Auteur Topic: DFB-pokal  (gelezen 3088 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Sebastiaan_W

 • Berichten: 1953
 • Geslacht: Man
  • Voetbal is meer dan gewoon een wedstrijd
DFB-pokal
« Gepost op: mrt 26, 2008, 08:05:49 »
Inmiddels zijn de finalisten voor de DFB-pokal van dit seizoen bekend. De finale zal gaan tussen het pocherige FC Hollywood en de werkers uit het Rührgebeid Borussia Dortmund. Ook worden er in een aantal regio's/deelstaten verbandspokalen gespeeld, waarbij clubs uit de lagere divisies een 'ticket' kunnen bemachtigen om volgend seizoen in de DFB-pokal uit te komen. De meeste verbandspokalen zijn nog aan de gang, maar een paar clubs hebben zich inmiddels ervan verzekerd om volgend seizoen in de DFB-pokal uit te mogen komen en hopen dat er een mooie bundelsiga club uit de koker rolt van de zomer. Bij de DFB-pokal hebben de amateurverenigingen altijd het thuisvoordeel. De volgende clubs hebben zich reeds geplaatst om uit te komen in de DFB-pokal van 2008/09:
Eintracht Nordhorn, Lüneburger SK, Preussen Münster, Fichte Bielefeld.

Een mooie site om deze diverse pokalen te volgen is:
http://www.wessihopper.de/verbandspokallinks.htm


Offline Hugo

 • Berichten: 2856
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: DFB-pokal
« Reactie #1 Gepost op: mrt 26, 2008, 09:08:57 »
Eintracht Nordhorn is zeker een leuke voor augustus. Want in de competitie, Oberliga = nivo 4, bakken ze er helemaal niks van. Munster staat ook nog steeds op mijn niet bestaande verlanglijstje.

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4497
 • Geslacht: Man
Re: DFB-pokal
« Reactie #2 Gepost op: mrt 26, 2008, 17:41:56 »
ahhhh, Preussen Münster. Warme herinneringen komen boven.

Op de dag dat er 300 kilometer westelijker een uiterst spectaculaire wedstrijd werd gespeeld om het Nederlands kampioenschap de amateurs -HSC'21 hield Quick Boys op 3-3-, vochten twee Traditionsvereine om te overleven in de Regionalliga.

In de ene hoek, voorzien van de groene shirts en ondersteund door negenduizend fans, vice-kampioen van 1951, Gründungsmitglied van de Bundesliga, amateurkampioen van 1994 en recordkampioen van de Oberliga Westfalen: Preussen Münster!!

In de ander hoek, in de zwartwitte shirts en toegejuichd door 500 meegereisde supporters, lange tijd in de 2e Bundesliga actief en vier jaar in de Bundesliga. Tweemalig 'Bayernbesieger' en bewoner van het Lohrheidestadion: SG Wattenscheid 09!!

Halverwege de eerste helft deelde Münster de eerste klap uit. Een voorzet werd zum 1:0 binnengewerkt. Even was Wattenscheid versuft, maar daarna ging het op zoek naar de gelijkmaker. De gelijkmaker die voor Wattenscheid voldoende zou zijn om zich te redden. Veel verder dan wat plaagstootjes kwam het niet; Münster hield de dekking gesloten.

Objectief beschouwd was de wedstrijd niet om aan te zien. Münster hoefde niet meer en Wattenscheid kon niet meer. Maar de spanning maakte veel goed. De spanning was voelbaar in het bejaarde stadion aan de Hammer Strasse. Eén verdwaalde goal van Wattenscheid zou Münster naar de Oberliga kunnen sturen.

Na 90 minuten stond het nog steeds 1-0. Na het laatste fluitsignaal barste het feest op de tribunes los. Alles wat lopen en klimmen kon, klauterde over de hekken heen en betrad het speelveld. Münster had het gered. Niemand wist immers nog dat het uitstel van executie zou zijn; drie jaar later hielp er geen lievemoederen meer aan en werd de Oberliga toch werkelijkheid.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen