Hangt er ook vanaf wat voor soort clubs er in de finale spelen.
De clubs uit de Bundesliga en de 2. Bundesliga doen niet mee in de regionale bekertoernooien maar de clubs uit de 3. Liga en Regionalliga wel.
Het hangt er nogal vanaf wat er in die divisies te vinden is. Aan de ene kant van het spectrum heb je bijvoorbeeld Hamburg, waar je na HSV en St Pauli een hele tijd niks hebt. Daar is de bekerfinale vooral een feestje van de amateurclubs die de finale halen. Dat betekent dat de wedstrijd elk jaar in Stadion Hoheluft (AANRADER!!) wordt gespeeld, dat je om de hoek kunt parkeren, dat er een paar duizend mensen op af komen, dat je kaartjes gewoon aan de kassa te koop zijn, dat je kunt gaan en staan waar je wil en dat er gewoon een hele relaxte sfeer heerst.
Aan de andere kant van het spectrum heb je bijvoorbeeld Niederrhein waar ook onder de BL en 2BL genoeg (gewezen) grote clubs spelen zodat er bijna elk jaar twee in de finale staan. Dan heb je het over RW Essen, RW Oberhausen, Wuppertal, Uerdingen etc. Dat zorgt voor een heel andere dynamiek; een finale daar is bijna een risicowedstrijd, kaartjes moet je haast wel in de voorverkoop kopen en het stadion wordt jaarlijks zo gekozen zodat het voor beide teams handig te bereizen is en voldoende capaciteit en veiligheidsvoorzieningen biedt. Dan kom je al snel op de grotere stadions uit zoals Duisburg, Essen etc.
Bayern, de oostelijke deelstaten en Saarland zijn vergelijkbaar met Niederrhein.
Dan heb je nog de regio's waar één grote club speelt. Normaal gesproken is de beker voor zo'n club niet zo interessant omdat ze 'm bijna elk jaar toch wel winnen. Maar het kan ook anders, zoals dit jaar in Südwest, waar Kaiserslautern voor het eerst meedoet (wegens degradatie naar 3. Liga) en waar deelname aan de DFB-pokal voor de club een lifeline is. Daar leeft het behoorlijk.