Auteur Topic: Ref on tour  (gelezen 73028 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Langemannetje

 • Berichten: 511
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #60 Gepost op: apr 07, 2016, 14:11:28 »
Leuk om een dagje Panhuis eens door de bril van een buitenstaander te lezen. Dat terras sta ik ook altijd, het luik en het daarop gebaseerde tempo komen me eveneens erg bekend voor. Mocht je het voor herhaling vatbaar vinden, de laatste speeldag is GVVV - Rijnsburgse Boys.
61 grounds in 9 verschillende landen

Offline Jeje

 • Berichten: 779
 • Geslacht: Man
  • Tempohopper
Re: Ref on tour
« Reactie #61 Gepost op: apr 07, 2016, 16:08:31 »
Mooie verslagen!

Welk land bezoek je het liefst als het om voetbal gaat?

Offline Nort

 • Berichten: 2452
Re: Ref on tour
« Reactie #62 Gepost op: apr 07, 2016, 16:21:35 »
Thnx voor de complimenten!

Tot heden in 18 landen voetbal gezien, waarvan de meeste wedstrijden in Engeland (31), Duitsland (21) en België (20). 

Het liefst ga ik dan ook naar Engeland (of een ander land in de UK/Ierland). De sfeer staat dichtbij mijn ideaal.

Qua wedstrijden is het heel verschillend. Zo heb ik in Duitsland vooral veel clubs uit de Regionalliga bezocht, terwijl in België juist vooral de clubs uit de 1ste en 2e klasse zijn bezocht. In een weekend Engeland probeer ik dan weer een Premier League wedstrijd, met wat lower league te combineren.

Offline AthleticHolanda

 • Berichten: 3312
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #63 Gepost op: apr 07, 2016, 16:59:28 »
Tot heden in 18 landen voetbal gezien, waarvan de meeste wedstrijden in Engeland (31), Duitsland (21) en België (20). 

Hoog tijd om Zuid- en Oost-Europa eens te gaan ontdekken dan ;-).

Offline Nort

 • Berichten: 2452
Re: Ref on tour
« Reactie #64 Gepost op: apr 07, 2016, 20:21:06 »
Hoog tijd om Zuid- en Oost-Europa eens te gaan ontdekken dan ;-).

Wensen te over :) Volgend seizoen staat Mestalla iig bovenaan de planning!

Offline spons

 • Berichten: 4078
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #65 Gepost op: apr 07, 2016, 21:35:07 »
Wensen te over :) Volgend seizoen staat Mestalla iig bovenaan de planning!

Een uitstekende keuze, staat nog steeds in mijn favoriete top 3
2.523 wedstrijden ( waarvan 1.484 van Feyenoord ), 659 "clubs", 537 grounds, 43 landen

Offline Freekos79

 • Berichten: 1052
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #66 Gepost op: apr 07, 2016, 22:39:04 »
Een uitstekende keuze, staat nog steeds in mijn favoriete top 3
Zeker mee eens!
Volgende wedstrijd: ?

Offline Nort

 • Berichten: 2452
Re: Ref on tour
« Reactie #67 Gepost op: apr 25, 2016, 19:20:55 »
24-04-2016 Racing Mechelen 2-1 Eendracht Aalst
Oscar van Kesbeeck stadion, 3e klasse A

Zondag 24 april werd op voorhand vrijgehouden voor de bekerfinale. Dat feestje ging niet door, maar met het vrije Eredivisie weekend was er wel een mogelijkheid voor een vinck. De wedstrijd die er met kop en schouders bovenuit stak was Racing Mechelen – Eendracht Aalst, twee clubs met een rijke historie en een fanatieke aanhang. Bovendien had Racing de punten hard nodig om een dubbele degradatie te ontlopen en Aalst om ‘promotie’ te bewerkstelligen.

   
De inkrimping van de 2e klasse heeft namelijk zijn invloed op de niveaus eronder. Enkel de eerste drie (of vier) van de 3e klasse blijven op het 3e niveau actief, terwijl de overige degraderen naar de vierde klasse. Voor de nummer laatst wacht een dubbele degradatie. Indien Racing zou verliezen en de Waalse concurrent, Twee-Akren, wist te winnen dan degradeerde Racing voor het eerst in haar 111 jarige bestaan naar de vijfde klasse. Met nog twee speelrondes te gaan had Racing namelijk een achterstand van twee punten en moest er dus gewonnen worden.


Z’n 1,5 uur voor de wedstrijd kwamen we aan het bij het stadion en heerste er nog een serene rust. Dat gaf ons de mogelijkheid om wat mooie foto’s te maken, want dat het Oscar van Kesbeeck fotogeniek is bewijzen de foto’s wel. Bij Racing bleken ze erg gastvrij te zijn en kregen we een mini privé rondleiding aangeboden, hoogtepunt was de bestuurskamer met een lederen voorzitters stoel en tientallen uitgestalde bekers. Terwijl onze ‘gids’ niet uitgesproken raakte over de roemruchte historie, weigerde ze aan degradatie te denken. 


Met het onstuimige weer besloten we plaats te nemen op de zittribune en diezelfde gedachte hadden de ongeveer 200 fanatieke Racing supporters ook. Zij zorgden voor een onverwacht goed sfeertje met klassiekers zoals ‘We are the greatest team, the world has ever seen’. Ook lieten ze de kans niet onbenut om de fans uit Aalst een beetje te stangen. De liederen als ‘Eendracht supporters are wankers’ en ‘we maken soep van ajuinen’ (de spotnaam van Aalst) waren wellicht niet origineel, maar niet minder leuk om te horen.


Op het veld was Aalst wel de baas, al kwam dat meer door de angstige houding van Racing. Met 5-3-2 op papier en 5-4-1 in de praktijk werd er vooral gespeeld om niet te verliezen. Dat plan kon al snel terug naar de tekentafel, want nog voor het halfuur kwam Aalst op voorsprong. 0-1 was tevens de ruststand, maar doordat concurrent Twee-Akren ook op achterstand stond, was Racing virtueel nog niet gedegradeerd al kwam het nu wel heel erg dichtbij.


In het 2e bedrijf kwam Racing wat meer uit zijn schulp en ging het behoudend op zoek naar de gelijkmaker. Dat ging de fanatieke aanhang niet snel genoeg en zij ontbrandde diverse rook- en knalvuurwerk met de begeleidende tekst ‘alles of niets’. Om hun woorden wat extra kracht bij te zetten, verlieten ze de tribune en namen ze plaats op de terracing achter het doel waar Racing moest scoren.


Of het hielp zullen we nooit weten, maar het feit is wel dat Racing vlak erna de achterstand via twee benutte corners omboog in een voorsprong. In het restant werd niet meer gescoord en daardoor kwam Racing voor het eerst dit seizoen, van de laatste plaats af. Dankzij de overwinning lijkt degradatie afgewend te zijn. Enkel als Twee-Akren de laatste wedstrijd wint en Racing wint niet, zakt het alsnog naar de vijfde klasse.


Na afloop daagden de boefjes van beide clubs elkaar uit en waar dat binnen het stadion nog rustig verliep, ging dat buiten er anders aan toe. Ze kwamen uiteindelijk tot een halve meter van elkaar, maar door de dreiging van een wapenstok en Mechelse herders bleef een matpartij uit. Na een paar minuten werd de politie vergezeld door de ME en was het feestje definitief over. Het was een mooi einde van geslaagd dagje Racing, dat zich aankomend weekend hopelijk veilig speelt.


Meer foto's op: https://www.facebook.com/refontour/

Offline Nort

 • Berichten: 2452
Re: Ref on tour
« Reactie #68 Gepost op: mei 03, 2016, 21:56:59 »
In sneltrein vaart verdwijnt het ene na het andere mooie stadion in Europa. Zo staan ook The Oval in Belfast en het Dalymount Park in Dublin op de lijst van de sloophamer. In Ierland spelen ze vaak op vrijdagavond en in Noord-Ierland hanteren ze het Britse zaterdagmiddag principe. Om er een efficiënte trip van te maken was wachten totdat zowel Glentoran en Bohemians thuis zouden spelen en die mogelijkheid deed zich sneller voor dan verwacht. Bohemians speelde op 29 april thuis, Glentoran op 30 april thuis en gezien PSV pas op zondag in actie kwam, was de perfecte trip geboren.
 
29-04-2016 Bohemians FC 0-2 Dundalk
Dalymount Park, Irish Premier Division
 
Op vrijdag stond dus Bohemians op het programma, tegenstander was koploper en regerend kampioen Dundalk. Beide clubs delen een gezamenlijke 3e plaats op de Ierse ranking van kampioenschap met ieder 11 titels. Bovendien kent Dundalk een vrij grote away following (voor Ierse begrippen) en dat maakte het op papier een leuk affiche.


Waar het Ierse nationale team massaal gevolgd wordt, is de belangstelling voor de eigen competitie beduidend minder. De meeste Ieren supporteren dan ook niet Bohemians of Dundalk, maar Manchester United, Liverpool of Celtic. Gemiddeld komt er z’n 2.000 man op een thuiswedstrijd van Bohemians af en dat is al ver boven het competitie gemiddelde.


In de middag werd de toerist uitgehangen, waarna de voettocht richting Dalymount Park werd ingezet. Z’n 1,5 uur voor de wedstrijd was het nog rustig rondom het stadion en druppelden de spelers een voor een binnen. Hierdoor stond de poort echter wel open en werd de ‘Ref’ vriendelijk welkom geheten door de voorzitter (?). Het maken van foto’s was geen probleem en het hek richting de gesloten terracing werd zelfs geopend.


Van die gastvrijheid werd gretig gebruik gemaakt, maar dat bleek de lokale hangjeugd ook te doen. Op de tribune werden de vreemdste voorwerpen aangetroffen zoals een half kapotte barkruk en een broekriem. Achter de tribune lag de grond bezaaid met kapot geslagen bierflesjes en waren de muren vol gekalkt met matige graffiti. Ook het uitvak had betere tijden gekend, al was de rommel van kapotte stoeltjes en reclame borden vakkundig weggewerkt.


Z’n 40 minuten voor de wedstrijd werd aan de turnstile voor €10, - een kaartje gekocht (de verkoper zag de ‘Ref’ voor student aan en dat scheelde €5, -). Dat geld werd echter weer uitgegeven aan een programma boekje en een Pint in de members bar. En geld konden ze goed gebruiken, want twee weken eerder hadden de boefjes van Bohemians gereld en dat was Bohemians op een boete van €10.000 komen te staan. De supporters werden dan ook dringend verzocht om zich vandaag (en de rest van het seizoen) wel te gedragen.

Daar gaven de supporters gehoor aan, al deden de boefjes van Dundalk verwoede pogingen om de thuisfans uit de tent te laten lokken. Zij waren echter drukker met de scheidsrechter, want met werkelijk elke beslissing waren ze het oneens. Met teksten als "It’s not fucking basketball’’, ‘’There are two teams on the pitch’’ en ‘’Your fucking wanker’’ probeerden ze dat de scheidsrechter duidelijk te maken.


Als neutrale toeschouwer kon de ‘Ref’ echter weinig aanmerking op de leiding maken. Gaande wedstrijd bleek er vooral oud zeer te heersen, toen een mannetje constant bleef roepen ‘’it’s the Same as last year, you fucking dickhead, fucking wanker, you fucking idiot’’. Dat het mannetje ruim de 60 al was gepasseerd maakte het nog mooier. Toch kwam er ook wat positiefs uit zijn mond, nadat Bohemians een vrije trap had gekregen, werd de scheidsrechter zelfs ‘gecomplimenteerd’: ‘‘great decision your useless peace of shit’’.


Gezien het commentaar was Dundalk de betere van de twee en dat bleek te kloppen. Bohemians kon weinig tegenstand bieden en verloor terecht met 0-2. Bij het 2e doelpunt kwamen de boefjes van Dundalk op het veld, maar zo snel als ze het veld opkwamen gingen ze er ook weer vanaf. Daarna gingen beide supporters groepen elkaar tot het einde van de wedstrijd uitdagen, waarbij het uitvak de hele tijd ’your fucking shit’ bleef zingen.


Ondanks dat de wedstrijd weinig inspiratie had, was het op de tribune uitstekend vertoeven. De aanwezigen lieten andermaal zien dat je geen duizenden supporters nodig hebt om een goede sfeer te creëren. Ook het fanatisme van de ‘oudjes’ verbaasde de ‘Ref in positieve zin, een revisit aan Ierland zal er dus wel van komen.

Meer foto's op:https://www.facebook.com/refontour/

Offline Nort

 • Berichten: 2452
Re: Ref on tour
« Reactie #69 Gepost op: mei 20, 2016, 17:40:10 »
18-05-2016 VV Berkum 0-1 SDV Barneveld
Sportpark Orderbos, Beslissingswedstrijd 1e klasse D (Oost)

Gisteren was de kritiek op de KNVB er in overvloed, maar de ´Ref´ zou ze graag één compliment willen geven en wel voor het regelement omtrent het kampioenschap. Indien twee ploegen in punten gelijk eindigen, is niet het doelsaldo doorslaggevend maar volgt er een beslissingswedstrijd op neutraal terrein met als inzet het kampioenschap en directe promotie.

Dat 2016 het seizoen van de mirakels is, bewezen niet alleen Leicester City en PSV, maar ook Berkum en Barneveld. Al zijn die laatste twee minder bekend bij het grote publiek. Terug naar afgelopen weekend. Koploper Nunspeet en Go Ahead Kampen strijden om het kampioenschap en hebben op papier een makkelijke tegenstander. Het onwaarschijnlijke gebeurt echter, zowel Nunspeet als Go Ahead verliezen, Berkum en Barneveld winnen wel en daardoor klimmen zij over Nunspeet en Go Ahead heen en eindigen ze gezamenlijk bovenaan.


Een gelijkenstand en dat betekende dus een beslissingswedstrijd. Het sportpark van CSV Apeldoorn werd als locatie aangewezen en gezien dat een leuk terrein is, was de keuze snel gemaakt. Het sportpark Orderbos is gelegen in de bossen en kent een kleine zittribune met houten bankjes. Hoogtepunt van het sportpark is toch wel de ingang, waarbij je via geel/rode treden afdaalt naar het veld.


Z’n uur voor de wedstrijd werd het sportpark bereikt, waar het al goed druk was. De fanatieke Barnveld supporters hadden plaatsgenomen aan de korte zijde en waren druk doende om al hun spandoeken op te hangen. Uit Berkum waren beduidend minder aanhangers meegekomen en zij hadden dan ook aan een klein gedeelte van de lange zijde genoeg. Een kleine 2.000 supporters had de verleiding van de Europa League finale weerstaan en was naar het sportpark gekomen.


Ondanks diverse oproepen van de stadionspeaker om vooral geen confetti en vuurwerk af te steken, pakte de Barneveld aanhang bij de opkomst groots uit met tientallen fakkels, confetti kokers en een veelvoud aan sier- en knalvuurwerk. Berkum hield het met twee fakkels en wat omhoog gehouden sjaaltjes een stuk bescheidener. Tot slot werd naar goed Barnevelds gebruik twee kippen losgelaten en nadat die waren gevangen, kon de wedstrijd beginnen.


Favoriet voor de winst was toch wel Berkum, dat vooral in het begin van de competitie de draai maar moeilijk kon vinden. Echter was er sinds oktober geen wedstrijd meer verloren, dus aan zelfvertrouwen geen gebruik. Toch zijn beslissingswedstrijden zo onvoorspelbaar als het humeur van de vrouw en beloofde het een mooie strijd te worden.


In de openingsfase was het een beetje aftasten, beide ploegen speelde vooral om geen doelpunt tegen te krijgen en dat maakte de wedstrijd er niet bepaald leuker op. Zonder grote kansen werd de rust dan ook met een 0-0 stand bereikt. Een doelpunt was nodig om de wedstrijd open te breken en die viel gelukkig snel. Er waren nog geen twee minuten gespeeld of de Barnveld aanhang kon de fakkels al ontsteken en dat gebeurde dan ook massaal. De speaker had ondertussen door dat zijn oproepen aan dovemans oren waren gericht en schikte zich in zijn lot.


Berkum had nog 40 minuten de tijd om het kampioenschap te redden en trok het initiatief naar zich toe. Wat volgde was een overvloed aan balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Qua veldspel kwam Berkum er niet doorheen en toen de hoekschoppen, vrije trappen en voorzetten ook nog onnauwkeurig werden, wist je hoe laat het was.

Met de moed der wanhoop werd in de slotfase nog alles of niets gespeeld, maar zonder succes. Na zes minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en ontstond er een massale pitch-invasion, waarbij de spelers het middelpunt van de feestvreugde vormden. Dat alles werd natuurlijk begeleid met het overgebleven vuurwerk dat voor een mogelijk 2e en 3e doelpunt was bewaard.


Terwijl het feestje op het veld nog even doorging, dropen de Berkum supporters teleurgesteld af. De ‘Ref’ mengde zich niet in feestgedruis en zocht tevreden zijn auto weer op. Beslissingswedstrijden blijven toch wel het mooiste wat er bestaat in het amateurvoetbal.

Scheidsrechter: Martijn Kieft
De KNVB had wel een erg jonge scheidsrechter voor deze wedstrijd aangesteld en dat was terug te zien op het veld. Voor werkelijke elke kleine en pietlullige overtreding werd gefloten, waardoor de echte strijd in de duels uitbleef. Op de tribunes irriteerde men zich er ook aan, maar gezien hij geen (grote) fouten maakte zal de KNVB er wel tevreden over zijn.

Toch wordt het eens tijd dat we als scheidsrechters meer toe gaan laten, voetbal is een contactsport en daar horen nu eenmaal felle duels bij en voor de mensen die daar niet tegen kunnen is ballet nog altijd een optie.

Meer foto´s op: www.facebook.com/refontour

Offline Joost

 • Berichten: 8426
Re: Ref on tour
« Reactie #70 Gepost op: mei 20, 2016, 21:11:07 »
Volgend seizoen zijn beslissingsduel waarschijnlijk verleden tijd.

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4578
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #71 Gepost op: mei 20, 2016, 21:14:02 »
In de tweede en derde divisie worden geen beslissingsduels gespeeld. Daaronder wel.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Joost

 • Berichten: 8426

Offline Nort

 • Berichten: 2452
Re: Ref on tour
« Reactie #73 Gepost op: mei 20, 2016, 21:32:05 »
Volgend seizoen zijn beslissingsduel waarschijnlijk verleden tijd.
Zonde!! Weet je ook de beredenering erachter?

Offline Nort

 • Berichten: 2452
Re: Ref on tour
« Reactie #74 Gepost op: jul 30, 2016, 11:00:15 »
28-07-2016 KVK Beringen 3-4 Stal
Mijnstadion, Fusietoernooi (vriendschappelijk)

Anders dan gepland werd donderdag alweer de 3e oefenwedstrijd van dit seizoen bezocht. Dat had alles te maken met de locatie van het verder onbekende fusietoernooi. Die werd namelijk afgewerkt in het Mijnstadion, waar sinds tien jaar geen officiële competitiewedstrijd meer is gespeeld. Per seizoen zijn de wedstrijden in het stadion op één hand te tellen en ben je overgeleverd aan oefenwedstrijden of nationale jeugdwedstrijden. 

Dat de oorspronkelijke bespeler Beringen FC niet meer in het stadion speelt is een lang verhaal. De club werd in 1925 voor en door mijnwerkers opgericht en ging in het rood/zwart spelen, dat een referentie was naar de mijnwerkers. Na de 2e wereldoorlog waren de hoogtij dagen van de mijnindustrie aangebroken en werd Beringen een florerende stad, waar o.a. de lokale FC haar vruchten van plukte.

Beringen FC vestigde zich als vaste klant hoogste klassen van het Belgische voetbal, met een 2e plek in 1964 als hoogtepunt. Toch kon Beringen dat niveau niet vast houden en schommelde in de jaren erna tussen de 1ste en 2e klasse. Tegelijkertijd met neergang van de mijnindustrie zakte Beringen steeds verder weg in het voetbalmoeras. Bij het sluiten van de Beringse mijnen in 1989 speelde Beringen al op het 3e niveau en ook dat bleek nog te hoog gegrepen te zijn. 

In een poging om het voetbal in Beringen te redden werd er gefuseerd met KVK Beringen, maar een succes werd het nooit. Toch werd er in het Mijnstadion nog even 2e klasse gevoetbald. Naaste buur en fusie club Beringen-Heusden-Zolder speelde van 2004 t/m 2006 in het stadion, vanwege financiële problemen werd het laatste seizoen echter niet afgemaakt. Daarmee kwam een einde aan ruim 50 jaar profvoetbal in het Mijnstadion. Al snel werd ook KVK Beringen door de gemeente uit het stadion gezet, waardoor er sindsdien slechts sporadisch een wedstrijd te zien is.

Met het fusietoernooi was die kans er en gezien het stadion ook zomaar ineens afgebroken kan worden, moet elke kans met beide handen aangepakt worden. Een paar minuten voor de aftrap werd het stadion bereikt en kregen we een hartverzakking, er was namelijk een wedstrijd aan de gang op het bijveld van het stadion. Gelukkig, bleek dat om een parallel wedstrijd te gaan en werd er ook ‘gewoon’ in het stadion gespeeld.

In het stadion was het alsof de tijd had stil gestaan. Zoals doen gebruikelijk in België was het een diversiteit van tribunes met ovale terracing achter beide doelen, een overdekte staantribune aan de lange zijde en drie verschillende zittribunes en een klein staan gedeelte aan de kant van de hoofdtribune. Vanaf de hoofdtribune kon je de puinbergen van mijnen goed zien liggen en zelfs de oude schachtbok was zichtbaar. Verrassend waren de tribunes goed onderhouden, al was jammer genoeg enkel de hoofdtribune geopend voor bezoekers.

Voor een goede 200 man werd een veredelde Nederlandse amateur wedstrijd gespeeld. Een open wedstrijd met matig voetbal, maar wel een met veel kansen en doelpunten. Met rust stond het 2-2, waarna de eindstand uiteindelijk op 3-4 in het voordeel van Stal uitviel. Behalve wat oude mannetjes, die vooral veel commentaar op de scheidsrechter en diens assistenten hadden, kon iedereen wel leven met het resultaat.

Foto's op: https://www.facebook.com/refontour/