Auteur Topic: Ref on tour  (gelezen 69415 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jehoentelaar

 • Berichten: 1346
 • Groundhoppen kent geen divisie
Re: Ref on tour
« Reactie #150 Gepost op: dec 13, 2017, 15:03:29 »
Dat niet, maar daar kan natuurlijk altijd voor gezorgd worden. :-)
Waar een wil is, is een vinck.

Instagram: @groundhopperjehoentelaar

Online Nort

 • Berichten: 2426
Re: Ref on tour
« Reactie #151 Gepost op: dec 15, 2017, 09:47:27 »
Dat niet, maar daar kan natuurlijk altijd voor gezorgd worden. :-)
Zorg er wel voor dat je de tas niet uit het oog verliest, zomaar een tip uit ervaring :)

Online Nort

 • Berichten: 2426
Re: Ref on tour
« Reactie #152 Gepost op: mrt 13, 2018, 20:53:19 »
10-03-2018 Cremonese 1-1 Cittadella
Stadio Giovanni Zini, Serie B

Hoewel de ‘Ref’ al jaren aan zichzelf een Italië trip beloofde, kwam dat er steeds niet van. Met de aanstaande verbouwing van het Bologna stadion, moest de daad bij het woord gevoegd worden. Waar de wedstrijden voor de Serie A ruim op tijd werden gepubliceerd, lieten de overige competities op zich wachten. Twee weken vooraf werden ze dan eindelijk bekend en was op zaterdag een ‘dubbel’ met Cremonese en de Verona derby mogelijk.

De reis naar Cremona verliep voorspoedig, waardoor we zelfs genoeg tijd hadden om de grote kathedraal te vincken en een bak spaghetti te eten. Daar kwamen we echter niet voor en dus trokken we richting stadion. Z’n 1,5 uur voor de aftrap was het er nog bijna uitgestorven en leek Cremonese niet te leven in de stad. Daar bleken we ongelijk in te krijgen, al zullen de sportieve prestaties de afgelopen decennia geen goed gedaan hebben aan de support.

In de jaren ’80 steeg Cremonese vanuit de regionale klassen naar de Serie A. Het was een succesverhaal dat z’n 15 jaar zou duren,  waarna het verval zich even hard aantekende met een back-to-back degradatie als gevolg. Na tien jaar absentie keerde Cremonese dit seizoen terug in de Serie B en hinkt het tegen de play-offs aan. Met Cittadella die strijd voor rechtstreekse promotie naar de Serie A was het voor beiden een belangrijk duel.

Het Stadio Giovanni Zini bleek in 2017 een upgrade te hebben gekregen, waarbij de lange zijde en de fanatieke ‘curva’ van een dak zijn voorzien. Ook met die verbouwing, bleef het een erg leuk Italiaans stadionnetje. De hoofdzijde kende zelfs drie verschillende tribunes en had bovendien met de torenspits van de kathedraal een fenomenaal uitzicht. Behalve de pluspunten voor het stadion, kreeg Cremonese die ook voor gastvrijheid. Ondanks dat we kaartjes hadden voor de lange zijde, mochten we vooraf een kijkje nemen op de hoofdtribune en de fanatieke curva.

Terwijl we ons aan het vergapen waren aan het mooie uitzicht op de hoofdtribune met daarachter woonhuizen en de torenspits van de kathedraal liep het stadion redelijk vol. De spelersopkomst stond het teken van de overleden Astori, die zelfs een seizoen uitkwamen voor Cremonese. Onze voorbuurman bleek de betekenis van een minuut stilte niet geheel te begrijpen en besloot zijn telefoon op te nemen om te vertellen dat hij in een minuut stilte zat. Doe dat dan een minuut later zou je denken.

De Cremonese ultra’s bleken veel fanatieker te zijn dan gedacht, al werden ze ook geholpen door de werklust van hun ploeg. De thuisploeg was veel sterker en kreeg met twee strafschoppen daar de beloning voor. Waar de eerste niet werd verzilverd, gebeurde dat bij de 2e wel. Na rust waren de rollen omgedraaid en maakte Cittadella gelijk.

In de slotfase probeerde Cremonese een doelpunt te forceren, terwijl de bezoekers voor één punt gingen. Gescoord werd er niet meer en zo eindigde een leuke en sfeervolle wedstrijd in een gelijkspel, waarbij een compliment voor de arbiter toch wel op zijn plaats is. Daarmee eindigde het bliksembezoek aan Cremona en trokken we door naar Verona.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour

Online Nort

 • Berichten: 2426
Re: Ref on tour
« Reactie #153 Gepost op: apr 23, 2018, 19:32:47 »
Helaas, vergeet ik nog wel eens de verslagen hier te kopiëren als ik ze op Facebook heb geplaatst. De achterstand ga ik echter niet meer inhalen.

13-04-2018 Tubize 0-1 Union St. Gilles
Stade Leburton, Nacompetitie 1B / 1e amateurs (België)

Vanwege de bizarre competitiestructuur in de 2e klasse van België, krijgt de degradatiestrijd een rare wending. Nummers 5 t/m 8 spelen in een thuis- en uitduel tegen elkaar, waarbij de behaalde punten in de competitie gehalveerd én meegenomen worden. Tubize pakte 23 punten en begon dus met 11,5 punten aan de competitie, twee punten achter op naaste concurrent Westerlo.

Bij de heenronde was Westerlo de ploeg in vorm en pakte liefst 7 punten, terwijl Union St. Gilles met één punt opeens in degradatienood kwam. De 4e ronde zou beslissend kunnen zijn, waarbij Union op bezoek ging bij Tubize. Het verschil tussen beide clubs was 3,5 punt en dus kon Union het lot van Tubize beslechten.

Na de laatste fusie in 1990 met een andere club uit Tubeke, klom de club gestaag op de voetbalpiramide en promoveerde in 2003 naar het betaald voetbal. Vijf jaar later promoveerde Tubeke zelfs naar de elite van het Belgische voetbal, al duurde dat avontuur slechts één seizoen.

Om toch de aansluiting naar de eerste klasse te vinden, ging de club in 2014 in zee met een Zuid-Koreaans bedrijf. Behalve de clubwebsite in het Koreaans, leverde het sportief weinig op. Afgelopen seizoen werden de playdowns eenvoudig overleeft, maar dit seizoen dreigt degradatie uit het betaald voetbal. Het niveau waar de club sinds 2003 actief was.

Sinds de herindeling van het Belgische voetbal is Tubeke echter wel het lachertje van het land. De club heeft verreweg de laagste toeschouwersaantallen en maar weinig man kan het stadionnetje waarderen. Het is dan ook een mengelmoes van steigermateriaal, veel te grote zittribune achter het doel, een mini staantribune en een degelijke hoofdtribune. Voordeel is wel, dat kaarten gewoon aan de deur gekocht konden worden.

Z’n uur voor de wedstrijd werd het stadion bereikt en kon De ‘Ref’ op z’n gemak een rondje maken. Duidelijk was wel dat de Brusselse supporters in grote getalen hun club achterna waren gereisd voor het cruciale onderonsje. Daarbij moesten de supporters die per bus waren afgereisd voor een grasheuvel afdalen naar de ingang van het bezoekersvak, dat kan ook alleen in België.

Vooraf merkte je toch wel dat de wedstrijd leefde, getuige de grote opkomst van 2.600 supporters en de sfeeractie bij opkomst. Bij winst was Tubeke weer helemaal in de race, terwijl een gelijkspel uitstel van executie was en verlies definitief het einde betekende.

Tubeke begon dan ook sterk aan de wedstrijd, maar toch was het scheidsrechter van Driessche die de hoofdrol op zich eiste. Nog binnen de minuut was de eerste, onnodige, gele kaart al gegeven en dat ging de hele wedstrijd door. In totaal vielen er 12 gelen en één rode (2x geel), waarbij de helft onnodig was en hij nog twee donkerrode kaarten weer mistte. Bovendien kreeg de Tubeke trainer liefst drie waarschuwing, maar hoefde hij er niet af. Kortom, het was zeer vermakelijk langs de lijn.

Tubeke overklaste Union volledig, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Twee keer werd er zelfs voor open doel vanaf vijf meter gemist. Diep in de 2e helft trok de voetbalwet in werking en nam Union, Tubeke stond inmiddels met 10, met het éérste schot op doel de leiding. De supporters liepen al teleurgesteld naar huis, totdat de scheidsrechter in de 94ste minuut een penalty aan Tubeke toekende.

De hoop kwam terug en voor een enkeling werd de spanning teveel. Terwijl de Tubeke goalie van spanning de uitwerking niet durfde te bekijken, was het de keep van Union die de matchwinner werd door de zwak ingeschoten (lees: recht door het midden) te pakken en daarmee het lot van Tubeke verzegelde.

Terwijl de spelers van Tubeke ter aarde stortte, was er bij het Union kamp dolle vreugde. Zij stelde lijfsbehoud veilig en dat wilden ze weten ook. De thuisfans voerden een bekende act op door heel boos te doen, maar na het verkrijgen van een shirtje de spelers toch weer te omarmen. Voor hun rest een terugkeer naar de 1ste amateurs, tenzij Lierse bot vangt bij de licentiecommissie. In dat geval blijft Tubeke namelijk gehandhaafd en dus is de KNVB niet de enige voetbalbond die er een potje van maakt.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Online Nort

 • Berichten: 2426
Re: Ref on tour
« Reactie #154 Gepost op: jan 30, 2019, 10:51:26 »
Mijn Facebook pagina heeft z'n zes maanden op de intensive care gelegen, maar maakt voorzichtig zijn comeback. Hele verslagen is (te) veel werk gebleken en beperk het nu tot een beknopte intro en foto's.

Gisteren de foto's geplaats van Cowdenbeath - Rangers (afgelast) & Luton Town 4-0 Peterborough United.

https://www.facebook.com/refontour/

Online Nort

 • Berichten: 2426
Re: Ref on tour
« Reactie #155 Gepost op: mrt 21, 2019, 17:48:54 »
Proloog

Met een vakantie naar Zuid-Amerika (Argentinië, Uruguay en Brazilië) mocht een voetbalwedstrijd niet ontbreken. Over het aantal, liepen de meningen nogal uiteen. Na maandenlange onderhandelingen werd er, in tegenstelling tot het VK, wél een akkoord gesloten op zes wedstrijden mét een extra paraaf voor een paar extra wedstrijden als het schema het toeliet.

Waar we in Nederland nog wel eens klagen over de vrijdagavond, vroege zaterdag of late zondag, maken ze er in Argentinië een kunst van om wedstrijden zoveel mogelijk te spreiden. Daarnaast is zowat de helft van alle Argentijnse clubs afkomstig uit Buenos Aires en daardoor wordt er elke dag wel een gevoetbald in de hoofdstad en kun je in het weekend gemakkelijk een ‘dubbel’ doen. Dat zat er voor mij deze keer niet in en beperkte ik me tot een incidenteel bezoek.

En voor de niet Argentinië kenners, even een korte uitleg over de competitie opzet. De Argentijnen lijken niet te kunnen kiezen tussen de verschillende competitie opzetten die er gehanteerd worden in de wereld.   Zo hanteren verschillende Zuid-Amerikaanse landen een systeem is er een met twee kampioenen per jaar (winnaar van de heenronde en winnaar van de terugronde). In verschillende periodes hebben ze dat ook in Argentinië gehanteerd en in 2012 voor het laatst.

Sindsdien is Argentinië overgeschakeld op het Europese systeem en hebben ze in de afgelopen 5 jaar wel drie verschillende formats gehad. Inmiddels lijkt er consensus over de Primera Division te bestaan. Deze bestaat in de toekomst uit 20 teams met een heen- én terugronde. Dit seizoen zijn er nog 26 teams actief en wordt er slechts één ronde gespeeld (dus 25 wedstrijden in totaal). Elk seizoen degraderen er vier teams (op basis van de resultaten van de laatste drie seizoenen) en promoveren er twee. Kortom, over drie seizoenen zijn er nog 20 teams over. 

02-03-2019 River Plate 4-2 Newell’s Old Boys
El Monumental, Primera Division
Ondanks de grote populariteit van River Plate is het, i.t.t. Boca Juniors, wel gewoon mogelijk om direct via de club aan kaarten te komen. Sterker nog, twee weken voor de wedstrijd kon je online een kaartje bestellen. Als moest je deze wel vóór de wedstrijddag omwisselen bij het stadion. Daarbij werd direct van de mogelijkheid gebruik gemaakt om het stadion van binnen te bezichtigen.

Met de aftrap om 21:30 was het al donker toen wij z’n 1,5 uur voor de aftrap bij het stadion aankwamen en was de omgeving compleet veranderd ten opzichte van de dag ervoor met overal politie en strenge controles. Sinds dit seizoen wordt er een ‘100%’ ID check uitgevoerd, waarbij het ID nummer in een computer systeem wordt nagetrokken of deze geen crimineel voetbal verleden heeft. Buitenlanders mogen doorlopen, maar ontkomen niet aan de fouilleersessies die de ene keer door stewards en de andere keer door de politie wordt uitgevoerd.

Zonder problemen bereikten was onze ingang en liepen we de 2e ring op. Zowel van binnen als buiten mag het El Monumental er zijn. Het volledig ronde stadion is volledig onoverdekt. Anders dan bij de gewone stadions, is de eerste ring bedekt met ‘luxe’ stoeltjes incl. arm leuningen en zijn de staantribune te vinden op de 2e ring achter beide doelen. En natuurlijk is El Monumental het decor geweest van een WK finale, iets waar slechts 19 andere stadions ter wereld mee mogen pronken.

Sinds de ‘rellen’ rond de Copa Libertadores finale zijn de Barra Bravas niet meer welkom en dat had z’n invloed op de sfeer. Van de chaotische taferelen die je op filmpjes weleens voorbij ziet komen was dan ook geen sprake. Qua wedstrijdbeleving zat het wel goed en liep het aantal decibellen in gelijke trend met het scoreverloop.

River Plate was de betere ploeg en kwam eigenlijk geen moment in de problemen en trof vier keer het net. Tegenstander Newell’s Old Boys kwam twee tot scoren, wat zorgde voor een aparte sfeer in het stadion. Zonder uitfans (dat verbod is al even actief) en Barra Bravas werd het muisstil, op een paar puta’s na dan. Het is de Engelse variant op het woord fuck en wordt in elke zin minstens 3x gebruikt als ze ergens ontevreden over zijn.

Na afloop vonden we al snel een taxi die meende een Max én Jos Verstappen in één te zijn. Met 100 kilometer op de teller zoefde hij door de stad en had die tussendoor ook nog tijd om met zijn weggebruikers te ruziën. Daarmee was de taxirit het spannendste van de hele avond en kwamen we tot de snelle conclusie dat het qua veiligheid wel prima was rond de stadions.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Online Nort

 • Berichten: 2426
Re: Ref on tour
« Reactie #156 Gepost op: mrt 22, 2019, 18:21:47 »
03-03-2019 Racing Club 1-0 Estudanties
El Cilindro, Primera Division
In Argentinië loopt de competitie al op z’n eind en waren er nog 5 speelrondes te spelen. Racing Club staat bovenaan en kan de titel al ruiken. Desondanks was dat voor de club geen aanleiding om de kaartverkoop vroeg te starten en begon men pas drie dagen van te voren met de verkoop. Gelukkig wel online en ditmaal konden de kaartjes op de wedstrijddag opgehaald worden, wel zo makkelijk.

Een Engelse vinck vriend, die toevalligerwijs ook in Argentinië was, kende via via een Racing fan en daarmee zouden we voor de wedstrijd optrekken. Het stadion van Racing ligt officieel niet in de stad Buenos Aires, maar in de gelijknamige provincie en moet haar territorium delen met Independiente. Men zal hier de lucht foto’s wel kennen hoe dicht de stadions bij elkaar liggen en om onze kaarten op te halen, passeerden we het stadion van Independiente.

Racing Club wordt beschouwd als de 4e club van de ‘stad’ en dankt haar status vooral aan het verleden. Liefst zeventien keer werd de club landskampioen, al is het sinds 1966 nog slechts twee keer voorgekomen en is iedereen dus in de ban van het kampioenschap. Zo ook onze Argentijnse ‘vriend’ die ons een mooie inkijk gaf in het Argentijnse voetbal en hun beleving. Met een uitverkocht stadion beloofde hij dat de sfeer wel goed zou zijn en daar bleek niets aan gelogen.

El Cilindro is, zoals de bijnaam al vermoed, volledig rond waarbij de tribunes op de korte zijde zowat letterlijk op de doellijn liggen. Wij namen plaats op de lange zijde, waarbij je zelf een plekje mocht uitkiezen. Zoals gebruikelijk was het uitvak gevuld met Racing supporters die letterlijk hun leven waagden, door aan de achterkant van de tribunes over het hek te klimmen om een plekje op de lange zijde te bemachtigen.

Bij de aftrap was het stadion helemaal volgelopen en kwam je drie paar ogen te kort om alles te volgen. Op het beton voor de eerste ring waren de kinderen hun eigen wedstrijd aan het spelen, liepen er twee honden rond die zo nu en dan de bal wisten af te pakken en stonden de fans hun ploeg passioneel aan te moedigen. Zelfs op de lange zijde op de 2e ring stonden ze mee te zingen en te springen. Waar de sfeer een dag eerder tegen viel, werden de verwachtingen hier volledig overtroffen.

Racing kwam in de eerste helft terecht op voorsprong, maar raakte in de 2e helft verlamd van de zenuwen. Geen bal kwam meer netjes in de voeten en met de minuut werd het spel rommeliger. Estudanties uit La Plata kon er nauwelijks van profiteren en was zo mogelijk nóg slechter. Racing mocht dus drie punten bijschrijven en dat wilden ze weten ook. Met nog vier speelrondes te gaan, komt de titel steeds dichter bij.

Foto's: www.facebook.com/refontour

Offline ksclgiov282

 • Berichten: 181
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #157 Gepost op: mrt 25, 2019, 00:32:23 »
Lijkt me super ervaring, wow! Leuk verslag, ditto fotos.
« Laatst bewerkt op: mrt 25, 2019, 00:35:35 door ksclgiov282 »

Offline ricodejong4

 • Berichten: 311
 • Geslacht: Man
  • Het Trapveldje
Re: Ref on tour
« Reactie #158 Gepost op: mrt 25, 2019, 09:28:25 »
Leuke verslagen. Bij het zien van de foto's toch wat meer motivatie gekregen om geld opzij te zetten ook ooit een vergelijkbare trip te plannen.

Online Nort

 • Berichten: 2426
Re: Ref on tour
« Reactie #159 Gepost op: mrt 25, 2019, 19:46:21 »
Dank voor de complimenten :)

04-03-2019 Banfield 1-2 Atlético Tucumán
Carnavals maandag en dinsdag betekent in Argentinië een officiële vrije dag en werd afgetrapt er om 17:10 in Banfield. ‘Toevallig’ was het maandag kwakkelend weer en beperkte we ons tot het bezoeken van een paar museums. In de middag ontstond er een gat dat mooi ingevuld kon worden met een potje voetbal voor mij en Netflix voor de vriendin.

Opnieuw ging de taxirit naar de provincie Buenos Aires, waar Banfield officieel als een zelfstandige stad te boek staat. Met 220.000 inwoners is het vergelijkbaar met Eindhoven. De enige prijs op de erelijst is het Apertura kampioenschap van 2009, de winterkampioen, dat in Argentinië toen een officiële betekenis had én nog steeds gebruikelijk is in diverse Zuid-Amerikaanse landen. Destijds werden er elk seizoen twee kampioensbekers uitgereikt, één aan de kampioen van de 1ste seizoenshelft en één aan de kampioen van de 2e seizoenshelft.

Een uur voor de aftrap werden we afgezet bij het stadion en was het er nog vrij rustig. De grote politie macht zoals we die zagen bij Racing en River ontbrak en slechts een handjevol agenten keek toe. Dit keer dan wel gewapend met een shotgun én herdershonden. Aan de kassa kochten we voor 500 Peso’s, omgerekend z’n €8-9 Euro en kregen we drie biljetten uitgereikt. Het nut snap ik er nog steeds niet van, want enkel de bovenste werd gecontroleerd bij de ingang naar het stadion.

Het stadion van Banfield was er een naar mijn hart. Tribunes dicht op het veld met staanplekken op beide korte zijdes en een lange zijde. De hoofdtribune was een dubbeldekker en voorzien van een kleine overkapping. Vanaf de 2e ring kon je bovendien de skyline van Buenos Aires zien liggen, wat voor extra bonuspunten zorgde. De steilheid van één staantribune achter het doel was opvallend en het is onbegrijpelijk dat deze door de veiligheidskeuring is gekomen.

Naar schatting waren er z’n 10.000 supporters, waarvan het merendeel op de staantribunes had plaatsgenomen. De Barra Bravas van Banfield bleek een kleine groep te zijn en kregen nauwelijks ‘hun’ gereserveerde vak gevuld. Gelukkig viel dat dankzij de vele banieren en doeken niet erg op.

Banfield was de bovenliggende partij, maar had het geluk niet aan haar zijde. In de eerste helft werd twee keer de paal geraakt en het waren dan ook de bezoekers die via de elf meter stip op voorsprong kwamen. In de 2e helft werd die voorsprong uitgebreid en leek de wedstrijd gespeeld. In de slotfase scoorde Banfield te aansluitingstreffer, waarna er nog een paar spannende minuten volgde. Het leidde niet meer tot een verandering in de score en daarmee ging Tucumán met drie gelukkige punten naar huis. 

Foto's: www.facebook.com/refontour

Offline Olav

 • Berichten: 561
  • 023 On Tour
Re: Ref on tour
« Reactie #160 Gepost op: mrt 26, 2019, 08:46:44 »
Heel vet Nort! Ik vind het ook een geweldig stadion. Ook leuk om eens te lezen over clubs die minder frequent worden bezocht.

« Laatst bewerkt op: mrt 26, 2019, 08:49:01 door Olav »

Online Nort

 • Berichten: 2426
Re: Ref on tour
« Reactie #161 Gepost op: mrt 26, 2019, 21:21:38 »
07-03-2019 Huracan 0-1 Cruzeiro
Estadio Tomás Adolfo Ducó, Copa Libertadores

Op donderdag stond de 4e wedstrijd van de vakantie op het programma én de eerste om de strijd voor de Copa Libertadores met Cruzeiro uit Brazilië als tegenstander. Om aan een kaartje te geraken, waren we eerder in de week al naar het kantoor van Huracan gegaan om ons ‘socio’ als te registeren zónder de noodzaak om maandelijks een x-bedrag te betalen. Dat verliep overigens erg moeizaam, gezien niemand Engels sprak en wij nauwelijks de Spaanse taal machtig waren. Na drie keer van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, liep er gelukkig iemand binnen die beide talen sprak en hadden we vijf minuten later twee gepersonaliseerde kaarten in ons bezit.

Voordat we weer terugkeerde naar het toeristische gedeelte, maakten we alvast een rondje om het stadion. De buitenkant van het stadion zag er echt fenomenaal uit met een mooie mix van bakstenen aan de onderkant en beton erboven. De hoofdingang zag er uit als een chique museum óf hotel, waarbij de vergelijking met Highbury snel is gelegd. Voor de binnenkant moesten we nog een paar dagen wachten, al was de nieuwsgierigheid wel gewekt.

Een half uur voor de wedstrijd arriveerden we weer bij het stadion en was er een grote politie macht op de been om de supporters van beide clubs van elkaar te scheiden. Bij wedstrijden om de Copa Libertadores eist de CONMEBOL namelijk dat er uitsupporters worden toegelaten. Na de gebruikelijke controles betraden we het stadion en bleken de foto’s én verhalen over het stadion niet gelogen. De prachtige terracing mét clublogo én naam, de sciense-fiction achtige toren en bakstenen stoeltjes maakten het tot een geheel.

De dreigende regen én onweerswolken rondom het stadion zorgde voor mooie foto’s. De vriendin was er minder blij mee en zag een herhaling van Estoril opdoemen, mede door opnieuw het gebrek aan een dak. Haar angst, leek ongegrond toen de donkeren wolken over waaiden. Leek, want tien minuten voor de aftrap brak de wolk open en kwam er geen einde aan.

Het zorgde voor een tweestrijd bij de aanwezigen, binnen schuilen en wachten tot de regen over is of in de regen je club toch maar aanmoedigen. De vriendin koos voor een droog pak, terwijl ik toch maar de wedstrijd besloot te kijken. Al dook ik zo nu en dan naar binnen. De regen was er een van het tropische soort, waarbij je na vijf minuten al volledig doorweekt was. Zo nu en dan lichtte de hemel op en hoorde je het donder op de stad klapperen. De telling stopte bij 12 seconde en de scheidsrechter van dienst zag dan ook geen reden om de wedstrijd te staken.

In de openingsfase was er van voetbal nog enigszins sprake en waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Met de minuut begon de bal minder te rollen en veranderde het in een waterballet, waar beide ploegen maar slecht mee om wisten te gaan. Het treffendste voorbeeld, was een dieptepass die normaliter veels te hard was, maar nu in een plas bleef liggen. De spits van Huracan leek er optimaal van te profiteren, omspeelde de keeper en schoof de bal richting doel. Uiteraard kwam deze al ver voor de doellijn in een plas te liggen en smoorde de kans in het water.

Tot overmaat van ramp gingen in de 2e helft ook nog eens de sproeiers aan en was het feest compleet. De scheidsrechter had overduidelijk geen zin om op vrijdag het restant uit te spelen en liet gewoon lekker doorvoetballen, met negen gele kaarten als resultaat. Terwijl de vriendin zich twee uur had verveeld in de catacombe, maar daardoor wél droog was, liep ik als een verzopen kat te zoeken naar een taxi. En dat was nog niet zo makkelijk, want sommige chauffeurs dachten een slaatje uit het weer te slaan en vroegen het zes dubbele tarief. Gelukkig zijn er ook altijd nog eerlijke mensen op de wereld en konden we even later alsnog in een warme en droge taxi stappen. De volgende keer toch maar voor de zekerheid een poncho meenemen als het weerbericht een ‘mogelijke bui in de avond’ voorspeld

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Offline Saltacampos

 • Berichten: 1288
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #162 Gepost op: mrt 27, 2019, 17:17:38 »
Huracan is zo te zien absolute top, fantastisch stadion, prachtige clubnaam.
Thnx for sharing.
Het belangrijkste voetbal is het amateurvoetbal

Offline ksclgiov282

 • Berichten: 181
 • Geslacht: Man
Re: Ref on tour
« Reactie #163 Gepost op: mrt 27, 2019, 22:16:16 »
Schitterrend alweer!

Online Nort

 • Berichten: 2426
Re: Ref on tour
« Reactie #164 Gepost op: mrt 28, 2019, 19:34:21 »
Wederom dank voor de complimenten. Inmiddels aanbeland bij de 5e wedstrijd...

08-03-2019 Lanus 1-1 San Martin
Estadio Ciudad de Lanús, Superliga Argentina

Voor de 5e wedstrijd zouden we opnieuw afreizen naar de provincie Buenos Aires in het district Lanus. Zowel qua geografische- als demografische gegevens is de stad Lanus én de stad Banfield vergelijkbaar met elkaar en het is dan ook niet gek dat beide clubs elkaars rivalen zijn. Waar Banfield één keer tot Argentijns kampioen werd uitgeroepen, behaalde Lanus die eer tweemaal. Bovendien bereikte het in 2017 zelfs de finale van de Copa Libertadores en had zich in een illuster lijstje kunnen scharen, door als 8ste Argentijnse club de Copa Libertadores te winnen. De eer ging echter naar Gremio en daarmee blijft Lanus min of meer in de anonimiteit van, in ieder geval, de Europese voetbalfans.

Een beetje ongewis vertrokken we ruim een uur voor de aftrap met de taxi richting het stadion. Volgens Google Maps was het z’n 30 minuten rijden en hadden we mooi rustig de tijd om een kaartje te kopen en wat te drinken/eten. Dachten we. Een, enigszins, spontane massa demonstratie voor het legaliseren van abortus bracht letterlijk duizenden en duizenden vrouwen de straat op. Daarmee kwam het verkeer in de binnenstad tot een standstil en leek niemand zich raad met de situatie. In tien minuten tijd waren we letterlijk nog geen auto lengte opgeschoten en moesten we overschakelen op een niet bestaand plan-B.

Met het openbaar vervoer dat over de weg gaat, was er maar één optie. Per benenwagen het centrum overbruggen en hopen dat de demonstraties een keer ophouden. Dat plan werd in werking gezet en om de aftrap nog te halen, besloten we maar te gaan joggen. Met af en toe de demonstrerende vrouwen als obstakels.

Na een kleine 2 kilometer passeerde wij de laatste demonstratiestraat en leek de kust voor het verkeer weer veilig. Snel werd er weer een taxi ingesprongen, die maar al te blij was om een ritje naar het zuiden te mogen maken. Uiteindelijk kwamen wij toch mooi op tijd aan bij het stadion en hadden we vooral behoefte aan een grote beker cola.

Het stadion van Lanus was een leuke mix van oud én nieuw door elkaar. Zo hadden de Barra Bravas een overdekte staantribune, was er een kleine overdekte zittribune en een nieuw geopende grote zittribune eveneens met dak. Het geheel werd afgesloten met een onoverdekte staantribune die vanavond leeg zou blijven.

Voor de rest zagen we dezelfde taferelen als bij eerdere wedstrijden. Voetballende kinderen, zwaar bewapende agenten, een domino aan gele kaarten en natuurlijk fanatieke supporters. Al hadden ze weinig reden om blij te zijn. Het voetbal was niet om aan te zien en de bezoekers, die strijden tegen degradatie, stonden lang op voorsprong. Pas in blessuretijd maakte Lanus gelijk en daar schoot San Martin vrij weinig mee op.

Bij een laatste vrije trap voor San Martin werd alles en iedereen meegestuurd, maar besloot de scheidsrechter opeens voor het einde te fluiten. Het leidde tot een ware omsingeling van de scheids en alles en iedereen bij San Martin was over de rode. Ondanks veel misbaar, duw- en trekwerk volgden er geen gele of rode kaarten. Opmerkelijk.

Inmiddels was de avond over Lanus gevallen en wilden we niet te lang blijven hangen. Daar dachten de Uber chauffeurs anders over en lieten ons tot drie keer toe staan. Terwijl de politie het stadion inmiddels ook al had verlaten, stonden wij nog in het donker te wachten op een taxi. Niet de prettigste situatie, maar gelukkig kwam de 4e chauffeur wel opdagen en bracht ons veilig naar het hotel.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/