Lierse bestaat niet meer dus een fusie met Westerlo gaat nogal moeilijk lukken. En een herstart is de komende 10 jaar niet mogelijk.
Als je doelt op dat gedrocht van Kempenzonen gelieve dan de juiste benaming te gebruiken want het ligt nogal gevoelig ;-)
Maar ik begrijp je wel. Het idee van 1 grote Kempische club speelt al erg lang. Het zal er echter nooit van komen doordat niemand zijn eigen belangen opzij wil zetten. Bovendien betwijfel ik of die club ook volk zou aantrekken. Zelfs Westerlo kreeg geen poot aan de grond tussen de traditieclubs KV Mechelen, Antwerp en Lierse. Zelfs niet toen ze als enige op het hoogste niveau overschoten. Mensen stappen niet snel over naar een andere club plus er is hier ook een groot aantal supporters dat naar Anderlecht, Club Brugge en Standard trekt.
Los van de emotionele lading die ik volledig kan begrijpen, wil ik toelichten dat ik het over de supporters (en sponsors) van het verdwenen Lierse had, die nu over twee clubs zijn verdeeld. De combinatie met een club die hogerop speelt en toch nooit wat zal worden als Westerlo, zou volgens mij wel een degelijke profclub kunnen opleveren. Als er (enig) succes is, zullen de mensen wel komen.
Gewoon als zelfstandige club op amateurbasis verder doen is natuurlijk ook voor iedereen een optie, maar op termijn ben je dan als club tot de anonimiteit veroordeeld en dat zou jammer zijn voor de achterban die het oude Lierse had, terwijl ook Westerlo wel een zekere (beperkte) supportersschare heeft.
Ik denk dat de hardcore supporter inderdaad niet van club zal verwisselen, maar de massa voetbalfans die niet zo fanatiek zijn, malen daar niet om hoor. Ik heb het hier in Gent met eigen ogen gezien; altijd zo'n 10.000 gemiddeld in het verleden, de verhuis naar het nieuwe stadion en de successen die kort daarop volgden, leidden al snel tot een verdubbeling van dat gemiddelde. Nu daalt het weer wat omdat de club weer minder niveau haalt, dat heeft ze al 3.000 toeschouwers gemiddeld gekost. En hier gingen ook veel mensen naar Anderlecht of Club Brugge, als er in eigen stad of streek succes is, gaan die daar veel minder makkelijk naartoe en zeker de lokale jeugd die begint naar het stadion te gaan niet.
Ook het aantal supporters van Gent buiten de stad is gestegen, blijkbaar is die groep nu zelfs groter dan de mensen uit de gemeente Gent, dat hoorde of las ik tot mijn verbazing deze zomer... Dat is ook wel te horen aan de taal die de mensen spreken op de tribunes, waar bij Racing Gent nagenoeg iedereen Gents praat of met een Gentse accent spreekt, is dat bij de blauw-witte buren veel minder het geval en hoor je veel andere (voornamelijk andere Oost-Vlaamse) tongvallen.