Auteur Topic: Ref on tour  (gelezen 69181 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline watergatehopper

 • Berichten: 1127
 • Geslacht: Man
 • http://www.watergatehopper.nl
  • watergatehopper
Re: Ref on tour
« Reactie #45 Gepost op: feb 24, 2016, 09:15:40 »
Ze lopen wat dat betreft bij het voetbal nog achter. Ben volgens mij nog geen clubs tegengekomen waar je met een barcode of QR code op je telefoon naar binnen kunt

een telefoon in een gleuf van het poortje drukken gaat niet nee maar toch ben ik al verschillende keren met een barcode binnen gekomen. De laatste was middels een barcode op mijn telefoon bij Sint Truiden. Steward had zo'n handscanner(zoals je je boodschappen zelf kunt scannen). Werkt prima.

Als ik een uitgeprint a4tje heb vind ik het wel leuk om een origineel ticket te hebben ook al staat mijn naam er niet op. Al is het alleen maar voor mijn website. Gelukkig had Hugo afgelopen weekend zijn ogen goed geopend bij Hellas - Chievo. Thanks again!

Offline Nort

 • Berichten: 2422
Re: Ref on tour
« Reactie #46 Gepost op: mrt 01, 2016, 09:48:05 »
28-02-2016 HVV Helmond 1-5 VV Lierop
Houtsdonk, 4e klasse (Zuid II)

Vanwege de vele afgelastingen, floot ‘Ref on tour’ vandaag pas zijn eerste officiële wedstrijd in 2016. Met HVV op Sportpark Houtsdonk had de Ref een hele mooie aanstelling te pakken. HVV de club van Willy van der Kuijlen en good old Berry van Aerle. De club van betaald voetbal en de club met hoge pieken en diepe dalen. Dat is kort samengevat HVV Helmond.In een ver verleden speelde HVV ooit de beker finale (5-2 verlies tegen Feyenoord) en kwam het vijf jaar in betaald voetbal uit. Daarna speelde het nog lange tijd in de hogere amateurklassen. Begin jaren ’80 kwam de klad er echter in en zakte de club af naar de onderste regionen van het amateurvoetbal, met de degradatie naar de 5e klasse in 2005 als dieptepunt.Sindsdien heeft HVV zich weer opgewerkt en eindigde het in ‘11/’12 op een knappe 4e positie in de 1e klasse. De afgelopen jaren is de club echter weer in een vrije val terecht gekomen, met drie degradaties op rij. Met een laatste plaats op dit moment, lijkt een 4e onafwendbaar. Toch is het te hopen voor voetbalminnend Helmond en Zuid II dat HVV blijft voorbestaan als is het met een bijrol in de 5e klasse, want de oudste club van Helmond (opgericht in 1899) mag niet verloren gaan.Het sportpark zelf is ook een genot, met een zaagtand dak op de kantine, een tribune in clubkleuren geschilderd en een oud score bord met op de achtergrond een vervallen industrieel gebouw. In de bestuurskamer hing het vol met oude memorabilia en kwam ik er achter dat Berry van de Aerle wél een erelid is en Willy van de Kuijlen niét.Dat de glorietijd uit een ver verleden stamt, bewees het aantal bezoekers wel. Slechts een handjevol supporters, veelal de pensioenleeftijd ruim gepasseerd, wist het sportpark te vinden. Zij zagen een onthutsend zwak HVV dat na 25 minuten al tegen een 0-4 achterstand aan keek. Daarna herstelde men zich enigszins en met een eindstand van 1-5 mogen ze achteraf niet eens klagen. Als de club het tij niet snel weet te keren, zal het binnen afzienbare tijd afzakken naar de laagste amateur klasse. Iets wat de club in haar 114 jarig bestaan nog nooit is overkomen.

Meer foto's op: https://www.facebook.com/refontour/

Offline Joost

 • Berichten: 8309
Re: Ref on tour
« Reactie #47 Gepost op: mrt 01, 2016, 10:54:22 »
HVV is echt een typisch Helmonds verhaal. Gemorrel in de marge, dan een geldschieter die ze omhoog helpt en ze daarna als een baksteen weer laat vallen.

Offline Nort

 • Berichten: 2422
Re: Ref on tour
« Reactie #48 Gepost op: mrt 01, 2016, 12:57:02 »
HVV is echt een typisch Helmonds verhaal. Gemorrel in de marge, dan een geldschieter die ze omhoog helpt en ze daarna als een baksteen weer laat vallen.

Treffender had je het niet kunnen verwoorden.

Organisatorisch was het ook een puinhoop. Om 13:30 zaten de spelers nog aan de bestuurstafel hun 'ontbijt' te eten en de wedstrijd begon uiteindelijk 10 minuten later, aangezien het wedstrijdformulier door HVV nog niet ingevuld was (wat ik ze om 13:50 al had medegedeeld).

Offline Nort

 • Berichten: 2422
Re: Ref on tour
« Reactie #49 Gepost op: mrt 02, 2016, 15:33:30 »
01-03-2016 Brabantia 0-6 UNA
Strijp, 1/8 finale districtsbeker (Zuid I)

Na afgelopen zondag de oud club van PSV coryfeeën Willy van der Kuijlen en Berry van Aerle bezocht te hebben, was het gisteren tijd voor de club van Coen Dillen. In Nederland beter bekend als de man die de meeste doelpunten ooit in één Eredivisie seizoen maakte (43 stuks). Coen begon zijn ‘carrière’ bij Brabantia, dat zich ooit voor een paar maanden een ‘prof’ club mocht noemen.


Op het programma stond de achtste finale in de districtsbeker tegen buurman UNA uit Veldhoven. Kleine broer (Veldhoven) mocht het dus opnemen tegen grote broer (Eindhoven). Qua prestaties op het veld kun je de broedertwist omdraaien en was UNA (Topklasse vs 1ste klasse) de favoriet. Afgelopen seizoen werd de wedstrijd ook al gespeeld en won UNA met 0-7.

De wedstrijd werd gespeeld bij Brabantia, waarvan het sportpark reeds is gemoderniseerd. Mooi kan het echter niet genoemd worden. Op het internet struikel je over de woorden ‘duurzaam’, ‘maatschappelijk verantwoord’ en ‘multifunctioneel’. Leuk om mee te pronken als ambtenaar, projectontwikkelaar en architect, minder leuk voor de voetbal- en stadionliefhebber. Die mag nu op een hipster tribune met stoeltjes in vier verschillende kleuren plaatsnemen (zie foto).


Ondanks de geringe afstand van 5km tussen beide sportparken hield het toeschouwersaantal niet over. In achtneming van het barre weer, de dinsdag avond en de districtsbeker kan de opkomst van ±100 man nog enigszins verklaard worden. Al mag je van een zogenaamde derby wel meer verwachten.


De enige hoop die ik had, was dat de wedstrijd lang spannend zou blijven. De afgelopen twee wedstrijden stond er namelijk al na 25 minuten een 4-0 en 0-4 tussenstand op het scorebord en daar wordt de ‘Ref’ niet vrolijk van. Na 150 tellen was het met de spanning gedaan en stond UNA al op voorsprong. De 0-2 (foto aan het maken) en 0-3 (aan het appen) werden gemist, de avond ging dan ook als een nachtkaars uit. Het werd uiteindelijk 0-6 en daarmee werd de uitslag van afgelopen seizoen bijna geëvenaard.

Voor de ‘Ref’ was er ook nog een primeur, want hij zag voor het eerste een (neutrale) vrouwelijke assistent scheidsrechter in actie. Vanavond is de ‘Ref’ in Utrecht te vinden, voor een vervolg op het bekersprookje van VVSB. Hopelijk wordt dat een leukere wedstrijd.


Offline Nort

 • Berichten: 2422
Re: Ref on tour
« Reactie #50 Gepost op: mrt 11, 2016, 20:11:40 »
10-03-2016 Borussia Dortmund 3-0 Tottenham Hotspur
Westfalen Stadion, Europa League 1/8 finale

Voor de achtste finale in de Europa League werden Dortmund en Spurs aan elkaar gekoppeld. Een Champions League affiche in de Europa League. Dortmund – Spurs was echter meer dan dat. Het was ook Duitsland versus Engeland en Bundesliga versus Premier League. In de competitie zijn beide ploegen terug te vinden op een 2e plaats en kon het als een mooie graadmeter beschouwd worden.


Om via de reguliere weg aan kaartjes te komen, leek me onmogelijk. Toch bleek de Europa League ook in Dortmund wat minder te leven en kwam er zowaar een vrije verkoop. Binnen luttele seconden, waren alle kaartjes weg. Zo af en toe kwamen er wat kaartjes terug uit het systeem en lukte het me om vier kaartjes bij elkaar te sprokkelen. Wel ergens weggestopt in de nok van het stadion, maar voor de prijs van €35,00 mochten we niet klagen. Het werd al weer mijn 4e bezoek aan Dortmund met dit keer wel een heel aantrekkelijk affiche.


Een nadeel was dat de wedstrijd al om 19:00 begon en dat betekende haasten. Z’n 3,5 uur voor de wedstrijd vertrokken we en hoopten we een beetje op tijd in Dortmund te zijn. Het Duitse filespook was ons echter ongunstig gezind en vanaf Duisburg reden we de ene na de andere file in. De minuten verdwenen als sneeuw voor de zon en dat terwijl het aantal nog te rijden kilometers nauwelijks naar beneden ging.

Uiteindelijk bleek de stress voor niets te zijn geweest en met nog 45 minuten tot de aftrap werd de auto geparkeerd. Een stevige wandeling van twee kilometer volgde en na het ophalen van ons kaartje, hadden we nog 15 minuten over. Dat gaf ons net voldoende tijd om twee broodjes Bradwurst naar binnen te schuiven.


Toen we plaatsnamen bleken we langs vier ‘voetbal hippies’ te zitten. Vier van het ergste soort, die enkel naar het voetbal gaan om ‘ergens bij te horen’. De ene na de andere selfie werd gemaakt en tussendoor deden zij zich voor als de grootste Dortmund supporters. Als het minder gaat met de club, zitten ze net zo lief bij Mönchengladbach of erger Schalke04. Wellicht moeten we daarom extra blij zijn met de Eredivisie, waar zulke Wannabee fans (behalve Ajax) een uitzondering vormen.

In het uitvak en op het veld had je typische Engelse taferelen. Lam van de drank kwam bijna een kwart van het uitvak pas in de 20ste minuut binnen en speelde Spurs met een veredeld B-elftal. Europa werd weer eens niet serieus genomen. De 2e garnituur had niets in te brengen en voor rust kon Dortmund de wedstrijd in het slot gooien. Dat gebeurde niet en met een ruststand van slechts 1-0 mochten de Engelsen in handen wrijven.


In de 2e helft schroefde Dortmund het tempo op en werd er nog twee keer gescoord. Het 3e doelpunt was van grote schoonheid en betekende ook de definitieve nekslag. De 3-0 was tevens het startsein om de kroegen en het bier weer op te zoeken en liep het uitvak massaal leeg. Bij Dortmund geloofde men het ook wel en kregen Reus en Aubameyang in de 80ste minuut hun publiekswissel. Het bleef bij 3-0 en voetbalminnend Engeland was weer een illusie armer. De Bundesliga is op tactisch gebied de Premier League ver voorbij gestreefd.

Na afloop werd bij een kleine supermarkt de voorraad voor de terugreis weer aangevuld en zonder fileleed waren we 1,5 uur later weer thuis. Het was een mooie avondje avond geweest, al viel de sfeer enigszins tegen. Het was te merken dat het publiek gewend is geraakt aan grote tegenstanders. Een 3-0 overwinning op Tottenham is niet meer speciaal voor ze.


Scheidsrechter: Cüneyt Çakιr
Bij de UEFA zag men het belang van de wedstrijd in met Cakir uit het elite-korps kreeg men een scheidsrechter conform het affiche. Zo was Cakir afgelopen seizoen nog actief als scheidsrechter tijdens de Champions League finale. De rust die hij uitstraalde, sloeg over op de spelers en zijn beslissingen werden nauwelijks aangevochten.

Meer foto's op: https://www.facebook.com/refontour/

Offline Richard043

 • Berichten: 7
 • Geslacht: Man
 • contra o futebol moderno
Re: Ref on tour
« Reactie #51 Gepost op: mrt 12, 2016, 07:47:25 »
Top Man!! Bij Dortmund is altijd een mooie sfeer,,#genieten!!
contra o futebol moderno!!

Offline John Sleeuwenhoek

 • Berichten: 486
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #52 Gepost op: mrt 12, 2016, 09:02:59 »
Dat de Spurs fans zo laat waren had niet zozeer met minachting voor de Europa League te maken;
http://www.standard.co.uk/sport/football/tottenham-fury-as-fans-are-injured-amid-chaos-before-borussia-dortmund-clash-a3201181.html

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4532
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #53 Gepost op: mrt 12, 2016, 09:23:36 »
Raar verhaal.
Zeker aangezien ze in Dortmund toch wel wat gewend zijn en het een 'rustig' dagje was, met 15000 plaatsen minder beschikbaar dan normaal.
Ik neem de versie van de autoriteiten dan ook een stuk serieuzer dan die van de Spurs-fans.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Nort

 • Berichten: 2422
Re: Ref on tour
« Reactie #54 Gepost op: mrt 12, 2016, 10:19:45 »
Raar verhaal.
Zeker aangezien ze in Dortmund toch wel wat gewend zijn en het een 'rustig' dagje was, met 15000 plaatsen minder beschikbaar dan normaal.
Ik neem de versie van de autoriteiten dan ook een stuk serieuzer dan die van de Spurs-fans.

Dat doe ik ook. We kwamen redelijk laat, 15-20 minuten voor de wedstrijd, binnen en toen was er van een drukke situatie (anders dan normaal) geen sprake.

Offline Nort

 • Berichten: 2422
Re: Ref on tour
« Reactie #55 Gepost op: mrt 17, 2016, 20:56:05 »
15-03-2016 Atlético Madrid *0-0 PSV (*w.n.s. 8-7)
Vicente Calderón, 1/8 finale Champions League

Met de 2-1 thuisoverwinning op CSKA Moskou plaatste PSV zich voor de laatste 16 in de Champions League. Als nummer twee, zou het op voorhand een sterke tegenstander krijgen. Vooraf werd er gehoopt op Atlético en die gebeden werden gehoord. Met Atlético kregen wij een herkansing om het Vicente Calderón te vincken. In 2008 hadden velen, waaronder ik, al een vliegticket, hotel en wedstrijdkaart geregeld toen de UEFA besloot om Atlético – PSV achter gesloten deuren te laten spelen.

Direct na de bekendmaking van de speeldata werden de vliegtickets geboekt, dinsdag ochtend heen en woensdag avond terug. In tegenstelling tot anderen hoefden we ons over kaartjes geen zorgen te maken, aangezien allen van ons in de voorrangsgroep vielen. Met hoop op de kwartfinale en vertrouwen in een leuke trip begon het lange wachten. De wedstrijd werd namelijk pas drie maanden na de loting gespeeld.

In de thuiswedstrijd liet PSV zien dat Atlético een lastige, maar geen onoverbrugbare horde was. Na de 0-0 in Eindhoven, konden we met een goed perspectief naar Madrid afreizen. Natuurlijk waren onze kansen minder dan 50%, maar in het voetbal kan het raar lopen. Het rollertje van Linskens in ’88 werd diverse malen als ultiem voorbeeld aangehaald.

Op dinsdag ochtend was het eindelijk zo ver en via Schiphol werd naar Madrid afgereisd. Daar werden we ontvangen door een heerlijk lente zonnetje. Na het inchecken in het hotel, werden de kaartjes omgewisseld, waarna het ‘fanplein’ opgezocht kon worden. Daar vloeide het bier rijkelijk en werd het in grote getalen af- en aangevoerd. Onder aanvoering van een straatmuzikant werden diverse PSV liederen aangezwengeld en het zonnetje deed de rest.


Na verloop van tijd verschenen er wat ballen op het plein en moest het bier zo nu en dan verdedigd worden. Een enkele keer ging het mis en werd het geluid van rinkelend glas met ‘oeh’ en ‘heu’ begroet. De trap techniek van veel supporters bleek niet over te houden en steeds meer ballen verdwenen dan ook op de balkons.


Om de, vooraf aangekondigde, politie begeleiding naar het stadion voor te zijn, verlieten we op het tijd het plein. Een terrasje verderop werd het drankgelach voortgezet en werd de hoop op een goede afloop steeds groter. De nuchtere 1-0 voorspelling had plaatsgemaakt voor een 1-2 overwinning. Er werd dan ook al voorzichtig gesproken over de voorkeur van de tegenstander in de kwartfinale. Hoop doet leven.

Naarmate de tijd vorderde was het tijd om richting het stadion te gaan. Via een politiefuik werd het uitvak bereikt. De fuik had echter meer weg van een anti-terreur operatie, dan een controle bij voetbal wedstrijd. Met veel geduld schoot de rij steeds verder op en na twee keer hardhandig gefouilleerd te zijn, werd het stadion z’n 20 minuten voor de wedstrijd betreden.

Eenmaal binnen bleek het stadion nog beter dan vooraf gedacht te zijn. Sinds het WK van 1982 is het stadion nauwelijks gerestaureerd, zelfs de lichtinstallatie van destijds staan nog vier overeind. In 34 jaar tijd is er echter veel veranderd in het voetbal en is ook Atlético gezwicht voor het grote geld. Over ruim één jaar zal Atlético verhuizen naar een onderkomen aan de rand van de stad en zal Vicente Calderón tot het verleden behoren.


Bij de opkomst kleurde het stadion letterlijk rood/wit en na de Champions League hyme, kon de wedstrijd beginnen. Dat net als in Eindhoven, een tactisch schaakspel werd. Opnieuw ging Zoet voor een heldenrol en verrichte in de eerste helft een aantal goede reddingen. Met rust stond het nog 0-0 en werd de kans op een stunt almaar groter.


In de 2e helft kreeg PSV de beste kans van de wedstrijd. Het schot van Locadia eindigde jammer genoeg op de paal en de rebound was niet aan De Jong en van Ginkel besteed. Als de bal 20 centimeter meer naar links was geweest, dan… Maar ALS telt niet in het voetbal en de stand bleef in evenwicht. Bij Atlético werden ze steeds wanhopiger en de duikelpartijen volgde elkaar in snel tempo op. Gelukkig hadden we met Clattenburg een voortreffelijke scheidsrechter, die er weigerde in te trappen.

0-0 in Eindhoven, 0-0 na 45 minuten in Madrid en ook 0-0 na 90 minuten in Madrid. Dat betekende verlenging en daarin kon PSV niets anders dan tegenhouden. Dat lukte aardig en ook na 15 minuten verlengen was het 0-0. In het tweede deel van de verlenging werd er opnieuw niet gescoord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na 210 minuten voetbal was het nog steeds 0-0, een prestatie van formaat. Maar, behalve wat complimenten, koop je er niets voor.


Strafschoppen dus. Met een hartslag van 180, begonnen we aan de loterij. PSV mocht beginnen en de ene na de andere strafschop ging er in. Bij de vierde strafschop van Atlético leek het kwartje onze kant op te vallen. Zoet zat er met zijn vingertoppen aan, het uitvak veerde op en een seconde later was de hoop vervlogen. De bal rolde langzaam het doel in zo kwam het aan op sudden-death.

Invaller Narsingh liep als achtste speler naar de stip en hij was de eerste die miste. Een golf van ontreddering ging door het uitvak heen. Eindhovens en Nederlands hoop lag in de handen van Zoet. Hij kon de strafschop niet keren en de droom van de elf blauwen op het veld evenals de 3.000 PSV supporters spatte uit een. Uitgeschakeld worden door strafschoppen, iets zuurders bestaat er niet.
In een poging om de wrange nasmaak weg te spoelen, werd na afloop nog een kroeg aangedaan. Verder dan ‘zonde’, ‘als’ en wat gevloek, kwamen we de gesprekken niet en besloten we het hotel op te zoeken.


De day after werd besteed met wat sightseeing en een tour in het Bernabeu. Daarvoor diende je liefst €19,00 te betalen. Met ongeveer 5.000 bezoekers per dag, is dat een aardige goudmijn en dat om enkel je stadionpoorten open te zetten, bizar. De rest van de middag werd besteed op een terrasje, waarna we rond de klok van vijf richting het vliegveld vertrokken. Zonder vertraging landden we om 22:00 op Schiphol en een ruime twee uur later waren we weer thuis. Een ervaring rijker, een illusie armer.


Meer foto's op: https://www.facebook.com/refontour/

Offline Bakkie

 • Berichten: 213
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #56 Gepost op: mrt 18, 2016, 11:00:32 »
Tof verslag! En inderdaad heel erg zuur om via strafschoppen uitgeschakeld te worden.

Offline Nort

 • Berichten: 2422
Re: Ref on tour
« Reactie #57 Gepost op: mrt 29, 2016, 09:15:25 »
24-03-2016 KFC Uerdingen 3-0 Krefeld-Fisheln
Grotenburg-Stadion, Oberliga Niederrhein (5e niveau)

Met het interland weekend in het vooruitzicht liggen de meeste competities stil. Wie toch een potje voetbal wilt zien, zal moeten afzakken naar de lagere regioneren. KFC Uerdingen – Krefeld-Fisheln stond op de donderdag avond gepland en dat was een mooie gelegenheid om het Grotenburg-Stadion eens aan te doen. Hoewel beide clubs uit Krefeld komen (Uerdingen is hedendaags een wijk van Krefeld), mag het de term van ‘derby’ nauwelijks dragen. Krefeld-Fisheln heeft nagenoeg geen fans en heeft nooit op een respectabel niveau gespeeld, in tegenstelling tot ‘Den KFC’.


Na de 2e wereld oorlog fuseerde KFC Uerdingen namelijk met de fabrieksploeg van het chemieconcern Bayer. Dat legde de club geen windeieren en groeide het in de jaren ’80 uit tot een subtopper in de Bundesliga. Het absolute hoogtepunt werd bereikt met de bekerwinst in 1985 en de daarop volgende deelname aan de Europa Cup II. Dat avontuur eindigde pas in de halve finale tegen Atlético Madrid. Duitsland en Europa leek aan de voeten van Bayer Uerdingen te liggen.

Die droom werd niet verwezenlijkt en toen Bayer zijn handen van de club aftrok, kon Uerdingen niet meer wedijveren met de grote jongens en zakte het steeds verder weg in het voetbalmoeras. Hedendaags speelt de club op het 5e niveau en dat in een stadion dat vroeger 34.000 supporters trok.


Zonder fileleed arriveerde we z’n uur voor de wedstrijd bij het stadion en ging het voetbalhart sneller kloppen. Vier grote lichtmasten, veel beton en een onvervalste ‘kurve’, een doorsnee Duitse voetbalstadion in de jaren ’70 en ’80. Waar anno 2016 bijna elk stadion plaats heeft gemaakt voor een moderne arena (alleen die naam al), is in Uerdingen alles nog hetzelfde gebleven, met dank aan het chemieconcern.

De tijden van Bundesliga, halve finale Uefa cup en dertigduizend toeschouwers op de tribune stammen uit een ver verleden. Ooit speelde hier het ‘Wunder von der Grotenburg’ zich af. Terug naar 1986, Uerdingen loot Dynamo Dresden in de kwartfinale van de Europacup II. De heenwedstrijd gaat met 2-0 verloren, waarna de hoop op de halve finale verkeken lijkt. Slechts 22.000 fans kwamen opdagen voor de return en zij keken met rust tegen een 1-3 achterstand aan (1-5 in totaal). In de 2e helft veranderde alles en scoorde Uerdingen in de 58ste, 63ste, 65ste, 78ste, 79ste en 86ste minuut. Dat bracht de stand op 7-3 en daarmee bekerde KFC verder.


Voorafgaand aan de wedstrijd werden de helden van toen nog éénmaal in het zonnetje gezet. Afgelopen week was het namelijk dertig jaar geleden dat het ‘Wunder von der Grotenburg’ zich afspeelde. Het applaus klonk van de tribunes en de oudjes haalden met elkaar herinneren op over die wedstrijd.

Dat die tijden verleden tijd zijn, bleek wel uit het toeschouwers aantal. Z’n 2.000 fans hadden de moeite genomen om de ‘derby’ te bezoeken en zij zagen een flitsende start van de thuisploeg. Na drie minuten stond het al 1-0 en op het kwartier werd de score zelfs verdubbeld. Fisheln kreeg kans na kans om de aansluitingstreffer te maken, maar had het vizier niet op scherp staan. Twintig minuten voor tijd viel het 3e doelpunt en tevens de beslissing in de wedstrijd.


Voor ieder die er nog niet is geweest, is het een absolute aanrader. Met het Grotenburg-Stadion op slechts één uur reisafstand, zal ook de revisit er wel van komen. Hopelijk met een grote club op bezoek, al zal dat nog even duren. Enkel de kampioen promoveert naar de Regionalliga en ondanks de 2e plek op de ranglijst, heeft Uerdingen 10 punten (wel één wedstrijd minder gespeeld) minder dan koploper Wuppertal en zal het ook volgend seizoen in de Oberliga spelen.

Meer foto´s op: https://www.facebook.com/refontour/

Offline Nort

 • Berichten: 2422
Re: Ref on tour
« Reactie #58 Gepost op: mrt 31, 2016, 18:33:01 »
28-03-2016 AFC Wimbledon P-P Portsmouth F.C.
Kingsmeadow, League Two

Vanwege het interland voetbal, was er met Pasen minder voetbal in Engeland dan gebruikelijk. Dat deed ons besluiten om enkel op 2e paasdag de oversteek te maken. Als eerste stond Southend United – Sheffield United op het programma, maar de tv mannetjes besloten deze wedstrijd te verplaatsen naar woensdag avond voor een live uitzending. Dat deden ze ook met AFC Wimbledon – Portsmouth, maar deze werd vervroegd naar maandag 12:45. Voor hoppers ideaal, want nu kon er een dubbel gedaan worden met Sutton United – Whitehawk (kick-off 15:00).


Met als inzet drie punten in de strijd om de felbegeerde play-off plekken en twee ‘fan-owned’ clubs beloofde het een mooie wedstrijd te worden. Vanwege de onrust rond de tunnel en bij de grensovergangen werd extra reistijd ingepland. Van enig oponthoud was echter geen sprake en zodoende waren al om 08:00 in Engeland.

Op ons gemak reden we naar Wimbledon. Eenmaal aangekomen bij Kingsmeadow werd de auto strategisch geparkeerd, zodat we na afloop snel weg zouden zijn in de hoop de aftrap bij Sutton nog te kunnen halen. Onder het genot van het zonnetje wilde we een rondje maken om het stadion en kijken of we onze kaartjes al konden ophalen. Bij het stadion werd aan een steward naar de ‘ticket collection’ gevraagd en bracht hij ons het slechte nieuws. Vanwege de regen, was de wedstrijd zojuist afgelast.


Op internet werd naar een alternatief gezocht, maar een dubbel zou er niet meer inzitten. Nu de Wimbledon niet doorging, konden we wel voor 15:00 een andere wedstrijd zoeken. De enige die voor ons haalbaar was (i.v.m. vertrektijd bij de tunnel) Crawley Town – Exeter City. Twee ploegen in de middenmoot van League Two, die voor keizersbaard speelden. Heel aantrekkelijk was het niet, maar het reisgezelschap wilde liever wel iets in de Football League zien.

28-03-2016 Crawley Town 0-2 Exeter City
Broadfield Stadium, League Two

Met nog ruim 4 uur tot aan de aftrap, hadden we genoeg tijd om bij Sutton langs te gaan. Daar was een jeugdwedstrijd bezig en gaf ons de mogelijkheid om de ground van binnen te zien. Met een kunstgrasveld bleven zij voor de regen bespaart. Ondertussen werd bekend dat Crawley Town, ondanks de regen, wel door zou gaan. Dat gold eveneens voor 17/19 wedstrijd in de Football League. Enkel Stevenage werd net als AFC Wimbledon afgelast.


Drie uur voor de wedstrijd reden we Crawley binnen en werd het stadion snel bereikt. Aan de kassa werden de kaartjes gekocht, waarna de social-club werd aangedaan. Enkele pre-match drinks en een ‘Pie’ verder was het tijd om naar binnen te gaan. Zoals we hadden verwacht, troffen we geen uitverkocht huis aan. Toch was de opkomst niet verkeerd en waren er liefst 642 Exeter fans de club achterna gereisd.
Het Broadfield Stadium is met een kleine hoofdtribune, een tijdelijke zittribune aan de overkant en twee staantribunes achter het doel geen pareltje. De tijdelijke tribune werd binnen één week gebouwd en is een blijvertje geworden om aan de regels van de Football League te voldoen.


Het niveau van de wedstrijd viel niet tegen en dat was vooral te danken aan Exeter, dat met vlagen goed verzorgd voetbal liet zien. Op het halfuur kwam Exeter dan ook terecht op voorsprong. Daarna kwam Crawley wat beter in de wedstrijd en kreeg het een aantal goede kansen. Met dank aan voortreffelijker keeperswerk, een verdediger op de lijn en wat geluk hield Exeter de nul. Een kwartier voor tijd kwam Exeter op 0-2 en was de wedstrijd beslist.


Na afloop werd de terugreis ingezet en zonder vertraging waren we een kleine zes uur later weer thuis. Regen en de ‘Ref’ blijkt geen gelukkige combinatie te zijn. Eind 2014 werd Estoril – PSV tijdens de gestaakt, in november 2015 verregende de ‘Ref’ in Japan en januari jongsleden werd Newport County – Blackburn Rovers één uur voor de aftrap afgelast. Dat heeft nu met AFC Wimbledon – Portsmouth een vervolg gekregen.

Meer foto´s op: https://www.facebook.com/refontour/
« Laatst bewerkt op: mrt 31, 2016, 19:03:38 door nort »

Offline Nort

 • Berichten: 2422
Re: Ref on tour
« Reactie #59 Gepost op: apr 07, 2016, 11:20:01 »
02-04-2016 GVVV 3-0 Capelle
Sportpark Panhuis, Topklasse zaterdag

De uitwedstrijd van PSV tegen AZ op zaterdag bracht de mogelijkheid tot een mooie combi met het zaterdag amateurvoetbal. Helaas, speelden de ploegen in de Bollenstreek uit of waren reeds al bezocht. GVVV – Capelle was echter een prima alternatief. Met de aanstaande splitsing in de Topklasse is het dringen geblazen voor de eerste zeven plaatsen.


De eerste zes zijn al vergeven en liefst vier ploegen maken nog kans op het laatste ‘ticket’ richting de 2e Divisie. Voorafgaand aan de speelronde bekleedde GVVV virtueel de 7e plaats. Het werd echter op de hielen gezeten door Rijnburgse Boys, DVS ’33 en Capelle. Bij winst van GVVV zou Capelle afhaken, terwijl een overwinning voor Capelle, ze op één punt van GVVV zou zetten. Kortom, de belangen waren groot en de inzet bekend.


Tien minuten voor de aftrap liepen we het sportpark op en bleek ook het Panhuis aan de blauwe zijde, een typisch Topklasse sportpark. Met een kleine zittribune, omringd door terracing en aan de overkant overdekte staanplaatsen is het sportpark niet bijzonder. De kantine was gelegen achter het doel, waar voor de bier liefhebbers een terras met zicht op het veld was gecreëerd.


Met twee reisgenoten die het koude deugt niet schuwde, werd het terras onze uitvalbasis. Het terras bleek zelfs te beschikken over een eigen bier luik, wat het tempo onverminderd hoog liet. Gevoetbald werd er ook nog, al kregen we van de eerste helft weinig mee. De bal was voornamelijk aan de andere kant van het doel en met een ballenvanger voor je neus was het lastig om de wedstrijd te volgen. Veel misten we overigens niet en bij het enige opwindende moment, een afgekeurd doelpunt, was De ‘Ref’ borrelhapjes aan het halen.

   
De 2e helft bracht meer vertier en kregen we drie fraaie Veenendaalse doelpunten voorgeschoteld. GVVV deed dus goede zaken op de ranglijst en met het verlies is Capelle zo goed als, uitgeschakeld voor de 2e Divisie. Na afloop bleven we nog even hangen in de kantine, waarna het langzaam tijd werd voor het hoofdgerecht van de dag: AZ – PSV, op naar Alkmaar.


Meer foto´s op: https://www.facebook.com/refontour/