf betreurde de Clubraad het afgelasten van de open dag.

Die wilde NAC houden op 19 september, de verjaardag van NAC, als bij het Rat Verlegh Stadion ook de wielerronde Breda Classic wordt verreden. Een eerdere datum van 4 september was niet gewenst omdat diverse spelers dan ontbraken voor interlands en andere verplichtingen. De gemeente Breda gaf uiteindelijk geen toestemming voor 19 september.

Om het gemis enigszins te compenseren bekijken de Bredanaars nu welke mogelijkheden er tijdens de winterstop zijn. De club wil de open dag in dat geval combineren met een oefenwedstrijd. Zodra er meer duidelijkheid en zekerheid is over de open dag, zal NAC op dit onderwerp terugkomen.
(Voetbalzone.nl)
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op aug 26, 2010, 09:09:21
Wij hebben hier in Limburg nog een club die jullie beleid redelijk overtreft. MVV. Er is dit jaar een boek verschenen over Fortuna maar over de misstanden bij de pieren zou je een heel televisiejaar ieder week kunnen uitzenden. Nu hebben ze weer een nieuwe trekpop gevonden en is  het allemaal hosanna.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op okt 18, 2010, 00:06:15
Als Roda vijrdag wint in Breda dan zijn we gedeeld Koploper!
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: TeeZee op okt 27, 2010, 09:22:43
Heerlijk.

Powned journalist gepowned (http://www.youtube.com/watch?v=OR1cgc2iA3U#ws)
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: AthleticHolanda op nov 20, 2010, 13:41:48
Citaat
Bij de eredivisietopper Ajax-PSV van vanavond zijn geen PSV-fans. De NS heeft vanwege de problemen op het spoor bij  Utrecht besloten de supporterstreinen naar Amsterdam te schrappen. Andere vormen van vervoer voor de 1200 fans zijn op korte termijn niet te regelen.

Hoe belachelijk.

Waarom heeft de NS geen plan B als er een paar draadjes gaan branden?

Ben benieuwd hoe de fans reageren op deze onzin...
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: HJanneman op nov 20, 2010, 14:32:59
De één zijn dood is de ander zijn..ticket: de kaarten voor het uitvak zijn alweer in de verkoop gegaan voor thuissupporters..

Belachelijk situatie, inderdaad.
Mogen er eens uitsupporters komen bij een leuk affiche, kunnen ze niet..
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: FSC_87 op nov 20, 2010, 16:37:32
Belachelijk!

Hier in nederland krijgen ze meteen niks meer geregeld als er iets onverwachts is.
Verheug me alweer op de sneeuw de komende tijd...
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: HJanneman op nov 20, 2010, 18:02:05
Waarom moeten supporters een voorkeursbehandeling krijgen boven andere reizigers die momenteel OOK niet van A naar B kunnen komen?

Omdat supporters niet anders van A naar B mogen reizen en gewone reizigers wel, die kunnen nog in bussen vervoerd worden, bijvoorbeeld.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: HJanneman op nov 20, 2010, 18:51:21
Ik weet dat het dramatisch geregeld is met het ov, ik maak er veel gebruik van, maar nog altijd zijn er als gewone ov-gebruiker meer opties om van A naar B te geraken dan wanneer je als voetbalsupporter afhankelijk bent van een treincombi, want de PSV-supporters in bussen vervoeren wordt niet getolereerd, helaas.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Lek11 op nov 21, 2010, 14:37:15
Belachelijk inderdaad. Ze hadden makkelijk via Rotterdam kunnen reizen. Alleen men kon dan niet de 'veiligheid garanderen'. Hou toch op, dat was gewoon mogelijk geweest. Bovendien is het ook vrij zielig dat men niet met bussen kan afreizen. Onder politie begeleiding / escorte moet dit toch gewoon mogelijk zijn. Kennelijk niet. En dat wil het WK organiseren.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: AthleticHolanda op nov 21, 2010, 20:23:16
Waarom moeten supporters een voorkeursbehandeling krijgen boven andere reizigers die momenteel OOK niet van A naar B kunnen komen?

(Uit)Supporters worden verplicht om per trein te reizen via een vooraf bepaalde route en hebben dus geen andere keuze. Ze mogen dus niet iemand bellen om hen te brengen, geen alternatief openbaar vervoer gebruiken, geen andere routes nemen etc.
Degene die hiervoor verantwoordelijk is moet dan mijns inziens bij zo'n geval ook voor een alternatief zorgen, het was tenslotte niet enkele minuten voor vertrek gebeurd dus er was tijd genoeg om iets anders te regelen.

Maar eigenlijk denk ik dat ze stiekem wel blij waren geen 1200 PSV-fans naar de Amsterdam te hoeven vervoeren en ontvangen...

Zelf ben ik zaterdag naar Excelsior-VVV geweest, vraag niet hoe, maar ik ben er uiteindelijk gekomen. Waarom? Omdat ik ruim op tijd ben vertrokken en alternatieve routes heb gebruikt, deze kans kregen de PSV fans dus niet.

Ik vind het simpelweg te triest voor woorden dat men in Nederland de veruit populairste sport van het land op o.a. deze manier probeert te vermoorden.

Begrijp het ook totaal niet dat PSV en haar supportersverenigingen dit maar klakkeloos laten gebeuren... maargoed welkom in Nederland.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op nov 21, 2010, 20:37:54
Er zijn belangrijker zaken in de wereld dan een uitwedstrijd van je club bijwonen. Bovendien zijn er ook voor NS en overheden afgelopen weekend belangrijker zaken geweest: ik hoorde van een oud-leerling die gisteren vijf (!) uur heeft vastgezeten op station Geldermalsen; en dat is nog maar een voorbeeld. Dan vind ik dat je niet zo stellig kunt volhouden dat er voor de heren supporters even 'tig' bussen gecharterd moeten worden.

En een verzuchting tot slot:
ik snap het fanatisme niet waarmee mensen over dit soort zaken praten.

Dat de treindienst niet reed daar kan de NS weinig aan doen, dat er geen bussen beschikbaar waren is ook logisch. Een voorkeursbehandeling was ook niet nodig geweest.

Maar waarom mogen ze niet gewoon met de auto? Is Ajax v PSV zo'n risicowedstrijd?
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: AthleticHolanda op nov 21, 2010, 20:42:37
Er zijn belangrijker zaken in de wereld dan een uitwedstrijd van je club bijwonen. Bovendien zijn er ook voor NS en overheden afgelopen weekend belangrijker zaken geweest: ik hoorde van een oud-leerling die gisteren vijf (!) uur heeft vastgezeten op station Geldermalsen; en dat is nog maar een voorbeeld. Dan vind ik dat je niet zo stellig kunt volhouden dat er voor de heren supporters even 'tig' bussen gecharterd moeten worden.

En een verzuchting tot slot:
ik snap het fanatisme niet waarmee mensen over dit soort zaken praten.

Goed, relativeren kan je altijd. Ja, natuurlijk zijn er ergere dingen op de wereld, ja, natuurlijk zijn er talloze zaken belangrijker, maar dat is niet waar het hier om gaat.

Een vriend van mij zat vrijdagavond vier uur vast in de trein ergens bij Zeist. Dat is vervelend, net zoals er heel veel dingen vervelend zijn. Die vriend zat vast omdat het net was gebeurd en er op dat moment geen andere mogelijkheid was, deze was er gisterochtend wel.
Het probleem, en mijn 'fanatisme' ligt in het feit dat ik niet zo goed tegen onrechtvaardigheid kan. En in mijn ogen worden 1200 man die veel te veel geld betalen voor een verplichte behandeling als koeien waar ze inderdaad zelf voor kiezen behoorlijk onrechtvaardig behandeld.
De hele operatie afblazen was de makkelijkste optie: geen uitsupporters = geen problemen.
Toch waren er talloze mogelijkheden (zie vorige posts in dit topic) om deze fans naar Amsterdam en terug te vervoeren, als er maar 10% de wil was geweest dan was het gelukt, maar nee, we hebben in Nederland liever geen uitsupporters meer.

Buiten het hele PSV-verhaal vind ik het te belachelijk voor woorden dat de NS dit heeft laten gebeuren, een backup of zogenaamd plan B bestaat dus gewoon niet anno 2010, of beter gezegd, we zetten de reservevoorziening naast de gewone voorziening, daar moet je voor gestudeerd hebben hoor.

Maargoed, de NS komt er weer vrolijk mee weg, volgende week weet niemand meer dat het gebeurd is. PSV en haar fans vinden alles prima zo en de volgende keer gebeurt het vrolijk weer.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op nov 21, 2010, 20:49:42
Ja.

Ben je ooit bij PSV-Ajax geweest? Daar in Eindhoven zit de haat tegen Ajax heel (ongezond) diep. Lijkt me geen goed plan om 1200 man fijn met eigen vervoer de Randstad in te sturen. Zeker niet als ze wat anders dan evenementenpils in de achterbak hebben gezet.

Ik zie nooit Eredivisiewedstrijden waarin Roda niet speelt.

In mijn  beleving loopt er nauwelijks gajes rond bij PSV.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: AthleticHolanda op nov 21, 2010, 20:53:35
En ik neem aan dat ze gewoon hun geld hebben teruggekregen? Voilà, niks aan de hand en volgend jaar beter :).

Ik denk niet dat deze mensen het om het geld te doen is (anders betalen ze niet zoveel), wel om het wedstrijdbezoek.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op nov 21, 2010, 21:03:04
Er zijn belangrijker zaken in de wereld dan een uitwedstrijd van je club bijwonen. Bovendien zijn er ook voor NS en overheden afgelopen weekend belangrijker zaken geweest: ik hoorde van een oud-leerling die gisteren vijf (!) uur heeft vastgezeten op station Geldermalsen; en dat is nog maar een voorbeeld. Dan vind ik dat je niet zo stellig kunt volhouden dat er voor de heren supporters even 'tig' bussen gecharterd moeten worden.

En een verzuchting tot slot:
ik snap het fanatisme niet waarmee mensen over dit soort zaken praten.

Met iemand die op *zaterdag*  vijf uur vast gezeten heb, heb ik niet zo veel medelijden. Je weet dat je het risico loopt; als je op vrijdag vast kwam zitten, kon je er niet op anticiperen, maar op zaterdag wel. Als je dan het risico neemt de trein te nemen, dan getuigt het van weinig intelligentie om niet een plan B achter de hand te hebben.
Er rijden vanuit Geldermalsen bussen in alle windrichtingen, dus het was ongetwijfeld mogelijk om in een plaats te komen waar verder treinvervoer te regelen was.


Wat betreft de uit-supporters: de situatie in Nederland is belachelijk. Door het systeem van combi's wordt er een probleem in stand gehouden dat in andere landen nauwelijks meer bestaat. Groepsvervoer leidt bijna per definitie tot wangedrag en bovendien zijn groepen door de thuisfans een stuk makkelijker te "ontvangen" dan individueel aanreizende fans. Combiregelingen zijn bijna een garantie voor rellen of op zijn minst dreigende situaties. Wat het systeem weer in stand houdt.

Als er de fangroepen bij Manchester-Leeds, Bayern-Dortmund, Villa-Birmigham en zelfs Schalke-Dortmund buiten het stadion gewoon door elkaar kunnen lopen, dan doen we hier in Nederland toch wel iets fout. Wat dat betreft kan ik de houding van de regelmatige slachtoffers van combiregelingen goed begrijpen.

In dit particuliere geval was de oplossing ook weer verrassend simpel geweest. Laat de PSV-fans met z'n allen in de auto stappen en parkeren bij pak 'm beet de transformatorweg en zet daar een stuk of wat metro's klaar die ze naar de Arena brengen. Simpel, efficiënt, veilig en binnen vijf minuten met drie telefoontjes te regelen. Als je dan zo graag een combi wilt, heb dan ook de flexibiliteit om eens normaal na te denken.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op nov 21, 2010, 21:14:31
Goed, relativeren kan je altijd. Ja, natuurlijk zijn er ergere dingen op de wereld, ja, natuurlijk zijn er talloze zaken belangrijker, maar dat is niet waar het hier om gaat.

Een vriend van mij zat vrijdagavond vier uur vast in de trein ergens bij Zeist. Dat is vervelend, net zoals er heel veel dingen vervelend zijn. Die vriend zat vast omdat het net was gebeurd en er op dat moment geen andere mogelijkheid was, deze was er gisterochtend wel.
Het probleem, en mijn 'fanatisme' ligt in het feit dat ik niet zo goed tegen onrechtvaardigheid kan. En in mijn ogen worden 1200 man die veel te veel geld betalen voor een verplichte behandeling als koeien waar ze inderdaad zelf voor kiezen behoorlijk onrechtvaardig behandeld.
De hele operatie afblazen was de makkelijkste optie: geen uitsupporters = geen problemen.
Toch waren er talloze mogelijkheden (zie vorige posts in dit topic) om deze fans naar Amsterdam en terug te vervoeren, als er maar 10% de wil was geweest dan was het gelukt, maar nee, we hebben in Nederland liever geen uitsupporters meer.

Buiten het hele PSV-verhaal vind ik het te belachelijk voor woorden dat de NS dit heeft laten gebeuren, een backup of zogenaamd plan B bestaat dus gewoon niet anno 2010, of beter gezegd, we zetten de reservevoorziening naast de gewone voorziening, daar moet je voor gestudeerd hebben hoor.

Maargoed, de NS komt er weer vrolijk mee weg, volgende week weet niemand meer dat het gebeurd is. PSV en haar fans vinden alles prima zo en de volgende keer gebeurt het vrolijk weer.

Mensen die zich vier uur in een trein laten vastzetten, dat snap ik ook niet. Elke trein heeft een noodknop deurbediening en vanaf elk punt van het spoorwegnet (misschien met uitzondering van de Veluwe midden tussen Apeldoorn en Amersfoort) is een station binnen 1 à 1,5 uur te lopen. Natuurlijk weet je van te voren niet dan het 4 uur gaat duren, maar als je na een half uur nog geen millimeter bent opgeschoten, bestaat toch wel het vermoeden dat het veel langer zou kunnen gaan duren. Dan zou ik de beslissing 'ik ga lopen' wel aandurven.

Ik vind het overigens wel dat de NS/Prorail er wel ongenadig hard van langs krijgt. Natuurlijk zijn er voor alle systemen backups en natuurlijk valt de boel niet bij elk krom voltje of scheef amperetje uit. Dat het nu een keer mis gaat, komt door een groot incident en dat het na twee dagen allemaal weer functioneert, vind ik een prestatie van formaat. De onderliggende oorzaak is ook duidelijk: het maatschappelijke vergif dat schaalvergroting heet. Nog niet zo heel lang geleden had elk groter station een eigen seinhuis van waaruit de het station en de lijnen er omheen werden bediend; tegenwoordig is alles gecentraliseerd. En als het daar eens een keer fout gaat, dan gaat het goed fout.
 
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: AthleticHolanda op nov 21, 2010, 21:16:48
Supporters zijn heel zielig en lief en doen nooit een vlieg kwaad.

Sorry, maar wat bedoel je te zeggen?

In Nederland gebeurt nog zelden iets negatiefs op supportersgebied, dus mogen die 1200 man maar liever niet naar Amsterdam omdat er daarvan 50 zich wel eens misdragen hebben?

Of begrijp ik je verkeerd?
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: AthleticHolanda op nov 21, 2010, 21:22:42
Ik vind het overigens wel dat de NS/Prorail er wel ongenadig hard van langs krijgt.

...

Dat het nu een keer mis gaat, komt door een groot incident en dat het na twee dagen allemaal weer functioneert, vind ik een prestatie van formaat.

Een kleine brand is bij mij geen groot incident, je mag toch verwachten dat zoiets ooit kan gebeuren, dan neem ik aan dat wanneer je net 16 miljoen hebt gespendeerd aan een nieuw zenuwcentrum voor het spoor je op zoiets geanticipeerd hebt.

We leven in 2010 met de modernste apparatuur, de hoogst opgeleide mensen en daar betalen we ook naar, maar toch kan door één simpel brandje heel Nederland plat gelegd worden.
Sorry maar dat gaat er bij mij echt niet in.

En het ergste van al, wat gebeurt er mee? Niets, alles wordt geaccepteerd zoals altijd in Nederland.

Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op nov 21, 2010, 21:28:32
De repeterende plaat.

Supporters zijn heel zielig en lief en doen nooit een vlieg kwaad.


Over repeterende platen gesproken....

We weten allemaal dat er van de 100 uitsupporters 95 geen enkel probleem vormen. Wat ik me dus afvraag, is waarom er 1200 als vee worden behandeld in plaats van 60 aangepakt zodat de 1140 overgebleven gewoon als normale mensen behandeld worden.
Maar ja, ze hebben liever 1200 yuppen in het voormalige uitvak die braaf met een Ajax-vlaggetje zwaaien, meteen even voor hun kleine Jan-Willem of Charlotte een Ajax-dekbed kopen voor in de vinex-slaapkamer in Purmerend, 10 euro aftikken om te mogen parkeren op de Ajax-parkeerplaats en in de rust een Arena-kaart kopen waarvan de helft van het saldo nooit gebruikt wordt zodat ze een beker alcoholvrij Ajax-bier kunnen kopen en een broodje rood-witte Ajax-garnalen.

In het bovenstaande verhaal is (mutatis mutandis) elke grote club in West Europa in te vullen.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: AthleticHolanda op nov 21, 2010, 21:30:51
Realiteit is dat in Nederland de intensiteit waarmee voetbal door de harde kern van een aantal eredivisieclubs wordt beleefd, anders is dan die in Duitsland en België (voor zover ik heb kunnen constateren). Dat kun je vervelend vinden en glashard blijven ontkennen, maar het is zoals het is.

Omdat in Nederland de rotte appels er niet uit worden / zijn gehaald, in Duitsland en België wel, voor zover ik heb kunnen constateren.

M.a.w. we hebben een glorieuze voetbalwet maar er gebeurt niets mee.

Verder is het een discussie van kip (supportersgeweld) en ei (veiligheidsmaatregelen), maar we worden het toch niet eens............... pfff

Dat klopt.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op nov 21, 2010, 21:46:50
Sarcasme.

Ik refereer aan Beverwijk, Nancy, spreekkoren (waarvan iemand gaat zeggen dat die niet erg zijn), Groningse stenengooiers in Breda paar jaar terug, Bredase rellen na NAC-Go Ahead eerder dit kalenderjaar. En dit is dan nog maar wat ik me zo 1,2,3 herinneren kan.

Realiteit is dat in Nederland de intensiteit waarmee voetbal door de harde kern van een aantal eredivisieclubs wordt beleefd, anders is dan die in Duitsland en België (voor zover ik heb kunnen constateren). Dat kun je vervelend vinden en glashard blijven ontkennen, maar het is zoals het is.

Verder is het een discussie van kip (supportersgeweld) en ei (veiligheidsmaatregelen), maar we worden het toch niet eens............... pfff

Beverwijk was in het jaar kruik en bovendien niet in de buurt van het stadion. Net als aanvallen op supportershomes van/door ADO en Ajax. Heeft ook niks met voetbal te maken. Voetbal is voor sommige groeperingen een goed excuus om te gaan rellen. Het beste bewijs dat het deze lui niet om voetbal gaat, is wel dat er elk jaar met oud en nieuw hetzelfde gebeurt en dat destijds de dood van Fortuyn voor sommige elementen ook aanleiding was om te gaan rellen. Om nog maar te zwijgen over het uitgaansgeweld in sommige steden.

Andere incidenten zijn few en far between. In honderden wedstrijden in Nederland in op Almelo na elke stad waar betaald gevoetbald wordt, ben ik zelf één keer (nota bene door een Twente fan) uitgescholden en heb ik één keer een relschopper door een agent tegen de grond gewerkt zien worden (bij Vitesse). Het doen voorkomen alsof voetbalgeweld de regel is, is een valse voorstelling van zaken die overigens ook maar wat graag door de verschillende overheden wordt gegeven.

Wat betreft de spreekkoren: Ook dat gebeurt op lang niet zo'n grote schaal als men doet voorkomen. Toespelingen op 'kanker' of rascistische uitlatingen ben ik niet tegengekomen en het beruchte(?) 'Hoerenzoon' hoor ik in Nederland niet vaker dan in Duitsland. Waarbij de opmerking dat het in Duitsland na een paar minuten vanzelf weer verstomt, maar dat er in Nederland een heel circus van wordt gemaakt met speakers die zich er mee gaan bemoeien etc.
Een waarde-oordeel over dit soort spreekkoren zal ik niet geven, daar worden we het toch niet over eens.

Het probleem in Nederland is dat we niet in staat zijn om de relschoppers te isoleren en te elimineren. Niet dat een voetbalwet zaligmakend is, maar het feit dat er in Nederland al jaren en jaren alleen maar over wordt gepraat zonder dat er iets van de grond komt (en als de wet er eindelijk is, deze vooral voor oneigelijke doelen wordt gebruikt), zegt genoeg over de incompetentie van politiek, politie en justitie om met kleine, gerichte en doeltreffende maatregelen de angel uit het probleem te halen.
Het moet eens een keer afgelopen zijn dat de goedwillenden steeds maar weer te lijden hebben onder een handje vol kwaadwillenden.

Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op nov 21, 2010, 21:59:40
O ja dat was ik even vergeten, het is de schuld van het kapitaal. Stom van me....

Het is de schuld van het handje vol relschoppers dat er tussen zit, laat dat duidelijk zijn. Maar er zijn genoeg krachten in het voetbal die van de gelegenheid gebruik willen maken om om het traditionele voetbalpubliek te vervangen door een wat draagkrachtigere doelgroep. Is ook interessanter voor de sponsors.

Ik weet niet of het iemand is opgevallen, maar 20 jaar geleden werden clubs op het shirt gesponsord door bedrijven die hun diensten direct aan het publiek aanbieden (Opel, Akai, TDK, Nissan, Pioneer, Batavus, Schoenenreus....). Tegenwoordig zijn er bijna alleen maar zakelijke dienstverleners op de shirts te vinden. Men richt zich op een ander publiek en wil dat het liefst ook op de tribunes zien. Dus elke stok om de hond te slaan en het traditionele voetbalpubliek buiten te houden, wordt aangegrepen.

Een schoolvoorbeeld van deze ontwikkeling, is wat zich in Engeland heeft voltrokken na Hillsborough. Ten tijde van de ramp was het voetbalvandalisme in Engeland al ruim over het hoogtepunt heen en al snel was duidelijk dat niet het bestaan van staanplaatsen, maar twee andere factoren: een falend toegangsbeleid (blijven proppen in een vol vak) en de hekken om het veld de ramp veroorzaakten.
Toch heeft men het met non-argumenten voor elkaar gekregen dat staanplaatsen in de ban zijn gedaan. De daardoor gecreëerde schaarste op de kaartjesmarkt (stadioncapaciteiten die soms in één klap gehalveerd werden), heeft ervoor gezorgd dat voetbal voor veel gewone mensen onbetaalbaar is geworden.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op nov 21, 2010, 22:03:55
Mensen die zich vier uur in een trein laten vastzetten, dat snap ik ook niet. Elke trein heeft een noodknop deurbediening en vanaf elk punt van het spoorwegnet (misschien met uitzondering van de Veluwe midden tussen Apeldoorn en Amersfoort) is een station binnen 1 à 1,5 uur te lopen. Natuurlijk weet je van te voren niet dan het 4 uur gaat duren, maar als je na een half uur nog geen millimeter bent opgeschoten, bestaat toch wel het vermoeden dat het veel langer zou kunnen gaan duren. Dan zou ik de beslissing 'ik ga lopen' wel aandurven.

Ik vind het overigens wel dat de NS/Prorail er wel ongenadig hard van langs krijgt. Natuurlijk zijn er voor alle systemen backups en natuurlijk valt de boel niet bij elk krom voltje of scheef amperetje uit. Dat het nu een keer mis gaat, komt door een groot incident en dat het na twee dagen allemaal weer functioneert, vind ik een prestatie van formaat. De onderliggende oorzaak is ook duidelijk: het maatschappelijke vergif dat schaalvergroting heet. Nog niet zo heel lang geleden had elk groter station een eigen seinhuis van waaruit de het station en de lijnen er omheen werden bediend; tegenwoordig is alles gecentraliseerd. En als het daar eens een keer fout gaat, dan gaat het goed fout.
Ik heb ooit op de Veluwe twee uur stilgestaan omdat de trein een koe aanreed. Niemand mocht de trein uit.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op nov 21, 2010, 22:07:06
Ik heb ooit op de Veluwe twee uur stilgestaan omdat de trein een koe aanreed. Niemand mocht de trein uit.

Dat is ook geen kwestie van *mogen*  maar een kwestie van *doen*.

Overigens zou de Veluwe niet mijn keuze zijn om aan een wandeling te beginnen: tussen Apeldoorn en Barneveld kom je geen sterveling tegen. En da's toch al gauw een afstand van 30 km.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: 3434 op nov 21, 2010, 22:52:03
Ik begrijp de frustratie zeer goed van de mensen die niet kunnen gaan. Het geld is bijzaak.  De match missen, een topper tegen een vijand is (bijna) onbetaalbaar op emotioneel vlak, voor de echte spionkop.

Aan de andere kant, als men gezegd had: "reis er maar op los", was het vrijwel zeker fout gegaan. Ook al zijn het maar 50 mongolen die de boel begaaien. De eerste keer dat zo'n risicomatch geen combi is gaan ze er misbruik van maken. Stel dat er mensen in het ziekenhuis belanden of erger...

Ik denk dat  van dit combi-principe moeilijk af te stappen valt. Misschien geleidelijk afbouwen.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op dec 17, 2010, 10:21:50
Magistrale colomn die Ton Boot in de telegraaf heeft geschreven:

http://www.spakenburg.com/nieuws/?herkenning (http://www.spakenburg.com/nieuws/?herkenning)
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: AthleticHolanda op dec 17, 2010, 18:57:22
Twente-Heracles wordt afgelast vanwege veiligheidsredenen maar Zwolle kan wel naar Maastricht...
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Bier und Bratwurst op dec 17, 2010, 20:11:18
Tja ,hier in Twente is het ook een zootje buiten. Je kunt beter gaan langlaufen naar het stadion.Onverantwoord om de mensen naar het stadion te laten gaan.Ik ben het dus wel eens dat het afgelast is.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Lek11 op dec 19, 2010, 10:25:37
Fijn dat ze een 12:30 wedstrijd om 09:00 aflasten. Ik en vele andere Ajax-supporters waren al onderweg. Ze hadden het natuurlijk gisteren al moeten aflasten. Of hadden ze gedacht dat er vannacht ineens dooi zou intreden?
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Verwijderd lid op dec 19, 2010, 10:56:37
Fijn dat ze een 12:30 wedstrijd om 09:00 aflasten. Ik en vele andere Ajax-supporters waren al onderweg. Ze hadden het natuurlijk gisteren al moeten aflasten. Of hadden ze gedacht dat er vannacht ineens dooi zou intreden?

Waarschijnlijk had men niet op de hoeveelheid sneeuw gerekend zie er vannacht is gevallen; over het algemeen is er overal in het land meer sneeuw gevallen dan verwacht.
Wees blij dat ze het om 9 uur nog afgelasten. In België is gisteren een wedstrijd een half uur voor aanvang nog afgelast.

PSV-Roda gaat overigens, als enige wedstrijd in de eredivisie vandaag, wel gewoon door. http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagina/PSV-Roda-JC-Kerkrade-gaat-gewoon-door.htm (http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagina/PSV-Roda-JC-Kerkrade-gaat-gewoon-door.htm)
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: HJanneman op dec 19, 2010, 10:58:24
Ik vraag me nu ook af wat ze (gemeente/Ajax/NS) gaan doen om het donderdag wel door te kunnen laten gaan, want dat het zo in de huidige situatie niet door kan gaan is nu algemeen bekend..
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op dec 19, 2010, 13:31:23
Waarschijnlijk had men niet op de hoeveelheid sneeuw gerekend zie er vannacht is gevallen; over het algemeen is er overal in het land meer sneeuw gevallen dan verwacht.
Wees blij dat ze het om 9 uur nog afgelasten. In België is gisteren een wedstrijd een half uur voor aanvang nog afgelast.

PSV-Roda gaat overigens, als enige wedstrijd in de eredivisie vandaag, wel gewoon door. http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagina/PSV-Roda-JC-Kerkrade-gaat-gewoon-door.htm (http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagina/PSV-Roda-JC-Kerkrade-gaat-gewoon-door.htm)

Die arme KV supporters, voor de derde keer op rij in het stadion zijn wanneer de pot wordt afgelast.

Verbaas me wel dat PSV doorgaat want er ligt hier ook flink veel sneeuw.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: HJanneman op dec 19, 2010, 13:41:57
Net op Eredivisielive zag het er rondom het PSVstadion goed schoon uit, wat betreft fietspaden en autowegen, en op de stoepen hebben ze het over 2 cm sneeuw.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Lek11 op dec 19, 2010, 17:36:40
Die arme KV supporters, voor de derde keer op rij in het stadion zijn wanneer de pot wordt afgelast.

Verbaas me wel dat PSV doorgaat want er ligt hier ook flink veel sneeuw.

Die hebben alles op alles gezet om die wedstrijd te laten spelen omdat het de laatste wedstrijd van Afellay was.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op dec 19, 2010, 20:06:21
Die hebben alles op alles gezet om die wedstrijd te laten spelen omdat het de laatste wedstrijd van Afellay was.

Neehoor, in Eindhoven was gewoon minder sneeuw gevallen en de wegen vanuit Limburg waren ook goed begaanbaar. Een van de redenen waarom Ajax was afgelast was de spoorchoas bij Utrecht. Daar hadden ze in Eindhoven geen last van.

Tegenwoordig zijn velden eigenlijk altijd goed maar ligt het meer aan de veiligheid van de supporters.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op feb 23, 2011, 11:42:19
(http://i44.photobucket.com/albums/f40/joostvoncken/vvv/P1060826.jpg)

(http://i44.photobucket.com/albums/f40/joostvoncken/vvv/P1060827.jpg)

(http://i44.photobucket.com/albums/f40/joostvoncken/vvv/P1060831.jpg)

(http://i44.photobucket.com/albums/f40/joostvoncken/vvv/P1060836.jpg)

(http://i44.photobucket.com/albums/f40/joostvoncken/vvv/P1060839.jpg)

(http://i44.photobucket.com/albums/f40/joostvoncken/vvv/P1060842.jpg)

(http://i44.photobucket.com/albums/f40/joostvoncken/vvv/P1060845.jpg)

(http://i44.photobucket.com/albums/f40/joostvoncken/vvv/P1060848.jpg)

(http://i44.photobucket.com/albums/f40/joostvoncken/vvv/P1060849.jpg)
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op mrt 03, 2011, 20:26:10
Een prachtige website:

http://www.rodatv.nl/

Gemaakt door fans, niet door mij, met samenvattingen van potjes tussen 1985 en nu. Maar niet alleen leuk voor Rodafans, ook voor iedereen die nog eens beelden wil zien uit stadions van die tijd!

Mijn allereerste wedstrijd:
http://www.rodatv.nl/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=63&video_id=172
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Hugo op mrt 03, 2011, 20:43:18
Mijn eerste keer op Kaalheide.
http://www.rodatv.nl/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=63&video_id=115 (http://www.rodatv.nl/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=63&video_id=115)
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Joost op mrt 03, 2011, 21:38:46
Mijn eerste keer op Kaalheide.
http://www.rodatv.nl/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=63&video_id=115 (http://www.rodatv.nl/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=63&video_id=115)

Wat een pot! En die koppen!
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Han op mrt 31, 2011, 21:54:37
Ik probeer mij door media te laten inprenten dat Johan Cruijff en zijn entourage garant zouden staan voor de definitieve wederopstanding van Ajax. Ik vraag me af wie er eigenlijk kennis heeft kunnen nemen van de inhoud van zijn 'rapport'.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op mrt 31, 2011, 22:06:30
Ik probeer mij door media te laten inprenten dat Johan Cruijff en zijn entourage garant zouden staan voor de definitieve wederopstanding van Ajax. Ik vraag me af wie er eigenlijk kennis heeft kunnen nemen van de inhoud van zijn 'rapport'.

Zolang het onweert in de Bijlmer, zullen Eindhoven, Enschede en misschien wel Rotterdam de prijzen onderling verdelen.....
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op mrt 31, 2011, 22:39:21
Ha komma ha

Ooit gaat Sparta weer prijzen pakken!
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: hgrm op mei 15, 2011, 22:06:14
Ze hebben die derde pannenkoek binnen. Kunnen we er nu over ophouden?
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Bossche Bol op mei 15, 2011, 22:51:38
Uiteindelijk is dit dus gewoon een kutseizoen geworden.
Een zwarte zondag.
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: Sebastiaan_W op mei 16, 2011, 06:58:18
Het was een vermakelijk voetbalseizoen, waarbij het op meerdere fronten spannend was!
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: HJanneman op mei 16, 2011, 10:41:27
Geweldig einde van zo'n bizar(en daarom inmiddels weer 'gewoon') seizoen!
Zelfs het internet is even te klein om alles rond te spuien ;) !
Titel: Re: De Eredivisie 2010/2011
Bericht door: spons op mei 16, 2011, 16:43:29
De wereld van behoorlijk wat forumleden is in elkaar gestort of valt het mee ;) ?

Dat valt wel mee hoor alleen een beetje vreemde week deze week.

Geen radio en tv op zondag ( ik heb op mijn gemak mijn reisje naar Barnsley en Hull in juli kunnen plannen ) geen krant op maandag en zeker geen VI op woensdag voor de rest business as usual