Auteur Topic: Ref on tour  (gelezen 73137 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline FCT1980

 • Berichten: 2366
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #105 Gepost op: apr 18, 2017, 21:51:17 »
Als ik dit lees dan weet ik weer waarom ik nooit naar Burton ga.Heel misschien als Villa er speelt maar dan kies ik liever een andere away game. Wat een zielige figuren om je eerst binnen te laten ener daarna weer uit te knikkeren.
There are football grounds and football grounds. Then there is Villa Park!

Offline Jef400

 • Berichten: 1300
Re: Ref on tour
« Reactie #106 Gepost op: apr 18, 2017, 22:01:04 »
Kon je dergelijke reactie niet zelf voorspellen in deze tijden?
Deze tijden zou nooit een argument moeten zijn voor debiele stewarding.

Offline ALenstra

 • Berichten: 1700
Re: Ref on tour
« Reactie #107 Gepost op: apr 19, 2017, 17:04:20 »
Het VK is een nogal onhandig land zodra je ergens je tas kwijt moet. Bagagekluizen zijn er niet. Vroeg inchecken in hotels is vaak geen optie. Ik moet mijn rugtas van ongeveer 40-30-15cm ook wel eens meenemen naar het stadion.

Offline Bier und Bratwurst

 • Berichten: 1719
 • Geslacht: Man
 • Loat Goan!!
  • groundhopcollection
Re: Ref on tour
« Reactie #108 Gepost op: apr 19, 2017, 21:28:40 »
Ik heb ooit een keer mijn rugtas mee moeten nemen naar het stadion. Dat was niet in de UK maar in Portugal. Toen was vanaf het vliegveld tot stadion ook geen andere optie. Ik werd 3 keer gecontroleerd. De 3e keer moest ik mijn rugtas openmaken. Die steward  deed zijn hand in de tas en trok een onderbroek naar boven. Daarna mocht ik vlug doorlopen....
Het ene stadion is het andere niet!

Offline Freekos79

 • Berichten: 1053
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #109 Gepost op: apr 19, 2017, 21:45:48 »
Ik heb ooit een keer mijn rugtas mee moeten nemen naar het stadion. Dat was niet in de UK maar in Portugal. Toen was vanaf het vliegveld tot stadion ook geen andere optie. Ik werd 3 keer gecontroleerd. De 3e keer moest ik mijn rugtas openmaken. Die steward  deed zijn hand in de tas en trok een onderbroek naar boven. Daarna mocht ik vlug doorlopen....
In Engeland al vaak een tas mee naar binnen genomen. Nooit problemen gehad. Soms niet eens gecontroleerd.
Volgende wedstrijd: ?

Online Nort

 • Berichten: 2453
Re: Ref on tour
« Reactie #110 Gepost op: apr 22, 2017, 10:55:18 »
En het laatste deel van de paastrip.

15-04-2017 Stoke City 3-1 Hull City
Britannia Stadium, Premier League

Op de dag dat het exact 28 jaar geleden was dat het Engelse stadionlandschap en de daarbij horende supporterscultuur definitief veranderde, stond onze 3e en laatste wedstrijd op het programma. Ook in Stoke-On-Trent kwam men niet onder de veranderde regelgeving uit en ruilde Stoke City haar stadion in het centrum in voor een all-seater aan de rand van de stad.

Waar vorig jaar Port Vale al gevinckt werd, stond nu de dus de grote broer op het programma. Tegenstander was Hull City, dat de punten hard nodig had in de degradatiestrijd. Stoke City had nog een paar punten nodig om ook volgend seizoen weer in de Premier League te spelen, maar vooralsnog maakte niemand zich daar druk om. In tegenstelling tot andere Premier League clubs, konden kaartjes eenvoudig online gekocht worden en met 25 Pond per kaartje was het bovendien nog eens goed betaalbaar. Daar kunnen nog veel clubs van leren.

Twee en half uur voor de aftrap werd de stad bereikt en trokken wij gelijk richting het stadion om met wat andere hoppers een pintje te doen. Gedurende de 3 kilometer lange wandeling kregen we een heel ander Stoke te zien, dan verwacht. In plaats van verpauperde woonwijken, passeerden we leuke straatjes met nette huizen en groene parken. Ook het lente zonnetje veraste onze positief en zodoende werd het een uitstekende wandeling.

In een pub nabij het stadion werd met de andere hoppers bijgepraat en met de ervaring van Burton werd direct een plek gezocht, en gevonden, om onze tassen te stallen. Een uurtje voor de aftrap werd het tijd om de pub in te wisselen voor het stadion, maar natuurlijk niet voordat er een rondje om het stadion gelopen werd.

Ondanks het vrij nieuwe stadion was er weinig mis mee. Dankzij twee open hoeken heeft het stadion zijn eigen karakter en kun je vanaf de tribunes de woonwijken van Stoke zien liggen. Toch zal het niet lang duren voordat het uitzicht is verdwenen, want men is al bezig om de hoeken dicht te bouwen en dan wordt het net een 2e Southampton/Reading, etc.

Bij Stoke City stonden met Erik Pieters, Martens Indi en Arnautovich wat oude bekenden uit de Eredivisie in het veld. Eerst genoemde moest het overigens voortdurend ontgelden van mijn buurman, dat in elke zin de woorden ‘bastard, cunt en fuck’ in verschillende volgorde gebruikte. De beleving op de tribunes was echt uitstekend te noemen en naast Pieters, waren ook de trainer en scheidsrechter de kop van jut en dat lieten de supporters meermaals weten.

Gevoetbald werd er dus ook en het werd een vermakelijke wedstrijd. Stoke begon goed en kwam terecht op voorsprong. Daarna nam Hull het initiatief over en maakte de terechte gelijkmaker. Een nieuw uitdoelpunt hing in de lucht, maar het doelpunt viel aan de andere kant én hoe. Na een prachtige pass en voorzet was de net ingevallen Crouch het eindstation en natuurlijk werd het doelpunt met het hoofd gescoord. Tien minuten later viel de definitieve beslissing en andermaal met een zeer fraai doelpunt.

Bij 3-1 bleef het en zodoende blijft Hull in de gevaren zone hangen, terwijl Stoke zich definitief veilig speelde. Na afloop kwamen we tot de conclusie dat er met Stoke weinig mis is. Fanatiek publiek, een leuk stadion en betaalbare kaartjes. Daar kunnen veel clubs nog van leren.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Online Nort

 • Berichten: 2453
Re: Ref on tour
« Reactie #111 Gepost op: apr 25, 2017, 18:32:22 »
21-04-2017 1. FC Köln– TSC Hoffenheim
Rheinenergie Stadion, Bundesliga

De mythe dat Duits voetbal goedkoop is, kent twee delen. Staanplaatsen zijn inderdaad (spot)goedkoop en ook meteen schaars. Voor een stoeltje wordt al snel het drievoudige gevraagd en
dat is voor De ‘Ref’ teveel van het goede. De combinatie van de vrijdagavond en Hoffenheim bracht De ‘Ref’ in het uitvak en dat voor nog geen €20 euro.

Voor de ranglijst was het ook een aantrekkelijk potje met beide ploegen strijdend voor Europees voetbal. Hoffenheim gaat voor het hoogste doel en wil directe plaatsing voor de Champions League afdwingen, terwijl Köln al tevreden is met een ticket voor de Europa League. Niet gek, gezien de club al 25 jaar niet meer actief in Europa is geweest.

Nadat de werkweek was afgesloten werd er direct koers naar Köln gezet en zonder fileleed werd de auto 1,5 uur later strategisch geparkeerd. De laatste kilometers werden per tram afgelegd, waarna we ons voegden tussen de bier drinkende en bradwurst etende Duitsers, met het stadion op de achtergrond. 

Ondanks, of misschien wel doordat, de complete renovatie van vijftien jaar geleden ziet het stadion er prima uit en heeft het leuke en unieke accenten. Zo kent het stadion nog echte hoeken van glas, zijn de pilaren voorzien van rood witte verlichting en doet de dakconstructie denken aan de Tower Bridge van London.

Om de Hoffenheim fans niet tot last te zijn werd een plekje bovenin de staantribune opgezocht. Vanaf daar hadden we een mooi uitzicht op het veld alsook onze ‘mede’ supporters. Het vak vulde zich in eerste instantie met rustige supporters, maar vlak voor de aftrap bleek ook Hoffenheim over de typische ultra’s te beschikken. Het cliché beeld van ultra’s met Stone Island kleding, zonnebril (bij nachtlicht) en norse blikken werd weer eens bevestigd.

Aan de overkant van het stadion waren er vooral protestdoeken tegen het aanvangstijdstip, de (rechtse) AFD partijbijeenkomst van een dag later en natuurlijk tegen Hoffenheim en mister SAP Dietmar Hopp.

De wedstrijd zelf had weinig om het lijf, met nauwelijks kansen. Twintig minuten voor tijd opende Köln de score en leken ze drie belangrijke punten te pakken. In de absolute slotfase van de wedstrijd wist Hoffenheim echter de gelijkmaker te produceren en was het leuk om midden in die ontlading te staan. Dankzij het gelijkspel wist Hoffenheim zich voor het eerst in haar historie te plaatsen voor Europees voetbal en slinken de kansen van Köln op een Europese rentree.

Na afloop viel het wegkomen allerzins mee en zaten we een half uur na het eindsignaal weer op de snelweg naar huis. Kortom, een prima vinck en in de toekomst zal Keulen nog wel eens bezocht worden. 

Foto's: www.facebook.com/refontour/

Online Nort

 • Berichten: 2453
Re: Ref on tour
« Reactie #112 Gepost op: mei 01, 2017, 20:40:08 »
30-04-2017 SVV 7-1 Toofan
Sportpark Harga, 4e klasse (West II)

Dankzij de scheidsrechteractie is het elk jaar mogelijk om de bekerfinale voor een appel en een ei te bezoeken. Waar vorig jaar de kaarten nog werden weggegeven aan bevriende bekerfinalisten, was de vraag dit seizoen minder en kon De ‘Ref’ er zelf naar toe. Met de finale om 18:00 lag er bovendien een mooie combi in het verschiet.

Daarin stond SVV bovenaan de lijst, gezien het terrein van de voormalige profclub op de gevarenlijst staat. Gemeente Schiedam gaat binnen twee jaar de verschillende voetbalcomplexen fuseren tot één groot sportpark met een gezamenlijke kantine en individuele velden. Historie en sentimenten schijnen niet te tellen, want sportpark Harga zal daarbij compleet verdwijnen.

En dat terwijl de herinneren uit de glorieperiode van het Schiedamse voetbal nog zo vers zijn. Zo is het sportpark sinds de verdwijning uit het betaald voetbal nauwelijks veranderd. De hoofdtribune, staanplaatsen, toegangspoortjes en zelfs de lichtmasten zijn nog aanwezig. Her en der heeft de tand des tijds wel toegeslagen en zouden de staanplaatsen ongetwijfeld afgekeurd worden, maar voor de voetbalromanticus zou het sportpark een bedevaartsoort moeten zijn.

Sportief gezien is SVV afgezakt naar de kelder van het amateurvoetbal, naar de 4e klasse om precies te zijn. Het laagste niveau van de regio. Toch schijnt er hoop aan de horizon, gezien de club ongeslagen kampioen is geworden. Sterker nog, de club is na 23 wedstrijden nog altijd zonder puntverlies en heeft daarbij een indrukwekkend doelsaldo van +86 (95 voor, 9 tegen).

Veel publiek komt er overigens niet meer. Met het barpersoneel, de DJ en de wisselspelers meegerekend kwamen we met moeite aan de 50 toeschouwers. Zij zagen een veel sterker SVV dat de mijlpaal van 100 doelpunten al voor de rust bereikte. Het fanatiekst werd echter gejuicht bij de enige treffer van Toofan, want scoren tegen SVV lijkt het hoogst haalbare. Na de pauze deden ze het bij SVV rustiger aan en stokte het doelpunten festijn bij de zeven. 

Na afloop werd in de kantine nog een broodje kroket besteld, waarbij het gesprek al snel over het sportpark ging. De barvrouw walgde van de gemeentelijke plannen en vertelde dat het sportpark wellicht deze zomer al, gedeeltelijk, zou worden afgebroken. Dan blijft er weinig over van de profclub die in 1949 landskampioen werd en, nog belangrijker, Ajax van het kampioenschap in 1990 afhield waardoor de titel naar het mooie zuiden ging. Alleen daarom al moet iedere herinnering aan de Schiedamse voetbal vereniging gekoesterd worden.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Online Nort

 • Berichten: 2453
Re: Ref on tour
« Reactie #113 Gepost op: mei 08, 2017, 17:33:40 »
06-05-2017 Eastern 1-4 Kitchee
Mong Kok Stadium, Hong Kong Premier League

Een nieuwe werktrip bracht De ‘Ref’ dit keer naar Hong Kong en viel daarbij met zijn neus in de boter. Met de laatste wedstrijd op het programma, speelden de grootste clubs van het land tegen elkaar in een rechtstreeks duel om het kampioenschap. Plaats van locatie was het Mong Kong stadium, dat net iets meer dan 6.000 stoeltjes herbergt.

Voetbal mag in de voormalige Britse kolonie dan wel populair zijn, men geeft echter wel de voorkeur aan de Premier League op tv dan een wedstrijd van de lokale club. Dat was ook te merken aan de informatie voorziening. De website van Eastern werd niet bijgehouden en over Kitchee was helemaal niets te vinden. Gelukkig had de voetbalbond wel actuele website en werd de exacte speeltijd/locatie weergegeven. Behalve de prijs van een kaartje (€4 - €9) werd er met geen woord over kaartverkoop gesproken. Volgens de zus van De ‘Ref’, woonachtig in Hong Kong, was dat ook niet nodig. Het was vijf jaar geleden dat een wedstrijd voor het laatst was uitverkocht, ook voor vergelijkende affiches als deze.

Toch was De ‘Ref’ er niet gerust op en werd besloten om twee uur voor de wedstrijd kaartjes bij het stadion te kopen en vervolgens een kroegje op te zoeken. Bij aankomst bleek er al een lange rij te staan en bij navraag of dit de ‘ticket que’ was, werd er vermeld dat de wedstrijd al dagen was uitverkocht. Daar sta je dan bij de wedstrijd van het jaar, zonder kaartje.

Direct werd overgeschakeld op plan-b, maar bij de woorden ‘’anyone spare-ticket, 200 HK Dollar (€20)’’ zagen de fans water branden. De reisgenoot wist nog even te vermelden dat dit illegaal was en dat er voor de politie uitgekeken moest worden. Leuk, maar De ‘Ref’ moest en zou binnen komen. Na veel gefronste wenkbrauwen, was er eindelijk iemand die twee kaarten wilde verkopen en dat voor slechts €3,- boven face-value.

Eenmaal binnen was het uitzicht fenomenaal met rechts zicht op de vele wolkenkrabbers van Mong Kok, een van dichtstbevolkte wijken ter wereld en links de bergen op de achtergrond. Met een vrije keus van een plek werden twee stoeltjes ter hoogte van de middenlijn gereserveerd, waarna we ons richting de catering begaven. Behalve de lokale specialiteiten was er gelukkig ook bier voorradig, maar het opvallendste was de aanwezigheid van een hond. Overigens was het onbekend of die later voor de soep bestemd was of een huisdier van een personeelslid.

Ruim voor de aftrap liepen de tribunes al goed vol en ontstond er een natuurlijke scheiding. Supporters van beide clubs hadden ieder een lange zijde ‘geclaimd’ en de ultra’s waren druk bezig met het uitdelen van sfeerattributen. Vooral de liederenboekjes vonden gretig aftrek, al is dat niet verwonderlijk. Met een gemiddelde gate van net 1.000 man, zaten er veel gloryhunters tussen. 

Het verschil tussen beide supportersgroeperingen was mooi om te zien. De Bluewave ultra’s van Kitchee hadden zowat elk Engels stadion lied gekopieerd en hadden bovendien ook een aantal Westerse supporters. Eastern had meer weg van een feministische beweging, met vrouwelijke trommelaars en coach. Overigens is zij de eerste vrouwelijke coach ter wereld die kampioen is geworden.

Dan de wedstrijd. Met twee clubs op één punt van elkaar beloofde het een spannende strijd te worden. Eastern had aan een gelijkspel voldoende en kon gokken op twee paarden, Kitchee moest winnen om zich te kronen tot kampioen. Kitchee nam dan ook direct het initiatief en Eastern verstijfde volledig. Een strafschop kon nog gekeerd worden, maar nog geen twee minuten later was het wel raak.

De coach van Eastern greep direct in en wisselde al na twintig minuten. Het bracht echter geen verschil en nog voor rust kwam Kitchee op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na rust werd het direct 0-3 en klonk het ‘championen’ al voorzichtig vanaf de tribunes. Toch werd het nog even spannend, nadat de aansluitingstreffer werd gemaakt. Een kwartier voor tijd werd het 1-4 en was het verzet definitief gebroken.

Direct na afloop volgde een kleine pitch invasion en na een oproep van de politie verliet iedereen weer snel het veld. De voorzitter sprak vervolgens bemoedigende woorden, waarna de huldiging kon beginnen. Het gros van de Eastern fans waren al vertrokken en zij die bleven, keken beteuterd. Dan sta je het hele seizoen bovenaan en verlies je de titel op de laatste speeldag, notabene aan de grote rivaal.

Scheidsrechter …:
Een speciale vermelding gaat uit naar de leidsman van vandaag en was absoluut de man of the match. Bijna elke beslissing was juist, trad direct op tegen tijdrekken (gele kaart), liet duidelijk de maat zien en was bovendien consequent in zijn beslissingen. Kortom, deze man zou een ware aanwinst zijn voor de KNVB.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Offline ricodejong4

 • Berichten: 318
 • Geslacht: Man
  • Het Trapveldje
Re: Ref on tour
« Reactie #114 Gepost op: mei 09, 2017, 10:32:36 »
Citaat
Dan sta je het hele seizoen bovenaan en verlies je de titel op de laatste speeldag, notabene aan de grote rivaal.
Het is niet te hopen dat dit ook in Nederland gaat gebeuren.

Niet-alledaagse vinck en mooie foto's!

Online Nort

 • Berichten: 2453
Re: Ref on tour
« Reactie #115 Gepost op: mei 09, 2017, 14:57:54 »
'Gelukkig' is er geen onderlingen confrontatie. In de komende dagen zal er ook nog een verslag uit Macau komen.

Online Nort

 • Berichten: 2453
Re: Ref on tour
« Reactie #116 Gepost op: mei 15, 2017, 18:29:17 »
Met een week vertraging alsnog:

07-05-2017 Monte Carlo 0-1 C.P.K.
Macau Stadium, Macau Premier League
Op zondag stond de 2e wedstrijd van het weekend op het programma. Ditmaal in het ‘land’ Macau en vanaf Hong Kong brengt de ferry je er in een klein uur heen. De voormalig Portugese kolonie, met twee miljoen inwoners, is vooral bekend om haar gok industrie. In China, Hong Kong en andere Aziatische landen zijn casino’s officieel verboden en daar speelt Macau slim op in.

Het zal de meesten verbazen, maar Macau kent haar eigen voetbalcompetitie. Internationaal heeft de competitie totaal geen uitstraling en een kampioenschap levert zelfs geen startbewijs op voor de Aziatische Champions League. Een zoektocht op het wereldwijde  web levert dan ook nauwelijks resultaten op. Gelukkig werden de wedstrijden op de website van de voetbalbond wel bijgehouden.

Nu we toch in Macau waren, werd uiteraard ook het grootste casino ter wereld bezocht. Waar de Chinezen met fiches strooiden alsof het snoepmunten waren, gedroeg de ‘Ref’ zich als een echte Nederlander. Kijken, kijken, maar niet gokken. En er was genoeg te zien, zo kende het winkelcentrum boven het casino een echt kanaal incl. bootjes en stond er in de tuin een eiffeltoren op 1:2 schaal. 

2,5 uur voor de aftrap werd een rondje om het stadion gemaakt, in de hoop om wat bedrijvigheid aan te treffen. Op een paar spelende kinderen na, was het uitgestorven. De kassa hokjes hadden geen meubilair en er was ook nergens een aankondiging te vinden. De bewakers aan het stadion spraken geen Engels en moesten het antwoord op de meest simpele vraag ‘will there be a football match tonight?’ schuldig blijven.

Er zat niks anders op dan een kroegje op te zoeken en het later nog eens proberen. De eigenaar van de kroeg was beduidend spraakzamer en kon me wat meer informatie geven. De wedstrijd zou inderdaad in het grote stadion gespeeld worden, entree was gratis en je moest zelf voor eten/drinken zorgen. Bovendien gaf hij het advies om vooral in de kroeg naar de Premier League te kijken, dan naar het stadion te gaan. Het voetbal was slecht en er kwam toch niemand kijken.

Dat advies liet de ‘Ref’ dus links liggen en met een tussenstop bij de seven-eleven werd een 2e poging gewaagd om binnen te komen. Bij de hoofdtribune stond inderdaad een poort open en kon je zo het stadion binnen lopen. Veertig minuten voor de aftrap was er nog niemand (!) in het stadion te vinden en was zelfs het licht in de catacombe nog uit. De stadionmasten brandden echter wel en even later kwamen beide teams het veld op voor de warming-up. 

Het stadion had een uitzicht van twee uitersten. Rechts van de hoofdtribune lag het gokwalhalla met de peperdure hotels en links de troosteloze torenflats van de lokale bevolking, die overigens wel uitstekend zicht boden op het veld. De 17.000 duizend stoeltjes zagen eruit alsof ze al jaren niet gebruikt waren en ook vandaag bleef de meerderheid leeg.

Op het hoogtepunt konden er 73 koppen geteld worden, waarbij de samenstelling vooral bestond uit familieleden, officials en spelers van de teams die na deze wedstrijd hun opwachting zouden maken. Voor Monte Carlo was het een wedstrijd van aan- of afhaken in de strijd om de landstitel met Benfica Macau.

Met veel Portugese spelers viel het niveau niet eens tegen, de attractiviteit wel. Er werd slechts één keer gescoord, in het voordeel van C.P.K en daarmee lijkt de titel opnieuw naar Benfica Macau te gaan. Al zullen de miljoenen goktoeristen als de lokale bevolking hun schouders er over ophalen.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Online Nort

 • Berichten: 2453
Re: Ref on tour
« Reactie #117 Gepost op: jun 01, 2017, 10:20:14 »
Even een inhaalslag maken:

17-05-2017 USV Hercules 2–1 Spakenburg
Sportpark Voordorp, nacompetitie 2e/3e divisie

Een sportpark dat volledig uit de toon valt bij de andere clubs in de 2e/3e divisie en zeker in vergelijking met die van Spakenburg. De jochies van Hercules blufte de verwende dames van Spakenburg af, maar werden tegengewerkt door de arbritage. Wat overbleef was een 2-1 overwinning en daarmee kwamen ze in de return te kort. Gelukkig heeft Rijnsburgse Boys voor gerechtigdheid gezorgd.

Het verslag & foto's: https://www.facebook.com/refontour/posts/803089086536482

18-05-2017 Luctor Et Emergo 2-3 Schalkhaar (w.n.v.)
Sportpark De Koerbelt, Beslissingswedstrijd kampioenschap 2e klasse

Beslissingswedstrijd zijn der moeder der wedstrijden in het amateurvoetbal. Op het leuke terrein van Excelsior'31 verspilde Luctor in een spannend en meeslepend duel haar 3e kans op de titel. Veel fakkels, wat klaarblijkelijk door de KNVB in het amateurvoetbal is toegestaan. Overigens is Luctor in de nacompetitie uitgeschakeld en is de gifbeker volledig leeggedronken.

Verslag & foto's: https://www.facebook.com/refontour/posts/804283823083675

28-05-2017 NEC 1-4 NAC
De Goffert, Nacompetitie (finale)

Een prachtige sportzondag werd afgesloten met een degradatiekraker. De video scheids leek dankzij Blom op een slechtoneelspel en de beste man had liefst drie keer de beelden nodig om zijn beslissing te corrigeren. Enfin, NEC redde het dus niet en mag volgend seizoen acht wedstrijden tegen de beloften teams spelen.

Verslag & foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Het verslag van Wembley (Bradford City - Millwall) zal binnenkort volgen. Dit weekend zit ik in Tsjechie waar ik het grote Strahov stadion hoop te bezoeken.

Online Nort

 • Berichten: 2453
Re: Ref on tour
« Reactie #118 Gepost op: jun 08, 2017, 18:37:08 »
20-05-2017 Bradford City 0-1 Millwall
Wembley, Play-off finale League One

Wembley is het mekka voor de voetbalfan, eenieder moet er toch wel geweest zijn voor hij/zij mag sterven. Geen stadion ter wereld heeft zo veel geschiedenis als Wembley en mede dankzij het iconische stadion, mooi in al zijn lelijkheid, is het voetbal nu waar het is. Ook in negatieve zin, want vanwege de toenemende commerciële belangen werd Wembley van 2002 – 2007 compleet vernieuwd en dat voor een prijskaartje van méér dan 1 Miljard Euro.

En dat geld moet terugverdient worden. Wembley is allang niet meer het stadion van de FA Cup finale en het nationale team, maar tegenwoordig wordt zowat elke finale op het ‘heilige’ gras gespeeld. Zo ook de play-off finales in de Football League en de Conference, al gebeurde dat ook al op het oude Wembley. Het affiche in League One, het 3e niveau, was er een uit het boekje. Millwall, beroemd en berucht, tegen Bradford City dat al 15 jaar droomt van een terugkeer naar de Championship, misschien wel dé leukste competitie ter wereld.

Dat de wedstrijd leefde onder de fans bleek wel uit de kaartverkoop. Bradford City verkocht er bijna 25.000, indrukwekkend gezien de afstand van 350 kilometer tot Wembley. Millwall overtrof de aantallen van Bradford met een paar duizend en nam met 28.000 supporters drie keer zoveel fans mee als er normaal in het stadion te vinden zijn. Wembley bied echter plek aan 90.000 toeschouwers en kaartjes konden dan ook eenvoudig in de vrije verkoop gekocht worden.

Voor ons begon de reis naar Wembley om 6 uur ’s ochtends. Vanwege vertraging onderweg en een slechte voorbereiding, was het haasten en werd een pre-match pintje in de kroeg geskipt. Z’n uur voor de aftrap werd Wembley Park bereikt en  de weg naar het stadion was indrukwekkend en imponerend. Met dank aan de vele Millwall supporters die hun lijflied kriskras door elkaar aan het brullen waren.

Onze plekken bevonden zich op de 3e ring aan Bradford zijde en van binnen was het stadion indrukwekkender dan gedacht. De catacombe hing vol met historische feitjes over Wembley en dat maakt het direct een stuk leuker. Het catering personeel deed echter alles om dat gevoel te verpesten. Zo dom en traag had De ‘Ref’ zo nog nooit eerder gezien en dan moest er ook nog 10 Pond voor een broodje kip en een cola betaald worden. Overbodig om te melden dat de kwaliteit tegenviel. 

Gelukkig werd de spelersopkomst wel gehaald en kon het genieten beginnen. Het vuurwerk werd gevolgd door het ‘God save the queen’, waarna iedereen als een kip zonder kop door elkaar begon te schreeuwen om het team aan te moedigen. Mijn buurman deed een verwoede poging om vanaf de 3e ring te manager iets bij te fluisteren, maar staakte bij de 3e keer zijn poging.

Zeker in de beginfase was de sfeer echt goed te noemen. Het voetbal niet. In een matige wedstrijd had Bradford City in het eerste verdrijf het overwicht, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. Na de rust werd Millwall steeds sterker en kregen ook zij enkele kansen. En net op het moment dat de wedstrijd de verlenging naderde, was het Millwall dat toeslag. 1-0 in de 85ste minuut.

Handen gingen voor de ogen en het ongeloof stond op de gezichten. Bradford zou de promotie toch niet mislopen? In een alles of niets poging, creëerde Bradford nog één kans. De inzet belandde echter in het zijnet en was het besef daar. Een nieuw verblijf in de League One.

Millwall promoveerde dus en dat werd op zijn ‘Millwall’s’ gevierd met veel brulwerk en een pitch invasion. De eerste op het nieuwe Wembley en de Engelsen waren er als de kippen bij om met het vingertje te wijzen. Al heb ik het idee dat de reacties een stuk minder fel waren geweest als de fans van Bradford het veld waren opgekomen.

Na een paar minuten vertrokken de fans weer vrijwillig en kon de huldiging verder gaan. Voor ons was het welletjes geweest en kozen voor het hazenpad op weg naar huis. Om half drie ’s nachts werd het vertrouwde Long Tree weer bereikt. Dagtrips zijn slopend, maar Wembley is dat het zeker waard.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Online Nort

 • Berichten: 2453
Re: Ref on tour
« Reactie #119 Gepost op: jul 31, 2017, 18:21:03 »
Het eerste verslag van het seizoen:

28-07-2017 VfL Bochum 0-1 St. Pauli
Ruhrstadion, 2. Bundesliga

Met de Eredivisie- en het amateur voetbal nog in zomerslaap, is eind juli/begin Augustus de ideale tijd om wat wedstrijden in het buitenland mee te pakken. Dit keer een Oost-Duitse trip, met Bochum op vrijdagavond als welkome tussenstop. Lange tijd was de club vaste klant op het hoogste niveau, maar sinds een aantal jaar is Bochum hard op weg om bij het meubilair van de 2e Bundesliga te behoren.

Geografisch gezien is Bochum ook gedoemd voor een bijrol, met zowel Schalke als Dortmund op minder dan 20km. Zeker gezien de hype die momenteel gaande is bij Dortmund, is het lastig voor Bochum om het stadion twee wekelijks te vullen. Gelukkig doen seizoenopeners, als de supporters nog optimistisch en hoopvol zijn, het goed onder de fans.

In Bochum was dit goed te merken, het stadion was uitverkocht en buiten waren tientallen fans nog op zoek naar een kaartje. De grote belangstelling bracht ook logistieke problemen met zich mee en de rijen voor de eet-, en drinktentjes waren niet mals. Drinken halen tijdens de wedstrijd zat er evenmin in, gezien er enkel nog plek in de hok van de staantribune was. Ziet maar eens terug te komen met twee volle pintjes.

Nog voordat de wedstrijd officieel was begonnen, was de ‘Ref’ al weer klaar met de ultra’s van beide zijdes. Uit protest tegen de openingsceremonie van de 2. Bundesliga (die 3 minuten zou duren) deelden de ultra’s massaal fluitjes uit en gingen ze boos in de ballenvanger hangen om vervolgens niets te doen. Een pitch-invasion was passelijker geweest, maar dat durfden de stoere ultra’s toch ook weer niet. Zoals altijd. En zo kon de wedstrijd gewoon beginnen zoals gepland.

Hoewel De ‘Ref’ normaliter in het buitenland ‘neutraal’ is, lag dat vandaag anders. Niet dat Bochum nu zo bijzonder is, maar de tegenstander was namelijk het hypocriete St. Pauli. De club die openlijk links-extremistische hooligans steunt en bovendien een dubbel moraal kent als het gaat om hun ‘geloofsovertuigingen’.

Dan de wedstrijd, die ging gelijk op met voldoende mogelijkheden en kansen voor beide ploegen om op voorsprong te komen. Toch moesten we wachten tot de 65ste minuut voordat het eerste, en enige, doelpunt van de wedstrijd namens de bezoekers genoteerd kon worden. Er bleken z’n 5.000 St. Pauli fans aanwezig te zijn, indrukwekkende aantallen gezien de afstand van 350km tot Hamburg en de vrijdag avond.

In het restant probeerde Bochum nog wel gelijk te komen, maar stond het vizier gewoon niet op scherp. Een uiterste poging met de keeper mee naar voren, leverde ook geen doelpunt op en zo bleef het bij 0-1. Desondanks was het thuispubliek tevreden met de inzet van de spelers en werd er na afloop flink geapplaudisseerd.

Vanwege de harde regen werd de terugweg nog even uitgesteld en konden wij onze gemiste pintjes van de wedstrijd nog even inhalen. Laat werd het echter niet, want de volgende dag moesten we al vroeg op om ons te verplaatsen naar Magdeburg. 

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/