Auteur Topic: Ref on tour  (gelezen 48769 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jehoentelaar

  • Berichten: 1170
  • Groundhoppen kent geen divisie
Re: Ref on tour
« Reactie #150 Gepost op: dec 13, 2017, 15:03:29 »
Dat niet, maar daar kan natuurlijk altijd voor gezorgd worden. :-)
Foto's en verslagen op https://www.facebook.com/jehoentelaar.

Twitter: @PreussenFanNL

Online Nort

  • Berichten: 1985
Re: Ref on tour
« Reactie #151 Gepost op: dec 15, 2017, 09:47:27 »
Dat niet, maar daar kan natuurlijk altijd voor gezorgd worden. :-)
Zorg er wel voor dat je de tas niet uit het oog verliest, zomaar een tip uit ervaring :)

Online Nort

  • Berichten: 1985
Re: Ref on tour
« Reactie #152 Gepost op: mrt 13, 2018, 20:53:19 »
10-03-2018 Cremonese 1-1 Cittadella
Stadio Giovanni Zini, Serie B

Hoewel de ‘Ref’ al jaren aan zichzelf een Italië trip beloofde, kwam dat er steeds niet van. Met de aanstaande verbouwing van het Bologna stadion, moest de daad bij het woord gevoegd worden. Waar de wedstrijden voor de Serie A ruim op tijd werden gepubliceerd, lieten de overige competities op zich wachten. Twee weken vooraf werden ze dan eindelijk bekend en was op zaterdag een ‘dubbel’ met Cremonese en de Verona derby mogelijk.

De reis naar Cremona verliep voorspoedig, waardoor we zelfs genoeg tijd hadden om de grote kathedraal te vincken en een bak spaghetti te eten. Daar kwamen we echter niet voor en dus trokken we richting stadion. Z’n 1,5 uur voor de aftrap was het er nog bijna uitgestorven en leek Cremonese niet te leven in de stad. Daar bleken we ongelijk in te krijgen, al zullen de sportieve prestaties de afgelopen decennia geen goed gedaan hebben aan de support.

In de jaren ’80 steeg Cremonese vanuit de regionale klassen naar de Serie A. Het was een succesverhaal dat z’n 15 jaar zou duren,  waarna het verval zich even hard aantekende met een back-to-back degradatie als gevolg. Na tien jaar absentie keerde Cremonese dit seizoen terug in de Serie B en hinkt het tegen de play-offs aan. Met Cittadella die strijd voor rechtstreekse promotie naar de Serie A was het voor beiden een belangrijk duel.

Het Stadio Giovanni Zini bleek in 2017 een upgrade te hebben gekregen, waarbij de lange zijde en de fanatieke ‘curva’ van een dak zijn voorzien. Ook met die verbouwing, bleef het een erg leuk Italiaans stadionnetje. De hoofdzijde kende zelfs drie verschillende tribunes en had bovendien met de torenspits van de kathedraal een fenomenaal uitzicht. Behalve de pluspunten voor het stadion, kreeg Cremonese die ook voor gastvrijheid. Ondanks dat we kaartjes hadden voor de lange zijde, mochten we vooraf een kijkje nemen op de hoofdtribune en de fanatieke curva.

Terwijl we ons aan het vergapen waren aan het mooie uitzicht op de hoofdtribune met daarachter woonhuizen en de torenspits van de kathedraal liep het stadion redelijk vol. De spelersopkomst stond het teken van de overleden Astori, die zelfs een seizoen uitkwamen voor Cremonese. Onze voorbuurman bleek de betekenis van een minuut stilte niet geheel te begrijpen en besloot zijn telefoon op te nemen om te vertellen dat hij in een minuut stilte zat. Doe dat dan een minuut later zou je denken.

De Cremonese ultra’s bleken veel fanatieker te zijn dan gedacht, al werden ze ook geholpen door de werklust van hun ploeg. De thuisploeg was veel sterker en kreeg met twee strafschoppen daar de beloning voor. Waar de eerste niet werd verzilverd, gebeurde dat bij de 2e wel. Na rust waren de rollen omgedraaid en maakte Cittadella gelijk.

In de slotfase probeerde Cremonese een doelpunt te forceren, terwijl de bezoekers voor één punt gingen. Gescoord werd er niet meer en zo eindigde een leuke en sfeervolle wedstrijd in een gelijkspel, waarbij een compliment voor de arbiter toch wel op zijn plaats is. Daarmee eindigde het bliksembezoek aan Cremona en trokken we door naar Verona.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour

Online Nort

  • Berichten: 1985
Re: Ref on tour
« Reactie #153 Gepost op: apr 23, 2018, 19:32:47 »
Helaas, vergeet ik nog wel eens de verslagen hier te kopiëren als ik ze op Facebook heb geplaatst. De achterstand ga ik echter niet meer inhalen.

13-04-2018 Tubize 0-1 Union St. Gilles
Stade Leburton, Nacompetitie 1B / 1e amateurs (België)

Vanwege de bizarre competitiestructuur in de 2e klasse van België, krijgt de degradatiestrijd een rare wending. Nummers 5 t/m 8 spelen in een thuis- en uitduel tegen elkaar, waarbij de behaalde punten in de competitie gehalveerd én meegenomen worden. Tubize pakte 23 punten en begon dus met 11,5 punten aan de competitie, twee punten achter op naaste concurrent Westerlo.

Bij de heenronde was Westerlo de ploeg in vorm en pakte liefst 7 punten, terwijl Union St. Gilles met één punt opeens in degradatienood kwam. De 4e ronde zou beslissend kunnen zijn, waarbij Union op bezoek ging bij Tubize. Het verschil tussen beide clubs was 3,5 punt en dus kon Union het lot van Tubize beslechten.

Na de laatste fusie in 1990 met een andere club uit Tubeke, klom de club gestaag op de voetbalpiramide en promoveerde in 2003 naar het betaald voetbal. Vijf jaar later promoveerde Tubeke zelfs naar de elite van het Belgische voetbal, al duurde dat avontuur slechts één seizoen.

Om toch de aansluiting naar de eerste klasse te vinden, ging de club in 2014 in zee met een Zuid-Koreaans bedrijf. Behalve de clubwebsite in het Koreaans, leverde het sportief weinig op. Afgelopen seizoen werden de playdowns eenvoudig overleeft, maar dit seizoen dreigt degradatie uit het betaald voetbal. Het niveau waar de club sinds 2003 actief was.

Sinds de herindeling van het Belgische voetbal is Tubeke echter wel het lachertje van het land. De club heeft verreweg de laagste toeschouwersaantallen en maar weinig man kan het stadionnetje waarderen. Het is dan ook een mengelmoes van steigermateriaal, veel te grote zittribune achter het doel, een mini staantribune en een degelijke hoofdtribune. Voordeel is wel, dat kaarten gewoon aan de deur gekocht konden worden.

Z’n uur voor de wedstrijd werd het stadion bereikt en kon De ‘Ref’ op z’n gemak een rondje maken. Duidelijk was wel dat de Brusselse supporters in grote getalen hun club achterna waren gereisd voor het cruciale onderonsje. Daarbij moesten de supporters die per bus waren afgereisd voor een grasheuvel afdalen naar de ingang van het bezoekersvak, dat kan ook alleen in België.

Vooraf merkte je toch wel dat de wedstrijd leefde, getuige de grote opkomst van 2.600 supporters en de sfeeractie bij opkomst. Bij winst was Tubeke weer helemaal in de race, terwijl een gelijkspel uitstel van executie was en verlies definitief het einde betekende.

Tubeke begon dan ook sterk aan de wedstrijd, maar toch was het scheidsrechter van Driessche die de hoofdrol op zich eiste. Nog binnen de minuut was de eerste, onnodige, gele kaart al gegeven en dat ging de hele wedstrijd door. In totaal vielen er 12 gelen en één rode (2x geel), waarbij de helft onnodig was en hij nog twee donkerrode kaarten weer mistte. Bovendien kreeg de Tubeke trainer liefst drie waarschuwing, maar hoefde hij er niet af. Kortom, het was zeer vermakelijk langs de lijn.

Tubeke overklaste Union volledig, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Twee keer werd er zelfs voor open doel vanaf vijf meter gemist. Diep in de 2e helft trok de voetbalwet in werking en nam Union, Tubeke stond inmiddels met 10, met het éérste schot op doel de leiding. De supporters liepen al teleurgesteld naar huis, totdat de scheidsrechter in de 94ste minuut een penalty aan Tubeke toekende.

De hoop kwam terug en voor een enkeling werd de spanning teveel. Terwijl de Tubeke goalie van spanning de uitwerking niet durfde te bekijken, was het de keep van Union die de matchwinner werd door de zwak ingeschoten (lees: recht door het midden) te pakken en daarmee het lot van Tubeke verzegelde.

Terwijl de spelers van Tubeke ter aarde stortte, was er bij het Union kamp dolle vreugde. Zij stelde lijfsbehoud veilig en dat wilden ze weten ook. De thuisfans voerden een bekende act op door heel boos te doen, maar na het verkrijgen van een shirtje de spelers toch weer te omarmen. Voor hun rest een terugkeer naar de 1ste amateurs, tenzij Lierse bot vangt bij de licentiecommissie. In dat geval blijft Tubeke namelijk gehandhaafd en dus is de KNVB niet de enige voetbalbond die er een potje van maakt.

Foto's: https://www.facebook.com/refontour/

Online Nort

  • Berichten: 1985
Re: Ref on tour
« Reactie #154 Gepost op: jan 30, 2019, 10:51:26 »
Mijn Facebook pagina heeft z'n zes maanden op de intensive care gelegen, maar maakt voorzichtig zijn comeback. Hele verslagen is (te) veel werk gebleken en beperk het nu tot een beknopte intro en foto's.

Gisteren de foto's geplaats van Cowdenbeath - Rangers (afgelast) & Luton Town 4-0 Peterborough United.

https://www.facebook.com/refontour/