Recente berichten

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
91
Overige landen / Re: Frankrijk
« Laatste bericht door watergatehopper Gepost op mei 22, 2019, 12:11:41 »

RC Strasbourg gaat een nieuw stadion bouwen. Mocht je hier nog niet geweest zijn dan kan ik deze van harte aanbevelen. Lekker fanatiek publiek daar..!!

http://www.watergatehopper.nl/page/straatsburg-stade-de-la-meinau
92
Algemeen / Re: Welke stadions verdwijnen na het seizoen?
« Laatste bericht door watergatehopper Gepost op mei 22, 2019, 12:07:41 »
Het voorwoord in het programmaboekje van een van de recente duels gaf daar informatie over;

ambtenaren.....
93
Algemeen / Re: Vraag het maar...
« Laatste bericht door Kölsche Bosschenaar Gepost op mei 22, 2019, 12:07:33 »
In Engeland heb je de stadions van Boston United, Brentford, Aldershot Town, Bath City en York City (misschien al te laat?) die binnenkort zullen verdwijnen. In Noord-Ierland is al 5 jaar sprake dat de stadions van Cliftonville en Glentoran snel verbouwd zullen worden. In Ierland geldt hetzelfde voor Dalymount Park & Tolka Park.

Al kan ik me zo voorstellen dat diverse clubs over 10 jaar nog steeds in hun stadion spelen. Plannen zijn één, uitvoeren een tweede.
York is uitgesteld tot de herfst van 2019 volgens mij. Zal waarschijnlijk ergens in oktober geopend worden. Wil in het nieuwe seizoen nog Bootham Crescent vincken.
94
Algemeen / Re: Vraag het maar...
« Laatste bericht door hgrm Gepost op mei 22, 2019, 12:05:21 »
Te veel om op te noemen, toch een poging wat dingen te noemen die nog niet genoemd zijn. En dan concentreer ik me vooral op "ouwe meuk".

1) De stadions waar vroeger in Nederland betaald voetbal is gespeeld en nu door amateurs worden gebruikt. Bijvoorbeeld: Be Quick Groningen, Zwartemeer, Rheden, DHC, ZFC (Hellas Sport tegenwoordig), Elinkwijk, AGOVV, RBC

2) Bij een aantal amateurclubs staan monumentale tribunes. Bijvoorbeeld VUC, LSC 1890, Rijssen, Enter Vooruit

3) Topamateurclubs hebben soms indrukwekkende complexen en een hele behoorlijke sfeer.


4) In België is ook een hele reeks clubs die ooit hoger gespeeld hebben en nu nog een stadion hebben dat daar van getuigt. Hetzelfde geldt voor Duitsland.

5) Clubs op nog steeds hoog niveau in het nabije buitenland die een mooi/interessant/oud/opvallend stadion hebben: bijvoorbeeld KV Mechelen, Union st Gilles, Standard, Metz, Lens, Meppen, Osnabrück, Münster, Wuppertaler SV,   
95
Algemeen / Re: Vraag het maar...
« Laatste bericht door Nort Gepost op mei 22, 2019, 11:49:02 »
In Engeland heb je de stadions van Boston United, Brentford, Aldershot Town, Bath City en York City (misschien al te laat?) die binnenkort zullen verdwijnen. In Noord-Ierland is al 5 jaar sprake dat de stadions van Cliftonville en Glentoran snel verbouwd zullen worden. In Ierland geldt hetzelfde voor Dalymount Park & Tolka Park.

Al kan ik me zo voorstellen dat diverse clubs over 10 jaar nog steeds in hun stadion spelen. Plannen zijn één, uitvoeren een tweede.
96
Nederland / Re: Eredivisie 2019/20
« Laatste bericht door hgrm Gepost op mei 22, 2019, 11:37:11 »
Het zijn er nu 8: 4 periodekampioenen en de vier hoogst geëindigde clubs zonder periodetitel. Voeg daarbij een reguliere promovendus en je hebt het over 9 posities die na het seizoen nog de mogelijkheid/zekerheid geven om te promoveren. Dat is wel veel inderdaad.

Ik ben wel voorstander van het behouden van het fenomeen 'periodekampioenschap' omdat ik denk dat de reden dat het in 1971 is ingevoerd nog steeds actueel is:
In 1971 (grote "sanering") hield de oude tweede divisie op te bestaan. Veel ploegen in de eerste divisie waren bang dat ze al snel uitgeschakeld zouden zijn voor promotie en dus nergens meer voor zouden spelen (want geen degradatiestrijd). Met periodekampioenschappen kun je zomaar door een reeks goede wedstrijden wel weer ergens om meedoen en bovendien begint het circus (destijds) vijf keer per seizoen opnieuw. Deze situatie is (zolang er geen promotie/degradatieregeling is met de nieuwe tweede divisie) nog steeds.

Ik zou wel voorstander zijn van het beperken van het aantal deelnemers aan de nacompetitie. Mijn ideale systeem zou zijn: 5 periodes van 7 wedstrijden (met ergens drie speelrondes die periodeloos zijn) levert 5 deelnemers  nr 16 van de eredivisie is de zesde deelnemer. Vervolgens 2 poules van 3 ploegen en een finale.
Omdat de nummers 1 of 2 (of allebei) meestal ook wel een periode pakken, komen de nummers 3 en 4, ook als ze zelf geen periodekampioen worden, als vervangend periodekampioen meestal ook wel in de nacompetitie terecht.
97
Nederland / Re: Kampioens- en degradatiewedstrijden
« Laatste bericht door Joost Gepost op mei 22, 2019, 11:30:10 »
Totaal mee oneens. Het is belangrijk dat die jonge jongens minuten maken in het betaalde voetbal. Dit draagt bij aan hun ontwikkeling. In een reserve competitie op maandagavond voor 3 man en een paardenkop  leren ze lang niet hetzelfde.

Dan leen je ze maar uit aan een Eerste Divisieclub.
Sowieso spelen ze hun thuiswedstrijden ook vaak op maandagavond voor 3 man en een paardenkop dus dat maakt weinig verschil.

Na een flink aantal jaren met deze proef is de enige conclusie die je kunt trekken dat de doorstroom van spelers niet significant is toegenomen. Hoogste tijd dus om te stoppen met deze proef.
98
Nederland / Re: Eredivisie 2019/20
« Laatste bericht door Rick Gepost op mei 22, 2019, 11:21:53 »
Ik ben wel benieuwd hoe de play-offs er dan uit gaan zien:

Nu:
kwartfinales: 4 ploegen uit de 1eD
halve finales: 2 winnaars QF + 4 ploegen uit de 1eD + 2 ploegen uit de ED
finales: 4 winnaars HF spelen om twee plaatsen in ED

Volgend jaar:
model 1
finale: 2 winnaars HF spelen om één plaats in ED
halve finale: 3 winnaars QF + 1 ploeg uit ED
kwartfinale: 6 ploegen uit 1eD

model 2
finale: 2 winnaars HF spelen om één plaats in ED
halve finale: 4 winnaars QF
kwartfinale: 7 ploegen uit 1eD + 1 ploeg uit ED

model 3
2 poules van 4 (7 ploegen uit 1eD, 1 uit ED)
finale tussen poulewinnaars

en zo zijn er nog wel een paar te verzinnen.

Ik ben benieuwd....

Het is uiteraard beter dan hoe het nu is, maar aan het einde van de competitie nog 6 of 7 ploegen overhouden die kans maken op promotie is eigenlijk belachelijk. 4 teams (de Jong-elftallen) mogen niet promoveren en 2 zijn op dat moment al gepromoveerd.
Na 38 wedstrijden heeft dan (bijna) de helft van de clubs nog uitzicht op Eredivisie-voetbal; dat devalueert die gespeelde 38 wedstrijden in mijn ogen enorm.
99
Nederland / Re: Eredivisie 2019/20
« Laatste bericht door Joost Gepost op mei 22, 2019, 11:05:32 »
Het wordt gewoon tijd voor een Nationaal Stadion!
100
Nederland / Re: Eredivisie 2019/20
« Laatste bericht door hgrm Gepost op mei 22, 2019, 11:01:07 »
Hoewel het er komend seizoen waarschijnlijk niet gaat komen, zou ik wel voorstander zijn van een Engels model. Een finale van de nacompetitie voor promotie op neutraal terrein. De Kuip zou mooi zijn, maar qua capaciteit en afstanden zou bijvoorbeeld ook de Galgenwaard van Utrecht een mooie optie zijn.

Zou inderdaad leuk zijn. De Kuip lijkt me inderdaad vooral te groot. Pas als de traditie een paar jaar gegroeid is, kun je grote toeschouwersaantallen verwachten.
Overigens ben ik er wel voor om De Kuip exclusief voor de bekerfinale te houden, de Arena voor de JC-schaal. Voor de finale van de play-offs zou je dan kunnen denken aan Galgenwaard, PSV-stadion ofzo.

Of het stadion kiezen zodra de deelnemers bekend zijn. Een finale GAE-Graafschap zou ik eerder in Arnhem of Enschede doen, maar MVV-NAC in Eindhoven.
Pagina's: 1 ... 8 9 [10]