GroundhoppersNet

Groundhopping => Nederland => Topic gestart door: Hielke op sep 06, 2009, 00:11:49

Titel: De Langeleegte
Bericht door: Hielke op sep 06, 2009, 00:11:49
Ik vind het van een fascinerend soort zelfkennis getuigen om je stadion De Braak of De Langeleegte te noemen. Er worden al genoeg zaken in het voetbal mooier gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. Je bereikt De Langeleegte via de aangelegen Korteleegte. Ergens tussen Groningen en de door god en alle mensen verlaten vlakte rond de Duitse grens. Daar ligt Veendam. De Langeleegte.

Het regent. Een koude wind snijdt over de tribunes, soms komen er druppels mee. Het knusse, authentieke stadion herbergt achter het doel een uitvak zoals een uitvak hoort te zijn. Bevolkt door tien supporters van Helmond Sport. De camerapaal die voor ons staat is gericht op de hoek van het stadion. Daar is geen tribune, laat staan publiek.

Het is een doelpuntrijke speelronde in de Eerste Divisie. Behalve aan De Langeleegte. In de rust zoeken we verkleumd de catering op. Het is opgehouden met zachtjes regenen en een fatsoenlijke doelpoging hebben we nog niet gezien. Er is verontwaardiging af te lezen van sommige gezichten. De koffie is op. Drieduizendeenenvijftig toeschouwers, daar had men geen rekening mee gehouden.

Na de koffieloze pauze volgt een al even inhoudsloze tweede helft. De grensrechter maakt een fout en krijgt allerlei verwensingen naar zijn hoofd. Onder meer een verbeten 'Pipo!'. Veendams voor hoerenjong. Het scorebord zegt negentig. Precies op het moment dat iedereen verwacht dat het niet meer gaat gebeuren, gebeurt het toch nog.

De scheidsrechter fluit af. 'Hè, hè,' hoor ik om mij heen. Zeg dat wel. In de gutsende regen verlaten we Veendam. De lichtmasten verworden tot stipjes en verdwijnen uit het zicht.

De Langeleegte, zonder koffie en zonder doelpunten.

(http://i523.photobucket.com/albums/w352/Hielke_album/BV%20Veendam/BVVeendam-HelmondSport004.jpg)

(http://i523.photobucket.com/albums/w352/Hielke_album/BV%20Veendam/BVVeendam-HelmondSport005.jpg)

(http://i523.photobucket.com/albums/w352/Hielke_album/BV%20Veendam/BVVeendam-HelmondSport016.jpg)

(http://i523.photobucket.com/albums/w352/Hielke_album/BV%20Veendam/BVVeendam-HelmondSport017.jpg)

(http://i523.photobucket.com/albums/w352/Hielke_album/BV%20Veendam/BVVeendam-HelmondSport023.jpg)

(http://i523.photobucket.com/albums/w352/Hielke_album/BV%20Veendam/BVVeendam-HelmondSport025.jpg)
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: 3434 op sep 06, 2009, 10:44:35
Mooi verslag en die laatste foto vind ik ook top. Je ziet een man zuchtend de tribune verlaten, "goed dat het voorbij is".  Mooi.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Han op sep 06, 2009, 13:20:41
Ik schreef dit ooit en misbruik jouw topic als platform voor ontboezeming:


De afstand Zwolle-Veendam roept beelden op van het begin-en eindpunt van de Transsiberische Expres. Moskou- Wladiwostok. Eigenlijk scheelt het ook niet eens zoveel. Tussen Zwolle en Veendam is een asfaltlint getrokken met onderbroken witte strepen om het aankomende verkeer te scheiden van het afvallende verkeer. Het is een geknoopte sjerp die door Overijssel via Drenthe en Friesland verbindt met Groningen. Op de knooppunten liggen tientallen provinciale pleisterplaatsjes uit de Bosatlas waar je van 80 kilomer per uur moet terugschakelen naar 50 kilometer per uur.

Die plaatsjes kun je dromen want je hebt goed opgelet tijdens aardrijkskundeles. De eerste provincie die je leerde ken je nu nóg uit je hoofd. Maastricht-Eijsden-Vaals-Gulpen-Valkenburg-Meerssen-Kerkrade-Rolduc-Heerlen-Hoensbroek-Geleen-Lutterade-Sittard-Maasbracht-Wessem-Weert-Nederweert-Roermond-Tegelen-Venlo-Venraaij-Gennep- Mook. Dat kon je klassikaal feilloos opdreunen.

Tijdens aardrijkskundeles wordt de Langstraat geafficheerd als het epicentrum van leerlooijeren en schoenenindustrie. In Aarle-Rixtel gieten ze klokken, in Leerdam blazen ze glas, in Purmerend bevindt zich de grootste schapenmarkt en langs de Rijn staan steenbakkerijen.

Veendam is héél ver. Het is een veenkolonie en daar wonen alleen maar arme mensen. Het is een lintdorp. In Veendam woon je niet want het roept beelden op van kolchozen en sovchozen. Aardrijkskundeles in Nederland.

In Veendam is niemand geboren. Het is namelijk eindpunt van deportatie. Een asylum, de voorloper van de Goelag-archipel. Veendam is het schrikbeeld van aardrijkskundeles. Je wordt er naartoe verbannen om veen te steken in je woont in een kolonie. Er wordt louter uitgebakken spek gegeten met zompig brood.
 
Het is 1968. Mijn vader is een katholieke middenstander, eigenaar van een parfumeriezaak, lid van de pretentieuze St Vincentiusvereniging én bezitter van de eerste Vauxhall Victor in Zwolle. Het is een trendsettende auto met een lederen voorbank uit één stuk met kenteken EV-85-04. Na jaren trouwe dienst wordt de Vauxhall Victor ingeruild voor een Toyota Celica. Kenteken 62-67-ES. Blauwe plaat met witte letters.

Auto’s moeten ingereden worden. Ik werp een blik op de ranglijst van de 2de Divisie A. Seizoen 1967-1968. We hebben het dan onder andere over SC Drenthe, SC Gooiland, NOAD, ZFC, Hermes DVS, Baronie, EDO, Zwolsche Boys, Limburgia.

Veendam. De auto moet ingereden worden. Veendam uit. Het is 1967 en de auto moet ingereden worden. Om 16.00 uur gaat op dinsdagmiddag de parfumeriewinkel dicht. ‘Wegens omstandigheden gesloten’. Dinsdagavond en PEC speelt uit tegen Veendam.

Als je uit speelt tegen Veendam speel je ook echt úit. Er komt geen eind aan. De wedstrijd begint om 20.00 uur plaatselijke tijd. Veendam bevindt zich in een andere tijdzone.

Na een eindeloze reis doemen van héél verre vier lichtmasten op in 1967. Horizonmagneten. Ik ben een jongetje en transfixed door horizonmagneten die een veenkolonie in lichterlaaie zetten. De provincie Groningen uit de Bosatlas wordt aangelicht door horizonmagneten.

Ik weet de uitslag niet meer. Ik zie vanuit de inmiddels lang en breed ingereden Toyota Celica kenteken 62-67-ES , beelden van een langgerekt dorp, gedrapeerd aan een kanaal. Veendam. Nog twaalf kilometer naar Veendam terwijl je de verkeersbordaanduiding aan de stadsgrens al bent gepasseerd. Veendam. Het stadshart klopt langs een kanaal dat als aorta dient en aan de bypass ligt De Langeleegte. De boezem van Veendam. 1967.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Hielke op sep 06, 2009, 13:59:56
Prachtig stuk. Leuk dat het 42 jaar na dato nog even actueel is.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Gert op sep 07, 2009, 23:13:15
Het knusse, authentieke stadion herbergt achter het doel een uitvak zoals een uitvak hoort te zijn. Bevolkt door tien supporters van Helmond Sport.

Die mensen horen van hun club een seizoenkaart voor het leven te krijgen.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: spons op sep 07, 2009, 23:18:30
Die mensen horen van hun club een seizoenkaart voor het leven te krijgen.

waarom ?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Stadionhopper op sep 07, 2009, 23:56:14
Die mensen horen van hun club een seizoenkaart voor het leven te krijgen.

Iedereen doet alsof Veendam iets mythisch is. Het is een aardig stadion, de reis erheen is als een reis naar ieder stadion. Ik kan ook vertellen om op een doodnormale woensdagmiddag vanuit Limburg naar Kickers Emden te reizen om 's nachts om 02:30 uur weer thuis te komen en om 5:00 weer op moest om te werken.

Neem dan de Adelaarshorst, dat smaakt en ruikt nog naar nostalgie (al ben ik er na de renovering niet meer geweest).
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Han op sep 08, 2009, 01:19:32
Iedereen doet alsof Veendam iets mythisch is.
Iedereen? Is dat zo? Vertel.

Veendam is onder andere vanwege haar decentrale ligging en de naam van de ground een metafoor voor voetbalromantiek. So close and yet so far.


Citaat
Het is een aardig stadion, de reis erheen is als een reis naar ieder stadion. Ik kan ook vertellen om op een doodnormale woensdagmiddag vanuit Limburg naar Kickers Emden te reizen om 's nachts om 02:30 uur weer thuis te komen en om 5:00 weer op moest om te werken.
Ja en? Toen ik in Maastricht woonde reisde ik tweewekelijks af naar Zwolle voor thuiswedstrijden van PEC. Big deal.

Ik rij 1600 kilometer vv voor een potje in Alexandrië. Piece of cake.

Wat probeer je nou te ontkrachten of te ontzenuwen of te bevestigen?

Citaat
Neem dan de Adelaarshorst, dat smaakt en ruikt nog naar nostalgie (al ben ik er na de renovering niet meer geweest).
Ja en?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Stadionhopper op sep 08, 2009, 08:36:36
Iedereen? Is dat zo? Vertel.

Veendam is onder andere vanwege haar decentrale ligging en de naam van de ground een metafoor voor voetbalromantiek. So close and yet so far.

 Ja en? Toen ik in Maastricht woonde reisde ik tweewekelijks af naar Zwolle voor thuiswedstrijden van PEC. Big deal.

Ik rij 1600 kilometer vv voor een potje in Alexandrië. Piece of cake.

Wat probeer je nou te ontkrachten of te ontzenuwen of te bevestigen?
 Ja en?

Het hele topic gaat over de mystiek van De Langeleegte en de reacties die daarop volgen.

Het verhaal van Emden was slechts een voorbeeld. Groningen of Cambuur zijn voor de meeste Nederlanders nog verder weg dan Veendam.

Er valt niets te ontkrachten, ontzenuwen of te bevestigen.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Rinus A. op sep 08, 2009, 21:06:04
Geen zorgen, hopper, ik vind geen ene fuck aan de trip naar Veendam.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Gert op sep 09, 2009, 18:50:16
waarom ?

Omdat dat echte clubtrouw is. Los van de Langeleegte, maar als je als fan van godbetert Helmond Sport na al die jaren zonder aansprekend resultaat bereid bent een uurtje of 8 te reizen op een doordeweekse avond om met 10 man in een uitvak te staan dan ben je een trouwe. Dan verdien je een pluim, ja.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Joost op sep 09, 2009, 18:56:31
Omdat dat echte clubtrouw is. Los van de Langeleegte, maar als je als fan van godbetert Helmond Sport na al die jaren zonder aansprekend resultaat bereid bent een uurtje of 8 te reizen op een doordeweekse avond om met 10 man in een uitvak te staan dan ben je een trouwe. Dan verdien je een pluim, ja.

Periodetitels, nacompetitie, halve finale beker 1997.

Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: King Nothing op sep 09, 2009, 22:22:37
Ik ben blij als mijn club uit tegen Veendam speelt. Gewoon, thuis warm eten en om 18.30 in de supportersbus stappen en dan gewoon om 19.15 uur in Veendam staan. Heerlijk :-)

Over dat verre reizen gesproken, Emmen speelde in een ver verleden (jaar of 5 terug) voor de KNVB Beker uit tegen FC Eindhoven. Dat was op een druilerige dinsdag in oktober. Ik, mijn zus en twee goede vrienden van mij waren de enige 4 Emmensupporters tussen de 700 Eindhovenaren. De chauffeur van de spelersbus van FC Emmen voegde zich bij ons in het uitvak. De woensdag erna stonden we zowaar in 't Wereldje van de Voetbal International. Het was opgevallen dat er 5 Emmenaren waren die maar liefst 9 spandoeken hadden opgehangen en die bewaakt werden door 6 agenten en 8 stewards. Emmen speelde met een b-keus (toen we dat nog konden...) en verloor met 3-1 ofzo. De wedstrijd was bagger, maar de reis en de gezelligheid in het uitvak maakten de 90 minuten meer dan goed.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Sebastiaan_W op sep 10, 2009, 08:40:14
Periodetitels, nacompetitie, halve finale beker 1997.Joost je vergeet even dat clubs als de eredivisie een grotere achterban hebben(uitzonderingen daargelaten) en dat supporters van clubs uit de eerste divisie aardig wat moeten opofferen om hun club aan het werk te zien op een vrijdagavond. Denk er maar eens aan dat de meeste mensen werken en/of naar school moeten.

De clubs in de eredivisie spelen meestal op zaterdag of zondag en dan is het over het algemeen toch een stuk eenvoudiger om uitwedstrijden te bezoeken. Maar ja de commercie wil de vrijdagavond als speelavond en die brengen meer in het laatje dan de supporters.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Stadionhopper op sep 10, 2009, 08:44:13
Joost je vergeet even dat clubs als de eredivisie een grotere achterban hebben(uitzonderingen daargelaten) en dat supporters van clubs uit de eerste divisie aardig wat moeten opofferen om hun club aan het werk te zien op een vrijdagavond. Denk er maar eens aan dat de meeste mensen werken en/of naar school moeten.

De clubs in de eredivisie spelen meestal op zaterdag of zondag en dan is het over het algemeen toch een stuk eenvoudiger om uitwedstrijden te bezoeken. Maar ja de commercie wil de vrijdagavond als speelavond en die brengen meer in het laatje dan de supporters.

Ik denk dat Joost antwoord gaf op de opmerking dat Helmond Sport al jaren geen aansprekend resultaat heeft behaald.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Joost op sep 10, 2009, 09:20:57
Ik denk dat Joost antwoord gaf op de opmerking dat Helmond Sport al jaren geen aansprekend resultaat heeft behaald.

Juist. Al is 12 jaren teren op zulke kleine dingetjes wel erg mager. Helmond Sport lijkt me desondanks wel een leuk team om voor te supporteren.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Hugo op sep 10, 2009, 10:07:52
En toch doet Helmond Sport het al jaren heel netjes in de 1e Divisie.

Maar wat heeft dat te maken met de Langeleegte?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: spons op sep 10, 2009, 10:50:34
Omdat dat echte clubtrouw is. Los van de Langeleegte, maar als je als fan van godbetert Helmond Sport na al die jaren zonder aansprekend resultaat bereid bent een uurtje of 8 te reizen op een doordeweekse avond om met 10 man in een uitvak te staan dan ben je een trouwe. Dan verdien je een pluim, ja.

uurtje of 8 ? volgens mijn routeplanner is helmond - veendam maar 261 km dus 2,5 uur heen en 2,5 uur terug, laat je dan op de heenweg nog een file meepakken en een uurtje extra rekenen dan kom ik nog maar op 6 uur.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Stadionhopper op sep 10, 2009, 11:29:16
uurtje of 8 ? volgens mijn routeplanner is helmond - veendam maar 261 km dus 2,5 uur heen en 2,5 uur terug, laat je dan op de heenweg nog een file meepakken en een uurtje extra rekenen dan kom ik nog maar op 6 uur.

Misschien gaan ze allemaal met de vrijwillige combibus, die mag maar 100 km/u op de snelweg :-)
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Sebastiaan_W op sep 10, 2009, 15:36:16
uurtje of 8 ? volgens mijn routeplanner is helmond - veendam maar 261 km dus 2,5 uur heen en 2,5 uur terug, laat je dan op de heenweg nog een file meepakken en een uurtje extra rekenen dan kom ik nog maar op 6 uur.

Het zal je nog vies tegenvallen op de vrijdag. Paar seizoenen terug vanuit A'dam naar Sittard 4 uur vertrokken en om kwart over 8 waren we bij het stadion. Seizoen erna met de bus vanuit IJmuiden om half vier vertrokken en tegen half negen kwamen we aan bij het stadion. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden van deze prachtige speeldag.

Eindhoven supporters heb ik in Velsen ook wel eens het stadion zien betreden toen de wedstrijd al een minuut of 20 aan de gang was.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: spons op sep 10, 2009, 16:07:16
Ik zal over anderhalve week dan maar ruim de tijd nemen.

Ze zijn echt gek geworden bij de knvb, Harkemase Boys - Feyenoord ( voor mij toch ook zo'n 240 kilometer ) wordt om 5 uur 's-middags gespeeld
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Hugo op sep 10, 2009, 16:10:31
Ik zal over anderhalve week dan maar ruim de tijd nemen.

Ze zijn echt gek geworden bij de knvb, Harkemase Boys - Feyenoord ( voor mij toch ook zo'n 240 kilometer ) wordt om 5 uur 's-middags gespeeld

Spelen ze gewoon in Harkema?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: spons op sep 10, 2009, 16:12:27
Spelen ze gewoon in Harkema?

ja er wordt gelukkig gewoon in Harkema gespeeld
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Rinus A. op sep 10, 2009, 21:22:50
Ik ben blij als mijn club uit tegen Veendam speelt. Gewoon, thuis warm eten en om 18.30 in de supportersbus stappen en dan gewoon om 19.15 uur in Veendam staan. Heerlijk :-)

Over dat verre reizen gesproken, Emmen speelde in een ver verleden (jaar of 5 terug) voor de KNVB Beker uit tegen FC Eindhoven. Dat was op een druilerige dinsdag in oktober. Ik, mijn zus en twee goede vrienden van mij waren de enige 4 Emmensupporters tussen de 700 Eindhovenaren. De chauffeur van de spelersbus van FC Emmen voegde zich bij ons in het uitvak. De woensdag erna stonden we zowaar in 't Wereldje van de Voetbal International. Het was opgevallen dat er 5 Emmenaren waren die maar liefst 9 spandoeken hadden opgehangen en die bewaakt werden door 6 agenten en 8 stewards. Emmen speelde met een b-keus (toen we dat nog konden...) en verloor met 3-1 ofzo. De wedstrijd was bagger, maar de reis en de gezelligheid in het uitvak maakten de 90 minuten meer dan goed.

Ben je de broer van Marijke?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: King Nothing op sep 10, 2009, 22:10:36
Neen. Ik ken ook geen Marijke.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Joost op sep 11, 2009, 09:43:34
Ik zal over anderhalve week dan maar ruim de tijd nemen.

Ze zijn echt gek geworden bij de knvb, Harkemase Boys - Feyenoord ( voor mij toch ook zo'n 240 kilometer ) wordt om 5 uur 's-middags gespeeld

Ijsselmeervogels v Roda is gelukkig op een normale 20:00. Ook al gauw zo'n 230 kilometer.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Houseman op feb 17, 2010, 10:57:43
Veendam is op het moment ernstig in de problemen en kan na Haarlem wel eens de volgende worden. Vrijdag dient een rechtzaak waarin de club van haar grootste geldschieter 1,3 miljoen eist. Bij verlies van de rechtzaak is het over en uit. En misschien ook wel bij winst... er is een stelletje clowns aan het bewind daar.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: King Nothing op feb 18, 2010, 21:20:20
Ik volg de nieuwsberichten over Veendam nauwlettend. 't Is toch voor ons Emmensupporters de enige club tegen wie we een echt derby gevoel hebben. Dus vanuit dat oogpunt zou ik enorm balen als de club verdwijnt. Maar verder...

Bestuur is een bende, financieel is het een bende. Een licentieaanvraag met een tekort van 1,4 miljoen (op een begroting van 3,zoveel miljoen) die, naar nu blijkt, is afgedekt door een BV waar 20.000 euro in zit. De belastingdienst schijnt iets van een half miljoen tegoed te hebben. Sorry, maar als je als bestuur zo bezig bent verdien je gewoon een faillissement.

'k Vind het alleen klote voor de medewerkers, spelers en supporters.  Voor hun hoop ik echt dat het goed komt. 
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: hgrm op feb 18, 2010, 21:37:22
Ik zie het somber in. Tot het gevalletje "Haarlem" dacht ik dat er altijd ter elfder ure altijd wel redding zou komen. Niet dus....

Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Niels_Zitterd op feb 19, 2010, 13:45:08

Van rtvnoord.nl

VEENDAM - BV Veendam spant maandag een nieuw kort geding aan tegen geldschieter Jans Norder. Voorlopig wordt ook nog geen surseance van betaling aan gevraagd.

Vrijdagmorgen bepaalde de rechter dat het kort geding van de club tegen Norder niet ontvankelijk werd verklaard, omdat Veendam geen voltallig bestuur heeft. De club is nu op zoek naar een derde bestuurslid.


Wat een blunder van het bestuur van Veendam. Nu hebben een aantal van die lieden al bewezen niet capabel te zijn maar dit gaat ook nergens meer over...

Het is maar te hopen dat ze op de een of andere manier nog wat kunnen regelen want het is al erg genoeg dat er een club is verdwenen dit seizoen als het er nog meer worden zou dit wel eens verregaande gevolgen kunnen gaan hebben voor o.a de topklassen en de Jupiler League...
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Stadionhopper op feb 20, 2010, 10:41:30
Het is maar te hopen dat ze op de een of andere manier nog wat kunnen regelen want het is al erg genoeg dat er een club is verdwenen dit seizoen als het er nog meer worden zou dit wel eens verregaande gevolgen kunnen gaan hebben voor o.a de topklassen en de Jupiler League...

Als clubs niet kunnen voldoen aan hun verplichtingen is het terecht dat ze uit de competitie genomen worden. Er is niets jammers aan dat er dan clubs verdwijnen. Eindelijk worden er in Nederland maatregelen genomen. Na jarenlange belastinggelden van burgers in de clubs te hebben gestoken. In Duitsland krijgt een club meteen punten in mindering of wordt uit de competitie genomen.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Joost op feb 20, 2010, 14:06:49
Als clubs niet kunnen voldoen aan hun verplichtingen is het terecht dat ze uit de competitie genomen worden. Er is niets jammers aan dat er dan clubs verdwijnen. Eindelijk worden er in Nederland maatregelen genomen. Na jarenlange belastinggelden van burgers in de clubs te hebben gestoken. In Duitsland krijgt een club meteen punten in mindering of wordt uit de competitie genomen.
Maar in Duitsland en ook Belgie is er al jaren een vangnet van een lagere divisie, dat was er in Nederland lang niet.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Stadionhopper op feb 20, 2010, 14:13:23
Hoezo niet? De clubs kunnen doorstarten in de amateurs. Dat gebeurd in feite ook in Belgie en Duitsland. De Regionalliga en daaronder zijn allemaal amateurdivisies.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: King Nothing op feb 21, 2010, 03:24:49
Naar het zich laat aanzien hebben bijv. FC Oss en Emmen in het afgelopen transferwindow al die spelersaankopen om degradatie te voorkomen, voor niets gedaan. Grote kans immers dat, na het verloren geding tegen Jans Norder, Veendam op de fles gaat en er dus geen clubs zullen degraderen op basis van sportieve prestaties. Helaas.

Och, vast bouwen aan het team voor 2010/11 ;-) Emmen speelt zich, met Veendam die het seizoen uitspeelt, toch wel veilig dankzij die versterkingen. Oss ook trouwens. Degradatie gaat tussen Telstar, Sittard en Omniworld.

Ik heb ondertussen begrepen dat er bij Veendam 2 heren bezig zijn om de club te redden. Ergens heb ik wel het idee dat Veendam het dit jaar wel uit gaat zingen. Alleen hebben ze dan wel een probleem in de komende seizoenen, de begroting moet drastisch naar beneden en het vinden van nieuwe sponsoren zal een enorme klus worden na de rechtszaken tegen Norder.
Alleen, laat de KNVB dan wel ingrijpen en de club wel straffen voor dit wanbeleid. Idd, zoals in Engeland. Laat Veendam maar op -10 beginnen.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Niels_Zitterd op feb 21, 2010, 12:32:01
Als clubs niet kunnen voldoen aan hun verplichtingen is het terecht dat ze uit de competitie genomen worden. Er is niets jammers aan dat er dan clubs verdwijnen. Eindelijk worden er in Nederland maatregelen genomen. Na jarenlange belastinggelden van burgers in de clubs te hebben gestoken. In Duitsland krijgt een club meteen punten in mindering of wordt uit de competitie genomen.

Ik ben het met je eens dat er geen belasting geld in BVO's moet worden gestoken. Zoals het bij sommige clubs er aan toe gaat neig ik er zelfs naar om dit competitie vervalsing te noemen.

Echter voor de supporters van, in dit geval Veendam vind ik het waardeloos. Er is niets erger dan je club (dreigen) kwijt te raken door een paar lieden die er al jaren een beleid op na houden waarvan je weet dat het vroeg of laat goed misgaat...

Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: hgrm op feb 21, 2010, 13:26:54
Als je je realiseert hoeveel de overheid verdient aan het betaald voetbal.....Alleen al de directe inkomsten (BTW op kaartjes, inkomstenbelasting) zijn vele miljoenen. Dus dan mag de overheid ook wel eens wat terug doen als de bedrijfstak in de problemen zit.
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat de geldkraan rücksichtlos open moet. Voor clubs als Volendam en Haarlem zou een garantiefonds moeten bestaan om de boel te saneren. Nieuw bestuur, verder in de topklasse of hoofdklasse en van daar uit opnieuw beginnen.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Hugo op feb 21, 2010, 14:38:17
Ik ben het met je eens dat er geen belasting geld in BVO's moet worden gestoken. Zoals het bij sommige clubs er aan toe gaat neig ik er zelfs naar om dit competitie vervalsing te noemen.

Ik zie het probleem niet. Alles en nogwat krijgt subsidie in Nederland; theaters, hangjongeren in Gouda, kaartclubjes etc. Dus dan mogen die voetbalclubs ook wel wat krijgen.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Niels_Zitterd op feb 22, 2010, 08:14:30

Clubs, verenigingen e.d. die subsidie krijgen zijn over het algemeen gerund door vrijwilligers.
Een BVO wordt gerund door professionals en professionele voetballers. Hier is het waar de schoen wringt.
Als een BVO geld krijgt van een gemeente en een gedeelte hiervan wordt via allerlei constructies aangewend om spelers te gaan aantrekken dan blijf ik dit competitie vervalsing vinden.

Als er al gemeentelijke steun naar BVO's gaat dan moeten er richtlijnen komen zodat voor iedere club een gelijk financieel klimaat is m.b.t. gemeenschapsgeld.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: hgrm op feb 22, 2010, 09:40:14
Ook theaters etc. zijn professionele organisaties. Daar gaan ook smakken geld tegenaan. En die trekken geen duizenden bezoekers per twee weken; degenen die dat wel doen, hebben geen subsidie nodig.

Het probleem is dat de opbrengsten van het betaald voetbal binnenkomen bij het Rijk (inkomstenbelasting, BTW), maar dat de gemeenten subsidie geven. Die dragen dus wel de lasten maar hebben niet de lusten. Dit leidt tot willekeur op grond van lokale belangen en de lokale financiële positie. Er moet dus vanuit de rijksoverheid (ministerie van sport) beleid komen voor ondersteuning van toeschouwerssporten.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Niels_Zitterd op feb 22, 2010, 10:57:07
Theaters maken regelmatig gebruik van ouderen, mensen met een beperking die daar kleine taken uitvoeren waardoor een theater in aanmerking komt voor subsidie.
Dat is bij een BVO meestal niet van toepassing. Hoe hier de richtlijnen voor zijn durf ik niet te zeggen.


Het probleem is dat de opbrengsten van het betaald voetbal binnenkomen bij het Rijk (inkomstenbelasting, BTW), maar dat de gemeenten subsidie geven. Die dragen dus wel de lasten maar hebben niet de lusten. Dit leidt tot willekeur op grond van lokale belangen en de lokale financiële positie. Er moet dus vanuit de rijksoverheid (ministerie van sport) beleid komen voor ondersteuning van toeschouwerssporten.

Niets aan toe te voegen.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Hielke op mei 12, 2010, 10:53:23
Vandaag is er dan echt een einde gekomen aan betaald voetbal in Veendam.

Wat rest is de Langeleegte.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: King Nothing op mei 12, 2010, 21:31:08
Ook het einde van de enige derby die Emmen had. Al blijft derby wel raar klinken bij 2 clubs die een 45km uit elkaar liggen.
Jammer voor de supporters, erg jammer.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Hielke op mei 20, 2010, 10:54:22
Aan alles hoorde je dat de betrokkenen in Veendam spijt leken te hebben van het 'onnodige' faillissement. En zie daar.

Citaat
Redding BV Veendam in de maak

Veendam - BV Veendam lijkt toch nog gered te gaan worden. Hoewel curator mr. Wim Entzinger nog niet wil vooruitlopen op eventueel goed nieuws, is de kans levensgroot dat er vandaag beroep wordt aangetekend tegen het faillissement. Dat beroep dient dan bij het gerechtshof in Leeuwarden.

Het benodigde bedrag van 750.000 euro om de club van de ondergang te redden, zou bij elkaar gebracht zijn. Een substantieel deel daarvan komt van de voormalige bestuursleden Jans Norder (vier ton + een sponsorovereenkomst voor vijf jaar) en Henk-Jan Hoekman (twee ton). Ook zijn er extra commerciële inspanningen geleverd door het managementduo Korte/Kaspers van BV Veendam.

Vandaag vergadert een groep oostelijke ondernemers over de mogelijkheden om extra geld te genereren voor BV Veendam. Ook oud-international Marc Overmars is hierbij betrokken. Hij is tevens technisch manager van Go Ahead Eagles. Gepoogd wordt om Michael de Leeuw over te nemen van BV Veendam. (Dagblad van het Noorden)
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: hgrm op mei 20, 2010, 10:59:46
<sarcasme>
Ik kan vanuit Amersfoort het gejuich in Oss horen...
</sarcasme>
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: hgrm op jun 01, 2010, 00:03:35
Ik schrijf dit terwijl mijn horloge aan het verspringen is van "31" naar "1".

Er is nog geen uitspraak in het hoger beroep van Veendam tegen het faillisement. Dat betekent dat Veendam nog steeds een licentie heeft op 1 juni.

Als het hoger beroep wordt toegewezen, is er niks aan de hand, speelt Veendam volgend seizoen gewoon  eerste divisie en Oss topklasse.

Maar wat nu als Veendam definitief failliet gaat?
Het is dan na 1 juni, dus heeft Oss niet reglementair recht op een plaats in de eerste divisie.

Gaat de KNVB TOP toch toelaten? Of worden ook IJsselmeervogels en de kampioen Zondag gepolst of ze interesse hebben. Of een competitie van 17, zoals Kesler zo graag wil???
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: AB op jun 01, 2010, 11:56:23
Al nieuws uit het Veendamse?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Hielke op jun 01, 2010, 12:07:57
RTV Noord:

Citaat
KNVB eist sluitende begroting van BV Veendam

VEENDAM - BV Veendam moet dinsdag voor middernacht een sluitende begroting en een plan van aanpak indienen bij de KNVB.

De voetbalbond eist ook dat Veendam de schulden van het afgelopen seizoen heeft weggewerkt. Mocht dit niet lukken, dan krijgt de club geen licentie voor het komend seizoen. Het beroep tegen het faillissement van BV Veendam, dat woensdag dient voor het Gerechtshof in Leeuwarden, heeft dan ook geen zin meer. BV Veendam heeft op dit moment nog een tekort van twee ton.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: hgrm op jun 01, 2010, 12:11:46
En als ze geen licentie krijgen? Dan kunnen ze toch naar de topklasse?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: ðe waan op jun 01, 2010, 19:54:21
Ik schrijf dit terwijl mijn horloge aan het verspringen is van "31" naar "1".

Er is nog geen uitspraak in het hoger beroep van Veendam tegen het faillisement. Dat betekent dat Veendam nog steeds een licentie heeft op 1 juni.

Als het hoger beroep wordt toegewezen, is er niks aan de hand, speelt Veendam volgend seizoen gewoon  eerste divisie en Oss topklasse.

Maar wat nu als Veendam definitief failliet gaat?
Het is dan na 1 juni, dus heeft Oss niet reglementair recht op een plaats in de eerste divisie.

Gaat de KNVB TOP toch toelaten? Of worden ook IJsselmeervogels en de kampioen Zondag gepolst of ze interesse hebben. Of een competitie van 17, zoals Kesler zo graag wil???

Het seizoen eindigt op 30 juni, niet op 31 mei. Gaat Veendam (of een andere club) deze maand failliet dan is Oss nog zeker van de eerste divisie.

Ik meen dat clubs twee afdelingen lager verder mogen als er geen licentie wordt afgegeven. Dat betekent dus dat Veendam dus in de hoofdklasse zou mogen instromen.  Alleen torsen ze dan wel de bestaande schuldenlast mee, reden waarom Haarlem ook van dit scenario heeft afgezien.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: spons op jun 02, 2010, 13:31:12
Van de website van DTS 35 afgelopen zaterdag, ook de nacompetities in de diverse amateurcompetities worden verknald door het getreuzel rondom Veendam, voor Excelsior Maassluis geld a.s. zaterdag precies hetzelfde, als we gelijk spelen zijn we "misschien" gepromoveerd :

Vanmiddag stond het derde en beslissende duel in de Poule B van de tweede ronde nacompetitie op het programma. Plaats van handeling was het terrein van v.v. Bennekom alwaar in een rechtstreeks duel tegen DOVO, uit buurgemeente Veenendaal, de beslissing moest vallen om de 1e plaats in deze poule. Vooraf leek het zo te zijn dat de winnaar van deze poule verzekerd zou zijn van een plekje in de hoofdklasse voor volgend seizoen. Van de week werd echter duidelijk dat er toch een finale moet worden gespeeld tegen de winnaar van Poule A. Dit alles i.v.m. het beroep wat loopt in de soap rondom BVO Veendam. Snapt u het nog? Duidelijk is dat de winnaar van de finale volgend seizoen hoofdklasse speelt. De verliezer is dus afhankelijk van de rechterlijke uitspraak inzake het faillissement van BVO Veendam, dus krijgt in geval van een negatieve uitslag voor Veendam alsnog een plek in de hoofdklasse
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Hielke op jun 04, 2010, 15:57:25
Veendam lijkt het toch te gaan redden. De Houdini-act van het jaar!

Citaat
Hof vernietigt faillissement BV Veendam

Leeuwarden -  Het gerechtshof in Leeuwarden heeft het faillissementsvonnis inzake BV Veendam vernietigd. De club is weer teruggevallen in een staat van surseance van betaling.

Volgens bewindvoerder mr. Wim Entzinger is BV Veendam nog niet gered. Eerst moet een crediteurenakkoord worden bereikt met de schuldeisers. BV Veendam probeert nu met spoed deze procedure te bewerkstelligen.

"Dit is slechts een tussenstap in de redding van de club", benadrukt Enzinger, "maar wel een heel belangrijke." Uit de gevarenzone is BV Veendam nog niet. Als een club in surseance van betaling verkeert, is de KNVB gerechtigd om de betaald voetbal licentie alsnog in te trekken. (Dagblad van het Noorden)
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: hgrm op jun 05, 2010, 01:01:19
Hoop doet leven....
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Hielke op apr 19, 2012, 19:56:27
Red Veendam, word Kolonicio!

http://www.sc-veendam.nl/component/content/article/105/2202-kolonicio-actiepagina.html
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Joost op jun 06, 2012, 16:02:30
(http://gallery.mailchimp.com/ffc4fbffdc5c32a5def26ac7b/images/Veendam_anno_1915.jpg)

Deze komt uit de nieuwsbrief van SC Veendam.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: FC_Emmen op jun 11, 2012, 11:32:13
Ben je de broer van Marijke?

Late reactie, maar ik denk dat jij de jongen bedoeld die eerder altijd www.emmenfans.nl bijhield waar ook veel foto's enzo op stonden, die ging wel jarenlang met ene Marijke die ook altijd mee ging naar wedstrijden.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Joost op mrt 29, 2013, 11:38:21
Uiteraard!
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: ðe waan op mrt 30, 2013, 17:08:21
Ben ik een gevoelloze ijsklomp als ik stel dat ik het belachelijk vind om geld te geven aan het overeind houden van een professionele voetbalclub?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: FC_Emmen op mrt 30, 2013, 19:30:28
Ben ik een gevoelloze ijsklomp als ik stel dat ik het belachelijk vind om geld te geven aan het overeind houden van een professionele voetbalclub?
Ik heb het idee dat ze volgend seizoen of die daar op weer met de pet rond kunnen… Mochten ze het redden uiteraard.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Joost op mrt 31, 2013, 00:52:49
Ben ik een gevoelloze ijsklomp als ik stel dat ik het belachelijk vind om geld te geven aan het overeind houden van een professionele voetbalclub?

Misschien. Ik heb sympathie voor Veendam en hoop dat ze overleven. Zeker met minder licentieeisen die ondertussen echt aan de horizon zijn verschenen. Ik heb het idee dat een club als Veendam niet alleen door eigen falen maar ook door niet meer realistische eisen aan de rand van de afgrond staat.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: ðe waan op mrt 31, 2013, 18:05:27
Dat laatste is wel zeker ja. Daarom zouden ze er juist goed aan doen alles op alles te zetten om een goede doorstart te maken in de hoofdklasse en zo proberen stapje voor stapje terug te keren in plaats van op een houtje-touwtje manier op dezelfde voet door te gaan (al lijkt het me sterk dat dit gaat slagen).
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Terranova op apr 02, 2013, 11:15:36
Ik heb 0,0 eurocent aan Veendam overgeschreven. Van de ene kant neig ik er wel naar, van de andere kant blijft het een bodemloze put zoals Derksen het zei. Het is allemaal heel leuk en aardig al die acties om Veendam te redden, maar op de lange termijn heeft het totaal geen nut.
En bovendien kun je dan tegenwoordig elke 3 maanden wel een paar euro gaan storten naar een BVO.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Nort op apr 02, 2013, 16:15:38
SC Veendam gaat niet in beroep tegen de uitspraak van het faillissement en is vanaf nu definitief failliet.

Bron: Veendam twitter
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: 3434 op apr 02, 2013, 16:31:29
Voor de fans is het altijd het ergste vind ik. Spelers, coahces of bestuursmensen vinden wel een andere club. De fans en clubspelers (als die er al zijn) krijgen mijn steun en sympathie.

Weet iemand hoeveel er nodig was (en ingezameld?). Was het net niet of echt nog 10x te weinig en dus onoverkomelijk.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: FC_Emmen op apr 02, 2013, 16:42:00
Citaat
De SportClub Veendam laat weten dat via een groot aantal inzamelingsacties èn de maximale bijdrage van de investeerdersgroep rond hoofdsponsor Koos Gjaltema substantieel te weinig is om de continuïteit van SC Veendam op korte en lange termijn te waarborgen.

De genoemde investeerdersgroep liet aan de curator en de bestuurder van de SportClub Veendam heden weten, dat zij een bedrag van maximaal 200.000 euro kon bijdragen aan de totale reddingsoperatie. Deze som genomen bij het bedrag dat concreet op de bankrekening staat van Stichting Red SC Veendam (70.000 euro), de opbrengst uit de sms-actie (20.000 euro) en het benefietconcert (30.000 euro), is, gesteld dat het overgemaakt zou worden, bij lange na niet voldoende om dit seizoen af te maken en een gezonde start te realiseren voor het seizoen 2013/14.

Daarbij verwijst de curator naar de verklaring van Henk de Haan, die onderaan dit persbericht staat.

Mr. Breuker: ‘Ik acht het niet langer verantwoord om op deze weg voort te gaan. Wanneer na zóveel aandacht en publiciteit verreweg geen 675.000 euro op de rekening staat, wij daarbij nog tot een crediteurenakkoord moeten komen èn er plusminus 400.000 euro moet komen om na dit seizoen verder te gaan, is er in mijn ogen sprake van onvoldoende financieel draagvlak. Waarbij ik overigens alle lof uitspreek voor de vele inspanningen die heel veel mensen de afgelopen week belangeloos hebben gepleegd.t 220k was....
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: spons op apr 02, 2013, 17:05:49
Voor de fans is het altijd het ergste vind ik. Spelers, coahces of bestuursmensen vinden wel een andere club. De fans en clubspelers (als die er al zijn) krijgen mijn steun en sympathie.

Weet iemand hoeveel er nodig was (en ingezameld?). Was het net niet of echt nog 10x te weinig en dus onoverkomelijk.

Er was ongeveer 7 ton direct nodig en 1 miljoen tot het einde van het seizoen en ze hadden ongeveer 350.000 opgehaald

Inderdaad als fan lijkt het me vreselijk om zo iets mee te maken
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: RoelG op mei 16, 2013, 08:57:45
Wanneer wordt bekend of Veendam kan doorstarten in de Hoofdklasse?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: 1893 op mei 17, 2013, 09:13:05
Citaat
SC Veendam krijgt groen licht van KNVB

De KNVB heeft het plan van aanpak van SC Veendam dat gericht is op een doorstart in de hoofdklasse goedgekeurd. De club wil gaan werken met een begroting van ongeveer honderdvijftigduizend euro.

De voetbalbond heeft wel een voorwaarde gesteld. Uiterlijk eind mei moet duidelijk zijn of de plannen organisatorisch en financieel haalbaar zijn. SC Veendam gaat hoogstwaarschijnlijk in de zondaghoofdklasse spelen. Jan Schulting is nadrukkelijk in beeld om trainer te worden.

Immiddels is er ook een bestuur en Raad van Advies geformeerd. Andre van der Veen wordt de voorzitter. Formeel moet de oprichting van de nieuwe vereniging nog plaatsvinden. Dick Lukkien is benaderd om zitting te nemen in de Raad van Advies. De assistent-trainer van FC Groningen is al langer betrokken bij het proces dat tot een doorstart in het amateurvoetbal moet leiden.

De gemeente Veendam is positief over de ontwikkelingen bij de club. De verwachting is dat er op korte termijn overeenstemming wordt bereikt over de huursom voor stadion De Langeleegte.

http://rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=120933
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: RoelG op jun 11, 2013, 11:22:39
Citaat
en doorstart voor SC Veendam in de hoofdklasse zit er niet meer in. De KNVB geeft de club geen tweede kans zich in te schrijven om op amateurniveau door te gaan.

Afgelopen vrijdag gaf het bestuur bij de voetbalbond aan dat de begroting niet sluitend is en werd er besloten zich niet in te schrijven. De KNVB had niet verwacht dat Veendam zich zou terugtrekken. 'We hebben de afgelopen tijd regelmatig contact gehad met het bestuur en het zag er allemaal prima uit. Ik heb er eigenlijk ook nooit aan getwijfeld dat het zou lukken. Aan de andere kant willen we natuurlijk ook niet dat een club na drie maanden spelen omvalt.' zegt beleidsmedewerker wedstrijdzaken Hans Boll van de KNVB.

Beoogd trainer Jan Schulting gaf zondag de moed nog niet op. Hij deed in de uitzending van Noord Sport een oproep om nog één keer de schouders eronder te zetten en een doorstart mogelijk te maken.

Oud-directeur Piet Scholtens heeft een aantal supporters inmiddels laten weten dat SC Veendam definitief ophoudt te bestaan. Scholtens had zich nog graag willen inzetten om er voor te zorgen dat er volgend seizoen gevoetbald zou worden in stadion De Langeleegte. 'Ik kan niets meer doen. Teleurstellend is dit.' zegt clubman Scholtens.

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=121608
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: rogo_breda op mrt 23, 2016, 13:11:51
Weet iemand of het mogelijk is om binnen te komen in stadion de Langeleegte? Ik wil/moet hem nog steeds een keer bezoeken als ik enigszins in de buurt ben.

Of wordt er ook nog wel eens gevoetbald? Volgens mij heeft FC Groningen er wel eens een oefenwedstrijd gespeeld in de voorbereiding, doen ze dit elk jaar?
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Luccie op mrt 23, 2016, 13:24:54
Weet iemand of het mogelijk is om binnen te komen in stadion de Langeleegte? Ik wil/moet hem nog steeds een keer bezoeken als ik enigszins in de buurt ben.

Of wordt er ook nog wel eens gevoetbald? Volgens mij heeft FC Groningen er wel eens een oefenwedstrijd gespeeld in de voorbereiding, doen ze dit elk jaar?

Misschien word je volgend jaar op je wenken bediend :)

http://www.boerenmacht.nl/wedstrijden-jong-fc-bij-promotie-naar-jupiler-league-in-de-langeleegte
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Sebastiaan_W op mrt 23, 2016, 16:03:28
Misschien word je volgend jaar op je wenken bediend :)

http://www.boerenmacht.nl/wedstrijden-jong-fc-bij-promotie-naar-jupiler-league-in-de-langeleegte

Mes in de rug voor de Veendam supporters.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Bier und Bratwurst op mrt 23, 2016, 16:25:34
Misschien word je volgend jaar op je wenken bediend :)

http://www.boerenmacht.nl/wedstrijden-jong-fc-bij-promotie-naar-jupiler-league-in-de-langeleegte

Wat een ellende voor Veendam zeg!
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: HRM1880 op mrt 23, 2016, 16:41:00
Degoutant toch.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Arjen op mrt 23, 2016, 22:25:48
Voor zo ver mij bekend heeft FC Groningen geen schuld aan het stoppen van betaald voetbal in Veendam. Sterker, FC Groningen heeft (op bescheiden wijze) meegedraaid in een van de reddingsplannen voor de plaatselijke BV. Nu het stadion helaas niet meer wordt bespeeld door BV Veendam (mogelijk nog wel door de amateurs van Veendam 1894) is dit mijn inziens niet zo'n raar idee. Dit in tegenstelling tot het aanbieden van goedkope seizoenskaarten van FC Groningen aan Veendam-supporters kort na het faillissement...
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: rogo_breda op mei 24, 2016, 19:56:19
Jong Groningen niet, Groningen 1 wel een keertje:

http://www.vi.nl/nieuws/groningen-laat-vervlogen-tijden-herleven-op-de-langeleegte.htm?channel=phone (http://www.vi.nl/nieuws/groningen-laat-vervlogen-tijden-herleven-op-de-langeleegte.htm?channel=phone)
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Denniss op jun 27, 2016, 18:11:49
Vrije verkoop voor Groningen - QPR op de lange leegte. Lange zijde 9 euro, hoofdtribune 12 euro.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: rogo_breda op mei 28, 2017, 09:48:06
Het is er helaas nog steeds niet van gekomen de Langeleegte te bezoeken. Oefent Groningen er deze zomer weer?

Binnenkort gaat de boel op de schop.
http://www.dvhn.nl/groningen/Metamorfose-van-Langeleegte-22241144.html (http://www.dvhn.nl/groningen/Metamorfose-van-Langeleegte-22241144.html)
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: rogo_breda op jul 28, 2017, 13:32:26
Morgen Groningen - Emmen op de Langeleegte. Laatste kans om de Langeleegte in de huidige vorm te zien.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: Nickky op jul 29, 2017, 19:16:24
Wat een hard gelag voor de echte Veendam supporters. Jij bestaat niet meer en jouw twee grootste rivalen spelen in jouw stadion.... pfffff ik zou de Gall&Gall bezoeken.
Titel: Re: De Langeleegte
Bericht door: rogo_breda op jul 29, 2017, 21:28:36
Dat dacht ik vooraf ook inderdaad. Ben echter minimaal 10 herkenbare Veendam supporters tegengekomen die vooral blij leken te zijn nog eens voetbal te zien in hun stadion. Maar inderdaad zullen er veel meer thuis pijn hebben zitten lijden.