Auteur Topic: Stijgers & Dalers 2012/13  (gelezen 66112 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wekke

  • Berichten: 2762
  • Geslacht: Man
Re: Stijgers & Dalers 2012/13
« Reactie #270 Gepost op: jun 10, 2013, 21:04:42 »
Zijn toch geen matchen die publiek aantrekken of vergis ik mij?

Ik weet niet in hoeverre Londerzeel publiek trekt, maar ik weet wel dat beide clubs uitkijken naar Londerzeel. Voor hen is dit nu eenmaal een 'derby'.

Offline cafebac

  • Berichten: 1095
  • Geslacht: Man
Re: Stijgers & Dalers 2012/13
« Reactie #271 Gepost op: jun 10, 2013, 21:15:51 »
FC Charleroi (het oude Couillet) is gefuseerd met Heppignies (voluit: R Jeunesse Sportive Heppignies-Lambusart-Fleurus, een fusieclub met drie partners) tot R Charleroi-Fleurus op het stamnummer van Heppignies. Gevolg is dat het stamnummer van FC Charleroi (94) nu in de aanbieding is gedaan. Als er geen koper komt (bijv. Châtelet), wordt het nummer geschrapt en mag het Provinciaal Comité van Henegouwen naar eigen inzicht een vervangende stijger aanwijzen uit P1 (de no. 2 in de stand, US Solrézienne, of de verst gekomen club in de eindrondes die niet promoveerde: FC Gosselies).

Hetzelfde trucje zou moeten gebeuren in West-Vlaanderen door de fusie van Ieper en BS Poperinge tot Westhoek, maar daarover heb ik ook niets meer gehoord. Daar zou VG Oostende in principe in aanmerking moeten komen.

Joost, kom er maar in.

Maar wat doet Charleroi-Heppignies dan in de reeksindeling voor de 4e klasse? Die club wordt dan toch reeds vermeld bij 3e Klasse?

Overigens scandeerden fans van Olympic in de eenmalige derby tegen FC Charleroi al 'Heppignies heppignies heppignies!'. Ik vroeg me destijds al af waarom maar nu moest het denk ik impliceren dat de spelers van FC zonder club zouden te komen zitten bij een fusie met het hogere Heppignies.
Het doel van de fusie lijkt me het mogen bespelen van Neuville, maar denkt de club hier ook werkelijk publiek te kunnen trekken?